Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte maakt tanken stuk duurder: tot 32,5 cent erbij op een liter Euro95 (en dat is nog niet alles)

56 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 april 2023 08:40
    quote:

    objectief schreef op 26 april 2023 15:39:

    [...]

    Nee, wij hebben ruim 400 miljard euro aan het aardgas verdient, Den Haag heeft het namens ons geind.
    Daarom werden we de afgelopen jaren in Nederland rijker en rijker en nu moeten/mogen we wat geld terugbetalen.
    De Groningers zijn voor 400 miljard euro uitgemolken en nu trekt het kabinet slechts 22 miljard euro aan schadevergoeding uit voor Groningen. Ze worden met een hondefooi afgescheept. Den Haag de lusten en de Groningers de lasten. Dat is precies waarom je politiek den Haag niet kunt vertrouwen.
  2. forum rang 9 objectief 27 april 2023 09:58
    quote:

    Dr. JV schreef op 27 april 2023 08:40:

    [...]

    De Groningers zijn voor 400 miljard euro uitgemolken en nu trekt het kabinet slechts 22 miljard euro aan schadevergoeding uit voor Groningen.
    Die 400 miljard kwam uit de bodem, dat was een nationaal bezit.
    22 miljard voor een honderdtal Groningers, die nadelen van die beving hadden: het wordt steeds gekker met de weggeefacties.
  3. forum rang 9 objectief 27 april 2023 11:20
    quote:

    Dr. JV schreef op 27 april 2023 10:15:

    [...]

    Vele kabinetten hebben de aardgas baten verjubelt. Het geld had geinvesteerd moeten worden in de BV Nederland om Nederland vooruit te helpen.
    Het geld is aan de bevolking uitgedeeld. De BV Nederland draait als een tierelier met hun enorme winststijgingen.
  4. [verwijderd] 27 april 2023 13:03
    quote:

    objectief schreef op 27 april 2023 12:15:

    [...]

    Nederland dus beter dan Belgie; nu zelf nog iets doen, zodat je eigen portemonnee ook gaat aandikken; de Staat kan niet alles voor je betalen.
    Nee, want Nederland gaat meer op België lijken.

    Helaas zijn veel van de aardgas baten verjubelt. Het kabinet van Joop den Uyl was daar zeer goed in. Het aardgas geld werd bijvoorbeeld geinvesteerd in failliete bedrijven om die maar overeind te houden om zo werkgelegenheid te behouden.
  5. [verwijderd] 27 april 2023 13:24
    Waar is de 500 miljard uit de Groningse gasbel gebleven?

    Was al het Groningse gasgeld in een spaarpot gestopt, dan had Nederland nu een appeltje voor de dorst ter waarde van 500 miljard euro. De gasbaten kwamen echter op de lopende rekening van het Rijk terecht. Alle opeenvolgende kabinetten sinds de jaren zestig wisten er wel raad mee. Waar is al dat geld gebleven?

    Het meest progressieve kabinet aller tijden, dat van PvdA-icoon Joop den Uyl (1973-1977) wist er wel raad mee. Het minimumloon ging omhoog, net als de sociale uitkeringen en de ambtenarensalarissen.

    www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
  6. [verwijderd] 27 april 2023 15:47
    quote:

    objectief schreef op 27 april 2023 15:25:

    [...]

    In je eigen zakken, want je hebt minder belasting betaalt. Zo simpel is het. (last van inflatie: 400 is ineens 500 geworden)
    Blijf maar geloven in Sinterklaas. Jij bent de enige die gelooft dat je dingen allemaal gratis kunt krijgen.
  7. [verwijderd] 27 april 2023 16:20
    quote:

    objectief schreef op 27 april 2023 15:25:

    [...]

    In je eigen zakken, want je hebt minder belasting betaalt. Zo simpel is het. (last van inflatie: 400 is ineens 500 geworden)
    Wat mij wel duidelijk is dat jij totaal ongeschikt bent voor budget verantwoordelijkheid. Ik heb vroeger bij de overheid gewerkt en projecten van de overheid waren altijd twee keer zo duur en duurde twee keer zolang. De belastingbetaler draait immers overal voor op.
  8. forum rang 9 objectief 27 april 2023 17:08
    quote:

    Dr. JV schreef op 27 april 2023 16:20:

    [...]

