Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,670 15 mei 2024 17:35
  • -1,020 (-6,11%) Dagrange 15,610 - 16,340
  • 12.396.186 Gem. (3M) 3,8M

ABN AMRO - 2023

11.106 Posts
Pagina: «« 1 ... 259 260 261 262 263 ... 556 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 ChrisOfWallstreet 10 augustus 2023 19:23
    quote:

    Mr. Fleming schreef op 10 augustus 2023 18:45:

    [...]

    Heel benieuwd, wat nu opvalt is dat alle grootbanken, abn amro, rabo, ing knettergoede Q2-resultaten hebben laten zien en dat geen van alleen echt bewogen hebben, ING uit mijn hoofd +1.96% op de dag q-cijfers, ABN 2.0% lager de dag uit. En vandaag RABO cert. slechts 0.23% hoger gesloten vandaag..

    Ik denk nu idd dat hier een spel wordt gespeeld om de koersen te drukken om een te grote maatschappelijke verontwaardig te voorkomen, dat zou beteken dat de grootbanken de spaarrente op spaarrekeningen weleens (gedwongen) zouden moeten gaan verhogen..

    Ergo: de banken naaien nu iedereen, de aandeelhouders, de spaarders, en de klanten van de banken, want bankieren is qua kosten ook 300% gestegen de afgelopen 48 maanden..! en indirect de werknemers v/d bank en de staat, LOL!!

    Zal me nog allemaal nog een worst zijn, als over een paar dagen die terechte stijging van een procent of 16% a 18% voor ING en ABN komt, ING is vandaag al goed bezig..
    Iets in me zegt dat dit de aankomende 2 maanden ook gaat gebeuren.. Tenzij Putana rare dingen nog gaat doen, maar daar geloof ik ook niet zo hard in..

    Banken in de verdediging na sterk gestegen rentewinst

    Rutger BetlemCor de Horde

    Bewaar artikel in Mijn Nieuws

    Rabobank kwam donderdag als derde Nederlandse grootbank op rij met een sterke winststijging naar buiten. Foto: Harold Versteeg/ANP
    In het kort
    Rabobank en de Nederlandse Vereniging van Banken verdedigen sterke winststijging bij banken.
    Onderwijl groeit de maatschappelijke kritiek op het uitblijven van een fors hogere spaarrente.
    Banken stellen hun winst nodig te hebben om bij te komen van de afgelopen magere jaren.
    Nederlandse banken gaan in de verdediging nu er maatschappelijke onvrede is ontstaan over hun hoge halfjaarwinsten, die ze hebben geboekt dankzij een hogere rentemarge. De huidige resultaten zijn nodig na de magere jaren toen de rente negatief was, stellen zij.

    'Bij ons staat het gezond leiden van de bank voorop', zegt Bas Brouwers, financieel bestuurder van Rabobank, dat donderdag een sterke winststijging meldde, als derde Nederlandse grootbank op rij na ING en ABN Amro. 'We komen uit een periode waarin de rente langdurig negatief was. Daar hebben we verlies op gemaakt. Nu zijn onze marges aan het normaliseren. We trekken een been bij.' Wel verwacht hij dat 'onze rentes binnenkort weer omhooggaan'.

    Op sociale media wordt geklaagd over het feit dat de spaarrente veel minder snel is gestegen dan de rente van de Europese Centrale Bank (ECB). Banken hebben mede door die achterblijvende vergoeding voor spaarders hun winsten kunnen opvoeren. 'Asociale zakkenvullerij', aldus PVV-voorman Geert Wilders op X (voorheen Twitter).

    Reputatie
    Anderen formuleren hun kritiek genuanceerder. 'Wat er nu gebeurt, is niet goed voor de reputatie van de banken', zegt hoogleraar Banking & Finance Harald Benink. Wat hem betreft mogen die zich wel wat nederiger opstellen: ze zijn gered door de overheid, er was de beloningsdiscussie en nu weer recordwinsten. 'Laten we niet doen alsof dat komt door slim beleid. Het komt ze aanwaaien.'

