Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.532 Posts
Pagina: «« 1 ... 2506 2507 2508 2509 2510 ... 3177 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 26 juli 2023 02:32
    Anatoly Kubanov, vice-voorzitter van de wetgevende vergadering van de Russische regio Novosibirsk, stelde voor om internet uit te schakelen en computers van bewoners in beslag te nemen.

    Volgens hem zijn internet en sociale netwerken slecht, en de afwijzing ervan zal een creatieve heropleving en bloei van wetenschappen veroorzaken.

    foto
    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
  2. forum rang 10 luchtschip 26 juli 2023 02:36
    Minister van Defensie van Rusland bezoekt Noord Korea

    Je zou kunnen denken dat deze video uit de jaren 70 komt. Maar het werd vandaag gefilmd toen Shoigu in Noord-Korea aankwam om "zijn ervaring te delen".

    Een enorme poster met de tekst "Welkom, kameraad minister van Defensie van de Russische Federatie!" is te zien op de video.

    Shoigu arriveerde officieel om te vieren wat Noord-Korea de overwinning in de Koreaanse oorlog noemt. Naar verluidt kwam hij om te onderhandelen over het ontvangen van grote hoeveelheden artilleriemunitie uit de Democratische Volks Republiek Korea

    video 0:45 minuut geluid aan

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
  3. forum rang 10 luchtschip 26 juli 2023 02:56
    Anton Gerashchenko, Adviseur van de minister van Binnenlandse Zaken van Oekraïne :

    "De door Rusland ontketende oorlog tegen Oekraïne is een klassieke uitputtingsoorlog geworden", schrijft journalist, publicist en schrijver Vitaly Portnikov.

    Ik wilde enkele gedachten uit het interview delen, dat Portnikov gaf aan de BBC.

    Hier zijn zijn opvattingen over wat het Westen kan doen om Poetin te stoppen en wat het Oekraïne zal kosten :

    >>Zelfs als de strijdkrachten van Oekraïne de grenzen van 1991 bereiken, betekent dit niet het einde van de oorlog.

    >>De oorlog verandert nu in een defensief conflict van de kant van de Russische Federatie zelf: ze probeert de gebieden vast te houden die tussen 2014 en 2022 onder haar controle kwamen, en neigt naar een conflict van lage intensiteit met een onduidelijke duur.

    De uitkomst van de oorlog hangt nu af van de politieke wil van de beschaafde wereld. De strijdkrachten van Oekraïne zijn in staat om voorwaarden te scheppen voor een politieke beslissing door de beschaafde wereld. Maar als er geen dergelijk politiek besluit komt, zal het Oekraïense leger deze oorlog niet kunnen beëindigen.

    Waarom?

    1. We zijn een land dat qua menselijk potentieel niet kan concurreren met de Russische Federatie.

    2. Militaire hulp uit het Westen kan zeker helpen en we zullen onze gebieden kunnen bevrijden van de bezetting.

    3. Zelfs als we ons voorstellen dat de strijdkrachten van Oekraïne de Oekraïense staatsgrenzen van 1991 bereiken, betekent dit niet het einde van de oorlog. Rusland zal de oorlog niet beëindigen. Het kan een oorlog zijn met een lagere intensiteit dan nu (voortdurende gevechten aan de grens, pogingen om onze verdediging te doorbreken in sommige andere delen van het front, raketaanvallen, drones...)

    4 Er is nu een uitputtingsoorlog gaande, en deze oorlog zou wel eens heel lang kunnen duren.
    (Een voorbeeld is de Sovjetoorlog in Afghanistan. Sovjettroepen verlieten Afghanistan na tien jaar, maar na deze uitputtingsoorlog lieten ze een woestijn achter die niet is herbouwd. En dit is erg gevaarlijk).

    5. De Oekraïense strijdkrachten kunnen met hun inspanningen en met de lichamen van hun helden de voorwaarden scheppen voor het beëindigen van de oorlog.
    Maar Poetin moet begrijpen dat het voor hem niet winstgevend is om te vechten en onderhandelingen te beginnen.

