Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.692 Posts
Pagina: «« 1 ... 2409 2410 2411 2412 2413 ... 3185 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Riding the Tiger 26 juni 2023 14:36
    Prigojin

    Prigojin is een ondernemer. Hij vocht om de Krim te veroveren, en werd daar riant voor betaald door Putin. Zijn huurlingenleger vocht in Oekraïne en wordt daar riant voor betaald door Putin.

    Hij raakt in onmin met Putin. De ultieme test : een mars op Moskou, die hij alleen stopt voor losgeld. Prigojin is enkel uit op macht en dus geld. Hij heeft waarschijnlijk een gigantische som losgeld ontvangen om zijn mars op Moskou te stoppen.

    Putin heeft dus een gigantisch bedrag overgemaakt aan Prigojin. Jammer, ik hoopte dat mijn natte droom ging uitkomen. dat de straatvechter zou uitgeschakeld worden door zijn eigen volk, een andere Russische straatvechter in dit geval. We waren er dicht bij.

    Prigojin heeft concessies in olieontginning en goudmijnen. Hij is weer een pak rijker geworden. Maar ooit valt hij uit het raam, of drinkt hij een kopje thee dat gepimpt is met Novotsik. Tegen Vladimir zijn kar rijden is gevaarlijk, niemand heeft het overleefd...
  2. watergeus 26 juni 2023 14:40
    quote:

    luchtschip schreef op 26 juni 2023 14:31:

    Goed nieuws om de week mee te beginnen: de vice-minister van Defensie van Oekraïne meldt dat het dorp Rivnopil' is bevrijd. Het is gelegen in de oostelijke regio Donetsk, naast de grens met de staat Zaporizhzhia. Dus duimen voor meer bevrijdingsnieuws deze week

    twitter.com/GlasnostGone/status/16732...

    kaart Rivnopil' bij bovenste rode aanwijzer met omlijnd gebied

    www.google.com/maps/d/edit?mid=11xlKU...
    Is het nieuws? de deep state map ukraine had dit gisteren al blauw
    deepstatemap.live/en#12/47.7300/36.8124
  3. forum rang 6 MIDAS 26 juni 2023 14:41
    quote:

    New M by O schreef op 25 juni 2023 13:12:

    Jevgeni dacht dat het plan mooi uitgestippeld was maar heeft zichzelf nu uitgeschakeld want was al een tijd een lastpak geworden.
    Hoe sterk en ongevreesd de man ook leek eens zijn naaste verwanten op het spel gezet werden moest hij gewoon plooien.
    Nu blijft hij achter als een verbannen leider die zijn gezag kwijt is en nog een korte tijd te gaan heeft.
    Dit was de reden en was zaterdag al geweten maar komt nu pas door met bijna 2dagen vertraging.
    Geen geld niets kreeg hij enkel de zekerheid dat ze van zijn naaste verwanten afbleven,
  4. forum rang 5 theo1 26 juni 2023 14:55
    quote:

    Derwing schreef op 26 juni 2023 14:06:

    [...]

    Dan is alle geloofwaardigheid van Putin weg. In het Westen was dat al zo, maar dan ook binnen de eigen bevolking. Je kunt hem niet op staats-tv een terrorist en landverrader noemen, en dan een paar weken later hem de macht over het leger geven.

    Iedereen probeert een logische verklaring te vinden, maar feit is gewoon dat dit wederom een opeenstapeling van domme acties is geweest, van domme personen die nooit zoveel macht hadden mogen krijgen. Nu de zaken tegenzitten vallen ze stuk voor stuk door de mand. En niemand met enige intelligentie gaat ze opvolgen, want iedereen met enig verstand is dat land allang ontvlucht.
    Hem eerst een terrorist en landverrader noemen en een paar uur later een deal sluiten waarin hij rustig met pensioen kan in Wit Rusland is ook niet het toppunt van geloofwaardig. En het straalt zeker niet het beeld uit van de sterke leider die alles onder controle heeft. Poetin's imago is wat dat betreft sowieso naar de maan.

