Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.788 Posts
Pagina: «« 1 ... 1643 1644 1645 1646 1647 ... 3190 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 december 2022 13:01
    6 uur geleden
    Oekraïne: 16 doden door Russische aanvallen en mijnen

    Het aantal doden door Russische aanvallen op de zuidelijke Oekraïense stad Cherson is opgelopen tot dertien, hebben de Oekraïense autoriteiten zondag bekendgemaakt. 64 mensen zijn zaterdag gewond geraakt door de beschietingen. In de regio vielen zaterdag nog eens drie doden doordat een landmijn explodeerde toen hulpverleners bezig waren de omgeving landmijnvrij te maken.

    De autoriteiten spraken eerder van tien dodelijke slachtoffers en beschuldigden de Russen van massale artilleriebeschietingen van het centrum van de stad. President Volodimir Zelenski van Oekraïne veroordeelde de aanvallen als een daad van "terreur". "Dit zijn geen militaire faciliteiten", meldde Zelenski op Telegram, eraan toevoegend dat de beschietingen "moorden omwille van intimidatie en plezier" zijn.

    De door Rusland benoemde gouverneur van het bezette deel van de regio Cherson ontkent dat Russische troepen verantwoordelijk zijn. Oekraïense troepen hebben zelf de stad op "terroristische wijze" beschoten, aldus Vladimir Saldo. "Dit is een walgelijke provocatie met het duidelijke doel om de Russische strijdkrachten de schuld te geven."

    Rusland, dat tien maanden geleden Oekraïne binnenviel, controleert het grootste deel van de regio Cherson. Maar niet de hele regio. Half november heroverden Oekraïense troepen onder meer de stad Cherson, het administratieve centrum, en een aantal kleinere plaatsen in het gebied.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 december 2022 13:07
    Wat Oekraïne kan doen met allermodernste Patriots

    Oekraïne krijgt alsnog de beschikking over het zeer geavanceerde Amerikaanse Patriot- luchtafweersysteem. De verwachting is dat de eerste units begin volgend jaar inzetbaar zijn rond grote steden, tegen inkomende raketten, vliegtuigen en drones.
    Bob van Huët 21-12-22, 20:15

    Oud-commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif verwacht dat de Oekraïners de allerlaatste update van het geprezen luchtverdedigingssysteem krijgen, die ook door de Nederlandse landmacht wordt gebruikt. ,,Ik weet niet in hoeverre ze al bezig zijn met opleiden. Als ze de Oekraïners binnen twee maanden operationeel krijgen, vind ik dat snel. Dit is een technologisch zeer geavanceerd systeem waarbij je mensen niet alleen technisch maar ook operationeel moet opleiden.”

    Effectief

    Patriots worden al sinds 1984 gebruikt door de Nederlandse krijgsmacht. Het is in beginsel een vrij oud systeem, maar wel een dat steeds wordt geüpdatet. Dit is de vierde versie. Een unit is samengesteld uit een grondradar, een lanceerinstallatie voor de raketten, een generator en een commando-controle-eenheid voor alle verbindingen, ook met andere legeronderdelen. Als luchtverdediging is Patriot effectief op grote hoogte, maar ook op lager bij de grond. ,,De radar kan honderden kilometers ver kijken naar wat eraan komt. De bestrijding van het doel ligt tussen de 20 en 60 kilometer. Met enorme snelheid, zo’n 5000 kilometer per uur, worden vijandelijke raketten uitgeschakeld”, vertelt de Kruif.