    6. Tot nu toe heeft Poetin geen reden om te stoppen:

    >>Hij wil zijn integratieproject voltooien - tot aan de USSR-grenzen van 1991 - en vrede met Oekraïne zou de definitieve ineenstorting van dit plan betekenen.

    >>De oorlog met Oekraïne is een les voor alle voormalige Sovjetrepublieken: doe mee of het wordt zoals met Oekraïne. En daarom moet het voor Oekraïne het ergst mogelijke zijn [vanuit Ruslands oogpunt].
    Een uitputtingsslag is de beste manier voor Poetin om dit te doen.

    Een andere reden, veel ernstiger, is de verslechtering van de politieke processen in Europa :

    De opkomst van extreemrechtse partijen, vaak openlijk pro-Russisch. Ze zullen sterker worden naarmate de oorlog voortduurt en de economische crisis verergert.

    Als de oorlog in Oekraïne tot tien jaar duurt, kan het hele Europese project worden vernietigd.

    De situatie zou vergelijkbaar kunnen worden met de periode tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog, met tegelijkertijd een poging om te concurreren met China.

    Het Russische staatsapparaat rekent op het hierboven genoemde onderzoek en de voorspellingen, en Poetin zou kunnen geloven dat het voor dit doel nodig is om de oorlog voort te zetten.

    Deze oorlog versterkt de persoonlijke macht van Vladimir Poetin. Tot 24 februari 2022 was het een regime dat democratische procedures imiteerde, enkele pseudo-onafhankelijke media had en enkele oppositiepartijen, ook al waren die niet-parlementair.

    Maar na 24 februari 2022 begon de Russische dictatuur snel te veranderen in een klassieke dictatuur van angst, zoals andere dictaturen in de twintigste eeuw. In de dictatuur van een voorwaardelijke Stalin, Mao Zedong, Franco.

    Er zijn dus drie belangrijke punten waarop Poetins interesse in de oorlog is gebaseerd: de degradatie van Oekraïne, de degradatie van Europa en, als je wilt, de degradatie van Rusland, waar Poetin zich veel comfortabeler voelt dan hij tweeëntwintig jaar geleden heeft gedaan

    En daarom moet het Westen, als het wil overleven, deze oorlog niet voor ons ( Oekraine ) beëindigen, maar voor zichzelf

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
  4. FairValue 26 juli 2023 03:41
    quote:

    Fender bass schreef op 25 juli 2023 21:49:

    [...]

    Ja, onvoorstelbaar. Dat bedoel ik ook met de 'valse balans', 'zie je wel, in Oekraïne zijn geleverde wapens gestolen'. So what?
    Zo pijnlijk. Gelukkig zijn de sommigen hier beperkt tot twee, waarvan één met een bedenkelijke drang naar aandacht. Op Twitter zie je er helaas veel meer.
    Ze hebben geen idee wat echte vrijheid betekent en menen, vanuit het veilige Nederland, een autocratisch kloteland te moeten verdedigen/verheerlijken.
    Onbegrijpelijk, dom en pijnlijk.
    Vrijheid betekent niet voor iedereen hetzelfde. Eerst is het nodig de definitie vast te stellen voordat je in een oeverloze en zinloze discussie beland. Daar gaat het vaak mis.

    Het klopt dat we onze mening mogen geven zonder dat er strafrechtelijke consequenties aan vast zitten. Maar hoe komt het dan dat velen niet dezelfde mening toegedaan zijn als jou? Waarom ervaren velen dat niet hetzelfde als jij? Dat zou een goede vraag zijn in een poging de ander te begrijpen. Heb jij jezelf die vraag al gesteld zonder vooroordelen? Zo nee, waarom niet? Zou dat te maken kunnen hebben met het systeem waar jij onderdeel van bent misschien? Je functioneert goed en kleurt netjes binnen de lijntjes en dat wil je waarschijnlijk graag zo houden. Dat is wie jij bent en misschien ook wel omdat je zo bent geïnstrueerd.

