Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.657 Posts
Pagina: «« 1 ... 2530 2531 2532 2533 2534 ... 3183 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 3 augustus 2023 17:10
    quote:

    josti5 schreef op 3 augustus 2023 12:30:

    Het volgende voorbeeld van een veranderend Westers narratief, van CNBC nog wel (of is dat óók al een 'onbetrouwbare, foute bron'?:

    As the war with Russia has played out, it’s been inevitable perhaps that there have been tensions and differences of opinion between Kyiv and its allies.

    Ukraine has to tread a fine line with its international friends.

    It’s reliant on its partners for billions of dollars’ worth of military hardware and assistance but insists it’s fighting the West’s war too.

    Most recently, tensions have emerged over Ukraine’s military strategy and demands on NATO.

    www.cnbc.com/2023/08/02/ukraines-mili...
    Ja natuurlijk zijn er spanningen, dat is nogal wiedes. Het zou raar zijn als die er niet waren. Oekraïne wil natuurlijk altijd meer wapens dan de bondgenoten willen geven. Dat komt omdat ze in oorlog zijn, dan heb je niet snel te veel wapens.

    En natuurlijk is het helemaal waar dat Oekraïne onze oorlog vecht. Het is in het directe belang van alle landen in de buurt van Rusland (afgezien van China dan) dat Oekraïne deze oorlog wint, en wel zo grondig mogelijk. Helaas is dat besef niet overal even sterk aanwezig.
  2. forum rang 6 Fender bass 3 augustus 2023 17:20
    quote:

    josti5 schreef op 3 augustus 2023 16:31:

    [...]

    En over de vrouwen gesproken:

    Vrouwen dienen ook volop in het leger: de Oekraïense krijgsmacht telt zo'n zestigduizend vrouwen. Daarvan zitten er vijfduizend aan het front, waar ze vaak betrokken zijn bij gevechtshandelingen.24 mei 2023

    www.nrc.nl/nieuws/2023/05/24/de-oorlo...,vaak%20betrokken%20zijn%20bij%20gevechtshandelingen.

    NRC betrouwbare bron?
    Wat ben je toch een querulant mannetje.
    Het enige wat je wil met je posts is sarren en reacties uitlokken.

    Ik ben trouwens in Berlijn, gisteren in Sachenhausen geweest. Daar zie wat uitsluiten en dehumanisering doet.
    Lees de speeches van Putin nog eens na en zie waar die mee bezig is.
  3. forum rang 9 josti5 3 augustus 2023 18:06
    quote:

    theo1 schreef op 3 augustus 2023 16:28:

    [...]

    (...)

    Op deze manier is de oorlog ook veel duurder dan nodig zou zijn. Als je nu Oekraïne meteen, om maar eens radicaal te zijn, een vloot JSF's en B52's cadeau had gedaan (en wat mij betreft gooi je er nog een stelletje onderzeeërs bij ook) en verder Oekraïne asap helemaal vol had gepropt met de beste en nieuwste wapens, dan was dat een hele dure grap geweest. Maar als dan de Russische luchtmacht is neergeknald, de Zwarte Zee vloot ligt waar die thuishoort (op de bodem van de Zwarte Zee dus) en het leger verrot wordt gecarpetbombed, dan kan die hele oorlog vlot over zijn. En dat is al snel goedkoper dan nog 3 jaar doorknoeien met steeds net iets meer dan het minimum sturen.
    Erg veel wishfull thinking.

