Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

de Gele invasie

141 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 juni 2005 12:38
    Aan elk sprookje komt een einde.

    Ook aan de American Dream, een droom welke mede door Bush & Co aan diggelen is geslagen.
    Men moet als wereldheerser zijn grenzen kennen en respect tonen aan mens en natuur.

    Het inpalmen van Irak en er te blijven, zelfs na géén bewijzen te hebben van massavernietigingswapens, en het openhouden van de martelgevangenis Abu Ghraib, is een kaakslag voor het vertrouwen in de VS.
    Het niet willen ondertekenen van het Kyoto protocol was ook geen lachertje.

    Het zijn zaken waar de gewone burger niet achterstaat, en dat schaadt het vertrouwen in deze wankelende Supermacht.
    De dagen dat per keer "Michael Jordan" een punt scoorde de Dow Jones steeg zijn voorbij.
    Heb je het laatste ditje of datje al gehoord => 't komt van Amerika => dat hoor je ook al niet meer.
    Het allen opkijken naar almachtig Amerika, waar is de tijd van toen zou je je kunnen afvragen ?

    Zo opeens was het gedaan zo ongeveer rond 9/11, zo plots onverwacht op een doodgewone dag knallen daar plots 2 vliegtuigen in het WTC.
    En dat was het, het ene vliegtuig na de andere, een poosje later, pats, het ene gebouw naar beneden en het tweede gebouw ook.

    Symbolisch of niet het was gedaan met Amerika's grote wonder, dat was waarschijnlijk de eerste grote test van ons vertrouwen aldaar => hoe kon dat nou gebeuren ?
    De Amerikaanse beurzen hadden het al lange tijd moeilijk omdat ze net een TMT-Boom achter de rug hadden, waarmee ze hun handen vol hadden met het opkuisen van hun opgefokte balansen, daarbovenop kwamen dan nog fraudepraktijken boven water zoals Enron en Worldcom welke vele beleggers heden ten dage nog steeds niet verwerkt hebben.

    Dat samen was ff dikke pech, zoals de wet van Murphy => een ongeluk komt nooit alleen, en nee hoor, heeft die dollar reeds wat klappen geïncasseerd vanjewelste, en alweer een vertrouwensbreuk in het hele Amerikaanse verhaal.

    Nadat de Amerikanen zowat alle Indianen welke daar woonden van de kaart hebben geveegd, en nu zoals de Romeinen over heel de wereld legertjes heeft opgestapeld.
    Lopen de kosten van de oorlog en de dure olie te hoog op.
    Komt daarbovenop dat ze met een nooit geziene schuldenberg zitten en zoals u weet, te veel is te veel.
    Erg jammer natuurlijk voor de Amerikaan, de grondleger van het Kapitalisme in combinatie met Globalisatie anno 2005.

    Totaal onverwachts zitten die Chinezen samen met hun “oude vijand” India plannetjes te smeden voor de Grote Aziatische toekomst.
    Dat had men natuurlijk niet verwacht dat die 2 grootheden samen een dikke 2 miljard consumenten vriendjes zouden worden, beter nog handelspartners.
    Dat is losjes in het kruis van de Amerikaan, en pas op, dat knelt meer aan het kruis als u weet dat China dikke vriendjes aan het worden is met groeilanden zoals Rusland, Brazilië, Argentinië en vele andere kleine maar grondstofrijke en of olierijke landjes zoals Venezuela, Sudan enz...
    Ook Japan zal zwichten en volop mee in het Chinese groeiwonder springen, en dan zitten we daar ook nog met in onze achtertuin met opkomende Europese groeilandjes zoals Polen en Hongarije, waar China om een of andere redenen liever in investeert dan bv: België of Nederland. ( vooral in Hongarije )
    En niet te vergeten olierijke gebieden in Afrika worden mee omhoog gezogen door China’s ontwaken.
    Heb je de afgelopen maanden nog niet gelezen dat Hu Jintao met geld zit te smijten naar " minderontwikkelde " landen om hun infrastructuur van het land te bespoedigen.
    Jawel, de Chinezen zitten in al die opkomende landen een beetje te investeren, zodat daar nieuwe opkomende consumentjes komen om Chinese producten te kunnen kopen.

