Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.637 Posts
Pagina: «« 1 ... 433 434 435 436 437 ... 3182 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 21 maart 2022 15:38


    Glasnost Gone :

    Russia's desperate to capture Mariupol.

    Ukraine has rejected a Russian ultimatum offering people in the besieged city safe passage out of the port if they surrender.

    But Ukraine refused, saying there was no question of it surrendering the strategic port city.

    pbs.twimg.com/media/FOWsu9sWUAMYPF9?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/15057...

    BBC News :

    Ukraine conflict: Russia trying to starve Mariupol into surrender

    www.bbc.com/news/world-europe-60816885
  2. forum rang 10 luchtschip 21 maart 2022 15:45


    Ambassade van Oekraine op twitter :

    We vinden de nieuwe uitstraling van jullie gebouw geweldig mooi, Ambassade van Rusland

    In Notting Hill, London, UK, the colours of Ukraine’s national flag are projected tonight onto the building of Russia’s embassy :

    pbs.twimg.com/media/FOUn7F8XEAQNGK8?f...

    twitter.com/UkrEmbLondon/status/15056...
  3. forum rang 10 luchtschip 21 maart 2022 15:52


    All 4 major international oilfield servicing firms have now left Russia: Halliburton, Schlumberger, Baker Hughes and Weatherford International

    Russia will struggle with exploration and servicing of fields without them. China cannot substitute for that lost expertise and tech

    twitter.com/DAlperovitch/status/15056...
  4. forum rang 8 Leefloon 21 maart 2022 15:58
    quote:

    JdeFL schreef op 21 maart 2022 09:20:

    ''t is nog nooit gebeurd.
    In de ogen van veel Russen, die slechte ervaringen hebben met democratie (uiteenvallen federatie, constitutionele crisis uit 1993, ontstaan van oligarchen, ...), is dat al gebeurd.

    De Tweede Wereldoorlog, om een voorbeeld van een westerse aanval op een Russische stad te noemen. Of nu het niet respecteren van oude invloedssferen, met een ongeremd lijkende uitbreiding van EU en/of NAVO. Vanuit die kant bekeken, en uiteraard een verklaring in plaats van rechtvaardiging.

    Voor ons is een verwijzing naar nazi's in Oekraïne misschien raar, mallotig, maar blijkbaar zijn we de oorspronkelijke nazi's klaarblijkelijk in een dusdanige mate vergeten dat er beweerd kan worden dat het westen een Russische stad nog nooit zou hebben aangevallen. Eerdere westerse sancties daargelaten, die weleens neerkomen op dat een Russische reactie ná een westerse actie het westen niet beviel.
  5. forum rang 10 luchtschip 21 maart 2022 16:02
    quote:

    luchtschip schreef op 21 maart 2022 15:30:

    Putin's specialiteit : het beschieten en bombarderen van steden

    Nu is Kyiv het doelwit, met hier beelden van een verwoest winkelcentrum

    The video shows the destroyed Retroville shopping mall in Kyiv, following an overnight missile strike.

    According to Prosecutor General's Office, at least eight people were killed.

    video 0:24 minuut

    twitter.com/KyivIndependent/status/15...

    Enorme explosie bij het winkelcentrum in een wijk van Kyiv op beeld

    video 0:33 minuut

    twitter.com/Euan_MacDonald/status/150...
  6. forum rang 8 het zwaard 21 maart 2022 16:07
    VS kan niet bevestigen of weerleggen dat Rusland hypersonische raket heeft ingezet
    De Verenigde Staten kunnen niet bevestigen of weerleggen dat Rusland afgelopen weekend hypersonische raketten heeft ingezet tegen doelwitten in Oekraïne. Dat laat een hooggeplaatste van het Amerikaanse ministerie van Defensie weten op anonieme basis.

    Moskou verkaarde zaterdag dat het Russische leger voor het eerst in de geschiedenis zo'n hypersnelle én manoeuvreerbare raket had ingezet. Rusland staat sowieso operationaal het verst wat dat soort wapens betreft.

    "Het zou kunnen dat Rusland gewoon een boodschap wil meegeven aan het Westen", aldus de Amerikaanse bron.
  7. forum rang 10 luchtschip 21 maart 2022 16:15


    Russia’s war of annihilation ( vernietiging ) in Ukraine

    video rapportage van CNN over de belegerde en met de grond gelijk gemaakte stad Kherson ( havenstad in Zuid Oekraine ) waar het Oekrainse leger de Russen weer terug dringt

    vide0 5:22 minuut

    twitter.com/TatAtfender/status/150590...
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 maart 2022 16:23
    Terug naar de Sovjet-Unie? 'Repressie van Poetin lijkt steeds meer op stalinistische tirannie’

    Back in the USSR is een lekker nummer van The Beatles, maar is het ook de onaangename waarheid over het Rusland van vandaag?
    Hans Nijenhuis 21-03-22, 12:00

    Overal vielen de autoritaire regimes, de liberale economie had gewonnen, en het spraakmakende Amerikaanse boek dat dit allemaal beschreef heette: Het einde van de geschiedenis. Dat was 1992. Dertig jaar later wordt een ander boek veel gelezen om de actualiteit te doorgronden. De auteur is van Russische komaf en het heet: De toekomst is geschiedenis.

