Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 21,880 26 apr 2024 17:35
  • -1,340 (-5,77%) Dagrange 21,880 - 23,380
  • 313.927 Gem. (3M) 239,8K

AMG 2023

17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 471 472 473 474 475 ... 876 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 T. Edison 27 juli 2023 22:32
    Staat AMG er nu echt zoveel slechter voor dan een paar weken terug?
    Met een winst per aandeel van €1,28 is de k/w van 10 naar 8 gezakt.
    Op zich is dat niet hoog voor een bedrijf vol in ontwikkeling ( Brazilië, Bitterfield, Ohio e.d.) waarvan een deel eind dit jaar operationeel wordt.
    Mijn inziens is de reactie op de outlook wat overdreven.
    Heb mijn geschreven calls teruggekocht, wat calls en aandelen bijgekocht, dus kom maar door met die correctie. :-)
  2. Remco9384 27 juli 2023 22:32
    Winstwaarschuwingen vooraf of niet maken niet zoveel uit. Je verschuift alleen het moment dat de klap komt. Het voordeel van geen winstwaarschuwing is dat je vooraf kunt bedenken of je wilt kopen/verkopen voor de cijfers en of je iets met opties wilt doen. De datum van een winstwaarschuwing staat in geen enkele agenda vermeld.
  3. forum rang 5 Bart Meerdink 27 juli 2023 22:35
    quote:

    RJ 80 schreef op 27 juli 2023 20:27:

    Die outlook is idd een doorn in het oog. Als ze nu de vorige keer niks over die 400 hadden gezegd en nu die aangepaste bandbreedte hadden genoemd, had de markt wel wat anders gereageerd. Beetje pingpong zo want wat is het de volgende keer dan weer. Ik snap de frustratie wel…

    Maar goed, langere termijn mag dat niet veel uitmaken als je de koers even laat voor wat het is. Aan de basis staat er wel een goed fundament voor deze buzz..
    Tja, misschien moet je als grondstoffen bedrijf helemaal geen outlook geven. Marktprijzen bepalen grotendeels de winst en die kun je niet goed voorspellen. Als dan ook nog mensen zelf weigeren na te denken op basis wat die prijzen doen zo in een kwartaal of halfjaar en in plaats daarvan klagen dat het niet klopt, tja.

    Voor mij had de koers niet zoveel hoeven dalen op basis van deze cijfers. Er was een akkefietje met een kapotte ventilator die nogal wat productie kostte geloof ik, dat was een minnetje.

    Maar de beurs denkt er blijkbaar anders over. Dat is voor mij lastig te voorspellen. Anders had ik twee weken terug wel alles verkocht om het lager terug te kopen.

    De koers was wel erg opgelopen (ik had ook wel iets winst genomen toen), dus misschien hadden we gewoon een correctie tegoed.
  4. forum rang 6 Littletycoon 27 juli 2023 22:48
    quote:

    Tippie schreef op 27 juli 2023 20:01:

    Ik beleg al meer dan 30 jaar, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.

    Zwaar overtrokken reacties op de koers van AMG !
    Wat een onzin allemaal !
    Volgend jaar staat de koers weer richting 60 euro.
    Laat je niet gek maken, mensen.
    Sorry hoor, maar dit is niets.
  5. Geeninspiratie 27 juli 2023 22:54
    quote:

    moneypocket schreef op 27 juli 2023 16:12:

    [...]

    Nee, Calendar, maar wederom…eerlijkheid duurt het langst. Het vertrouwen in AMG heeft een flinke deuk gekregen en vertrouwen krijg je alleen op langere termijn.
    Er komt op korte termijn 250M aan inkomsten bij en de markt kijkt zo’n 6 maanden vooruit. Een blunder van jewelste maar puur op de financials bekeken is AMG nu een geweldige aankoop.
  6. forum rang 4 moneypocket 27 juli 2023 23:04
    quote:

    Geeninspiratie schreef op 27 juli 2023 22:54:

    [...]