    Eén zo’n Patriot-raket kost omgerekend 3,7 miljoen euro, de lanceerinstallaties kosten 9,5 miljoen euro per stuk. Aan een complete Patriot-unit kunnen in de Verenigde Staten soms wel negentig man zijn verbonden voor transport, gebruik en onderhoud. De Kruif: ,,Met een zo'n unit kun je een stad als Arnhem beschermen. Voor een grote stad als Kiev heb je er meerdere nodig. De vraag is voor Kiev ook nog wat er daar nog meer aan luchtafweer staat en hoe geïntegreerd de verschillende Oekraïense systemen zijn.”
    Reactie

    De Nederlandse oud-commandant begrijpt waarom de Oekraïners haast hebben de Patriots te gebruiken. ,,Dit is een reactie op de gewijzigde Russische strategie in Oekraïne. De nieuwe generaal Sergej Soerovikin heeft tegen Poetin gezegd dat hij moet proberen de Westerse steun aan Oekraïne te ondermijnen. Hij is de campagne op energiesystemen begonnen. De Russen hebben ook geleerd niet dagelijks het energiesysteem aan te vallen met pakweg tien raketten, maar wekelijks met zeventig raketten. Dan krijg je verzadiging van het luchtafweersysteem, waardoor zoveel mogelijk raketten er wel doorheen komen. Dat is een bewuste strategie.”

    Helpen Patriots dan? ,,Een Patriot kan eigenlijk alles”, aldus De Kruif. ,,De Russen zetten ook veel kruisraketten in die zowel vanuit de lucht zijn gelanceerd uit Tupolevs als vanuit de Zwarte Zee vanaf onderzeeboten. Ook daartegen bieden Patriots hele goede afweer. Heel Oekraïne dichttimmeren wordt moeilijk, ik vermoed dat ze rond Kiev gaan concentreren, maar ook bij andere bevolkingscentra als Charkov, Odessa en Lviv.”
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 december 2022 14:29
    Russia's war on Ukraine latest: Putin says Russia ready to negotiate
    World 45 minutes ago (Dec 25, 2022 07:41AM ET)

    Russia's war on Ukraine latest: Putin says Russia ready to negotiate © Reuters. Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy speaks during a joint news conference with Czech Prime Minister Petr Fiala (not seen), as Russia's attack on Ukraine continues, in Kyiv, Ukraine October 31, 2022. REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

    (Reuters) - Russia is ready to negotiate with all parties involved in the war in Ukraine but Kyiv and its Western backers have refused to engage in talks, President Vladimir Putin said in an interview aired on Sunday.

    * Air raid sirens wailed in Kyiv and across all Ukrainian regions on Sunday morning but no new Russian attacks were reported, officials said. The all-clear was later given.

    * A Russian strike on Ukraine's recently recaptured city of Kherson on Saturday killed at least 10 people, wounded 58 and left bloodied corpses on the road, authorities said, in what Kyiv condemned as wanton killing for pleasure.

    * Three Ukrainian emergency workers were killed when a mine exploded while they were demining parts of the Kherson region, emergency services said.

    * Ukrainians will create their own Christmas miracle by showing they remain unbowed despite Russian attacks that have plunged millions into darkness, President Volodymyr Zelenskiy said in a defiant message.

    * Pope Francis called for an end to the war in Ukraine and other conflicts in his Christmas message, saying the world was suffering from a "famine of peace".

    * The lower house of Russia's parliament is preparing to raise taxes on people who have left the country, as many have since the start of the war in February, said the speaker of the chamber, Vyacheslav Volodin.

    * A top Ukrainian presidential aide called for the "liquidation" of Iranian factories making drones and missiles, as well as the arrest of their suppliers, as Kyiv accused Tehran of planning to supply more weapons to Russia.

    Russia's war on Ukraine latest: Putin says Russia ready to negotiate
  4. forum rang 8 het zwaard 25 december 2022 14:49
    josti5
    25 december 2022 09:03
    auteur info
    quote:
    A Mao schreef op 24 december 2022 22:38:

    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
    Ach ach...

    Ik zal je (weer) missen, A Mao!

    Fijne dagen, en geniet van je vrije tijd!

