Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Obligatie Rabobank Certificaat AEX:RABO.NL, XS1002121454

  • 106,500 26 apr 2024 17:35
  • +0,060 (+0,06%) Dagrange 106,400 - 106,650
  • 7.758.825 Gem. (3M) 6,7M

Forum Rabobank Certificaat geopend

9.382 Posts
Pagina: «« 1 ... 335 336 337 338 339 ... 470 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Joop213 21 maart 2023 15:51
    quote:

    Piet Bakker schreef op 21 maart 2023 15:20:

    [...]
    Kortom: je hebt er één blik op geworpen en verder niet.
    Vier keer roeptoeteren dat het misleidend is
    En dan ben je boos dat ik je als idioot zie?
    Ik vind het nog steeds misleidend. Die blauwe AT1 boven de equity met kanttekening in kleine lettertjes.
    Maar jij kan ook niet goed lezen hoor. Waar lees je dat ik boos ben?
  2. [verwijderd] 21 maart 2023 16:19
    quote:

    Piet Bakker schreef op 21 maart 2023 15:18:

    Ja, @free, dat had je goed gezien, aandelen Credit Suisse kopen en aanraden op € 2,50 één week geleden . En nu ben je boos omdat ik er iets van heb gezegd?
    Haha :-))

    Mensen zullen je tip maar hebben opgevolgd. Zijn ze toch mooi 2/3e van hun geld kwijt, dankzij jou. Heb je daar al bij stilgestaan?

    Zoals ik al schreef, zijn mijn berichten hier bedoeld om te helpen. Alleen denken de meesten hier het toch beter te weten. Prima hoor :-).
    Hoi Piet, ik heb er zelfs nog 5000 stukjes bijgekocht op Zfr 0,79, w'll see.
    Geen Coco's dat dan gelukkig weer niet
  3. Joop213 21 maart 2023 16:23
    quote:

    Piet Bakker schreef op 21 maart 2023 16:07:

    Je vindt het nog steeds misleidend, ondanks dat we nu samen hebben vastgesteld dat het aan je eigen blunder is te wijten?
    Wie begint er nou halverwege :-)
    Doe je dat ook met boeken?
    Fijn dat je niet boos bent.
    Ja nog steeds. Als je in het midden equity ziet staan en daarboven AT1 en helemaal bovenaan deposito's dan is mijn oogopslag gereed. Je vergeet steeds dat ik hier geen cent ingestoken heb dus blunder is wat overtrokken.
    Met boeken? Nee. Maar bij films skip ik wel vaak door naar de cumshots.
  4. RikB 21 maart 2023 16:24
    Het is leuk dat er een discussie over de AT1 can CS wordt gehouden, maar de onderlinge verwijten voegen niets toe.

    Wat denk je dat de reactie zal zijn van een nieuwe belegger die hier komt om iets over de Rabobank Certificaten te leren? Zullen ze nog vragen durven te stellen?

    Kunnen we het weer over inhoud hebben, en over de Rabo ledencertificaten?

    De laatste dagen hadden we extreem hoge volumes met grote koersverschillen. Misschien kan dat besproken worden, want voor mij komt de koers omhoog toch wel onverwacht.
  5. forum rang 5 Instapmoment 21 maart 2023 16:46
    quote:

    Piet Bakker schreef op 21 maart 2023 16:39:

    Lopen beleggers in Rabobank-certificaten gevaar?
    fd.nl/financiele-markten/1471200/lope...

    “ De koers van de Rabobank-stukken zal dan nog een aanzienlijke correctie doormaken. Rekening houdend met het verhoogde risico-opslag is een niveau van 77% niet ondenkbaar.”

    :-)))))
    Wellicht begrijp ik het niet, maar verdere rentestijgingen zijn toch reeds aangekondigd door ECB en dus ook ingeprijsd? Een koers van 77 lijkt mij zeker ondenkbaar, mits Rabobank haar equity ratio's op peil houdt.
  6. Joop213 21 maart 2023 17:12
    Dezelfde AT1's? Dan konden ze net zo goed alle blauwe regels boven equity zetten met een kanttekening ernaast.
    En waarom ook niet gelijk de equity boven de deposito's zetten? Kanttekening er naast en jij vindt het dan waarschijnlijk allemaal duidelijk aangegeven.
    Zou jij die tabel ook zo opgesteld hebben zoals ie nu is?
  7. [verwijderd] 21 maart 2023 18:27
    Met het debacle van Credit Suisse dat zich afgelopen week ontvouwde, doemt de vraag op: lopen beleggers in de certificaten van Rabobank ook gevaar? Niet direct, is het eerste antwoord. Maar ze zullen de aardverschuiving in hoe naar achtergesteld wordt gekeken, wel in de koers van de belegging terugzien.