    Valt Rusland inderdaad terug naar de tijd van de Sovjet-Unie, de tijd waarin burgers zich gedeisd hielden? Waar er vrijwel geen andere informatie was dan die door de overheid werd verstrekt? Waar een ‘IJzeren Gordijn’ het land vrijwel hermetisch afsloot van de rest van de wereld? Een land waarmee wij in Koude Oorlog waren?

    Flikflooien

    Wie zoekt naar een antwoord kan beginnen bij McDonald’s. De vestiging in Moskou, geopend in 1990 na jaren van gesteggel. Met 700 zitplaatsen was het meteen de grootste ter wereld. Aan het prachtige Poesjkinplein nog wel, midden in het centrum, de plek waar mensen elkaar ontmoeten om wat te praten, te schaken of te flikflooien. Zichtbaarder kon het niet: Moskou liet eindelijk Westerse invloeden toe. Tot dan toe waren de merken die jonge mensen wereldwijd in vervoering brachten, steevast buiten de deur gehouden.

    Met de merken volgden de mensen. Joe Cocker trad op in het Kremlin. Zelfs de Verenigingskerk van Sun Myung Moon kon de grote vergaderzaal, waar de communistische partij altijd bijeen was gekomen, afhuren voor een dienst met 6000 belangstellenden. Het aantal vestigingen van McDonald’s steeg en steeg tot uiteindelijk bijna 800. Tot vorige week. Toen werden ze in één keer allemaal gesloten. Net als Ikea en noem maar op. Dertig jaar nadat de wereld naar Rusland kwam, is de grote uittocht begonnen.

    Doodgemarteld

    Voor een antwoord kun je ook kijken naar Memorial. Een mensenrechtenorganisatie, opgericht in 1989 door de gerespecteerde atoomgeleerde en Nobelprijswinnaar Andrej Sacharov. Ook dit was nog nooit vertoond. Eigenlijk was het een historisch genootschap: Memorial wilde de miljoenen Russen die onder Jozef Stalin in de kelders van de geheime dienst waren doodgemarteld of die in strafkampen van uitputting waren gestorven, een waardige plek in de geschiedenis geven. Leren van het verleden en voorkomen dat ooit nog totalitair regime terugkeert, stond er in de statuten.

    Stond, want afgelopen december is Memorial verboden. Veroordeeld als ‘buitenlandse agent’ en voor het te schande maken van het Sovjet-verleden. Intussen is de bouw begonnen van het eerste ‘Stalin Centrum’, een museum dat de goede prestaties van één van de beruchtste dictators van de twintigste eeuw over het voetlicht moet brengen. Die prestaties zijn er: Stalin bestreed als leider van de Sovjet-Unie van 1920 tot 1953 het analfabetisme, hij industrialiseerde zijn land, had een beslissende bijdrage in het verslaan van Nazi-Duitsland. Maar hij liet ook tegenstanders ‘wegzuiveren’, duizenden mensen vermoorden, stuurde miljoenen mensen de hongerdood in en bouwde het grootste stelsel van concentratiekampen dat de wereld ooit heeft gekend.

    Catastrofe

    We weten dat Vladimir Poetin het uiteenvallen van de Sovjet-Unie ‘de grootste geopolitieke catastrofe van de twintigste eeuw’ noemt. De eeuw, denk je dan toch even, waarin toch ook de Holocaust en de Eerste Wereldoorlog plaatsvonden. We weten dat hij terug wil naar de tijd van de invloedssferen, waarbij de landen in het oosten van Europa onder Moskou vielen. We zien dat hij al doende is dertig jaar maatschappelijke ontwikkeling uit de geschiedenis te gummen. Maar lijkt hij daarmee op Stalin, de man die letterlijk zijn tegenstanders van schilderijen liet wegretoucheren?

    Het lijkt er sinds woensdag weer een beetje meer op. ,,Elk volk, vooral het Russische volk, kan echte patriotten onderscheiden van klootzakken en verraders. We zullen ze uitspugen, als vliegen uit onze mond”, zei Poetin over degenen die het Kremlin niet steunen. ,,Ik ben er zeker van dat deze noodzakelijke en natuurlijke zelfreiniging van de samenleving onze saamhorigheid zal versterken.”

    We zullen ze uitspugen, als vliegen uit onze mond
    Poetin

    ‘Poetins oproep tot een ‘zelfzuivering’ van de Russische samenleving kan maar één bedoeling hebben: de Russen herinneren aan Stalin en zijn ‘zuiveringen’’, tweette Ruslandkenner Anne Applebaum nadat ze de video had gezien. ‘Hij wil dat ze achtervolgd worden door duistere herinneringen, zich de verhalen van hun grootouders herinneren en verstenen van angst.’