    Zoals ik eerder al zei, het is allemaal uiteindelijk speculatie. Dit was mijn poging om er iets zinnigs in te zien. Misschien heb ik gelijk, misschien ook niet. Dat dit allemaal een opeenstapeling van blunders en dommigheid is dat kan je ook niet uitsluiten. Dat is ook al zo vaak gebeurd in deze hele vertoning. Rusland begint echt een operette te worden. Maar we zullen vanzelf wel te zien gaan krijgen wat er gaat gebeuren.
  5. forum rang 8 closer 26 juni 2023 14:58
    Waarom Oekraïense commando’s trots laten zien hoe ze Russische soldaten neerschieten

    Oekraïense elitesoldaten trokken vorige week wereldwijd de aandacht met een filmpje waarin ze een Russische loopgraaf binnendringen en soldaten neerschieten. In tegenstelling tot elite-eenheden uit andere landen, laten Oekraïense commando’s trots zien wat ze uitvoeren. Wat zit daarachter?

    Stieven Ramdharie, 26 juni 2023, 12:00

    De commando’s van het Oekraïense leger zijn op veel plekken aan het front actief. Scherpschutters doden Russen van grote afstand, ver achter de Russische linies worden verkenningen uitgevoerd en met drones vernietigen ze kanonnen.

    Dat weten we allemaal doordat de Oekraïense special forces (SSO) hier op sociale media uitgebreid verslag van doen. In een filmpje dat de SSO vorige week publiceerden, is te zien hoe Russische soldaten in een loopgraaf van korte afstand worden neergeschoten door commando’s. Een dag later is in een andere video te zien hoe bij het offensief rond Bachmoet drie Russen van grote afstand worden gedood door scherpschutters.

    Andere elite-eenheden, zoals de Amerikaanse Navy Seals, brengen juist zo min mogelijk naar buiten van wat ze uitspoken. Maar de SSO publiceren op Twitter video na video van hun acties, al zullen hun meest geheime aanvallen pas na de oorlog naar buiten komen.

    ‘Geen enkele special forces-eenheid zet zijn werk op Twitter’, zegt luitenant-generaal b.d. Hans van Griensven, die in 2007 als commandant van Task Force Uruzgan verantwoordelijk was voor de inzet van Nederlandse commando’s in de Afghaanse provincie. ‘Dat is gewoon geheim’.

    Volgens Van Griensven is de opvallende openheid onderdeel van de informatie-operatie die het Oekraïense leger uitvoert om de Russen angst aan te jagen en hun beslissingen te beïnvloeden. ‘Ze proberen met deze video’s tussen de oren te zitten van de Russen’, aldus de oud-commandant. ‘Er moet onrust en twijfel worden gezaaid. Naar de Oekraïners toe is deze propaganda bedoeld om ze een hart onder de riem te steken. Maar je laat als eenheid natuurlijk nooit zien wat je écht aan het doen bent. Dat hang je niet aan de grote klok.’

    Sabotage-acties
    De video van de loopgraafaanval heeft nog eens de aandacht gevestigd op de rol van de Oekraïense special forces. De eenheid, die zo’n tweeduizend man sterk is, werd in 2016 opgericht na een hervorming van het leger. In de jaren daarna werd het eliteonderdeel op westerse leest geschoeid en onder andere getraind door de Amerikanen.

    Maar de grote test voor de commando’s, die zich graag spiegelen aan westerse eenheden zoals de Amerikaanse Navy Seals en de Britse SAS, kwam vorig jaar direct na de Russische invasie. De commando’s werden toen onder andere ingezet bij het afslaan van de Russische aanval op het vliegveld Hostomel bij Kyiv, dat Moskou wilde gebruiken om troepen aan te voeren. Ook speelden ze een rol bij de aanvallen op het tientallen kilometers lange Russische konvooi dat vanuit het noorden probeerde op te rukken naar de hoofdstad.

    Daarna werden de commando’s meer en meer ingezet waarvoor ze zijn opgericht: verkenningen achter de vijandelijke linies, sabotageacties en geheime aanvallen. Zo speelden de marinecommando’s naar verluidt een rol bij de herovering vorig jaar van Slangeneiland in de Zwarte Zee onder Odessa, dat van tevoren werd verkend door duikers.

