Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,852 30 apr 2024 13:52
  • -0,066 (-1,68%) Dagrange 3,800 - 3,924
  • 552.987 Gem. (3M) 1,4M

BAM mei 2023

1.186 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 60 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Fred107 4 mei 2023 11:57
    Het is te hopen dat er vaart wordt gemaakt met de uitkoop van de piekbelasters, de kogel is vanuit Brussel door de kerk.
    120% is niet verkeerd en ik wist het wel als ik er toe behoorde.
    Het gaat hoe dan ook zorgen voor stikstof ruimte die ten goede komt aan de bouw agenda voor de komende 10 jaar.
    Moet toch geen slechte omgeving zijn voor BAM om van te profiteren lijkt mij en stelselmatig betere huizenverkoop te realiseren.
    Kan volgens mij vanaf nu rustig upward gaan met het aandeel.
  2. lohere fou 4 mei 2023 12:00
    [quote alias=next2023 id=14799369 date=202305041055
    je moet wel de goede rekensommetjes maken, 3 euro !!

    BAM geeft in de ontwikkelingen, welke zich nu voordoen op dit moment, objectief weer wat we de komende tijd kunnen verwachten van de markt onder deze omstandigheden, zonder de boel op te blazen en dat geeft vertrouwen.

    Het is natuurlijk van belang dat ook uitgesproken doelstellingen voldoen aan de verwachtingen en geen luchtfietserij is.

    Heb het verslag, wat vandaag is vrijgegeven grondig bestudeerd, en kom tot de conclusie dat er ruimschoots mogelijkheden geboden worden om de koerswijziging welke is ingezet ten aanzien van de risicovolle projecten op te lossen op de manier zoals de CEO Joosten al meerdere malen naar buiten bracht, complimenten van mijn kant hiervoor, misschien minder lucuratief maar wel veel meer zekerheid zodat je minder kans maakt tegen onverwachte zeperts aan te lopen.

    Volg BAM al lange tijd maar ben na de toetreding van CEO Joosten ook belanghebbende in het bedrijf middels aandelen.

    alias next2023, Wat zijn goede!!! rekensommetjes naar een koers van 3 EURO!, laat dat dan eens zien, ben benieuwd hoe dat er uit ziet.
    Denk dat hoop de wens van de gedachte is, en hoop is een slechte raadgever, de tijd zal het leren, koffiedik kijken is een ongelooflijk moeilijke zaak.
  3. forum rang 7 boldie 4 mei 2023 12:18
    quote:

    Tartessos schreef op 4 mei 2023 12:17:

    4% winstmarge is altijd nog beter dan de winstmarge onder de vorige CEO. Appels met appels vergelijken levert een genuanceerder beeld op dan appels met peren.
    precies koop graag bij op deze koersen iedergeval.is het niet vandaag dan wel morgen weer up en zoniet dan wordt divi potje groter en groter:)
  4. forum rang 6 OnoMatopee 4 mei 2023 12:22
    quote:

    OnoMatopee schreef op 4 mei 2023 10:25:

    [...]Thijs for president:

    Adjusted ebitda 58 miljoen tegen 97 miljoen vorig jaar q1 waarin 16 miljoen 11 miljoen en 10 miljoen aan settlement etc.
    Dus slechts 2 miljoen minder dan in '22 en dat tijdens zeer uitdagende omstandigheden (rente inflatie kosten etc)
    Dus idd een solide start!
    idd
  5. Bullwish 4 mei 2023 12:33
    BAM is te goedkoop, heeft gewoon nog even tijd nodig, het gaat langzaam wel de goede kant op.

    BAM is behoorlijk ondergewaardeerd, maar de kwestie van het OM en de FIOD bij BAM International zorgt voor onzekerheid en daar houden beleggers niet van, dus dat houdt sommigen tegen zolang dat boven de markt hangt. Ik hoop dat het OM en de FIOD snel iets inhoudelijks melden, dan weten we wellicht iets meer.
  6. forum rang 7 innicksname 4 mei 2023 12:34
    quote:

    Vreopaar schreef op 4 mei 2023 11:32:

    Ik ben van plan om een klacht bij de AFM in te dienen betreffende de journalist die de kop "Resultaten BAM onder druk" heeft gebezigd. Tevens een klacht richting alle platforms die dit klakkeloos hebben overgenomen. Dit lijkt me tevens een mooie case voor een familielid die topadvocaat mediarecht is bij het bekendste bureau hieromtrent. Uiteraard noem ik geen namen.
    Je kunt bij de AFM geen klacht indienen over een tekst afkomstig van een website/media dan wel persbureau. Dan moet je zijn bij de Raad voor de Journalistiek.
  7. forum rang 6 OnoMatopee 4 mei 2023 12:35
    'De dag dat ik mezelf ervan overtuig dat ik alles weet, is de dag dat ik ga': een interview met John Wilkinson van Bam
    Door Dave Rogers 4 mei 2023

    De bereisde COO van het bedrijf over marges, een veranderende industrie en het ijzer (Scunthorpe United to you and me)

    Misschien een voor de oudere lezers, maar John Wilkinson heeft een pubquizvraag over de voetbalclub uit zijn geboorteplaats.

