Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.523 Posts
Pagina: «« 1 ... 2453 2454 2455 2456 2457 ... 3177 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Fred 62 8 juli 2023 14:42
    quote:

    josti5 schreef op 8 juli 2023 14:31:

    [...]

    En het gebruik van die door maar liefst 123 landen 'afgeschoten' clustertroep door Oekraïne Rusland weer een vrijbrief om óók verder te escaleren.

    Tel uit je winst...
    Ik heb u niet gehoord over het gebruik
    van clustertroep door Rusland.
  2. forum rang 9 josti5 8 juli 2023 15:09
    quote:

    Fred 61 schreef op 8 juli 2023 14:42:

    [...]

    Ik heb u niet gehoord over het gebruik
    van clustertroep door Rusland.
    'Ook Oekraïne doodde burgers met clustermunitie, VS moet het niet leveren'

    Behalve Rusland heeft ook Oekraïne in de oorlog burgers gedood door gebruik van clustermunitie, stelt Human Rights Watch (HRW). De mensenrechtenorganisatie roept de Verenigde Staten met klem op het omstreden type munitie niet te leveren aan Oekraïne, waar Kyiv openlijk om vraagt.

    nos.nl/artikel/2481745-ook-oekraine-d...
  3. forum rang 10 luchtschip 8 juli 2023 16:17
    Wij denken hier in Nederland dat de macht in het Russische leger bij de Minister van Defensie, Shoigu, en de StafChef vn de Russische Strijdkrachten, Gerasimov, ligt

    In werkelijkheid gaan hogere functionarissen in het leger hun eigen weg met eigen beslissingen, naast ook de leider van het Wagner huurlingenleger, Prigozhin, die ook zijn eigen beslissingen neemt
    Er vormen zich kleine koninkrijkjes met sterke mannen

    In Deze tweet wordt een tipje van de sluier opgelicht

    FSB ( voorheen KGB )-kolonel en voormalig hoofd van het ministerie van Staatsveiligheid van "DPR" Andrey Pinchuk ( DPR is Donetsk People's Republic in 2014 opgericht door zogenaamde rebellen in de Donbas regio ) :

    Er is enige informatie dat in plaats van Sergey Surovikin de "speciale militaire operatie" in feite wordt geleid door kolonel-generaal Mikhail Teplinsky, commandant van de Russische luchtlandingstroepen. Teplinsky wordt geacht dicht bij Surovikin en Prigozhin te staan, en tegelijkertijd een zekere autoriteit in het leger te hebben

    toelichting Anton Gerashchenko :

    Adviseur van de minister van Binnenlandse Zaken van Oekraïne :

    Dit lijkt een ander onderdeel te zijn van de afspraken van het Kremlin met Prigozhin voor een zachte afwikkeling van de muiterij.

    >>Er zijn berichten dat Teplinsky een ernstig conflict zou hebben gehad met de chef van de Russische generale staf Gerasimov, gebaseerd op Teplinsky's regelmatige weigeringen om de bevelen van de generale staf op te volgen en zijn nauwe banden met Surovikin en Prigozhin. Teplinsky was naar verluidt tegen het gebruik van Airborne Forces-troepen bij de Bakhmut-aanval, aangezien het een ongebruikelijke taak voor die troepen was. Op een gegeven moment diende Teplinsky schandalig zijn ontslagbrief in. Maar het conflict werd op tijd verzwegen. Teplinsky bleef in zijn positie.

    >>Teplinsky en Surovikin kennen elkaar al heel lang. Zo overhandigde kolonel-generaal Sergey Surovikin, destijds commandant van het oostelijke militaire district, in 2014 plechtig de schouderbanden van luitenant-generaal aan Hero of Russia Mikhail Teplinsky, commandant van de Combined Arms-formatie van het oostelijke militaire district, gestationeerd in de Republiek Boerjatië.

    >>Het lijkt erop dat na het voorzichtig verwijderen van Surovikin, die dicht bij Prigozhin staat, Teplinsky, die dicht bij Surovikin staat, de leiding kreeg over de 'speciale militaire operatie' als een compromisfiguur. Dit suggereert dat er overeenkomsten zijn tussen Prigozhin en het Kremlin om het conflict op te lossen en ze worden uitgevoerd door het Kremlin.

