Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.779 Posts
Pagina: «« 1 ... 2490 2491 2492 2493 2494 ... 3189 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 21 juli 2023 17:33
    Dictators blijven dictators en Erdogan neemt het nu weer op voor Putin
    Erdogan probeert van twee walletjes te eten en wil van twee kanten profiteren

    Aldus de oppergoeroe van deze draad.

    Maar lezers, het is echt ook maar een mening.........
    De mening van Luchtschip.

    Zelf vind ik het intitiatief van Erdogan.....schrik maar niet... heel erg goed, verstandig, de-escalerend. Tenslotte gaat het bij Erdogan om een oplossing te vinden voor het voedselprobleem van straks hongerend Afrika en de verwachtingen van Putin.

    Bij vredesbesprekingen, bij compromissen zijn vrijwel altijd beide partijen zeer ontvreden, maar er komt in ieder geval een oplossing. Ook al is dat tijdelijk.
    Wat een zegen dat de Turken Erdogan tot President gekozen hebben en wat een zegen dat hij, als één van meerdere leiders in onze wereld in contact blijft met het machtige buurland Rusland. Getuigt van een pragmatische, ernstige en verstandige President.

    Mijn posting , uiteraard op hoongelach hier onthaald, plaats ik alleen maar om toch te blijven aangeven dat mensen anders oordelen. Als je de strategie van Luchtschip blijft volgen escaleert deze oorlog binnen de kortste keren tot een wereldoorlog.

    Vooral blijven praten...onderhandelen....geven en nemen en vooral niet denken dat je er met wat Westerse hulp in Oekraïne vast wel uitkomt. Op zijn Luchtschips en consorten. Mogen ze best van overtuigd zijn, maar je hebt ook mensen die daar niet zo in geloven.

    Peter
  2. forum rang 7 ffff 21 juli 2023 17:43
    keljans,

    DAT zien de Turken zelf blijkbaar toch anders. Weet je , keljans, ik ken natuurlijk dit soort opmerkingen al vele jaren, maar op een gegeven moment kiezen zeer democratisch ingestelde Turken, met een opvallend hoog percentage mensen die vrijwillig gaan stemmen voor Erdogan en dan vind ik weer, dat je, als je zo'n voorstander van democratie bent, de keuze van het Turkse volk dienst te respecteren.
    Met opmerkingen als de jouwe, kom je op een gegeven moment, ook met democratie geen stap verder, want de gekozen democratische President is volgens sommigen toch maar een tiran...... En zo blijven ze vanuit Nederland de hele wereld besturen en regelen......

    Peter
  3. forum rang 10 luchtschip 21 juli 2023 17:55
    Protest van Moslims in Moskou tegen de politie invallen in Moskeeën

    Na het vrijdaggebed verlieten duizenden moslims hun moskeeën voor een illegale protestmars tegen de recente pesterijen door de autoriteiten tegen de moslimgemeenschap in Rusland, waaronder politie-invallen in moskeeën.

    In Moskou wonen 1 miljoen moslims

    video 2:15 minuut geluid aan

    twitter.com/visegrad24/status/1682372...
  4. forum rang 10 luchtschip 21 juli 2023 17:58
    De Nationale Politie heeft een video gepubliceerd van de eerste momenten na de Russische aanval op Odessa gisteravond toen de politieagenten zich haastten om te helpen.

    Dit is de realiteit waarin Oekraïne moet leven.

    video 1:52 minuut geluid aan

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
  5. forum rang 5 seance 21 juli 2023 18:06
    quote:

    ffff schreef op 21 juli 2023 17:43:

    keljans,

    DAT zien de Turken zelf blijkbaar toch anders. Weet je , keljans, ik ken natuurlijk dit soort opmerkingen al vele jaren, maar op een gegeven moment kiezen zeer democratisch ingestelde Turken, met een opvallend hoog percentage mensen die vrijwillig gaan stemmen voor Erdogan en dan vind ik weer, dat je, als je zo'n voorstander van democratie bent, de keuze van het Turkse volk dienst te respecteren.
    Met opmerkingen als de jouwe, kom je op een gegeven moment, ook met democratie geen stap verder, want de gekozen democratische President is volgens sommigen toch maar een tiran...... En zo blijven ze vanuit Nederland de hele wereld besturen en regelen......

    Peter
    als je de vrije pers uitschakelt,
    je politieke tegenstanders tot terroristen benoemen, waar je vervolgens mee kan doen wat je wil.
    beproefde methode.
    een onafhankelijke rechterlijke macht uitschakelen
    angstcultuur creëren.
    corruptie, leugens, respectloosheid, onbetrouwbaarheid.
    dit alles en meer heeft een laag democratisch gehalte .
    je mag hem verdedigen zoals er ook mensen zijn die de poet verdedigen.
    je maakt weinig vrienden en medestanders maar dat heb je zelf al opgemerkt.
  6. forum rang 10 luchtschip 21 juli 2023 18:09
    De VN zei dat de Zwarte Zee-deal waar Rusland op terugkwam, de armere landen ten goede was gekomen door de voedselprijzen wereldwijd met meer dan 23% te verlagen.

