Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,219 7 mei 2024 17:35
  • +0,025 (+2,09%) Dagrange 1,190 - 1,230
  • 3.409.674 Gem. (3M) 2,2M

PostNL November 2022

923 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 47 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. JanW63 22 november 2022 21:45
    DEN HAAG (ANP) - FNV mag alleen een staking organiseren bij PostNL als daarbij de bezorging van rouwpost en medische post niet wordt verstoord. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. De beperking geldt tot 6 januari, als de piekperiode van het postbedrijf is afgelopen.

    FNV had in een conflict met PostNL aangekondigd komende vrijdag te gaan staken. Het postbedrijf wilde naar eigen zeggen afspraken maken om te voorkomen dat de bezorging van essentiële post te lijden zou hebben onder die acties en spande een kort geding aan. De rechter droeg beide partijen eerst nog eens op met elkaar te praten, maar gaf PostNL gelijk toen dat niets uithaalde. Het postbedrijf is dan ook tevreden met de uitspraak.

    FNV gaat de uitspraak nog bestuderen en kijkt of er nog mogelijkheden zijn om toch actie te voeren. „Door de voorwaarden die gesteld worden kunnen we nog maar met een heel klein deel van het personeel staken. Het stakingsrecht wordt zo wel erg beperkt”, stelt vakbondsbestuurder Mariska Exalto. Zij zet vraagtekens bij de bewering van PostNL dat het medische zendingen en gewone pakketten niet kan scheiden. „Het voelt alsof ze dit als excuus gebruiken.”

    Een woordvoerder van PostNL laat op zijn beurt weten dat het postbedrijf niet van plan was stakingen te voorkomen. ?Het ging ons alleen om de voorwaarden waaronder dat kan.”

    De staking van vrijdag was bedoeld als drukmiddel in een conflict over de cao. FNV vindt het loonbod van PostNL te laag. Vakbonden CNV en BVPP zien nog wel aanknopingspunten om door te onderhandelen. De cao waar het om gaat geldt voor zo’n 19.000 medewerkers. De postbezorgers van PostNL, ongeveer 16.000 mensen, hebben een eigen cao.
  2. JanW63 22 november 2022 21:48
    En zelf zegt ons PostNL:
    Rechter stelt PostNL in het gelijk over acties FNV
    22 november 2022 21:31

    Den Haag, 22 november 2022 - De rechter in Den Haag gebiedt FNV om haar leden binnen 24 uur op te roepen om tot 6 januari 2023 af te zien van collectieve acties waarbij geen rekening wordt gehouden met de randvoorwaarden die PostNL heeft gesteld. Deze uitspraak voorkomt dat acties zouden kunnen leiden tot verstoring van essentiële dienstverlening, zoals medische zendingen en rouwpost, en onveilige situaties voor medewerkers.
    PostNL is tevreden met deze uitspraak. Deze week begint het piekseizoen met Black Friday, later gevolgd door Sinterklaas en de kerstdagen. PostNL neemt extra operationele maatregelen om de invloed van eventuele acties alsnog te beperken, zodat klanten en consumenten zoveel mogelijk kunnen genieten van een mooi Sinterklaas- en kerstseizoen. Daarnaast houdt PostNL contact met verzendende klanten om hen zoveel mogelijk te helpen hun post en pakketten op tijd bij consumenten te krijgen.

