Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Lavide Holding AEX:LVIDE.NL, NL0010545679

  • 0,284 29 apr 2024 12:09
  • +0,008 (+2,90%) Dagrange 0,276 - 0,296
  • 10.494 Gem. (3M) 10,4K

Fair Financing Firm

503 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 ramptoerist 24 februari 2023 16:04
    quote:

    Leefloon schreef op 24 februari 2023 14:11:

    [...]
    Op papier wil theoretische RTO-kandidaat Petserviceholding hetzelfde als Lavide: een notering bij Euronext, zonder dat er per se een OOB-accountant hoeft mee te gluren.

    Op 30 april 2022 heeft NPRM aangekondigd dat zij de mogelijkheden onderzoekt om een notering van de aandelen van NPRM te verkrijgen op Euronext Growth Oslo, een multilaterale handelsfaciliteit van de beurs van Oslo. Op 23 mei 2022 bevestigde NPRM haar voornemen om een notering aan Euronext Growth Oslo te verkrijgen. Doel van deze notering is om ook internationaal overnames te kunnen doen die waarde toevoegen aan de onderneming. Daarnaast is de internationale exposure aan de Euronext en de verhandelbaarheid van aandelen een groot voordeel voor bestaande en nieuwe investeerders
    Nou, het hebt een bescheiden alarm bel...dan een tijd niets, ...dan een scheepshoorn.....dan weer een hele tijd niets....dan nog veeel langer niets.... en dan heb je Petservice Holding NV.

    En het laat ook zien hoe Schaaijs 'aandelen onder een tientje" ook hier weer bij betrokken is.
  2. Wereldhave 24 februari 2023 23:24
    24 Februari 2023, 20:00

    Lavide Holding NV (‘Lavide’) geeft vandaag een update over de vervolggesprekken die het voert met Euroclear. Euroclear werkt aan een oplossing om ING uiterlijk op dinsdag 28 februari te kunnen verwijderen als ENL-agent. Naar verwachting zal Lavide op maandag 27 februari daarover het definitieve voorstel ontvangen.

    Indien Lavide en Euroclear inderdaad tot een overeenkomst komen, zal de handel door Euronext worden stilgelegd per 1 maart. Deze onderbreking zal naar verwachting duren totdat een ordentelijke afwikkeling van de handel door Euroclear wederom kan worden gegarandeerd.

    Indien ING op tijd verwijderd kan worden als ENL-agent zal Lavide geen dwangsommen hoeven te betalen. Deze dwangsommen zouden tot een faillissement leiden.
    Lavide zal zich volledig blijven inzetten om een notering op Euronext Parijs of Brussel te bewerkstelligen.
  3. forum rang 7 Ron Kerstens 25 februari 2023 09:51
    Dinsdag dus laatste handelsdag voor Lavide, en daarna is het hopen en wachten of er nog een notering ergens komt. Een weinig benijdenswaardige positie voor de aandeelhouders, is er überhaupt wel eens een fonds in de stervensfase overgegaan naar Brussel/Parijs of zou dit een primeur worden als het lukt ?
  4. forum rang 8 Leefloon 25 februari 2023 11:42
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 25 februari 2023 09:51:

    is er überhaupt wel eens een fonds in de stervensfase overgegaan naar Brussel/Parijs of zou dit een primeur worden als het lukt ?
    Volgens mij een primeur. FNG (van NL naar B) was zwak, maar niet stervende met ter beurze onverhandelbare aandelen. Idem dito voor het zwakke KKO (van B naar FR), dat voor equity lines ( www.fsma.be/nl/news/de-fsma-waarschuw... ) verhuisde naar Franse wetgeving. En nog steeds bestaat, dus niet stervende was, met in Parijs verhandelbare aandelen. Het gaat in deze beide gevallen tevens over een verhuizing naar het andere land. Niet om een tweede notering, en dat dan de tweede notering de enige notering wordt.

    Technisch kun je je nog afvragen of een handelsonderbreking (tot nader order of tot het schrappen van de notering) een fatale hindernis is, Net zoals ING niet verplicht is om diensten te (blijven) verlenen aan Lavide, is Euronext niet verplicht om (niet aan eisen voldoende) bedrijven toe te laten tot een markt. Lavide moet dan wellicht oplossingen combineren. Bijvoorbeeld met Petserviceholding (net zoals AkzoNobel in communicatie één woord) naar Euronext Growth Oslo, met Noorse Listing Agent voor de clearing & settlement, en met door een geschikte accountant goedgekeurd cijfermateriaal. Maar ook dan gemisbruik je de een IPO ontwijkende Nederlandse notering voor markttoegang, die niet voldoet aan de Nederlandse OOB-eis. Als zoveel mogelijk op orde is, bestaat de kans dat Euronext in het belang van beleggers meewerkt aan de emigratie van Lavide.

