Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,475 3 mei 2024 17:35
  • -0,275 (-0,81%) Dagrange 33,385 - 33,865
  • 5.779.215 Gem. (3M) 7,3M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 9729 9730 9731 9732 9733 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 augustus 2022 07:03
    quote:

    Carl 2-8 schreef op 24 augustus 2022 03:43:

    Natuurlijk kan Shell snel naar 32eur en dan is dit top voor de aandeelhouders maar voor cfd handel ga je dan het gevoel krijgen dat wanneer je de oprit van je huis neemt het elke dag de laatste keer kan zijn;)

    Dat zie ik niet zo. Wat moet de aandeelhouder doen als dividendrendement steeds verder daalt? Verkopen ipv aandeelhouder blijven…….

    Waarom niet short AEX als hedge?
  2. [verwijderd] 24 augustus 2022 07:13
    quote:

    am1993 schreef op 23 augustus 2022 22:47:

    [...]
    Als Shell zover door de BB naar boven door is geschoten zou je bijna een opening van 27.12 verwachten. Koersen keren vaak weer terug binnen de BB. Of die moet een forse zwieper omhoog geven. Afwachten. Wel leuk voor de daghandelaren hier. ga het volgen. Succes. Ik zit er in voor de LT, dus mij maakt het niets uit.
    Wat betekent erin zitten voor LT? Neem aan dat je goed rendement op je kapitaal wil hebben. Wat doe je dan bij stijgende koersen en dus dalend dividendrendement? Deel verkopen om later lager terug te kopen, ATM calls schrijven? Tussen juni en nu bijna 5 euro verschil. Dat is 5 jaar dividend en dan heb ik het nog niet over “compounding” over die 5 euro in komende 5 jaar.
  3. Up&Down 24 augustus 2022 07:16
    Einde staking prelude

    (Adds union comment, details)
    By Sonali Paul
    MELBOURNE, Aug 24 (Reuters) - Shell and unions representing workers at its Prelude floating liquefied natural gas (FLNG) facility have reached a wage deal to end a long-running strike and restart production at the site off northwest Australia, they said on Wednesday.
    Shell shut the 3.6 million-tonnes-a-year Prelude facility in July and told customers it would be unable to supply LNG for the duration of the protected industrial action, or strikes approved by Australia's Fair Work Commission, over a wage dispute.
    "Shell is pleased to confirm an in-principle Enterprise Agreement has been reached with the Australian Workers’ Union and Electrical Trades Union in relation to the Prelude FLNG facility," the company said in an emailed statement.
    "The process to formally lift the work bans in place under the Protected Industrial Actions is expected to be completed shortly, which will enable the facility to commence the process to prepare for a hydrocarbon restart," it said.
    A Shell spokesperson was not immediately available to comment on how soon the company would be able to resume LNG shipments.
    The Offshore Alliance, which combines the Australian Workers' Union and Maritime Union of Australia, said workers would vote on the enterprise bargaining agreement (EBA) later this week.
    "76 days of lawful Protected Industrial Action to secure an EBA which prevents jobs being outsourced to low-wage labour hire contracts is a fight worth having," the Offshore Alliance said on its Facebook site.
    (Reporting by Sonali Paul; Editing by Tom Hogue and Christian Schmollinger)
    ((Sonali.Paul@thomsonreuters.com; +61 407 119 523;))
    Keywords: SHELL LNG/PRELUDE (UPDATE 1)
  4. forum rang 9 Ron-tron system 24 augustus 2022 07:21
    quote:

    DPL64 schreef op 24 augustus 2022 07:03:

    [...]

    Dat zie ik niet zo. Wat moet de aandeelhouder doen als dividendrendement steeds verder daalt? Verkopen ipv aandeelhouder blijven…….

    Waarom niet short AEX als hedge?
    Je hebt gelijk top voor de aandeelhouders die willen verkopen moet het zijn.
    Voor dividend herbeleggers of wie maandelijks wil bijstorten is het geen goed nieuws.
    Ook voor de buybacks is een hogere koers een nadeel en dus ook voor de aandeelhouders.
    Eigenlijk is het enkel goed voor verkopers.
    Gisteren nog dj shorts bijgekocht met de nieuwe stijging olieprijs maar reeds verzilverd.
    Heb de on air WiFi maar genomen want voor 16,99usd is deze ok:)
    Wil de opening nu ook niet mislopen.
  5. NoorderBelg 24 augustus 2022 07:26
    quote:

    DPL64 schreef op 24 augustus 2022 07:13:

    [...]