    Wat mij wel duidelijk is dat jij totaal ongeschikt bent voor budget verantwoordelijkheid. Ik heb vroeger bij de overheid gewerkt en projecten van de overheid waren altijd twee keer zo duur en duurde twee keer zolang. De belastingbetaler draait immers overal voor op.
    Je stapt duidelijk heel bewust over op een ander onderwerp, omdat je geen antwoord had.

    Wat betreft je nieuwe klaagzang:
    1) alle inkomsten van de Overheid komen van de burgers en niet van marsmannetjes.
    2) diegene die projecten promoten, presenteren ze altijd veel te laag om de goedkeuring te krijgen, dat weet iedereen.
  9. forum rang 10 voda 27 april 2023 17:14
    In januari meer pijn bij autorijders
    Accijnsverhoging duwt benzine bijna overal terug boven €2
    Door BERNARD VOGELSANG

    Updated Vandaag, 12:30
    Vandaag, 11:30
    in GELD

    AMSTERDAM - Automobilisten worden keihard geraakt door het terugdraaien van de tijdelijke accijnsverlaging op brandstof. De benzineprijs schiet per 1 juli met 16,7 eurocent omhoog. „Dat is €6 tot €10 op een volle tank”, waarschuwt tankprijzenexpert Paul van Selms (UnitedConsumers). Vanaf 2024 gaat tanken zelfs nog veel meer pijn doen.

    ANP / LAURENS VAN PUTTEN

    Door de forse prijsstijging per 1 juli zullen veel mensen vlak voor die deadline hun voertuig nog even voordelig vol willen gooien. „Ik verwacht dan een run op tankstations”, zegt Van Selms. Als de olieprijs op het huidige niveau blijft, stijgt de benzineprijs dan vrijwel overal weer boven de magische grens van €2. Nu betalen benzinerijders alleen bij bepaalde pompen langs de snelweg ruim €2 per liter. Bij onbemande tankstations ligt de benzineprijs gemiddeld 20 tot 30 eurocent lager.

    De Belastingdienst bevestigt dat de accijnsverhoging inclusief btw op liefst 16,7 eurocent per liter uitkomt, maar stelt dat pomphouders die niet volledig hoeven over te nemen. „De heffingen hebben weliswaar een kostprijsverhogend effect, maar de invloed op de uiteindelijke verkoopprijs ligt bij de aanbieder van de brandstoffen”, aldus een woordvoerder.

    Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft het kabinet de accijns op brandstof in april 2022 verlaagd om automobilisten tegemoet te komen. Maar die accijnsverlaging wordt in twee stappen weer teruggedraaid: per 1 juli aanstaande en per 1 januari 2024. Dan komt er nog eens ongeveer 10 cent bovenop, zodat de snelwegprijs bij de huidige olieprijzen omhoog schiet naar dik €2,25. Waarschijnlijk nog enige centen meer, vanwege de jaarlijkse inflatiecorrectie. Vorig jaar bedroeg die inflatiecorrectie nog liefst 6 cent. Bovendien worden benzine en diesel op termijn nog eens enkele centen per liter duurder door de verplichte bijmenging van bio-brandstof, waar klimaatminister Rob Jetten zich sterk voor maakt.

    BEKIJK OOK:
    Klimaatpakket: pijn aan de pomp en in bedrijfsleven

    Van Selms ziet benzine echter voorlopig niet terugkeren naar de recordprijs van bijna €2,51 uit juni 2022. Maar ook €2 per liter hakt er volgens hem stevig in. „Vijf jaar geleden werd €2 voor een liter Euro95 als een absurd bedrag gezien. Dat geldt nu juist als normaal.”

    Volgens energie-expert Ben Woldring (Gaslicht.com) is de timing van het kabinet niet ideaal om de accijns weer op te schroeven. Het levensonderhoud van veel consumenten is namelijk al aanzienlijk duurder geworden door de hoge inflatie en de recente verhoging van de btw op gas en stroom, benadrukt Woldring. „Dit alles tikt behoorlijk aan.”

    Politieke keuze
    Directeur Arjan Vliegenthart van budgetinstituut Nibud noemt het terugdraaien van de accijnsverlaging voor automobilisten „een politieke keuze.” Wel hoopt hij dat het kabinet met vervangende steunmaatregelen komt voor mensen die het financieel moeilijk hebben. „Dat kan bijvoorbeeld via hun loon”, legt de Nibud-directeur uit.