    Ja, ik mag me uiten zoals ik wens maar toch ervaar ik geen absolute vrijheid. Dat komt omdat ik vele negatieve ervaringen heb opgedaan bij het uiten van mijn mening. Informeel maar vooral bij formele interacties. Je noemt zelf Twitter, op LinkedIn daarentegen is het beeld totaal anders. Commentaren in lijn met wat goed wordt geacht krijgen tig keer meer reacties, views, goedkeuring en aandacht dan commentaren die tegenovergesteld zijn. Dat het op Twitter tegengesteld is, is geen toeval. Op Twitter kan men zich anoniem uiten zonder consequenties. Dat is pas echte vrijheid! En die vrijheid, daar moeten we naar streven. Echte vrijheid betekent zijn en uiten wat je werkelijk bent. Niet die 'gecontroleerde' of nep vrijheid die er nu heerst.

    Vrijheid is essentieel voor de democratie en daarom moet een ieder die de democratie lief heeft in de pure vorm ook staan voor de pure vrijheid. Want alleen met die pure vrijheid zal onze democratie kunnen overleven.
  5. forum rang 6 Fender bass 26 juli 2023 07:21
    quote:

    FairValue schreef op 26 juli 2023 03:41:

    [...]

    Vrijheid betekent niet voor iedereen hetzelfde. Eerst is het nodig de definitie vast te stellen voordat je in een oeverloze en zinloze discussie beland. Daar gaat het vaak mis.

    Het klopt dat we onze mening mogen geven zonder dat er strafrechtelijke consequenties aan vast zitten. Maar hoe komt het dan dat velen niet dezelfde mening toegedaan zijn als jou? Waarom ervaren velen dat niet hetzelfde als jij? Dat zou een goede vraag zijn in een poging de ander te begrijpen. Heb jij jezelf die vraag al gesteld zonder vooroordelen? Zo nee, waarom niet? Zou dat te maken kunnen hebben met het systeem waar jij onderdeel van bent misschien? Je functioneert goed en kleurt netjes binnen de lijntjes en dat wil je waarschijnlijk graag zo houden. Dat is wie jij bent en misschien ook wel omdat je zo bent geïnstrueerd.

    Ja, ik mag me uiten zoals ik wens maar toch ervaar ik geen absolute vrijheid. Dat komt omdat ik vele negatieve ervaringen heb opgedaan bij het uiten van mijn mening. Informeel maar vooral bij formele interacties. Je noemt zelf Twitter, op LinkedIn daarentegen is het beeld totaal anders. Commentaren in lijn met wat goed wordt geacht krijgen tig keer meer reacties, views, goedkeuring en aandacht dan commentaren die tegenovergesteld zijn. Dat het op Twitter tegengesteld is, is geen toeval. Op Twitter kan men zich anoniem uiten zonder consequenties. Dat is pas echte vrijheid! En die vrijheid, daar moeten we naar streven. Echte vrijheid betekent zijn en uiten wat je werkelijk bent. Niet die 'gecontroleerde' of nep vrijheid die er nu heerst.

    Vrijheid is essentieel voor de democratie en daarom moet een ieder die de democratie lief heeft in de pure vorm ook staan voor de pure vrijheid. Want alleen met die pure vrijheid zal onze democratie kunnen overleven.
    Een aardig betoog wanneer je het voor de eerste keer leest.
    Dan begin je over gecontroleerde en nep vrijheid die er nu zou heersen.
    Jouw idee van vrijheid is dat iedereen alles kan roepen wat 'm goeddunkt. En dat daar geen weerwoord op komt.
    Nou komt het: dat eerste kan gewoon, behalve dat er wel op gereageerd wordt. Met woorden.

    En wat bedoel je met dat 'zo geïnstrueerd'?