    "Kun je drie aanvoerders van Engeland noemen die voor Scunthorpe United hebben gespeeld?" hij vraagt. Het team zit nu in de National League, het vijfde niveau van Engeland, en heeft de bijnaam de Iron - een verwijzing naar het industriële erfgoed van de stad Lincolnshire, en vooral de banden met de staalindustrie.

    'Toen ik opgroeide', zegt de 54-jarige, 'waren er drie staalfabrieken in de stad, nu is er nog maar één. Scunthorpe had toen ongeveer 25.000 staalarbeiders.”

    Wilkinson begon in 1988 als stagiair-ingenieur bij Clugtson, waar hij werkte en leerde - hij voltooide ONC- en HNC-kwalificaties tijdens zijn tijd daar - voordat hij later in 2005 een diploma bouwmanagement afrondde aan de universiteit van Reading.

    John Wilkinson is sinds 2020 COO van Bam's Britse en Ierse activiteiten en geeft leiding aan 5.500 mensen

    "Als je uit Scunthorpe kwam, was het Clugston of Birse", herinnert hij zich. Hij bracht vijf jaar door in Clugston.

    Beide firma's bestaan ??niet meer. Clugston ging eind 2019 ten onder na meer dan 80 jaar in het bedrijfsleven, terwijl Birse, opgericht door Peter Birse in de jaren 70, in 2006 werd gekocht door Balfour Beatty.

    Nu, meer dan 30 jaar later, leidt hij bijna 18 maanden een bedrijf met een omzet van £ 2,8 miljard als chief operating officer, een nieuw gecreëerde functie, van Bam's Britse en Ierse activiteiten.

    Ik denk dat het Branson was die zei: 'als je de kans krijgt en je weet niet hoe je het moet doen, grijp die dan aan en leer dan hoe je het moet doen'

    "Ik heb geluk gehad en heb geweldige kansen gekregen", zegt hij. "Je hebt altijd een beetje aan jezelf getwijfeld, maar ik weet niet wie het was - ik denk dat het [Richard] Branson was - die zei: 'Als je de kans krijgt en je weet niet hoe je het moet doen. , neem het en leer dan hoe het moet'.

    Wilkinson's carrière omvatte spreuken bij Kier en Laing O'Rourke voordat hij zijn gezin in 2017 naar Canada bracht om te werken voor ingenieur SNC Lavalin, het in Montreal gevestigde bedrijf dat in dit land waarschijnlijk het meest bekend is omdat het zes jaar geleden Atkins kocht voor £ 2,1 miljard.

    "Een warme dag in Montreal in de winter was min 12, maar in de zomer had je temperaturen tot in de 40."

    Hij genoot ervan, maar ziektes in de familie van zijn vrouw zetten de schijnwerpers op hoe ver ze verwijderd waren van het VK, en vooral Lorie's geboorteland Noordoost.

    Hij bracht drie jaar door in Canada voordat hij terugkeerde naar Europa om voor Bam te werken, aanvankelijk verantwoordelijk voor de civiele zaken op het hoofdkantoor van het bedrijf in Bunnik, nabij Utrecht, in Nederland.

    Op dat moment onderging Bam een ??grote ommezwaai – het sluiten van zijn internationale activiteiten, het terugtrekken uit Duitsland en het sluiten van delen van zijn Belgische activiteiten – om zich te concentreren op drie kerngeografieën: zijn geboorteland Nederland, samen met het VK en Ierland.

    Hierdoor werd de nieuwe COO-post gecreëerd en heeft Wilkinson nu de leiding over 5.500 mensen en rapporteert hij aan CEO Ruud Joosten. Hij zit ook in een vierkoppig uitvoerend comité dat bestaat uit Joosten, de chief financial officer, Frans den Houter, en Wilkinson's equivalent in Nederland, Joost Nelis.

    Bam heeft een doel genaamd vijf en vijf, wat, niet gekozen, een omzet van € 5 miljard (£ 4,4 miljard) en een operationele marge van 5% is.