    Telkens een trol wordt geschorst, schieten blijkbaar de ogen vol tranen bij sommigen overgebleven trollen. Ik zal geen enkele trol missen in het nieuwe jaar . En o ja, ook fijne dagen en vooral zeker niet verder vergeten te dromen over het mooie trollenland Rusland, alsook zijn tsaar Vladimir de verschrikkelijke .
  5. forum rang 8 het zwaard 25 december 2022 14:53
    Nieuw offensief
    Volgens bronnen in Kiev en Washington zijn in Moskou zelfs discussies gaande over een nieuw Russisch offensief begin volgend jaar. De Oekraïense opperbevelhebber Zaloezjni houdt er rekening mee dat zo'n offensief al eind januari kan beginnen. Hij verwacht overigens ook een tweede aanval op Kiev. Rusland heeft de laatste weken zijn militaire aanwezigheid in Wit-Rusland versterkt van waaruit zo'n aanval ingezet zou kunnen worden. Momenteel zijn er evenwel nog geen aanwijzingen dat die Russische eenheden in Wit-Rusland zich klaarmaken voor een aanval.

    In Rusland zelf blijft intussen een grote meerderheid van de bevolking achter de oorlog staan. De bezorgdheid is flink toegenomen, zeker na de gedeeltelijke mobilisering in september. Peilingen laten nu een meerderheid zien die onderhandelingen wil met Kiev, maar dat wil nog niet zeggen dat zij de oorlog als dusdanig afkeuren.
    Veel Russen vinden misschien wel dat de oorlog beter niet was begonnen, maar nu die bezig is, mag Rusland de oorlog zeker niet verliezen. Dat zou betekenen dat Rusland opnieuw op de knieën zit, net als in 1991 na de val van het communisme en de ontbinding van de Sovjet-Unie. Dat scenario willen veel Russen ten allen prijze vermijden.

    Veel Russen weten immers nog wat het betekent om een verliezer te zijn in de geopolitiek. Toen ze het communisme ten val brachten, juichte het Westen. Maar ze merkten vlug dat de vruchten van hun verzet vooral werden geplukt buiten Rusland. De Duitsers konden zich herenigen, Midden- en Oost-Europese landen konden lid worden van de NAVO en de EU. Het Westen dat de Sovjetburgers altijd voorhield dat ze geen vrijheid hadden om naar het buitenland te gaan, opende intussen niet plots zijn grenzen voor de Russen toen ze wel konden reizen. Integendeel, ze moesten urenlang buiten in de kou in de rij staan voor een visum.

    In de nasleep van de mislukte staatsgreep van 1991 werd ook de Sovjet-Unie ontbonden. Rusland, de erfgenaam van de Sovjet-Unie verloor zijn stem in de internationale politiek. Het Westen keek een beetje meewarig naar de vroegere grootmacht. Toen Poetin hard op tafel klopte tijdens de NAVO-top in Boekarest dat Oekraïne nooit lid mocht worden van de NAVO, hoorde je in de wandelgangen een wat neerbuigende "So What?", wat kan Rusland doen om ons daarvan te weerhouden?

    De steun van de Russen voor de oorlog blijft ook hoog omdat de gevolgen voor hun dagelijkse leven al bij al nogal meevallen. Een Russische vriend zei me dat hij nauwelijks plaats vond in de restaurants toen hij met zijn vrouw iets wou gaan eten. De instorting van de economie waar in het Westen op was gehoopt na de afkondiging van zware sancties, is er niet gekomen onder meer door snelle en slimme maatregelen van de Centrale Bank. Rusland blijft ook veel geld ontvangen voor de export van olie en in mindere mate gas waarmee het de oorlog kan blijven financieren. De hogere prijzen voor olie en vooral gas hebben de lagere exportvolumes grotendeels gecompenseerd.
    Uitputtingsslag
    De oorlog zal in 2023 een nieuwe, cruciale fase ingaan. De uitputtingsslag die is begonnen, zal beslissend zijn voor de uitkomst van deze oorlog. Zowel Oekraïne als Rusland verbruikt bijvoorbeeld enorme hoeveelheden munitie. Oekraïne jaagt er in een week door wat de VS in een maand kan produceren. Zowel Rusland als het Westen kunnen niet blijven teren op hun stocks om nieuw materieel en munitie naar het front te sturen. Ze zullen hun productiecapaciteit snel moeten uitbreiden. Wie dat het beste kan doen, zal een enorm voordeel hebben op het slagveld.