    Aanvallen in de nacht
    Ook worden de special forces in verband gebracht met de vele sabotageacties van de laatste maanden in Russische grensregio’s en de mysterieuze explosie vorig jaar op de Krimbrug. ‘Veel van wat de Oekraïense special forces doen, is onbekend bij het grote publiek en zal dat nog een tijdje blijven’, aldus SSO-woordvoerder Oleksander Kindratenko in april tegen de Britse krant Metro. ‘Maar geloof mij dat de missies uniek zijn en zullen worden bestudeerd door commando-eenheden over de hele wereld.’

    In de video’s die de SSO op Twitter plaatsten, is onder andere te zien dat de commando’s veel nachtoperaties uitvoeren, met hoogwaardige nachtzichtapparatuur uit het Westen. ‘De nacht is ons moment’, is te lezen bij een foto van een groep commando’s. Zo’n nachtaanval werd begin deze maand uitgevoerd tegen een groep Russische soldaten die zich schuilhielden in een huis.

    Nadat een verkenningsteam van de special forces de Russen had ontdekt werd hun locatie doorgegeven. Kort daarna werd het huis bestookt met artilleriegranaten. De soldaten probeerden weg te komen en zochten elders dekking. Maar de commando’s, die beschikten over drones, gaven ook deze locaties door, waarna er opnieuw granaten neerdaalden op de Russen.

    Verwarring
    ‘Elke oorlog kent veel deeloperaties waarvoor speciale militaire vaardigheden nodig zijn’, zegt Van Griensven. ‘Daarom zijn de special forces zo belangrijk. In Uruzgan werden ze ingezet voor verkenningen, maar ook voor het opsporen en gevangennemen van tegenstanders. Bij de Slag om Chora, toen strijd geleverd werd met de Taliban, speelden ze ook een cruciale rol. Met operaties in de flanken moesten de commando’s toen de aandacht afleiden van de Talibanstrijders en verwarring zaaien.’

    Van Griensven zegt dat de special forces ook bij het huidige Oekraïense tegenoffensief een belangrijke rol zullen spelen met hun acties. ‘Alles wat je maar kan bedenken zal uit de kast worden gehaald’, aldus de oud-commandant. ‘Van heimelijke acties tegen belangrijke militairen tot verkenningen achter de Russische linies, onder andere om doelen aan te wijzen voor lucht- en artillerieaanvallen. Omdat de special forces zo dicht bij de vijand opereren, kunnen ze de allerlaatste informatie doorspelen over zo'n doelwit.’

    Vorige week waarschuwde SSO-commandant Viktor Khorenko dat zijn mannen ook na het einde van de oorlog jacht zullen maken op de Russen. Militairen die zich schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdaden, moeten oppassen. ‘Alle Russische oorlogsmisdadigers zullen worden gestraft’, verzekerde de baas van de commando’s. ‘Laat ze hun hele leven om zich heen kijken. Waar ze ook zijn, we zullen ons werk afmaken.’

    Stieven Ramdharie is ruim 20 jaar buitenlandredacteur van de Volkskrant met defensie als belangrijkste specialisme.

    www.volkskrant.nl/cs-b624f419
  6. forum rang 8 closer 26 juni 2023 15:05
    8m ago 13.56 BST
    Russian foreign minister Sergei Lavrov said on Monday that the US ambassador to Moscow “gave signals” that the United States was not involved in the Wagner armed mutiny and hoped for the safety of Russia’s nuclear arsenal, state news agency TASS reported.

    Lavrov also quoted the US envoy as saying Saturday’s mutiny by the Wagner mercenaries was Russia’s internal affair, TASS reported.

    www.theguardian.com/world/live/2023/j...
  7. forum rang 8 het zwaard 26 juni 2023 15:27
    The Telegraph: familie van Wagner-kopstukken werd bedreigd
    Russische inlichtingendiensten bedreigden de familie van de Wagner-top voordat Prigozjin besloot de opmars naar Moskou te staken. Dat schrijft de Britse krant The Telegraph op basis van bronnen bij Britse inlichtingendiensten.

