Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.674 Posts
Pagina: «« 1 ... 2160 2161 2162 2163 2164 ... 3184 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Succes 9 mei 2023 19:56
    Current list of major western companies operating in Russia

    Since the invasion of Ukraine began, we have been tracking the responses of well over 1,200 companies, and counting. Over 1,000 companies have publicly announced they are voluntarily curtailing operations in Russia to some degree beyond the bare minimum legally required by international sanctions — but some companies have continued to operate in Russia undeterred.

    Originally a simple "withdraw" vs. "remain" list, our list of companies now consists of five categories—graded on a school-style letter grade scale of A-F for the completeness of withdrawal.

    The list below is updated continuously by Jeffrey Sonnenfeld and his team of experts, research fellows, and students at the Yale Chief Executive Leadership Institute to reflect new announcements from companies in as close to real time as possible.

    Our list has already garnered extensive coverage for its role in helping catalyze the mass corporate exodus from Russia.

    When this list was first published the week of February 28, only several dozen companies had announced their departure. We are humbled that our list helped galvanize nearly 1,000 companies to withdraw in the two months since.

    ...

    som.yale.edu/story/2022/over-1000-com...

    www.washingtonpost.com/business/2022/...
  2. forum rang 6 pakman 9 mei 2023 20:17
    quote:

    Calimero schreef op 9 mei 2023 19:56:

    Het optreden van een Russische soldaat vandaag tijdens de parade in de stad Vladikavkaz is enigszins symbolisch voor de toestand van de Russen in het algemeen tegenwoordig.

    twitter.com/ItsArtoir/status/16559094...
    achter hem schieten ze ook met scherp met 2% alcohol promi in het bloed , kijk maar die komt aanrennen bukt zich ook....:-)
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 mei 2023 20:56
    FBI saboteert spionagesoftware Russische geheime dienst: ‘Twintig jaar lang gebruikt tegen Navo-landen’

    De Verenigde Staten hebben naar eigen zeggen de Russische spionagesoftware met de naam Snake geneutraliseerd. Volgens Washington gebruikte de inlichtingendienst FSB die software al twintig jaar lang herhaaldelijk tegen tientallen Navo-lidstaten.
    Buitenlandredactie 09-05-23, 20:05 Laatste update: 20:22

    Met ‘operatie Medusa’ schakelde de Amerikaanse autoriteiten de software uit waarmee de Russische geheime dienst FSB ‘honderden gevoelige documenten uit minstens vijftig landen’ konden stelen door het aanvallen van computerdiensten van de overheid en de media, luidt het in een verklaring van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

    ‘Dankzij de hightechoperatie, die deze Russische malware tegen zichzelf liet keren, heeft de FBI een van de meest geavanceerde Russische instrumenten voor cyberspionage geneutraliseerd’, zei plaatsvervangend procureur-generaal Lisa Monaco.

    Volgens de Amerikaanse autoriteiten zat een eenheid van de FSB achter de software. De beruchte hackgroep staat bekend als ‘Turla’ en was gevestigd in Ryazan, een stad in Europees-Rusland zo’n 200 km ten zuidoosten van Moskou. De groep is al twee decennia actief tegen verschillende Navo-gelieerde doelen, Amerikaanse overheidsinstanties en technologiebedrijven, zei een hoge FBI-functionaris.

    De software kon documenten identificeren en stelen en voor onbepaalde tijd onopgemerkt blijven. De Russen konden vervolgens de gegevens exfiltreren (het ongeautoriseerd vrijgeven van gegevens uit een computersysteem, red.) via het wereldwijde netwerk van geïnfecteerde computers.

    De Amerikaanse autoriteiten slaagden er na jaren in om een instrument te creëren, Perseus, dat kon communiceren met Snake en de software de opdracht kon geven zichzelf uit te schakelen zonder de centrale computer erbij te betrekken.
    Moskou

    Russische diplomaten reageerden niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van persbureaus Reuters en AP. Moskou ontkent stelselmatig het uitvoeren van cyberspionageoperaties.

    In 2018 maakten de Duitse autoriteiten bekend dat ze het doelwit waren geweest van een ongekende aanval van de ‘Snake’-software. Ook in België, Oekraïne, de Verenigde Staten en Georgië zou de software hebben toegeslagen.
  4. Lu. 9 mei 2023 21:21
    quote:

    luchtschip schreef op 9 mei 2023 17:51:

    [...]
    Prigozhin zei dat de 72e brigade van het Russische leger en Gazprom "Torch" PMC hun posities verlieten nadat 500 Wagner-leden stierven om die positie te behouden - het ware gezicht van "Russische macht".
    [...]
    Gazprom Torch PMC, is dat niet het huurlingenleger van Fff en zijn kompanen?
  5. forum rang 10 luchtschip 9 mei 2023 21:29
    Vandaag keurden wetgevers in de Franse Nationale Vergadering een motie goed waarin de Franse regering en de Europese Unie worden opgeroepen om de Russische privé-militaire groep Wagner op de lijst van terroristische organisaties te plaatsen.