    >>Wat verandert er op dit vlak? Ondanks het conflict met Gerasimov staat Teplinsky algemeen bekend als een man die klaar staat om alle bevelen uit te voeren zonder rekening te houden met personeelsverliezen. De benoeming van Teplinsky gaat niet alleen over het verzwakken van de invloed van Shoigu en Gerasimov en het behouden van enige invloed door Prigozhin. Het gaat er ook om dat de Russische verdediging in de richting van Zaporizja, zo lijkt het, gepaard zal gaan met "vleesaanvallen" ( Russen zullen als kanonnenvoer gebruikt worden ) en brutaal en bloedig zal zijn.

    foto van Kolonel-generaal Mikhail Teplinsky, commandant van de Russische luchtlandingstroepen :
    pbs.twimg.com/media/F0g87w-X0AENRyC?f...

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...

    Ter verdere toelichting :

    Eerder heb ik op dit draadje al een posting geplaatst over de onenigheid tussen Gerasimov enerzijds en Prigozhin en Surovikin anderzijds die dateert van 2018

    In 2018 hadden Prigozhin ( Wagner baas met huursoldaten in Syrie ) en Surovikin ( toen de leiding over de Russische land en luchtmachttroepen in Syrie )
    aan Gerasimov gezegd dat zij ISIS territorium in Syrie wilden veroveren waar ook de US Conoco olieboringen waren
    Zij vroehgen aan het Russische leger toestemming om luchtsteun te geven van het Russische leger aan de Wagner troepen op de grond

    Op het laatste moment kwam Gerasimov erachter dat Surovokin en Prigozhin een snood plannetje hadden gesmeed :

    De aanval was niet bedoeld om ISIS strijders te verjagen maar om de Conoco olievelden te veroveren
    Samen met de Russische oligarch Timchenko hadden zij afgesproken dat het oliebedrijf van Timchenko de exploitatie van de veroverde Conoco velden zou uitvoeren.
    In het geheim waren Surovikin en Prighozin mede eigenaars geworden van Timchenko's bedrijf en zoude zij meedelen in de miljoenen opbrengst van de veroverde Conoco olievelden

    Gerasimov was uitermate woedend, dat Prigozhin en Surovikin het Russische leger gebruikten om hen miljoenen te laten verdien

    Op het laatste moment gaf Gerasimov de opdracht dat er geen luchtsteun gegeven mocht worden door de Russische Luchtmacht

    Het Wagner leger was hier niet van op de hoogte en ging in de aanval
    Daarbij werden zijn troepen ( ca 500 man bestaande uit Wagner huursoldaten en Syriërs ) volledig in de pan gehakt, met zeker 100 tot 200 doden tot gevolg plus nog gewonden

    De slag staat bekend als The Battle of Khasham, also known as the Battle of Conoco Fields
    en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Khasham

    Sindsdien liggen de verhoudingen tussen Gerasimov enerzijds en Prigozhin ( Wagner leider ) en Surovikin anderzijds niet lekker

    wikipedia over Surovikin
    en.wikipedia.org/wiki/Sergey_Surovikin
  4. forum rang 10 luchtschip 8 juli 2023 16:23
    President Zelensky keert terug van zijn bezoek aan Turkije en neemt de AzovStal verdedigers mee naar huis

    Commandanten van Azov-bataljon Denys Prokopenko, Serhii Volynskyi, Sviatoslav Palamar, Oleh Khomenko, Denys Shleha keren terug uit Turkije met president Zelenskyy terwijl hij zijn bezoek daar beëindigt!

    De commandanten verdedigden Azovstal en gaven zich in mei over aan Russische gevangenschap. In september werden ze vrijgelaten en naar Turkije gebracht.

    video 1:23 minuut

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
  5. forum rang 10 luchtschip 8 juli 2023 17:15
    Vandaag :

    8 Oekraïense burgers werden gedood en 13 raakten gewond bij een Russische artillerieaanval op de stad Lyman vandaag.

    twitter.com/visegrad24/status/1677649...

    kaart vanaf het blauwe rondje met plusteken de lijn volgen
    twitter.com/visegrad24/status/1677649...

