Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stikstofkwestie

1.663 Posts
Pagina: «« 1 ... 65 66 67 68 69 ... 84 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 april 2023 17:36
    De stikstof-obsessie was al gekkigheid. Maar helemaal nu er echt crisis is.
    JASPERS020322-stikstof
    Natuur op de Nederlands-Belgische grens: de Kalmthoutse heide
    Door Arnout Jaspers
    2 maart 2022
    Geplaatst in BiodiversiteitGidslandStikstof

    Het nieuwe Duitse kabinet reserveert nu 100 miljard euro voor de versterking van de defensie. Het nieuwe kabinet Rutte-IV reserveerde 25 miljard voor het aanpakken van wat de ‘stikstofcrisis’ wordt genoemd.

    Zo gerekend trekt Nederland verhoudingsgewijs meer geld uit voor een illusoire strijd tegen bramen en brandnetels dan Duitsland – dat vijf keer meer inwoners heeft – voor de verdediging tegen een echte, buitenlandse agressor. Arnout Jaspers over de peperdure onzin van Nederland Stikstofland, die ook nog eens de eigen voedselproductie bedreigt.

    In Noord-Duitsland is de stikstofuitstoot net zo hoog als in Nederland, maar daar is helemaal geen crisis. In Vlaanderen is het een beetje crisis: 60 landbouwbedrijven zullen worden uitgekocht. In Wallonië en de rest van Europa boert men gewoon door. Waar komt die Nederlandse obsessie voor stikstof vandaan en waarom heeft het kabinet daar tientallen miljarden voor over?

    In een vorig artikel over de wat de ‘stikstofcrisis’ wordt genoemd wierp ik als hypothetisch voorbeeld op, dat één hondendrol per hectare per jaar al de norm voor stikstofdepositie in ‘overbelaste’ Natura2000-gebieden overschrijdt. Deze overbelasting door honden is geen hypothese meer: Belgische onderzoekers hebben voor natuurgebieden rond Gent berekend dat honden daar 11 kilo stikstof per hectare per jaar achterlaten.

    ‘We waren verast door die enorme hoeveelheden nutriënten,’ aldus de eerste auteur van deze studie, Pieter de Frenne, in het biologenclubblad Bionieuws. Het is maar wat je ‘enorm’ noemt: dit komt neer op iets meer dan 1 gram stikstof – zeg maar: 1 vogelpoepje – per vierkante meter per jaar.

    Ecologen vinden desgevraagd dat u ofwel met uw hond helemaal die natuurgebieden niet meer in mag, of ze moeten aangelijnd blijven, en u moet, net als in de Vinex-wijk, de drollen oprapen en in een plastic zakje mee terug nemen. Het wachten is nog op de ecoloog die eist dat honden in natuurgebieden een luier om moeten, want ook urine bevat veel stikstof.
    Nu ook in Vlaanderen

    Met dit onderzoek zijn we in Vlaanderen beland, waar het verloop van de stikstofperikelen een treffende gelijkenis vertoont met Gidsland Nederland. De Nederlandse stikstofcrisis was het gevolg van de Raad van State die in 2019 het Programma Aanpak Stikstof (PAS) torpedeerde, in een proces aangespannen door serieprocedeerder Johan Vollenbroek.

    In Vlaanderen spanden Natuurpunt en de Limburgse Milieukoepel in februari 2021 een proces aan en was het de Raad voor Vergunningsbetwistingen die hetzelfde deed met de Programmatorische Aanpak Stikstof (PAS). De Vlamingen liepen dus twee jaar achter, maar zijn veel sneller met een definitief plan gekomen: hun Krokusakkoord van 23 februari dit jaar voorziet in het gedwongen sluiten van de zestig meest uitstotende bedrijven, plus een aanbod voor vrijwillige sluiting aan nog 116 bedrijven. Bovendien moet het aantal varkens in Vlaanderen in 2030 met 30% verminderd zijn. Totale prijskaartje: 3,6 miljard euro.
    Nederland gaat veel verder

    Ook dit zijn forse ingrepen, waar gemor tegen klinkt van Vlaamse landbouworganisaties, maar onvergelijkbaar met de voorgenomen kaalslag in de Nederlandse veeteelt. Hier domineert de legalistische aanpak.