    Het mag algemeen gezegd worden de gehele wereld groeit en China trekt de opkomende groeimarkten mee , en wij, bij ons nougabollen groei en bij ons nougabollen investeringen.

    Ik kan niet anders want ik moet het vermelden dat de overnamestrategie van Lenovo in China met de dag geliefder is dan ooit en het grote voorbeeld is voor de komende overnames, onlangs Haier met Maytag, nu hebben we CNOOC met Unocal, en U mag er nog vele verwachten.

    Natuurlijk krijgen deze Chinezen via zulkse overnames extreem snel een extreem groot afzetgebied ter hunnen beschikking, welke zij door hun lagere kostenstrategie kunnen behouden en of uitbreiden t.o.v. de concurrentie.

    Afzet hebben deze Chinese bedrijven genoeg, daar China vele grondstofrijke landen meesleurt, worden deze landen automatisch afzetgebieden.

    De globalisering in volle groei wordt uiteindelijk volledig gedomineerd door de Chinese bedrijven, doordat de interne China de allergrootste groeier is van de wereld hebben deze Chinezen een gigantisch voordeel t.o.v. Amerikaanse of Europese bedrijven welke met een zwakkere of zelfs 0 groei zitten in eigen land.

    Ondertussen is de dure olie een geschenk uit de hemel om de Chinese economie af te koelen, en voor olie-importerend Amerika is dat de nekslag.

    China beseft ondertussen dat indien ze op dezelfde manier als vandaag“vervuilend” blijft groeien, zij eindigen in een massakerkhof.

    Zij zijn volop maatregelen aan het nemen om deze groei met een “groen label” te bekomen.

    Niet enkel de natuur wordt op termijn gered dankzij de opkomst van China’s mirakel, maar ook aan de extreme ongelijke armoede wereldwijd wordt stilaan een verhaal van het verleden.

    The Artist

    Ps: Geld blijft stinken, was steeds uw handen nadat u met geld in contact bent gekomen, U weet nooit wiens bloed eraan plakt.
  2. [verwijderd] 22 juni 2005 14:11
    De titel is een beetje suggestief. Veel spullen zoals meubels, textiel en DVD spelers zijn zo goedkoop vanwege EM Asia (incl. China) en daar hoor je de consument niet over klagen. Verder kun je als belegger via beleggingsfondsen/certificaten direct in die regio beleggen of indirect via grondstoffen (bedrijven, certificaten, ed) en diegene die dat hebben gedaan vanaf 2003 hebben een bovengemiddeld rendement op hun beleggingsportefeuille.
  3. [verwijderd] 22 juni 2005 14:20
    Vrijheid en veiligheid zijn de omstandigheden waaronder je het beste uit mensen haalt.

    Het is niet voor niets dat landen die beide hebben, ook het welvarendst zijn (afgezien van wat oliestaatjes). Innovaties komen uit die landen en dus ook 'swerelds grootste bedrijven.

    Uit landen waar de bevolking wordt onderdrukt komt helemaal niets. Geen technische innovaties, geen doorbraken in de medische wereld, geen innoverende bedrijven. Niks, niets, nakkes, nada. (edit: nou ja, wel wat literatuur natuurlijk maar ze hebben dan ook veel ellende om prachtige boeken over te schrijven)

