Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel bpost BRU:BPOST.BL, BE0974268972

  • 3,725 26 apr 2024 17:35
  • +0,125 (+3,47%) Dagrange 3,650 - 3,750
  • 283.397 Gem. (3M) 239,1K

Forum bpost geopend

10.781 Posts
Pagina: «« 1 ... 494 495 496 497 498 ... 540 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 JdeFL 18 juli 2023 20:29
    Bpost geen voorstander van parlementaire onderzoekscommissie
    Bpost wil de lopende onderzoeken binnen het bedrijf en door het gerecht “alle kansen en ruimte geven”. Dat laat het postbedrijf weten in een reactie op de vraag van oppositiepartij N-VA om een parlementaire onderzoekscommissie op te richten.

    Bron: Belga
    Vandaag om 20:00

    Deze commissie moet, wat betreft N-VA-Kamerlid Michael Freilich, niet alleen de toekenning van de veelbesproken krantenconcessies in detail onderzoeken, maar ook de sociale voorwaarden die gelden voor de tewerkstelling van medewerkers van bpost, de verschillende contracten die het postbedrijf met de overheid afgesloten heeft en andere dossiers.

    In een korte reactie wijst bpost erop dat de directie en de raad van bestuur steeds hebben aangegeven “tot op het bot te willen gaan in deze verschillende onderzoeken en dit in samenwerking met de bevoegde instanties, inclusief de overheid met betrekking tot de audit die deze wenst op te starten over de persconcessie”. Daarnaast herhaalt het bedrijf ook nog eens dat de bedrijfstop wenst “de onderneming te ontwikkelen en te laten groeien op basis van stevige fundamenten”. Directie en raad van bestuur onderschrijven daarbij “het belang van correcte bedrijfsvoering”. “Daarvoor versterkt bpost de compliance-processen binnen de onderneming en wordt er sterk ingezet op preventie en opleidingen rond het naleven van de regels en wetgeving.”

    De bpost-woordvoerster was dinsdagavond niet meteen bereikbaar voor meer toelichting.

    Voor Freilich is zo’n commissie nodig omdat het BIPT, het parlement en zelfs de minister geen antwoorden krijgen op de gestelde vragen. De audit naar de krantenconcessie trekt volgens Freilich een mistgordijn op.

    Voor de oprichting van zo’n commissie is een absolute meerderheid vereist. Freilich zal de vraag bij het begin van het nieuwe politiek jaar aan de andere fracties voorleggen.

    Bij Open Vld zegt Kamerlid Marianne Verhaert alvast dat er “minstens een tweede hoorzitting” moet komen. “De volksvertegenwoordigers moeten eindelijk duidelijke antwoorden krijgen van het management”, zegt ze. “Vorige hoorzitting zijn we met meer vragen dan antwoorden buitengekomen en nieuwe onthullingen de afgelopen weken hebben heel wat nieuwe doen rijzen”, legt Verhaert uit. “De manier van werken die ingebakken zit bij de top is moreel verwerpelijk." (Gva)

    Morgen iets anders, en dan wordt dit allemaal weer vergeten.
  2. forum rang 7 JdeFL 19 juli 2023 11:00
    Terwijl de rest van het land volgende week op vakantie trekt, blijft een goed geïnformeerde belegger traditioneel aan het werk in putje zomer.

    Het is een jaarlijks terugkerende contradictie van de Belgische zomer: terwijl het land na 21 juli in zomerslaap gaat, gaat beursgenoteerd Brussel in overdrive. De geïnformeerde Belgische belegger is er één die aan de costa niet te vaak offline gaat: eind juli en begin augustus is voor de Brusselse steraandelen het drukste seizoen om de halfjaarcijfers te rapporteren.

    De beeldtechnologiegroep Barco (BAR -14,14%) trapt traditiegetrouw af en rapporteert al woensdag. De meeste bedrijven volgen pas na de nationale feestdag op 21 juli (zie tabel onderaan). Ditmaal beloven de updates door de kachelende Europese economie extra interessant te worden. Voor de materialengroep Umicore bijvoorbeeld vreest een groeiende schare analisten dat de eerdere jaarprognose te hoog gegrepen zal blijken. Idem voor de bierreus AB InBev, gezien de impact van de cultuuroorlog waarin het Amerikaanse vlaggenschip Bud Light verzeild is geraakt.

    Vooral vrijdag 28 juli (met onder meer Bekaert, Proximus, Umicore en WDP) en donderdag 3 augustus (met onder meer AB InBev, Bpost en Solvay) beloven hectisch te worden. Daarna is het wat rustiger: veel kleinere bedrijven schieten, net als het land zelf, pas na 15 augustus in actie.