    Economisch zijn de vooruitzichten voor Rusland niet goed, ook al is de instorting tot nu toe vermeden. De olie- en aardgasprijzen zijn fors gedaald, onder meer door het warme winterweer en de verwachte diepe coronacrisis in China. Daardoor zal Rusland minder inkomsten hebben van zijn grondstoffenexport.

    Het Westen, en dan vooral Europa, blijft geteisterd door de hoge energieprijzen nu het Russische gas bijna helemaal is weggevallen. 2023 komt Europa misschien zonder kleerscheuren door, maar de gasbevoorrading voor de winter van 2024 kondigt zich nu al aan als een enorme uitdaging.

    Intussen zullen meer en meer mensen en bedrijven af te rekenen krijgen met torenhoge energiefacturen die niet alleen de economie in de problemen kunnen brengen, maar ook een stijgende onvrede onder de bevolking kan veroorzaken. Rusland hoopt dat die onvrede zich via verkiezingen zal vertalen in de verkiezing van politici die de Russische standpunten meer genegen zijn, en dat zo de westerse unanimiteit wordt doorbroken.

    Beide partijen willen intussen de strijd voortzetten en laten geen enkele opening voor onderhandelingen. Oekraïne wil Rusland helemaal verdrijven uit Oekraïne, ook uit de Krim. Rusland speelt nog altijd met het idee om met militaire middelen een machtwisseling in Kiev te verwezenlijken, de zogenoemde ‘denazificatie’, en een Ruslandvriendelijk regime te installeren. Het Westen wil Oekraïne niets opleggen, Kiev moet zelf beslissen onder welke voorwaarden het gesprekken met Rusland wil beginnen.

    Gesprekken
    Gesprekken
    Toch zal er vermoedelijk uiteindelijk gesproken moeten worden. De objectieven van beide landen lijken onhaalbaar, tenzij er mirakels gebeuren. Rusland zal bijvoorbeeld de Krim nooit opgeven omdat zoiets voor vele Russen, zelfs zij die kritisch staan tegenover het Kremlin, een zware vernedering zou zijn. Maar Rusland gaat er in de huidige stand van zaken ook niet in slagen om Oekraïne met militaire middelen in de problemen te brengen. De vastberadenheid van de Oekraïners is alleen nog maar toegenomen. Hoe harder Rusland het land de laatste maanden heeft getroffen met bombardementen op de energie-infrastructuur, hoe sterker die vastberadenheid is geworden.
    De prijs die Oekraïne heeft betaald aan mensenlevens en ellende is intussen zo hoog, dat een onderhandeld compromis alsmaar moeilijker wordt. Zelfs het idee om gesprekken te beginnen is al toxisch in Oekraïne. De Amerikaanse stafchef Milley mocht dat ondervinden toen hij midden november liet verstaan dat Oekraïne beter meteen onderhandelingen kon beginnen omdat het na de herovering van Cherson sterk stond: ‘Als er een mogelijkheid is om te onderhandelen, als dat vrede kan opleveren, grijp die kans.’ De Amerikaanse minister van Defensie Ausitin haastte zich om duidelijk te maken dat de Oekraïners over mogelijke onderhandelingen zullen beslissen en niet de VS.

