Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.827 Posts
Pagina: «« 1 ... 2557 2558 2559 2560 2561 ... 3192 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 closer 12 augustus 2023 00:44
    Russen naderen de vorig jaar bevrijde stad Koepjansk, Oekraïne evacueert omliggende dorpen

    Het Russische leger probeert in het noordelijk deel van het front door de Oekraïense linies te breken. Volgens Kyiv wordt er zware strijd geleverd rond Koepjansk. Inname van de stad zou een klap zijn voor het toch al trage Oekraïense tegenoffensief.

    Stieven Ramdharie, 11 augustus 2023, 15:01

    Volgens het Oekraïense leger zijn de Russen de stad tot op zo’n 8 kilometer genaderd. Vanwege de zware Russische artilleriebeschietingen heeft Oekraïne besloten de naar schatting 12 duizend inwoners van 37 omliggende dorpjes te evacueren.

    Het is nog onduidelijk waar Rusland op uit is met de plotselinge opmars bij Koepjansk, dat in de provincie Charkiv ligt. De aanval kan bedoeld zijn om de stad, die vorig jaar bij het succesvolle Oekraïense Charkiv-offensief werd bevrijd, weer in te nemen. Ook is het mogelijk dat Moskou Oekraïne met de operatie wil dwingen om eenheden aan het oostelijke en zuidelijke front te verplaatsen naar Charkiv, om zo het Oekraïense tegenoffensief te frustreren. Koepjansk is een belangrijk spoorwegknooppunt.

    Als Koepjansk valt, zal dat een forse tegenvaller zijn voor Kyiv. Het zou aantonen dat het Oekraïense leger kwetsbaar is in het gebied dat het vorig jaar nog heeft heroverd, terwijl het in een offensief is verwikkeld om de Russen uit het oosten en zuiden te verdrijven.

    Verder lezen: www.volkskrant.nl/cs-b6f19b1f
  2. forum rang 6 Fender bass 12 augustus 2023 01:37
    De moderatie is bij X afwezig.

    Medvedev: Ukraine admiring 'scum' Duda
    augustus 12, 2023 12:19a.m. CEST
    Russian Security Council Deputy Chairman Dmitry Medvedev slammed Polish President Andrzej Duda for seemingly hinting that American lives are more important than Ukrainian ones and urged Ukrainians to think twice about their allies.

    "'Right now Russian imperialism can be stopped cheaply, because American soldiers are not dying,' the Polish scum Duda said in a talk with The Washington Post. Hey you, in Kiev! By all means, admire your brothers and allies! They are nothing but animals," Medvedev tweeted on X.

    Earlier this week, Duda made the comments cited by Medvedev and added that "there will be a very high price to be paid" if "Russian aggression" isn't stopped in time.

    KEYWORDS:
    MEDVEDEV | POLAND-UKRAINE RELATIONS | RUSSIA-UKRAINE RELATIONS | UKRAINE CRISIS

    Baha Breaking News (BBN) / NP
  3. forum rang 8 het zwaard 12 augustus 2023 07:58
    Voor hen die geloven in de superieure Russische technologie. De nieuwe Lada.

    LADA X-CROSS 5 IS MET AFSTAND MODERNSTE LADA OOIT
    CHINEES-RUSSISCHE SAMENWERKING

    LARS KRIJGSMAN NIEUWS

    Nu Renault zijn handen van Lada heeft getrokken moet het Russische automerk zijn nieuwe modellen ergens anders vandaan halen. Lada kijkt naar Rusland en plakt zijn eigen badges op een Chinese cross-over. Dit is de Lada X-Cross 5. Die konden we je al eerder laten zien maar beleeft nu zijn officiële digitale debuut.

