Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Alfen N.V. AEX:ALFEN.NL, NL0012817175

  • 39,150 3 mei 2024 17:35
  • +0,650 (+1,69%) Dagrange 38,300 - 40,440
  • 185.444

Alfen 2023

6.355 Posts
Pagina: «« 1 ... 200 201 202 203 204 ... 318 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hope76 15 juli 2023 10:59
    quote:

    Mailbox schreef op 15 juli 2023 10:40:

    [...]

    Dat zou kunnen, maar het hoeft niet. Misschien zijn er nu een paar procenten vertrokken, maar met de koers heeft dat nog niets gedaan. Blijkbaar stonden er genoeg verkopers tegenover, mede gezien alle negatieve publiciteit rond het fonds. Ook kan het zijn dat er tussentijds weer wat bij is geshort, de koers gaat nl steeds 1 à 2 euro omhoog en zakt daarna weer terug. Het kan zijn dat ze op een gegeven moment geleidelijk gaan terugkopen en dan zal de koers omhoog gaan, maar niet spectaculair. Zou er bv een extreem goed bericht komen zoals een overname , dan zullen ze als een gek gaan kopen en met de staart tussen de benen de uitgang gaan zoeken. Dan spuit de koers omhoog. En de laatste mogelijkheid is dat ze gewoon verder gaan met shorten. Dat kan bv maandag alweer beginnen, maar zeker na zwakke cijfers of slechte prognoses. Dan kan er zo weer 10 euro van de koers af. Dus je kunt alle kanten op.
    Wederom goed geschreven.

    Las pas hier iemand op dit forum die over short schreef dat het de shorters bij Pharming gelukt is heel veel terug te kopen zonder zichtbare koers stijging. Ik heb dat zelf niet gevolgd dus als dat niet waar is dan ben ik verkeerd voorgelicht. Maar op zich wel knap van de shorters, wanneer zoiets lukt. Ben benieuwd hoe dit bij Alfen af zal gaan lopen, de tijd zal het ons leren
  2. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 16 juli 2023 00:05
    quote:

    fleurie schreef op 15 juli 2023 14:45:

    is Ebusco een klant van Alfen of een concurrent
    Ik denk een concurrent; ik vermoed dat ze beide vlijtig onderdelen van derden in elkaar knutselen. Bepaald geen "rocket science" dus, vandaar waarschijnlijk de lage marges bij dit soort activiteiten.

    PS

    Jouw nickname lijkt een verwijzing naar de COO van Ebusco (Bob Fleuren) of is dat toeval?
  3. forum rang 5 Daexter 17 juli 2023 15:55
    quote:

    Wervel Wind schreef op 13 juli 2023 22:05:

    [...]
    Weet u dat de belangrijkste pijlers van economische groei; bevolkingsgroei, grondstoffen en innovatie is? Zowel aan de eerste als de tweede pijler zit nu eenmaal een (wenselijk) maximum. Vanuit dat perspectief is een eeuwig durende groei bijna niet mogelijk. Al kunnen we met techniek/innovatie voorlopig een eind komen. Verder heb ik zelf niet veel nodig. In ieder geval geen nieuwe auto, telefoon of tv etc zolang die nog naar behoren werken. Ik raad iedereen om een keer "A life on our planet" te kijken.
    Wat betreft de verzorgingsstaat en de onderklasse in de maatschappij heeft u zeker een punt, maar ik zie dat probleem wel enigszins apart van economische groei.
    Ja klopt en ik denk dat we het dan toch misschien wel eens zijn met elkaar, maar het anders benoemen.

    Ik zelf leef net als u vrij bescheiden. Geen auto, vlieg zelden voor vakantie etc. Maar dat zijn mijn eigen keuzes. Economische groei wordt inderdaad voor een hele belangrijke factor door demografie bepaald. Daarom is de degrowth beweging ook naar mijn mening een stupiditeit. Er is al wereldwijd sprake van een op hande zijnde degrowth, doordat de bevolkingsgroei in de meeste landen in de wereld negatief is. Als je daar een gecensureerd consumentisme overheen gooit, stort je de wereldeconomie in een depressie. Overigens is dit ook een reëel gevaar als de centrale banken hun verkrappende beleid lang volhouden.
  4. even serieus 17 juli 2023 20:50
    Voor degene die zich altijd aangesproken voelt om op elk bericht negatief te reageren.., wat doet u hier eigenlijk behalve uw eigen negatieve kijk op mede-forumleden en het etaleren en herhaaldelijk belichten van ongefundeerde berichten? Bent u de weergave van de doorsnee Nederlander wellicht, kneuterigheid, misplaatst ongenoegen over van alles de wereld inspuien vanuit uw doorzonwoonkamer? Kunt u ons verblijden met de reden van uw bestaan, als die er is..?dan kunnen we u negativiteit namelijk beter plaatsen, alvast bedankt. @Moderator hebt u niet de plicht dit soort leden te weren? Regel, 2, 3 van dit forum en andere worden telkens overschreden..
  5. Hope76 18 juli 2023 08:49
    quote:

    Laghyelo schreef op 17 juli 2023 23:33:

    Ik meen dat dit aandeel technisch gezien bezig is aan een bodemformatie. Nog even afwachten of we de 62/63 euro kunnen doorbreken. Beter dan verwachte augustus - cijfers kunnen Alfen opnieuw op het juiste spoor zetten. Een short squeeze is niet uitgesloten imho..
    Over bodems wordt hier al lang geschreven.
    Maar na iedere cijferpresentatie zien wij weer dat hier geen bodems aanwezig zijn......

    Een short squeeze wordt ook vaak over gedagdroomd.....

    Wanneer de cijfers ook maar iets tegen vallen dan gaat het percentage short weer rap omhoog helaas...... ze hebben dit al 3x gedaan zo, dus ik acht een vierde keer niet uitgesloten......
  6. forum rang 5 Mailbox 18 juli 2023 13:30
    quote:

    even serieus schreef op 17 juli 2023 20:50:

    Voor degene die zich altijd aangesproken voelt om op elk bericht negatief te reageren.., wat doet u hier eigenlijk behalve uw eigen negatieve kijk op mede-forumleden en het etaleren en herhaaldelijk belichten van ongefundeerde berichten? Bent u de weergave van de doorsnee Nederlander wellicht, kneuterigheid, misplaatst ongenoegen over van alles de wereld inspuien vanuit uw doorzonwoonkamer? Kunt u ons verblijden met de reden van uw bestaan, als die er is..?dan kunnen we u negativiteit namelijk beter plaatsen, alvast bedankt. @Moderator hebt u niet de plicht dit soort leden te weren? Regel, 2, 3 van dit forum en andere worden telkens overschreden..
    Tjonge wat een jankdoos, zeg. Zit hier amper 2 weken op het forum, heeft nog niets nuttigs bijgedragen en hij blijft maar gillen om de moderator die andere leden hier moet schrappen van ‘m. Als je nou voor de eerste keer een bericht kunt posten zonder schrijf- of taalfouten, dan ben je al een heel eind op weg. En anders misschien eerst een cursus Nederlands volgen bij de Lijtse Onderwijs Instellingen ? ( LOI).
  7. forum rang 4 Surveiver 18 juli 2023 19:01
    Nico PR Bakker
    @TheDailyTurbo
    ·
    1 u
    Video Coaching 18 juli met #ALFEN in de rebound en een mooie stierenstoot bij #AEX en #DAX, bekijk de video op youtu.be/2apx7YDBOks, tot morgen!
    youtube.com
    ALFEN in de rebound - 18jul23
    'Daily Charts' Video Coaching met elke dag nabeurs een duiding van de AEX- en DAX dagchart
  8. forum rang 5 Mailbox 18 juli 2023 20:18
    quote:

    Henkie 1960 schreef op 18 juli 2023 19:41:

    Ja ,MW heeft zijn nettoshort positie verhoogd van 1,67 naar 1,70 het is toch een aantal aandelen.Maar vandaag toch weer groen €56,96,hopelijk richting de €60.
    Zo’n verhoging is helemaal niet erg, Henkie. Want die aandelen zijn al verkocht en dat zit al in de koers verwerkt. Al zou er 25% short zitten dan is het alleen maar gunstiger, want dan moeten er nog meer aandelen worden teruggekocht. Voor alles wat nu short staat, is het “ kwaad” al geschied. Alleen als er opnieuw fors geshort zou gaan worden, bv na mindere cijfers of een nieuwe downgrading van Jefferies, dan zal de koers weer een knauw krijgen.
6.355 Posts
Pagina: «« 1 ... 200 201 202 203 204 ... 318 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt omarmt update Alfen over vochtprobleem

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links