    1. Bij al het militair materieel gaat het om de opleiding, en dat doe je niet in een mum van tijd, waarover al een commandant van de 110e brigade klaagde (zie boven).
    2. Daarnaast is er een grote diversiteit aan geschonken materieel, hetgeen de opleiding ernstig bemoeilijkt.
    3. De opleidingen in de diverse landen verschillen.
    4. Groot probleem bij die opleidingen is het feit, dat de opleiders niet of nauwelijks oorlogservaring hebben, en al helemáál niet in het betreffende oorlogsgebied.
    5. Veel landen zijn niet blij, als de beste en nieuwste wapens in handen komen van de Russen, laat staan dat ze niet blij zijn, als ze doorverkocht worden.
    6. De voorraden van de NAVO-landen zijn al goeddeels uitgeput.
    7. De Westerse wapenindustrie is een winstmaak-industrie, dus erg duur vergeleken met de Russische staats-maak-industrie.
    8. Rusland heeft de productie van allerlei wapentuig al fors weten op te voeren, hetgeen in het westen niet of nauwelijks het geval is.

    En zo is er nog wel het een en ander, allemaal eenvoudig en uitgebreid terug te horen en te zien op de diverse communicatiekanalen.
  4. forum rang 9 josti5 3 augustus 2023 18:12
    quote:

    Fender bass schreef op 3 augustus 2023 17:20:

    [...]

    Wat ben je toch een querulant mannetje.
    Het enige wat je wil met je posts is sarren en reacties uitlokken.

    Ik ben trouwens in Berlijn, gisteren in Sachenhausen geweest. Daar zie wat uitsluiten en dehumanisering doet.
    Lees de speeches van Putin nog eens na en zie waar die mee bezig is.
    Nee hoor: ik zoek beslist geen ruzie, maar deel graag feiten.

    Daar is normaliter een forum voor - alleen willen enkelen op deze draad daarop blijkbaar een uitzondering maken.

    Dus sarren en reacties uitlokken: onzin.
    Als sommigen dat zo willen zien, is dat hun probleem, en zeker niet mijn bedoeling.

    Ik heb daarentegen al herhaaldelijk aan mijn 'critici' geadviseerd, mijn bijdragen over te slaan, omdat deze blijkbaar niet voor hen zijn bestemd.

    Buchenwald was beklemmend en indrukwekkend.
  5. watergeus 3 augustus 2023 18:15
    quote:

    GakGak schreef op 3 augustus 2023 09:47:

    [...]
    .
    Zo weinig mogelijk op watergeuzen en ander gespuis hier, dat mag duidelijk zijn.
    Hier sijpelt wat trumpiaans genoegen door...
    Haha gakgak ben jij het domme gansje hier of heb je een dubbele ww uitkering. Soms kun je geen inhoud het beste pareren met dezelfde reactie.
  6. forum rang 9 josti5 3 augustus 2023 18:15
    quote:

    theo1 schreef op 3 augustus 2023 17:10:

    [...]

    (...)

    En natuurlijk is het helemaal waar dat Oekraïne onze oorlog vecht. Het is in het directe belang van alle landen in de buurt van Rusland (afgezien van China dan) dat Oekraïne deze oorlog wint, en wel zo grondig mogelijk. Helaas is dat besef niet overal even sterk aanwezig.
    1. Hoezo: 'onze oorlog'?
    2. Welk 'directe belang'?
  7. forum rang 8 het zwaard 3 augustus 2023 18:18
    De Oekraïense overheid heeft een video verspreid waarop te zien is hoe een aanzienlijke Russische militaire eenheid wordt aangevallen met HIMARS-raketten, het geavanceerde wapensysteem dat door de Verenigde Staten aan het land werd geleverd.
    De aanval vond plaats op het eiland Dzharylhach, eigenlijk een gigantische zandbank in de Zwarte Zee ten zuiden van de oblast Cherson. Op het eiland zouden zich zo’n 200 Russische soldaten bevonden hebben. Op het moment van de aanval waren de Russen aan het trainen, blijkt uit de beelden. Oekraïense bronnen hebben het ook over 200 doden, maar het is niet duidelijk of de dodentol echt zo hoog ligt.