    Lada heeft een geschiedenis vol modellen die in feite helemaal geen Lada zijn. Denk maar eens aan de op de Fiat 124 gebaseerde 1200/1300-reeks (VAZ-2101) die onder meer uitmondde in de op dezelfde basis gebouwde Riva-familie (2104, 2105, 2107 etc.). Ook tegenwoordig bestaan er diverse Lada's die het niet geheel zelf ontwikkelde. We noemen de X-Ray en Largus, die op het platform van de eerste generatie Dacia Sandero staan. Hoewel Lada ook wél zelf ontwikkelde modellen levert (Niva Legend, Niva Travel en Granta) kijkt het voor de ontwikkeling van nieuwe auto's toch het liefst naar een partner. Dat was voorheen Renault Group, maar op die grote pilaar kan het niet meer leunen. Wat doet Lada dan? Precies: het kijkt naar China.
  4. forum rang 8 het zwaard 12 augustus 2023 08:05
    Training Oekraïense F16-piloten pas volgende zomer klaar
    Een eerste groep van zes Oekraïense vliegers heeft de opleiding tot piloot van de door de VS geproduceerde F16-gevechtsvliegtuigen vermoedelijk pas in de zomer van volgend jaar volledig afgerond. Dat hebben hooggeplaatste Oekraïense regeringsmedewerkers en militaire functionarissen tegen The Washington Post gezegd.

    De Amerikaanse president Joe Biden weigerde lang in te gaan op het verzoek van Oekraïne om F16's te leveren. De Oekraïense legertop stelde dat Kiev zonder geavanceerde gevechtsvliegtuigen als de F16 de strijd in de lucht met Rusland niet kan winnen. In mei ging Biden alsnog akkoord met het opleiden van Oekraïense piloten voor F16-straaljagers.

    Volgens The Washington Post kost het opzetten van een trainingsprogramma vanwege de complexiteit meer tijd dan gedacht. Ook zou het voor Oekraïne moeilijk zijn de meest geschikte piloten aan te wijzen. Het besturen van een F16 is ingewikkeld.
  5. forum rang 8 het zwaard 12 augustus 2023 08:08
    Kiev: 'Nieuwe raketten zullen we enkel binnen onze landsgrenzen gebruiken'
    Kiev is vragende partij voor nieuwe raketten. Dat blijkt uit een bericht van de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba op X, het voormalige Twitter. Kuleba spreekt over Taurus- en ATACMS-raketten, respectievelijk raketten van Zweeds-Duitse en Amerikaanse makelij. "We vragen onze partners om ze zo snel mogelijk te leveren."

    Kuleba zegt dat beide raketten "enkel binnen onze landsgrenzen gebruikt zullen worden". Dat is belangrijk want beide raketten zouden tot op Russisch grondgebied kunnen geraken. Kuleba schrijft nog dat "langeafstandsraketten van cruciaal belang" zijn en "essentieel zijn voor het succes van Oekraïne".
  6. forum rang 6 Fender bass 12 augustus 2023 08:12
    'Blijft u vooral rustig', mooie zin. Het wordt tijd dat De Krim niet meer als een vakantiebestemming wordt gezien. In lijn met de drone-aanvallen op Moskou.

    Air defense systems activated over Crimea
    augustus 12, 2023 05:42a.m. CEST
    Russian-installed authorities in Crimea said that air defense systems went off on the peninsula.

    "Air defense systems worked over different regions of Crimea. Please remain calm and trust only trusted sources of information," Oleg Kryuchkov, an adviser to the Russian-appointed head of Crimea, wrote on Telegram.

    Earlier in the night, the traffic on the Crimean Bridge was temporarily paused for a little under two hours, but no specific reason for the move was given at the time. The traffic on the bridge has been halted several times following a Ukrainian attack on the site in July.

    KEYWORDS:
    CRIMEA | UKRAINE CRISIS

    Baha Breaking News (BBN) / NP
  7. forum rang 8 het zwaard 12 augustus 2023 08:12
    Russische ex-president Medvedev: “Enkel Oekraïense overgave kan weg naar vrede openen”
    Volgens de Russische oud-president Dmitri Medvedev (57) zou de overgave van Oekraïne wel eens de enige weg naar de vrede kunnen zijn. Dat schreef hij vrijdag in een bericht op Telegram. Medvedev beweert dat Rusland openstaat voor vredesgesprekken, maar dat Oekraïne en de Verenigde Staten die plannen tegenwerken. “Washington en Kiev willen geen vrede, de VS zijn enkel uit op macht.”

    Bron: Ukrainska Pravda

    En kan de heer Medvedev ons dan ook meteen vertellen waar Rusland op uit was (en nog steeds op uit is )
  8. forum rang 6 Fender bass 12 augustus 2023 08:27
    Terroristen vallen vakantie-eiland aan.
    Op zich klopt het, ware het niet dat het eigen land is en bezet door het buurland.