    India is de grootste democratie ter wereld en zal ook een veel grotere rol gaan spelen dan China deze eeuw. Amerika en West Europa hebben niet zoveel te vrezen van India, de vrije wereld vult elkaar op aan, werkt samen en iedereen wordt er op termijn beter van. China is veel te afhankelijk van het westen voor hun ontwikkeling. Maar het maken van T-shirts en rubar kun je wel aan ze over laten.
  4. [verwijderd] 22 juni 2005 14:26
    Zelf denk ik dat China op lange termijn overstapt naar het politieke en economische systeem als in Singapore. India is een democratie, maar bureaucratisch en infrastructureel is het een puinzooi. China oogt politiek als een eenheid, maar op lokaal niveau is er eerder sprake van "zwermgedrag" (IT term) alias georganiseerde chaos. Weerhoudt mij er niet van om in beide landen niet in te beleggen (EM beleggingsfonds).
  5. [verwijderd] 22 juni 2005 14:28
    quote:

    fire_and_ice1980 schreef:

    Zelf denk ik dat China op lange termijn overstapt naar het politieke en economische systeem als in Singapore. India is een democratie, maar bureaucratisch en infrastructureel is het een puinzooi. China oogt politiek als een eenheid, maar op lokaal niveau is er eerder sprake van "zwermgedrag" (IT term) alias georganiseerde chaos. Weerhoudt mij er niet van om in beide landen niet in te beleggen (EM beleggingsfonds).
    Ongetwijfeld dat het politieke systeem in China gaat veranderen. Maar voordat het politieke systeem ook uit de mensen is verdwenen zijn we vele generaties verder.
  6. [verwijderd] 22 juni 2005 14:38
    quote:

    The artist schreef:

    En niet te vergeten olierijke gebieden in Afrika worden mee omhoog gezogen door China’s ontwaken.
    Heb je de afgelopen maanden nog niet gelezen dat Hu Jintao met geld zit te smijten naar " minderontwikkelde " landen om hun infrastructuur van het land te bespoedigen.
    Jawel, de Chinezen zitten in al die opkomende landen een beetje te investeren, zodat daar nieuwe opkomende consumentjes komen om Chinese producten te kunnen kopen.

    Het mag algemeen gezegd worden de gehele wereld groeit en China trekt de opkomende groeimarkten mee.
    Aanbeveling voor de mooie beschrijving van het sprookje dat ten einde loopt en het sprookje dat in ontwikkeling is.

    Twee vragen heb ik wel beste Artist.
    1) Kun jij voorbeelden noemen van Afrikaanse landen waar Peking in investeert? Landen/projecten?
    Als dit inderdaad zo is dan staat ons inderdaad een hele andere wereld te wachten.

    2) Waar zie jij de VS uiteindelijk belanden als de trend zich doorzet zoals jij hem denkt te zien? Op economisch gebied en als wereldmacht?

    Hartelijke groet, Kiep
  7. agi 22 juni 2005 14:51
    quote:

    Geest van Bum #2 schreef:

    Vrijheid en veiligheid zijn de omstandigheden waaronder je het beste uit mensen haalt.

    Het is niet voor niets dat landen die beide hebben, ook het welvarendst zijn (afgezien van wat oliestaatjes). Innovaties komen uit die landen en dus ook 'swerelds grootste bedrijven.

    Uit landen waar de bevolking wordt onderdrukt komt helemaal niets. Geen technische innovaties, geen doorbraken in de medische wereld, geen innoverende bedrijven. Niks, niets, nakkes, nada. (edit: nou ja, wel wat literatuur natuurlijk maar ze hebben dan ook veel ellende om prachtige boeken over te schrijven)

    India is de grootste democratie ter wereld en zal ook een veel grotere rol gaan spelen dan China deze eeuw. Amerika en West Europa hebben niet zoveel te vrezen van India, de vrije wereld vult elkaar op aan, werkt samen en iedereen wordt er op termijn beter van. China is veel te afhankelijk van het westen voor hun ontwikkeling. Maar het maken van T-shirts en rubar kun je wel aan ze over laten.

    Helemaal mee eens. Alleen wat India betreft een toevoeging: ze zullen nog iets moeten doen aan hun onaanraakbaren om zich werkelijk een moderne democratie te kunnen noemen.