    De stemming werd aangenomen en alle 331 aanwezige vertegenwoordigers stemden voor

    twitter.com/GlasnostGone/status/16559...
  6. forum rang 10 luchtschip 9 mei 2023 22:01
    De VS en het VK vertellen Rusland om honger niet langer te gebruiken als wapen in het Oekraïense conflict.

    De Britse minister van Buitenlandse Zaken en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken drongen er bij Rusland op aan om de honger in de wereld niet als oorlogsmiddel te gebruiken, aangezien Rusland de hervatting van de graanovereenkomst in de Zwarte Zee blijft belemmeren.

    twitter.com/GlasnostGone/status/16559...
  7. forum rang 10 luchtschip 9 mei 2023 22:04
    De enige tank die de Russen meebrachten naar hun "overwinningsdag"-parade vandaag was een door Oekraïne ontwikkelde (Kharkiv) T-34 uit de Tweede Wereldoorlog.

    Alle andere voertuigen waren met wielen. Het luchtgedeelte van de parade werd voorspelbaar geannuleerd. Het leek wel een optocht van een 3e klasse dictatuur, wat het ook was.

    foto
    twitter.com/sumlenny/status/165585562...
  8. forum rang 10 luchtschip 9 mei 2023 22:17
    President Zelensky :

    Ik zei het onderstaande toen ik de deelnemers toesprak van de kerngroeptop over de oprichting van een speciaal tribunaal voor de misdaad van agressie tegen Oekraïne, dat werd bijgewoond door vertegenwoordigers van 36 staten en Europese instellingen :

    De hoofdschuldige van de grootste catastrofe van de 20e eeuw, de Tweede Wereldoorlog, heeft het Tribunaal niet gehaald. Hij voerde een voor de hand liggend vonnis voor zichzelf uit in de bunker. Maar zijn handlangers – waaronder de sleutelfiguren van Hitlers agressie – werden gestraft in de juridische sfeer

    Ze werden gestraft zoals de mensheid criminelen op een beschaafde manier straft – door middel van vervolging, proces, veroordeling en de uitvoering ervan. En dit heeft gediend als een sterke pijler van vrede – een concreet voorbeeld van hoe vredesovertreders door de hele wereld werden gestraft.

    Helaas, achtenzestig jaar na de uitspraak van de processen van Neurenberg, voelde Europa opnieuw de klap van agressie... We worden opnieuw gedwongen ons te verdedigen tegen de ideologie van haat – nu tegen het Russische revanchisme. En we zullen ons verdedigen waar dat nodig is.

    Op het slagveld, in de politiek, in de economie, overal... In het bijzonder op juridisch gebied. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de hoofddader van de Russische-agressie en zijn handlangers zonder uitzondering voor de rechter worden gebracht voor alles wat ze hebben gedaan!, zonder uitzondering! En onze gerechtigheid moet sneller zijn dan hun wanhoop in hun bunkers, wat al duidelijk is.

    We kunnen bespreken wat het model van het Speciale Tribunaal voor de misdaad van Russische agressie tegen Oekraine zou moeten zijn om het hoofddoel te bereiken : gerechtigheid.

    We kunnen praten over de volgorde van de stappen die zullen leiden tot de lancering van het Tribunaal... We zijn tenslotte democratische naties, dus discussies en coördinatie zijn normaal voor ons.

    Maar ik ben blij dat we een absoluut duidelijke overeenkomst hebben dat de verantwoordelijkheid van de agressor voor de misdaad onvermijdelijk moet zijn.

    twitter.com/ZelenskyyUa/status/165596...
  9. forum rang 10 luchtschip 9 mei 2023 22:26
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 9 mei 2023 12:41:

    Goed nieuws uit Moskou: Poetin heeft de oorlog in Oekraïne 'oorlog' genoemd en nu moet hij zichzelf in de gevangenis gooien.
    UK Ministerie van Defensie :

    In februari 2022 kondigde Poetin de speciale militaire operatie aan. Vandaag sprak hij zijn natie toe om te zeggen: "Er is opnieuw een echte oorlog ontketend tegen ons moederland."

    De beschrijvingen van het conflict als een defensieve 'oorlog' komen steeds vaker voor naarmate zijn situatie verslechtert.

    Putin zei in Februari 2022, bij gestart van zijn "Speciale Militaire Operatie" :

    Onze plannen houden niet de bezetting van Oekrains grondgebied.
    We gaan niets opleggen aan niemand door middel van gebruik maken van geweld

    pbs.twimg.com/media/FvsvrglWwAAzNfC?f...

    twitter.com/DefenceHQ/status/16559697...
  10. Zilverduit 9 mei 2023 22:39
    quote:

    luchtschip schreef op 9 mei 2023 22:04:

    De enige tank die de Russen meebrachten naar hun "overwinningsdag"-parade vandaag was een door Oekraïne ontwikkelde (Kharkiv) T-34 uit de Tweede Wereldoorlog.

