Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.531 Posts
Pagina: «« 1 ... 2200 2201 2202 2203 2204 ... 3177 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 17 mei 2023 16:36
    Poetin is nog banger dan we dachten.

    Uit angst voor massaontslagen en een instorting van de veiligheid - is het hoge Russische functionarissen in het Kremlin, de veiligheidstroepen en in de regio's naar verluidt verboden om af te treden.

    twitter.com/GlasnostGone/status/16588...

    edition.cnn.com/europe/live-news/russ...
  2. forum rang 7 Succes 17 mei 2023 16:39
    South African president wants to visit Ukraine with “peace initiative”

    South African President Cyril Ramaphosa is hoping to visit Kyiv as part of a mission composed of several African countries, Sergii Nykyforov, press secretary for Ukrainian President Voplodymyr Zelenskyy, told the Ukrainska Pravda online newspaper on May 17.

    According to Nykyforov, Ramaphosa raised the issue during a phone call with Zelenskyy, who welcomed the “peace initiative” and is ready to accept high-ranking guests and listen to their proposals. Zelenskyy also wants to familiarize them with the Ukrainian peace formula and invite African countries to join its implementation.

    On May 16, Ramaphosa said that Zelenskyy and Russian dictator Vladimir Putin had agreed to host a group of African leaders for a potential “peace plan” to settle Russia’s full-scale war against Ukraine.

    According to the South African leader, several African countries have supported the “peace plan,” while Washington and London expressed “cautious” support.

    Earlier U.S. Ambassador to South Africa Reuben Brigety said that the United States is confident that South Africa supplied weapons to Russia for the war against Ukraine, despite its nominal claims of neutrality.

    In turn, the South African authorities denied these accusations, saying they would conduct an investigation into this issue.

    Meanwhile, Zelenskyy warned South Africa against supplying weapons to Russia.

    “Anyone who helps the aggressor with weapons will be an accomplice, with all the consequences,” he said.

    english.nv.ua/nation/south-africa-pre...
  3. watergeus 17 mei 2023 16:39
    quote:

    luchtschip schreef op 17 mei 2023 14:44:

    De voorzitter van de Europese Commissie,von der Leyen, roept op tot een speciaal tribunaal om Rusland te berechten voor de misdaad van agressie in Oekraïne.

    Ze zei dat "verantwoording van Rusland voor de misdaad van agressie" een groot punt van aandacht zou moeten zijn.

    twitter.com/GlasnostGone/status/16585...
    Onnodig kolen op het vuur gooien en ook teveel met de mond beleden. Deze dame grossiert daarin maar komt niet sterk over. snapt niets van hoe russen denken omdat ze zelf alleen maar anders kan nadenken. Geo politiek is niet haar ding.
  4. forum rang 7 Succes 17 mei 2023 16:42
    Ukraine expands ability to destroy Russian Kinzhal missiles, – observer

    The target of the Russian night attack on Ukraine with missiles, including Kinzhal, and drones was the American anti-aircraft missile system (SAM) Patriot (“Patriot”). This opinion was expressed today, on May 16, on the air of the FREEDOM TV channel by Alexander Kovalenko, a military-political observer of the Information Resistance group.

    ...

    “And not only for this complex. We are now getting a Franco-Italian SAMP / T, and it is essentially an analogue of the Patriot. And similarly, it should effectively destroy these missiles. That is, we are expanding the ability to destroy these Russian missile prodigies. They used 6 units in order to break through the air defense and destroy the object in a certain location. But, as you know, they failed. And they just once again suffered such a fiasco and shame. Again, the rocket, which has no analogues in the world, was highly effectively destroyed in its complete set, which was released, ”says Kovalenko.

    ...

    uatv.ua/en/ukraine-expands-ability-to...
  5. forum rang 10 luchtschip 17 mei 2023 17:11
    quote:

    watergeus schreef op 17 mei 2023 16:39:

    [...]