    Wat betekent erin zitten voor LT? Neem aan dat je goed rendement op je kapitaal wil hebben. Wat doe je dan bij stijgende koersen en dus dalend dividendrendement? Deel verkopen om later lager terug te kopen, ATM calls schrijven? Tussen juni en nu bijna 5 euro verschil. Dat is 5 jaar dividend en dan heb ik het nog niet over “compounding” over die 5 euro in komende 5 jaar.
    Ik zit er ook voor de LT in met een gak van +/- €17.
    Het maakt me ook niet uit of het aandeel nu €17 noteert, of €27. Ik blijf lekker zitten waar ik zit en maak me niet druk over het "dalende" dividendrendement omdat ik steeds mijn orginele aankoopprijs hanteer bij het berekenen van het (dividend) rendement.

    Ik probeer dit rendement wel verder op te krikken met wat handel in opties.
  6. forum rang 10 voda 24 augustus 2022 07:40
    Shell bereikt akkoord met stakers op Australische Prelude - media
    Werk vermoedelijk weer hervat.

    (ABM FN-Dow Jones) Shell heeft een akkoord bereikt met de stakende vakbonden op zijn Australische offshore faciliteit Prelude. Dit meldde persbureau Bloomberg woensdag.

    Volgens Bloomberg betreft het een principe-akkoord.

    Met dit akkoord lijkt de weg vrij om het platform weer opnieuw in gebruik te nemen. Prelude is sinds half juni buiten gebruik, nadat werknemers in staking gingen vanwege een loongeschil.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 7 DeLa(s)Vega(s) 24 augustus 2022 07:58
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 23 augustus 2022 21:55:

    [...]

    Ze kunnen wel meebieden met de hoogste bieder, maar als de koers voortdurend stijgt dan worden ze overboden voordat dat bod aan de beurt komt. En kunnen ze hooguit de laat wegkopen nadat een ander daarvan gekocht heeft. Maar dat is maar een beperkte hoeveelheid, en wat ze meer proberen te kopen blijft daar dan als bied staan, wat ook al snel weer overboden wordt voor er veel aan geleverd is.

    De regel dat ze tot 5% boven de gemiddelde koers van de afgelopen 5 dagen mogen bieden hielp vandaag niet, want de koers was daar al boven.
    Ik heb even de high-low van de voorgaande 5 handelsdagen gebruikt, daar het midden van genomen en vervolgens de "gemiddelde koers" berekend. Ik kwam uit op € 26,14. Daar 5% bovenop geeft € 27,45.

    Dus gisteren mocht Citi ongehinderd doorkopen tot die prijs. Pas daarboven zou dan de "independent" bieder- regel gaan gelden, immers "the higher of" beide regels geldt in de statuten vh inkoopprogramma.

    Het viel me op dat de inkoop in A'dam gisteren is gestopt bij koers € 27,00. De inkopen in Londen gingen wel door in de hogere prijsregionen.

    Hoe dan ook: een flinke slinger omhoog gisteren, waarbij de stofzuiger slechts 1 miljoen (normaal circa 3,6 miljoen gemiddeld) stukken inkocht. Een andere grote koper in de markt, sinds maandag al ?

    Helaas, voor mij, heb ik niet goed gehandeld op mijn inzicht dat op maandag de koers maar niet zakte terwijl olie 4% onderuit ging. Dom, dom, ego, geen verlies willen/kunnen nemen op short positie. Althans, slechts voor de helft die positie gesloten en niet 100% en vervolgens naar long gedraaid. Dat zou feest zijn geweest!

    Dus gisteren was voor mij bloeden terwijl mijn visie op Shell juist long is (mede gebaseerd op inkoopprogramma). Carl waarschuwde al: pas op met naked shorts in Shell, da's spelen met vuur, houd de Stop Loss er kort op.....

    Succes weer ieder vandaag!
  8. forum rang 7 DeLa(s)Vega(s) 24 augustus 2022 08:10
    quote:

    Woutercross schreef op 23 augustus 2022 22:10:

    [...]