    De aanval werd naar verluidt uitgevoerd met vijf HIMARS-raketten. Volgens het Centrum voor Nationaal Verzet van Oekraïne, een onderdeel van het Oekraïense leger dat burgers leert hoe ze verzet kunnen plegen, zou de aanval hebben plaatsgevonden nadat verzetsgroepen ter plaatse informatie over de locatie van de Russische eenheid hadden doorgespeeld naar het Oekraïense leger. “Dankzij informatie van het verzet in het tijdelijk bezette gebied werden tientallen indringers en hun vijandig materiaal vernietigd”, klinkt het.

    Russische bronnen ontkennen de aanval niet, en gebruiken het incident als “een nieuwe duidelijke illustratie dat het toelaten van grote groepen zelfs achter het front kwalijke gevolgen kan hebben”. Het Dzharylhach-eiland ligt op zo’n 80 kilometer van het front.
  8. forum rang 8 het zwaard 3 augustus 2023 18:22
    Uitgebreidere EU-sancties tegen Wit-Rusland van kracht

    Wit-Rusland is sinds donderdag het voorwerp van uitgebreidere Europese sancties in het kader van de oorlog van bondgenoot Rusland tegen Oekraïne. De maatregelen moeten er onder meer voor zorgen dat de zware sancties tegen Rusland niet via Minsk kunnen worden omzeild.

    De EU besliste een tijd geleden al om de druk op Wit-Rusland op te voeren. Het land levert vrije doortocht en andere bijstand aan het Russische leger in Oekraïne en was daardoor al het voorwerp van Europese sancties, zoals een verbod op transacties met de Wit-Russische centrale bank en allerhande handelsbeperkingen. Die sancties worden nu uitgebreid. De nieuwe maatregelen zijn donderdag gepubliceerd in het publicatieblad van de EU en daarmee in werking getreden.

    Het gaat onder meer om een exportverbod voor allerhande technologie die in de lucht- en ruimtevaartindustrie kan worden ingezet, zoals drones. Ook de verkoop, levering en uitvoer van schietwapens en munitie naar Wit-Rusland is verboden. Het exportverbod op goederen en technologieën die voor zowel civiele als militaire doeleinden kunnen worden ingezet, werd uitgebreid.

    Daarnaast komen er 38 individuen en 3 organisaties uit Wit-Rusland bij op de Europese sanctielijst. Dat betekent onder meer dat ze de EU niet binnen mogen en dat hun tegoeden op Europees grondgebied worden bevroren. Het gaat om hooggeplaatste figuren die bijdragen tot de onderdrukking van de Wit-Russische oppositie en van de mensenrechten in het land.
  9. forum rang 8 het zwaard 3 augustus 2023 18:23
    Blinken: "Honger mag niet ingezet worden als wapen"
    De VS waarschuwen donderdag voor het blokkeren van voedsel in conflicten, nu Rusland recent de graandeal heeft opgezegd. "Honger mag niet als wapen worden gebruikt", zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken donderdag tegen de VN-Veiligheidsraad in New York.

    Blinken presenteerde er een gezamenlijke verklaring waaronder meer dan 80 landen hun handtekening zetten. Ze beloven zo actie te ondernemen om een einde te maken aan het gebruik van voedsel als oorlogswapen en het uithongeren van burgers als oorlogstactiek. "Ik dring er bij alle lidstaten op aan om zich bij hierbij aan te sluiten", zei Blinken. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken bekritiseerde Rusland omdat het de graandeal over de export van Oekraïens graan over de Zwarte Zee in juli liet aflopen, ondanks vele internationale oproepen. De overeenkomst, die er een jaar geleden kwam door bemiddeling van Turkije en de Verenigde Naties, maakte het mogelijk om ondanks de oorlog toch graan uit Oekraïne te exporteren via de Zwarte Zee. De graanverkoop leverde Oekraïne - een van de grootste producenten wereldwijd - belangrijke inkomsten op, maar was ook cruciaal voor het verzekeren van de wereldwijde voedselvoorziening. "Elk lid van de Verenigde Naties moet tegen Moskou zeggen: genoeg!", aldus Blinken. "Stop om de Zwarte Zee als chantagemiddel te gebruiken. Stop ermee de meest kwetsbare mensen ter wereld als onderhandelingstroef te gebruiken."