    Onnodig kolen op het vuur gooien en ook teveel met de mond beleden. Deze dame grossiert daarin maar komt niet sterk over. snapt niets van hoe russen denken omdat ze zelf alleen maar anders kan nadenken. Geo politiek is niet haar ding.
    Ze moet er dus begrip voor hebben dat de Russen denken dat het normaal om massaal naar een ander land te gaan en daar. te moorden, verkrachten en martelen ?

    Wat heeft dat met geo politiek te maken, wanneer ze in een tribunaal Putin ter verantwoording wil roepen voor zijn gruwelijke oorlogsmisdaden ?

    Laat Putin maar bij. het tribunaal uitleggen wat hij normaal vindt

    Misschien dat er bij de rechters van het tribunaal enige geo politieke kennis is en ze dan begrip tonen voor Putin's gedrag
  6. forum rang 7 ffff 17 mei 2023 17:34
    Hirshi,

    Ik denk dat ze Elon Musk navolgen.......... Ik denk dat wij ( jij en ik ) uiterst voorzichtig moeten zijn wat we hier nog posten Hirshi. De uitzuivering van Chiddix, Opus, Ed Verbeek, Kees, BDB, Jonas, Rationeel, Ronald Engels , en natuurlijk Rene. en de vele schorsingen en volledige weglatingen en schrappingen van postings zijn toch sprekend. Of niet?

    Dat ruimt goed op in een forum tot het gewenste forum met zeer eenzijdige opvattingen, gedomineerd door een multiposter.

    Wat is er toch gaande?

    Peter
  7. forum rang 7 hirshi 17 mei 2023 18:06
    quote:

    ffff schreef op 17 mei 2023 17:34:

    Hirshi,

    Ik denk dat ze Elon Musk navolgen.......... Ik denk dat wij ( jij en ik ) uiterst voorzichtig moeten zijn wat we hier nog posten Hirshi. De uitzuivering van Chiddix, Opus, Ed Verbeek, Kees, BDB, Jonas, Rationeel, Ronald Engels , en natuurlijk Rene. en de vele schorsingen en volledige weglatingen en schrappingen van postings zijn toch sprekend. Of niet?

    Dat ruimt goed op in een forum tot het gewenste forum met zeer eenzijdige opvattingen, gedomineerd door een multiposter.

    Wat is er toch gaande?

    Peter
    toch jammer peter

    Een klasse poster als dijkwacht met zoveel kennis zomaar uitsluiten dat doet pijn.
    Nogmaar te zwijgen over de proza van rene 1
    Er gaat veel verloren.
  8. forum rang 7 ffff 17 mei 2023 18:14
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 15 mei 2023 03:44:

    [...]
    Die zwaarwaterfabriek was al eerder gebouwd door de Noren, oorspronkelijk was zwaar water een bijproduct van een kunstmestfabriek. Wat het precies was begreep men pas goed in 1932 toen deuterium (symbool D) ontdekt werd, een stabiele isotoop van waterstof met in de atoomkern een proton en een neutron. Zwaar water (D2O) lijkt chemisch erg op gewoon water (H2O), maar door de hogere molecuulmassa zijn de fysische eigenschappen wat anders (waardoor men het van H2O kan scheiden door bijv. destillatie).

    Zo rond 1935-1938 begrepen kernfysici all over the world in principe dat zwaar water gebruikt kon worden als moderator (neutronenafremmer) bij bepaalde nucleaire reacties, ter versterking van het proces. Ook begon men in te zien hoe hoe de bij uranium-kernsplitsing (en later ook plutonium-kernsplitsing) vrijkomende energie gebruikt zou kunnen worden voor zowel vreedzame energieproductie als iets als een 'atoombom'.
    Maar alles was nog zwaar theoretisch, echte ontwerpen voor een kernreactor of atoombom waren er nog niet, militairen hadden er nog nauwelijks belangstelling voor.