    Volgens deze bronnen zou het huurlingenleger bovendien achtduizend strijders tot zijn beschikking hebben gehad, in plaats van de geclaimde 25.000, en leek de kans klein dat ze Moskou hadden kunnen innemen. Dit alles kan verklaren waarom Prigozjin zaterdagavond zijn muiterij plots een halt toeriep.

    Ook zou Poetin proberen Wagner-soldaten te integreren in het reguliere Russische legers en de (voormalige) leiders van het huurlingenleger willen uitschakelen, aldus The Telegraph. Meer inzichten in de deal die Prigozjin sloot met het Kremlin kon de krant niet bieden. Daarover bestaat veel onduidelijkheid. Zo zei een woordvoerder van het Kremlin dit weekend dat Prigozjin vervolging zou ontlopen, maar Russische media meldden vandaag dat de zaak nog altijd loopt.
  8. forum rang 8 het zwaard 26 juni 2023 15:29
    Onduidelijkheid over status Wagner: huurlingenleger zoekt nog altijd nieuwe medewerkers
    Terwijl er grote onduidelijkheid is over de verblijfplaats en positie van Wagner-baas Jevgeni Prigozjin, is het huurlingenleger maandag nog altijd op zoek naar nieuw personeel. Op een van de Telegramkanalen van Wagner worden geïnteresseerde kandidaten opgeroepen om te solliciteren.

    De rekruten krijgen een salaris van 240 duizend roebel per maand voorgeschoteld, die met bonussen kan worden opgehoogd. "Als werknemer krijg je betaalde vakantie, medische behandeling, compensatie, goedbetaalde banen als je door een blessure niet kunt reizen, de mogelijkheid om over de hele wereld te werken!", aldus de advertentietekst die maandagochtend is gepubliceerd.

    Bij het akkoord van zaterdagavond zou ook zijn afgesproken dat de Wagnergroep opgeheven zou worden. Inmiddels is er veel onduidelijkheid over de status van het akkoord, omdat er ook signalen zijn dat Prigozjin alsnog vervolgd zou worden.

    In de advertentie van Wagner staan ook telefoonnummers van lokale kantoren van Wagner. Ook Sint-Petersburg, waar de Russische overheid zaterdag het kantoor van Wagner is binnengevallen, en Rostov aan de Don, dat zaterdag door Wagner was bezet, staan op de lijst van plaatsen waar kandidaten zich kunnen aanmelden.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 juni 2023 16:02
    President beschikt over kolossaal complex bij het Valdai-meer
    Vluchtte Poetin naar dit ultraluxe pronkpaleis toen huurlingenleger het Kremlin naderde?
    Door ONZE REDACTIE BUITENLAND

    Updated 23 min geleden
    1 uur geleden
    in BUITENLAND

    MOSKOU - Werd de grond Vladimir Poetin afgelopen zaterdag in Moskou te heet onder de voeten toen de huurlingen van Jevgeni Prigozjin de hoofdstad naderden? Helemaal zeker weten we het niet, maar vast staat wel dat het presidentiële toestel vroeg in de middag het luchtruim koos en richting Sint Petersburg koerste waar het in de buurt van Tver van het radarscherm verdween.

    Of Poetin echt aan boord was, is niet bekend. Volgens zijn woordvoerder Dmitri Peskov was de president gewoon aan het werk in het Kremlin, maar het is een publiek geheim dat de president over een enorm landgoed beschikt bij het Valdai-meer, ergens halverwege tussen Moskou en Sint Petersburg.

    Maîtresse
    Begin dit jaar lekten er, tot grote woede van de president, foto’s uit van het ultra luxe complex. Volgens onbevestigde geruchten zou daar ook zijn maîtresse Alina Kabaeva zijn ondergebracht, met wie Poetin een onbekend aantal kinderen zou hebben. Kabaeva zou met de kinderen een houten paleis op op zo’n 800 meter van het hoofdpaleis van het complex bewonen.

    ’Er is één grote winnaar na de muiterij van Prigozjins Wagnersoldaten’
    De bouw van haar onderkomen van 1200 vierkante meter zou een slordige 112 miljoen euro gekost hebben. Poetins twee volwassen dochters uit zijn eerste huwelijk zouden ook een woning hebben op het terrein.