    Russia shoots down 20 drones over Crimea
    augustus 12, 2023 08:20a.m. CEST
    Russia's Defense Ministry said on Saturday that its forces shot down 20 unmanned aerial vehicles (UAV) over Crimea.

    "Tonight, an attempt by the Kiev regime to carry out a terrorist attack by 20 unmanned aerial vehicles on objects on the territory of the Crimean peninsula was thwarted," the ministry stated and pointed out that 14 drones were "destroyed" by air defense systems, while the remaining six were suppressed by electronic warfare equipment.

    Earlier, Russia authorities closed the Crimean Bridge for about two hours and noted air defense systems had been activated over the peninsula.

    KEYWORDS:
    CRIMEA | UKRAINE CRISIS

    Baha Breaking News (BBN) / NP
  9. forum rang 9 josti5 12 augustus 2023 09:06
    quote:

    Beur schreef op 11 augustus 2023 18:01:

    [...]Wat jij maar niet wilt snappen is dat het op zijn zachtst gezegd ongepast is om op een draadje dat sinds de inval door de Russen in Oekraïne is geworden tot een draadje waarin deze nog steeds voortdurende bloedige ellende op de voet gevolgd wordt - met inderdaad maar terecht de nadruk op het perspectief vanuit de aangevallene - onder het mom van het willen aanbrengen van nuanceringen komt met merkwaardige verwijzingen naar prestaties op divers terrein van de onweerlegbare agressor.
    Daar mag jij misschien naar verwijzen als deze oorlog ten einde is gekomen en de twee landen weer een modus hebben gevonden om elkaar te respecteren en om in vrede naast elkaar te leven.
    Op dit moment echter is het misplaatst, onbehoorlijk en tactloos.
    Ongepast, misplaatst, onbehoorlijk, tactloos: wie bepaalt dat?

    Een handjevol zelfbenoemde moderatoren, die daarmee een bijzonder eenzijdig beeld van de realiteit hebben geschapen, daardoor ver van die realiteit af staan, en hier alléén willen lezen, wat in hun straatje te pas komt.

    Iedere achtergrond en diepgang is hier (ook door de moderatie, zoals ook ik vaak heb moeten ervaren) zowel ongewenst als verboden, waardoor een hele rij aan gewaardeerde forumgenoten is verdwenen, en slechts emotie, woede en haat resteren (naast natuurlijk de eenzijdige info).

    Persoonlijk vind ik dat IEX onwaardig, maar het is nu eenmaal de politieke richting, die men (al dan niet gedwongen) gekozen heeft.

    Op tal van andere sites is de hele demografisch/cultureel-historische, militaire én mondiale geopolitieke ontwikkeling tot de rampzalige toestand van Oekraïne nu gemakkelijk terug te vinden, en dat is een goede zaak, want in het weten, waar het mis is gegaan, ligt ook de oplossing.

    Want het gaat om veel méér, dan 'alleen maar' de 'brute inval van de Russen in een vrij land'.

    Dat dat 'veel méér' hier niet ter sprake mag komen, is politiek correct, en daarmee een ernstige tekortkoming in het verkrijgen van goed inzicht.

    Dat er mensen zijn die dit bredere inzicht niet willen, en zich uitsluitend willen beperken tot emotionele betrokkenheid, is hun recht, maar dat deze mensen het alléénrecht op het verkondigen van deze mening hebben weten te verwerven, doet aan de realiteit geen goed.

    Waarmee, en dat is de grote fout hier, geen geweld wordt goedgepraat, en ieder slachtoffer er één te veel is.

    Het is tekenend, dat een site als militaire summary iedere tweedagelijkse berichtgeving weer eindigt met de veroordeling van alle geweld in de wereld - iets, dat voor ieder weldenkend mens vanzelfsprekend is, en niet tot vervelens toe iedere keer weer uitgesproken zou moeten worden.

    Opvallend daarbij is, dat de Trumpdraad eveneens een zéér eenzijdig iets is geworden, met een aanhoudende postingbrij van slechts één persoon.
  10. forum rang 7 hirshi 12 augustus 2023 09:24
    quote:

    josti5 schreef op 12 augustus 2023 09:06:

    [...]

    Ongepast, misplaatst, onbehoorlijk, tactloos: wie bepaalt dat?