    Alle andere voertuigen waren met wielen. Het luchtgedeelte van de parade werd voorspelbaar geannuleerd. Het leek wel een optocht van een 3e klasse dictatuur, wat het ook was.

    foto
    twitter.com/sumlenny/status/165585562...
    Geweldig 1 sneue tank in de parade die hadden ze volgens mij toch ook nog gekregen van een Aziatisch land die ze nog had een aantal jaren geleden. 20 stuks dacht ik.
  11. forum rang 10 luchtschip 9 mei 2023 22:50
    De handschoenen zijn uit!!!

    Prigozhin noemt Poetin een 'gelukkige opa' en vermoedt dat er een mogelijkheid is dat deze 'gelukkige opa' een 'grote kl**tzak' is,

    video 0;43 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/NatalkaKyiv/status/165591...

    Saillant detail is dat, nu Prigozhin Putin voor rotte vis uitmaakt, het goed te weten is dat Prigozhin ook Putin's Chef wordt genoemd

    Prigozhin is eigenaar van een groot Russisch cateringbedrijf, dat ook aan het Kremlin, de strijdkrachten en soms ook aan Putin bij Staatsdiners mag serveren

    Deze meme is dan misschien wel een goede indicatie van de ruzie

    de man achter Putin is Prigozhin

    pbs.twimg.com/media/FvsCJoPWAAIOS65?f...
  12. forum rang 10 luchtschip 9 mei 2023 22:53
    quote:

    Zilverduit schreef op 9 mei 2023 22:39:

    [...]

    Geweldig 1 sneue tank in de parade die hadden ze volgens mij toch ook nog gekregen van een Aziatisch land die ze nog had een aantal jaren geleden. 20 stuks dacht ik.
    Ja,

    en deze tank is zo'n 80 jaar geleden gebouwd in Oekraine, dat toen onderdeel was van de USSR

    Het enige waar ze mee kunnen pralen op militair gebied is gemaakt in het land dat ze maar niet kunnen veroveren
  13. Zilverduit 9 mei 2023 23:14
    quote:

    luchtschip schreef op 9 mei 2023 22:53:

    [...]

    Ja,

    en deze tank is zo'n 80 jaar geleden gebouwd in Oekraine, dat toen onderdeel was van de USSR

    Het enige waar ze mee kunnen pralen op militair gebied is gemaakt in het land dat ze maar niet kunnen veroveren
    Oekraïne heeft Rusland gedegradeerd tot een 3e rangs militaire macht voor in ieder geval de komende 10 tor 20 jaar.

    Maar al die arme mensen die slachtoffer zijn van deze oorlog. Begrijp me niet verkeerd geweldig daf Oekraïne hef zo fantastisch doet, maar zo sneu dat hef nodig was.
  14. forum rang 10 luchtschip 9 mei 2023 23:36
    quote:

    Zilverduit schreef op 9 mei 2023 23:14:

    [...]

    Oekraïne heeft Rusland gedegradeerd tot een 3e rangs militaire macht voor in ieder geval de komende 10 tor 20 jaar.

    Maar al die arme mensen die slachtoffer zijn van deze oorlog. Begrijp me niet verkeerd geweldig daf Oekraïne hef zo fantastisch doet, maar zo sneu dat hef nodig was.
    Ik begrijp je goed wanneer je daarbij de vinger enkel en alleen naar Putin wijst als enig verantwoordelijke voor de menselijke slachtoffers in de door Putin gevoerde oorlog

    Oekraine hoeft het op geen enkele manier toe te laten dat een vijandig leger zijn land binnenkomt, de bevolking vermoordt, martelt, verkracht en de rijkdommen van het land zich toe-eigent
  15. Zilverduit 10 mei 2023 00:02
    quote:

    luchtschip schreef op 9 mei 2023 23:36:

    [...]

    Ik begrijp je goed wanneer je daarbij de vinger enkel en alleen naar Putin wijst als enig verantwoordelijke voor de menselijke slachtoffers in de door Putin gevoerde oorlog

    Oekraine hoeft het op geen enkele manier toe te laten dat een vijandig leger zijn land binnenkomt, de bevolking vermoordt, martelt, verkracht en de rijkdommen van het land zich toe-eigent
    Deze aanvulling is niet nodig hoor. Spreekt eigenlijk voor zich lijkt mij.

    Wie anders dan Rusland met Putin is de agressor. Kan me niet voorstellen dat iemand dat anders zou zien.

    Ik vond de maatregelen in 2014 al te slap. Als er toen of in 2008 meer was gedaan was het mogelijk niet zo geëscaleerd.

    Een soevereine staat beslist zelf wat zij doet en geen andere natie heeft het recht een andere staat (zonder geldige reden) aan te vallen. (Tekst tussen haakjes is bedoeld voor aanval van V.S. op bijvoorbeeld Afghanistan, maar daar hoef ik verder niet over te discussiëren is allen bedoeld ter volledigheid)
63.674 Posts
Pagina: «« 1 ... 2160 2161 2162 2163 2164 ... 3184 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0765 +0,37%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.015,60 +0,67%
Gold spot 2.299,94 -0,16%
NY-Nasdaq Composite 15.840,96 +1,51%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links