Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.533 Posts
Pagina: «« 1 ... 2326 2327 2328 2329 2330 ... 3177 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Derwing 12 juni 2023 22:04
    quote:

    marique schreef op 12 juni 2023 21:13:

    [...]

    De posters die deze termen gebruiken doelen vrijwel zonder uitzondering op een aanleiding die buiten Rusland ligt. Dat is gewoon niet zo. Dat is alleen de smoes die Putin gebruikt. De werkelijke aanleiding ligt bij Putin zelf en/of bij diens naaste omgeving.
    Mooi verwoord.

    Je kunt alles wel rechtpraten wat krom is, maar Putin is en blijft gewoon een oorlogsmisdadiger.
  2. How low can you go 12 juni 2023 22:07
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 12 juni 2023 17:47:

    Poetin: Berlusconi was een ware vriend
    Updated 1 uur geleden
    3 uur geleden
    in BUITENLAND

    MOSKOU - De Russische president Vladimir Poetin reageert bedroefd op het overlijden van Silvio Berlusconi. In een condoleancebericht aan de Italiaanse president Sergio Mattarella noemt hij Berlusconi „een dierbaar persoon, een echte vriend.”

    Verder zegt Poetin dat hij „oprecht bewondering had voor zijn wijsheid, zijn vermogen om evenwichtige, vooruitziende beslissingen te nemen, zelfs in de moeilijkste situaties.”
    Sterven en dan ook nog een ware vriend genoemd worden door Putin. Berlusconi heeft betere dagen gehad…
  3. forum rang 8 closer 12 juni 2023 23:12
    Oekraïne wint een beetje terrein, maar verliest Leopardtanks
    In de afgelopen dagen heeft het Oekraïense leger zeven dorpen veroverd aan het zuidelijke front. Het markeert een zeer voorzichtige opmars, die wordt gefrustreerd door opnieuw een doorgebroken stuwdam.

    Dylan van Bekkum en Maarten Albers, 12 juni 2023, 18:36

    Zondag stelde Oekraïne al drie dorpen die dicht bij elkaar liggen in het westen van Donetsk te hebben heroverd. Ook Russische militaire bloggers en de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War meldden die terreinwinst.

    Maandagochtend liet de Oekraïense onderminister van Defensie, Hanna Maljar, op berichtendienst Telegram weten dat ‘de Oekraïense vlag weer wappert in Storozjeve’. Dat ligt vlak bij de drie dorpen die afgelopen weekeinde werden heroverd.

    Vijftien kilometer westelijker vielen ook Novodarivka en Levadne in Oekraïense handen, aldus Maljar. Alle zes nederzettingen liggen ten westen van Voehledar. Volgens Maljar zijn de Oekraïense aanvallers in totaal 6,5 kilometer opgerukt en hebben ze 90 vierkante kilometer aan gebied bevrijd. Haar beweringen zijn niet onafhankelijk geverifieerd. Ook is onduidelijk wat het de Oekraïners heeft gekost; over verliezen in manschappen en materieel zegt Maljar zoals gewoonlijk niets.

    kaartje: datawrapper.dwcdn.net/WdaeP/plain.png

    In ieder geval zijn de Oekraïners nog niet door de Russische verdedigingswerken heen gebroken, die op veel plekken 30 tot 40 kilometer diep zijn. Daar staat tegenover dat Oekraïne het overgrote deel van de eenheden die zijn getraind voor dit offensief nog niet heeft ingezet. Vermoedelijk gebeurt dat pas als er ergens een serieuze doorbraak plaatsvindt.

    Zorgen over doorbraak
    Russische militaire bloggers uiten ondertussen hardop hun zorgen over zo’n doorbraak. Ze maken zich met name zorgen over de situatie bij Lobkove, het zevende dorp dat Oekraïne volgens Maljar heeft veroverd zo’n honderd kilometer ten zuidwesten van de overige zes. Een succesvol offensief daar zou de Oekraïners tot aan het begin van de strategisch belangrijke snelweg naar Melitopol kunnen brengen – of nog verder.

    Terwijl het Oekraïense leger langzaam maar gestaag voortgang boekt, vragen de bloggers zich af waar de reactie van het Russische opperbevel blijft. Russische autoriteiten houden stug vol dat alle Oekraïense aanvallen worden afgeslagen – een lijn die ze ook volgden bij vorige Oekraïense offensieven, totdat het bewijs voor het tegendeel overweldigend werd.

    Een complicerende factor in het offensief ten westen van Voehledar is een kleine stuwdam in de rivier de Mokri-Yali die afgelopen weekeinde werd doorgebroken. Die rivier stroomt door vier van de vijf heroverde dorpen. De overstroming als gevolg van de damdoorbraak zal de opmars van Oekraïne richting het zuiden belemmeren.

    Onderminister Maljar stelt dat Rusland de dam heeft opgeblazen. Dat is waarschijnlijk, gezien de Oekraïense opmars in het gebied en het feit dat de dam in Russische handen was, maar het valt momenteel niet onafhankelijk te verifiëren.