    Er komt op korte termijn 250M aan inkomsten bij en de markt kijkt zo’n 6 maanden vooruit. Een blunder van jewelste maar puur op de financials bekeken is AMG nu een geweldige aankoop.
    Deze blunder geeft weer dat de AMG directie niet te vertrouwen is. Immers...men had deze outlookverlaging veel eerder kunnen presenteren. Dat de koers op dat moment ook onder druk had gestaan en was gedaald was zo klaar als een klontje. Nu ontstaat er wantrouwen, want...waar komen ze bij de volgende kwartaalcijfers plots mee op de proppen? Nee...dit is niet zoals een beursgenoteerd bedrijf moet opereren. Zelf ben ik opgelucht dat ik maar weinig stukken amg in de portefeuille heb, maar het gaat mij om het principe. Verder heb ik bij de afm een melding van voorkennis ingediend, op basis van het dagvolume gisteren. Niet dat daar ogenblikkelijk iets mee gedaan wordt maar het gaat mij om transparantie en eerlijkheid. Iedere belegger, ongeacht zijn/haar positie, heeft het recht om op hetzelfde moment de koersgevoelige informatie te ontvangen. Dat is bij AMG niet het geval, gezien de koersdruk van gisteren met plots een 300k extra omzet qua stukken.
  7. VLiTaNbase 27 juli 2023 23:29
    Laten we, ondanks deze koersval van het aandeel, zoveel mogelijk met beide benen op de (kritische materialen bevattende) grond blijven staan..
    Er blijven een groot aantal positieve punten en ontwikkelingen bij de onderneming AMG:
    -AMG heeft op de balans (eind juni 2023) 391 miljoen USD unrestricted cash en cash equivalenten. Dat is ongeveer € 11 per aandeel!
    -Uiteraard zijn er ook gebruikelijke schulden waaronder een grote, heel langlopende groene lening in de USA met vriendelijke rente, voor de bouw van de grote Zanesville (Ohio) Vanadium fabriek.
    -Ook al is de Vanadium prijs momenteel gezakt, het metaal blijft van grote strategische waarde en ook van belang voor de energietransitie. AMG wint het uit gevaarlijke afvalstoffen en krijgt alleen al voor verwerking daarvan een passende vergoeding. Met de sinds kort volop draaiende nieuwe (tweede) fabriek is er ook een aanzienlijk groter volume.
    -De productie van Spodumene in Brazilië gaat tegen een lage kostprijs. Dat deel wat uit de mijn komt levert ook het kritische materiaal (metaal) Tantalum op. Ook gaat het toenemende volume in Brazilië binnenkort meespelen.
    -De (hoge) opbrengst volgend jaar vanuit de in aanbouw zijnde eerste module van de fabriek in Bitterfeld (Duitsland) zal vooral worden bepaald door het prijs VERSCHIL tussen Technical grade Lithium precursor en Battery grade Lithiumhydroxide.
    -Bij een volgende module in Duitsland zal het (mede) gaan om raffineren van lithium houdend materiaal uit gerecyclede Lithium batterijen. Dat is een noodzaak en daarin zit ook toekomst.
    -De deelneming in Zinnwald Lithium (winning) kan in de toekomst toegevoegde waarde hebben.
    -In de toekomst komt in de waardeketen de beoogde fabriek in Brazilië voor opwerking van Spodumene naar Technical grade Lithium precursor.
    -Van de LIVA batterijen met eigen batterij management software gaan we waarschijnlijk nog veel vernemen. De Vanadium elektrolyt productie van AMG in Duitsland begin over ongeveer half jaar.
    -Het segment Critical Minerals houdt zich, ondanks de moeilijker marktomstandigheden, opvallend goed.
    -Bij het segment Critical Materials Technologies (met de technologische denktank van AMG,; met de veel gevraagde exclusieve metaal oven technologieën en met Aerospace) blijven de ontwikkelingen en zaken goed gaan.
    -En dan is er nog de deelname (Vanadium) aan het beoogde Supercenter project in Saudi Arabië.

