Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggen in tijden van veel inflatie

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 april 2023 07:19
    11 apr 2023 07:10

    Goud stijgt op zachtere dollar terwijl traders wachten op Amerikaanse inflatiecijfers
    Vandaag om 05:22

    De goudprijs steeg dinsdag na een daling van meer dan 1% in de vorige sessie, toen de dollar afzwakte terwijl beleggers wachtten op de Amerikaanse inflatiecijfers van deze week, die het monetaire beleidstraject van de Federal Reserve zouden kunnen beïnvloeden.

    Spotgoud steeg met 0,4% tot $1.997,69 per ounce, vanaf 0304 GMT. Amerikaanse goudfutures stegen 0,4% tot $2.012,30.

    De dollarindex stond 0,1% lager, waardoor goud goedkoper werd voor buitenlandse kopers. [USD/]

    Handelaren richten zich nu op de Amerikaanse consumentenprijsgegevens die woensdag verschijnen, voor meer duidelijkheid over het rentepad in de aanloop naar de beleidsvergadering van de Fed in mei.

    "Een hoger dan verwachte productie kan suggereren dat de Fed de rente in mei nog een keer zou kunnen verhogen... de hogere rally van goud is enigszins buitensporig geweest... de kans op nog een Fed-verhoging zou de overshoot omlaag kunnen brengen," zei OCBC FX strateeg Christopher Wong.

    Een vrijdag gepubliceerd Amerikaans werkgelegenheidsrapport wees op een krappe arbeidsmarkt en verhoogde de kans op een renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank volgende maand. Volgens het CME FedWatch-instrument gaan de markten uit van een kans van 71% op een renteverhoging met 25 basispunten.

    De opportuniteitskosten van het aanhouden van niet-renderend edelmetaal stijgen wanneer de rente wordt verhoogd om de inflatie te verlagen.

    De notulen van de beleidsvergadering van de Fed van 21 en 22 maart worden woensdag ook gescand.

    "Op korte termijn zijn er ook bearish technische setups voor een correctieve beweging lager" in de goudprijs, voegde OCBC's Wong eraan toe.

    President John Williams van de Federal Reserve Bank of New York zei maandag dat de problemen met het financiële systeem, die de centrale bank ertoe hebben aangezet om grote hoeveelheden krediet te verstrekken aan banken, geen bijkomende schade waren van de agressieve inspanning van de Fed om de inflatie te verlagen.

    Gegevens op dinsdag toonden aan dat de Chinese consumenteninflatie in maart het traagste tempo sinds september 2021 had bereikt en suggereerden dat de zwakke vraag aanhoudt in een ongelijkmatig economisch herstel.

    Spotzilver steeg 0,2% tot $24,94 per ounce, platina voegde 0,4% toe tot $995,71 en palladium won 1,4% tot $1.431,54.
  2. Mario 11 april 2023 07:34
    Ik overweeg een deel van mijn spaargeld waar ik amper rente op krijg te gaan beleggen in een geldmarktfonds. Kan iemand een paar voorbeelden geven van een aantal fondsen of ETF's die hier geschikt voor zijn ?

    Door de gestegen rente het afgelopen jaar verwacht ik een recessie en daardoor uiteindelijke weer een daling van met name de korte rentes.
  3. Mr Cash Flow 11 april 2023 11:46
    Wat is het uiteindelijke doel dat je wil bereiken? Ben je tevreden met een markt return van de globale index tussen de 8% en 10%? Dan stel ik voor om maandelijks te beleggen in een index die de S&P500 volgt.

    Heb je tijd vrij en ben je niet vies om te werken voor je geld en heb je de intelligentie om bedrijven uit te pluizen, evalueren etc? Wil je meer return dan de global markt, >10%? Dan stel ik voor om in aandelen te handelen.

    Voor de meesten is het goed om in een index in te leggen en je gaat al veel beter doen dan de meeste money managers op deze planeet.

    Veel succes!
  4. forum rang 6 Littletycoon 11 april 2023 11:53
    quote:

    Mario schreef op 11 april 2023 07:34:

    Ik overweeg een deel van mijn spaargeld waar ik amper rente op krijg te gaan beleggen in een geldmarktfonds. Kan iemand een paar voorbeelden geven van een aantal fondsen of ETF's die hier geschikt voor zijn ?

    Door de gestegen rente het afgelopen jaar verwacht ik een recessie en daardoor uiteindelijke weer een daling van met name de korte rentes.
    Google is je vriend
  5. Value-eter 16 april 2023 12:09
    Ik vindt investeren in tijden van hoge inflatie niet direct bij een ETF passen denk ik. Maar snap dat je niet teveel risico wilt.

    Ik heb bewust geïnvesteerd in bedrijven die het goed doen bij hoge inflatie. Dat is vooral een kwestie van bedenken wat het effect van stijgende prijzen op een onderneming is.

    Enerzijds welke kosten stijgen en wat is het effect op de kasstromen. Lees afschrijvingen en aflossingen stijgen niet door inflatie. Dus hoe meer daarvan in de huidige kasstroom, hoe groter het voordeel.

    Tweede aspect is de prijselasticiteit van de verkochte producten of diensten. Naast hoe gevoelig de verkopen zijn voor consumenten- en/of productenvertrouwen.

    Zelf kijk ik ook nog naar het concentratierisico (afhankelijkheid van beperkt aantal klanten of leveranciers).

    Tenslotte luister ik beetje naar geklaag om me heen. Hoe meer mensen klagen over hoge prijzen van eerste levensbehoeften, hoe duidelijker dat bedrijven gaan profiteren. Nu wel te laat daarvoor. Dit heeft mij erg geholpen toen de inflatie al voor de oorlog begon op te lopen, zeker voor energie.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links