    250 meter terreinwinst bij Bachmoet
    In de buurt van Bachmoet zou Oekraïne zondag 250 meter zijn opgerukt. In Zaporizja en Loehansk, andere regio’s waar Oekraïne aan het tegenoffensief is begonnen, wordt geen terreinwinst gemeld. Bovendien lijdt Oekraïne ook verliezen. Oryx, een onderzoekscollectief gespecialiseerd in wapens, meldt dat Rusland inmiddels al vier Leopard 2-tanks heeft vernietigd.

    Ook op andere plekken zijn sporen van het tegenoffensief te zien. Zo zouden Oekraïense partizanen zondag aanslagen hebben gepleegd op een spoorlijn op de Krim en op een spoorbrug in Zaporizja. In een depot in Melitopol, in het zuiden van Oekraïne, werd in de nacht van zondag op maandag een locomotief opgeblazen. Met dat soort aanslagen wil Kyiv vermoedelijk de Russische aanvoer van versterkingen en munitie naar het front dwarsbomen.

    www.volkskrant.nl/cs-b023e1268
  4. forum rang 6 benbelegger 13 juni 2023 00:08
    quote:

    Kemosabe schreef op 11 juni 2023 18:08:

    Ik denk dat als er een God is die zich dood zou schamen met hoe sommige “gelovigen” zich hier willen profileren.
    Eng gewoon…….
    Jij denkt dat jij jou eigen leven in de hand hebt.

    Eng gewoon....

    Wees eens dankbaar dat je leeft, dat je er bent, en zorg er voor dat andere mensen ook een goed leven hebben.
    Ik zou zeggen: deel je leven, deel je geld, deel je goederen, geef uit aan hen die niets hebben.

    Als je dat NIET doet, moet JIJ je schamen, niet God.
    .
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 13 juni 2023 01:10
    quote:

    closer schreef op 12 juni 2023 21:09:

    [...]
    Je hebt toch wel in de gaten dat je zo meegaat in zijn verzinsel "Er moet dus ergens een aanleiding zijn geweest, waardoor hij de macht over zijn geduld is kwijt geraakt." Hij zet Poetin neer als slachtoffer.
    Kom nou. Ene @taurus schreef iets raars en zo te zien lezen vergoelijkends over Putin. @marique trok vervolgens een parallel met andere "over de schreef gaande" dictators.
    Gaat ze daarom "met hem mee', zet ze Putin ook neer als slachtoffer? KOM NOU.
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 13 juni 2023 01:15
    quote:

    closer schreef op 12 juni 2023 23:17:

    [...]
    Als je niet schrijft wat je bedoelt, hoe moet ik dat dan lezen?
    Wel ja, ga maar door.
    @marique drukt zich altijd helder en logisch uit. Ze schrijft wat ze bedoelt, en jij moet lezen wat ze schrijft.
    En niet een andere interpretatie suggereren of zelfs opdringen.
  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 13 juni 2023 01:41
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 13 juni 2023 01:10:

    [...]
    Kom nou. Ene @taurus schreef iets raars en zo te zien lezen vergoelijkends over Putin. @marique trok vervolgens een parallel met andere "over de schreef gaande" dictators.
    Gaat ze daarom "met hem mee', zet ze Putin ook neer als slachtoffer? KOM NOU.
    Correctie van typefout.
  8. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 13 juni 2023 09:31
    quote:

    luchtschip schreef op 12 juni 2023 09:13:

    In Kherson blijft het water dalen na de vernietiging van de Kakhovka HPP ( Hydraulica Power Plant ), meldt Oleksandr Prokudin, hoofd van het militaire bestuur van de Oblast Kherson.

    "Momenteel heeft het waterpeil de grens van 3,29 m bereikt. Het is in een halve dag met 64 cm gedaald."

    twitter.com/NOELreports/status/166815...

    De waterhoogtes in Oekraine worden uitgedrukt in het aantal meters boven de zeespiegel
    Dank voor je laatste zin, ik vermoedde dat al. Je had er nog wel even bij mogen zeggen er in de Zwarte Zee eigenlijk geen getijden zijn (hoogstens wat door wind etc. veroorzaakte oscillaties, ook wel eigenfrequenties genoemd). De 'zeespiegel' in de Zwarte Zee is dus een veel preciezer begrip dan wat wij aan onze Noordzeekust onder het 'gemiddelde' zeespiegelniveau verstaan.
    Deltares besteed er honderden pagina's aan, maar komt er niet echt uit. Is het nu echte zeespiegelrijzing, of 'allen maar' de al eeuwen aan de gang zijnde daling van ons land, of in gemiddelde zin meer opstuwing door vaker(?) voorkomende NW stormen? Of slechts zwaartekracht (Vermeersen-)effecten?

    Dan die +3,29 waterstand bij die opgeblazen dam. Je deelt het mee als zijnde belangrijk, maar je hebt keine Ahnung van de betekenis.
    De afstand van die dam tot de monding van de Dnepr bij Cherson is ongeveer 100 km. Die 3,29 m betekent dus een waterspiegelverhang van 0,000033 oftewel 0,03 promille. Dat stelt niets voor.
    Bij onze laaglandrivieren is het verhang typisch ca 0,1 promille, voorbij Gorkum of het mooie Rhenen iets als 0,05 promille.