    De kwestie van marges, en wat een realistisch rendement is, irriteert de industrie al lang en Wilkinson zegt: “We moeten als bedrijf winstgevend en duurzaam zijn [om] te investeren in innovatie en al die goede dingen.

    Als je alleen gefocust bent op de prijs, nemen mensen de kortere weg

    “Wil je werken voor een opdrachtgever die je alleen waardeert omdat je een kubieke meter beton voor een pond goedkoper kunt storten dan iemand anders? Op de aardigst mogelijke manier, nee. Het zijn niet het soort klanten waarvoor ik wil werken.

    “Ik wil werken voor klanten die erkennen dat we een redelijk rendement moeten maken, maar tegelijkertijd ook erkennen dat ze ons kunnen vertrouwen om te doen wat we zeggen dat we gaan doen en hen een kwalitatief eindproduct te geven. Als je alleen op prijs gericht bent, nemen mensen de kortere weg.”
  8. forum rang 6 OnoMatopee 4 mei 2023 12:35
    Wilkinson zegt dat klanten en aannemers van tevoren moeten bepalen wat redelijk is in termen van risico. “Er is altijd een risico in het project totdat je het ontwerp hebt voltooid. Design is alles…

    “Zodra het ontwerp is voltooid, zouden we er alles aan moeten doen om de beloofde productiesnelheden te leveren. Dat is wat we moeten kunnen.”

    Maar hij zegt dat sommige klanten hun wapens blijven wagen en proberen te veel risico's op de aannemers te leggen. “Er zijn dingen die we niet in de hand hebben. Ja, we moeten waar voor ons geld laten zien, maar wie had de inflatiepercentages die we zien en de impact van covid en oorlog kunnen voorspellen?”

    Hij zegt dat hij enkele termen heeft gezien waarin klanten hebben geprobeerd te schrijven in ronduit onmogelijke eisen. “Ik kan kostenvoorspelbaar zijn in de dingen die we onder controle hebben; waar ik me niet aan kan binden, is met deze klanten die zeggen: 'covid was één ding, dus we willen dat je alle risico's van de pandemie in de toekomst neemt'. Dat kan ik niet voorspellen.

    “Hoe ga je zoiets ooit inprijzen? En als je dat doet, word je onbetaalbaar, dus verspil je eigenlijk je tijd.

    Als u werkt met marges van 2%, dan is uw vermogen om te investeren beperkt

    Mark Robinson, het hoofd van inkoopspecialist Scape, vertelde onlangs aan dit tijdschrift dat het verplicht stellen van marges op contracten in de publieke sector zou betekenen dat iedereen zich zou kunnen concentreren op het zo goed mogelijk uitvoeren van zijn werk, zonder nodeloze ruzie voor, tijdens en na een klus.

    "Ik zou dat heel goed kunnen steunen", zegt Wilkinson. “Als je werkt met marges van 2%, dan is je investeringsruimte beperkt. We lijken fundamenteel niet te begrijpen dat de voorspelbaarheid van het rendement voor iedereen heel erg belangrijk is.”

    Hij zou graag zien dat de regering een meer langetermijnstrategie voor de bouw hanteert, zodat degenen die erin werken zekerheid van werk krijgen. En hij zegt dat er nog steeds te veel tijd wordt besteed aan praten over banen, in plaats van eraan beginnen en ze bouwen.

    Hij zegt dat Crossrail, nu de Elizabeth-lijn genoemd, daar het perfecte voorbeeld van is. De civiele tak van Bam, Nuttall, werkte aan het werk met Kier en het Spaanse bedrijf Ferrovial, een rol die het heeft hernomen met dezelfde bedrijven en het Franse bedrijf Eiffage op HS2.

    Crossrail kwam uiteindelijk te laat en overschreed ruimschoots het budget, maar Wilkinson zegt: “Crossrail zat 20 jaar in het denken en dan is het zo van: 'Geef de aannemers zes maanden om de prijs te bepalen en ga dan verder met de bouw'. Onze expertise wordt onvoldoende benut.

    “Crossrail was tot nu toe toonaangevend op het gebied van technologie, maar je moet accepteren dat wanneer je de grenzen van technologie en innovatie verlegt, er bepaalde dingen zijn die je niet kunt voorspellen en dat we hier niet genoeg draagvlak voor inbouwen. . Als een project 10 jaar duurt, hoe ga je dan voorspellen wat er gebeurt in de jaren acht, negen en tien?”

    Hoewel het debat over marges laat zien dat sommige dingen niet al te veel zijn veranderd tijdens Wilkinson's contractperiode, zijn er duidelijke verschillen tussen toen hij eind jaren tachtig begon en nu.