    Daarna veranderde dat snel. Het element plutonium werd overigens pas ontdekt in 1940, in Berkeley (Cal.), maar dat werd onder militaire druk geheim gehouden. Vanaf dat moment begrepen de Amerikaanse militairen pas goed het belang van zwaar water, omdat het (i.p.v. grafiet) gebruikt kan worden bij de productie van plutonium uit natuurlijk uranium, waardoor het moeizame en dure verrijken van uranium niet of minder nodig zou zijn. De eerste bom op Hiroshima in 1945 was dan ook een plutoniumbom.

    Vermoedelijk zagen de Duitse fysici rond 1938 en daarna ook wel de mogelijkheden van een atoombom in. Mogelijk waren er wat eerste technische schetsen van een ontwerp. Later werd Werner Heisenberg de kwaaie pier (mede door beschuldigingen van de Deen Niels Bohr):
    "Werner wist de Duitsers ervan te overtuigen dat hij een atoombom voor ze kon maken. Voor de uitvoer van zijn plannen had hij het zwaar water nodig van de Noren. Vandaar dat daar een pro-Duitse directie werd aangesteld. Niels Bohr werd door Werner gevraagd met hem samen te werken die voor de eer bedankte....
    Na de oorlog bleef Werner volhouden dat hij meerdere sabotages had gepleegd, Bohr bleef beweren dat Heisenberg hem er juist bij wilde hebben om de plannen te laten slagen."

    Bron:
    www.dedokwerker.nl/zwaar_water.html

    Een pamflet uit onvervalst linkse kring. Ter 'illustratie' staat in dit pamflet een Duitse technische schets van een atoombomontwerp. Maar dat kan nooit uit de jaren 1938-1945 zijn omdat het over een plutoniumbom gaat, en dat was een Amerikaans geheim!
    NB. Op Heisenberg kom ik later terug, het bovenstaande geloof ik maar half. Ik breng in herinnering dat mijn afstudeerprof promoveerde bij Heisenberg, eindeloos heb ik aan zijn lippen gehangen over die vooroorlogse jaren in Leipzig.

    Waar de Amerikanen vanaf 1940 hard verder werkten aan de (militaire) toepassingen van de kernfysica, mede door waarschuwingen en verontruste brieven van o.a. Fermi en Einstein, lieten de Duitsers het er bij zitten. Hitler snapte er sowieso de ballen van en hield vooral van waanzinnig grote kanonnen en slagschepen, de Wehrmacht zette in op de V1 en V2. Kortom, hoewel het principe bij de moffen bekend was, hebben ze nooit echt gewerkt aan een atoombom.

    Maar dat wisten de geallieerden toen niet. Uit vrees dat de Duitsers ook werkten aan een atoombom werden er dus meerdere commandoacties en bombardementen op dat complex in Noorwegen uitgevoerd:
    historianet.nl/techniek/wapens/wapens...
    nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Gunner...

    Daaruit mogen jullie (DZR en anderen) echter niet afleiden dat de Duitsers "ook bezig waren een atoombom te ontwikkelen". Dat de Duitse militairen het complex krachtig verdedigden komt omdat ze 'ergens' het belang van zwaar water wel vermoeden, al was het alleen maar omdat de Britse en Noorse commando's er in die koude bergen kennelijk zoveel ontberingen voor over hadden.
    Fred,

    Van jou heb ik nog nooit ook maar iets opgestoken. Daarvoor moet je bij kanjers als BDB zijn.
  9. forum rang 4 DWB Happy 17 mei 2023 18:16
    quote:

    ffff schreef op 17 mei 2023 17:34:

    Hirshi,

    Ik denk dat ze Elon Musk navolgen.......... Ik denk dat wij ( jij en ik ) uiterst voorzichtig moeten zijn wat we hier nog posten Hirshi. De uitzuivering van Chiddix, Opus, Ed Verbeek, Kees, BDB, Jonas, Rationeel, Ronald Engels , en natuurlijk Rene. en de vele schorsingen en volledige weglatingen en schrappingen van postings zijn toch sprekend. Of niet?