    Was het zo een gekke vraag dan? Ik ben redelijk nieuw op de aandelen markt, dus als iemand info vraagt over iets dat ik niet ken zoek ik het graag op. Leergierig, verdiep me graag in dingen die me interesseren. Omdat een ander bedrijf de ticker PHI heeft, vraag ik het na, niet heel vreemd toch?

    Betreft grammatica, 100% mee eens, een krappe voldoende voor Nederlands. Nooit goed in geweest, gaat ook nooit komen.
    Maar mijn skills liggen ergens anders, chemie, wiskunde. Heb zelf een laboratorium, zelf een bedrijf. En ja, spijt me, grammatica kan ik niet. Maar niet iedereen kan altijd alles, voor belangrijke zakelijke mails heb je dan een assistent voor.

    Tuurlijk je kan altijd iemand aanvallen (onderwijzen) op grammatica, dat zie je op een forum, de minpunten die jij hebt waarschijnlijk niet. Of je moet al perfect zijn, dan zal ik mijn excuses aan je aanbieden.

    Om terug te gaan naar hetgeen waar dit forum om gaat:
    Ik ga Philips in mijn watchlist zetten, bedankt voor de tip en de vriendelijkheid :)
    Excuses van mijn kant. Ik las je post als "je weet niet eens wat de ticker is, lees je eens in". Jouw tekst is verkeerd geïnterpreteerd door mij, kennelijk.

    Pas op met PHI (zo blijf ik het eigenwijs noemen). Is nog steeds een vallend mes. Ik zelf pak het "mes" pas op als ik meen te zien dat het stil op de grond ligt.

    Ik heb enorm veel minpunten. Vooral in traden. De meest basale dingen gaan mis. Zoals eigenwijs geen Stop Loss instellen en vervolgens eigenwijs in een scheve (verlieslatende) positie proberen die positie "weg te denken".

    Andere fouten: te groot gaan als het een beetje tegen zit. Grote posities zijn nóg moeilijker te sluiten met verlies. Te weinig of geen vaste handelsregels toepassen en dus eigenlijk bij elke trade "op gevoel" openen en "op gevoel" sluiten. Een systeem willen adopteren, maar er dan toch als het niet lekker loopt een eigen twist aan geven.

    Etc, etc.

    Grote benefit: ik zal nooit mezelf voor de gek houden "dat ik zeker weet dat het aandeel dit jaar nog naar € 30 gaat". Of "zeker weet dat er heus dit jaar nog wel een koopkans komt onder € 26". En ik kan hakken. Als het vandaag weer omhoog gaat hak ik alsnog die short positie van € 26. Dan gaat er "een arm af", maar ben ik wel weer vrij in kapitaal én hoofd om verder te handelen.

    Zeer velen hakken nooit, nemen nooit verlies. Allemaal keuzes.

    Succes !
  9. forum rang 9 Ron-tron system 24 augustus 2022 08:13
    quote:

    DeLa(s)Vega(s) schreef op 24 augustus 2022 07:58:

    [...]

    Ik heb even de high-low van de voorgaande 5 handelsdagen gebruikt, daar het midden van genomen en vervolgens de "gemiddelde koers" berekend. Ik kwam uit op € 26,14. Daar 5% bovenop geeft € 27,45.

    Dus gisteren mocht Citi ongehinderd doorkopen tot die prijs. Pas daarboven zou dan de "independent" bieder- regel gaan gelden, immers "the higher of" beide regels geldt in de statuten vh inkoopprogramma.

    Het viel me op dat de inkoop in A'dam gisteren is gestopt bij koers € 27,00. De inkopen in Londen gingen wel door in de hogere prijsregionen.

    Hoe dan ook: een flinke slinger omhoog gisteren, waarbij de stofzuiger slechts 1 miljoen (normaal circa 3,6 miljoen gemiddeld) stukken inkocht. Een andere grote koper in de markt, sinds maandag al ?

    Helaas, voor mij, heb ik niet goed gehandeld op mijn inzicht dat op maandag de koers maar niet zakte terwijl olie 4% onderuit ging. Dom, dom, ego, geen verlies willen/kunnen nemen op short positie. Althans, slechts voor de helft die positie gesloten en niet 100% en vervolgens naar long gedraaid. Dat zou feest zijn geweest!

    Dus gisteren was voor mij bloeden terwijl mijn visie op Shell juist long is (mede gebaseerd op inkoopprogramma). Carl waarschuwde al: pas op met naked shorts in Shell, da's spelen met vuur, houd de Stop Loss er kort op.....