    Edit: ik zie in eerdere reacties dat je een JA21aanhanger bent. Vandaar misschien de Annabel Nanninga definitie van vrijheid. Alles mogen roepen en verongelijkt doen als je wordt tegengesproken.
  6. forum rang 6 Fender bass 26 juli 2023 07:52
    De havens van je concurrent bestoken met luchtafweerraketten en handel stilleggen door met oorlogshandelingen te dreigen. Vervolgens neem je de handel over, met een sausje van menslievendheid eroverheen.

    Russia to supply wheat to countries in need
    juli 26, 2023 06:48a.m. CEST
    Russia is committed to supplying wheat to countries in need despite its withdrawal from the Black Sea Grain Initiative, Elena Tyurina, director of the analytics department of the Russian Grain Union (RGU), told RIA Novosti.

    Tyurina stated that deliveries have been ongoing and have grown since last year, with prices offered at a discount. She also emphasized that Russia can easily replace the estimated 10 million tons of wheat that Ukraine may not be able to export after the grain deal is officially terminated, noting that Russia holds a 22% share in global wheat exports.

    Following an attack on the Crimean Bridge, earlier in July, Moscow decided to halt its participation in the grain deal.

    KEYWORDS:
    GRAIN | TRADE

    Baha Breaking News (BBN) / NL
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 juli 2023 07:58
    Zelenski beschuldigt op Malediven vakantievierende Oekraïense politicus van verraad

    Razend is hij, de Oekraïense president Volodimir Zelenski. Niet op Poetin dit keer maar op een Oekraïense volksvertegenwoordiger die hij van ‘verraad’ heeft beschuldigd. De reden: terwijl het land in oorlog is nam de politicus vakantie in een luxehotel op de Malediven.

    De Oekraïense president Volodimir Zelenski meent dat de politieke leiders in Oekraïne een voorbeeldplicht hebben ten tijde van de oorlog tegen Rusland. Zeker omdat zoveel burgers zwaar getroffen zijn en familieleden en hun woningen verloren.

    Volgens de nieuwssite Slidstvo.info zou Joeri Aristov (48), een volksvertegenwoordiger van de partij van de president, midden juli gezien zijn in een vijfsterrenhotel op de Malediven. Na dat bericht heeft de voorzitter van zijn fractie in het parlement de “onmiddellijke schorsing” van de volksvertegenwoordiger binnen de fractie gevraagd. “Ik heb alle documenten over de zakenreizen opgevraagd en gevraagd dat het bericht geverifieerd wordt”, zei hij.

    De voorzitter van het Oekraïense parlement gaf ondertussen te kennen dat hij een ontslagbrief ontvangen heeft van Aristov, die ook vicevoorzitter is van de parlementaire commissie gelast met nationale veiligheid, defensie en inlichtingen. In Oekraïne is een stemming in het parlement nodig om een verkozen volksvertegenwoordiger uit zijn ambt te ontheffen.
  8. forum rang 10 luchtschip 26 juli 2023 08:58
    Oekraine is actief aan het front richting het zuiden en oosten ( bij de Bakhmut regio )

    Rusland heeft daar grote verdedigingslinies neergezet en tegelijkertijd zijn er grote Russische troepenconcentraties naar Noord Oost Oekraïne verplaatst.
    Er wordt gezegd dat er zo'n 100.000 Russische soldaten en 900 Russische tanks in door Russen bezet Noord Oost Oekraine zou zijn

    Vanuit door Russen bezet Svatove en Kreminna worden regelmatig aanvallen uitgevoerd
    Tot nog toe werden ze allemaal afgeslagen

    Gisteren 25 juli hebben de Russen 3 gehuchten kunnen veroveren bij Svatove :

    Serhiivka/Nadiya and Novojehorivka ten westen van de Zherebets rivier
    Doel is om de plaats Borova te bereiken--Borova ligt 20 km verder naar het Westen

    twitter.com/NOELreports/status/168395...

    kaart met posities

    pbs.twimg.com/media/F16a3qBWEAAEmOd?f...

    kaart van het Svatove front
    de drie veroverde gehuchten heb ik aangegeven met een rode ster -- klik op de rode ster en in de pop up staat informatie
    afstand veroverde gehuchten tot Borova is 20 km

    www.google.com/maps/d/edit?mid=1eYMAc...
  9. Equilibrium01 26 juli 2023 09:17
    quote:

    josti5 schreef op 25 juli 2023 10:00:

    [...]