    PostNL blijft verder in gesprek met BVPP en CNV over nieuwe cao’s voor PostNL en voor zaterdagbestellers. PostNL streeft naar cao’s die aansluiten bij de belangen van medewerkers en klanten, die zorgen voor een aantrekkelijke positie als werkgever en die PostNL financieel gezond houden op de lange termijn.
  3. forum rang 6 Lector 22 november 2022 23:32
    Die FNV toch, een tegenvaller in de rechtbank maar toch gaan kijken hoe je alsnog kunt staken, irriteren, dwarsliggen en vervelend doen. Reden? Meer geld!
    De FNV, een clubje werkschuwe maar verbaal sterke slimmeriken dat de belangen behartigt van een iets grotere groep verbaal zwakke niet zo slimmeriken in de strijd om meer loon.
    De FNV neemt alle tijd om “te onderhandelen” (lees: te eisen) en als die onderhandelingen dan niet waar wens (lees: naar eis) verlopen dan gaan ze staken. Staken is een vorm van chantage, maar dan legaal zeg maar. Staken is tegenwoordig een groot recht, maar dan moet je wel lid zijn van een cao en een clubje engnekken als de FNV.
    Als ik morgen ga staken op mijn werk dan lig ik eruit, ook volledig legaal overigens.
    Nu heb je vakbonden en vakbonden en je hebt de FNV. Sommige vakbonden begrijpen nu eenmaal iets beter dat geld eerst verdient moet worden en dat je in onderhandelingen soms ook wat water bij de wijn moet doen. Zeker als je al 9% opslag geboden hebt gekregen.
    Zo niet de FNV, geen druppel water maar meer wijn en natuurlijk meer geld.
    Biedt ze 12% en ze willen 18%, biedt ze 15% en ze willen 20%, het FNV rupsje is nooit verzadigd. En bij de volgende onderhandelingen, jaren later begint het hele spel opnieuw, geef geld en geef meer of we staken. Works everytime, helaas.
  4. forum rang 10 voda 23 november 2022 07:08
    Staking bij PostNL op vrijdag van de baan na uitspraak rechter
    Updated Gisteren, 23:03
    Gisteren, 21:41
    in FINANCIEEL

    DEN HAAG (ANP) - Medewerkers van PostNL gaan vrijdag niet meer staken, heeft vakbond FNV laten weten. Na een uitspraak van de kortgedingrechter in Den Haag zien de medewerkers het nut er niet meer van in, volgens de bond. De rechter oordeelde dat personeel van PostNL wel mag staken maar alleen onder voorwaarden die door het bedrijf waren gesteld om de essentiële postdiensten te kunnen uitvoeren.

    „De leden willen niet onder die voorwaarden staken, want de impact zou dan te gering zijn”, zegt bondsbestuurder Mariska Exalto. Volgens haar snapt het personeel ook niet waarom die voorwaarden, die tot 6 januari gelden, nodig zijn. FNV gaat nu samen met zijn leden bij PostNL kijken of er ook acties mogelijk zijn die wel binnen het vonnis van de rechtbank passen.

    Het conflict tussen de FNV-leden en PostNL draait om een nieuwe cao. FNV vindt het loonbod van PostNL te laag. Vakbonden CNV en BVPP zien nog wel aanknopingspunten om door te onderhandelen. De cao waar het om gaat geldt voor zo’n 19.000 medewerkers. De postbezorgers van PostNL, ongeveer 16.000 mensen, hebben een eigen cao.

    BEKIJK OOK:
    Topvrouw Herna Verhagen PostNL onder vuur na nieuw winstalarm

    Een woordvoerder van PostNL laat op zijn beurt weten dat het postbedrijf niet van plan was stakingen te voorkomen. ?Het ging ons alleen om de voorwaarden waaronder dat kan.”

    De staking van vrijdag was bedoeld als drukmiddel in een conflict over de cao. FNV vindt het loonbod van PostNL te laag. Vakbonden CNV en BVPP zien nog wel aanknopingspunten om door te onderhandelen. De cao waar het om gaat geldt voor zo’n 19.000 medewerkers. De postbezorgers van PostNL, ongeveer 16.000 mensen, hebben een eigen cao.

    www.telegraaf.nl/financieel/850320/st...
  5. [verwijderd] 23 november 2022 09:13
    Positief beurssentiment en ons gewaardeerde PostNL; hoelang nog met Verhagen?

