Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

OCI bekijkt toekomst Amsterdamse notering

Lees over dit aandeel ook

  1. 08 apr OCI levert klimaatvriendelijke ammoniak aan Compo Expert 3
  2. 14 feb OCI sluist minstens €3 miljard richting aandeelhouder

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 9 mei 2023 09:22
    Het zou een goede zaak zijn als OCI het bedrijf in Amsterdam van de beurs haalt en de listing in Amsterdam verandert in één of meerdere listingen in de VS. Ik denk dat de aandeelhouderswaarde met een factor twee omhoog gaat.

    Er zijn veel meer bedrijven die beter de beursnotering zouden moeten verplaatsen naar de VS, bijvoorbeeld AMG en Shell. Ook van die bedrijven zou de aandeelhouderswaarde verdubbelen en zijn de aandeelhouders eindelijk af van de dagelijkse manipulatie van de koers door hedgefunds. Eigenlijk zou de AFM zich toch enorm moeten schamen. Het is toch te triest voor woorden dat een bedrijf zoals OCI mogelijk uit Amsterdam vertrekt omdat de AFM weigert op te treden en de regels mbt manipulatie aan te passen.
  2. forum rang 6 Kruimeldief 9 mei 2023 09:30
    Je slaat de spijker op zijn kop. Ook voor met name AMG geldt dat overduidelijk. Een ander forumlid heeft tevergeefs melding gemaakt bij de AFM, maar er gebeurt helemaal niets. In een podcast heeft enige tijd geleden een medewerker van de AFM hun werkwijze uitgelegd hoe zij reageren op koersschommelingen en meldingen. Conclusie: enkele malen per jaar wordt er naar aanleiding daarvan een vraag gesteld, meer niet, omdat ze meestal concluderen dat het volgens hen niets is. Papieren (luie?) tijger.
  3. forum rang 6 rene66 9 mei 2023 09:47
    quote:

    Kruimeldief schreef op 9 mei 2023 09:30:

    Je slaat de spijker op zijn kop. Ook voor met name AMG geldt dat. Een ander forumlid heeft tevergeefs melding gemaakt bij de AFM, tevergeefs, want er gebeurt helemaal niets.
    Ik heb in het verleden een aantal keer klachten ingediend bij de AFM en ook echt telefonisch contact met ze proberen te krijgen. Duidelijk werd gemaakt dat ze de melding doorsturen naar een afdeling en als die tijd heeft er naar zou gaan kijken. Een verdere terugkoppeling weigeren ze te geven en inhoudelijk willen ze er ook niet op ingaan. In andere pogingen werd aangegeven dat meldingen van retail beleggers absoluut geen prioriteit voor ze heeft. De AFM is een toezichthouder maar in werkelijkheid zitten ze er niet voor de retail beleggers en voor de beursgenoteerde bedrijven zelf. Want die hebben ook last van de manipulaties. Er zouden veel meer beurs genoteerde bedrijven moeten vertrekken van de Amsterdamse beurs. Wellicht gaan ze dan actie ondernemen, maar ik denk eerlijk gezegd van niet.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

OCI

24,900 15:36
+0,270 +1,10%
Premium

OCI sluist minstens €3 miljard richting aandeelhouder

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links