Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.983 Posts
Pagina: «« 1 ... 2521 2522 2523 2524 2525 ... 3200 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 pakman 31 juli 2023 09:56
    www.independent.co.uk/news/world/euro...

    de Judas vd Wereld

    en dit komt ook nog

    X’ logo installed atop Twitter building, spurring San Francisco to investigate permit violation

    apnews.com/article/twitter-san-franci...

    die gek denkt dat die alles kan klaar spelen

    Elon Musk put-in jail.....
  2. forum rang 8 het zwaard 31 juli 2023 10:38
    Oekraïne start gesprekken met VS over veiligheidsgaranties
    Oekraïne gaat deze week in overleg met de Verenigde Staten over het afgeven van veiligheidsgaranties aan Kiev, in afwachting van de voltooiing van het toetredingsproces tot de NAVO. Dit heeft de stafchef van president Volodymyr Zelensky zondag gezegd.

    Stafchef Andriy Yermak zei op de Telegram-berichtenapp ook dat functionarissen uit een aantal landen zich aan het voorbereiden zijn om elkaar in Saudi-Arabië te ontmoeten, om Zelensky's vredesplan te bespreken. Dit plan gaat uit van de terugtrekking van alle Russische troepen. Het voorziet ook in het herstel van de vooroorlogse grenzen van Oekraïne en de terugkeer van alle gevangenen en gedeporteerde kinderen. De Oekraïne-top wordt volgens The Wall Street Journal op 5 en 6 augustus in Jeddah in Saudi-Arabië gehouden.
    Yermak zei dat het plan in drie fasen zou worden besproken, in aanloop naar een bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders. De gesprekken met de VS over veiligheidsgaranties zijn een vervolg op toezeggingen die de Groep van 7 (G7) eerder deze maand op de NAVO-top in Litouwen heeft gedaan om veiligheidsgaranties op te stellen en te bieden.

    'We beginnen deze week gesprekken met de Verenigde Staten', aldus Yermak op Telegram. 'Veiligheidsgaranties voor Oekraïne zullen concrete langetermijnverplichtingen zijn die ervoor zorgen dat Oekraïne in staat is om de Russische agressie in de toekomst te verslaan en te beteugelen.'

    Oekraïne en Rusland voerden kort na de Russische invasie in februari 2022 een reeks vredesbesprekingen, maar die leverden geen overeenkomst op. Oekraïne zegt nu dat het niet zal deelnemen aan verdere gesprekken met de Russen totdat alle Russische troepen vertrokken zijn.
  3. forum rang 8 het zwaard 31 juli 2023 10:39
    Oekraïne meldt hevige gevechten in het noordoosten
    Een hooggeplaatste Oekraïense functionaris heeft zware gevechten in het noordoosten van het land gemeld, waarbij de Oekraïense troepen winst boekten in sommige gebieden.

    De Oekraïense president Volodymyr Zelensky beschreef zondag als "een goede dag, een krachtige dag" aan het front, met name in de omgeving van Bachmoet, waar Oekraïense troepen terrein heroveren op de Russische troepen, die de stad in mei innamen.

    De Russische regering liet eerder al weten dat er in de buurt van Moskou drie Oekraïense gevechtsdrones onderschept waren. De gevels van twee kantoorgebouwen liepen lichte schade op en één bewaker zou volgens het Russische nieuwsagentschap Tass gewond geraakt zijn.

    Oekraïne heeft niet direct de verantwoordelijkheid opgeëist voor de drie door Rusland onderschepte drones, maar Zelensky zegt dat de oorlog "geleidelijk terugkeert naar het grondgebied van Rusland - "naar zijn symbolische centra".
  4. forum rang 8 closer 31 juli 2023 10:43
    Dorp bevrijd, Russische artillerie onder vuur: ‘Oekraïens tegenoffensief wint wel degelijk terrein’

    Oekraïne heeft dit weekend opnieuw Russische doelen op de Krim bestookt. Eerder werd het dorp Staromajorske in het zuidoosten van het land bevrijd. Er zouden ook vorderingen zijn gemaakt bij Bachmoet in het oosten, terwijl drones zaterdagnacht een zakenwijk in Moskou raakten.