    Door de hernieuwde blokkade van Rusland in de Zwarte Zee bestaat de vrees dat de hongercrisis in armere landen kan verergeren. Door de overeenkomst kon vorig jaar bijna 33 miljoen ton graan en voedsel over zee naar andere landen worden verscheept.
  10. forum rang 8 het zwaard 3 augustus 2023 18:42
    Medvedev: "Rusland heeft dit jaar al 230.000 soldaten gerekruteerd"
    Sinds begin dit jaar hebben al meer dan 230.000 mensen zich aangemeld bij het Russische leger. Dat heeft de vroegere Russische president Dmitri Medvedev donderdag meegedeeld. "Tussen 1 januari en 3 augustus werden meer dan 231.000 mensen onder contract geplaatst", zo verklaarde hij tijdens een bijeenkomst die op tv te volgen was. Medvedev, die momenteel vicevoorzitter is van de Russische Nationale Veiligheidsraad, had in mei al eens melding gemaakt van 120.000 gerekruteerde soldaten in 2023.

    Met een wervingscampagne op sociaalnetwerksites en met talrijke posters langs de openbare wegen, probeert het Russische leger zich als een aantrekkelijke werkgever te promoten. Er worden gunstige voorwaarden beloofd aan de toekomstige soldaten.

    Volgens Medvedev is het belangrijk "om de contractuele dienst zo prestigieus mogelijk te maken", op een moment dat het Russische leger extra soldaten nodig heeft om te worden ingezet in Oekraïne. Het is niet duidelijk wanneer de rekruten zich kunnen aansluiten bij de eenheden aan het front. Er moet eerst een trainingsperiode worden doorlopen.

    In september vorig jaar moest Rusland nog zijn toevlucht nemen tot een gedeeltelijke mobilisatie van reservisten. Er werden toen zeker 300.000 mensen gerekruteerd, maar als gevolg van de mobilisatie zijn ook tienduizenden Russen naar het buitenland gevlucht.

    Eind december vorig jaar had minister van Defensie Sergej Sjojgoe nog verklaard dat het "noodzakelijk" is om het aantal soldaten in het Russische leger te verhogen tot 1,5 miljoen.
  11. forum rang 6 Fender bass 3 augustus 2023 18:50
    quote:

    het zwaard schreef op 3 augustus 2023 18:42:

    Medvedev: "Rusland heeft dit jaar al 230.000 soldaten gerekruteerd"
    Sinds begin dit jaar hebben al meer dan 230.000 mensen zich aangemeld bij het Russische leger. Dat heeft de vroegere Russische president Dmitri Medvedev donderdag meegedeeld. "Tussen 1 januari en 3 augustus werden meer dan 231.000 mensen onder contract geplaatst", zo verklaarde hij tijdens een bijeenkomst die op tv te volgen was. Medvedev, die momenteel vicevoorzitter is van de Russische Nationale Veiligheidsraad, had in mei al eens melding gemaakt van 120.000 gerekruteerde soldaten in 2023.

    Met een wervingscampagne op sociaalnetwerksites en met talrijke posters langs de openbare wegen, probeert het Russische leger zich als een aantrekkelijke werkgever te promoten. Er worden gunstige voorwaarden beloofd aan de toekomstige soldaten.

    Volgens Medvedev is het belangrijk "om de contractuele dienst zo prestigieus mogelijk te maken", op een moment dat het Russische leger extra soldaten nodig heeft om te worden ingezet in Oekraïne. Het is niet duidelijk wanneer de rekruten zich kunnen aansluiten bij de eenheden aan het front. Er moet eerst een trainingsperiode worden doorlopen.

