Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

inloggenproblemen en doorlinkproblemen website

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Gadus morhua 4 augustus 2023 21:48
    Sinds vanmiddag inlegproblemen en 'niet kunnen doorlinken' op de IEX-site.
    Ik werk met Firefox op iMac.

    Vanavond geprobeerd met Safari en daar lukt het inloggen wel.

    Heel jammer dat ik Firefox niet meer kan gebruiken nu.

    allestoringen.nl/storing/iex/ geeft aan dat er vanmiddag wel flink veel storingsmeldingen waren.

    Hopelijk wordt het snel opgelost.

    De storing die ik krijg geeft deze melding:

    ''De pagina verwijst niet op een juiste manier door

    Fout tijdens het verbinden met monitor.iex.nl. ''
  2. forum rang 8 closer 5 augustus 2023 10:49
    Ik zit ook op een Mac (10.16.7) maar gebruik FF vrijwel nooit. Net even geprobeerd en ik kreeg dit:

    De pagina verwijst niet op een juiste manier door
    Fout tijdens het verbinden met www.iex.nl.
    Dit probleem kan soms worden veroorzaakt door het uitschakelen of weigeren van cookies.

    Even gezocht en ik zag bij FF Netwerkinstellingen dat "Proxyinstellingen van systeem gebruiken" stond aangevinkt. Geen idee wat dat betekent, maar na aanvinken van "Geen proxy" werkte het weer.
  3. forum rang 10 luchtschip 5 augustus 2023 11:06
    quote:

    closer schreef op 5 augustus 2023 10:49:

    Ik zit ook op een Mac (10.16.7) maar gebruik FF vrijwel nooit. Net even geprobeerd en ik kreeg dit:

    De pagina verwijst niet op een juiste manier door
    Fout tijdens het verbinden met www.iex.nl.
    Dit probleem kan soms worden veroorzaakt door het uitschakelen of weigeren van cookies.

    Even gezocht en ik zag bij FF Netwerkinstellingen dat "Proxyinstellingen van systeem gebruiken" stond aangevinkt. Geen idee wat dat betekent, maar na aanvinken van "Geen proxy" werkte het weer.
    Wat is een proxyserver? | VPNGids :

    Proxy's verbergen je IP-adres en helpen je online identiteit en locatie deels te verbergen. Je internetverkeer is meestal niet naar jou te herleiden. Ook kan een proxyserver je helpen om geografische blokkades op het internet te omzeilen. Naast deze voordelen hebben Proxyservers ook nadelen.

    >>Wat is het verschil tussen een proxy en VPN?

    Het verschil met een VPN is dat een proxy een stuk simpeler en minder veilig is. De proxy moet je namelijk per applicatie installeren terwijl een VPN al je internetverkeer anoniem maakt. Je moet een proxy dus apart installeren op je webbrowser, je mailprogramma en online agenda.

    www.google.nl/search?q=Proxyinstellin...
  4. forum rang 10 luchtschip 5 augustus 2023 11:31
    quote:

    Gadus morhua schreef op 5 augustus 2023 11:24:

    Is het te adviseren om proxy maar uit te zetten (in zijn geheel?).
    Omdat VPN veiliger is?

    (ik ben niet tech onderlegd)
    Hier wat uitleg

    Beveiligingstips :

    Proxy versus VPN: de 5 belangrijkste verschillen

    kinsta.com/nl/blog/proxy-vs-vpn/
  5. forum rang 8 closer 5 augustus 2023 11:48
    Dank LS, maar googelen kunnen we zelf ook wel.
    quote:

    Gadus morhua schreef op 5 augustus 2023 11:24:

    Is het te adviseren om proxy maar uit te zetten (in zijn geheel?).
    Omdat VPN veiliger is?

    (ik ben niet tech onderlegd)
    Bij normaal gebruik heb je geen van beiden nodig. VPN is handig als je jouw fysieke locatie (NL) wilt verbergen om op een website in te kunnen loggen die alleen voor (bijv.) Amerikanen is bedoeld.
  6. forum rang 10 luchtschip 5 augustus 2023 12:59
    quote:

    closer schreef op 5 augustus 2023 11:48:

    Dank LS, maar googelen kunnen we zelf ook wel.
    [...]
    Bij normaal gebruik heb je geen van beiden nodig. VPN is handig als je jouw fysieke locatie (NL) wilt verbergen om op een website in te kunnen loggen die alleen voor (bijv.) Amerikanen is bedoeld.
    Bedankt Closer, maar ik heb zelf ook voor VPN gekozen en niet omdat het handig is om mijn fysieke locatie te verbergen om op een website te kunnen inloggen die alleen ( bijv ) Amerikanen is bedoeld

    Ik kan het met veel woorden en beperkt computer technisch inzicht uitleggen waarom ik er toch voor gekozen hebt

    Maar neem de vrijheid om door te Duck Ducken ( niet googelen ) door iemand met kennis dit nader toe te lichten -- mijn overweging om VPN te gebruiken ( slechts enkele van de hier genoemde )bevinden zich in dit complete verhaal

    >>

    Hoe werken VPN's?

    Je VPN stuurt al je internetverkeer door naar een van zijn servers, waar het wordt versleuteld. Je kunt bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk zijn en verbinding maken met een Amerikaanse server. Het VPN stuurt je verkeer van de UK naar de US, volledig versleuteld. Omdat het versleuteld is, kan je ISP niet langer zien welke websites je bezoekt, waar je vandaan komt of je traceren.

    Vanaf daar stuurt je VPN-server je verkeer door naar de website die je bezoekt. De site ziet de VPN-server als de oorsprong van je verkeer, in plaats van je apparaat. Dit betekent dat het ook het IP-adres van je VPN-server ziet in plaats van dat van jou. De beste VPN's gebruiken duizenden servers en updaten hun IP-adressen regelmatig, zodat sites niet genoeg tijd hebben om ze te blacklisten en blokkeren. En dat betekent dat je volledig privé en onvindbaar blijft.

    Zijn VPN's legaal?

    Het korte antwoord is: ja! Je kunt in de meeste landen vrij gebruik maken van een VPN, maar er zijn enkele uitzonderingen.

    Landen als China en Irak verbieden het gebruik van VPN's die niet van de overheid zijn. Dit betekent dat goedgekeurde providers hoogstwaarschijnlijk hebben voldaan aan anti-privacy- en censuurvereisten, waardoor hun VPN-diensten onbetrouwbaar zijn. Niet-conforme VPN-bedrijven worden meestal geblokkeerd, zodat je geen toegang hebt tot hun websites of hun apps kunt downloaden als je eenmaal in het land bent.

    Hoe garandeert een VPN mijn privacy?

    VPN's verwerken veel gevoelige informatie, dus moeten ze een degelijk privacybeleid en sterke beveiligingsmaatregelen hebben. Sommige beveiligingsfuncties lijken identiek, maar doen zeer verschillende dingen.

    In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn DNS- en IP-lekken bijvoorbeeld niet hetzelfde. Jezelf informeren is cruciaal. Bovendien zijn sommige VPN's niet te vertrouwen, dus het is belangrijk dat je er een kiest die betrouwbaar en veilig is.

    Betrouwbare VPN's bieden een verscheidenheid aan privacy-beschermende functies, zoals:

    Geen-logbestandenbeleid

    Een streng geen-logbestandenbeleid voorkomt dat VPN-aanbieders je online activiteiten registreren. Als ze je informatie niet loggen, kunnen ze die ook niet doorgeven aan overheidsinstanties, zelfs niet als ze daarom worden gevraagd. Het betekent ook dat als het VPN wordt gecompromitteerd, hackers je informatie niet van de VPN-servers kunnen halen.

    Bescherming tegen DNS-lekken

    Elke keer wanneer je een website bezoekt, stuurt je computer een verzoek naar een DNS-server om het IP-adres van de website te achterhalen. Normaal gesproken gaat dit verzoek naar de DNS-servers van je ISP, die je online activiteiten aan je ISP bekendmaken.

    Wanneer je verbonden bent met een VPN, worden je DNS-verzoeken omgeleid naar de DNS-servers van je VPN. Soms kan je toestel echter je verzoeken omleiden naar je ISP zonder dat je dit weet. DNS-lekbeveiliging voorkomt eenvoudig dat dit gebeurt.

    IPv6 lekbeveiliging

    Hoewel IPv6 nu beschikbaar is, gebruiken bijna alle VPN's nog steeds IPv4-adressen. Dit creëert de mogelijkheid van een ernstig veiligheidslek.

    Als je ISP IPv6 ondersteunt, en je gaat naar een website die dit ook ondersteunt, zal je verkeer naar die website via je ISP worden geleid, en niet via je VPN. Dit zou je activiteit onthullen aan je ISP, evenals je ware locatie aan de website.