    Vergeet nooit dat Rusland een terroristische staat is!
  6. forum rang 10 luchtschip 8 juli 2023 17:41
    Strijd om Bakhmut

    Ontruiming van Russische posities door de strijdkrachten van de 3e aanvalscompagnie van het 21e bataljon van Oekraïne. Zoals gezegd werden in totaal 9 Russische militairen gevangengenomen. Richting Bakhmut, nabij Orikhovo-Vasylivka.

    video 1:13 minuut

    twitter.com/bayraktar_1love/status/16...

    kaart Orikhovo-Vasylivka bij bovenste blauwe aanwijzer
    www.google.com/maps/d/edit?mid=1bfOS6...

    grote kaart met hele frontlijn-- Orikhovo-Vasylivka in linkerkader met blauwe plaatsnamen aanklikken

    www.google.com/maps/d/edit?mid=16Jhnb...
  7. forum rang 4 DWB Happy 8 juli 2023 19:12
    quote:

    luchtschip schreef op 8 juli 2023 18:59:

    Putin voelt zich buitenspel gezet door Erdogan

    "Het Kremlin zei dat Ankara de afspraken schond door de leiders van Azov vrij te laten aan Oekraïne. Niemand informeerde Rusland", zei Kremlin-woordvoerder Peskov.

    twitter.com/NOELreports/status/167772...
    Mooi bericht, goeie actie van Turkije, inderdaad slecht voor Poetin, het zijn allemaal signalen naar de wereld toe dat hij zijn grip verder begint kwijt te raken.
    Oftewel dit maakt Poetin steeds zwakker, ongeloofwaardiger....
  8. forum rang 10 luchtschip 8 juli 2023 19:35
    quote:

    DWB Happy schreef op 8 juli 2023 19:12:

    [...]

    Mooi bericht, goeie actie van Turkije, inderdaad slecht voor Poetin, het zijn allemaal signalen naar de wereld toe dat hij zijn grip verder begint kwijt te raken.
    Oftewel dit maakt Poetin steeds zwakker, ongeloofwaardiger....
    Oekraïne en Türkiye hebben een memorandum ondertekend over de ontwikkeling van de UAV(Drones)-productie in Oekraïne. De overeenkomst over intenties werd overeengekomen door het Ministerie van Strategische Industrie, vertegenwoordigd door Minister Kamyshyn, en het Ministerie van Industrie van Türkiye.

    foto
    twitter.com/NOELreports/status/167770...
  9. forum rang 4 Karel 8 juli 2023 19:49
    quote:

    luchtschip schreef op 10 juni 2023 10:57:

    Zodra het Oekrains lente Offensief begint zullen we dit soort beelden gaan zien als reactie van de Russische soldaten

    twitter.com/DenesTorteli/status/16567...
    Vooruitziende blik van luchtschip,
    want dat videootje laat precies zien wat tijdens het huidige lente Offensief gaande is:

    Voortdurend vluchten de Russen massaal alle kanten op als kippen zonder kop:
    verouderde wapens, tekort aan munitie, moreel onder nul, slecht opgeleid, en nog slechtere militaire leiding, slecht/te weinig eten enz enz.

    Iedereen wist het al wel: de Russen zijn gewoon geen partij voor de door de wol geverfde en/of door NAVO opgeleide, supergemotiveerde Oekraïners met superieure Westerse technologie.
  10. forum rang 4 DWB Happy 8 juli 2023 20:12
    quote:

    luchtschip schreef op 8 juli 2023 19:35:

    [...]