    Henk Nijboer, de financieel specialist van de PvdA, hoopt dat zijn partij en GroenLinks in het komende verkiezingsprogramma weer zullen pleiten voor een verhoging van de bestaande bankenbelasting, die momenteel ongeveer een half miljard per jaar oplevert. 'Ik denk dat daar nu meer draagvlak voor is.' Hij wijst erop dat veel banken wel hun aandeelhouders extra belonen. 'Als de rentevergoeding achterblijft, en tegelijk worden eigen aandelen ingekocht, dan is dat niet uit te leggen.'

    Ook Dirk Schoenmaker, hoogleraar Financiering aan de Erasmus Universiteit, waarschuwt banken in een opiniestuk in het FD dat de roep om een hogere bankenbelasting zal toenemen als zij alleen hun aandeelhouders laten profiteren van de huidige situatie.

    Jammer
    Een hogere bankenbelasting 'zou ontzettend jammer zijn', zegt Medy van der Laan, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Ze stelt dat banken een 'gezonde winst' moeten maken, wat niet mogelijk was toen de ECB-rente negatief was en gewone spaarders op nul bleven zitten. Bovendien kunnen banken de ECB-rente (ze ontvangen nu 3,75% op geld dat ze in 'Frankfurt' stallen) niet zomaar doorgeven aan de spaarklant, omdat ze een groot deel van het geld hebben uitstaan in zeer langlopende hypotheken.

    Volgens Van der Laan moeten banken van de ECB, in zijn rol van toezichthouder op de sector, een rendement halen van 8% tot 12% op het eigen vermogen. ABN Amro zat daar afgelopen kwartaal boven, maar ING en Rabo zaten er in die periode nog onder de 12%. 'Een sterke bank maakt een gezonde winst. Dat heb je nodig om investeerders te trekken, en banken hebben investeerders nodig om hun maatschappelijke taak te vervullen.' Ze wijst erop dat banken niet alleen winst- en bankenbelasting betalen, maar ook veel geld steken in witwascontroles.

    Gesprek met banken
    Het is niet voor het eerst dat de rentemarge de gemoederen verhit. Na de cijfers over het eerste kwartaal beloofde minister Sigrid Kaag van Financiën met banken te gaan praten over de achterblijvende spaarrente. Volgens haar woordvoerster hebben ambtenaren die gesprekken inderdaad gevoerd, maar over de inhoud wil ze niets kwijt voordat de Kamer is geïnformeerd.

    Een hogere bankenbelasting is lang niet vanzelfsprekend. CDA-woordvoerder Evert Jan Slootweg vraagt zich af of het afromen van winsten niet leidt tot hogere kredietrentes of nog lagere spaarrentes. Hij wijst ook op Italië, waar een onbesuisde aankondiging van een extra belasting de banken in problemen bracht op de beurs. Slootweg heeft liever meer concurrentie als oplossing. 'Dat is wel lastiger. Dan ben je er niet met één maatregel.'

    Klant blijft kleven
    Voorlopig hoeven banken niet bang te zijn voor een exodus van spaarklanten, ondanks de boosheid over de lage rente. ING, ABN Amro en Rabobank lieten weten nauwelijks verschuivingen te zien.

    Raisin, een bemiddelaar in spaarrekeningen binnen de Europese Unie, ziet wekelijks €100 mln aan overstappers langskomen. Anderhalf keer zoveel als in mei, maar op het totaal aan spaargeld van €447,7 mrd (stand juni) nog niet veel, erkent Eelco Habets, directeur Nederland bij Raisin. 'Bij dit soort bedragen gaan banken die €100 mln van ons niet voelen, maar we zien wel heel duidelijk dat er beweging in de Nederlandse markt zit.'

    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1485249/bank...