    Paradijs Birmingham

    Bam heeft veel gewerkt aan de herontwikkeling van Paradise in het midden van Birmingham

    “Het was een heel technische bedrijfstak, in die zin dat als je geen natuurkunde op A-niveau had gestudeerd, je nooit een bouwgerelateerde opleiding zou volgen. Aangezien de industrie is gemoderniseerd door middel van digitale technologie en technologie, hebben we mensen in dienst die een achtergrond hebben in zaken als gamen. Die traditionele academische route naar deze branche was behoorlijk belangrijk toen ik afstudeerde, maar het is nu lang niet zo belangrijk, denk ik.”

    Dit heeft wegen geopend naar een sector die wordt gezien als voorbehouden aan mannen. “Het stuk diversiteit en inclusie is enorm. De branche is veel professioneler geworden. Durf ik het te zeggen, toen ik begon als je timmerman was en je had vijf vingers, dan was je niet echt een timmerman.

    “De professionele kant van de branche trekt ander talent aan. We trekken veel meer vrouwelijke ingenieurs aan. Vroeger waren het gewoon de traditionele vrouwenrollen zoals HR.”

    [Genderdiversiteit] is niet mijn vaardigheden, maar ik heb de plicht om mijn kennis daarover te verbeteren

    Naarmate er meer en meer veranderingen zijn opgetreden, heeft Wilkinson zich ook moeten aanpassen aan kwesties als identiteitspolitiek. “Ik denk dat er 89 erkende manieren zijn waarop mensen zich nu kunnen identificeren [volgens de website Sexual Diversity zijn dat er 105]. Ik hoef niet alle 89 te weten, maar ik moet het gewoon begrijpen.

    “Toen ik er kwam, was de bouw een erg stereotiepe bedrijfstak en ik kwam uit Scunthorpe, waar veel staalarbeiders woonden. [Genderdiversiteit] is niet mijn vaardigheden, maar ik heb de plicht om mijn kennis daarover te verbeteren.”

    Het hoofdkantoor is gevestigd in Bunnik, Nederland, en volgens het laatste rapport en de jaarrekening had Bam vorig jaar 13.700 mensen in dienst.

    De omzet in 2022 bedroeg € 6,6 miljard (£ 5,8 miljard), een daling van 10% ten opzichte van het jaar ervoor na terugtrekking uit Duitsland en delen van België. De omzet van de kernactiviteiten in Nederland, het VK en Ierland steeg met 2%. Het bedrijf boekte een EBITDA-marge van 4,5%.

    De inkomsten van de Britse bouwactiviteiten stegen vorig jaar met 7,5% tot € 1.062 miljard (£ 940 miljoen), terwijl de grootste divisie, Bam Nuttall, de omzet stabiel zag op € 1,2 miljard (£ 1,1 miljard). De totale activiteiten in het VK en Ierland hadden een omzet van € 3,1 miljard (£ 2,7 miljard), een stijging van 5% ten opzichte van 2021, met een EBITDA-marge van 2,6%.

    Sighthill-brug, Glasgow

    Het civiele bedrijf van Bam, dat hier aan de Sighthill Bridge over de M8 in Glasgow werkt, heeft nu de bouwdivisie ingehaald om de grootste in het VK te zijn

    In het laatste rapport en de verslagen van het bedrijf staat op de voorkant van het bedrijf het schoonmaakwerk van het Selfridges-gebouw in Birmingham en andere opmerkelijke projecten waaraan het werkt, zijn onder meer de Co-op Live Arena, die wordt gebouwd in de schaduw van het Etihad-stadion van Manchester City, en de Sky Studios-plan in Elstree.

    Chief executive John Wilkinson zegt dat de Bam Nuttall-tak werkt voor 12 klanten, waaronder Network Rail, waar het de op twee na grootste leverancier van dat bedrijf is na EDF en Siemens, HS2 en de Environment Agency. "Civils is erg sterk en behoorlijk veerkrachtig ook volgend jaar", voegt Wilkinson toe. “Bouw is niet zo verschillend. De inflatie is er nog steeds, maar neemt af.
  9. forum rang 8 HenkdeV 4 mei 2023 13:15
    quote:

    next2023 schreef op 4 mei 2023 10:59:

    [...]

    Klopt iig JIJ weer met beide beentjes, mooi dat je het na al die jaren eindelijk inziet. Was toch niet zo moeilijk om feiten onder ogen te zien en geen reden om andere die het niet met je eens waren een ban aan te praten. Nogmaals synergie is de enige optie om te overleven, dus BAM ga eens een kop koffie drinken met de firma H.
    Iedereen mag het op een normale manier met mij oneens zijn en misschien zit daar wel de kneep:-).
1.186 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 60 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links