    Gesprekken zijn dus voorlopig uitgesloten maar het verloop van een oorlog is grillig en onvoorspelbaar. Wat nu niet is, kan nog komen. Maar we kunnen ook naar een patstelling gaan tussen Oekraïne en Rusland die jaren kan duren, of toch naar een duidelijke overwinning van een van de twee landen. Ik vrees dat we het, jammer genoeg, ook in 2023 nog vaak zullen moeten hebben over de oorlog in Oekraïne.
  6. forum rang 8 Freemoneyforever 25 december 2022 15:29
    Goed idee om te onderhandelen. Eerst alle troepen uit Oekraïne. Dan een traject in, waarin naar Europese maatstaf een Parlementaire democratie opgetuigd gaat worden. Uiteindelijk EU en NAVO lidmaatschap. Zo kan Putin deze situatie als (gezien de huidige situatie) redelijk ontsnappen.

    Het echte gevaar is China, daar kan het best een sterke alliantie tegenover staan.
  7. forum rang 8 het zwaard 25 december 2022 17:32
    Poetin: 'Wij zijn niet degenen die onderhandelingen weigeren'
    Russisch president Vladimir Poetin is bereid om te onderhandelen met alle betrokken partijen in het conflict in Oekraïne, maar dat Kiev en Europa daartoe nog niet bereid zijn. Dat heeft hij zondag gezegd op de Russische staatstelevisie Rossiya 1. "We zijn klaar om met alle betrokkenen te onderhandelen over aanvaardbare oplossingen. Maar dat zal van de andere partijen afhangen. Wij zijn niet degenen die weigeren te onderhandelen, dat zijn zij."

    Nog verdedigt Poetin de gehanteerde strategie van Rusland in de oorlog. "Ik geloof dat we ons in de juiste richting begeven. Wij verdedigen onze nationale belangen en die van ons volk. We hebben geen andere keuze dan onze burgers te beschermen."
    Het Westen probeert Rusland en Oekraïne te "verdelen", aldus Poetin. "Alles is gebaseerd op de politiek van onze geopolitieke tegenstanders, en zij proberen Rusland, het historische Rusland, te verdelen." Poetin verzekerde dat de doelstelling van Moskou "totaal anders is: het Russische volk verenigen."

    Poetin zei ook nog er "100 procent" zeker van te zijn dat het Russische leger het Patriot-luchtafweersysteem dat de Verenigde Staten gaan leveren aan Oekraïne, zal "vernietigen".

    Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov had zich eerder deze week in gelijkaardige bewoordingen uitgelaten.

    De Oekraïense president Volodimir Zelenski kreeg de Patriots toegezegd door zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden tijdens een bezoek woensdag aan het Witte Huis in Washington. Daarmee zet Washington de "de facto oorlog" met Rusland voort, liet Peskov optekenen.
  8. [verwijderd] 25 december 2022 18:46
    Omstreden leider huurlingen leger Wagner: “Hoe sneller we alles afnemen van rijke Russen, hoe beter”

    De eigenaar en geldschieter van de Russische paramilitaire groepering Wagner, Jevgeni Prigozjin, heeft zich in een televisie-interview beklaagd over het gebrek aan engagement van de Russische oligarchen en rijken in de oorlog in Oekraïne. “Ze zijn bang. Ze houden van comfort. Ze willen ‘s avonds allemaal in een verwarmd zwembad duiken en genieten”, heeft Prigozjin zaterdag gezegd op de staatszender RT. Prigozjin verschijnt gewoonlijk niet in de media.

    De 61-jarige zakenman pleitte ervoor zijn rijke landgenoten, die niet hun steentje bijdragen aan de oorlog, alles af te nemen. Dan zouden ook zij bereid zijn om zich voor het front in te zetten, meende hij. “Men moet op een gegeven moment begrijpen dat men afstand moet doen van alles wat men heeft, ook van de verleidelijke wereld, de restaurants, de kuuroorden, datsja’s, zwembaden”, zei hij. “Hoe sneller alles hen afgenomen wordt, hoe beter.” Prigozjin heeft, zoals veel rijke Russen, sancties opgelegd gekregen door het Westen wegens zijn steun aan de Russische oorlog in Oekraïne.