    BEKIJK OOK:
    Pijn aan de pomp: olieprijs stijgt naar hoogste niveau van dit jaar

    Naast de hogere accijns moeten autobezitters ook rekening houden met oplopende prijzen aan de pomp door duurdere olie, waarschuwt Van Selms. „De verwachting is dat de olieprijs de komende tijd bijna alleen maar kan stijgen. De afgelopen maanden hebben laten zien dat zodra de prijs dreigt te dalen, de OPEC-landen de knop indrukken om hun olieproductie te verlagen. Dat blijkt vrij goed voor ze te werken.” Bovendien worden benzine en diesel op termijn nog eens enkele centen per liter duurder door een verplichte bijmenging van bio-brandstof.

    Door de prijsverhogingen wordt het voor Nederlandse automobilisten straks aantrekkelijker om over de grens te tanken. Van Selms: „Maar de prijsverschillen met de ons omringende landen zijn niet meer zo groot als voorheen. Zelf reed ik onlangs in Duitsland. Daar betaal je de hoofdprijs bij tankstations langs de snelweg.”

    www.telegraaf.nl/financieel/80979595/...
  10. forum rang 8 het zwaard 27 april 2023 17:44
    josti5
    26 april 2023 08:52
    auteur info
    Van mijn garagehouder hoor ik, dat vooral frontale botsinkjes een berg geld (al snel 8000 euro) kosten, zeker als de accu erbij betrokken is.

    Je garagehouder is een leugenaar of een fervent anti Electro auto man. De accu's bij deze auto's zitten in het midden onderaan de auto en nooit aan de voorkant van de wagen.
  11. [verwijderd] 28 april 2023 07:19
    quote:

    objectief schreef op 27 april 2023 15:25:

    [...]

    In je eigen zakken, want je hebt minder belasting betaalt. Zo simpel is het. (last van inflatie: 400 is ineens 500 geworden)
    Noorwegen stopt zijn olie -en gasinkomsten in een spaarpot.

    De aardgasbaten in Nederland kwamen echter op de lopende rekening van het Rijk terecht. Alle opeenvolgende kabinetten sinds de jaren zestig wisten er wel raad mee. Het geld is nu op en verjubelt. Nederland gaat steeds meer op België lijken want die hebben geen aardgas.
  12. [verwijderd] 28 april 2023 07:22
    De Noren hebben de oplossing: sparen

    Noren prijzen zich gelukkig met spaarpot van 1 biljoen dollar

    In het Noorse investeringsfonds voor de opbrengsten van olie en gas zit een recordbedrag van 1000 miljard (een biljoen) dollar, hebben bestuurders van het fonds bekendgemaakt. Ruim 21 jaar geleden sluisde het Scandinavische land de eerste winsten van de nationale olie- en gaswinning naar de nationale spaarpot. De groei naar 1 biljoen nu is "verbijsterend", aldus een van de bestuursleden.

    nos.nl/artikel/2193827-noren-prijzen-...
  13. forum rang 9 objectief 28 april 2023 07:55
    quote:

    hirshi schreef op 26 april 2023 20:07:

    Volgens het FD trekt het kabinet €28 mrd uit voor nieuwe klimaatplannen.

    Geen wonder dat er bezuinigd moet worden.
    Zeer goede maatregelen zodat onze jeugd nog een toekomst heeft, dat mag best veel kosten.
    Dit kabinet doet hiermee waarvoor ze gekozen zijn, ook impopulaire dingen als accijns verhogen.
  14. forum rang 8 het zwaard 28 april 2023 11:56
    hirshi schreef op 26 april 2023 20:07:

    Volgens het FD trekt het kabinet €28 mrd uit voor nieuwe klimaatplannen.

    Geen wonder dat er bezuinigd moet worden.

    Die 28 mrd heb je nodig i.v.m. de gedragsveranderingen door te voeren. De prijs is een heel goede stimulans. Kijk naar wat er vandaag gebeurd door de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne. Als de regering telkens probeert de prijsimpulsen weg te halen, krijg je nooir een aanpassing. In de vrij korte periode dat de prijsimpulsen er nu zijn ,zie je dat er heel veel is gebeurt in o.a. isolatie, zonnepanelen en energieverbruik. Deze periode hebben we ook gezien in de jaren zeventig, tijdens de oliecrisis. Vergelijk het verbruik van een auto van toen en die van nu. Prijsstijgingen geven altijd een zekere pijn,maar zijn vooral een stimulans voor een mentale verandering. Je krijgt geen transitie zonder prijsimpulsen.
56 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 0,00%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links