    In september vorig jaar moest Rusland nog zijn toevlucht nemen tot een gedeeltelijke mobilisatie van reservisten. Er werden toen zeker 300.000 mensen gerekruteerd, maar als gevolg van de mobilisatie zijn ook tienduizenden Russen naar het buitenland gevlucht.

    Eind december vorig jaar had minister van Defensie Sergej Sjojgoe nog verklaard dat het "noodzakelijk" is om het aantal soldaten in het Russische leger te verhogen tot 1,5 miljoen.
    Gelukkig is het Medvedev maar. Dat is zéker een onbetrouwbare bron.
  12. forum rang 4 tomtom100 3 augustus 2023 18:59
    quote:

    josti5 schreef op 3 augustus 2023 18:15:

    [...]

    1. Hoezo: 'onze oorlog'?
    2. Welk 'directe belang'?
    Maar Jostov toch man :-) Hoe erg dat je zulke domme vragen moet stellen. Ook hoog geschoold zekers zoals enkele andere van uw collega professoren hier op het draadje?
    Zie je nog altijd een mooie en lange toekomst voor uw idool uit het Kremlin?
    :-)
  13. forum rang 5 limomilo 3 augustus 2023 18:59
    quote:

    watergeus schreef op 2 augustus 2023 18:56:

    [...]

    De master strateeg van terziele gegane centenfonsen als sopheon en esperite geeft zijn visie. Blij dat je geen generaal bent in het Oekraïense leger.
    Ik wil hier toch even op reageren, mijnheer watergeus. Het is wel off-topic, maar zulke opmerkingen kunnen echt niet. Esperite is als centenfonds inderdaad ter ziele, maar SOPHEON is al jaren geen centenfonds (met d) meer. Het staat gewoon aan de Londense beurs genoteerd met een koers van 5,60 pond. Door het feit dat ik toendertijd mijn 4000 aandelen kon verkopen voor 250 gulden en het niet heb gedaan heb ik nu best nog wel een leuke winst.
  14. forum rang 10 luchtschip 3 augustus 2023 19:00
    quote:

    Blik dekkende afbijt schreef op 3 augustus 2023 11:16:

    Vraag voor meneer Luchtschip:

    Stel je loopt met 19 andere soldaten uit Rusland.
    Je raakt in vuurgevecht. Ze gaan alle 19 dood.
    Jij blijft alleen over en je weet te ontsnappen.
    Wat moet je dan doen?
    Ik snap dat niet zo goed?

    Een Russische soldaat ( we hebben het hier over gemobiliseerden die naar het front zijn gestuurd ) die samen met 19 anderen in vuurgevecht raken met het Oekrainse leger
    De 19 anderen gaan dood en 1 Rus blijft over

    Wat moet hij dan gaan doen ?

    Jij weet het niet ----Die Rus weet het ook niet

    Wat de Rus alleen weet is wat hem verteld is voordat zijn groep naar het front werd gestuurd :

    De commandant vertelde hen dat

    1-- ze moeten de vijand aanvallen, want het Oekrainse leger wil Rusland. veroveren en iedereen Rus tot slaaf maken --vecht voor je leven tegen deze gevaarlijke vijand
    2--je mag alleen naar voren gaan en wie terug loopt ( vlucht ) wordt gezien als een deserteur en er zijn Russische soldaten achter het front die iedere Russische soldaat die terugvlucht, dood gaat schieten
    3--kom niet levend in handen van de Oekrainse troepen, want die zullen jullie op een wrede manier martelen en uiteindelijk doden

    Dit is wat zo'n Russisch gemobiliseerde is verteld

    Dus wanneer een Rus 19 van zijn medestrijders verliest en als enige overblijft, dan is hem de wanhoop nabij
    >>Teruggaan naar zijn basis >>dan wordt hij door Russische soldaten doodgeschoten als deserteur
    >>Overgeven aan de Oekraïners>>dan wordt hij gemarteld op wrede wijze en uiteindelijk gedood ( dat is hem immers verteld door zijn commandant )
    >>blijven rondzwerven in een onbekend gebied >>dan komt hij om van de honger
    >>jezelf doodschieten uit wanhoop en dan is alle ellende voorbij

