Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,896 26 apr 2024 17:35
  • -0,004 (-0,10%) Dagrange 3,860 - 3,932
  • 525.331 Gem. (3M) 1,4M

BAM mei 2023

1.186 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 60 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 HenkdeV 24 mei 2023 21:15
    Tegenover ons huis worden op dit moment pootaardappelen gepoot. Drie tractoren met allerlei andere apparatuur. Prachtig gezicht, dat vanavond misschien wel tot 12 uur doorgaat. De boer en zijn 2 zonen weten wat werken is. Het zijn goed opgeleide mensen (Hogere landbouwschool en Landbouw Hoge School) en ze hebben ook wel oog voor de natuur. En de komende maanden ontstaat er eigenlijk ook wel mooie natuur vlak voor ons huis. En de opbrengst gaat volgend jaar weer als pootaardappelen in de grond in meerdere landen. En het land wordt volgend jaar weer ingezaaid met graan.
  2. forum rang 4 Marinus-86 25 mei 2023 07:52
    quote:

    HenkdeV schreef op 24 mei 2023 21:15:

    Tegenover ons huis worden op dit moment pootaardappelen gepoot. Drie tractoren met allerlei andere apparatuur. Prachtig gezicht, dat vanavond misschien wel tot 12 uur doorgaat. De boer en zijn 2 zonen weten wat werken is. Het zijn goed opgeleide mensen (Hogere landbouwschool en Landbouw Hoge School) en ze hebben ook wel oog voor de natuur. En de komende maanden ontstaat er eigenlijk ook wel mooie natuur vlak voor ons huis. En de opbrengst gaat volgend jaar weer als pootaardappelen in de grond in meerdere landen. En het land wordt volgend jaar weer ingezaaid met graan.
    Gratis aardappels dus..
  3. forum rang 7 innicksname 25 mei 2023 10:00
    quote:

    Geduld... schreef op 24 mei 2023 20:09:

    [...]

    Nick, met alle respect. Hoe kan Arnhem en natuur in 1 artikel genoemd worden?
    Arnhem is een stad. Met aangelegde parken en leuke watertjes etc.
    Wil je natuur zien dan ga ver buiten de randstad en ver buiten de steden.
    Wij wonen op het platteland. Ver van steden en in de natuur.
    Leuke anekdote; was in de tuin aan het werk en er kwam een jong koppel voorbij gewandeld.
    De man pakte zijn telefoon en maakte een foto van een roodborstje. Totaal euforisch.
    Dat zijn mensen uit de stad. Geen idee hoe het er uit ziet op 50 km uit de stad.
    Wij zien dagelijks roodborstjes, merels, mussen, bosduiven, spechten, egels en regelmatig een hertje. Laatst ook nog een steenmarter.
    Wat ik hiermee wil zeggen is dat ik liever een boerderij zie dan een woonwijk & windmolens.
    Misschien zou je wat minder AD moeten lezen en wat vaker de fiets moeten pakken op het platte land. Dan kom je er vanzelf achter dat de Drentsche Bb niet bestaat.

    Haha. Leuke bijdrage, maar ben gelukkig op de hoogte van wat wel en geen natuur is. Het euforische stel kwam vast uit de Randstad :-)
    Het platteland is overigens niet per sé een toonbeeld van natuur. Aan de kant van Arnhem waar ik woon (noordwest) is veel natuur ook gewoon echt natuur, met af en toe een boerderij ertussen. Het glooit op en neer, met prachtige vergezichten. Roosborstjes zien we hier ook regelmatig in de tuin. Ee paar mooie voorbeelden van natuur en Arnhem zijn Mariëndal en Meinerswijk. Mocht je in de buurt wonen, ken je ze vast, zo niet: Google maar eens.
    Dat van die Drentse B was natuurlijk een kwinkslag. Ken Drenthe ook wel een beetje, meerdere keren geweest.
  4. forum rang 6 OnoMatopee 25 mei 2023 14:49
    Nieuwe huurwoningen zijn hard nodig. Het duurt langer dan ooit om een sociale huurwoning te krijgen. Daarom hebben Wonen Limburg en BAM Wonen samen gezorgd voor 25 sociale huurwoningen in de prachtige woonwijk Laarveld te Weert

    Prefab bouwt sneller
    Door het bouwen met prefabelementen zijn de woningen in een recordtempo van vier maanden gerealiseerd. Dit sterk staaltje snelbouw voldoet aan alle vormen van duurzaam bouwen. Dat spreekt FAAY aan. Wij zijn er dan ook trots op dat we ons steentje konden bijdragen in de vorm van De Duurzaamste Binnenwanden van Nederland – op Maat op alle etages in alle 25 woningen.