    Al met al knap dat een (niet zo groot bedrijf) als AMG dit allemaal op op gang heeft gebracht. Dat is iets om trots op te zijn, als management, als medewerkers en als aandeelhouders!
  8. forum rang 5 Bart Meerdink 27 juli 2023 23:34
    Over het luide gemor over het gebrek aan winstwaarschuwing van de kant van AMG, hier een citaat uit de conference call (Q&A):

    "Stijn Demeester

    Okay, understood. My final question then, it's on the timing of the guidance downgrade and I'm basically puzzled why you waited until Q2 as Chinese lithium prices have already recovered since end of April. So, I would say the uncertainty on prices was higher at Q1 than it currently is at Q2. So I'm a bit puzzled here in your thinking and yes on why you didn't sort of caution at Q1 and waited until now [Multiple Speakers] have already cleared up.

    Heinz Schimmelbusch

    Yes. You'll hear from me from eagerness to answer that we don't wait with changing our guidance. We have a continuous process of monitoring the assumptions of our guidance. And I don't know how many days ago, but there was accumulation of news as regard to listing price forecasts, et cetera, in China and the quantities involved, which led us to review our guidance and we expand through the process, which I had mentioned earlier led to this range, which is a little bit lower than the previous guidance.

    So my main point is we didn't wait. Of course, in this continuous process of the revisions of guidances, the fourth quarter stands out because we, of course, know that there will be a public event, and therefore, the intensity of scrutinizing the assumptions of such guidance is increasing prior to the quarter. So my comments here to your statement is mainly on your growth waiting, we don't wait."

    De mensen hier kunnen dat natuurlijk beter beoordelen dan Schimmelbusch, maar ik neem genoegen met wat hij hier zegt.

    Er is een reden waarom bedrijven niet elke week met een update komen over de gang van zaken. Zelfs 4x per jaar vinden sommige bedrijven al wat veel.
  9. forum rang 6 am1993 27 juli 2023 23:39
    quote:

    Calendar schreef op 27 juli 2023 19:05:

    Transcript Q2

    seekingalpha.com/article/4620531-amg-...
    Dat was een hele nuttige link Calendar. Bedankt en AB. Als ik goed leest wat de antwoorden op de vragen zijn, dan lees ik dat er zeer ontwijkend geantwoord wordt op de ontwikkelingen in het 3e en 4e kwartaal. Zo te lezen worden ze op één hoop geschoven, zoals ik al eerder opgemerkt heb in mijn post m.b.t. het restant van de (lage) Ebitda in het 2e halfjaar. Ook is men vrij vaag over de de opstart van de fabriek in Brazilië. De investering zal circa 300 M bedragen, maar de financiering verwacht men in het 4e kwartaal pas rond te hebben. En dan duurt het nog blijkbaar iets meer dan een jaar totdat deze operationeel is.
    Als ik door de regels heen lees, zie ik een winstwaarschuwing voor het 3e kwartaal. Zelfs niet onmogelijk, dat daar verlies geschreven wordt, omdat men zich niet uitlaat over de duur dat de mijn stil ligt en de leveringen weer op gang komen. Blijkbaar wordt pas bij aflevering van de lithium in China, de levering als verkoop geboekt.
    Ik heb de vragen en antwoorden wel drie keer gelezen en ben, eerlijk gezegd, blij dat ik geheel ben uitgestapt en nu cash langs de kant sta. Door de daling van AMG is mijn Beleggingsresultaat op mijn porto dit jaar teruggevallen van van >20% naar >15% (slechts 2/3e van het koersverlies werd gecompenseerd door mijn geschreven calls, maar vandaag onder de 44 - bijna- niet meer:)), dus ik heb de tijd om te zien hoe e.e.a. zich ontwikkeld.
    Mijn bedoeling was lekker in AMG blijven zitten, een terugval tot december 2023 van pakweg 44 accepteren en de forse premie in mijn zak te steken. Op basis van de TA data van vanmiddag (+ geen enkele koersreactie op de bespreking van vanochtend) ben ik dus geheel uitgestapt.
    Ik vind AMG nog steeds een veelbelovend aandeel, maar durf het risico van een verdere daling tot pakweg 34-32 niet aan, want dan zijn al mijn beleggingsinspanningen (en tijd) voor JL geweest:).
    Uiteraard blijf ik de ontwikkelingen nauwlettend volgen. Laat dat duidelijk zijn.
  10. forum rang 6 RJ 80 27 juli 2023 23:40
    quote:

    Bart Meerdink schreef op 27 juli 2023 22:35:

    [...]
    Tja, misschien moet je als grondstoffen bedrijf helemaal geen outlook geven. Marktprijzen bepalen grotendeels de winst en die kun je niet goed voorspellen. Als dan ook nog mensen zelf weigeren na te denken op basis wat die prijzen doen zo in een kwartaal of halfjaar en in plaats daarvan klagen dat het niet klopt, tja.

    Voor mij had de koers niet zoveel hoeven dalen op basis van deze cijfers. Er was een akkefietje met een kapotte ventilator die nogal wat productie kostte geloof ik, dat was een minnetje.

    Maar de beurs denkt er blijkbaar anders over. Dat is voor mij lastig te voorspellen. Anders had ik twee weken terug wel alles verkocht om het lager terug te kopen.

    De koers was wel erg opgelopen (ik had ook wel iets winst genomen toen), dus misschien hadden we gewoon een correctie tegoed.
    Niks an toe te voegen, ben het er eigenlijk woordelijk mee eens Bart!
  11. forum rang 6 RJ 80 27 juli 2023 23:48
    quote:

    am1993 schreef op 27 juli 2023 23:39:

    [...]
    Dat was een hele nuttige link Calendar. Bedankt en AB. Als ik goed leest wat de antwoorden op de vragen zijn, dan lees ik dat er zeer ontwijkend geantwoord wordt op de ontwikkelingen in het 3e en 4e kwartaal. Zo te lezen worden ze op één hoop geschoven, zoals ik al eerder opgemerkt heb in mijn post m.b.t. het restant van de (lage) Ebitda in het 2e halfjaar. Ook is men vrij vaag over de de opstart van de fabriek in Brazilië. De investering zal circa 300 M bedragen, maar de financiering verwacht men in het 4e kwartaal pas rond te hebben. En dan duurt het nog blijkbaar iets meer dan een jaar totdat deze operationeel is.
    Als ik door de regels heen lees, zie ik een winstwaarschuwing voor het 3e kwartaal. Zelfs niet onmogelijk, dat daar verlies geschreven wordt, omdat men zich niet uitlaat over de duur dat de mijn stil ligt en de leveringen weer op gang komen. Blijkbaar wordt pas bij aflevering van de lithium in China, de levering als verkoop geboekt.
    Ik heb de vragen en antwoorden wel drie keer gelezen en ben, eerlijk gezegd, blij dat ik geheel ben uitgestapt en nu cash langs de kant sta. Door de daling van AMG is mijn Beleggingsresultaat op mijn porto dit jaar teruggevallen van van >20% naar >15% (slechts 2/3e van het koersverlies werd gecompenseerd door mijn geschreven calls, maar vandaag onder de 44 - bijna- niet meer:)), dus ik heb de tijd om te zien hoe e.e.a. zich ontwikkeld.
    Mijn bedoeling was lekker in AMG blijven zitten, een terugval tot december 2023 van pakweg 44 accepteren en de forse premie in mijn zak te steken. Op basis van de TA data van vanmiddag (+ geen enkele koersreactie op de bespreking van vanochtend) ben ik dus geheel uitgestapt.
    Ik vind AMG nog steeds een veelbelovend aandeel, maar durf het risico van een verdere daling tot pakweg 34-32 niet aan, want dan zijn al mijn beleggingsinspanningen (en tijd) voor JL geweest:).
    Uiteraard blijf ik de ontwikkelingen nauwlettend volgen. Laat dat duidelijk zijn.
    Met alle respect wat je op deze en een paar andere fora neerpent am1993 (meen ik echt, vind het wel fijn soms), maar als je er zo instaat, waarom dan juiat dit soort volatiele fondsen kiezen om te beleggen? Nu ben je aan het handelen toch?
  12. forum rang 4 moneypocket 27 juli 2023 23:53
    quote:

    am1993 schreef op 27 juli 2023 23:39:

    [...]
    Dat was een hele nuttige link Calendar. Bedankt en AB. Als ik goed leest wat de antwoorden op de vragen zijn, dan lees ik dat er zeer ontwijkend geantwoord wordt op de ontwikkelingen in het 3e en 4e kwartaal. Zo te lezen worden ze op één hoop geschoven, zoals ik al eerder opgemerkt heb in mijn post m.b.t. het restant van de (lage) Ebitda in het 2e halfjaar. Ook is men vrij vaag over de de opstart van de fabriek in Brazilië. De investering zal circa 300 M bedragen, maar de financiering verwacht men in het 4e kwartaal pas rond te hebben. En dan duurt het nog blijkbaar iets meer dan een jaar totdat deze operationeel is.
    Als ik door de regels heen lees, zie ik een winstwaarschuwing voor het 3e kwartaal. Zelfs niet onmogelijk, dat daar verlies geschreven wordt, omdat men zich niet uitlaat over de duur dat de mijn stil ligt en de leveringen weer op gang komen. Blijkbaar wordt pas bij aflevering van de lithium in China, de levering als verkoop geboekt.
    Ik heb de vragen en antwoorden wel drie keer gelezen en ben, eerlijk gezegd, blij dat ik geheel ben uitgestapt en nu cash langs de kant sta. Door de daling van AMG is mijn Beleggingsresultaat op mijn porto dit jaar teruggevallen van van >20% naar >15% (slechts 2/3e van het koersverlies werd gecompenseerd door mijn geschreven calls, maar vandaag onder de 44 - bijna- niet meer:)), dus ik heb de tijd om te zien hoe e.e.a. zich ontwikkeld.
    Mijn bedoeling was lekker in AMG blijven zitten, een terugval tot december 2023 van pakweg 44 accepteren en de forse premie in mijn zak te steken. Op basis van de TA data van vanmiddag (+ geen enkele koersreactie op de bespreking van vanochtend) ben ik dus geheel uitgestapt.
    Ik vind AMG nog steeds een veelbelovend aandeel, maar durf het risico van een verdere daling tot pakweg 34-32 niet aan, want dan zijn al mijn beleggingsinspanningen (en tijd) voor JL geweest:).
    Uiteraard blijf ik de ontwikkelingen nauwlettend volgen. Laat dat duidelijk zijn.
    Beste am1993, ik ga zelf uit van een negatief resultaat voor Q3 en idd...Q3 en Q4 worden gezamenlijk genomen, waarbij de ebitda flink lager zal liggen.
  13. forum rang 6 am1993 27 juli 2023 23:54
    quote:

    Calendar schreef op 27 juli 2023 22:12:

    [...]

    AMG zal altijd winstgevend blijven produceren vanwege hun kostenvoordeel. Dat voordeel wordt steeds groter, naar mate ze steeds meer halffabricaten en eindproducten zelf kunnen produceren.
    IN het door u geposte verslag over de bijeenkomst vanochtend, staat letterlijk, dat de prijs gestegen is van circa 355 naar 570. Daar werd een vraag over gesteld en daar werd m.i. op geantwoord, dat dat weliswaar iets hoger was dan sommige andere partijen, maar dat men maar moest uitgaan van een gemiddelde van 500.
    Ik vond het een vreemde opmerking!
  14. forum rang 6 am1993 28 juli 2023 00:06
    quote:

    Geeninspiratie schreef op 27 juli 2023 22:54:

    [...]