    Bob van Huët, 31 juli 2023, 03:00

    De nieuwe strategie van Oekraïne, waarbij Russische artilleriestukken stuk voor stuk als doelwit worden gekozen en uitgeschakeld, lijkt vruchten af te werpen. Gemiddeld zouden nu ongeveer 25 Russische artilleriestukken per dag worden vernietigd, aldus een Estse expert. Voormalig Russisch president Dmitry Medvedev heeft gisteren nucleaire dreigementen uitgesproken ‘mocht het lopende tegenoffensief van Kyiv succesvol zijn’.

    Atoombom
    Hoewel Medvedev, vicevoorzitter van de Veiligheidsraad van Rusland, de laatste maanden om de haverklap met atoombommen heeft gedreigd – en niet meer door iedereen even serieus wordt genomen – legt zijn laatste dreigement voor het eerst een link met mogelijke Oekraïense successen en doet vermoeden dat Moskou zich wel degelijk zorgen maakt over het tegenoffensief. Hanna Maljar, de Oekraïense viceminister van Defensie, liet via Telegram weten dat de eigen troepen ‘langzaam, maar zeker’ oprukken in de richting van Melitopol en Berdjansk.

    Opmerkelijk bij dat alles is de verandering in toon van Russische militaire bloggers over het verloop van de strijd. Het Amerikaanse Institute for the Study of War, signaleert dat de meest kritische militaire bloggers en de Russische staatsmedia nu plots vanaf dezelfde partituur zingen en gezamenlijk het Oekraïense tegenoffensief nadrukkelijk proberen af te schilderen als een mislukking. Hierbij worden de verliezen en uitdagingen van Rusland veel minder belicht dan voorheen.

    Gezwegen wordt er nu door de meeste bloggers over het lot van generaal Ivan Popov, die onlangs ontslagen werd nadat ook hij kritiek had geuit op het gebrek aan effectieve verdediging tegen het Oekraïense offensief. Door het inzetten van Amerikaanse geleide meervoudige raketlanceersystemen (GMLRS), clusterbommen en Storm Shadow, de Britse lucht-grondraketten, zouden de Russische verdedigingslinies het zwaar hebben, al heeft de Russische president Poetin Oekraïense vorderingen aan het front ontkend. “Nee, er zijn geen grote veranderingen,” zei hij zaterdagavond tegen journalisten in Sint-Petersburg. “Natuurlijk is de vijand overal gestopt en teruggedrongen.”

    www.parool.nl/cs-b5632958
  5. Guzzi 31 juli 2023 11:21
    quote:

    luchtschip schreef op 30 juli 2023 22:30:

    De VS leverden M864-clustermunitie die door de AFU ( Armed Forces of Ukraine ) werd gebruikt.

    In deze video kun je zien hoe de granaat tot 72 submunities voor tweeërlei gebruik vrijgeeft die een groter gebied beslaan.

    video 0:15 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/168559...
    Kun je trots op zijn, dat de US dit soort minutie hebben weten we van vorige oorlogen.
    Waar zijn trouwens de "vieze bommen" die de Russen zouden hebben en waar we zo bang van waren dat dat gebruikt zou worden???
  6. Equilibrium01 31 juli 2023 12:39
    quote:

    Guzzi schreef op 31 juli 2023 11:21:

    [...]
    Kun je trots op zijn, dat de US dit soort minutie hebben weten we van vorige oorlogen.
    Waar zijn trouwens de "vieze bommen" die de Russen zouden hebben en waar we zo bang van waren dat dat gebruikt zou worden???
    Wees blij dat de VS niet zo naïef is. Het probleem met zo'n wapens is dat je eigen soldaten er ook kunnen op botsen als ze door het gebied trekken.
    En zo te zien niet gebruikt op een gebied waar de burgerbevolking aanwezig is.
    Iets wat de Russen duidelijk niet tegenhoudt. Of geloof je Poetin dat hij pas nu clustermunitie zal gebruiken en de reeds getroffen slachtoffers in scene zijn gezet?
  7. forum rang 7 plusmin 31 juli 2023 13:28
    "Kleptocrats, meet autocrats
    Bribery and institutionalised corruption have been just as much a hallmark of Putin’s rule as his predecessor’s.