    Ik vind de koers wel goed zo, als het jaren zo 14,40 blijft en ik gewoon het dividend binnenhaalt. Dan moet ik niks doen en niet elke dag naar de koers kijken.
  2. Realistisch observeren 10 augustus 2023 19:33
    quote:

    Mr.Haas schreef op 10 augustus 2023 19:11:

    Ik heb abn ‘al’ meer dan een jaar en elke dag lees ik zo ongeveer over een overname. Ik geloof er allemaal nog niet veel van. Al zou ik het wel fijn vinden natuurlijk. Maar hoe komen jullie er elke bij bij dat er een overname aan zit te komen ? Ik kan daar nergens iets over vinden
    Nou, de staat is eigenaar en moet van haar meer dan 50% belang af.
    Een geprivatiseerde bank is niet echt iets wat we in de vrije kapitalistische maatschappij voorstaan.
    Privatiseren is de formule en de markt haar werk laten doen.
    En de minister van financien zoekt naar mogelijkheden om uit het belang te stappen op een zo meest voordelige manier voor de belasting betaler.
    Weet je nog;
    De staat moest ABN redden.

    Dus de vraag is niet of gaat gebeuren, maar "wanneer"
  3. forum rang 5 Tino 10 augustus 2023 19:38
    Populistisch geblaat in de media voor de kliks en horde zombies die er in trappen.

    Geroep om vast percentage van 1% tussen ecb en spaarrente....
    Waar waren deze mensen toen de ECB op -0.5% stond en de bank op 0?
    Had de bank dan zonder klagen naar -1.5% kunnen gaan. Had dat op begrip kunnen rekenen?

    En als er weer mindere tijden zijn, krijgt de bank dan ook geld terug van de Overheid... dus de bank zou dan een constant stabiel rendement maken.... das heel mooi.

    De overheid heeft de aandelen tegen... Lepre, hoeveel was het alweer? ;) , naar de beurs gebracht en we staan?...

    Er is genoeg concurrentie en alternatieven en vergeet ook niet het alternatief dat als je zo jaloers bent als spaarder op de aandeelhouder van ABN of ING, koop dan de aandelen, wat een enorme goudmijn zeg....

    Swaak.merkte al terecht op dat er in Nederland al vele jaren een extra belasting is voor de banken.

    En hier wel extra belasting en bij concurrent banken die met een paar drukken op de knop te bereiken zijn niet is gewoon heel.slecht voor de concurrentie positie, zoals ook terecht opgemerkt door enkele hogere personen in Italie die wel verstand hebben van economie en niet voor populistisch korte termijn gewin gaan zoals politici.

    Mensen denken nog steeds dat sparen bij elke partij even veilig is maar dat is niet zo, kijk maar naar de regionale banken in Amerika met leuke rentes vs de BoA JPM en WF etc.. scheelt wat maar dan val je ook niet 1 2 3 om.
    Icesave iemand?

    Ook bij de ABN kun je je geld voor veel meer dan de spaarrente wegzetten maar dan kun je het niet meteen opvragen, dat is een risico afweging van de bank en dat is een afweging voor de klant en daar zit een risico/rendment verschil in, dat is gewoon normale economie.

    En er zijn genoeg andere sectoren die dikke overwinsten maken om allerlei redenen, ga die ook lekker extra belasten maar ondertussen de algemene winstbelasting wereldwijd in een spiraal omlaag wat weer door de mensen alleen opgehoest moet worden, die dan boos zijn en makkelijk happen op it soort gedrochten van maatregelen.

    Je verhoogt toch ook niet de winstbelasting in Nederland niet naar 50%... waarom niet?
    Waarom moet je dit dan wel specifiek doen voor bepaalde bedrijven in bepaalde sectoren, alsof dat niet ook ontwrichtend werkt.

    En als laatste (er zijn nog veel meer opmerkingen mogelijk) zou het het zoveelste schot in sw wigen voet zijn van de politiek.
    Gaat het naar de markt brengen na ABN en Volksbank alleen nog maar minder opleveren.

    Net zo een fijne maatregel als het wegjagen van Shell, Unilever, DSM etc, penny wise pound foolish.