    De "nieuwe aanvalsgolf van Rusland op de havens van Oekraïne dreigt verstrekkende gevolgen te hebben voor de wereldwijde voedselzekerheid."

    twitter.com/GlasnostGone/status/16824...

    The Guardian --21 Juli 2023 16:50 uur BST :

    Volgens Reuters heeft de VN betoogd dat de Zwarte Zee-overeenkomst de armere landen ten goede is gekomen door de voedselprijzen wereldwijd met meer dan 23% te verlagen.

    "De nieuwe golf van aanvallen op Oekraïense havens dreigt verstrekkende gevolgen te hebben voor de wereldwijde voedselzekerheid, met name in ontwikkelingslanden", zei de chef politieke zaken van de VN, Rosemary DiCarlo, tegen de Veiligheidsraad.

    Het Wereldvoedselprogramma van de VN heeft ook 725.000 ton Oekraïens graan verscheept voor hulpoperaties in Afghanistan, Djibouti, Ethiopië, Kenia, Somalië, Soedan en Jemen.

    Rusland onderhandelt over de export van voedsel naar de meest behoeftige landen na het verlaten van de deal, maar heeft nog geen contracten getekend, zei de plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Vershinin, in Moskou.

    www.theguardian.com/world/live/2023/j...
  7. forum rang 7 ffff 21 juli 2023 18:16
    je maakt weinig vrienden en medestanders maar dat heb je zelf al opgemerkt.......

    "Maarruh.....Ik respecteer wel de door jullie juist zo bejubelde, bijna aanbeden "democratie"

    Weet je , keljans, zoals jullie ( al jaren) redeneren, oordelen komt het erop neer dat steeds democratie alles voor het zeggen heeft zoals bijvoorbeeld jaarlijks miljoenen afpakken van een hardwerkende Nederlander, maar van de andere kant als Turken democratisch een President kiezen, dan moet die toch maar ophoepelen volgens die beterwetende Nederlanders.
    Wat ik ook altijd zo grappig in Nederland en ook andere landen vind, dat is, dat ze verkiezingen houden en als de verkiezingen nog maar twee dagen voorbij zijn.....men brult, schreeuwt en tiert om herverkiezingen.

    Peter
  8. forum rang 7 Ron Kerstens 21 juli 2023 18:24
    quote:

    luchtschip schreef op 21 juli 2023 17:51:

    Strijd om Bakhmut
    Oekraïense infanterie van de 30e gemechaniseerde rukken op in de buurt van Bakhmut.
    schokkende beelden
    twitter.com/NOELreports/status/168236...
    Het zijn inderdaad schokkende beelden, als je ze in zwart wit zet zou je zeggen dat het WO1 is en dat er in 100 jaar niks veranderd is. Gewoon mensen zoals wij die de shit in zijn gestuurd.
  9. forum rang 6 pakman 21 juli 2023 18:46
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 21 juli 2023 18:24:

    [...]

    Het zijn inderdaad schokkende beelden, als je ze in zwart wit zet zou je zeggen dat het WO1 is en dat er in 100 jaar niks veranderd is. Gewoon mensen zoals wij die de shit in zijn gestuurd.
    nee nee nee tis een groep die ze uit de Bajes hebben gehaald een andere groep analfabeten die ze heeben gezeg dat hun familie veel geld krijgen als ze evt sneuvelen en dan nog een groep die wel steeds kleiner werd,die het deden om het Geld...hun Baas dan he..voorheen Kok met een k...;-)
  10. forum rang 10 luchtschip 21 juli 2023 18:52
    Hoofdredactrice van RT ( voorheen Russia Today ) Margarita Simonyan op de Russische Staats TV :

    "Al onze ( Russische ) hoop is gevestigd op de hongersnood, dit is wat het betekent

    Het betekent dat de hongersnood nu zal beginnen, en dat ze de sancties zullen opheffen en vrienden met ons zullen worden, omdat ze zullen beseffen dat het nodig is."

    video 0:26 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/Mickey4x/status/168207467...

    Het is duidelijk : honger in de wereld is Putin's wapen om het Westen op hun knieën te krijgen
    Alleen meedogenloze terroristen passen deze methode toe
  11. forum rang 10 luchtschip 21 juli 2023 18:59
    Igor Girkin vroeg in de rechtbank om een zekere mate van terughoudendheid in de vorm van huisarrest. Hij zei dat hij lijdt aan angina pectoris (pijn op de borst of ongemak als gevolg van coronaire hartziekte) maar nog geen certificaat heeft ontvangen.