    Het gehele streng bewaakte terrein aan de oevers van het Valdai-meer omvat zo’n 80 gebouwen. De Russische staat verwierf al in de jaren 30 van de vorige eeuw grond bij het meer voor een datsja voor dictator Jozef Stalin. Poetin zou begin deze eeuw aan het begin van zijn eerste ambtsperiode zijn oog op het gebied hebben laten vallen, maar de grond van zijn presidentiële complex is niet in staatshanden.

    Volgens activisten rond Alexej Navalny, Poetins aartsvijand die al ruim twee jaar in een Russische cel zit, zou de grond eigendom zijn van een bedrijf van Joeri Kovaltsjoek, een miljardair die ook bekend staat als ‘Poetins bankier’. Tussen 2011 en 2021 zou de Russische staat zo’n 35 miljoen euro neergelegd hebben om land en gebouwen van hem leasen. Volgens de activisten is Poetin echter de werkelijke eigenaar van het complex.

    Hoofdpaleis
    Op het complex staat behalve het in 2003 gebouwde hoofdpaleis een aantal gastverblijven, veelal rustieke houten huisjes, een Chinees paviljoen, een casino, een ultra luxe saunagebouw, een station, een helikopterhaven en een speciaal voor het landgoed gebouwde Russisch-orthodoxe kerk.

    In het hoofdpaleis, dat zo’n 3500 vierkante meter groot is, zou niet beknibbeld zijn op de inrichtingskosten. Poetin is liefhebber van het voormalige tsarenpaleis de Hermitage en liet zijn paleis in die stijl inrichten. Denk daarbij aan fluwelen gordijnen, kolossale kristallen kandelaars aan de met bladgoud afgewerkte plafonds en zware meubels in Lodewijk XIV-stijl. In het paleis is volgens de activisten ook een muziekzaal gebouwd, waarin een hagelwitte vleugel ter waarde van 125.000 euro de hoofdattractie is.

    De bij het complex gebouwde sauna is met 7000 vierkante meter dubbel zo groot als het hoofdpaleis. Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen, waarvan er twee ondergronds zijn aangelegd. Volgens de activisten omvat de sauna een zwembad, modderbaden, massageruimtes, een zonnestudio en een schoonheidssalon, waar de president zelfs zijn tanden kan laten bleken. Elders op het complex is een complete ijsbaan gebouwd, waar Poetin met zijn vrienden een potje kan ijshockeyen.

    Paviljoen
    Op het terrein staat aan de oever van het meer ook een Chinees paviljoen, maar het is niet bekend waarvoor dat gebouw gebruikt wordt. Omdat er vlak bij een enorme barbecue staat, wordt het mogelijk gebruikt als ruimte om te dineren, of gasten te ontvangen.

    In de bossen rond het paleis is ook een grote speeltuin gebouwd, waar mogelijk de kinderen van Poetin hun gang kunnen gaan. Toen de eerste foto’s van het complex naar buiten kwamen was het dak van de speelruimte nog beschilderd met een gele zon op een blauwe achtergrond, de kleuren van de Oekraïense vlag. De kans is dus groot dat er nu voor een ander kleurenpalet gekozen is.

    Bij het complex is een geheim treinstation aangelegd, zodat Poetin er met zijn gepantserde trein heen kan reizen. Dat is ook de enige toegangsweg tot het streng bewaakte complex. In Moskou en Sotsji, waar Poetin zijn andere presidentiële verblijf heeft, zijn ook dergelijke geheime stations aangelegd. Sinds 2019 maakt ook een helikopterhaven deel uit van het presidentiële complex bij het Valdai-meer.

    www.telegraaf.nl/nieuws/111658819/vlu...

    www.navalny.com
  10. forum rang 10 luchtschip 26 juni 2023 16:06
    quote:

    watergeus schreef op 26 juni 2023 14:40:

    [...]