    Wederom een voorbeeld wat er voor zorgt dat ABN juist zo laag gewaardeerd staat met die molensteen die staatsbelang en dus staats bemoeienis heet.
    Niemand wil 3% want je hebt toch niks te vertellen vs die kortzichtigen in Den Haag.

    Zorgt er alleen maar voor dat de NLFI inkopen tegenhoud omdat de koers te laag staat en zei niet meer willen verkopen op deze lage niveaus bovenop de druppelslang.
    De koers staat ook slechts 57.9% van de equity per share (na ex div voor de equity per share per 30 jun 2023 en de slotkoers van vandaag) en dan zijn er geen aandelen inkopen.

    KBC bijvoorbeeld koers 64 euro noteerd 25% boven de equity per share van 51euro en een beetje... en kondigd doodleuk 1.3mrd aan aandelen inkopen aan.

    Juist aandelen inkopen zou de staat meer op leveren op langere termijn en dat zij er ook eerder vanaf kunnen, daar heeft het volk ook meer aan zonder dat je jezelf in de voet schiet tov de concurrentie vanuit elke instelling binnen het europees deposito garantiestelsel welke niet gestraft wordt en dat na vele jaren mindere jaren.

    Media en het gemiddeld gepeupel klaagt liever en roeptoeterd maar raak populistisch raak ipv nadenken en actie ondernemen.
  4. forum rang 4 stockholder 10 augustus 2023 19:41
    Op dit draadje wordt er regelmatig over een overname gesproken. Zijn er concrete aanwijzingen dat er met andere partijen wordt gesproken of hebben we het over een regelmatig terugkerend hardnekkig gerucht.
    (Ik heb vandaag een positie in dit aandeel genomen. Ik zou het natuurlijk prachtig vinden dat een overname zich gaat aandienen.)
  5. forum rang 6 MIDAS 10 augustus 2023 19:45
    quote:

    stockholder schreef op 10 augustus 2023 19:41:

    Op dit draadje wordt er regelmatig over een overname gesproken. Zijn er concrete aanwijzingen dat er met andere partijen wordt gesproken of hebben we het over een regelmatig terugkerend hardnekkig gerucht.
    (Ik heb vandaag een positie in dit aandeel genomen. Ik zou het natuurlijk prachtig vinden dat een overname zich gaat aandienen.)
    Een hoog fantast gehalte met die overname een laatste hoop.
    Shell daar lees je bijna nooit iets over een overname en daar heb je minstens 100keer meer kans dat er een overname op komt.
  6. forum rang 8 Lepre Chaun 10 augustus 2023 20:10
    Stijgende rente stuwt winst ABN Amro op – maar van overwinst is ‘geen sprake’

    ABN Amro heeft een goed tweede kwartaal achter de rug, blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers.
    De kwartaalwinst van de staatsbank steeg tot 870 miljoen euro, 83 procent meer dan een jaar eerder.
    De bank wist vooral te profiteren van een grotere rentemarge.
    Van kritiek op ‘overwinsten’ op de rente wil de bank niets weten.
    ABN Amro behaalde op meer vlakken goede rapportcijfers in het tweede kwartaal.
    Door de hogere winsten kwam het rendement op eigen vermogen uit op 16 procent.
    Dat is flink hoger dan de 10 procent die marktkenners als gezond beschouwen.
    Nederlandse banken als ABN Amro zaten jarenlang onder die grens.

    Ook wat de kosten betreft, deed ABN Amro het goed: om 1 euro te verdienen was de bank in het tweede kwartaal net iets meer dan 51 eurocent kwijt.
    Een jaar eerder was dat nog 70 cent.
    ABN Amro stond lang bekend als een bank met zeer hoge kosten per verdiende euro.

    Ondanks die hogere rentes elders lieten spaarders bij ABN Amro hun tegoed in het voorbije kwartaal grotendeels staan.