    Iedere Rus in zo'n posities zal een andere keuze maken en een beslissing nemen op basis van instinct en zoeken van hoop

    >>misschien gewoon teruggaan naar de basis en hopen dat ze begrijp voor jouw situatie hebben en je niet doodschieten
    >>misschien toch maar overgeven aan de Oekraïners en hopen dat ze je goed behandelen
    >>blijven rondzwerven en hopen dat je een andere groep Russische soldaten tegenkomt. waarbij je je kunt aansluiten

    Alles is een probleem voor deze Rus en iedereen zal een andere beslissing nemen

    >>>>>Wat die Rus niet weet en wij wel, is dat wanneer hij zich over geeft aan het Oekrainse leger, dat hij dan niet gemarteld zal worden en niet gedood.
    Oekraine zal hem als een krijgsgevangene behandelen op basis van de Conventie van Genève

    Het beste in zo'n situatie is overgeven aan de Oekraïners --maar dat weet een Rus in deze positie niet en hij zal handelen naar zijn instincten in deze voor hem wanhopige situatie
  15. forum rang 7 Succes 3 augustus 2023 19:14
    Waarom Krim-Tataarse strijders een steeds grotere rol spelen in het verzet tegen de Russische bezetting

    Een verzetsgroep van Krim-Tataren, een etnische groep afkomstig uit het door Rusland bezette schiereiland, is nu een prominente speler in de oorlog in Oekraïne.

    De Atesh (vuur) beweging heeft beloofd een eindeloze oorlog te voeren tegen de Russische indringers van Oekraïne. Atesh, opgericht in september 2022, probeert de logistiek te verstoren, belangrijke doelen te saboteren en onvrede aan te wakkeren tegen – en binnen – het leger van de Russische president Vladimir Poetin.

    De methoden van Atesh zijn meedogenloos, getuige de moord op 30 Russische militairen in ziekenhuizen in Simferopol in november 2022. Ook hun methoden zijn effectief. In februari 2023 beweerde de groep dat ruim 4.000 Russische militairen al een online cursus hadden gevolgd (op de ‘Atesh-school’) over hoe ze de oorlog konden overleven door hun eigen uitrusting te saboteren.

    Mustafa Dzhemilev, de Krim-Tataarse leider die Rusland tot 2034 de toegang tot de Krim heeft ontzegd, verklaarde onlangs dat “Atesh erg diep onder de grond zit … maar ze werken binnen de Krim … om doelen op te blazen.”

    Serhii Kuzan, hoofd van de in Kiev gevestigde denktank, het Oekraïense Centrum voor Veiligheid en Samenwerking, zei: "Het idee is dat de bezetter altijd de aanwezigheid van de partizanen voelt en dat ze zich nooit veilig voelen."

    Partizanen, waaronder Atesh, gebruiken verschillende methoden om de Russen op de Krim en daarbuiten te ondermijnen. Toen Atesh de verantwoordelijkheid opeiste voor het "liquidiseren" van de Russische soldaten in de ziekenhuizen in Simferopol, waarschuwde het: "Controleer de afdelingen, controleer de mortuaria ... je kunt dit feit 300 keer controleren, maar het is de waarheid".

    Zoals met zoveel incidenten in deze oorlog, en dit geldt voor daden van alle partijen, is het verifiëren van dergelijke beweringen een buitengewoon moeilijke taak. Wat we wel weten is dat de partizanen in de regio's Kharkiv, Zaporizhzhia en Kherson onlangs een gecoördineerde sticker- en flyercampagne hebben gevoerd tegen de zogenaamde Russische wereld.