    Betrouwbare VPN's schakelen IPv6-verkeer uit om je tegen deze lekken te beschermen. Je kunt nog steeds websites bezoeken die IPv6 ondersteunen, maar dit doe je met ons IPv4-adres.

    Zijn er negatieve kanten aan het gebruik van een VPN?

    De voordelen van het gebruik van een VPN wegen zwaar op tegen de nadelen, maar er zijn ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden.

    Je verbindingssnelheid zal een klein beetje afnemen.

    Het kost tijd voor je gegevens om te reizen, en wanneer je bent verbonden met een VPN, moeten je gegevens ietsje verder reizen om de VPN-servers te bereiken. Het duurt ook een paar seconden om je verkeer te versleutelen en te ontsleutelen. Het is dus normaal dat je verbindingssnelheid een beetje afneemt.

    Onbetrouwbare VPN's kunnen uw je online activiteiten zien.

    Als je een minder betrouwbare provider gebruikt, kun je er niet zeker van zijn dat deze je online activiteiten niet bekijkt of met derden deelt. Als je provider binnen de 5/9/14-Eyes Alliance is gevestigd, kan het zelfs worden gedwongen deze informatie met de overheid te delen.

    Je kunt zich hiertegen beschermen door een bekend, gerenommeerd VPN te gebruiken met een strikt geen-logbestandenbeleid en RAM-based servers. RAM-servers verwijderen permanent je gegevens wanneer ze opnieuw worden opgestart, zodat je VPN geen informatie over je kan delen, zelfs als dat wettelijk verplicht is.

    Sommige websites blokkeren VPN-gebruikers.

    Sommige websites, vergelijken je IP-adres met een lijst van bekende VPN-server IP's wanneer je inlogt. Als er een match is, zullen ze je verbinding blokkeren. Je kunt dit overwinnen door verbinding te maken met een andere server in dezelfde regio.

    PayPal en sommige online banken kunnen een inbreuk op de beveiliging van je rekening signaleren als je inlogt vanaf een buitenlands IP-adres.

    Als onderdeel van hun online veiligheidsproces kunnen PayPal en online bankinstellingen tijdelijk de toegang tot je rekening afsluiten als ze zien dat je inlogt vanaf een buitenlands IP-adres. Deze veiligheidsmaatregel is genomen om te voorkomen dat internationale fraudeurs op je rekeningen kunnen inloggen.

    Maak je geen zorgen - je rekening zal niet voor altijd geblokkeerd zijn. Maar het kan zijn dat je contact moet opnemen met je bank om de fout te herstellen. Je kunt dit voorkomen door je financiële rekeningen te openen terwijl je verbonden bent met een server in je eigen land.

    nl.vpn-mentors.com/popular/vpn-handle...

    >>>daarmee wil ik niet zeggen dat iedereen maar VPN moet nemen
    Het is gewoon een keuze en ieder moet zelf bepalen of deze kenmerken van VPN welf niet in zijn/haar behoefte voorziet
  7. forum rang 8 Leefloon 5 augustus 2023 14:32
    quote:

    Ortega schreef op 5 augustus 2023 13:27:

    Hier ook ineens firefox problemen met de site. vervelend.
    ...
    Eerst maar eens afwachten wat IEX eraan gaat doen als ineens iedereen last heeft.
    Ja, aan een up-to-date Firefox (of aan SeaMonkey) ligt zoiets zelden.

    Is Firefox of SeaMonkey mogelijk wel een probleem, dan is dat meestal relatief makkelijk uit te sluiten met de Safe Mode, met een (tijdelijk) nieuw profiel, of een teruggezet werkend profiel. Maar de kans dat een probleem niet bij jou ligt, is veel groter.

    Andere ingangen (o.a. belegger.nl en beursduivel.be) lossen niet altijd alles op, en kunnen ook technisch afhankelijk zijn van een correcte werking van iex.nl.

    SeaMonkey is de combinatie van Firefox (browser) en Thunderbird (e-mail), en de Safe Mode van zowel Firefox als SeaMonkey is op meerdere manieren op te starten:

    www.top-password.com/blog/5-simple-wa...