    Door de uitspraak van de Raad van State zijn talloze boeren met hun bedrijf in een juridisch niemandsland beland. Vollenbroek probeert zijn juridische zegetocht nu voort te zetten door lokale overheden te dwingen om daar naar de letter van de wet op te gaan handhaven.

    In Vlaanderen is er voor gekozen om slechts een klein aantal bedrijven te sluiten die nabijgelegen Natura2000-gebieden het meest belasten met stikstof. Ook in Nederland zou dat al een stuk schelen, maar niks daarvan: elke minieme, potentiële overschrijding van de norm zorgt al voor het ongeldig worden of niet verlenen van de vergunning. Gevolg: duizenden Nederlandse boeren hangt nog steeds gedwongen staking van hun bedrijf boven het hoofd.
    In Wallonië: niets aan de hand

    Hoewel de Vlaamse aanpak pragmatischer is, geldt ook daar in wezen het primaat van de Kritische Depositie Waardes (KDW’s): voor elk soort ecosysteem is een exacte grens vastgelegd hoeveel stikstof (en andere nutriënten, zoals fosfor) daar per hectare per jaar mag neerdalen. Is die grens al bereikt of overschreden (al wordt dat vaker met een model berekend dan gemeten), dan mag er niet één hondendrol per jaar meer bij.

    Charmant is ook, dat het Krokusakkoord biologische veehouders vrijstelt van stikstofreducerende maatregelen zoals emissiearme stallen of luchtwassers, die wel verplicht zijn voor reguliere veehouders. Logisch toch? Immers, biologische koeien moeten naar buiten kunnen, dus moet de stal openingen bevatten, aldus belangenvereniging BioForum.

    Omdat Vlaanderen en Wallonië één land vormen, zou je misschien verwachten dat het daar ongeveer hetzelfde geregeld is. Nee dus: in Wallonië wordt voor de vergunningsverlening van geval tot geval in de praktijk bekeken of een landbouwbedrijf schade berokkent aan nabijgelegen natuurgebieden. Uit Wallonië komen geen berichten over uitkoopregelingen of gedwongen bedrijfssluitingen.

    Als Vlaanderen en Nederland al kiezen voor stringente regeldrift, zou je op grond van het veronderstelde nationale karakter verwachten dat in Duitsland de stikstof’crisis’ helemaal tot het kookpunt komt. Echter: niets is minder waar. Onze oosterburen zijn verrassend lankmoedig over overschrijdingen van de Kritische Depositie Waardes in hun natuurgebieden.

    Tot het vonnis van de Raad van State in 2019 gold in Nederland, dat als een bedrijf volgens het rekenmodel Aerius minder dan 14 gram stikstof per hectare per jaar liet neerslaan in nabijgelegen Natura2000-gebieden, de zogeheten grenswaarde, er geen milieuvergunning nodig was. Na dat vonnis werd de grenswaarde 0,7 gram per hectare per jaar, een onmeetbaar kleine hoeveelheid.
    In Duitsland: geen onteigeningen

    In Duitsland heeft een bedrijf pas een vergunning nodig als die berekende depositie 100 gram stikstof per hectare per jaar is. Dus is in Duitsland, hoewel ook daar een sterke eco-lobby bestaat, geen sprake van veehouders onteigenen en de eigen landbouw onthoofden.

    Kan het nog ruimer? Jazeker. In Denemarken, toch ook bepaald geen bananenrepubliek en qua ‘duurzame’ energie de lieveling van groenlinkse dromers, is de grenswaarde 700 gram als er geen andere stikstof uitstotende bedrijven in de buurt zijn, en 200 gram in een cluster van zulke bedrijven.

    Landbouworganisatie LTO bepleit dan ook om de extremistische grenswaarde van 0,7 gram los te laten en terug te gaan naar de grenswaarde van voor 2019, dus 14 gram. Nee, zeggen Nederlandse ecologen in koor, alleen hier is het water de natuur dermate tot de lippen gestegen, dat er geen gram stikstofdepositie meer bij kan.