    Despite fanfare about clearing out the oligarchs, Russia has scored consistently poorly on Transparency International’s Corruption Perceptions Index. In 2022, Russia was ranked 137th out of 180 nations. By comparison, after Putin had finished his first term as president in 2004, Russia placed 90th.

    Putin’s rule is also the story of Russia’s slide from a “managed” democracy to an autocratic regime. This was a gradual process, justified by the need for new laws to protect society.

    It began in 2003 when Russian media were barred from political analysis during elections. By 2012, Putin’s imposition of new laws that criminalised foreign agents, protests and criticism of the government saw Russia ranked 148th out of 176 countries on the Reporters Without Borders Press Freedom Index. This year, it has slipped to 164th out of 180 countries."


    Slechts een fragment uit een artikel dat vertelt hoe rusland veranderde onder de jaren van putin aan de macht.
    Compleet en helder beschreven, hier het hele atrikel:

    theconversation.com/more-corrupt-frac...
  8. forum rang 6 Fender bass 31 juli 2023 13:29
    Het actie>reactie principe wil er maar niet in bij de Russen.
    Als je de acties van Oekraïne terrorisme noemt, wat zegt dat over je eigen activiteiten?

    Shoygu: Ukraine focused on terrorist attacks on Russia
    juli 31, 2023 12:18p.m. CEST
    Russian Defense Minister Sergey Shoygu claimed on Monday that Ukraine is focusing on conducting "terrorist attacks" on civilian infrastructure on Russian territory.

    "Against the backdrop of an unsuccessful so-called 'counteroffensive,' the Kiev regime, with the support of Western sponsors, has focused on carrying out terrorist attacks on civilian infrastructure in cities and towns of the Russian Federation," Shoygu said during a conference call with the leadership of Russian Armed Forces.

    The comments come after Ukrainian drones targeted office buildings in Moscow over the last few days.

    KEYWORDS:
    SHOYGU | UKRAINE CRISIS

    Baha Breaking News (BBN) / NP
  9. forum rang 8 het zwaard 31 juli 2023 14:08
    Russische regio's melden nieuwe droneaanvallen
    In de Russische regio's die aan Oekraïne grenzen hebben de autoriteiten melding gemaakt van nieuwe droneaanvallen en schade. Gewonden zouden er niet zijn.

    De Oekraïense strijdkrachten zouden afgelopen nacht onder andere een aanslag hebben gepleegd op een politiecommissariaat in Trubtsjevsk, verklaart de gouverneur van de regio Brjansk, Alexander Bogomas, via Telegram. Daarbij zouden het dak en de ramen van het gebouw schade hebben opgelopen, maar er vielen geen gewonden.

    Ook in de regio Rostov bericht gouverneur Vasili Golubev over vernielingen in Daraganovka na een incident met een drone. Een woning en een auto raakten beschadigd, aldus Golubev, maar ook hier zouden geen gewonden te betreuren vallen.
  10. forum rang 8 het zwaard 31 juli 2023 14:10
    Pro-Russische autoriteiten melden twee doden bij Oekraïens bombardement Donetsk
    Bij een bombardement op de stad Donetsk, momenteel in Russische handen, zijn maandag twee personen overleden en zes anderen gewond geraakt. De lokale, pro-Russische autoriteiten houden Kiev verantwoordelijk voor de aanval.
    'Vanmorgen hebben de Oekraïense troepen het centrum van Donetsk gebombardeerd', meldt Denis Poesjilin, hoofd van de regio, via Telegram. Daarbij werd een bus vernield, vult hij aan.
    De stad Donetsk ligt in de gelijknamige regio, een van de vier Oekraïense provincies waarvan Moskou de annexatie heeft opgeëist.
  11. forum rang 8 het zwaard 31 juli 2023 14:13
    Prigozjin: 'We leggen vandaag onze volgende taken vast'