    Het begrip achtergesteld heeft sinds zondag een nieuwe dimensie gekregen. In het verleden nam men nog voetstoots aan dat houders van additional tier 1-obligaties (AT1) bij een faillissement achteraan stonden in de rij van schuldeisers, maar nog wel vóór de aandeelhouders kwamen. Beleggers bestudeerden de dikke prospectussen van nieuwe emissies niet tot op de komma. Maar bij de redding van Credit Suisse krijgen aandeelhouders nog wel een vorm van vergoeding en de AT1-houders niet. Zij gaan dus voor obligatiehouders.

    De uitgevende instelling mag AT1's toerekenen aan het bufferkapitaal. Vooral banken gebruiken deze instrumenten om te kunnen voldoen aan de verplichte solvabiliteit. Ook bij Rabobank tellen de certificaten mee in het eigen vermogen. Denkt de toezichthouder dat de bank niet meer levensvatbaar is, conform de situatie bij Credit Suisse, dan kunnen bezitters van de certificaten een deel van hun inleg verliezen.

    Maar er schuilt nog een ander gevaar voor de certificaathouders. Sinds de eerste problemen in de bancaire wereld zich voordeden, begin deze maand, is de risicovergoeding van de Rabobank-certificaten in vergelijking met het effectief rendement op een tienjarige Nederlandse staatslening flink opgelopen. Op staatsleningen daalde het rendement van 3,03% naar 2,51%, terwijl de koers van de certificaten daalde van 98% naar 94% en de risico-opslag steeg dus van 3,6 procenpunt naar 4,4 procentpunt. Het rendement op obligaties beweegt tegengesteld aan de obligatiekoers. Nu iedereen doordrongen is van de grotere risico's bij achtergestelde leningen, wordt een hogere vergoeding geëist.

    En wanneer de Europese Centrale Bank vasthoudt aan zijn beleid om de hoge inflatie te bestrijden met hogere rentes, zal het rendement op staatsleningen nog fors gaan oplopen. Het is niet ondenkbaar dat een dit jaar nog niet gezien niveau van bijvoorbeeld 4% wordt bereikt. De koers van de Rabobank-stukken zal dan nog een aanzienlijke correctie doormaken. Rekening houdend met de verhoogde risico-opslag van 8,4% is een niveau van 77% voor de huidige certificaten met een couponrente van 6,5% niet ondenkbaar ((6,5/77)*100=8,4%).

    Al valt dat nog in het niet bij de obligatiehouders van Credit Suisse, zoals verzekeraar Aegon — zij zijn alles kwijt. De Rabobank-houders moeten, bij een gelijkblijvende risico-opslag van 4,4 procentpunt en een algehele rentestijging naar 4%, een koersverlies accepteren van 94% naar 77% en dat doet toch ook pijn in de kontzak.
  8. forum rang 5 tradersonly 21 maart 2023 19:42
    Tja logisch dat ze nu wat lager noteren a.g.v. algemene schrikreactie in de markt.

    De rente zal naar verwachting pieken dit jaar. De inflatie is al flink afgekomen.

    Nu iedereen doordrongen is van de grotere risico's bij achtergestelde leningen, wordt een hogere vergoeding geëist.

    Deze uitspraak is kolder. Iedereen weet dat het achtergesteld vermogen is. Het is niet dat de geïsoleerde problematiek bij CS plots heeft doen leiden tot dit besef. De hogere vergoeding nogmaals is puur het gevolg van de angst in de markt. Terecht? Dat weet je natuurlijk nooit. Echter wat ik mis in het verhaaltje is dat dit enkel in Zwitserland zo was opgesteld in de kleine lettertjes en dus verder niet in de EU.
    Tot slot er zal eerder een run van kleine naar grote banken ontstaan dan vica versa. Rabo zou enkel maar sterker worden in dat geval.
  9. Joop213 21 maart 2023 21:22
    quote:

    Piet Bakker schreef op 21 maart 2023 19:24:

    [...]Je denkt toch niet dat ik je nog ooit serieus neem, hè :-)
    Smoesjes om de vraag te ontduiken die al in verschillende vormen gesteld is.
    Als materiedeskundige laat je je vriend toch zeker niet zonder antwoord? Stiekem heb ik toch wel een beetje gelijk dat die grijze AT1-regel enigszins misplaatst is? Of zijn er ook AT1's die echt boven de equity vallen? Die niet in de onderste blauwe zone thuis horen. Daar zou je me nog een beetje mee kunnen overtuigen.
9.382 Posts
Pagina: «« 1 ... 335 336 337 338 339 ... 470 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Rabobank Certificaat Nieuws

  1. 16 apr Rabobank doet bod op eigen certificaten

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links