    Snelheid en kwaliteit
    Woningcorporatie Wonen Limburg is de opdrachtgever voor de woningen in Weert. Door het bouwen van zogenaamde prefabwoningen wordt de bouwtijd gereduceerd van één jaar naar vier maanden. Niet alleen de gevels en het dak waren in de fabriek geprefabriceerd, maar ook de door FAAY geleverde Kingsize-wanden op de begane grond en eerste verdieping en de schuin afgezaagde VP70 ‘FAAY op Maat’ op de zolderetages.

    Jeffry Savelkoul, commercieel directeur zuid bij BAM Wonen: ‘Naast de snelheid van bouwen is het ook een voordeel dat de prefabelementen in de fabriek worden vervaardigd. Hierdoor kun je in geconditioneerde omstandigheden bouwen en is de kwaliteit van de woning ook nog eens beter.’

    Meest duurzame wand
    De woningen zijn niet op het gas aangesloten. Ze zijn voorzien van duurzame installaties, zoals een warmteterugwininstallatie en een warmtepomp. Door het toegepaste triple glas en de uitstekende isolatie kun je met recht spreken van duurzame huizen. Wij hebben als FAAY hieraan bijgedragen met onze duurzame producten. Wij gebruiken immers hout, vlas en gips als basis: onuitputtelijke, milieuvriendelijke, biobased materialen. Zowel Kingsize als VP70 zijn milieuvriendelijke verdiepingshoge panelen bestaande uit een massieve kern van vlasscheven met aan weerszijden een gipskartonplaat. De milieuvriendelijke prefabwanden van FAAY zijn een modulair systeem. FAAY is de eerste wandproducent ter wereld met een terugnameoptie voor de circulaire (vlas)kern wand. Om deze redenen – biobased, lokaal, modulair en circulair – is de scheidingswand van FAAY De Meest Duurzame Wand van Nederland!

    Slimme logistiek
    We hebben alle scheidingswanden op maat gezaagd en op montagevolgorde gepakketteerd en per woning geleverd. De Kingsize wanden voor de begane grond en de eerste verdieping zijn ook voorzien van elektravoorzieningen. Dat betekent dat er bij de montage op de bouwplaats geen afval achterblijft. Zo heeft men sneller en productiever kunnen werken en is de kans op fouten minimaal geweest. Door de just-in-timelevering was er ook geen opslagruimte nodig op de bouwplaats. Kortom: voor slim, snel en duurzaam bouwen is FAAY de aangewezen partner.

    Samenwerkende partijen:

    Opdrachtgever: woningcorporatie Wonen Limburg
    Gerealiseerd door: BAM Wonen
    Leverancier wanden: Faay Vianen B.V.
  5. forum rang 6 OnoMatopee 26 mei 2023 07:16
    Gemeente en DELTA Netwerk tekenen overeenkomst voor glasvezelnetwerk
    25-05-2023,

    DELTA Netwerk legt glasvezelnetwerk aan in Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Schoonhoven, Ammerstol en Bergambacht . Op 24 mei ondertekenden wethouder Pascal van der Hek en Piet Grootenboer, directeur van DELTA Netwerk een samenwerkingsovereenkomst. Delta Netwerk plaatste die dag in Schoonhoven het tweede bovengrondse verdeelpunt, dat dient als schakelstation naar het landelijke netwerk.

    Vanuit deze zogeheten PoP’s (Point of Presence) worden de aansluitingen in de Krimpenerwaard gevoed. In de gemeente Krimpenerwaard worden acht PoP’s geplaatst om de bewoners te voorzien van snel internet via glasvezel.
    Ondertekening samenwerkingsovereenkomst gemeente Krimpenerwaard en DELTA Netwerk
    Samenwerking

    Wethouder Pascal van der Hek “Het is goed in de huidige tijd, dat wij onze inwoners en bedrijven kunnen faciliteren van snel internet. Dat snelle internet heeft iedereen gewoon nodig. We zijn blij met de samenwerking met DELTA, zodat de inwoners van Krimpenerwaard straks kunnen genieten van een snelle glasvezelverbinding.”
    Zo min mogelijk overlast

    Aannemer BAM Telecom legt het netwerk aan en zorgt ervoor dat inwoners zo min mogelijk last van de werkzaamheden ondervinden. Om het glasvezelnetwerk aan te leggen moet 150 kilometer aan geul worden gegraven. De aannemer informeert de bewoners vooral over de werkzaamheden.
1.186 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 60 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links