    Deze CEO heeft, door de aandacht te geven aan functies elders, in no-time ruim
    1,5 miljard euro's aan waarde (aandelen) verbrand. Stonden wij nog niet zolang
    geleden op circa 5,00 euro (richting 'op eigen kracht: 5,75) en zie het resultaat
    nu. Ik stel mij met regelmaat de vraag wat er zoal in de boardroom met de RvC
    wordt besproken alsmede of men de herbenoeming van Verhagen (voorjaar 2023)
    wil doorzetten. Het komt mij voor dat de aandeelhouders massaal de AvA gaan
    bijwonen en alles uit de kast zullen trekken om deze herbenoeming te voorkomen.
    Of moeten wij daaraan voorafgaande á la de FNV de straat op en flyers gaan
    uitdelen voor het hoofdkantoor van PostNL?
  6. analyse_A3CD 23 november 2022 10:22
    DHL neemt pakketkluizen Red Je Pakketje over
    Pakketreus DHL neemt voor 5,5 miljoen euro de activa over van het gefailleerde Red Je Pakketje. DHL neemt alle pakketkluizen, rolcontainers, computers en sorteermachines over. Ook zegt het bedrijf zich in te spannen om zoveel mogelijk oud-medewerkers aan een nieuwe baan te helpen.

    Red Je Pakketje, dat in 2021 werd overgenomen door Instabox, ging twee weken geleden bankroet. Het kostte bijna 1300 mensen hun baan. Vermoedelijk zijn de DHL-miljoenen onvoldoende om alle schuldeisers te betalen, meldt RTL. Eind 2021 had de vennootschap Red Je Pakketje voor ruim 18 miljoen euro aan schulden uitstaan.
  7. forum rang 6 Lector 23 november 2022 10:39
    quote:

    analyse_A3CD schreef op 23 november 2022 09:53:

    Gewoon uitgesteld, komt er zeker nog aan voor meer loon en terecht!!
    Terecht?
    Het feit dat post/pakket bezorger een laag betaalde baan is, wil nog niet zeggen dat 9% loonsverhoging een heel slecht bod is, toch?
    In een dergelijke functie verdien je relatief weinig, maar post of pakketjes bezorgen is dan ook geen rocket science zullen we maar zeggen. Het is wel hard werken, maar dat geldt voor wel meer beroepen.

    De hele branche betaalt matig en dan denk ik dat PostNL het nog redelijk goed doet op maatschappelijk gebied.
    Ik ben van mening dat we als maatschappij af moeten van het feit dat je zomaar kunt gaan staken als je je zin niet krijgt maar ik besef dat die kans klein is in de maakbare maatschappij.
    In Frankrijk staken ze ook te pas en te onpas, daar gaat dat land nog eens kapot aan.

    Als je jaar in jaar uit van mening bent dat je onderbetaald wordt dan moet je volgens mij ander werk gaan zoeken. Maar blijkbaar is staken en drammen tegenwoordig de norm.
    Ik werk ook hard, maar ik heb geen cao, geen vakbond en al helemaal geen 9% loonsverhoging ondanks de inflatie. Wat ik wel heb? De vrijheid om ander werk te gaan doen, moet ik het alleen wel zelf regelen.
  8. Shlomo 23 november 2022 11:09
    Lector, goed verwoord ben het helemaal met je eens. Ben je het als werknemer niet eens met je beloning wat bij dit werk een gepast salaris is in mijn optiek, dan moet je een andere baan zoeken. Maar ik ben bang dat je met de opleiding en de kennis die je hebt van kakkebed in pissebed komt.
  9. [verwijderd] 23 november 2022 12:13
    quote:

    Johanna schreef op 23 november 2022 09:13:

    Positief beurssentiment en ons gewaardeerde PostNL; hoelang nog met Verhagen?

    Deze CEO heeft, door de aandacht te geven aan functies elders, in no-time ruim
    1,5 miljard euro's aan waarde (aandelen) verbrand. Stonden wij nog niet zolang
    geleden op circa 5,00 euro (richting 'op eigen kracht: 5,75) en zie het resultaat
    nu. Ik stel mij met regelmaat de vraag wat er zoal in de boardroom met de RvC
    wordt besproken alsmede of men de herbenoeming van Verhagen (voorjaar 2023)
    wil doorzetten. Het komt mij voor dat de aandeelhouders massaal de AvA gaan
    bijwonen en alles uit de kast zullen trekken om deze herbenoeming te voorkomen.
    Of moeten wij daaraan voorafgaande á la de FNV de straat op en flyers gaan
    uitdelen voor het hoofdkantoor van PostNL?
    12.00 uur: wat een beestenbende; bijna wederom 2% naar de haaien.
923 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 47 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Resultaten PostNL nog slechter dan gevreesd, duurdere postzegel geen gamechanger

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links