    Nederland wordt dan steevast opgevoerd als de grote viezerik van Europa, met per hectare de hoogste stikstofuitstoot van alle landen. Nog los van het feit dat die uitstoot de afgelopen dertig jaar al meer dan gehalveerd is door alle innovaties in de landbouw, is dat geen eerlijke vergelijking, zoals onderstaand kaartje van de ammoniakuitstoot in Europa laat zien.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 april 2023 18:00
    2)

    De uitstoot per hectare is hier zo hoog, omdat Nederland vrijwel geen echt natuurgebied met een lage uitstoot heeft die het nationale gemiddelde omlaag brengt. Duitsland, Frankrijk en Italië hebben dat wel. Het noorden van Duitsland is bijvoorbeeld een gebied groter dan Nederland met eveneens een zeer hoge uitstoot per hectare, en hetzelfde geldt voor het noorden van Italië.

    Als Noord-Duitsland en Noord-Italië afzonderlijke landen waren, zouden die Nederland in de Europese ranglijst van viezerikken naar de kroon steken. Dat op zich kan dus geen argument zijn om in Nederland veel strengere stikstofnormen te hanteren dan in onze buurlanden.

    Zal het Nederlandse stikstoffonds de komende jaren werkelijk gevuld raken met 25 miljard euro belastinggeld, om onze eigen landbouw goeddeels te liquideren? Waarschijnlijk niet.

    Voorspellen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, als het over de groenlinkse droomwereld gaat. Zodra namelijk de harde realiteit door die bubbel heen prikt, komen de meeste politici – beter laat dan nooit – tot bezinning.

    Nu Kiev gebombardeerd wordt, zien we dat gebeuren met energie en defensie: linkse partijen pleiten in de Tweede Kamer voor verhoging van het defensiebudget, een historisch unicum, en eindelijk realiseert men zich hoe funest het is om afhankelijk te zijn van Russisch gas. Onder een acute dreiging kunnen we die scheuren in Groningse huizen weer in perspectief zien, en komt het opnieuw wijd opendraaien van de gaskraan in Slochteren in beeld. In Duitsland is zelfs het terugdraaien van de Atomausstieg bespreekbaar geworden.

    Misschien zal de economische fall-out van de oorlog in de Oekraïne al zo ernstig zijn, dat het over de balk smijten van 25 miljard euro om overgevoelige plantjes en vlindertjes voor Nederland te behouden definitief van tafel gaat.

    Misschien is er nog een andere crisis voor nodig om politici het realiteitsbesef bij te brengen, dat eigen voedselproductie, net als een geloofwaardige defensie en een betrouwbare energievoorziening, een eerste levensbehoefte is, die je als maatschappij geen speelbal moet laten worden van serieprocedeerders en een fundamentalistische eco-lobby.

    Wetenschapsjournalist Arnout Jaspers bericht enkele keren per maand voor Wynia’s Week over mythes, misverstanden en opzettelijke onwaarheden. Steunt u deze onafhankelijke journalistiek? Uw bijdragen zijn van harte welkom op de bankrekening van Wynia’s Week NL94 INGB 0006 3945 08 of HIER. Hartelijk dank!
  3. forum rang 7 Succes 2 april 2023 18:10
    quote:

    Geldzaken schreef op 1 april 2023 09:48:

    [...]

    Bedankt voor uw "positieve" bijdrage. Stallen met 10.000 - 20.000 koeien? Ik heb ze nooit gezien.

    Gelukkig heeft BBB de verkiezingen gewonnen en kan er veel worden bereikt om de agrarische sector dubbel en dwars te beschermen tegen mensen die ze graag zien vertrekken.
    Wat, bedoel je met gelukkig ... dat moet nog maar blijken!

    Mensen zonder enige bestuurlijke ervaring moeten zich nu (tegen heug en meug) gaan verdiepen in zaken waar ze helemaal geen verstand van hebben .... motto is: "Maar we hebben gezond verstand, dat scheelt een boel" ...