    Is het nieuws? de deep state map ukraine had dit gisteren al blauw
    deepstatemap.live/en#12/47.7300/36.8124
    Jij liet een kaartje zien met de tekst :

    Gedetailleerd overzicht van het front voor 23 juni ( dus al een paar dagen geleden door Oekraine veroverd )

    cdn.claspo.io/img/4717/forms/6171/f22...

    en bovendien een ander deel van Oekraine

    De oekrainse dorpsnaam op jouw kaartje is gelijk aan de Oekrainse dorpsnaam Lobkove ( Links op kaart bij paarse pijl ) zie de oekrainse naam onder Lobkove die overeenkomt metde Oekrainse naam op jouw kaartje

    Terwijl ik het had op een verovering afgelopen nacht op Rivnopil ( rechts op de kaart bij blauwe pijl )

    kaart
    www.google.com/maps/d/edit?mid=199Zb7...

    Denk dat je een misverstand had --en inmiddels gecorrigeerd want ik zie nu wel de goede kaart van 26 6 2023 in jouw posting
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 juni 2023 16:07
    Voormalige held van ultranationalisten nu van voetstuk gevallen
    Ook milbloggers betichten Prigozjin van ’verraad’
    Door ONZE REDACTIE BUITENLAND

    Updated 3 min geleden
    4 min geleden
    in BUITENLAND

    AMSTERDAM - Een reeks van Russische militaire bloggers die actief zijn op de berichtendienst Telegram hebben hun vroegere held Jevgeni Prigozjin nu als een baksteen laten vallen. Kon de leider van het huurlingenleger Wagner vroeger op veel sympathie rekenen vanwege zijn roep om escalatie, een algemene mobilisatie of het gebruik van atoomwapens om de oorlog met Oekraïne te beslechten, nu klinkt vooral het woord ’Verraad’.

    Exemplarisch is - wederom - de reactie van Igor Strelkov, alias Girkin, de man die verantwoordelijk is voor het neerhalen van MH-17. Uit boosheid dat de Wagner-troepen verschillende Russische gevechtshelikopters en een IL-22 vliegtuig hebben neergehaald tijdens hun opmars richting Moskou, eist hij nu dat zowel Prigozjin als zijn commandanten daarvoor de kogel krijgen. „De ’kok’ ophangen voor de rebellie en de moord op onze militairen is gewoon noodzakelijk voor het behoud van Rusland als staat”, zo schrijft hij.

    En een zekere Chodakovsky verhaalt op Telegram hoe Prigozjin een van zijn ondergeschikten belast met het recruteren van misdadigers half dood liet slaan omdat die niet aan het door hem gewenste quotum van 1000 recruten per dag wilde voldoen. Wat anderen weer de kritiek ontlokte dat het wel iets te makkelijk is om juist nu met dit soort ’nieuwtjes’ te komen.

    Doorgedrongen
    De meeste ’milbloggers’ behoren tot de tak van de ultranationalisten, Russen die de oorlog volop steunen en zelfs van mening zijn dat die nog niet hard genoeg gevoerd wordt. Dat de gebeurtenissen van de afgelopen dagen weinig goeds betekenen voor de doelstellingen van de ’beperkte militaire operatie’ van Poetin is ook bij hen doorgedrongen.

    Evenals de angst dat Kiev van de ontstane puinhoop gebruik zal maken. „Broeders”, schrijft een van de milbloggers in een wanhopige oproep aan Russische soldaten, „Ieder die een wapen vasthoudt bij de frontlinie, onthoud, de vijand zit aan de overkant!”.

    De Russische militair expert Boris Dzherelievski meent dat door ’24 juni’ het lot van het Vaderland op het spel is gezet en dat een reeks van landen die zich in de afgelopen tijd aan de zijde van Rusland had geschaard, zich nu zal afvragen of dat wel de juiste koers was.

    Dzherelievski ziet ook een tweedeling in de samenleving met aan de ene kant de ’Wagnerieten’ die optrokken naar Moskou en de duizenden inwoners van Rostov die hen toejuichten. En aan de andere kant de regering en de militaire leiding van het land.

    Omfloerst
    Maar ook Poetin wordt niet gespaard, zij het wel omfloerst. Zo stelt iemand op het milblogkanaal VoenkorKotenok dat de gebeurtenissen „de ware aard van veel mensen liet zien. Iemand die gewoon voor de hele dag verdween uit het informatieveld [...] en in satanische waanzin raakte, Russisch bloed eiste met de totale vernietiging van de rebellen”. Dat lijkt toch veel op een beschrijving van Poetin en zijn televisierede.