    Een handjevol zelfbenoemde moderatoren, die daarmee een bijzonder eenzijdig beeld van de realiteit hebben geschapen, daardoor ver van die realiteit af staan, en hier alléén willen lezen, wat in hun straatje te pas komt.

    Iedere achtergrond en diepgang is hier (ook door de moderatie, zoals ook ik vaak heb moeten ervaren) zowel ongewenst als verboden, waardoor een hele rij aan gewaardeerde forumgenoten is verdwenen, en slechts emotie, woede en haat resteren (naast natuurlijk de eenzijdige info).

    Persoonlijk vind ik dat IEX onwaardig, maar het is nu eenmaal de politieke richting, die men (al dan niet gedwongen) gekozen heeft.

    Op tal van andere sites is de hele demografisch/cultureel-historische, militaire én mondiale geopolitieke ontwikkeling tot de rampzalige toestand van Oekraïne nu gemakkelijk terug te vinden, en dat is een goede zaak, want in het weten, waar het mis is gegaan, ligt ook de oplossing.

    Want het gaat om veel méér, dan 'alleen maar' de 'brute inval van de Russen in een vrij land'.

    Dat dat 'veel méér' hier niet ter sprake mag komen, is politiek correct, en daarmee een ernstige tekortkoming in het verkrijgen van goed inzicht.

    Dat er mensen zijn die dit bredere inzicht niet willen, en zich uitsluitend willen beperken tot emotionele betrokkenheid, is hun recht, maar dat deze mensen het alléénrecht op het verkondigen van deze mening hebben weten te verwerven, doet aan de realiteit geen goed.

    Waarmee, en dat is de grote fout hier, geen geweld wordt goedgepraat, en ieder slachtoffer er één te veel is.

    Het is tekenend, dat een site als militaire summary iedere tweedagelijkse berichtgeving weer eindigt met de veroordeling van alle geweld in de wereld - iets, dat voor ieder weldenkend mens vanzelfsprekend is, en niet tot vervelens toe iedere keer weer uitgesproken zou moeten worden.

    Opvallend daarbij is, dat de Trumpdraad eveneens een zéér eenzijdig iets is geworden, met een aanhoudende postingbrij van slechts één persoon.
    Helemaal mee eens.
    Lang leve het vrije woord.
  11. forum rang 6 Fred 62 12 augustus 2023 09:49
    quote:

    josti5 schreef op 12 augustus 2023 09:06:

    [...]

    Ongepast, misplaatst, onbehoorlijk, tactloos: wie bepaalt dat?

    Een handjevol zelfbenoemde moderatoren, die daarmee een bijzonder eenzijdig beeld van de realiteit hebben geschapen, daardoor ver van die realiteit af staan, en hier alléén willen lezen, wat in hun straatje te pas komt.

    Wel eens gehoord van goed fatsoen.

    De realiteit is dat Rusland een vrij land binnen valt.
    Onschuldige mensen vermoord.
    De wereld dreigt met algehele vernietiging door atoom-
    wapens.
    Liegen en bedriegen en de arme wereld dompelt in honger
    door het onthouden van voedsel.

    Als jou kompas het wel zou doen zou je Rusland elke dag
    elk uur en elke minuut hierom moeten veroordelen.

    Je hebt het over de gruwelen van de oorlog maar
    veroordeeld Rusland daar voor niet , inplaats daarvan
    haal je veel pro Russische kanalen aan en wil je de situatie
    daar nuanceren en bagataliseren.

    Jij bent nog erger dan een doorsnee Rus want die
    verdedigd zijn stomme houding uit angst en jij uit
    vrije wil.

    Ik hoop dat de moderator je het woord hier levens lang
    ontneemt want dat is giftig.

    Groet.
  12. forum rang 7 hirshi 12 augustus 2023 10:01
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 12 augustus 2023 09:29:

    [...]

    Dat zei de NSB ook in de jaren voor de oorlog.
    Kletskoek.
    De Nationaal-Socialistische Beweging (NSB), opgericht in 1931, was een autoritaire, antiparlementaire, extreemrechtse partij die streefde naar een nationaal-socialistisch bewind.
  13. forum rang 9 josti5 12 augustus 2023 10:09
    quote:

    Fred 61 schreef op 12 augustus 2023 09:49:

    [...]