    Aandeelhouders blijven niet met lege handen achter. Per aandeel krijgen ze halverwege dit jaar alvast 62 cent dividend uitgekeerd.
    Dat komt bij elkaar neer op een bedrag van 537 miljoen euro.
    Daarvan zal – zonder dat daarvoor een belasting op ‘overwinsten’ nodig is – net iets meer dan de helft in de Nederlandse schatkist vloeien.
    De Nederlandse staat is immers nog altijd grootaandeelhouder van ABN Amro.
    Minister Kaag kondigde eerder dit jaar aan dat zij dit belang onder de 50 procent wil brengen.
  7. forum rang 8 Lepre Chaun 10 augustus 2023 20:17
    quote:

    stockholder schreef op 10 augustus 2023 19:41:

    Op dit draadje wordt er regelmatig over een overname gesproken. Zijn er concrete aanwijzingen dat er met andere partijen wordt gesproken of hebben we het over een regelmatig terugkerend hardnekkig gerucht.
    (Ik heb vandaag een positie in dit aandeel genomen. Ik zou het natuurlijk prachtig vinden dat een overname zich gaat aandienen.)
    Het ministerie laat weten al zolang het aandeelhouder van ABN is regelmatig gesprekken te voeren met marktpartijen, en wil verder weinig kwijt.

    “Ik heb vanaf het begin van dit kabinet aangekondigd dat de Staat voornemens is om te starten met de verkoop van de aandelen”, legt Kaag tegenover het Financieele Dagblad uit.
    “De intentie is altijd geweest om er op een gepast moment weer gefaseerd uit te stappen.”
    Gelet op de financiële stabiliteit en marktomstandigheden, zou dit volgens Kaag een goed moment zijn.

    Deze zogeheten ‘dribble out’
    Wel is bekend dat de Ierse overheid deze strategie hanteert bij het verkopen van de aandelen van de eveneens genationaliseerde bank AIB.
  8. forum rang 6 Littletycoon 10 augustus 2023 20:21
    quote:

    ChrisOfWallstreet schreef op 10 augustus 2023 18:33:

    [...]

    Ja dat noemt een bearish trap. Er staat iets te gebeuren. Iedereen is zich aan het volladen met ABN Amro. Ik ga voor de uitzondering dinsdag niks verkopen en het dividend gewoon meepakken.
    Wat een geleuter weer. Op cijferpublicatiedagen is 10-11 mln. stuks niet zo uitzonderlijk, met de dagen erna volumes die steeds iets minder worden, totdat normale niveaus weer bereikt zijn.

    Een beetje belegger in ABN heeft hetzelfde volume patroon de afgelopen kwartalen gezien.
  9. Speakeasie 10 augustus 2023 21:11
    Gewoon wachten tot de staat niet meer hoofdaandeelhouder is. En dan kijken we wel verder wat er gebeurd. Ze zullen dan geen aandelen meer verkopen. En ABN zal zelf aandelen gaan inkopen. Dat wijst beide op een stijgende koers. Blijf zitten. De inflatie cijfers van de USA vielen mee. Maar tja. Voorspellen dat kan niemand.
  10. forum rang 4 Bas 10 augustus 2023 21:25
    Koers 14,35. Dividend van maar liefst 0,62 cent op 16 augustus. Staat die aandelen wil gaan verkopen. Aandeleninkoop verwacht in Q3.

    Minpunt natuurlijk het kostendoel wat ze hebben losgelaten, maar de beurs reageert nu wel erg hard op een doel wat misschien toch al niet realistisch was.

    Wat zou je tegenhouden om hier in te stappen? Ik ga in ieder geval nog even wachten tot de ex dividend datum.
  11. forum rang 5 Tino 11 augustus 2023 01:47
    quote:

    Bas schreef op 10 augustus 2023 21:25:

    Koers 14,35. Dividend van maar liefst 0,62 cent op 16 augustus. Staat die aandelen wil gaan verkopen. Aandeleninkoop verwacht in Q3.

    Minpunt natuurlijk het kostendoel wat ze hebben losgelaten, maar de beurs reageert nu wel erg hard op een doel wat misschien toch al niet realistisch was.