    Heb je ook nog het aspect van de tijd, want er is een harde deadline. Je kunt via live.euronext.com/nl/ipo-showcase?fie... bij meerdere noteringen meerdere Agents vinden, maar ook die hebben tijd nodig.

    De kans lijkt mij het grootst dat de vermoedelijke handelsonderbreking kan blijven tot het einde van de noteringsovereenkomst met Euronext, zonder Agent. Zelfs een theoretische RTO door het symbolische Petserviceholding, dat inmiddels in 2023 al in verregaande staat van ontbindinemigratie naar Oslo Børs zou kunnen zijn, kost tijd. BAVA, alsnog een accountant, alsnog een Agent, et cetera.

    Een (langdurige) handelsonderbreking tot aan de delisting is geen primeur; ik heb hier al eens verwezen naar Hamon: live.euronext.com/nl/product/equities...
  5. forum rang 8 Leefloon 25 februari 2023 12:32
    quote:

    Gaasp schreef op 25 februari 2023 12:05:

    Nederland heeft nog 2 kleinere beurzen; NPEX en Nxchange. En via Nxchange kan een bedrijf ook nog naar Bondex.
    Dat buitengewoon boeiende feit klopt als dusdanig, maar negeert dan de redenen waarom Petserviceholding daar weg wil. Dunne handel, en bijna niemand die je ziet pumpen.

    De vaagheid past wel perfect bij Lavide, met bijvoorbeeld een IPO's controlerende niet-accountant (Limited Sanity Check) die tegelijkertijd graag het bedrijf van die IPO wil adviseren. De wereld van "een beursplatform" van Schaaij en van "een Corporate Finance partij" van de NPEX. Ik citeer via mijzelf (rond 15 januari, onder een NPEX-subforum hier) een website, over vage en mogelijk verstrengelde belangen:

    Crowe Foederer Corporate Finance voert deze Limited Sanity Checks – vergelijkbaar met een Due Diligence onderzoek – uit voor NPEX.
    ...
    Heeft u vragen over NPEX of heeft u mogelijk interesse in een financiering via NPEX dan kunt u contact opnemen met Jaap Schrover.
  6. forum rang 5 ramptoerist 25 februari 2023 13:28
    quote:

    Gaasp schreef op 25 februari 2023 12:05:

    Je hoeft niet perse uit te wijken naar het buitenland als Euronext-Amsterdam niet meer kan.
    Nederland heeft nog 2 kleinere beurzen; NPEX en Nxchange. En via Nxchange kan een bedrijf ook nog naar Bondex.
    Denk niet dat dat een beoogde beurs is. Zag wel dat Schaaij blijkbaar zn broer ( dat kwam van u dacht ik ) via bondex loopt te pluggen.

    Kortom, alhier bestaat t vermoeden dat het juist op een niet echt opvallende beurs wil zitten waar enige 'opmerkelijke' volatiliteit
    niet meteen opvalt?
  7. forum rang 8 Leefloon 25 februari 2023 15:45
    quote:

    Gaasp schreef op 25 februari 2023 12:05:

    als Euronext-Amsterdam niet meer kan.
    Nederland heeft nog 2 kleinere beurzen;
    De notering bij Euronext Amsterdam heeft, naar boven afgerond en inclusief recente hysterische dag, een liquiditeitsindex van 10 (op 100). Passend bij een kleine notering, met af en toe een "opleving", maar ver verwijderd van een indicatieve 50 voor serieuze beleggers en handelaars.

    Maak ik de fout om de Petserviceholding-notering bij zo'n kleine beurs te vergelijken met Lavide, dan hoef ik eenzelfde liquiditeitsindex niet eens uit te rekenen voor Petserviceholding: die is 0.

    Geen geldige vergelijking, op de kleine beurs zou Petserviceholding een zeer kleine of zeer grote notering kunnen zijn, maar het kwantificeert een reden om niet voor een (te) kleine beurs te kiezen. De verhandelbaarheid van aandelen Lavide zou belabberder worden. In aandelen van Petserviceholding is YTD slechts op 4 dagen gehandeld, met in totaal 5 transacties. Op de drukste dag, eergisteren, 2 transacties met een effectieve omzet van in totaal €864,00.

    Een noodgedwongen keuze voor een kleine beurs heeft dus gevolgen. Het wordt zo bijvoorbeeld lastig om via de markt een groot belang af te bouwen, ondanks gebruikmaking van de diensten van o.a. Harry Mens en "beursgenoten".