    Nee .. dat scheelt helemaal geen boel ... dat gaat een heleboel kosten!

    BBB is het resultaat van een campagne van een marketingbureau voor de big agro- en foodsector.
    Zij zijn er niet voor Nederland, of de Provincie en zelfs niet voor de boer ... zij zijn er alleen voor zichzelf!

    De agrarische sector in de huidige vorm heeft namelijk alleen maar nadelen .. voor zowel de consumenten, als de boeren, het milieu en de dieren.

    www.msn.com/nl-nl/nieuws/other/bijna-...

    www.tkkr.nl/is-overijssel-van-de-bbb-...

  4. forum rang 9 objectief 2 april 2023 18:22
    quote:

    hirshi schreef op 2 april 2023 18:16:

    Het wordt met de dag duidelijker dat die hele stikstofkwestie in Kikkerland een hoax is.
    Nooit voorgeschreven door Brussel.

    En bedoeld om uitgeprocedeerde statuszoekers aan een woning te helpen.
    Met dank aan socialisten als Timmermans en Wouter Bos.
    Hoe krijg je zulke onzin verzonnen; een hoax terwijl de ene maand tientallen hectares bossen afbranden en de anerde maand alles droog staat. Maak maar een autoritje door het Oosten van N.Brabant; als de wind verkeerd staat moet je aan de beademing.
  5. forum rang 10 rationeel 2 april 2023 18:22
    quote:

    hirshi schreef op 2 april 2023 18:16:

    Het wordt met de dag duidelijker dat die hele stikstofkwestie in Kikkerland een hoax is.
    Nooit voorgeschreven door Brussel.

    En bedoeld om uitgeprocedeerde statuszoekers aan een woning te helpen.
    Met dank aan socialisten als Timmermans en Wouter Bos.
    WNL op zondag...Wynia...Plasterk...Telegraaf.

    www.wyniasweek.nl/het-effect-van-stik...

    Het effect van stikstof op Nederlandse natuur is vaak nauwelijks te onderscheiden van nul

    Arnout Jaspers

  6. forum rang 7 hirshi 2 april 2023 18:29
    quote:

    rationeel schreef op 2 april 2023 18:22:

    [...]

    WNL op zondag...Wynia...Plasterk...Telegraaf.

    www.wyniasweek.nl/het-effect-van-stik...

    Het effect van stikstof op Nederlandse natuur is vaak nauwelijks te onderscheiden van nul

    Arnout Jaspers

    In WNL op Zondag was wetenschapjournalist Arnaud Jaspers te gast die een doekje opendeed over de stikstofkweste.

    Het gezelschap zat met de mond vol tanden. Henk Kamp zei niets en en actrice Johanna TerSteege zei "Ik zeg niets meer"
    De feiten waren onthutsend en over wat aan het licht kwam was iedereen ontsteld.
  7. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 2 april 2023 18:32
    Ik zat afgelopen week met chatgpt te spelen. Uiteindelijk bij gebrek aan inspiratie maar aan chatgpt gevraagd wat het van de stikstof discussie vond, en dan daarop kritische vragen stellen.
    Ik kreeg vervolgens op elke kritische vraag het antwoord, "je hebt gelijk, maar het is erg belangrijk om het stikstofprobleem op te lossen want dat is goed voor de natuur en veroorzaakt door de mens", in een iets langere forumerling die steeds hetzelfde was. De AI tool loopt er gewoon op vast! Ik kreeg steeds hetzelfde nietszeggende antwoord dat het erg belangrijk is het stikstof probleem op te lossen en wel daarom.

    Overigens is chatgpt niet echt AI maar meer een soort talige variant van google. Maar ik vond het veelzeggend dat deze AI tool die ook gewoon software naar wens kan programmeren of hele beleidsplannen voor je uitspuugt niet in staat is met inhoudelijke argumenten te komen die het Nederlandse stikstof beleid ondersteunen.
  8. forum rang 10 luchtschip 2 april 2023 18:42
    quote:

    hirshi schreef op 2 april 2023 18:16:

    Het wordt met de dag duidelijker dat die hele stikstofkwestie in Kikkerland een hoax is.
    Nooit voorgeschreven door Brussel.