    Wel eens gehoord van goed fatsoen.

    De realiteit is dat Rusland een vrij land binnen valt.
    Onschuldige mensen vermoord.
    De wereld dreigt met algehele vernietiging door atoom-
    wapens.
    Liegen en bedriegen en de arme wereld dompelt in honger
    door het onthouden van voedsel.

    Als jou kompas het wel zou doen zou je Rusland elke dag
    elk uur en elke minuut hierom moeten veroordelen.

    Je hebt het over de gruwelen van de oorlog maar
    veroordeeld Rusland daar voor niet , inplaats daarvan
    haal je veel pro Russische kanalen aan en wil je de situatie
    daar nuanceren en bagataliseren.

    Jij bent nog erger dan een doorsnee Rus want die
    verdedigd zijn stomme houding uit angst en jij uit
    vrije wil.

    Ik hoop dat de moderator je het woord hier levens lang
    ontneemt want dat is giftig.

    Groet.
    Dank voor de bevestiging van wat ik hierboven schreef.

    Besef je wel, dat iemand het woord willen (laten) ontnemen, precies dat is, wat je de Russen verwijt?
  14. forum rang 6 asti 12 augustus 2023 10:18
    quote:

    Fred 61 schreef op 12 augustus 2023 09:49:

    [...]

    Wel eens gehoord van goed fatsoen.

    De realiteit is dat Rusland een vrij land binnen valt.
    Onschuldige mensen vermoord.
    De wereld dreigt met algehele vernietiging door atoom-
    wapens.
    Liegen en bedriegen en de arme wereld dompelt in honger
    door het onthouden van voedsel.

    Als jou kompas het wel zou doen zou je Rusland elke dag
    elk uur en elke minuut hierom moeten veroordelen.

    Je hebt het over de gruwelen van de oorlog maar
    veroordeeld Rusland daar voor niet , inplaats daarvan
    haal je veel pro Russische kanalen aan en wil je de situatie
    daar nuanceren en bagataliseren.

    Jij bent nog erger dan een doorsnee Rus want die
    verdedigd zijn stomme houding uit angst en jij uit
    vrije wil.

    Ik hoop dat de moderator je het woord hier levens lang
    ontneemt want dat is giftig.

    Groet.
    Rusland heeft inderdaad een voedselcrisis veroorzaakt, waardoor het risico op verhongering in sommige landen is gestegen. En het klopt dat er duizenden burgers zijn omgekomen bij bombardementen.

    Als John zijn moreel kompas kapot is, als hij niet elke dag, elk uur, elk minuut, Rusland hierom veroordeeld. Wat denk je dan over Zelenskyy zijn moreel kompas, na diens bezoek aan SA?

    Volgens de VN heeft SA honger als wapen gebruikt in Yemen. Volgens Save the Children waren in 2019 al meer dan 80.000 kinderen aan honger overleden in Yemen. Verder over burgerdoden uit een VN rapport (Situation of human rights in Yemen, including violations and abuses since September 2014) uit 17 augustus 2018:

    '27. From March 2015 to June 2018, there were at least 16,706 civilian casualties, with 6,475 killed and 10,231 injured in the conflict; however, the real figure is likely to be significantly higher.

    28. Coalition air strikes have caused most of the documented civilian casualties. In the past three years, such air strikes have hit residential areas, markets, funerals, weddings, detention facilities, civilian boats and even medical facilities. The Group of Experts has investigated 13 such incidents by interviewing victims, witnesses and other credible sources; analysing satellite imagery, photographs and videos; and visiting sites in the Hudaydah, Sa’dah and Sana’a governorates.

    (...)'
63.827 Posts
Pagina: «« 1 ... 2557 2558 2559 2560 2561 ... 3192 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 904,84 +0,58%
EUR/USD 1,0752 +0,03%
FTSE 100 8.379,66 +0,31%
Germany40^ 18.667,70 +0,92%
Gold spot 2.323,50 +0,63%
NY-Nasdaq Composite 16.302,76 -0,18%

Stijgers

Deceun...
+2,18%
Lotus ...
+1,99%
DEME G...
+1,69%
bpost
+1,63%
Proximus
+1,27%

Dalers

arGEN-X
-5,55%
GBL
-2,64%
Umicore
-2,43%
IBA
-1,41%
UCB
-1,40%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links