    Ik heb geen enkel oordeel over de kracht van welk leger dan ook, dus ook het Russische niet, en kijk slechts naar de frontkaarten, dus 'denk misschien' etc. is geheel voor jouw rekening, en niet mijn gedachtengang.

    Heb slechts aangegeven, dat dit mij gezien het strijdbeloop overdreven lijkt: 'een ernstig verziekt en kapot leger, een verwaarloosde schroothond, oud ijzer'.
    Ah zo, frontkaarten dus die ooit Kiev in de frontlinie aangaven.....
  10. forum rang 10 luchtschip 26 juli 2023 09:38
    Strijd om Bakhmut

    Situatie ten zuiden van Bakhmut.

    Gegeolokaliseerde beelden tonen de AFU ( Armed Forces of Ukraine ) in het zuidelijke deel van Klishchiivka, terwijl RU-bronnen melding maken van gevechten in het noordelijke deel. De helft van het dorp onder controle van UA.

    Andriivka waarschijnlijk verlaten/bevrijd. Het gebied ten westen van het spoor wordt betwist. Kurdyumivka en Ozarianivka zullen de volgende zijn.

    twitter.com/NOELreports/status/168385...

    kaart met posities
    pbs.twimg.com/media/F15D-v8WYAEtA0P?f...

    kaart google maps Bakhmut front :
    Klishchiivka en Andriivka nog even met rode aanwijzers tot er bevestiging komt

    www.google.com/maps/d/edit?mid=14ijoq...
  11. forum rang 10 luchtschip 26 juli 2023 09:59
    Ze schrijven dat zowel in Sebastopol als in Krasnoperekopsk op de Krim explosies werden gehoord. Helikopters en vliegtuigen vliegen naar verluidt in het rond terwijl ook de baai van Sebastopol afgesloten zou zijn voor verkeer.

    video 0:10 minuut
    twitter.com/NOELreports/status/168410...

    kaart
    www.google.com/maps/d/edit?mid=141hIf...

    klik op de aanwijzers met explosie pictogram voor pop-up met toelichting
  12. forum rang 10 luchtschip 26 juli 2023 10:25
    Strijd om Bakhmut

    De Oekrainse 77e Luchtmobiele Brigade vernietigde een MT-12 Rapira 100 mm antitankkanon.

    video 0:25 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/168410...

    Geografische co-ordinaten 48.615389,38.015664

    Noord Oost Bakhmut :

    kaart bij rode aanwijzer
    goo.gl/maps/KD1rcNfwxWoVphQE6

    Op deze kaart van google maps-sateliet beeld staan de huizen nog overeind
    Maar voordat Russen Bakhmut binnen trokken hebben ze eerst de hele stad aan puin geschoten --waarschijnlijk omdat het dan meer lijkt op Russische steden

    DeRussen voelen zich niet veilig meer in Bakhmut--Het Oekrainse leger heeft twee hoogtes veroverd buiten de stad en kunnen de gehele stad overzien en beschieten --tevens zitten de Oekraïners nu aan de noord en zuidflank van Bakhmut

