Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1212 1213 1214 1215 1216 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 matad 6 juni 2023 18:50
    quote:

    Frilo schreef op 6 juni 2023 12:38:

    Dus als ik het goed begrijp René,
    dan neem jij Matad nog serieus ????
    Zelfs twee regels Frilo.
    En weer met volop leestekenvulling en uiteraard weer goed onderbouwd.
    Zelfs diverse duimpjes wat het peil van dit draadje overigens op de juiste wijze weergeeft.
    Weet je Frilo, indien ik hier drie duimpjes krijg dan denk ik al: waar zit ik fout met zoveel duimpjes.
  2. forum rang 7 JP Samosa 6 juni 2023 19:23
    quote:

    objectief schreef op 6 juni 2023 18:00:

    [...]

    Zo dom zijn de huidige politici niet meer, vroeger kon je hen nog voor je karretje spannen maar dat is verleden tijd.
    Grote groepen burgers zijn nu eenmaal altijd ontevreden, omdat ze hoogmoedig zijn en het beter denken te kunnen dan hun mede burgers, die ambtenaar zijn. Maar plannen halen meermaals hun doel niet, omdat de wereld intussen veranderd is.
    En daarom is 1 x in de 4 jaar stemmen misschien wat te weinig in deze snel veranderende tijd.
    Referenda a la Suisse werkt uitstekend.
    Dus geen enkele reden om het niet te proberen.

    Uit het niets zoals t raadgevend referendum afschaffen is ronduit een ongehoorde kolerestreek geweest van…..jeweetwel.
    Maar wij worden het op dit punt niet eens
  3. forum rang 7 JP Samosa 6 juni 2023 19:32
    Deze dan.
    Categorie ‘ je gelooft het niet maar het is echt waar’, Rusland roept Veiligheidsraad bijeen om Dam…”

    Rusland roept de VN-Veiligheidsraad bijeen over de verwoesting van de Kachovka-dam. De Russische gezant bij de VN in New York heeft dit volgens Russische media bevestigd. Oekraïne wil ook dat de VN-Veiligheidsraad zich over de zware beschadiging van de dam werpt. De zitting is volgens een lid van de raad dinsdag om 22.00 uur Nederlandse tijd.

    Volgens Moskou heeft Oekraïne de verwoestingen aangericht omdat de dam een link vormt tussen de noordelijke en de zuidelijke oever van de rivier, die in handen zijn van respectievelijk Oekraïne en Rusland. Volgens het Kremlin wil Oekraïne daar troepen vrijspelen om elders naar het front te sturen. Oekraïne stelt dat Rusland zelf de dam heeft verwoest.

    Rusland kan als lid de Veiligheidsraad bijeenroepen. De raad telt vijftien leden waaronder vijf permanente leden met vetorecht. De vijf zijn China, Frankrijk, Groot-Brittannië, Rusland en de Verenigde Staten. Tien leden zijn voor een paar jaar lid en worden gekozen door de Algemene Vergadering. Die kiest dinsdag vijf nieuwe niet-permanente leden.
    16:50
    De verwoesting van de Kachovka-dam is de 'grootste door mensen veroorzaakte milieuramp in Europa in tientallen jaren'. Dat zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die digitaal zijn opwachting maakte op een veiligheidsconferentie in Bratislava.

    Zelensky vergeleek de verwoesting van de belangrijke dam met de inzet van een massavernietigingswapen. De Oekraïense president spreekt beschuldigingen van het Kremlin tegen dat Oekraïne zelf achter de aanval op de dam zit. ,,Rusland heeft de Kachovka-dam en de energiecentrale al meer dan een jaar in handen'', aldus Zelensky volgens zijn kantoor. ,,En het is fysiek onmogelijk om het van buitenaf te vernietigen met een artillerieaanval.''

    Rusland zegt dat Oekraïne de dam heeft gesaboteerd om de aandacht af te leiden van militaire problemen en om de watervoorziening van de Krim te treffen. Zelensky beschuldigt de Russen ervan de dam van binnenuit te hebben opgeblazen. Volgens het Oekraïense leger proberen de Russen zo om rivieroversteken door Oekraïense militairen te verhinderen.
  4. forum rang 7 Succes 6 juni 2023 19:50
    quote:

    Succes schreef op 6 juni 2023 18:22:

    Groningen hoopt op stevig Kamerdebat over inlossen ereschuld gaswinning

    Ruim drie maanden na het vernietigende rapport van de Parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen moeten premier Rutte en staatssecretaris Vijlbrief verantwoording afleggen in de Tweede Kamer. Het debat begint aan het einde van de middag, premier Rutte komt morgen aan het woord.