    Wat zou je tegenhouden om hier in te stappen? Ik ga in ieder geval nog even wachten tot de ex dividend datum.
    De kans op een aandeleninkoop aangekondigd eerder dan bij de q4 cijfers is extreem klein en eigenlijk niet te verwachten.
    ABN wil graag voorspelbaar zijn en dus elk jaar alleen bij de FY een aandeleninkoop aankondigen als de ruimte er volgens het bestuur er voor is.

    Dit valt op te maken uit de uitspraken van de CEO de afgelopen Q&A sessies sinds de cijfers in aanloop naar de eerste 500mio aandelen inkoop.

    Niet dat ik het eens ben met deze veel te voorzichtige en juist schadelijke aanpak voor het vertrouwen in het bestuur om kansen te grijpen om aandeelhouderswaarde toe te voegen nu de kans er is maar dit is wel wat er gebeurt.

    Swaak heeft gezegd dat NLFI er niets mee te maken heeft dat er geen nieuw aandeleninkoopprogramma is aangekondigd en dus ligt de volledige verantwoordelijkheid voor dit bijna preutse financiële beleid tov elke andere bank volledig bij de CEO.
    De NLFI steunt hem en dus is zijn plekje veilig en blijkbaar snapt de NLFI niet dat nu een pluk extra verkopen aan de ABN hun percentage juist doet dalen en de waarde van hun rest belang veel meer doet stijgen dan dat beetje wat ze nu onder de gewenste prijs verkopen en dat elke keer als ze dit weer zouden doen op steeds hogere niveaus dit effect alleen maar versterkt wordt.

    Een enorme gemiste kans maar het is niet anders.

    De onderlinge prestaties zijn prima maar die kan Swaak moeilijk op zijn conto schrijven want de omstandigheden zijn er ook naar.

    ABN heeft met de Q2 cijfers te weinig duidelijkheid gegeven en daarmee is het aandeel een speelbal tot aan de Q4 cijfers wanneer duidelijk de nieuwe doelstellingen zullen worden aangekondigd en uitgelegd en ook een nieuw aandeleninkoopprogramma mits de ruimte er voor is.
    Ik ben van mening dat alles boven de 13% Basel4 minimaal aandelen ingekocht zou moeten worden zolang de koers lager is dan 100% van de equity, daarboven is dividend beter, maar voorlopig kunnen we alleen maar hopen dat ABN in lijn met de resultaat ontwikkeling de hoogte van het aandeleninkoopprogramma omhoog aanpast naar minimaal 750mio maar eigenlijk minimaal 1 miljard anders sta je in tegenstelling tot de doelstelling, zeker na afbouwen van non core en het tot gevolg daarvan veel lagere risico profiel alleen maar nog hogere buffers op te bouwen terwijl de ambitie is om deze terug te brengen tot maximaal 14.5% of nog lager door aandeleninkopen.

    Dat dit juist niet gebeurt en dat er zelfs van 2022 een paar honderd miljoen ongebruikt blijft zorgt juist voor frustratie, niet alleen overduidelijk bij particulieren maar ook duidelijk merkbaar tijdens de Q&A sessies bij de analisten en dat is een slechte zaak veroorzaakt door de CEO.

    Ik geef ook geen geld uit voor ik het eerst verdiend heb maar met zoveel buffers en zo een oppertunity en die dan laten liggen, dat is gewoon zwakte tonen en daar wordt je op aangepakt.
  12. forum rang 4 Mr. Fleming 11 augustus 2023 02:14
    quote:

    stockholder schreef op 10 augustus 2023 19:41:

    Op dit draadje wordt er regelmatig over een overname gesproken. Zijn er concrete aanwijzingen dat er met andere partijen wordt gesproken of hebben we het over een regelmatig terugkerend hardnekkig gerucht.
    (Ik heb vandaag een positie in dit aandeel genomen. Ik zou het natuurlijk prachtig vinden dat een overname zich gaat aandienen.)
    nos.nl/artikel/2433053-geruchten-over...
  13. forum rang 4 Mr. Fleming 11 augustus 2023 02:18
    quote:

    Tino schreef op 11 augustus 2023 01:47:

    [...]