    En bedoeld om uitgeprocedeerde statuszoekers aan een woning te helpen.
    Met dank aan socialisten als Timmermans en Wouter Bos.
    Jij denkt dat onze natuurgebieden gestaag kunnen worden volgegooid met bakken koeienstront en dat je er dan helemaal niets van merkt ?
    En door de enorme megastallen is de productie van koeienvlaaien enorm toegenomen in Nederland

    Boeren hebben alle technologische hoogstandjes uit de kast gehaald om de aantallen koeien per stal op te voeren, productie van melk te verhogen en aangaande de uitwerpselen hun schouders opgehaald

    Dat zoekt de Nederlandse samenleving maar uit, daar wilden de boeren geen geld in steken

    1 van de vele problemen in de natuur is dat door verzuring van de grond in natuurgebieden de kalk verdwijnt
    Slakken kunnen geen huisjes meer bouwen en de volgende stap is dat vogels te weinig kalk hebben voor de eieren en de eier schaal te dun wordt om nog broedsels uit te kunnen brengen

    Maar daar stoor jij je niet aan

    Boeren zijn immers hardwerkende eerlijke mensen die hun brood moeten verdienen en dan hebben ze alle recht het productie afval ( koeienmest) te dumpen op Neerlands bodem
  9. Slnc 2 april 2023 18:59
    quote:

    objectief schreef op 2 april 2023 18:22:

    [...]

    Hoe krijg je zulke onzin verzonnen; een hoax terwijl de ene maand tientallen hectares bossen afbranden en de anerde maand alles droog staat. Maak maar een autoritje door het Oosten van N.Brabant; als de wind verkeerd staat moet je aan de beademing.
    Dat heeft niks met stikstof te maken.
  10. forum rang 7 hirshi 2 april 2023 19:08
    quote:

    luchtschip schreef op 2 april 2023 18:42:

    [...]

    Jij denkt dat onze natuurgebieden gestaag kunnen worden volgegooid met bakken koeienstront en dat je er dan helemaal niets van merkt ?
    En door de enorme megastallen is de productie van koeienvlaaien enorm toegenomen in Nederland

    Boeren hebben alle technologische hoogstandjes uit de kast gehaald om de aantallen koeien per stal op te voeren, productie van melk te verhogen en aangaande de uitwerpselen hun schouders opgehaald

    Dat zoekt de Nederlandse samenleving maar uit, daar wilden de boeren geen geld in steken

    1 van de vele problemen in de natuur is dat door verzuring van de grond in natuurgebieden de kalk verdwijnt
    Slakken kunnen geen huisjes meer bouwen en de volgende stap is dat vogels te weinig kalk hebben voor de eieren en de eier schaal te dun wordt om nog broedsels uit te kunnen brengen

    Maar daar stoor jij je niet aan

    Boeren zijn immers hardwerkende eerlijke mensen die hun brood moeten verdienen en dan hebben ze alle recht het productie afval ( koeienmest) te dumpen op Neerlands bodem
    Wat ik denk heb ik geventileerd.
    Denk niet voor mij.
    Ik denk zelf en daar heb ik jou niet voor nodig.

    De stikstofcrisis is een hoax.
    Nooit door Brussel voorgeschreven en gebaseerd op theoretische modellen en niet op feiten.
    Je kunt het electorale succes van BBB ontkennen maar als slaaf van een doctrine van jouw linkse vrienden heb je het bij het verkeerde eind.
    De bevolking heeft haarfijn aangevoeld waar het wringt.
    En dat is niet wat jij voorstaat.
  11. forum rang 10 luchtschip 2 april 2023 19:31
    quote:

    hirshi schreef op 2 april 2023 19:08:

    [...]

    Wat ik denk heb ik geventileerd.
    Denk niet voor mij.
    Ik denk zelf en daar heb ik jou niet voor nodig.