    Wagner-baas Jevgeni Prigozjin zegt dat zijn huurlingenmilitie voorlopig niet rekruteert, maar dat in de toekomst wel weer plant te doen. Dat zei hij volgens Reuters in een audioboodschap die maandag werd gepubliceerd op Grey Zone, een Telegram-kanaal gelinkt aan de Wagner-groep. 'Vandaag leggen we onze volgende taken vast, de contouren daarvan worden steeds duidelijker. Ongetwijfeld zijn dit taken die worden uitgevoerd in naam van het grootse Rusland', aldus een stem die leek op die van Prigozjin, maar niet kon worden geverifieerd.
    Prigozjin erkende dat enkele van zijn strijders verhuisd zijn naar andere 'machtsstructuren', maar zouden willen terugkeren. 'Zolang we geen personeelstekort ervaren, zullen we niet opnieuw rekruteren. Maar zodra het moederland een nieuwe groep nodig heeft m de belangen van het land te beschermen, zullen we uiteraard opnieuw rekruteren.'
    Over de toekomst van Prigozjin en Wagner hangen nog veel vraagtekens na de mislukte gewapende opmars richting Moskou. Wel werd al duidelijk dat veel Wagner-soldaten naar Wit-Rusland verhuisden, wat de dreiging op een nieuwe conflicthaard vergroot.
  12. forum rang 6 Fender bass 31 juli 2023 14:21
    quote:

    plusmin schreef op 31 juli 2023 13:28:

    "Kleptocrats, meet autocrats
    Bribery and institutionalised corruption have been just as much a hallmark of Putin’s rule as his predecessor’s.

    Despite fanfare about clearing out the oligarchs, Russia has scored consistently poorly on Transparency International’s Corruption Perceptions Index. In 2022, Russia was ranked 137th out of 180 nations. By comparison, after Putin had finished his first term as president in 2004, Russia placed 90th.

    Putin’s rule is also the story of Russia’s slide from a “managed” democracy to an autocratic regime. This was a gradual process, justified by the need for new laws to protect society.

    It began in 2003 when Russian media were barred from political analysis during elections. By 2012, Putin’s imposition of new laws that criminalised foreign agents, protests and criticism of the government saw Russia ranked 148th out of 176 countries on the Reporters Without Borders Press Freedom Index. This year, it has slipped to 164th out of 180 countries."


    Slechts een fragment uit een artikel dat vertelt hoe rusland veranderde onder de jaren van putin aan de macht.
    Compleet en helder beschreven, hier het hele atrikel:

    theconversation.com/more-corrupt-frac...
    Goed stuk, bedankt voor het plaatsen.
    Geschreven door ene Natalie Sauer, geen familie van de Nederlandse Sauers.
    Wel dezelfde visie.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 31 juli 2023 14:22
    8 uur geleden
    Oekraïne start gesprekken met VS over veiligheidsgaranties

    Oekraïne gaat deze week in overleg met de Verenigde Staten over het afgeven van veiligheidsgaranties aan Kiev, in afwachting van de voltooiing van het toetredingsproces tot de NAVO. Dit zei de stafchef van president Zelenski zondag. De bijeenkomst wordt volgens The Wall Street Journal op 5 en 6 augustus in Jeddah in Saudi-Arabië gehouden.

    Stafchef Andriy Yermak zei op de Telegram-berichtenapp ook dat functionarissen uit een aantal landen zich aan het voorbereiden zijn om elkaar in Saudi-Arabië te ontmoeten, om Zelenski's vredesplan te bespreken. Dit plan gaat uit van het vertrek van alle Russische troepen. Het voorziet ook in het herstel van de vooroorlogse grenzen van Oekraïne en de terugkeer van alle gevangenen en gedeporteerde kinderen.

    Yermak zei niet wanneer de volgende bijeenkomst zou plaatsvinden, maar zei dat het plan in drie fasen zou worden besproken, in aanloop naar een bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders. De gesprekken met de VS over veiligheidsgaranties zijn een vervolg op toezeggingen die de Groep van 7 (G7) eerder deze maand op de NAVO-top in Litouwen heeft gedaan om veiligheidsgaranties op te stellen en te bieden.