    De kans op een aandeleninkoop aangekondigd eerder dan bij de q4 cijfers is extreem klein en eigenlijk niet te verwachten.
    ABN wil graag voorspelbaar zijn en dus elk jaar alleen bij de FY een aandeleninkoop aankondigen als de ruimte er volgens het bestuur er voor is.

    Dit valt op te maken uit de uitspraken van de CEO de afgelopen Q&A sessies sinds de cijfers in aanloop naar de eerste 500mio aandelen inkoop.

    Niet dat ik het eens ben met deze veel te voorzichtige en juist schadelijke aanpak voor het vertrouwen in het bestuur om kansen te grijpen om aandeelhouderswaarde toe te voegen nu de kans er is maar dit is wel wat er gebeurt.

    Swaak heeft gezegd dat NLFI er niets mee te maken heeft dat er geen nieuw aandeleninkoopprogramma is aangekondigd en dus ligt de volledige verantwoordelijkheid voor dit bijna preutse financiële beleid tov elke andere bank volledig bij de CEO.
    De NLFI steunt hem en dus is zijn plekje veilig en blijkbaar snapt de NLFI niet dat nu een pluk extra verkopen aan de ABN hun percentage juist doet dalen en de waarde van hun rest belang veel meer doet stijgen dan dat beetje wat ze nu onder de gewenste prijs verkopen en dat elke keer als ze dit weer zouden doen op steeds hogere niveaus dit effect alleen maar versterkt wordt.

    Een enorme gemiste kans maar het is niet anders.

    De onderlinge prestaties zijn prima maar die kan Swaak moeilijk op zijn conto schrijven want de omstandigheden zijn er ook naar.

    ABN heeft met de Q2 cijfers te weinig duidelijkheid gegeven en daarmee is het aandeel een speelbal tot aan de Q4 cijfers wanneer duidelijk de nieuwe doelstellingen zullen worden aangekondigd en uitgelegd en ook een nieuw aandeleninkoopprogramma mits de ruimte er voor is.
    Ik ben van mening dat alles boven de 13% Basel4 minimaal aandelen ingekocht zou moeten worden zolang de koers lager is dan 100% van de equity, daarboven is dividend beter, maar voorlopig kunnen we alleen maar hopen dat ABN in lijn met de resultaat ontwikkeling de hoogte van het aandeleninkoopprogramma omhoog aanpast naar minimaal 750mio maar eigenlijk minimaal 1 miljard anders sta je in tegenstelling tot de doelstelling, zeker na afbouwen van non core en het tot gevolg daarvan veel lagere risico profiel alleen maar nog hogere buffers op te bouwen terwijl de ambitie is om deze terug te brengen tot maximaal 14.5% of nog lager door aandeleninkopen.

    Dat dit juist niet gebeurt en dat er zelfs van 2022 een paar honderd miljoen ongebruikt blijft zorgt juist voor frustratie, niet alleen overduidelijk bij particulieren maar ook duidelijk merkbaar tijdens de Q&A sessies bij de analisten en dat is een slechte zaak veroorzaakt door de CEO.

    Ik geef ook geen geld uit voor ik het eerst verdiend heb maar met zoveel buffers en zo een oppertunity en die dan laten liggen, dat is gewoon zwakte tonen en daar wordt je op aangepakt.
    Duidelijk verhaal: eens, ab Tino.
  14. forum rang 7 trab33 11 augustus 2023 08:32
    laat dat gezwam a.u.b. van aandelen inkoop en terug naar introductie prijs , 70 % van alle leesvoer gaat hierover .
    Van mij mogen ze met de cash en een gedeelde emissie zelfs een gerichte overname doen die toedraagt tot de winst . Op deze manier wordt het teveel aan cash goed gespendeerd en is de Nederlandse staat vanzelf van zijn probleem af en komt zo automatisch op - 50% belang
11.106 Posts
Pagina: «« 1 ... 259 260 261 262 263 ... 556 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Tenenkrommende marktreactie op stevige winstcijfers ABN Amro

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links