    De stikstofcrisis is een hoax.
    Nooit door Brussel voorgeschreven en gebaseerd op theoretische modellen en niet op feiten.
    Je kunt het electorale succes van BBB ontkennen maar als slaaf van een doctrine van jouw linkse vrienden heb je het bij het verkeerde eind.
    De bevolking heeft haarfijn aangevoeld waar het wringt.
    En dat is niet wat jij voorstaat.
    De BBB heeft bij de verkiezingen valselijk de indruk gegeven aan de kiezers dat het stikstofprobleem niet opgelegd werd door Brussel, maar een truc was van het kabinet om de boeren van hun land te verdrijven zodat er huizen konden worden gebouwd

    Dit is je reinste verkiezersbedrog

    Ik zal het electoraal succes van de BBB op provinciaal niveau ontkennen, immers dat was er, maar gebaseerd op kiezersbedrog en het volk heeft niet haarfijn aangevpoeld waar het wringt
    Een groot deel van het volk, de BBB kiezers, zijn met open ogen in haar bedrog getuind

    De BBB zal nu in de provincies hun plannen moeten gaan invoeren en dan zal al ras blijken dat alles wat ze de boeren beloofd heeft niet uitvoerbaar is, vanwege restricties opgelegd door Brussel

    Blijf niet doorgaan met het verspreiden van de leugen dat de stikstofcrisis een hoax is
    Dat is de kracht van leugenaars : hun leugen bijven verspreiden in de hoop dat er steeds meer mensen zijn, die het als de waarheid gaan zien
    Maar je gaat door de mand vallen door steeds deze barricade leuze te verspreiden
  12. forum rang 7 Succes 2 april 2023 19:38
    quote:

    hirshi schreef op 2 april 2023 19:08:

    [...]

    Wat ik denk heb ik geventileerd.
    Denk niet voor mij.
    Ik denk zelf en daar heb ik jou niet voor nodig.

    De stikstofcrisis is een hoax.
    Nooit door Brussel voorgeschreven en gebaseerd op theoretische modellen en niet op feiten.
    Je kunt het electorale succes van BBB ontkennen maar als slaaf van een doctrine van jouw linkse vrienden heb je het bij het verkeerde eind.
    De bevolking heeft haarfijn aangevoeld waar het wringt.
    En dat is niet wat jij voorstaat.
    U denk zelf ....
    Nou, denk dan nog maar even wat langer na en kom niet met deze BS (oftewel uw eigen doctrine).

    De gegevens zijn namellijk wel degelijk gebaseerd op feiten / metingen ...

    Maar omdat het praktisch onmogelijk is om overal in Nederland de stikstofuitstoot en neerslag te meten, worden -ook- modellen gebruikt – en deze worden vervolgens getoetst door metingen in de praktijk (een zeer normale gang van zaken in de wetenschappelijke wereld).

    De uitkomst van deze onderzoeken is dat de ammoniakuitstoot uit de landbouw heel groot en problematisch is. Dit is (mss voor u) een ongemakkelijke waarheid, maar de rekenmodellen kunnen rekenen op steun van wetenschappers in binnen- en buitenland!

    Dat de metingen niet zouden deugen klopt dus niet.
    Allemaal makkelijke argumenten die gebruikt worden om de werkelijkheid te verdoezelen en zand in de ogen te strooien van oa de politiek en maatschappij.

    www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

    www.greenpeace.org/nl/natuur/24496/de...

    -------

    Bij het berekenen en modelleren worden allerlei data uit verschillende bronnen gebruikt. Niet alleen van het RIVM maar ook van bijvoorbeeld het KNMI (Koninklijk Meteorologisch Instituut), Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek)), Wageningen Universiteit (WUR (Wageningen University & Research)), het Planbureau voor de leefomgeving (PBL (Planbureau voor de Leefomgeving)) en TNO. Denk daarbij aan gegevens over de weersomstandigheden en landgebruik, aantal auto’s, de uitstoot van stoffen per auto en gegevens over het aantal kilometers asfalt in Nederland. Het rekenmodel berekent met deze gegevens de concentraties en depositie in Nederland.

    www.rivm.nl/stikstof/berekenen
  13. forum rang 7 hirshi 2 april 2023 20:00
    quote:

    Succes schreef op 2 april 2023 19:38:

    [...]

