Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 21,880 26 apr 2024 17:35
  • -1,340 (-5,77%) Dagrange 21,880 - 23,380
  • 313.927 Gem. (3M) 239,8K

AMG 2023

17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 541 542 543 544 545 ... 876 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 JK Dutch 5 augustus 2023 16:54
    Vrijdag een mooie stap van herstel, de steun op 35 houdt stand en we zien een herstel en een koopsignaal op de indicator stochastic.
    Maandag op naar verder herstel. Bij doorbreken steun mogelijk verdere daling naar 32,65.

    Eerstvolgende weerstand op 38,50 een mooi ritje als herstel.
  2. forum rang 7 Just lucky 5 augustus 2023 18:16
    quote:

    RJ 80 schreef op 4 augustus 2023 22:57:

    [...]
    Of iedereen accepteert ook gewoon dat AMG zeer sterk commodity gerelateerde is met per definitie volatiliteit…

    Als je er niet tegen kan afblijven. Niet dat ik de sterkste maag heb, maar bij AMG wel sterk genoeg om er naast de commodity varkenscycli ook groei in te zien, naast de trend duurzaam die ze voeden. Als de bodems telkens hoger liggen over jaren dan is dat voor mij een van de doelen die bereikt moeten worden. Ik heb kinderen die ik ook nog een mooie toekomst toewens, dus alles wat ik doe met beleggen probeer ik met dat in gedachten te doen.
    Alles wat jij ga verdienen mag je afdragen aan de Jesse Klavers en Frans Timmermansen van deze wereld. Naast verhoging van de vermogensrendementheffing volgt een aparte vermogensbelasting. En als jij overlijdt volgt de linkse graaiarm; 30 a 40% naar de staat en het restantje mag naar je nazaten....
  3. kampie 5 augustus 2023 18:37
    quote:

    Just lucky schreef op 5 augustus 2023 18:16:

    [...]Alles wat jij ga verdienen mag je afdragen aan de Jesse Klavers en Frans Timmermansen van deze wereld. Naast verhoging van de vermogensrendementheffing volgt een aparte vermogensbelasting. En als jij overlijdt volgt de linkse graaiarm; 30 a 40% naar de staat en het restantje mag naar je nazaten....
    Als ik daarmee de wereld een klein beetje kan maken voor m'n kleinkinderen vind ik dat een goeie investering.
  4. Klaas Vaak 5 augustus 2023 18:38
    quote:

    Just lucky schreef op 5 augustus 2023 18:16:

    [...]Alles wat jij ga verdienen mag je afdragen aan de Jesse Klavers en Frans Timmermansen van deze wereld. Naast verhoging van de vermogensrendementheffing volgt een aparte vermogensbelasting. En als jij overlijdt volgt de li kse graaiarm; 30 a 40% naar de staat en het restantje naar je nazaten....
    Die nazaten moeten gewoon hun eigen toekomst maken ipv dat je de rijkdom van pappie erft. Trump is ook zo'n loser. Kon alleen maar dingen kapot maken met het geld van zijn overleden pa.

    Maak je vooral niet druk. Nederland heeft nog nooit een linkse meerderheid gehad en je moet altijd een coalitie vormen. De toon over Timmermans en vele andere vrij redelijke fatsoenlijke politici jaagt mensen die daadwerkelijk iets willen bereiken alleen maar uit de politiek. Wat overblijft is vingerwijzers die graag overal de schuld aangeven. De EU, immigranten, verduurzaming... Veel partijen lijken wel op de Tegenpartij. Alles is "slecht" tegenwoordig. Je woont in een loeierrijk land dat vrij redelijk loopt vergeleken met de rest. Als het je niet goed genoeg is moet je politiek maar actief worden. Ik als Dordt wil iig van dat klote PFAS af in mijn drinkwater, maar dat zal wel weer te laat zijn.

    "Linkse graaiarm" "roverheid" blablabla. Laten we het aub over AMG hebben..
  5. forum rang 9 objectief 5 augustus 2023 18:58
    quote:

    Klaas Vaak schreef op 5 augustus 2023 18:38:

    [...]

    Maak je vooral niet druk. Nederland heeft nog nooit een linkse meerderheid gehad en je moet altijd een coalitie vormen.
    Dat is wel jammer, ik zou ook wel eens willen zien of ze net zulke boeven zijn als de huidige rechtse graaiers, die enkel voor zichzelf zorgen via gratis vermogensgroei van eigen woning en beurs. De gewone werkende personen, die huren betalen hun luxe leven.
  6. Klaas Vaak 5 augustus 2023 19:12
    quote:

    objectief schreef op 5 augustus 2023 18:58:

    [...]