    Stalinistische tirannie

    Natuurlijk, er zijn talloze verschillen. ‘Stalin was een marxist, Poetin is een 21e-eeuwse tiran, een beoefenaar van de 21e-eeuwse identiteitspolitiek die zowel ouderwetse militaire middelen als de nieuwe hi-tech wapens van de sociale media inzet’, schrijft historicus Simon Sebag Montefiore in het tijdschrift The New Statesman. ‘Toch kan Stalin op dit moment niet relevanter zijn. Zijn invloed is nog alom aanwezig in de structuren van de staat. De repressie van Poetin lijkt steeds meer op stalinistische tirannie – in het angst zaaien, het patriottisch vlagvertoon, het neerslaan van protesten, de brutale leugens en totale controle over de media – hoewel nog zonder de massale deportaties en massa-executies. Tot dusver.’

    Wat ze ook gemeen hebben: de vernietiging van de middenklasse. Stalin deed dat door grondbezitters en middenstanders naar de strafkampen te sturen. Onder Poetin vlucht de middenklasse zelf weg. Duizenden Russen die de afgelopen jaren een redelijk leven hebben opgebouwd, googleden zich de afgelopen twee weken een weg naar Helsinki, Istanbul en andere plekken via welke je het land nog kunt verlaten.

    ‘Sovjet mens’

    Natuurlijk vertrekt niet iedereen. Er blijven altijd mensen achter, ook dapperen. Blogger Aleksey Navalny is er zo één: die kán niet weg, hij zit gevangen. Maar wie ook achter blijft is de Homo Sovieticus. De man die voortdurend op zijn tellen past, zich aanpast aan de situatie, en die een diep wantrouwen koestert tegenover elk initiatief om de bestaande hiërarchie te verstoren. Daar schrijft de Russische (maar in het buitenland werkende) journaliste Masha Gessen over in het bekroonde boek dat in het begin van dit stuk al even werd genoemd.
    ,,Elk volk, vooral het Russische volk, kan echte patriotten onderscheiden van klootzakken en verraders. We zullen ze uitspugen, als vliegen uit onze mond”, zei Poetin over degenen die het Kremlin niet steunen.
  9. forum rang 8 het zwaard 21 maart 2022 16:24
    Josep Borrell: "Rusland heeft elke hogere morele waarde verloren"
    Rusland begaat zware oorlogsmisdaden in Oekraïne, vooral in de omsingelde havenstad Marioepol in het zuiden van het land. Dat heeft Josep Borrell, de Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlands Beleid van de Europese Unie, verklaard voor aanvang van overleg tussen de ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie van de Europese Unie.

    "Wat er in Marioepol gebeurt, is een massive war crime, een enorme oorlogsmisdaad. Alles vernietigen, bombarderen, iedereen doden zonder onderscheid te maken. Dat is verschrikkelijk", zegt Borrell. Volgens hem heeft Rusland elke hogere morele waarde verloren. Het inzetten van zwaar wapentuig tegen burgers is "geen oorlog, maar de massale vernietiging van een land zonder rekening te houden met het oorlogsrecht."
  10. forum rang 8 het zwaard 21 maart 2022 16:30
    De Belg die met een mini-equipe de Russische oligarchen drooglegt: “Wees maar zeker dat de Russen dit voelen”
    Ze zijn met niet veel, maar ze plooien zich dubbel om de Russen pijn te doen. De ‘algemene dienst Thesaurie’ van de FOD Financiën heeft met vier man personeel – en één computercrack – maar liefst 10 miljard euro van Russische oligarchen ­bevroren. “Op Europees vlak zijn we zeker niet de slechtste van de klas”, zegt directeur-generaal Alexandre De Geest.
  11. forum rang 10 luchtschip 21 maart 2022 16:30
    quote:

    luchtschip schreef op 21 maart 2022 16:19:

    Russen schieten verdovingsgranaten naar een demonstrerende menigte in het centrum van Kherson ( belegerde havenplaats in Zuid Oekraine )

    video 2;20

    twitter.com/GlasnostGone/status/15059...
    Hierbij raakte 1 persoon gewond volgens voorlopige informatie :

    video 0:50 minuut

    twitter.com/Armia_fm/status/150587243...
  12. forum rang 8 het zwaard 21 maart 2022 16:31
    Oekraïne wil dat China "belangrijke rol" speelt in zoektocht naar oplossing voor conflict
    De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Koeleba heeft China opgeroepen om "een belangrijke rol te spelen" in de zoektocht naar een oplossing voor het conflict met Rusland.

    "We delen het standpunt van Peking over de noodzaak om een politieke oplossing te vinden voor de oorlog tegen Oekraïne", aldus Koeleba op Twitter. De minister wil dat China zich engageert in die diplomatieke inspanningen.
63.637 Posts
Pagina: «« 1 ... 433 434 435 436 437 ... 3182 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 0,00%
EUR/USD 1,0727 +0,15%
FTSE 100 8.121,24 0,00%
Germany40^ 17.973,20 +0,23%
Gold spot 2.318,66 +1,44%
NY-Nasdaq Composite 15.605,48 -0,33%

Stijgers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Dalers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links