    Conclusie: die rivier naar Cherson is inmiddels tot minder dan normale afvoeren gereduceerd. Het is een zeer kalm stroompje geworden.

    Waarbij ik de schade door de eerdere overstroming niet wil onderschatten. Net zo min als ik de schade van Limburgers twee jaar geleden wil negeren.

    Maar zolang jij, met lucht gevulde ballon, de kennis van professionals blijft onderschatten en je arrogante D66-agenda blijft uitvoeren, zal je mij op je pad vinden. En weet wel wie je tegenover je hebt. Wetenschappelijk acht ik me de gelijke van Jan Terlouw. Niet die van D66-er Dijkgraaf (what's in name?), maar ik vind hem grenzeloos braaf en naïef.
  9. forum rang 4 DWB Happy 13 juni 2023 09:57
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 13 juni 2023 09:31:

    [...]
    Dank voor je laatste zin, ik vermoedde dat al. Je had er nog wel even bij mogen zeggen er in de Zwarte Zee eigenlijk geen getijden zijn (hoogstens wat door wind etc. veroorzaakte oscillaties, ook wel eigenfrequenties genoemd). De 'zeespiegel' in de Zwarte Zee is dus een veel preciezer begrip dan wat wij aan onze Noordzeekust onder het 'gemiddelde' zeespiegelniveau verstaan.
    Deltares besteed er honderden pagina's aan, maar komt er niet echt uit. Is het nu echte zeespiegelrijzing, of 'allen maar' de al eeuwen aan de gang zijnde daling van ons land, of in gemiddelde zin meer opstuwing door vaker(?) voorkomende NW stormen? Of slechts zwaartekracht (Vermeersen-)effecten?

    Dan die +3,29 waterstand bij die opgeblazen dam. Je deelt het mee als zijnde belangrijk, maar je hebt keine Ahnung van de betekenis.
    De afstand van die dam tot de monding van de Dnepr bij Cherson is ongeveer 100 km. Die 3,29 m betekent dus een waterspiegelverhang van 0,000033 oftewel 0,03 promille. Dat stelt niets voor.
    Bij onze laaglandrivieren is het verhang typisch ca 0,1 promille, voorbij Gorkum of het mooie Rhenen iets als 0,05 promille.

    Conclusie: die rivier naar Cherson is inmiddels tot minder dan normale afvoeren gereduceerd. Het is een zeer kalm stroompje geworden.

    Waarbij ik de schade door de eerdere overstroming niet wil onderschatten. Net zo min als ik de schade van Limburgers twee jaar geleden wil negeren.

    Maar zolang jij, met lucht gevulde ballon, de kennis van professionals blijft onderschatten en je arrogante D66-agenda blijft uitvoeren, zal je mij op je pad vinden. En weet wel wie je tegenover je hebt. Wetenschappelijk acht ik me de gelijke van Jan Terlouw. Niet die van D66-er Dijkgraaf (what's in name?), maar ik vind hem grenzeloos braaf en naïef.
    Wat ben je toch een enorme akelige blaaskaak, constant mensen hier persoonlijk aanvallen en proberen die in de hoek te drukken, vooral Luchtschip zit je constant te jennen en af te zeiken.

    Stop hiermee, hopelijk dat Henk onderhand eens ingrijpt.....
  10. forum rang 8 closer 13 juni 2023 10:07
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 13 juni 2023 01:15:

    [...]
    Wel ja, ga maar door.
    @marique drukt zich altijd helder en logisch uit. Ze schrijft wat ze bedoelt, en jij moet lezen wat ze schrijft.
    En niet een andere interpretatie suggereren of zelfs opdringen.
    "Ze schrijft wat ze bedoelt."
    Ja, ik lees wat ze schrijft, ze stemt in met een deel van de post en over het belangrijkste punt zwijgt ze. Zwijgen is toestemmen.
    Waar bemoei jij je eigenlijk mee? Je denkt dat ze het niet alleen af kan?
  11. forum rang 8 closer 13 juni 2023 10:29
    quote:

    benbelegger schreef op 13 juni 2023 08:55:

    Is het eng om te delen?

    Grootste probleem in de wereld.
    Bah, wat een laffe reactie, ben ik niet van jou gewend. Dat Kemosabe niet barmhartig zou zijn, lees ik nergens in zijn bericht.

    "Jij denkt dat jij jou eigen leven in de hand hebt.

    Eng gewoon...."


    Dáár antwoordde ik op.
    De rest van jouw post is aanmatigend, misplaatst en arrogant. Wie zegt dat hij jouw "raad" nodig heeft, Ben de Belegger?

    "Als je dat NIET doet, moet JIJ je schamen, niet God."

    Kijk, dat klinkt pas ENG.
63.533 Posts
Pagina: «« 1 ... 2326 2327 2328 2329 2330 ... 3177 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 0,00%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links