    Dat ruimt goed op in een forum tot het gewenste forum met zeer eenzijdige opvattingen, gedomineerd door een multiposter.

    Wat is er toch gaande?

    Peter
    Je bent constant aan het zoeken naar problemen, valt posters peroonlijk aan, je kraamt vaak ook nog wartaal uit.
    Je steekt het vuurtje aan en komt nu doodleuk vragen aan de moderator wat er gaande is.
    Je bent de grootste en meest irritante vervuiler op dit forum
    De meesten hier op dit forum worden doodziek van je vervelende treiter gedrag, inderdaad, hopelijk komt de moderator in actie en neemt hij geen halve maatregelen.
  10. forum rang 4 De dagkoers 17 mei 2023 18:53
    quote:

    ffff schreef op 17 mei 2023 17:34:

    Hirshi,

    Ik denk dat ze Elon Musk navolgen.......... Ik denk dat wij ( jij en ik ) uiterst voorzichtig moeten zijn wat we hier nog posten Hirshi. De uitzuivering van Chiddix, Opus, Ed Verbeek, Kees, BDB, Jonas, Rationeel, Ronald Engels , en natuurlijk Rene. en de vele schorsingen en volledige weglatingen en schrappingen van postings zijn toch sprekend. Of niet?

    Dat ruimt goed op in een forum tot het gewenste forum met zeer eenzijdige opvattingen, gedomineerd door een multiposter.

    Wat is er toch gaande?

    Peter
    Misschien moet je iets over Rusland posten? In plaats van over jezelf.
    En zonder het Calimero gedrag: 'Je mag hier ook helemaal niks meer'.
    En zonder opmerkingen over zuiveringen. Of zelfs jodensterren zoals BDB vanmorgen deed.
    Dat, gecombineerd met stevige beledigingen zorgt voor de schorsingen. Niet de mening op zich.
  11. forum rang 4 De dagkoers 17 mei 2023 18:56
    Het werkelijke cijfer zal heus een stuk steviger zijn...

    Russia expects its GDP to contract by 1.9% in Q1
    mei 17, 2023 06:39p.m. CEST
    Russia's gross domestic product (GDP) is estimated to drop by 1.9% during the opening quarter of 2023 in comparison to the corresponding trimester the year earlier, Rosstat revealed in its preliminary projections published on Wednesday.

    "The index of the physical volume of gross domestic product in the first quarter of 2023 relative to the corresponding period of 2022 amounted to 98.1%," Rosstat disclosed.

    Rosstat's preliminary figures turned out to be "better" than earlier projections by the Bank of Russia and Ministry of Economic Development, which predicted a 2.3% and 2.1% fall in the country's first-quarter GDP respectively. The Russian central bank previously said that it expects the nation's economic growth to accelerate in the second quarter this year.

    KEYWORDS:
    BANK OF RUSSIA | DATA | GDP

    Baha Breaking News (BBN) / AB
  12. forum rang 8 Freemoneyforever 17 mei 2023 18:59
    quote:

    DWB Happy schreef op 17 mei 2023 18:16:

    [...]
    Je bent constant aan het zoeken naar problemen, valt posters peroonlijk aan, je kraamt vaak ook nog wartaal uit.
    Je steekt het vuurtje aan en komt nu doodleuk vragen aan de moderator wat er gaande is.
    Je bent de grootste en meest irritante vervuiler op dit forum
    De meesten hier op dit forum worden doodziek van je vervelende treiter gedrag, inderdaad, hopelijk komt de moderator in actie en neemt hij geen halve maatregelen.
    Om het rode boekje van het Ruslanddraadje aan te halen:
    Wat bedoelde Jezus toen hij zei: “Oordeel niet, opdat u niet geoordeeld wordt”?
    www.bijbelwoord.nl/wat-bedoelde-jezus...