    Dat de berichtendienst Telegram, eigendom van Pavel Doerov, een Rus die het land al lang geleden heeft verlaten, ongestoord dit soort meningen en feiten over de oorlog onder de aandacht van de gewone Rus kan brengen, is het Kremlin al langere tijd een doorn in het oog.

    Alleen kan het onderdrukken van de site slechts als Moskou het hele internet plat legt en zo ook zichzelf in het vlees snijdt. Want Doerov heeft de servers van zijn dienst ondergebracht in het Westen, ondermeer bij Google. Vandaar dat Poetin onlangs probeerde om de milbloggers aan zijn kant te krijgen door hen uit te nodigen voor een langdurig onderhoud in het Kremlin.

    De gebeurtenissen van dit weekeinde zullen een fikse streep hebben gezet door Poetins lijmpoging. Want Prigozjin mag dan bij een aantal van de milbloggers na zijn ’verraad’ hebben afgedaan, de schuldvraag hoe het zover heeft kunnen komen ligt wat hen betreft toch echt op het bordje van Poetin.
  12. forum rang 6 pakman 26 juni 2023 16:16
    PMC "Wagner" began to build camps in Belarus for the accommodation of its fighters!

    The first such camp will appear in Osypovychy, 200 kilometers from the border with Ukraine. Up to 8,000 mercenaries will be able to be accommodated there..

    daar zijn ze ook veiliger dan in de Ukraine, of zou dit DE reden zijn geweest ??
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 juni 2023 16:22
    quote:

    pakman schreef op 26 juni 2023 16:16:

    PMC "Wagner" began to build camps in Belarus for the accommodation of its fighters!

    The first such camp will appear in Osypovychy, 200 kilometers from the border with Ukraine. Up to 8,000 mercenaries will be able to be accommodated there..

    daar zijn ze ook veiliger dan in de Ukraine, of zou dit DE reden zijn geweest ??
    De Wagners zijn wel toe aan een vakantie.
  14. forum rang 8 closer 26 juni 2023 16:23
    quote:

    Amandus De Pestel schreef op 26 juni 2023 16:09:

    Uw kaartje is een update van deze middag (update 26-06-2023). Indien je naar de deep state map van gisteren gaat (25-06) zie je dat het toen nog roze (? ) was en dus niet bevestigd dat het in oekraïnse handen was.
    Zoals ik boven (14:46) al had gemeld. Het ging over Rivnopil, niet over Lobkove.
    Het misverstand ligt deze keer bij LS.
  15. forum rang 8 closer 26 juni 2023 16:28
    16:08
    Poetin verschijnt in video, rept met geen woord over Prigozjin

    De Russische president Vladimir Poetin heeft vanmiddag voor het eerst in een officiële videoboodschap van zich laten horen sinds de opstand van de Wagner-leger zaterdag werd gestopt door een de-escalatieovereenkomst. In een verklaring op de website van het Kremlin feliciteert de Russische president deelnemers van een industrieel forum.

    Poetin spreekt in de video niet over de muiterij van het weekend en het is niet duidelijk wanneer de video is opgenomen. Hij heeft ook nog niet persoonlijk gereageerd op de overeenkomst die zaterdagavond werd gesloten. Zondag verscheen de Russische president ook op televisie, in een interview dat waarschijnlijk eerder was opgenomen. Hij sprak toen over zijn vertrouwen in de plannen van Rusland in Oekraïne.

    Terwijl de opstand van de Wagner Groep aan de gang was, sprak Poetin zaterdag wel het volk toe in een televisietoespraak. Hij sprak toen van ‘landverraad, afpersing en terrorisme" en "een klap voor Rusland, een klap voor ons volk’. Sindsdien is de Russische president niet meer in het openbaar gezien.

    www.volkskrant.nl/cs-bef740bb
63.692 Posts
Pagina: «« 1 ... 2409 2410 2411 2412 2413 ... 3185 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 0,00%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links