Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel bpost BRU:BPOST.BL, BE0974268972

  • 3,725 26 apr 2024 17:35
  • +0,125 (+3,47%) Dagrange 3,650 - 3,750
  • 283.397 Gem. (3M) 239,1K

Forum bpost geopend

10.781 Posts
Pagina: «« 1 ... 471 472 473 474 475 ... 540 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Lamsrust 26 april 2023 13:59
    quote:

    belegger1981 schreef op 26 april 2023 12:20:

    Ik had ergens gelezen dat de nv-a wil dat bpost in private handen komt en de staat er vantussenuit gaat.stel dat het prive gaat,gaan we dan ooit nog hoge koersen mogen verwachten…?
    Volgens oppositiepartij N-VA is er echter maar één conclusie mogelijk, en dat is dat Bpost moet worden geprivatiseerd. “Bpost kan alleen overleven door honderden miljoenen van de overheid, maar dit krijg je als een bedrijf onder het toezicht valt van haar eigen aandeelhouder”, zegt Kamerlid Michael Freilich. Een gelijkaardige analyse valt te horen bij Open Vld-vicepremier Vincent Van Quickenborne. “Veel van wat nu naar boven komt, is het gevolg van een overheid die tegelijk aandeelhouder en toezichthouder is. Dat is ongezond. Het is gewoon nodig om het belang van de overheid in Bpost en Proximus af te bouwen.” (fem)
  2. forum rang 6 Lamsrust 26 april 2023 14:10
    quote:

    Lupi schreef op 26 april 2023 11:14:

    Ik ga toch nog even afwachten....heb destijds gekocht aan 7.25....eerst wachten op een nieuwe ceo....en ik vrees dat dat nog even gaat duren want de politiek gaat zich ermee bemoeien. Waarschijnlijk zullen er nog enkele politieke lijken uit de kast gaan vallen.
    Het is zeker niet uitgesloten dat Bpost te goeder trouw teveel geld heeft ontvangen voor het verrichten van allerlei diensten voor de overheid. Immers al deze werkzaamheden liggen vast in contracten die beoordeeld zijn door zowel de accountant van Bpost als de accountants van de overheid, i.e. er kunnen ook politieke wensen aan ten grondslag liggen. Het lijkt mij zeer lastig om geld terug te vragen dat Bpost te goeder trouw aan de overheid in rekening heeft gebracht. Dat kunnen jarenlange procedures worden.

    Eerder denk ik dat er na uitgebreid onderzoek zal blijken dat er bij de overheid ook een aantal personen hebben liggen slapen en dat er mede gelet op de coöperatieve houding van Bpost en het feit dat Bpost uit eigener beweging onderzoek heeft gedaan een deal wordt gesloten over heldere toekomstige afspraken en dat het verleden wordt afgesloten. De financiële schade kan nog wel eens meevallen.

    De huidige winstwaarschuwing zal eerder te ruim dan te krap bemeten zijn om achteraf verwijten van beleggers over een te positieve voorstel van zaken te voorkomen.
  3. forum rang 7 JdeFL 26 april 2023 15:36
    Regering laat alle contracten met Bpost onderzoeken
    De federale regering bestelt een audit naar alle contracten die Bpost uitvoert en heeft uitgevoerd voor de overheid. De raad van bestuur wordt om opheldering gevraagd. (Tijd.be)

    't Wordt op de lange baan geschoven...
    Contrast met de behandeling van PostNl kan moeilijk groter worden. Daar onmiddellijk verdeelcentra geblokkeerd, handboeien en 'Ga recht naar de gevangenis'.
    Bijna oorverdovende stilte nu op een klein piepje 'we zullen terugvorderen' na...
  4. DJ o Harry 26 april 2023 16:09
    Bpost liet deze week weten dat er, na eigen onderzoek vraagtekens te plaatsen zijn bij enkele overheidsopdrachten die het bedrijf in handen heeft. Bpost zou daarbij marges hebben aangerekend die "mogelijk niet aanvaardbaar zijn volgens de toepasselijke wetgeving".

    Binnenland
    Bpost ontdekt nog meer verdachte overheidsopdrachten: "Kunnen als staat niet toestaan dat er te veel is betaald"
    di 25 apr
    07:43
    Over welke contracten met de overheid het gaat, is nog niet bekendgemaakt. En dat wil de federale regering wel degelijk weten, stelt minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) na afloop van het kernkabinet.

    "We willen meer informatie over welke dossiers het gaat. We zullen die vraag als regering officieel en formeel stellen aan Bpost. Op bepaalde dossiers kunnen juridische geheimhoudingsconclusies van toepassing zijn. Dus het kan best zijn dat wij die informatie niet met iedereen zullen kunnen delen."

    Audit
    Daarnaast zal de regering ook een externe audit laten uitvoeren op alle contracten die de Belgische staat heeft met Bpost heeft, "net zoals we gedaan hebben in het persconcessiecontract".

    "Ten derde gaan we ook kijken hoe de staat zich juridisch moet positionere in deze zaak. Het is voor mij vanzelfsprekend dat elke euro die teveel betaald werd, moet worden terugbetaald", aldus nog de minister. "Als er wantoestanden hebben plaatsgevonden, dan hangen daar onvermijdelijk gevolgen aan vast."
  5. DJ o Harry 26 april 2023 16:13
    het gaat zeer lang duren eer de 6 of hoger terug komt , staan nu nog maar op €4,24 , denk als het zo verder gaat we vrijdag onder de 4 gaan eindigen had beter alles verkocht inplaats de helft van mijn Bpost aandelen, maar verkopen met verlies doet men niet graag en daarmee maar de helft verkocht met verlies
  6. forum rang 4 Riding the Tiger 26 april 2023 16:51
    Never catch a falling knife. De vorige 4 managers waren rampzalig, devolgende zal dat ook zijn. Op zich is er niets veranderd ; het blijft een niet geleid overheidsbedrijf. De staat België is miljarden verloren, nu doet het er nog minder toe. Erger nog, de hete patat wordt rondgegooid, niemand wil hier nog iets mee te maken hebben. En voor een habbekrats van 500.000 euro per jaar vind je toch geen goede topmanagers meer. Je vindt ze niet, en dan moeten ze nog eens de juiste partijkaart hebben.
  7. forum rang 6 MIDAS 26 april 2023 18:59
    quote:

    Ben schreef op 26 april 2023 18:04:

    Ongelooflijk dat nog zoveel beleggertjes zich op dit extreem lage niveau uit het aandeel laten jagen....
    Opgelet!!!
    Op financiële fraude staan zware gevangenisstraffen dat weet je toch.
    Dit aandeel wordt geprivatiseerd en zal geen beurskoers meer hebben.
    Over en out dat wordt wel duidelijk.
    Niet uitstappen wordt dan verplicht uitstappen op een symbolische cent.
  8. belegger1981 26 april 2023 19:23
    quote:

    New M by O schreef op 26 april 2023 18:59:

    [...]
    Opgelet!!!
    Op financiële fraude staan zware gevangenisstraffen dat weet je toch.
    Dit aandeel wordt geprivatiseerd en zal geen beurskoers meer hebben.
    Over en out dat wordt wel duidelijk.
    Niet uitstappen wordt dan verplicht uitstappen op een symbolische cent.
    Niet al mijn courage afnemen hé
10.781 Posts
Pagina: «« 1 ... 471 472 473 474 475 ... 540 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bpost vlucht naar voren ondanks kritiek op mega-overname

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links