    ...
    NOS Teletekst 105
    Rutte onder vuur in Groningen-debat

    GL-leider Klaver heeft premier Rutte
    in het debat over de enquête naar de
    gaswinning in Groningen gevraagd waarom
    hij niet opstapt.Hij zei dat Rutte in
    2021 het ontslag van zijn derde kabinet
    indiende omdat in de toeslagenaffaire
    "syteemfalen" was geconstateerd.

    Ook bij Groningen was dat de conclusie.
    Rutte laadt de verdenking op zich dat
    hij in 2021 wél opstapte omdat toen de
    verkiezingen dichtbij waren,zei Klaver.

    Ook andere oppositiepartijen waren zeer
    kritisch.Ze vroegen zich af waarom de
    ernst van de problemen pas in 2018 tot
    Rutte doordrong en hoe geloofwaardig
    zijn excuses zijn.
  5. forum rang 8 het zwaard 7 juni 2023 09:33
    De hoge inflatie in Nederland lijkt steeds meer invloed te krijgen op de consumentenbestedingen.
    In april groeide de consumptie van huishoudens op jaarbasis met slechts 0,3 procent, terwijl in januari nog sprake was van een plus van bijna 5 procent.
    De Nederlandse inflatie is in april en mei verder gestegen, vergeleken met maart.
    Lees ook: Dit zijn de 10 meest ‘miserabele’ landen ter wereld: Nederland scoort slechter dan China
    De groei van de consumptie van Nederlandse huishoudens is in april vrijwel stil gevallen. Consumenten lijken hun bestedingen terug te schroeven en dat heeft ook gevolgen voor de bredere economische groei.

    Consumenten hebben in april slechts 0,3 procent meer besteed dan een jaar eerder. Dat is de laagste groei op jaarbasis tot nog toe in 2023. In in januari gaven consumenten op jaarbasis nog 4,9 procent meer uit en sindsdien is de groei steeds verder afgezwakt, blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
    Net als in voorgaande maanden gaven consumenten meer uitgegeven aan diensten, maar minder aan goederen. Huishoudens hebben vooral minder spullen voor woninginrichting, elektrische apparaten, kleding en schoenen gekocht. Ook voedingsmiddelen, dranken en tabak werden minder gekocht.

    Aan diensten zoals verzekeringen, openbaar vervoer en een bezoek aan restaurant, evenementen of kapper gaven consumenten 3,5 procent meer uit dan in april 2022. Bestedingen aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen door huishoudens uit.

    Aan voedingsmiddelen, dranken en tabak werd 4,6 procent minder uitgegeven. Ook werd 4,1 procent minder besteed aan duurzame goederen. Verder hebben consumenten in april 2,1 procent minder overige goederen, zoals energie, verbruikt. Hoewel het kouder was dan in april 2022, hebben huishoudens minder gas verbruikt.
    Hoge inflatie raakt bestedingen van consumenten
    De hoge inflatie lijkt een belangrijke rol te spelen bij de druk op de bestedingen, want de gemiddelde prijsstijging lag in Nederland in april met een plus van 5,2 procent hoger dan de inflatie van 4,4 procent op jaarbasis in maart. In mei is de Nederlandse inflatie zelfs nog wat verder opgelopen tot 6,1 procent.

    De consumentenbestedingen vormen een belangrijk onderdeel van het nationaal inkomen. In het eerste kwartaal van 2023 kromp de Nederlandse economie met 0,7 procent vergeleken met het voorgaande kwartaal. Dit had te maken met het inzakken van de export, maar ook met de tragere groei van de consumptie van huishoudens. Die vertoonde op kwartaalbasis namelijk geen groei meer.

    In het eerste kwartaal van dit jaar groeide de consumptie van huishoudens vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder nog wel, maar de cijfers over april lijken erop te duiden dat de groei van consumptie nu ook op jaarbasis stilvalt.
    Bron: B.I.
  6. forum rang 9 objectief 7 juni 2023 09:58
    quote:

    het zwaard schreef op 7 juni 2023 09:33:

    De hoge inflatie in Nederland lijkt steeds meer invloed te krijgen op de consumentenbestedingen.
    In april groeide de consumptie van huishoudens op jaarbasis met slechts 0,3 procent, terwijl in januari nog sprake was van een plus van bijna 5 procent.
    De Nederlandse inflatie is in april en mei verder gestegen, vergeleken met maart.
    De Nederlandse burger is schijnbaar verstandig bezig; in tijden van oorlog waar miljarden naar toe gaan (zowel van Nederland en de EU), snapt ie ook wel dat er zuinig met geld omgesprongen moet worden.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 juni 2023 09:59
    Migranten vertrekken weer: Frankrijk dringend op zoek naar seizoensarbeiders