    Nu niet aan de orde; het probleem ligt bij IEX, en de oplossing hopelijk ook. Voor een (tijdelijk) nieuw profiel kun je "-safe-mode" van de link hierboven vervangen door "-ProfileManager". Een (tijdelijk) nieuw profiel kan soms wenselijker zijn dan een cache en/of cookies weggooien. De Safe Mode is vaak echter al genoeg om te vermoeden dat de oorzaak van een probleem elders ligt.
  8. forum rang 7 Succes 5 augustus 2023 16:44
    quote:

    Leefloon schreef op 5 augustus 2023 14:32:

    [...]
    Ja, aan een up-to-date Firefox (of aan SeaMonkey) ligt zoiets zelden.

    Is Firefox of SeaMonkey mogelijk wel een probleem, dan is dat meestal relatief makkelijk uit te sluiten met de Safe Mode, met een (tijdelijk) nieuw profiel, of een teruggezet werkend profiel. Maar de kans dat een probleem niet bij jou ligt, is veel groter.

    Andere ingangen (o.a. belegger.nl en beursduivel.be) lossen niet altijd alles op, en kunnen ook technisch afhankelijk zijn van een correcte werking van iex.nl.

    SeaMonkey is de combinatie van Firefox (browser) en Thunderbird (e-mail), en de Safe Mode van zowel Firefox als SeaMonkey is op meerdere manieren op te starten:

    www.top-password.com/blog/5-simple-wa...

    Nu niet aan de orde; het probleem ligt bij IEX, en de oplossing hopelijk ook. Voor een (tijdelijk) nieuw profiel kun je "-safe-mode" van de link hierboven vervangen door "-ProfileManager". Een (tijdelijk) nieuw profiel kan soms wenselijker zijn dan een cache en/of cookies weggooien. De Safe Mode is vaak echter al genoeg om te vermoeden dat de oorzaak van een probleem elders ligt.
    Nieuwste versie van Firefox (in combi. met verschillende add-ons) gaf bij mij ook problemen ...

    Safe Mode is idd een mogelijkheid ...

    Maar een andere oplossing, die je in dit soort situaties ook kan proberen, is nog eenvoudig uit te voeren door de browser terug te zetten naar de standaardwaarden/-instellingen (oftewel: "Firefox opfrissen").
    Hierbij worden tevens de belangrijke gegevens, zoals bladwijzers en wachtwoorden, behouden!

    ------

    > Klik op de menuknop, klik op Help en kies Meer probleemoplossingsinformatie.
    > Klik op Firefox opfrissen en daarna in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox opfrissen. Firefox sluit om op te frissen.
    > Als Firefox gereed is, toont een venster uw geïmporteerde gegevens. Klik op de knop Voltooien. Firefox wordt geopend.
    > Selecteer of u wilt dat Firefox alle of sommige vensters en tabbladen herstelt en klik op de knop Beginnen!.


    Let op .. Add-on worden oa verwijderd.

    support.mozilla.org/nl/kb/firefox-opf...
  9. forum rang 7 Succes 5 augustus 2023 16:57
    quote:

    luchtschip schreef op 5 augustus 2023 12:59:

    [...]

    Bedankt Closer, maar ik heb zelf ook voor VPN gekozen en niet omdat het handig is om mijn fysieke locatie te verbergen om op een website te kunnen inloggen die alleen ( bijv ) Amerikanen is bedoeld

    Ik kan het met veel woorden en beperkt computer technisch inzicht uitleggen waarom ik er toch voor gekozen hebt

    Maar neem de vrijheid om door te Duck Ducken ( niet googelen ) door iemand met kennis dit nader toe te lichten -- mijn overweging om VPN te gebruiken ( slechts enkele van de hier genoemde )bevinden zich in dit complete verhaal

    ...
    Idd VPN kan om veel meer redenen interessant zijn om te gebruiken ...

    Met name de privacycomponent spreekt mij persoonlijk erg aan.
    Gebruik daarom bv ook zo weinig mogelijk google en "DuckDuck" er al jaren op los ... ;-D
    Hiervan is tevens een zeer goede/betrouwbare add-on versie beschikbaar!
  10. forum rang 8 closer 5 augustus 2023 20:44
    quote:

    luchtschip schreef op 5 augustus 2023 12:59:

    Maar neem de vrijheid om door te Duck Ducken ( niet googelen ) door iemand met kennis dit nader toe te lichten --
    Op je teentjes getrapt? Alleen mijn eerste zin was aan jou gericht. De beknopte uitleg was voor Gadus morhua, die aangeeft niet tech onderlegd te zijn.
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 0,00%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links