    Succes weer ieder vandaag!
    Wat mij ook opviel maandagavond op de ADR was toen de olieprijs flink herstelde tot bijna plus 1% de koers shell ook bleef liggen tussen 52,65-52,95usd en heb toen 3 extra porties gekocht waarvan 2 zelfs met dubbele aantallen maar dezelfde avond de 52,65 eruit op 52,82 en gisteren de andere 2 op 54,07 en 54,48 en daarna short op 54,95usd,
    50% benut van de uitzonderlijke stijging.
    De short is niet naakt natuurlijk maar tegenover long posities.
    Nu zat het prelude nieuws grote kans gisteren al gedeeltelijk in de koers want insiders zitten er altijd tussen.
    Als deze draait met de huidige gasprijzen dat geeft toch wel een dikke plus op de winst.
    Moeilijk om shell los te laten bij stijging en waar.
    Maar ik verwacht ook nog 30% herstel bij barrick gold de volgende 12maanden en dan liggen daar enorme handelskansen.

  10. [verwijderd] 24 augustus 2022 08:59
    De koers komt zo langzaam op een punt dat ik overweeg om het gedeelte wat ik nog heb te verkopen. Winst is winst maar de vraag is natuurlijk hoeveel winst ik verder laat liggen :-). Heb mijn andere porties er eerder uit gedaan maar dit gedeelte alsmaar aangehouden. Dat is een verstandige beslissing geweest. Richting de 30 wat ik hier op het forum lees zie ik toch niet zomaar gebeuren maar ik kan het ook zomaar mis hebben.
  11. forum rang 7 DeLa(s)Vega(s) 24 augustus 2022 09:12
    quote:

    Mika schreef op 24 augustus 2022 08:59:

    De koers komt zo langzaam op een punt dat ik overweeg om het gedeelte wat ik nog heb te verkopen. Winst is winst maar de vraag is natuurlijk hoeveel winst ik verder laat liggen :-). Heb mijn andere porties er eerder uit gedaan maar dit gedeelte alsmaar aangehouden. Dat is een verstandige beslissing geweest. Richting de 30 wat ik hier op het forum lees zie ik toch niet zomaar gebeuren maar ik kan het ook zomaar mis hebben.
    Zeker de overweging waard. Ik vraag me wel altijd af "waar ga ik met de liquide middelen naartoe?" Zelf vind ik het erg prettig om winsten in de reële economie aan te wenden. Dubbel plezier van de "gratis" aanschaf.

    Maar niet zelden steek ik de centjes dezelfde dag nog in een ander fonds waarvan mijn matig werkende glazen bol voorziet dat die harder zal stijgen dan -bijv- Shell.

    Kortom: ik heb geen advies voor je, sorry.
  12. [verwijderd] 24 augustus 2022 09:15
    quote:

    DeLa(s)Vega(s) schreef op 24 augustus 2022 09:12:

    [...]

    Zeker de overweging waard. Ik vraag me wel altijd af "waar ga ik met de liquide middelen naartoe?" Zelf vind ik het erg prettig om winsten in de reële economie aan te wenden. Dubbel plezier van de "gratis" aanschaf.

    Maar niet zelden steek ik de centjes dezelfde dag nog in een ander fonds waarvan mijn matig werkende glazen bol voorziet dat die harder zal stijgen dan -bijv- Shell.

    Kortom: ik heb geen advies voor je, sorry.
    Ik herken wat je schrijft maar wat extra geld aan de zijlijn hebben in deze tijd is misschien ook niet verkeerd. Bovendien ga ik morgen op vakantie en wil dan minder tijd aan de beurs besteden. Zeker bij Shell waar het toch veel daytraden is geweest de laatste tijd.
    Merci voor je reactie.
  13. [verwijderd] 24 augustus 2022 09:19
    quote:

    gg25 schreef op 24 augustus 2022 01:21:

    dit is waar ik het laatst over had dat shell koers niet teveel laat oplopen ik heb me wel vergist dacht dat ze bij 26 zouden stoppen maar blijkbaar bij 27. ben heel benieuwd naar koers morgen
    Volgens mij poste je juist paar keer dat de koers naar laag 25 of 24 zou gaan.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 9729 9730 9731 9732 9733 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links