    "We beginnen (deze) week gesprekken met de Verenigde Staten", schreef Yermak verder op Telegram. "Veiligheidsgaranties voor Oekraïne zullen concrete langetermijnverplichtingen zijn die ervoor zorgen dat Oekraïne in staat is om de Russische agressie in de toekomst te verslaan en te beteugelen."

    Oekraïne en Rusland voerden kort na de Russische invasie in februari 2022 een reeks vredesbesprekingen, maar die leverden geen overeenkomst op. Oekraïne zegt nu dat het niet zal deelnemen aan verdere gesprekken totdat alle Russische troepen vertrokken zijn.
  14. forum rang 10 luchtschip 31 juli 2023 14:32
    Update aanaande de laatste oorlogsmisdaad van Rusland in Oekraïne.

    Twee doden en minstens 20 gewonden bij een aanval op een woongebouw en universiteit in de stad Kryvyi Rih.
    Het hoofd van het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat tussen de 5 en 7 mensen onder het puin vastzitten.

    video 0:48 minuut

    twitter.com/GlasnostGone/status/16859...
  15. forum rang 10 luchtschip 31 juli 2023 14:35
    Hartverscheurende scènes uit Kryvyi Rih terwijl Russische troepen een woongebouw vernietigden.

    In de video vlucht een tiener met zijn labrador wanhopig voor de explosies. De verwoesting die Rusland in ons land heeft aangericht is onmetelijk.

    video 0:09 minuut

    twitter.com/GlasnostGone/status/16859...
  16. forum rang 7 Succes 31 juli 2023 15:10
    Could China take Kuril islands claimed by Japan and Russia?

    Tokyo and Moscow have been locked in a dispute over the Kuril Islands for decades. The Ukraine war has given some Japanese hope that they can be wrestled out of Russia's control. How does China factor in?

    As Russia's invasion of Ukraine drags on, Moscow is forced to funnel more and more of its military and economic resources to its western border. In Tokyo, conservative voices are hinting the war could give Japan a chance to take control of what the Japanese call the Northern Territories. The strategically located islands are known as Kuril Islands in Russia, and were seized by Soviet forces in the closing days of WWII.

    Moscow and Tokyo have held talks about the Iturup (Etorofu in Japanese), Kunashir (Kunashiri), Shikotan and Habomai Islets several times in the past, but failed to agree on a solution. This led to the two sides never formally signing a peace treaty to end the war.

    Modern Japan has no plans of using military force to resolve the dispute. Still, there are those who hope that Vladimir Putin's regime might weaken enough that changes could be made possible with diplomatic and economic incentives.

    But even if the Ukraine conflict escalates to the point that it actually jeopardizes the Kremlin's hold on the remote region, Russia's ally China might have plans of its own.

    ...

    www.dw.com/en/could-china-take-kuril-...
  17. forum rang 10 luchtschip 31 juli 2023 15:48
    Strijd om Bakhmut

    BBC :

    Oekraine's 'Ghosts of Bakhmut', en het is een team van elite sluipschutters.

    Ze zeggen dat ze 524 Russische soldaten hebben gedood.

    "Het is niets om trots op te zijn. We vermoorden geen mensen, we vernietigen de vijand". "Elke reis kan onze laatste zijn, maar we doen een nobele daad".

    foto's

    twitter.com/GlasnostGone/status/16859...

    www.bbc.com/news/world-europe-66354363
63.983 Posts
Pagina: «« 1 ... 2521 2522 2523 2524 2525 ... 3200 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 911,55 +0,10%
EUR/USD 1,0837 +0,18%
FTSE 100 8.450,94 +0,27%
Germany40^ 18.870,10 +0,82%
Gold spot 2.357,63 -0,02%
NY-Nasdaq Composite 16.511,18 +0,75%

Stijgers

WDP
+4,11%
Aedifica
+3,74%
Cofinimmo
+3,40%
Elia
+2,88%
Xior
+2,75%

Dalers

AZELIS...
-2,22%
Umicore
-2,16%
bpost
-2,03%
Solvay
-1,42%
Melexis
-1,38%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links