    Uiteindelijk verlies van Bakhmut zou een domper op de Russische feestvreugde zijn --het is de enige stad die ze hebben veroverd de laatste tijd en verlies van de stad zou een symbolische catastrofe zijn, zo kort nadat de verovering van de stad met veel tromgeroffel in Rusland werd gevierd
  13. forum rang 10 luchtschip 26 juli 2023 10:43
    Andrii Kovalev, de woordvoerder van de generale staf van de strijdkrachten van Oekraïne, heeft gezegd dat Oekraïense troepen terrein hebben gewonnen in de buurt van Staromaiors'ke aan het zuidfront

    twitter.com/NOELreports/status/168410...

    kaart --terrein ligt tussen Makarivka ( blauwe aanwijzer ) en Staromaiors'ke ( rode aanwijzer )
    klik in het linker kader op de plaatsnaam en dan licht de aanwijzer op

    www.google.com/maps/d/edit?mid=1XInY-...
  14. Derwing 26 juli 2023 10:57
    quote:

    plusmin schreef op 25 juli 2023 20:13:

    [...]

    Waanzinnig interessant!
    Dan is het straks een waardeloze club met 60% van de wereldbevolking en nog steeds slechts 40% van het BBP.
    Brazilië kan de olie goed gebruiken en drijft op drugshandel en maffiabendes die over de hoofdstad heersen.
    rusland is afgegleden tot een paria en komt dat komende decennia niet meer te boven, het is een outcast geworden.
    India is het land waar niemand een vaste stoelgang heeft en dankzij het kasten-systeem zo'n 70% geen enkele stuiver waard is. Die samenleving is pas echt compleet verziekt.
    China is het land waar mensenrechten niet in hun taal voorkomt, waar minderheden zwaar onderdrukt worden en ze (net als rusland) buurlanden bedreigen (zoals Taiwan).
    South Africa is wellicht het enige land met enige beschaving.

    Jouw hele youtube video is verder van een bedroevend nivo, nog erger dan die russische jankbal uit belarus met zijn video's van een half uur.

    Dat hele brics stelt alleen iets voor in jouw eigen fantasiewereldje, verder heeft het weinig tot geen invloed in de wereld.
    Sterker nog, de huidige brics is dan misschien 40% van de wereldbevolking maar zorgen wel voor 70% van de globale CO2 uitstoot omdat ze hopeloos achterlopen en compleet schijt hebben aan het milieu what so ever.

    Jij juicht bij elk brics nieuws, ik zie slechts een bevestiging van eerdere signalen.
    Brics stinkt en jouw motivatie om er over te juichen ruikt niet fris.

    Jubel gerust verder, al slaat het nergens op.
    ploertin kan/durft niet eens naar hun a.s. meeting, wat een fijne club is het dan wel niet...

    Misschien kan ploertin iets anders nuttigs gaan doen?
    Zuid Afrika enige beschaving? Niet als ik de 3 Zuid Afrikanen mag geloven die recentelijk bij mij op de afdeling zijn begonnen. Ons bedrijf kon moeilijk aan personeel komen, maar omdat in ZA iedereen weg wil blijkbaar, komt er nu veel hoog opgeleidde mensen deze kant op. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar hoor van meerdere mensen dat het land steeds verder afglijdt. Het is er totaal niet meer veilig, de criminaliteit wordt steeds erger en de verwachting is dat het een grote teringbende gaat worden daar door alle corruptie. Het onderhoud aan energiecentrales kan bijv. nauwelijks meer worden uitgevoerd, waardoor de stroomuitval die nu al aan de orde van de dag is alleen maar groter gaat worden voorspellen ze.
  15. forum rang 8 closer 26 juli 2023 11:01
    23:46 Gisteren
    Zelensky hekelt 'verraad' van politicus die op vakantie ging naar Malediven

    De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft dinsdag 'het verraad' gehekeld van een Oekraïense volksvertegenwoordiger vakantie vierde in een luxehotel op de Malediven. Zelensky meent dat de politieke leiders in Oekraïne een voorbeeldplicht hebben ten tijde van de oorlog tegen Rusland.