    Enkele bedrijven werken in schijfjes: de tapijtgroep Belysse geeft op 20 juli al een korte update, de volledige cijfers volgen pas op 25 augustus. Idem voor Sofina. Op 24 juli is er een nieuwsbrief met de cruciaalste graadmeter van de holding: de netto-actiefwaarde, als maatstaf van waardecreatie. Het integrale halfjaarverslag volgt pas begin september. (Tijd.be)

    ....donderdag 3 augustus (met onder meer AB InBev, Bpost en Solvay)... Nog 14 keer slapen...

  3. Tim VN 27 juli 2023 23:02
    Sinds 21 juli zijn al mijn aandelen van Bpost uitgeleend. Dit wijst volgens mij op iemand die de aandelen zal shorten. De vorige keer waren mijn aandelen van Recticel uitgeleend en kwam er enkele dagen later het nieuws dat de verkoop van de afdeling foams herbekeken werd en ging ik van 20% winst op enige dagen naar meer dan 20% verlies. Ik hoop maar dat voor Bpost zich niet hetzelfde verhaal zal voordoen. Duimen voor de update binnen enkele dagen.
  4. forum rang 4 prince john 28 juli 2023 14:42
    ...makkelijk antwoord: ja...en worden, net als je aandelen die je koopt of verkoopt, op eventuele andere platforma verhandeld dan die je "gewend" bent... En ja, het is het spellutju onder den spelen...alles is geoorloofd.
    Trouwens, nogmaals...geloof niet...ook niet in mij, maar ga zelf op onderzoek uit!

    Succes !

    mvrgr,

    John
  5. forum rang 7 JdeFL 28 juli 2023 16:07
    Vind het eigenlijk niet zo belangrijk, dat uitlenen. Geef er wel nooit expliciet toelating voor.
    Als fondsen type verzekeraars, pensioenfondsen e.a. er aan meedoen, dan zullen die paar aandelen waar ik eigenaar van ben, er weinig toe doen. Dat die fondsen aandelen uitlenen, lijkt me redelijk zeker.
  6. Tim VN 28 juli 2023 17:39
    Wanneer je eigenaar bent van aandelen kan je ervoor kiezen om aandelen ter beschikking te stellen om uit te lenen. Je behoudt wel je rechten op dividend, maar je verliest wel stemrechten. Je kan met andere woorden niet deelnemen aan stemrondes bij belangrijke beslissingen.
    In ruil om deze uit te lenen, krijg je een beperkte "verhuurprijs". Wanneer je beslist om het uitlenen te stoppen, beschik je ook terug over deze aandelen. Het is namelijk nog steeds jouw eigendom.
    Vaak worden aandelen uitgeleend aan mensen die dus uw aandelen lenen, deze verkopen en deze vervolgens terug aankopen aan een lager tarief en dan terug bezorgen. (shorten). Afhankelijk van de broker met wie je werkt, is hier een verzekering om te garanderen dat je deze terug krijgt.
    De verloning voor het uitlenen van aandelen bij Saxo hangt af van vraag en aanbod. Heel transparant is dit niet, maar Saxo belooft wel om 50% van de inkomsten uit te betalen aan de eigenaar. Ik vind het enkel interessant om te weten of er al dan niet iets op komst zou kunnen zijn. Je blijft trouwens ook de mogelijkheid hebben om aandelen te verkopen wanneer deze uitgeleend zijn. Ik hoop alvast dat dit wat duidelijkheid brengt. Veel succes!
  7. forum rang 7 JdeFL 29 juli 2023 08:55
    quote:

    prince john schreef op 28 juli 2023 16:20:

    ...denk dat je iets te nonchalant bent JdeFL.
    Bijv. morgen kom ik bij jou langs en neem iets mee wat van "jou" is en vraag het niet...doe het gewoon en heb maling aan wat jij daar van vindt...nee...denk niet dat jij dat goed vindt...of ?

    mvrgr,

    John
    Het begint met je keuze van je bank(en)/broker(s)...
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 juli 2023 11:18
    Doordat België de eigen krantenbezorging met miljarden subsidieert konden Belgische uitgevers de Nederlandse media opkopen

    Door Filip Michiels
    26 juli 2023

    Vier miljard euro staatssteun: dat fenomenaal hoge bedrag haalde het Belgische postbedrijf Bpost in tien jaar tijd binnen, grotendeels via subsidies voor de bezorging van kranten en tijdschriften. De gevolgen zijn gigantisch.

    In een bij momenten verbijsterend boek onthullen journalisten Wouter Verschelden en Emmanuel Vanbrussel hoe de Belgische regering de Europese Commis­sie doelbewust misleidde. En hoe Belgische uitgevers door de postsubsidie genoeg geld overhielden om de Nederlandse uitgevers van dag- en weekbladen op te kopen. Van Belgisch belastinggeld, dus. Filip Michiels sprak de auteurs.