    U denk zelf ....
    Nou, denk dan nog maar even wat langer na en kom niet met deze BS (oftewel uw eigen doctrine).

    De gegevens zijn namellijk wel degelijk gebaseerd op feiten / metingen ...

    Maar omdat het praktisch onmogelijk is om overal in Nederland de stikstofuitstoot en neerslag te meten, worden -ook- modellen gebruikt – en deze worden vervolgens getoetst door metingen in de praktijk (een zeer normale gang van zaken in de wetenschappelijke wereld).

    De uitkomst van deze onderzoeken is dat de ammoniakuitstoot uit de landbouw heel groot en problematisch is. Dit is (mss voor u) een ongemakkelijke waarheid, maar de rekenmodellen kunnen rekenen op steun van wetenschappers in binnen- en buitenland!

    Dat de metingen niet zouden deugen klopt dus niet.
    Allemaal makkelijke argumenten die gebruikt worden om de werkelijkheid te verdoezelen en zand in de ogen te strooien van oa de politiek en maatschappij.

    www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

    www.greenpeace.org/nl/natuur/24496/de...

    -------

    Bij het berekenen en modelleren worden allerlei data uit verschillende bronnen gebruikt. Niet alleen van het RIVM maar ook van bijvoorbeeld het KNMI (Koninklijk Meteorologisch Instituut), Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek)), Wageningen Universiteit (WUR (Wageningen University & Research)), het Planbureau voor de leefomgeving (PBL (Planbureau voor de Leefomgeving)) en TNO. Denk daarbij aan gegevens over de weersomstandigheden en landgebruik, aantal auto’s, de uitstoot van stoffen per auto en gegevens over het aantal kilometers asfalt in Nederland. Het rekenmodel berekent met deze gegevens de concentraties en depositie in Nederland.

    www.rivm.nl/stikstof/berekenen
    Welnee.

    Intussen staat allang vast dat het stikstofbeleid gebaseerd is op theoretische modellen en niet op de werkelijkheid.
  14. [verwijderd] 2 april 2023 20:32
    Stikstofbeleid moet m.i. hoe dan ook van tafel. De bevolking heeft gestemd.

    Wanneer het stikstofbeleid wordt voortgezet dan ondermijnt het Kabinet m.i. de democratie, want het ligt er dik op dat de bevolking massaal gestemd heeft tegen de stikstofplannen van het Kabinet en voor de boeren door massaal op BBB te stemmen. Mocht het Kabinet de stikstofplannen voortzetten dan weet het CDA of CU wat hen te doen staat: stekker uit het Kabinet.
  15. forum rang 10 luchtschip 2 april 2023 20:33
    quote:

    hirshi schreef op 2 april 2023 20:00:

    [...]

    Welnee.

    Intussen staat allang vast dat het stikstofbeleid gebaseerd is op theoretische modellen en niet op de werkelijkheid.
    De werkelijkheid is te zien in de natuur :

    Stikstof minnende planten als bijv brandnetels, bramenstruiken en grassen groeien volop en kalkminnenden planten krijgen geen kans meer door kalkgebrek in de grond
    Slakken op de Veluwe kunnen hun slakkenhuisje niet meer bouwen door kalkgebrek
    De bio diversiteit verarmt en dalijk zijn er geen insecten meer om onze voedselplanten op de akkers te bestuiven en krijgen de gewassen geen zaden meer aan hun aren
    Dan lopen de graanboeren te klagen dat de veeteelt boeren hun werk onmogelijk maken door ernstige verzuring van de grond

    En voor welke boeren ga jij dan door het vuur, de veeteeltboeren met mega stallen of de graanboeren ?

    Het enige theoretische model dat ik in jouw betoog kan vinden is het vaststellen van feiten als een kip zonder kop

    Je kletst volledig uit je nek over wat wetenschappelijk vast staat
  16. forum rang 10 luchtschip 2 april 2023 20:45
    quote:

    Geldzaken schreef op 2 april 2023 20:32:

    Stikstofbeleid moet m.i. hoe dan ook van tafel. De bevolking heeft gestemd.