    Bovendien heeft Oekraïne, in navolging van een tactiek die in eerdere conflicten is toegepast, naar verluidt pamfletten over Russische posities verspreid met de boodschap: “Russische soldaat, als je geen nazi van de 21e eeuw wilt zijn, verlaat dan ons land! Anders wacht u het lot van Hitlers soldaten en een tribunaal in Neurenberg!”

    Het beroep op het verleden is verleidelijk voor Kiev, aangezien partijdige oorlogvoering een belangrijke rol speelde bij het winnen van zowel de Russische burgeroorlog (1917-1923) als wat Rusland zich herinnert als de "grote patriottische oorlog" (1941-1945).

    De vergelijking van het huidige Russische leger met de nazi-indringers van de Tweede Wereldoorlog is volledig in tegenspraak met Poetins versie van de geschiedenis. Het Kremlin beschuldigt Oekraïense nationalisten van collaboratie en massamoord tijdens de nazi-bezetting. Russische propaganda beweert dat de huidige oorlog bedoeld is om Oekraïne te “de-nazificeren”.

    Wie zijn de Tataren?

    Degenen die de geschiedenis van Rusland, Oekraïne en de Krim-Tataren kennen, zullen niet verrast zijn door de vijandigheid van deze laatsten tegenover de nieuwste manifestatie van het Moskovische imperialisme. In tegenstelling tot de Slavische Russen zijn de Krim-Tataren een Turkse etnische groep afkomstig uit het Krim-schiereiland.

    ....

    theconversation.com/why-crimean-tatar...

  16. forum rang 7 Succes 3 augustus 2023 19:20
    quote:

    Succes schreef op 2 augustus 2023 18:30:

    [...]
    ..
    Persoonlijk denk ik, dat met name de mijnenvelden de oorzaak zijn van de 'langzame voortgang',
    Deze zijn door Rusland in grote aantallen gelegd en kosten veel Oekraïne slachtoffers en tijd om op te ruimen ...

    Ukraine says density of Russian mines is ‘insane’ as it plays down counteroffensive expectations

    A week after US officials said Ukraine was deploying extra troops to its counteroffensive, movement is limited on the southern front lines with fighting concentrated in two parts of Zaporizhzhia region, according to available videos and statements from official sources.

    At the same time, Ukrainian officials continue to cool expectations for the progress of the operation, while Russian-appointed officials in the occupied south claimed that Ukrainian attempts to break through Russian military lines have been defeated.

    Pro-Russian Telegram channels have posted images and video of destroyed Ukrainian armor, though it’s unclear when and exactly where the equipment was struck.

    But Ukrainian forces have struggled to breach layers of Russian defenses as tank traps and minefields slow their advance. One Ukrainian official described the density of mines as “insane” on Wednesday.

    The Ukrainian military said one Russian position in the Zaporizhzhia sector had been eliminated, along with an ammunition depot.

    Around the Bakhmut area, the Ukrainians have not reported any further progress but have posted video of the targeting of Russian positions.

    ...

    He described the density of the Russian mining as “insane.”

    “On average, there are 3-4-5 mines per square meter. Imagine how difficult the work is to remove them to allow our military to move afterwards. And if earlier there were hopes that this could be done with the help of equipment provided by our partners, today our units are doing a very difficult job on foot in many parts of the frontline at night.”


    The Institute for the Study of War says the Ukrainians switched to “slower and more careful operations while disrupting Russian rear areas with long-range precision strikes,” after the first stage of the offensive failed to achieve a breakthrough.

    “Ukrainian forces are fighting now to break through the first line of long-prepared Russian defenses. Several lines lie behind it, stretching for many miles,” ISW said, in a commentary for Time magazine.

    “The odds are high that fighting will remain hard, casualties high.” it said.