    Volgens de nieuwssite Slidstvo.info zou Joeri Aristov (48), een volksvertegenwoordiger van de partij van de president, midden juli opgemerkt zijn in een vijfsterrenhotel op de Malediven. Na dat bericht heeft de voorzitter van zijn fractie in het parlement de 'onmiddellijke schorsing' van Aristov gevraagd. 'Ik heb alle documenten over de zakenreizen opgevraagd en gevraagd dat het bericht geverifieerd wordt', zei hij.

    De voorzitter van het Oekraïense parlement gaf ondertussen te kennen dat hij een ontslagbrief ontvangen heeft van Aristov, die ook vicevoorzitter is van de parlementaire commissie gelast met nationale veiligheid, defensie en inlichtingen. In Oekraïne is een stemming in het parlement nodig om een verkozen volksvertegenwoordiger uit zijn ambt te ontheffen.

    Zelensky verwees dinsdagavond expliciet naar de affaire en zei dat 'eilanden en badplaatsen de voorkeur geven ten tijde van oorlog een verraad is tegenover de principes van de staat'.

    www.volkskrant.nl/cs-b1d579e2
  16. forum rang 8 closer 26 juli 2023 11:02
    10:20
    Britse inlichtingen: Russisch oorlogsschip patrouilleert bij graanroute in Zwarte Zee

    De Russische marine lijkt paraat te staan om commerciële schepen die naar Oekraïne willen varen te onderscheppen nu Rusland uit de graandeal is gestapt. Dat schrijft het Britse ministerie van Defensie op basis van eigen inlichtingen.

    Door de graandeal kon Oekraïens graan bijna een jaar lang via de Zwarte Zee worden verscheept om wereldwijde voedseltekorten tegen te gaan. Deze maand trokken de Russen zich terug uit deze overeenkomst, omdat ze verlichting van westerse sancties eisen. Het land dreigt dat het commerciële schepen die richting Oekraïne varen zal beschouwen als militair doelwit, wat betekent dat ze kunnen worden aangevallen.

    Volgens het ministerie van Defensie patrouilleert een Russische korvet - een klein type fregat - op de vaarroute tussen de Bosperus en havenstad Odesa. Dat kan erop duiden dat Rusland bereid is zijn dreigement waar te maken. Als gevolg van de graandeal heerste er relatief rust op de Zwarte Zee, dit kan volgens het ministerie veranderen. Sinds vorige week is Rusland begonnen met het bestoken van Oekraïense havens.

    www.volkskrant.nl/cs-b1d579e2
  17. forum rang 10 luchtschip 26 juli 2023 11:06
    Frontlinie-update :

    front linie in het oosten

    zuidelijk van het oost front

    Rusland zet zijn mislukte bloedige pogingen voort om de steden Maryinka en Avdiivka aan de rand van de bezette stad Donetsk in te nemen.

    midden van het oostfront

    Oekraïne boekte wat winst op de flanken van Bakhmut.

    noordelijk van het oostfront

    Rusland probeert nog steeds op te rukken naar de steden Lyman en Kupyansk.

    overzichtelijke kaart met de gebieden geel omlijnd

    pbs.twimg.com/media/F18nxd9WAAMapHo?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/16841...
  18. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 juli 2023 12:45
    Mini-drone vliegt niet boven, maar ín de Russische loopgraven

    onze redactie buitenland
    Aangepast: 34 min geleden50 min geledenin Buitenland

    AMSTERDAM - Met duizenden tegelijkertijd vliegen ze boven het slagveld in Oekraïne, vooral bedoeld om loopgraven en pantservoertuigen waarin de vijand verborgen zit, in kaart te brengen: drones, in alle soorten en maten. En daar komt er nu nog één nieuwe bij, de Black Hornet 3 Nano, een drone die zo klein is dat die niet boven de loopgraven vliegt, maar er in.

    De Nederlandse defensie beschikt ook over minidrones 'Black Hornet' die door verkenners worden ingezet op patrouilles. De Black Hornet 3 Nano is de meest recente en verfijnde.