    Er komt op korte termijn 250M aan inkomsten bij en de markt kijkt zo’n 6 maanden vooruit. Een blunder van jewelste maar puur op de financials bekeken is AMG nu een geweldige aankoop.
    Juist niet. Lees je eens goed in. Moeilijk misschien bij geen inspiratie, maar toch. Wie nu nog denkt, dat "de markt" 6 maanden vooruit kijkt, leeft in een wonderlijke wereld. Circa 90-95% van alle dagelijkse transacties vinden plaats via computers, aangestuurd door algoritmes. Beleggers willen NU (!!) rijk worden en niet morgen. Wat niet bevalt wordt onmiddellijk en masse verkocht en dan is de koersdaling van AMG geen uitzondering. Zie ook andere fondsen op de diverse beurzen.
    Misschien nog even een kleine opleving, maar wordt vervolgd, denk ik. Follow the flow.
  15. forum rang 6 Kruimeldief 28 juli 2023 00:22
    quote:

    am1993 schreef op 27 juli 2023 23:54:

    [...]
    IN het door u geposte verslag over de bijeenkomst vanochtend, staat letterlijk, dat de prijs gestegen is van circa 355 naar 570. Daar werd een vraag over gesteld en daar werd m.i. op geantwoord, dat dat weliswaar iets hoger was dan sommige andere partijen, maar dat men maar moest uitgaan van een gemiddelde van 500.
    Ik vond het een vreemde opmerking!
    Het klonk alsof ze betrapt werden op het niet vertellen van iets (kostenstijging) en door de oplettende vragensteller daarmee geconfronteerd werden. Daarna volgde dus de bekentenis: ga maar uit van gemiddeld 500 i.p.v. 355.
  16. Dartzeiler 28 juli 2023 00:31
    quote:

    Gerard M. schreef op 27 juli 2023 18:52:

    Ik las net dat AMG het slechtste tweede kwartaal ooit heeft geboekt ipv het beste haha
    So many Idiots here.........

    (ABM FN-Dow Jones) AMG heeft in het tweede kwartaal meer winst geboekt, maar de stijging was kleiner dan verwacht, en het bedrijf moest zijn outlook voor dit jaar loslaten vanwege de lagere prijzen voor lithiumproducten. Dat maakte het bedrijf woensdag nabeurs bekend.

    De winst steeg van 29,6 miljoen naar 42,8 miljoen dollar, of van 0,91 dollar per aandeel naar 1,28 dollar. Analisten rekenden gemiddeld op 1,71 dollar winst per aandeel. ING waarschuwde vooraf al voor te veel optimisme in de consensusverwachting.

    De omzet steeg van 424 miljoen dollar een jaar eerder tot 439 miljoen dollar afgelopen kwartaal. Dit was iets beter dan de consensusverwachting van 436 miljoen dollar, maar nog wel minder dan de 451 miljoen dollar van het eerste kwartaal.

    Het EBITDA-resultaat steeg van 81,1 miljoen naar 107,5 miljoen dollar, een toename van 32 procent. "Het is het vierde kwartaal op rij waarin AMG meer dan 100 miljoen dollar aan EBITDA boekte", stelde CEO Heinz Schimmelbusch in een toelichting. Dit was vooral te danken aan het segment Clean Energy Materials, met name de Braziliaanse lithium-mijn, die 89 miljoen dollar bijdroeg aan de EBITDA.

    Verwachting omlaag bijgesteld

    AMG verlaagde wel zijn verwachting voor het EBITDA-resultaat in 2023 van "meer dan 400 miljoen dollar" naar een bandbreedte van 350 miljoen tot 380 miljoen dollar. "Sinds november 2022, toen we ons vooruitzicht van meer dan 400 miljoen dollar afgaven, is de prijs van lithiumcarbonaat bijna gehalveerd en de prijzen in onze andere relevante portefeuilles zijn gemiddeld met 25 procent gedaald", aldus het bedrijf.

    Deze prijsdalingen in de portefeuille met zogeheten critical materials houden verband met de mondiale economische onzekerheid en de vertraging in China.