    Opnieuw in theorie, als bijvoorbeeld de talenknobbel van een CEO niet leidend is, kan Euronext Growth in Lissabon een kleine beurs zijn waar je relatief makkelijk in de nationale hoofdindex zou kunnen komen. Die beurs, gewend aan relatief lage koersen, heeft dusdanig weinig grote noteringen dat van de indexnaam PSI 20 het getal 20 is geschrapt. Verder dan 15 noteringen die "groot" genoeg zijn, komen ze daar nu niet meer. Afhankelijk van het indexreglement op dat moment waarschijnlijk de snelste route van kleine notering elders naar opname in de "AEX" van Portugal, als je niet zit met een verhuizing naar Portugal.
  8. forum rang 8 Leefloon 26 februari 2023 12:41
    Alleen als ... kan Lavide het traject voortzetten om genoteerd te worden op Euronext Brussel of Parijs. Dit proces is echter wel onzeker en er kunnen op dit moment geen zekerheden worden verstrekt.
    Volledigheidshalve zou Lavide de zekerheid kunnen verstrekken aan Euroclear dat er tot het binnenkort wellicht beëindigen van de notering niets wordt gedaan waarvoor de diensten van een Agent mogelijk wenselijk zouden kunnen gaan zijn, met het alsnog stilleggen van de handel als die garantie geschonden zou kunnen worden. Tijdelijk geen administratieve vermelding van een Agent, mits in die korte gedoogperiode Euroclear geen prijs stelt op verleende diensten door een Agent. Zo zou er enkele weken langer in het aandeel gehandeld of gedumpt kunnen worden, tenzij Lavide zonder Agent een corporate action wil doorvoeren. Dus geen dividend, geen omgekeerde aandelensplitsing, geen naamswijziging, enzovoort. Alleen reguliere handel, op ongewijzigde basis. In theorie zou Lavide die zekerheid kunnen verschaffen, en de voorwaarden van Euroclear verplichten Euroclear niet tot het beëindigen van een overeenkomst. Toch heeft een handelsonderbreking waarschijnlijk de voorkeur, want waarom zou je als Euroclear risico's gaan lopen omdat Lavide niet aan administratieve verplichtingen van Lavide kan voldoen.
  9. forum rang 4 Pitmans 27 februari 2023 10:13
    Wat doet dat lavide nou toch qua koers ?
    Ondanks de recente stroom van toch vrij treurige mededelingen van het bedrijf, staat de koers nu 27% hoger en is het biedboek vanaf €0,17 (slotkoers vrijdag) gevuld met zo'n 40k aan gelukzoekers, waar dat voorheen nog geen 5k in de volledige bied was.
    Er zal hier toch geen sprake zijn van een heel klein beetje manipulatie om de koers wat op te vijzelen, teneinde voor opschorting handel nog zoveel mogelijk aan een redelijke prijs te kunnen verkopen ?
    Nee, dat kan niet, want dat zou hartstikke verboden zijn en dus gebeurt dat niet.
  10. forum rang 5 Gaasp 27 februari 2023 12:06
    quote:

    ramptoerist schreef op 27 februari 2023 10:31:

    zie nog steeds niets bijzonders. Ook dit soort 'onverklaarbare' stuiptrekkingen ritjes horen toch bij dit zombiefonds?
    Wellicht is het listingagent-probleem nu opgelost, en als Lavide ook nog een OOB-accountant heeft weten in te huren, dan is er voorlopig niks aan het handje.
    We vernemen het wel vanavond
  11. forum rang 8 Leefloon 27 februari 2023 14:40
    quote:

    Hammer schreef op 27 februari 2023 13:15:

    1 Maart? rare datum, ik ben 8 maart gewend.
    Beide datums komen jaarlijks terug; kun je eraan wennen. Als Euronext verstandig (risicomijdend) is, dan beschouwt Euronext ING als zijnde verwijderd, wetende dat ING vanaf 1 maart als Agent geen diensten meer zal verrichten en wil verrichten voor Lavide. Een administratieve werkelijkheid versus de (leidende) werkelijkheid.
  12. forum rang 7 Ron Kerstens 27 februari 2023 20:16
    Je kan beter het originele persbericht lezen;

    www.lavideholding.com/lavide-kan-verd...

    Parallel aan de zoektocht naar een nieuwe ENL-agent, zal Euroclear in de komende tijd bestuderen of het Lavide een aanbieding kan doen om minimale Agent-Services te kunnen aanbieden. Euronext zal de handel gedurende deze periode onderbreken tot een ordentelijke afwikkeling van de handel weer kan worden gegarandeerd. Naar verwachting kan dit enkele weken duren, waarna de handel weer hervat zou kunnen worden (mits wordt voldaan aan bovenstaande voorwaarden).

    Een overstap naar Euronext Growth Paris ligt op dit moment het meest voor de hand. De vereisten voor wat betreft regulering en accountants liggen lager op de Europese groeimarkten. Ook zullen de operationele kosten lager uitvallen. Bovendien vinden veel van de toekomstige activiteiten van Lavide plaats hebben in Frankrijk en past Euronext Growth beter bij de omvang van een bedrijf als Lavide.


    Maar beide heren willen wel heel graag.
503 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links