    Wanneer het stikstofbeleid wordt voortgezet dan ondermijnt het Kabinet m.i. de democratie, want het ligt er dik op dat de bevolking massaal gestemd heeft tegen de stikstofplannen van het Kabinet en voor de boeren door massaal op BBB te stemmen. Mocht het Kabinet de stikstofplannen voortzetten dan weet het CDA of CU wat hen te doen staat: stekker uit het Kabinet.
    De bevolking heeft gestemd :

    17 zetels in de eerste kamer voor de BBB
    van de 75 zetels is dit slechts 23 %

    Dus van 75 % van de bevolking heeft de BBB geen steun

    Zo massaal is de steun voor de BBB nu ook weer niet

    In de nieuwe prognose komt de coalitie van VVD (10), D66 (5), CDA (5) en CU (2) op 22 zetels uit oftewel 29 % van de 75 eerste kamerzetels

    Er is nog steeds meer steun voor de coalitie ( 29 % ) dan voor de BBB ( 23 % )
  17. [verwijderd] 2 april 2023 20:47
    quote:

    luchtschip schreef op 2 april 2023 20:33:

    [...]

    De werkelijkheid is te zien in de natuur :

    Stikstof minnende planten als bijv brandnetels, bramenstruiken en grassen groeien volop en kalkminnenden planten krijgen geen kans meer door kalkgebrek in de grond
    Slakken op de Veluwe kunnen hun slakkenhuisje niet meer bouwen door kalkgebrek
    De bio diversiteit verarmt en dalijk zijn er geen insecten meer om onze voedselplanten op de akkers te bestuiven en krijgen de gewassen geen zaden meer aan hun aren
    Dan lopen de graanboeren te klagen dat de veeteelt boeren hun werk onmogelijk maken door ernstige verzuring van de grond

    En voor welke boeren ga jij dan door het vuur, de veeteeltboeren met mega stallen of de graanboeren ?

    Het enige theoretische model dat ik in jouw betoog kan vinden is het vaststellen van feiten als een kip zonder kop

    Je kletst volledig uit je nek over wat wetenschappelijk vast staat
    Verdeel en heers politiek, want graanboeren en veeteelt boeren staan namelijk NIET lijnrecht tegenover elkaar.
    Zij ondervinden dezelfde nadelige stikstof regels vanuit Den Haag.
    www.countus.nl/kenniscentrum/nieuws/s...
  18. forum rang 7 hirshi 2 april 2023 20:49
    quote:

    luchtschip schreef op 2 april 2023 20:33:

    [...]

    De werkelijkheid is te zien in de natuur :

    Stikstof minnende planten als bijv brandnetels, bramenstruiken en grassen groeien volop en kalkminnenden planten krijgen geen kans meer door kalkgebrek in de grond
    Slakken op de Veluwe kunnen hun slakkenhuisje niet meer bouwen door kalkgebrek
    De bio diversiteit verarmt en dalijk zijn er geen insecten meer om onze voedselplanten op de akkers te bestuiven en krijgen de gewassen geen zaden meer aan hun aren
    Dan lopen de graanboeren te klagen dat de veeteelt boeren hun werk onmogelijk maken door ernstige verzuring van de grond

    En voor welke boeren ga jij dan door het vuur, de veeteeltboeren met mega stallen of de graanboeren ?

    Het enige theoretische model dat ik in jouw betoog kan vinden is het vaststellen van feiten als een kip zonder kop

    Je kletst volledig uit je nek over wat wetenschappelijk vast staat
    Jonge brandnetels zijn uitstekend voedsel, lekkere romige soep van te maken of met lentepasta te bereiden

    Wilde bramen zijn overheerlijke vruchten. Heb er in mijn leven zat van geplukt en jam van gemaakt.
    Onder meer in het Sidelingegebied van Rotterdam.

    Dus lul jij maar niet niet zo uit je nek.
1.663 Posts
Pagina: «« 1 ... 65 66 67 68 69 ... 84 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 0,00%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links