    De verwachting voor de langere termijn blijft staan op minimaal 650 miljoen dollar EBITDA binnen vijf jaar, stelde het bedrijf. "We zijn zeer tevreden met de voortgang van onze strategische projecten", aldus AMG, met name de uitbreiding van lithiumconcentraat in Brazilië, de chemische upgrader in dat land, en de raffinaderij voor lithiumhydroxide in Duitsland, die nu wordt gebouwd.

    AMG kondigde woensdag een interimdividend aan van 0,40 euro per aandeel.
  17. forum rang 6 am1993 28 juli 2023 00:33
    quote:

    RJ 80 schreef op 27 juli 2023 23:48:

    [...]

    Met alle respect wat je op deze en een paar andere fora neerpent am1993 (meen ik echt, vind het wel fijn soms), maar als je er zo instaat, waarom dan juiat dit soort volatiele fondsen kiezen om te beleggen? Nu ben je aan het handelen toch?
    Nee. In tegendeel. Ik heb in de hele beurs 2 fondsen op het oog waar ik inmiddels (hopelijk) veel van af weet. dat zijn AMG en Flow Traders. Tot nu toe heb ik in beiden belegd en ik ben in beiden vandaag helemaal cash gegaan.
    Ter toelichting: Rond de 48-49 heb ik op AMG voor mijn gehele porto calls geschreven op 44 december 23. Daar kreeg ik een premie voor alsof ik ze verkocht zou hebben voor circa 51,65 of zoiets. Ik deed dat, omdat ik een stijging (op basis van TA) boven de 50 niet meer zag zitten, dus wel een daling. Ik wist, dat de cijfers over het 2e kwartaal zouden tegenvallen, als je ook de lithiumprijzen e.d. een beetje volgt. Uit de toelichting bij het 1e kw wist ik natuurlijk ook, dat de mijn in het 3e kwartaal dicht zou gaan, en dat er veel investeringen (waaronder toenemende personele kosten i.v.m. de uitbreidingen en investeringen) aan zouden komen, dus het 3e kwartaal zou ook niet lekker zijn. Vandaar mijn geschreven calls december 44. Ik dacht, dat als AMG naar beneden petst, dat uiteindelijk wel richting 44 zou eindigen.
    Maar gelet op de ontwikkelingen van vandaag, de TA en de presentatie van de cijfers door het MT, zonder gevolgen, ging mijn alarm af. Ik heb TA nog eens goed zitten bekijken en denk dat AMG m.b.t. het 3e kwartaal nog een flinke afstraffing krijgt. Niets mis mee, want het is een bedrijf in de groei, dus dat hoort er bij hebben we in het verleden wel geleerd. En op basis van dat leerproces wilde ik dus even geheel aan de kant gaan staan, nu ik nog een heel leuk rendement op mijn porto heb voor 2023. Komt uit hetgeen ik veronderstel, dan eindig ik in de min en daar heb ik geen zin in:);
    En het leuke is: als AMG omhoog gaat. gaat het fors omhoog, en niet een paar dubbeltjes zoals bij ander fondsen. AMG kan écht knallen. Dus met tich K aandelen erin kleunen kan heel wat leuks opleveren.
    Met Flow idem dito. Die komt morgen met cijfers en die had ik afgedekt tot september 18. Ook dat vond ik te risicovol. Bovendien deed de premie helemaal niets. Iets van € 0.25 of zo. Ik ga dat even niet afwachten, want Flow draait misschien wel een verlieskwartaal of anders zeer weinig EPS.
    Dus even langs de kant is m.i. nooit verkeerd. Stap ik ooit weer in AMG? Natuurlijk. Ik sta te springen , maar nu even niet. Misschien moet ik wel een half jaar wachten, maar dat is voor een belegger niet interessant. Toch? Met Flow idem dito. Breekt de pest uit, dan spring ik op de rijdende trein, maar nu dus even niet, want "de markt" ligt geheel op haar kont en de volatiliteit is 0,0.
    Dus ik ben niet weg. In tegendeel!
    Dank voor je reactie.
17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 471 472 473 474 475 ... 876 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links