    Frankrijk is dringend op zoek naar seizoenarbeiders. In de toerismesector en de horeca zijn deze zomer 300.000 banen beschikbaar. Vorig jaar werd maar voor de helft daarvan personeel gevonden. Sinds de corona-epidemie kunnen Franse hotels, cafés en restaurants nauwelijks nog werknemers vinden.
    Frank Renout 06-06-23, 10:27

    De komende drie jaar worden daarom 6.000 woningen beschikbaar gesteld voor seizoenarbeiders in de horeca. Er is 10 miljoen uitgetrokken voor opleidingen, om de carrièrekansen te verbeteren. En worden plannen opgesteld om ook tussen de seizoenen voor werk te zorgen.

    Dat hebben de Franse autoriteiten bekend gemaakt. ,,We moeten het aantrekkelijker maken om dit werk te doen’’, liet de regering in een verklaring weten.

    In de Franse landbouw bestaat al een systeem dat seizoenarbeid relatief aantrekkelijk maakt: ‘circulaire migratie’. Werknemers van buiten de EU mogen legaal drie tot maximaal zes maanden komen werken bij Franse boeren. Dat is vooral in het voorjaar als fruit en groenten worden geplukt en geoogst. Daarna móeten ze weer terug naar hun vaderland.

    Als de migranten zich aan de regels houden, zijn ze het jaar erna weer welkom voor opnieuw maximaal zes maanden seizoenarbeid in Frankrijk. Ze krijgen dezelfde rechten als Franse werknemers en ook hetzelfde loon. Het geld wat in één seizoen wordt verdiend is voor veel migranten een veelvoud wat ze in eigen land zouden kunnen verdienen.

    Het systeem is redelijk succesvol. Vorig jaar waren er zo’n 20.000 migranten die meededen, vooral uit Marokko en Tunesië en in mindere mate uit Turkije en Senegal. In die vier landen staan kantoren van de Franse immigratiedienst OFII en die controleren ook of de werknemers elk jaar weer terug naar huis komen. Voor dit jaar zijn al 30.000 aanmeldingen gedaan van migranten die mee willen doen.

    ,,Al sinds de jaren 60 hebben we bilaterale afspraken met sommige landen over seizoenarbeid’’, zegt adjunct-directeur Fabrice Blanchard van de OFII. ,,Zo’n 10 jaar geleden zijn we begonnen met een programma speciaal voor jonge werknemers uit het buitenland. Die krijgen ook een verblijfsvergunning, voor 18 maanden, op voorwaarde dat ze weer terugkeren.’’

    De circulaire migratie zoals dat die nu bestaat voor seizoenarbeid werd in 2006 in de wet vastgelegd. ,,Er gelden geen plafonds meer’’, zegt Blanchard. ,,Als er behoefte is aan meer werknemers, dan mogen Franse werkgevers die laten komen.’’ Die behoefte is er en daarom kan het aantal migranten dit jaar wel eens flink stijgen, is de verwachting. Veel boeren kunnen nauwelijks Fransen vinden die groenten of fruit willen plukken.

    De Franse overheid bezingt de voordelen van het systeem. ,,Het is voordelig voor het land van herkomst, want dat krijgt niet te maken met een uittocht van kennis en menskracht. Het is voordelig voor het land van bestemming vanwege moeilijk op te vullen vacatures. En het is voordelig voor de migranten omdat ze legaal hun werk doen en sociale bescherming krijgen’’, staat in een notitie van de Franse regering.

    Maar het systeem is niet waterdicht, erkennen betrokkenen. De OFII controleert vertrek en terugkeer. Wat er in de tussentijd gebeurt wordt nauwelijks gecontroleerd. Er zijn gevallen bekend van migranten die na zes maanden toch niet vertrekken. Zij werken bijvoorbeeld langer dan de toegestane zes maanden of gaan helemaal niet meer naar hun vaderland. Cijfers daarover zijn niet bekend. Frankrijk gaat ervan uit dat het vooruitzicht op jaarlijks terugkerend werk de meeste migranten aanmoedigt om zich aan de regels te houden.
  8. forum rang 7 DeLa(s)Vega(s) 7 juni 2023 10:21
    quote:

    objectief schreef op 6 juni 2023 18:32:

    [...]

    Dat Shell en Exxon zoveel mogelijk gas wilden winnen, lijkt me goed ondernemerschap. Het is discutabel of ze te ver zijn gegaan, dat is een koe in de kont kijken.
    Veel Groningers, die geen schade hadden, ontvangen ook een vergoeding. Ergens moet je een grens trekken.
    Bedrijven (vooral Amerikaanse) hebben maar een doel: winst maken. Aandeelhouderswaarde creeren. Dus van XOM snap ik het wel, al wisten zij ook heus wel wat de mogelijke gevolgen zouden zijn, met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Maar ze weten ook dat ze in NL opereren en niet in de USA. De door XOM verwachte en ingecalculeerde claims worden hier net even iets anders afgehandeld dan in USA.