    "De verklaring van de onderzoeker dat ik me in het buitenland kan verstoppen, is ronduit belachelijk. Ik word in de meeste landen van de wereld gezocht door Interpol. Ik ben door het Tribunaal in Den Haag veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor een misdaad die ik niet heb begaan", zei hij.

    audio video 0:30 minuut Russisch gesproken niet ondertiteld

    twitter.com/NOELreports/status/168241...
  12. forum rang 10 luchtschip 21 juli 2023 19:06
    quote:

    luchtschip schreef op 21 juli 2023 18:59:

    Igor Girkin vroeg in de rechtbank om een ??zekere mate van terughoudendheid in de vorm van huisarrest. Hij zei dat hij lijdt aan angina pectoris (pijn op de borst of ongemak als gevolg van coronaire hartziekte) maar nog geen certificaat heeft ontvangen.

    "De verklaring van de onderzoeker dat ik me in het buitenland kan verstoppen, is ronduit belachelijk. Ik word in de meeste landen van de wereld gezocht door Interpol. Ik ben door het Tribunaal in Den Haag veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor een misdaad die ik niet heb begaan", zei hij.

    audio video 0:30 minuut Russisch gesproken niet ondertiteld

    twitter.com/NOELreports/status/168241...
    Girkin blijft tot 18 september gearresteerd.

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...

    Girkin wordt beschuldigd van "oproepen tot extremisme" vanwege twee berichten op Telegram over de Krim en het niet betalen van militair personeel - volgens de Russische media

    Volgens zijn advocaat "drukte hij zijn mening uit over de kwesties die verband houden met de Krim en het feit dat soldaten van de 105 en 107 landingsregimenten niet worden betaald".

    "Daar worden twee posts van 25 mei 2023 geanalyseerd, deze Krim-kwestie en de vraag over de verontwaardiging als de toelage niet wordt betaald", zegt de advocaat.

    Volgens advocaat Molotov "bevat de zaak slechts een onbegrijpelijk interview met een inwoner van de Krim die de post van Strelkov las en een soort van verontwaardiging ervoer."

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
  13. forum rang 10 luchtschip 21 juli 2023 19:10
    Rusland herhaalde zijn bedreigingen in een verklaring tijdens een zitting van de Verenigde Naties

    "Alle schepen die naar Oekraïense havens varen, worden beschouwd als militaire doelen", zei de Russische plaatsvervangend vertegenwoordiger Dmitry Polyanskiy.

    video 0:34 minuut Russisch gesproken geen tolk-vertaler

    twitter.com/NOELreports/status/168243...
  14. forum rang 10 luchtschip 21 juli 2023 19:16
    Putin krijgt er zin an >>de volgende aan de beurt wat betreft arrestaties

    Pavel Gubarev die de kant van Girkin koos, wordt ook gearresteerd.

    Deze sympathisant van de neo-nazi-ideologie is een van de personen die de onrust in de Donetsk-regio hebben aangewakkerd en zich later tot eerste volksgouverneur en leider van de Donbas-volksmilitie heeft gekroond.

    hier de video van het moment van zijn arrestatie terwijl hij bezig is de pers te woord te staan

    video 0:42 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/168242...
  15. forum rang 6 pakman 21 juli 2023 19:31
    quote:

    luchtschip schreef op 21 juli 2023 18:52:

    Hoofdredactrice van RT ( voorheen Russia Today ) Margarita Simonyan op de Russische Staats TV :

    "Al onze ( Russische ) hoop is gevestigd op de hongersnood, dit is wat het betekent

    Het betekent dat de hongersnood nu zal beginnen, en dat ze de sancties zullen opheffen en vrienden met ons zullen worden, omdat ze zullen beseffen dat het nodig is."

    video 0:26 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/Mickey4x/status/168207467...

    Het is duidelijk : honger in de wereld is Putin's wapen om het Westen op hun knieën te krijgen
    Alleen meedogenloze terroristen passen deze methode toe
    en we waren al dood(gevroren) door geen levering Orc gas dus waar maakt ze zich druk om ....het gaat pas angstig worden als ze gaan dreigen met het licht uit te doen ......voor de hele Wereld ...
63.779 Posts
Pagina: «« 1 ... 2490 2491 2492 2493 2494 ... 3189 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 900,06 +1,00%
EUR/USD 1,0741 -0,15%
FTSE 100 8.313,67 +1,22%
Germany40^ 18.444,40 +0,08%
Gold spot 2.317,49 +0,15%
NY-Nasdaq Composite 16.332,56 -0,10%

Stijgers

Solvay
+14,27%
SYENSQO
+4,80%
Melexis
+3,89%
SHURGARD
+3,48%
VGP
+3,25%

Dalers

Orange...
-1,12%
Deceun...
-0,80%
Colruyt
-0,76%
AZELIS...
-0,54%
Ascenc...
-0,41%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links