    Dat is wel jammer, ik zou ook wel eens willen zien of ze net zulke boeven zijn als de huidige rechtse graaiers, die enkel voor zichzelf zorgen via gratis vermogensgroei van eigen woning en beurs. De gewone werkende personen, die huren betalen hun luxe leven.
    Tja. Sommigen willen een systeem zoals in de VS, waar twee mannen meer bezitten dan de onderste 50%. Of 0,1% meer dan de onderste 60%? Het lag daar ergens. Ik denk dat zulke verhoudingen niet gezond zijn voor een land.

    Maar vind vooral dat we terug moeten naar wat meer fatsoen. Kijk voor de grap maar eens naar de debatten van voor het jaar 2000. Veel inhoudelijker en toekomstgerichter, veel minder makkelijk alles maar de schuld geven. Dat werd gewoon niet getolereerd.

    Als ik als oude zak in een tehuis kom te zitten wil ik graag dat er fatsoenlijk voor mij gezorgd wordt en dat er voldoende personeel is. Daarom zijn de echte patriotten ook belastingbetalers en heb ik een hekel aan zowel zwartwerkers als rijken die belasting ontduiken.
  7. Geeninspiratie 5 augustus 2023 22:27
    quote:

    Alpen schreef op 5 augustus 2023 14:50:

    [...]
    Wat zijn forse investeringen? Kunnen die geheel of grotendeels zelf worden opgehoest? Hoe lang duurt het voordat ze worden terugverdiend?
    Enkele relevante delen uit de Q1-2023 conf.call transcript:
    [Unidentified Analyst]
    • To get to the $650 million [EBITDA in 2027-Alpen], you have to make substantial investments. At the CMD you mentioned that you will make some $1 billion of investments in lithium. When I add your current investments and what you have made, then more or less I arrive at $250 million to $300 million, so if corrected, you still have to make some $700 million, $750 million to be able to achieve this $650 million EBITDA level.
    [Heinz Schimmelbusch]
    • What has been addressed so far, including the expansion in Brazil, let's name it $150 million. Let's add the carbonate with $250 million in Brazil, so that we're at $400 million. Now let's add $150 million for the infrastructure plus the first module altogether, we were at $400 million plus $150 million, that's $550 million. Let's add another module, including certain bells and whistles for being able to receive all qualities of technical grade things, $100 million.
      Let's take an investment in a resource such as Zinnwald, which will need, of course, like the Zinnwald owner, the Zinnwald company, of course, is not having a cash flow. So this will be project financed and we will be, of course, participating in this in order to provide the equity for the project financing. So if you take this $200 million, just as an example. There are other resource projects, one of which will be probably announced later this year. So we will be, I think, running through that $1 billion relative quickly.
    [Unidentified Analyst]
    • But then again getting back to the core of the question is, how much do you still need to invest in the upcoming years to achieve this $650 million of EBITDA.
    [Jackson Dunckel]
    • $500 million.
    ---------------------------------
    Investeringen:
    $ 150 mln          Brazilië, Mibra-mijn productiecapaciteitsuitbreiding spodumene. Investering t/m 2023 *)
    $ 250 mln          Brazilië, Mibra-mijn productiefaciliteit lithiumcarbonaat **). Investering t/m 2025
    $ 150 mln          Duitsland, Bitterfeld productiefaciliteit lithiumhydroxide infrastructuur + module 1. Investering t/m 2023
    $ 100 mln          Duitsland, Bitterfeld productiefaciliteit lithiumhydroxide module 2. Investering t/m 2026
    $ 200 mln          Duitsland, Zinnwald productiefaciliteit lithiumhydroxide. Investering t/m 2026
    Totaal: $ 850 mln
    De CEO heeft het vervolgens over investeringen in "resource projects"; één daarvan dit jaar nog aan te kondigen en met een waarde van minimaal $ 150 mln als het totaal van de investeringen zoals vermeld > $ 1 bln zal bedragen.

    Mij bekende (potentiële) resource projecten, naast Zinnwald:
    A) Exploratieprojecten in Brazilië in/bij Ceará, Paraíba, Minas Gerais waar bij positieve resultaten een volgende stap kan worden gezet. Bijvoorbeeld het opzetten van spodumene productiecapaciteit;
    B) Chili - indien huidige "discussies" tot een goed einde worden gebracht, al heeft AMG officieel niet aangegeven in discussie te zijn. Aan de andere kant werd aangegeven dat v.w.b. resource projecten alleen zal worden gecommuniceerd wanneer de handtekening is gezet.