    However, the ISW analysis added that “a steady pressure and interdiction campaign supported by major efforts such as the one now underway can generate gaps in the Russian lines that Ukrainian forces can exploit at first locally, but then for deeper penetrations.

    edition.cnn.com/2023/08/03/europe/ukr...
  17. forum rang 10 luchtschip 3 augustus 2023 19:26
    quote:

    het zwaard schreef op 3 augustus 2023 18:18:

    De Oekraïense overheid heeft een video verspreid waarop te zien is hoe een aanzienlijke Russische militaire eenheid wordt aangevallen met HIMARS-raketten, het geavanceerde wapensysteem dat door de Verenigde Staten aan het land werd geleverd.
    De aanval vond plaats op het eiland Dzharylhach, eigenlijk een gigantische zandbank in de Zwarte Zee ten zuiden van de oblast Cherson. Op het eiland zouden zich zo’n 200 Russische soldaten bevonden hebben. Op het moment van de aanval waren de Russen aan het trainen, blijkt uit de beelden. Oekraïense bronnen hebben het ook over 200 doden, maar het is niet duidelijk of de dodentol echt zo hoog ligt.

    De aanval werd naar verluidt uitgevoerd met vijf HIMARS-raketten. Volgens het Centrum voor Nationaal Verzet van Oekraïne, een onderdeel van het Oekraïense leger dat burgers leert hoe ze verzet kunnen plegen, zou de aanval hebben plaatsgevonden nadat verzetsgroepen ter plaatse informatie over de locatie van de Russische eenheid hadden doorgespeeld naar het Oekraïense leger. “Dankzij informatie van het verzet in het tijdelijk bezette gebied werden tientallen indringers en hun vijandig materiaal vernietigd”, klinkt het.

    Russische bronnen ontkennen de aanval niet, en gebruiken het incident als “een nieuwe duidelijke illustratie dat het toelaten van grote groepen zelfs achter het front kwalijke gevolgen kan hebben”. Het Dzharylhach-eiland ligt op zo’n 80 kilometer van het front.
    Hier de video

    Dzharylhach-eiland in de bezette regio Kherson

    video 0:59 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/168637...

    Het eiland bestaat uit een heel lange niet brede strook land vanuit het vaste land naar een klein eilandje

    kaart --detail

    goo.gl/maps/7fGF2RwZ3dhuTKCp6

    kaart in groter geheel : 60 km ten zuid oosten van Kherson in de Zwarte Zee --rechts onder is het Krim schiereiland
    goo.gl/maps/V2u8JSk6CYqobH518
  18. forum rang 7 Succes 3 augustus 2023 19:33
    Over last day, Ukrainian Armed Forces destroy six enemy ammunition depots in Tavria direction

    n the Tavria direction, the Defense Forces completed 1,436 firing missions over the last day, destroying 22 units of enemy equipment and six ammunition depots.

    Oleksandr Tarnavsky, commander of the Tavria operational and strategic grouping of troops, said this on Telegram, according to Ukrinform.

    "The artillery units of the Defense Forces carried out 1436 firing missions over the last day. They destroyed 22 units of Russian military equipment. In particular, one tank, nine armored personnel carriers, four units of artillery systems and mortars, one easel grenade launcher, three UAVs, and four units of automotive equipment. Also, six enemy ammunition depots were destroyed," the commander informed.

    www.ukrinform.net/rubric-ato/3743933-...
63.657 Posts
Pagina: «« 1 ... 2530 2531 2532 2533 2534 ... 3183 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,71 -0,01%
EUR/USD 1,0710 -0,01%
FTSE 100 8.172,15 +0,63%
Germany40^ 17.910,90 -0,12%
Gold spot 2.301,94 +0,71%
NY-Nasdaq Composite 15.605,48 -0,33%

Stijgers

IBA
+4,13%
arGEN-X
+3,51%
Aedifica
+3,33%
WDP
+3,13%
Elia
+2,99%

Dalers

Umicore
-4,51%
Melexis
-2,92%
Proximus
-2,89%
AZELIS...
-2,39%
UCB
-2,17%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links