    Beetje risk management plegen en GO! Pompen maar.

    Een landsbestuurder is democratisch gekozen door de inwoners met als doel de burgers te dienen.

    Rutte is meer een ondernemer dan een dienaar van de inwoners van het gave land dat hij bestuurt.

    Dat hij met alle fouten die zijn gemaakt in de verschillende giga-dossiers er telkens mee wegkomt (en telkens wordt herkozen) is me een enorm raadsel. Ik denk dat teveel gedupeerden niet stemmen (of op de verkeerde clubjes).
  9. forum rang 7 JP Samosa 7 juni 2023 11:07
    quote:

    suchafineplace schreef op 7 juni 2023 09:04:

    Vandaag gaat Rutte de Tweede Kamer weer eens flink aanpakken. Gisteren tijdens debat zat hij video filmpjes te kijken op zijn Nokia of IPhone. NL interesseert hem nul komma nul .
    Nou ja, hij wist al lang van te voren wat er zou gebeuren. Een beetje herhaling van het april debat ; Sp,GL, pvdD die vooral roepen dat Rutte wegmoet……
    Lijkt wel of van Rutte verwacht wordt dat hij ook nog als sociaal werker aande bak gaat
  10. forum rang 9 objectief 7 juni 2023 11:12
    quote:

    DeLa(s)Vega(s) schreef op 7 juni 2023 10:21:

    [...]

    Rutte is meer een ondernemer dan een dienaar van de inwoners van het gave land dat hij bestuurt.
    Dat is een juiste volgorde en ondernemers zijn ook inwoners van dit gave land. (wat je precies mat "gave"" bedoelt is me onbekend.
  11. forum rang 7 rene l 7 juni 2023 11:43
    Ik zat gisteravond met stomme verbazing naar OP1 te kijken, en ik dacht, is dit nu de realiteit, of is het slechts science-fiction en heb ik teveel bier op.
    Ze hadden het over project "Iris", een nieuw product van Google.
    Want ja, Google heeft het momenteel een beetje lastig, en ze zijn zoekende naar nieuwe producten om zelf op de been te blijven.

    Het nieuwe product is een soort van bril, of het er uit ziet als een duikbril weet ik niet, maar het is de bedoeling dat je er straks mee gaan communiceren met anderen.
    Iemand zei ook, als je 's morgens wakker word dan pak je nu als eerste je I-Phone, straks hoeft dat niet meer, want dan zet je deze bril op.

    Het werd uitgelegd, je ziet een soort van computerscherm waarmee je alles kunt, je maakt een oogbeweging en je browser opent zich, of je knipoogt, en dan word je automatisch ingelogd bij Saxo.

    Ook heeft de bril sensoren rondom, hiermee wordt alles wat in je omgeving gebeurd waargenomen.
    Als het gevaar van links komt dan krijg je automatisch een alarmering, wat er gebeurd als het stoplicht op oranje springt dat weet ik niet.
    Communiceren met anderen doe je ook via de bril, je hebt geen direct oogcontact meer met anderen, alles zie je via een soort van scherm.
    En als iemand tegen je in het Russisch praat dan wordt het ook automatisch vertaald en zie je de woorden op het virtuele scherm in onberispelijk Nederlands.

    Net als het afrekenen bij de zelfscan kassa, je hebt geen bankpas meer nodig, ook geen smartphone, je knikt tegen het scherm en het bedrag wordt automatisch van je rekening afgeboekt.

    Ik vraag mij werkelijk af, welke malloot bedenkt zoiets in vredesnaam, werkelijk, het leven begint steeds gekker te worden en er is zo niks menselijks meer aan.
    Gekken, je zie ze overal steeds meer.

    www.youtube.com/watch?v=btPJPFnesV4
  12. forum rang 8 GakGak 7 juni 2023 11:52
    ¨of je knipoogt, en dan word je automatisch ingelogd bij Saxo¨
    .
    of een vuiltje in je oog en in 1 oogopslag komt het rood voor je ogen, namelijk je saldo door wat foute beleggingen...

    of je knipoogt teveel naar wat uitdagende entourage op straat en de bank gooit je optie internetbankieren op slot
    ivm grensoverschrijdende oogcontacten...

    of jouw fantasie is te groot en moet je het door een andere bril bekijken...
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1212 1213 1214 1215 1216 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 0,00%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links