    Aangezien B) kennelijk nog in een pril stadium verkeert, en discussies mogelijk met een doorgaans ietwat tragere overheidsinstelling worden gevoerd, heeft de nog aan te kondigen investering van > 150 mln mogelijk betrekking op A), eventueel nog uit de hoge hoed te toveren resourceprojecten daargelaten.
    Hieraan nog toe te voegen de vanadium electrolyte installatie in Nuremberg, investering t/m 2023, en relevante investeringen m.b.t. het Supercenter complex in Saudi-Arabië t/m 2025 v.w.b. het eerste project (en er zijn er vier waarvan drie met expertise van AMG), investeringen t.a.v. LIVA.

    Exclusief eventuele investeringen in Critical Materials en Critical Materials Technologies.

    M.i. zou het bedrijf op basis van de verwachte resultaten t/m 2026 in staat moeten zijn om voor een aanzienlijk deel uit eigen zak te investeren. Investeren is voor AMG ook geen keuze maar pure noodzaak, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat resources voor Bitterfeld worden veiliggesteld en om de lithium value chain zoveel als mogelijk in eigen huis te halen.

    *) Investering deels voor rekening van de klant
    **) Q2-2023 conf.call: investering door H. Schimmelbusch geschat op < $ 300 mln; investeringsbeslissing later dit jaar.
    Netjes Alpen, hartelijk dank! Calendar, zet deze post maar in je excel file.

    Alpen, de AMG Allesweter
  8. forum rang 6 am1993 5 augustus 2023 23:58
    quote:

    Klaas Vaak schreef op 5 augustus 2023 19:12:

    [...]

    Als ik als oude zak in een tehuis kom te zitten wil ik graag dat er fatsoenlijk voor mij gezorgd wordt en dat er voldoende personeel is. Daarom zijn de echte patriotten ook belastingbetalers en heb ik een hekel aan zowel zwartwerkers als rijken die belasting ontduiken.
    Ik ben nog een jonge "zak" van 74, maar ik weet één ding zeker. Tegen de tijd dat ik zorg nodig heb is die zorg er niet. Om de afbraak van de afgelopen decennia te herstellen gaat zomaar 10-15 jaar duren.
    Dus ben ik nog steeds aan het beleggen, om die zorg straks voor mij en mijn maatje in te kunnen kopen via een gespecialiseerd uitzendbureau, waarbij wij precies kunnen aangeven wat we nodig hebben en dat dan ook gebeurt.
    Ik zie nu teveel "zorg" om me heen, die geen zorg is, woningen en mensen vervuilen, steeds komt er iemand anders die geen tijd heeft en gelijk weer ergens anders heen moet en als de kinderen weer eens op bezoek komen, blijken er zaken uit de woning verdwenen en niemand weet waar die gebleven zijn.
    Onze zorg koop ik straks zelf wel in en wat dat kost kan ons niets schelen. Op is op en dan zien we wel weer. Maar dat gaat , zoals het er nu uitziet, nog wel even duren:).
    En wat de 2e zin betreft: Ik heb altijd graag belasting betaald, want daar verdien/verdiende ik ook naar en er zijn veel mensen die tekort komen.
    En zwartwerkers; Daar zie ik er ook maar zat van. Kaalplukken is m.i. de enige echte optie.
    AMG is een van mijn pareltjes, maar ik moet eerlijk zeggen: nu even niet. Ik wacht even af wat het gaat doen. Uiteraard krijgen we na de scherpe daling een rebound. maar tot hoever en wat dan? We weten allemaal, dat het 3e kwartaal, qua cijfers, een ramp wordt en als dat in een slechte markt valt is Leiden in last. Ik sta langs de kan t en wacht mijn kansen af. Is me de laatste keer goed bevallen, zoals jullie hebben kunnen lezen.
    Prettig weekend. AM1993
  9. BEAR-BULL 6 augustus 2023 00:30
    Ik ben lid van de VEB. Ik ga onderstaande aankaarten aldaar.
    Wat is gebeurd met deze kwartaalcijfers, de feitelijke winstwaarschuwing die in Q1 al bekend was kan natuurlijk niet. Dat had eerder of anders gecommuniceerd moeten worden.

    HS moet gewoon ophoepelen met de schandalige beloning die hij vangt. Dit is de zoveelste keer dat hij de boel besodemietert.

    Puur geluk gehad n niet iets dat hij met een helikopter boven de Mira mijn vloog. en het lithium zag liggen.

    Natuurlijk doe je monsters van het erts en dat lithium was allang bekend.

