Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggen in voeding

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 augustus 2022 09:08
    Geen graan van India voor de wereld, een groot geluk voor Oekraine ....

    NEW DELHI (ANP/BLOOMBERG) - India lijkt zijn eerdere belofte om een grote exporteur van graan te worden niet na te kunnen komen. Het land zou vanwege tegenvallende oogsten zelfs overwegen graan van elders te moeten halen, meldden bronnen aan persbureau Reuters.

    De Indiase premier Narenda Modi verklaarde kort na de Russische invasie in Oekraïne nog vol bravoure dat India gereed stond om "de wereld te voeden". Krap vier maanden later lijkt het tegenovergestelde waar. Door de recordbrekende hittegolf die India dit voorjaar teisterde valt de graanoogst minder hoog uit dan verwacht. Door de mindere productie zijn de prijzen lokaal gestegen, waardoor het dagelijks leven voor honderden miljoenen Indiërs duurder is geworden. Zij gebruiken graan om basisvoedsel als naan en chapati te maken.

    Na de eerste aanwijzingen dat de tarweoogst minder hoog zou uitvallen dan eerder geraamd werd de export van graan al beperkt. De staatsreserves zijn in augustus gedaald naar het laagste niveau in 14 jaar tijd. Voor consumenten is tarwe zo'n 12 procent duurder geworden. Door het dreigende tekort en de stijgende prijzen treffen de autoriteiten nu voorbereidingen om tarwe elders te kopen.

    Overleg over invoerbelasting

    Regeringsambtenaren zouden momenteel in overleg zijn over het al dan niet verlagen of afschaffen van de invoerbelasting van 40 procent op tarwe om meelfabrikanten in sommige regio's te helpen graan in te voeren. Het Indiase minister van Voedselvoorziening gaf zondag in een bericht op Twitter evenwel aan dat er geen plannen voor graanimport zijn en dat er voldoende voorraden zijn.

    Hoewel India de op één na grootste tarweproducent ter wereld is, is het nooit een grote exporteur geweest. Het heeft ook nooit veel geïmporteerd. Het land was zo goed als zelfvoorzienend. De autoriteiten gaan er nu van uit dat de oogst voor 2021-22 ongeveer 107 miljoen ton zal bedragen, tegen een schatting van 111 miljoen in februari. De nieuwe raming is mogelijk iets te optimistisch, aangezien handelaren en meelfabrikanten een opbrengst van 98 miljoen tot 102 miljoen ton voorspellen.

    www.msn.com/nl-be/financien/nieuws/in...
  2. ivan 1 september 2022 11:20
    Veel stijgt ook, je merkt het bij veel eiwitpoeders ook.
    Leveranciers maken minder marges en verhogen hun prijzen.
    bedrijven in supplementen houden of minder marges over, of verhogen hun prijzen.
    Als je kijkt naar bodyenfit.nl gaat het niet helemaal goed door gigantische stijgingen.

    maar andere verkopers zoals kossonutrition.nl en xxlnutrition.nl proberen juist maar minimaal te stijgen. Lastige tijden zijn het..
  3. 02 november 2004 1 september 2022 12:22
    Voeding? Kijk eens naar het Braziliaanse JBS, JBS staat op drie keer de jaarwinst. Dus een K/W van 3! Daarbij komt dat in de VS nu een grote droogte heerst, veel runderen worden nu al vroeger geslacht omdat het voer te duur wordt.

    Ik wil de JBS ADR;s kopen, die noteren in US Dollars op Wall Street

    JBS S.A. is een Braziliaans beursgenoteerd vleesverwerkend bedrijf dat bestaat uit slachthuizen, koelhuizen en vleesverwerkende fabrieken. Het bedrijf levert rund-, varkens- en kippenvlees aan restaurants en supermarkten en exporteert de vleesproducten onder zeventig verschillende merken naar circa 190 landen. Het bedrijf wordt gezien als het grootste vleesverwerkende bedrijf ter wereld en telt circa 235.000 werknemers, verdeeld over kantoren en fabrieken in 20 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in São Paulo.

    Graag jullie gedachten, dank
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 879,22 +0,04%
EUR/USD 1,0700 -0,10%
FTSE 100 8.158,35 +0,46%
Germany40^ 17.958,90 +0,15%
Gold spot 2.294,42 +0,38%
NY-Nasdaq Composite 15.605,48 -0,33%

Stijgers

IBA
+3,34%
Elia
+3,27%
arGEN-X
+2,71%
WDP
+2,33%
Aedifica
+2,08%

Dalers

Umicore
-2,68%
Lotus ...
-2,65%
UCB
-2,65%
Deceun...
-1,57%
Proximus
-1,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links