    Bron: Belga
  9. forum rang 10 luchtschip 25 december 2022 19:10
    De Nederlandse patatkraam van Franky en Koen was gisteren in Moshun vakbij het vliegveld van Kyiv in Hostomel

    In the village of Moshun near Hostomel, its so heavily bombed that almost no house is left intact. Franky And Coen went there yesterday to provide free food for the people there

    video 0:55 minuut geluid aan

    twitter.com/SlavaUk30722777/status/16...

    If you would like to support them, i have left a link :

    donate now

    Of course we are very happy with every donation
    (however small)
    You can donate in the following ways:

    zie link

    www.frankyandcoen.nl/en/doneer-nu
  10. forum rang 10 luchtschip 25 december 2022 19:17
    Het is pikkedonker in het door de Russen bezette Donetsk stad

    It's still pitch dark in most parts of Donetsk.

    video 0:21 minuut

    Eletricity is turned off in Donetsk city. A power line to Kuibyshevsky and Kyiv district was damaged which left (part of the Voroshilovsky district) without electricity.

    video 2:00 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/160707...
  11. forum rang 10 luchtschip 25 december 2022 19:31
    Het Kharkov offensief

    In het noord westen van Oekraine richtig Luhansk regio

    The AFU ( Armed Forces of Ukraine ) has achieved full fire control over the section (white dashed area) of the P66 highway from Kreminna to Severodonetsk. This writes Alexander Kovalenko, military-political observer of the "Information resistance" group.

    kaart
    Het wit omlijnde en de gele lijn is de weg van Kreminna naar Severodonetsk ( beide plaatsen in Russische handen )

    pbs.twimg.com/media/Fk1uftdXkAI6Meg?f...

    twitter.com/NOELreports/status/160706...

    grotere kaart
    Kreminna bij rode aanwijzer en Severodonetsk ligt pal rechts naast Lysytsjansk
    Zwarte lijn rechts van onder naar boven is de grens met Rusland

    goo.gl/maps/bNRb1vTD4BonS6Kz9
  12. Hallo! 25 december 2022 19:33
    quote:

    luchtschip schreef op 24 december 2022 20:02:

    [...]

    Dat Putin het toch oorlog noemde, is duidelijk een verspreking van zijn kant
    On Thursday, he publicly acknowledged the conflict as a war for the first time.
    [...]
    Putin on Thursday publicly acknowledged the situation as a war for the first time since the invasion was launched in February.

    "Our goal is not to spin this flywheel of a military conflict, but, on the contrary, to end this war," Putin said during a news conference Thursday. "This is what we are striving for."

    news.yahoo.com/putin-said-wants-war-u...
  13. forum rang 10 luchtschip 25 december 2022 20:10
    quote:

    Hallo! schreef op 25 december 2022 19:33:

    [...]

    On Thursday, he publicly acknowledged the conflict as a war for the first time.
    [...]
    Putin on Thursday publicly acknowledged the situation as a war for the first time since the invasion was launched in February.

    "Our goal is not to spin this flywheel of a military conflict, but, on the contrary, to end this war," Putin said during a news conference Thursday. "This is what we are striving for."

    news.yahoo.com/putin-said-wants-war-u...
    Bespaar mij jouw vetgedrukte woorden
    Komt schreeuwerig over om jouw gelijk te onderstrepen

    Putin heeft altijd gezegd dat het een "Special Military Operation" betrof
    Putin heeft zelfs een wet laten uitvaardigen, waarin staat dat wie spreekt van een oorlog ( war ) opgepakt zal worden en berecht met een gevangenis straf van maximaal 15 jaar

    Heeft Putin deze wet al ingetrokken ?