    Oekraïne en Türkiye hebben een memorandum ondertekend over de ontwikkeling van de UAV(Drones)-productie in Oekraïne. De overeenkomst over intenties werd overeengekomen door het Ministerie van Strategische Industrie, vertegenwoordigd door Minister Kamyshyn, en het Ministerie van Industrie van Türkiye.

    foto
    twitter.com/NOELreports/status/167770...
    De schoonzoon van Erdogan is toch betrokken bij de productie en verkoop van de Bayraktar drone...
    Oftewel aan deze deal met vrijlating van Oekrainse krijgsgevangen zit mogelijk toch een luchtje.
  11. forum rang 9 josti5 8 juli 2023 20:15
    quote:

    Karel schreef op 8 juli 2023 19:49:

    [...]

    Vooruitziende blik van luchtschip,
    want dat videootje laat precies zien wat tijdens het huidige lente Offensief gaande is:

    Voortdurend vluchten de Russen massaal alle kanten op als kippen zonder kop:
    verouderde wapens, tekort aan munitie, moreel onder nul, slecht opgeleid, en nog slechtere militaire leiding, slecht/te weinig eten enz enz.

    Iedereen wist het al wel: de Russen zijn gewoon geen partij voor de door de wol geverfde en/of door NAVO opgeleide, supergemotiveerde Oekraïners met superieure Westerse technologie.
    Naar welke film kijk jij?

    www.youtube.com/watch?v=q2k9QDEBzxQ&a...
  12. forum rang 10 luchtschip 8 juli 2023 20:30
    Vasylivka front richting Melitopol

    munitie, die de Russen hebben achtergelaten nabij het onlangs bevrijde P'yatykhatky, regio Zaporizhzia

    video 2:20 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/167771...

    kaart
    www.google.com/maps/d/edit?mid=11xlKU...

    kaart met gehele front : Vasylivka Front richting Melitopol bij 5de i-rondje van boven
    www.google.com/maps/d/edit?mid=16Jhnb...
  13. forum rang 9 josti5 8 juli 2023 22:17
    quote:

    Derwing schreef op 8 juli 2023 21:48:

    [...]

    Het feit dat deze Rus het nog een special military operation noemt geeft al wel aan hoe objectief dit is.

    Niet dat iemand hier anders had verwacht van de Putin fanboy.
    Er worden door deze bron sinds jaar en dag héél wat pro-Oekraïnevideo's getoond.

    Niet verder gekomen dan de intro, zeker?

    En de presentator is geen Rus, maar heeft nooit onder stoelen of banken gestoken, dat hij woont in Belarus.

    En daar blijk je dus gewóón pro-Oekraïnevideo's te kunnen plaatsen.
  14. forum rang 10 luchtschip 8 juli 2023 22:40
    quote:

    Derwing schreef op 8 juli 2023 21:48:

    [...]

    Het feit dat deze Rus het nog een special military operation noemt geeft al wel aan hoe objectief dit is.

    Niet dat iemand hier anders had verwacht van de Putin fanboy.
    De getoonde informatie komt overheen met de realiteit

    Er zijn de afgelopen dagen geen steden, dorpen of gehuchten veroverd door het Oekrainse leger

    Het Oekrainse leger is bezig zich strategisch te positioneren om op sommige plaatsen de vijand volledig klem te zetten, is bezig me vernietiging van munitie en brandstof opslagplaatsen van de Russen en is bezig verzwakkingen aan te brengen in de Russische verdedigingslinie

    Oekraine heeft ook nog maar een paar bataljons ingezet en het is wachten tot ze in grote getalen worden ingezet

    Je ziet wel vluchtende Russen op video's, maar dat is alleen bij bepaalde posities, die worden aangevallen

    De afgelopen dagen heeft Oekraine geen steden, dorpen of gehuchten veroverd en zijn er derhalve nog geen massaal vluchtende Russen te melden
  15. forum rang 4 Karel 8 juli 2023 23:01
    quote:

    luchtschip schreef op 8 juli 2023 22:40:

    [...]

    De getoonde informatie komt overheen met de realiteit

    Hoe kun je dat nou zeggen, luchtschip.

    Ik heb dat YouTubekanaal “military summary” eens bekeken, maar hun informatie is tenenkrommend gekleurd. Doet gewoon pijn aan mijn ogen als ik dat bekijk :-)
63.523 Posts
Pagina: «« 1 ... 2453 2454 2455 2456 2457 ... 3177 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 0,00%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links