    Decennialang al subsidieert de Belgische staat de thuisbezorging van kranten­ en tijdschriften, Dat heet immers een ‘dienst van algemeen economisch belang’ te zijn, waarvoor (het semi-staatsbedrijf) Bpost een overheidsvergoeding mag ontvangen. In de jaren voordat de Europese Commissie zich echt met de zaak bemoeide, ging het volgens betrokken politici in Brussel om 270 miljoen euro per jaar. Nog steeds is het krantencontract goed voor 175 miljoen euro per jaar.

    Door Bpost rijkelijk van subsidies te voorzien, geeft de Belgische staat de uitgevers van kranten en bladen indirect ook een jaarlijks terugkerende steuninjectie. Want de grote Belgische mediabedrijven konden dankzij de gesubsidieerde thuisbezorging de prijs van hun papieren abonnementen kunstmatig laag houden. Uitgevers van nieuwe digitale media ontvingen dergelijke subsidies niet.

    U beschrijft hoe de subsidiëring van de krantenbezorging in België bijna tien jaar geleden precies op maat van Bpost werd geschreven, onder meer door het systeem vol te proppen met vrijwel onhaalbare voorwaarden voor concur­renten. Hoe valt uit te leggen dat ook de specialisten van de Europese Commissie dat niet door hadden?
  9. belegger1981 29 juli 2023 16:57
    Bpost of toch beter UPS? Welke koerierdienst scoort het best en van welke blijf je beter weg?
    Van koeriers die niet aanbellen voor een pakje, tot een doos die wordt achtergelaten voor de deur in stormweer. Heel wat mensen klagen over de bezorgdiensten die onze aankopen van webshops moeten leveren. Welke klachten komen het vaakst voor? En welk pakjesbedrijf scoort het slechtst en het best? “Als je weet dat vooral mensen met klachten een review schrijven, is de hoge score van dit bedijf nog opvallender.”

    Het lijkt redelijk simpel: een pakket ophalen bij een magazijn of webshop en dat afleveren bij een klant thuis. In realiteit wordt een pakje vaak van het ene naar het andere distributiecentrum gebracht met vrachtwagens, vliegtuigen of bestelwagens. En onderweg kan er heel wat fout gaan. De klachten daarover komen online op reviewsites, bij de pakjesdienst of bij een ombudspersoon terecht.

    Verloren pakjes zorgen voor meeste drama
    Vorig jaar ontving de Ombudsdienst voor de Postsector 3.106 ontvankelijke klachten over postpakketten. Dat is maar een deel van het totale aantal problemen, want vaak stappen klanten eerst naar de koerierbedrijven of de webshops zelf. De klacht die met stip op één staat volgens de ombudsdienst, is die van verdwenen paketten. Maar liefst een kwart van het totaal aantal gaat daarover.

    “Zo had één persoon die een klacht meldde een accordeon besteld van negentien kilogram", aldus de ombudsdienst. Het instrument was een tijdlang te volgen via de trackingcode maar dan hield het op. “Na onderzoek werd het pakket teruggevonden, het verzendlabel was losgekomen van de zending waardoor het pakket niet verder gescand of behandeld kon worden.”

    Deel1
  10. belegger1981 29 juli 2023 16:57
    Gelukkig worden de meeste verloren pakjes na bemiddeling teruggevonden, net zoals de accordeon. In 450 dossiers is het pakket of de aangetekende zending dankzij de hulp van de ombudsdienst toch bij de bestemmeling geraakt.

    De pakjesbezorgers gaan trouwens opvallend beter om met beschadigde paketten. Want daarover krijgt de ombudsdienst amper klachten: slechts 67 meldingen gingen over een beschadigd pakket. Zo had een bedrijf een motor besteld, die beschadigd aankwam. De pakjesdienst wou geen schadevergoeding betalen omdat de ontvanger het pakket niet geweigerd had bij levering. Uiteindelijk moest het koerierbedrijf inbinden en 330 euro betalen omdat het bewezen bleek dat het pakket tijdens transport beschadigd werd.

    Wil je elke dag de HLN Avond nieuwsbrief van HLN ontvangen via e-mail?

    Online reviews
    Maar hoe tevreden zijn we nu over welke pakjesdienst? Eigenlijk is het kwaliteitsverschil tussen de verschillende bedrijven duidelijk. Wie sites met reviews onder de loep neemt, merkt dat op zowat alle platformen dezelfde namen goed (en slecht) scoren. Trustpilot is één van de populairste reviewsites en net als bij de meeste andere recensiewebsites scoort bpost daar op eenzame hoogte de beste score. Het krijgt een gigantisch hoog gemiddelde van 4,8 op 5. Op een tweede plaats vinden we DPD met 3,9 en op een derde plaats Collis Privé met 3,5. Als je weet dat de meeste mensen vooral een review plaatsen als ze klachten hebben, is de score van bpost nog opvallender.

    Deel2
10.781 Posts
Pagina: «« 1 ... 494 495 496 497 498 ... 540 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bpost vlucht naar voren ondanks kritiek op mega-overname

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links