    Om het "boek der boeken" aan te halen.... (citaat van mijn katholieke leraar uit de zesde klasse, ja, het geloof heeft mij wel geïnspireerd)

    Je oordeelt wel makkelijk. Ik probeer liever de waarde uit de bijdrage van eenieder in te schatten.
    Ik kan enigszins dwarse denkers wel waarderen, soms zitten daar parels van uitspraken bij.

    Maar voor de zekerheid: ik probeer je niet te bekeren, ik ben niet religieus. Maar lees graag, inspiratie uit vele hoeken, geloof of niet.
  13. forum rang 4 DWB Happy 17 mei 2023 18:59
    | Russische wetenschappers die werkten aan hypersonische raket aangeklaagd voor verraad

    Minstens drie Russische wetenschappers die hebben gewerkt aan de ontwikkeling van hypersonische raketten zouden zijn gearresteerd op verdenking van verraad, meldt The Moscow Times.
    De krant baseert zich op een maandag gepubliceerde open brief van collega’s van de wetenschappers.

    Anatoly Maslov, Alexander Shiplyuk en Valery Zvegintsev zouden volgens het Institute of Theoretical and Applied Mechanics van de Russian Academy of Sciences (RAS) verdacht worden van verraad.
    De verdenking is volgens de schrijvers van de open brief onder andere gebaseerd op het feit dat de wetenschappers hebben gesproken op conferenties in het buitenland.
    Zo zouden Maslov en Shipluk in 2012 de resultaten van een experiment met een hypersonische raket hebben gepresenteerd op een seminar in Frankrijk.
    Maslow en Shiplyuk zouden al in de zomer van 2022 zijn gearresteerd.
    De RAS-wetenschappers schrijven in hun brief: “Elk artikel of rapport kan aanleiding zijn voor beschuldigingen van verraad. Waar we vandaag voor worden beloond wordt morgen de oorzaak van strafrechtelijke vervolging.”
    Het Kremlin noemde de feiten waar de drie van verdacht worden in een reactie "ernstig", maar weigerde verdere details te verstrekken.
    Rechtszaken in Rusland waar mensen verdacht worden van verraad worden achter gesloten deuren behandeld. Eenmaal schuldig bevonden riskeert men een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar.
  14. forum rang 7 hirshi 17 mei 2023 19:08
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 17 mei 2023 19:02:

    [...]
    De viruscontrole gebruikt veel vermogen met het verwerken van jouw berichten ;)
    De viruscontrole gaat snel en veel sneller dan jij je kan indenken.
    Mijn partner is een hacker eerste klas en heeft jou razend snel onder controle al denk je van niet

    Daar weet rationeel alles van en hij had het door.
  15. forum rang 7 Succes 17 mei 2023 19:27
    Japan begint met het opvangen van gewonde Oekraïense militairen

    www3.nhk.or.jp/news/html/20230517/k10...

    ----------

    -vertaald-
    Regeringsbeleid om gewonde soldaten in Oekraïne op te nemen in het Self-Defense Forces Central Hospital

    Als onderdeel van haar hulp aan Oekraïne heeft de regering besloten gewonde soldaten op te nemen in het Japanse Self-Defense Forces Central Hospital.

    De regering heeft materiaal geleverd zoals kogelvrije vesten en helmen die eigendom zijn van de zelfverdedigingstroepen ter ondersteuning van Oekraïne, dat wordt binnengevallen door Rusland, maar overweegt of het meer diepgaande ondersteuning kan bieden.

    Onder deze omstandigheden besloot de regering, in reactie op een verzoek van de Oekraïense regering, om volgende maand verschillende gewonde soldaten op te nemen in het Self-Defense Forces Central Hospital in Setagaya-ku, Tokio.

    We zijn van plan soldaten op te nemen die gewond zijn geraakt door landmijnen, enz., en die naar verwachting zullen worden behandeld en gerehabiliteerd, en we coördineren in de richting waarin de Japanse zijde de kosten zal dragen.
63.531 Posts
Pagina: «« 1 ... 2200 2201 2202 2203 2204 ... 3177 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 0,00%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links