    De levering van zo’n 1000 Black Hornets Nano - ter grootte van je pink - maakt onderdeel uit van het meest recente militaire steunpakket van de Amerikanen ter waarde van 400 miljoen dollar. En is vooral bedoeld om de loopgravenoorlog te beslechten.

    De drone is niet alleen erg klein, hij is ook erg licht (18 gram), robuust maar vooral zeer stil. Uitgerust met drie camera’s kan het ding twee kilometer ver vliegen en 20 minuten in de lucht blijven. In die tijd vliegt het automatisch of met de hand bediend door de loopgraven heen en detecteert precies - desnoods met de nachtzichtcamera - waar de vijandelijke troepen zitten.
    Van achteren

    De drone is ook erg handig in stedelijke gebieden. Het kan onopgemerkt door kapot geschoten flatgebouwen vliegen en zo de vijand van achteren ’in beeld’ brengen. Oekraïense ’special forces’ hebben al met veel succes dergelijke aanvallen in de rug uitgevoerd dankzij onder meer de Black Hornet.

    Niet dat de Black Hornet Nano voor het eerst op de Oekraïense slagvelden wordt ingezet. Vorig jaar augustus leverde het Noorse bedrijf Prox Dynamics er al 300. Die zijn vooral zeer nuttig gebleken omdat ze in tegenstelling tot de andere drones de Russen hun GPS-apparatuur niet kunnen ’jammen’.

    Veel Oekraïense drones raken verloren omdat de Russen dankzij hun krachtige ’jam’ apparatuur in staat zijn om de communicatie tussen drone en thuisbasis te verbreken danwel te verhinderen dat de drone op basis van voorgeprogrammeerde GPS-routes zijn weg kan vinden.
  19. FairValue 26 juli 2023 13:06
    quote:

    Fender bass schreef op 26 juli 2023 07:21:

    [...]

    Een aardig betoog wanneer je het voor de eerste keer leest.
    Dan begin je over gecontroleerde en nep vrijheid die er nu zou heersen.
    Jouw idee van vrijheid is dat iedereen alles kan roepen wat 'm goeddunkt. En dat daar geen weerwoord op komt.
    Nou komt het: dat eerste kan gewoon, behalve dat er wel op gereageerd wordt. Met woorden.

    En wat bedoel je met dat 'zo geïnstrueerd'?

    Edit: ik zie in eerdere reacties dat je een JA21aanhanger bent. Vandaar misschien de Annabel Nanninga definitie van vrijheid. Alles mogen roepen en verongelijkt doen als je wordt tegengesproken.
    Een weerwoord is geen enkel probleem want dat is net zo goed een belangrijk onderdeel van het democratisch proces. Als het het maar inhoudelijk weerwoord is en daar zit het probleem. Mensen die een andere mening hebben dan de over het algemeen geaccepteerde mening, die worden vaak niet op de inhoud aangevallen maar uitgemaakt voor van alles en nog wat en meer dan dat. Online zijn de voorbeelden talrijk maar op Twitter is dat zonder gevolgen, zolang het anoniem is dan.

    Wie buiten de lijntjes kleurt in zijn of haar sociale of professionele kring wordt uitgesloten. Relaties staan onder spanning en/of eindigen, professioneel gezien heb je minder kans om hogerop te komen en meer kans om ontslagen te worden. Het wegzetten en besmeuren van andersdenkenden, zonder inhoud dus, is algemeen geaccepteerd. Het is het resultaat van tientallen jaren overheidsbeleid waar media en politieke actoren een belangrijke rol in spelen.

    De samenleving is zo geworden dat binnen de ideologische lijntjes kleuren beloond wordt en erbuiten kleuren niet. Zo zijn wij geïnstrueerd, door de overheid maar ook door elkaar. En dat is dus het zand in de democratische motor.
63.532 Posts
Pagina: «« 1 ... 2506 2507 2508 2509 2510 ... 3177 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 0,00%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links