    Ik heb zelfs ergens gelezen dat die berg lithium ores was verkocht
  10. forum rang 6 Kruimeldief 6 augustus 2023 10:59
    Spaar je de moeite, BEAR-BULL. Ik begrijp, dat je je frustratie kwijt wil en het van je af wil schrijven, maar richt je dan op de AFM en wel in de wetenschap dat dat zinloos is. De werkwijze van de AFM werd enige tijd geleden in een podcast uit de doeken gedaan door een werknemer daarvan; ronduit stuitend.
    De VEB lijkt mij een club van welwillende mensen zonder veel macht; de AFM een club met enige macht maar zonder wil.
  11. forum rang 7 Ron Kerstens 6 augustus 2023 11:12
    quote:

    Kruimeldief schreef op 6 augustus 2023 10:59:

    De VEB lijkt mij een club van welwillende mensen zonder veel macht; de AFM een club met enige macht maar zonder wil.
    Ik denk dat je dan de grote claimzaken van de VEB de afgelopen 20 jaar gemist heb ? Daar zijn vaak forse schikkingen uit voortgekomen. De AFM heeft veel macht maar te weinig mensen met echte kennis van zaken.

    De boosheid op Heinz begrijp ik niet goed, toen je aandelen kocht van AMG zat deze bijna tachtiger er immers ook al en zijn wijze van besturen is al vele jaren onveranderd, voor sommige beleggers een reden om geen aandelen AMG te kopen. AMG verrast al jaren, en dan vaak in negatieve zin, maar de business case is uiteraard interessant in de huidige tijd.
  12. forum rang 6 Take a sisi 6 augustus 2023 11:29
    Kan iemand mij vertellen in hoeverre het Canadese Rock Tech , in Guben, in de Duitse deelstaat Brandenburg , een concurrent voor
    Duitse plant voor de lithiumhydroxide-raffinaderij van AMG is .
    Ik lees hier op het forum van alles , ook erg veel hosanna o.a. dat de bomen tot in de hemel groeien en dat AMG tegen de laagste prijs kan leveren .
    Als ik even terugpak op de woorden van Elon Musk die aandringt op meer lithium bewekingsfabrieken in duitsland .
    Musk ziet maar al te graag meerdere aanbieders die hem overladen met wat hij wil , dan dat hijzelf ergens op de deur moet kloppen voor hetgeen wat hij nodig heeft .
    Ik vraag me in het doolhof van vraagstukken ook af in hoeverre het Tsjechische Ertsgebergte waar de grootste hoeveelheid lithium van Europa ( zeven miljoen ton ) ligt , hierin een rol gaat spelen , mag toch aannemen dat die niet alleen voor AMG gereserveerd zijn .
    Als bedrijven elkaar beconcurreren om te mogen leveren , zal dat de prijzen drukken , en de winsten van AMG mogelijk doen afnemen .
    Wat ik eigenlijk wil zeggen is , dat als de vraag groeit , het aanbod mee zal groeien , er wordt hier bijna gesuggereerd dat de wereld niet kan leveren wat economisch gevraagd wordt .
    We zien dat de prijzen van Lithium sinds november 2022 al flink gedaald zijn .
    Ook Frankrijk zet in op het mijnen van Lithium uit eigen bodem , wat uiteindelijk in een raffinaderij terecht zal komen .
    Kijk we kunnen het huidige aanbod in contrast zetten met de vraag van de komende 10 jaar , maar moeten natuurlijk niet over het hoofd zien dat het aanbod door het verhogen van fabrieks capaciteiten mee zal groeien , we moeten ons dus toekomstgericht de vraag stellen hoe gaan deze verhoudingen zich ontwikkelen en in hoeverre wordt de prijs daar de speelbal van .
    AMG moet groeien en voor hun eigen bestwil zo explosief mogelijk , het heeft geen andere keuze , grote spelers met het beste product zijn bepalende factoren in de markt .
    Kijkend naar het winstoogmerk is de komende 10 jaar mijnsinziens doorslaggevend voor diegene die de grootste taartpunt gaat leveren , zeg wel naar de upgrade die gevraagd wordt .
    Ik ben dus eigenlijk op zoek naar overtuiging of AMG inderdaad de kip met de gouden eieren is , of waren we de afgelopen weken getuigen van de landing terug op vier poten .
    Wie kan mij onderbouwd overtuigen dat AMG de komende 10 jaar de grootste speler in Europa wordt , en waar AMG nu staat , want persoonlijk schiet ik tekort in die expertise .
17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 541 542 543 544 545 ... 876 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links