    Ik verwacht niet dat China ooit democratisch zal worden. Zit ze denk ik niet in de genen. Ze zullen zich wel steeds meer als model rover kapitalisten gedragen. Kijk maar wat ze in Sudan doen.
  8. [verwijderd] 22 juni 2005 14:57
    quote:

    agi schreef:

    Helemaal mee eens. Alleen wat India betreft een toevoeging: ze zullen nog iets moeten doen aan hun onaanraakbaren om zich werkelijk een moderne democratie te kunnen noemen.[/quote]
    En kapitalisme is oa gebaseerd op mensen die per sé hogerop willen komen in welvarende zin. Het kastenstelsel ontmoedigt dat.

    [quote=agi]Ik verwacht niet dat China ooit democratisch zal worden. Zit ze denk ik niet in de genen. Ze zullen zich wel steeds meer als model rover kapitalisten gedragen. Kijk maar wat ze in Sudan doen.
    Een voorbeeld van een Afrikaans land dat China/grondstoffen gerelateerd is.
  9. agi 22 juni 2005 16:01
    Sorry, op het gevaar af een heel domme vraag te stellen, wie is Jim Rogers?

    In ieder geval, ik heb meer affiniteit met India dan China. Wat manier van denken en handelen betreft staan we denk ik dichter bij elkaar. Vandaar dat ik meer vertrouwen heb in de toekomstige ontwikkeling van India als ze iets kunnen doen aan hun kasten stelsel.

    Van China verwacht ik dat ze zich super egoistisch zullen opstellen. Bewijs: Sudan, waar ze een eigen enclave hebben waar de regering in Karthum niets over te zeggen heeft. Ik zie ze dus ook niet opkomen voor de mensen in Darfur.

    G's, Agi
  10. [verwijderd] 22 juni 2005 16:18
    quote:

    jurianhoondert schreef:

    Jim Rogers is een beleggingsgoeroe als je't zo mag zeggen, stond in afgelopen uitgave van iex-magazine trouwens, is positief over grondstoffen en china.

    Maar op fire_and_ice, hij kan er ook naast zitten, het is ook maar'n mens.
    Volgens mij zijn we allemaal beleggings-goeroe.

    We hebben tegenwoordig allemaal toegang tot dezelfde informatie dankzij het internet. Niet veel blijft verborgen.

    We worden dus alleen maar beperkt door ons vermogen om die informatie op de juiste wijze te interpreteren. Maar met wat intelligentie en de juiste ervaringen kom je een heel eind, vaak zelfs wat verder dan de gemiddelde analist.
  11. agi 22 juni 2005 16:32
    OK, wat betreft de mogelijkheid om geld te verdienen op beleggingen begrijp ik het meerdere vertrouwen in China dan in India....hoewel, zou China het op de lange duur ook winnen op het terrijn van innovatie? Weet er te weinig van...In mijn eerdere berichten sprak ik over politieke ontwikeklingen, die natuurlijk ook niet helemaal irrelevant zijn, maar hun waarde wel compleet anders moet worden beoordeelt.

    Over beleggings fondsen weet ik helemaal niets. Nooit in belegd. Wel mislukkingen gezien van projecten in Oost Europa vlak na de val van de muur. Overspannen verwachtingen. Het volkomen negeren van de koopkracht en behoefte van de lokale markt.

    g's, agi
141 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 905,47 +0,21%
EUR/USD 1,0882 +0,31%
FTSE 100 8.265,43 -0,12%
Germany40^ 18.600,60 +0,55%
Gold spot 2.338,65 +0,48%
NY-Nasdaq Composite 16.735,02 -0,01%

Stijgers

Aperam
+2,13%
D'IETE...
+1,70%
Ascenc...
+1,64%
Ageas
+1,62%
arGEN-X
+1,50%

Dalers

Solvay
-4,94%
Barco
-2,33%
Deceun...
-2,15%
Umicore
-1,93%
Lotus ...
-1,53%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links