    Neen

    dus volgens Putin is het nog steeds geen oorlog ( war ), maar een "Special Military operation"

    Pas wanneer Putin deze wet intrekt kunnen we aannemen dat Putin het serieus bedoelde

    Waarschijnlijk was dit een verspreking of een doelbewuste provocatie van het Westen om een een reactie uit te lokken

    >>Indien een verspreking
    Dat gebeurt iedere wereldleider wel eens en kan genegeerd worden

    >>indien een provocatie om het Westen uit te lokken
    Dat is een bekende tactiek van Putin en als het hem e heet wordt kan hij zich verontschuldigen door te zeggen dat het een verspreking was

    Echter het Westen geeft geen krimp en laat zich dus niet provoceren

    Gelukkig ben jij er nog om deze provocatie te benadrukken op dit forum in de hoop dat forum leden hier met een reactie komen, wat kan leiden tot een felle discussie
    Ik moet je dan teleurstellen
    Ook ik geef geen krimp en laat mij niet provoceren

    Deze informatie van jou, een toevallige verspreking of bewuste provocatie van Putin, leg ik naast mij neer

    Kom ons maar melden wanneer Putin de wet, dat het verboden is om het een oorlog te noemen, heeft ingetrokken en officieel meedeelt dat hij in oorlog is
    Jij probeert een storm in een glas water te benadrukken om een heftige discussie uit te lokken
    Daar doen wij niet aan mee
  14. forum rang 10 luchtschip 25 december 2022 20:16
    Putin ziet zijn gemobiliseerde soldaten als kanonnenvoer voor de Oekrainse artillerie stellingen

    Een waar slagveld met vele levenloze lichamen van Russische soldaten

    Originele foto van het slagveld bij Bakhmut :

    pbs.twimg.com/media/Fk1-DnxXEAIbDiJ?f...

    Deze foto aangepast met behulp van filters waardoor de dode lichamen duidelijk te zien zijn

    pbs.twimg.com/media/Fk1-DnyWIAApE4H?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/16070...
  15. forum rang 10 luchtschip 25 december 2022 20:20
    Vandaag : heftige explosies op de Krim

    Continuous explosions near the hosting orcs barracks in temporary occupied Yevpatoriya, Crimea.

    Santa still on the delivery schedule

    kaart bij rood omcirkelde

    pbs.twimg.com/media/Fk1oxQEXgAMm4Oh?f...

    twitter.com/Azovsouth/status/16070558...
  16. forum rang 10 luchtschip 25 december 2022 20:32
    Je kan er op wachten

    Stuur gemobiliseerden naar een kazerne en geef ze wapens en handgranaten om te oefenen
    Vervolgens gaan ze naar het plaatselijk cafe, worden dronken en balorig en na een ruzie gooien ze met een handgranaat
    gevolg : 1 gewonde

    Drunk Russian mobilized blowed up a hand grenade in Voronezh region.

    They were resting in a cafe and then for some reason one of them pulled a pin out of the grenade. They were escorted out where man decided to just throw a grenade. 1 person got injured.

    video 0:23 minuut

    twitter.com/bayraktar_1love/status/16...
  17. forum rang 10 luchtschip 25 december 2022 20:35
    Kherson stad is bevrijd, maar van de andere kant van de rivier de Dnjepr beschieten de Russen de stad met artillerie
    Uit solidariteit enorme rijen bij de bloedbank

    A queue of Kherson residents who came today to donate blood for the victims of the yesterday's mass shelling of the city by Russians

    foto
    pbs.twimg.com/media/Fk0HubPWAAYtq_X?f...

    twitter.com/bayraktar_1love/status/16...
63.788 Posts
Pagina: «« 1 ... 1643 1644 1645 1646 1647 ... 3190 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 902,39 +0,26%
EUR/USD 1,0751 -0,05%
FTSE 100 8.358,96 +0,54%
Germany40^ 18.531,90 +0,55%
Gold spot 2.313,34 -0,03%
NY-Nasdaq Composite 16.332,56 -0,10%

Stijgers

AB InBev
+4,60%
Umicore
+2,50%
Solvay
+2,33%
arGEN-X
+2,10%
Barco
+1,73%

Dalers

Bekaert
-2,70%
Aedifica
-1,18%
MONTEA
-1,06%
WDP
-0,99%
Kinepolis
-0,74%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links