Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,720 3 mei 2024 13:06
  • -0,030 (-0,09%) Dagrange 33,605 - 33,865
  • 1.530.454 Gem. (3M) 7,3M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 6975 6976 6977 6978 6979 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Krentenmenten 6 oktober 2021 22:21
    Onze (wan)-bestuurders hebben zelf veroorzaakt dat de gasprijs zijn eigen leven is gaan leiden. Van de linkerkant van het spectrum telt van het gas af nu even niet en al helemaal niet het fiscale verhaal…..

    Poetin laat het aankomen op muiten… uiteindelijk heeft hij de Eu in de tang omdat Sleepy Joe met 1 been in het graf staat
  2. Majogo 6 oktober 2021 22:22
    quote:

    bp5ah schreef op 6 oktober 2021 22:18:

    Majogo : 3 weken voor de kwartaalcijfers komen ze met een update, morgen over 3 weken kwartaalcijfers.

    Doen ze altijd , dus zullen ze nu ook wel doen, of ze moeten vertraagd zijn ... omdat ze zo snel 't geld niet kunnen tellen ?
    Oké, ja, had wel eerder de trading updates gezien. Maar bijzonder dat ze dat niet in hun financiële kalender zetten. Dan gaan we maar uit van de goede gewoonte ;)
  3. Majogo 6 oktober 2021 22:26
    quote:

    Majogo schreef op 6 oktober 2021 22:22:

    [...]

    Oké, ja, had wel eerder de trading updates gezien. Maar bijzonder dat ze dat niet in hun financiële kalender zetten. Dan gaan we maar uit van de goede gewoonte ;)
    Ik zeg wel goede gewoonte , maar als ik terugkijk zie ik dat deze gewoonte het afgelopen jaar niet zo gewaardeerd werd. Na alle trading updates in 2021 is de koers gedaald, dusja…
  4. forum rang 4 Ernie1966 zonder Bert 6 oktober 2021 23:14
    quote:

    Arie Jan schreef op 6 oktober 2021 21:50:

    [...]gewoon ff geduld. 28 okt even afwachten. Niet ineens in paniek raken. Shell hoort niet zo laag te staan. En het vierde kwartaal wordt een super q4 voor Shell en veel
    Potentieel en een lekker dividend. Ff uitzingen.
    De Q3 cijfers zijn er nog niet eens maar nu worden we al op de Q4 geattendeerd
  5. Lange Wim 6 oktober 2021 23:17
    quote:

    Carl2-8 schreef op 6 oktober 2021 17:21:

    [...]

    Olie vandaag -2% en gas -7% dus best normaal dat shell winstnemingen krijgt.
    Heb mijn shorts gas afgesloten mooi 5% met hefboom 15 is 75% op inzet.
    Nu weer wachten op 6,30usd.

    Dit bericht roept wel heel veel vragen bij mij op. Waar vind je shorts gas? En hoe handel je dan daarmee? Ik vermoed dat ik begrijp waar die "mooi 5%" aan refereert.
    Maar, hoe stel je die hefboom in?
    Dit is zeker geen kritiek! Juist niet: ik heb al veel van je opgestoken maar dit is voor mij net te veel van het goede.
    Is er een website, een boek, een youtube oid waar beginners zoals als ik, een studie kunnen starten.
    Helaas zit ik sinds dit weekend bij Saxo en daar is geen serieuze uitleg te vinden.
  6. forum rang 10 bp5ah 6 oktober 2021 23:27
    White House declines to comment on Granholm remark on possible crude oil export

    White House press spokesperson Jen Psaki declined to comment on U.S. Energy Secretary Jennifer Granholm's remarks on Wednesday that a ban on U.S. crude exports is a possible tool to calm oil prices.

    www.investing.com/news/commodities-ne...
  7. Pineapple 6 oktober 2021 23:29
    quote:

    LangeWim schreef op 6 oktober 2021 23:17:

    [...]

    Dit bericht roept wel heel veel vragen bij mij op. Waar vind je shorts gas? En hoe handel je dan daarmee? Ik vermoed dat ik begrijp waar die "mooi 5%" aan refereert.
    Maar, hoe stel je die hefboom in?
    Dit is zeker geen kritiek! Juist niet: ik heb al veel van je opgestoken maar dit is voor mij net te veel van het goede.
    Is er een website, een boek, een youtube oid waar beginners zoals als ik, een studie kunnen starten.
    Helaas zit ik sinds dit weekend bij Saxo en daar is geen serieuze uitleg te vinden.
    Even over Saxo, ik heb nog nooit zo'n slecht.platform meegemaakt.
  8. forum rang 5 cash is king 6 oktober 2021 23:39
    quote:

    olieman schreef op 6 oktober 2021 13:20:

    @Maria Geertruida

    Ik lees veel maar heb regelmatig moeite te onthouden waar ik het kan terugvinden. Eindelijk vandaag vond ik het stuk terug waaruit ik toen concludeerde waarom Royal Dutch na z'n extreme daling door te fors te snijden in z'n dividend-uitkering niet meer wilde stijgen.

    In een stuk van William Engdahl kwam ik tegen dat er een gezamelijk beleid is onderschreven door grote financiers zoals Goldman Sachs, Blackrock en Centrale bank directeuren waaruit blijkt dat in het kader van Klimaatkontrole zij willen gaan bepalen waar toekomstige financieringen aan bedrijven moeten voldoen.
    Omdat er strenge eisen worden gesteld inzake o.a. CO2 verminderingen gericht op de Olie-sektor kan het zijn dat Royal Dutch zich veilig probeert te stellen en in tegenstelling tot bijvoorbeeld XOM zich deels probeert vrij te maken uit smerige assets zoals Permian Basin. Uiteindelijk hebben we wel de olie-industrie nodig tijdens de transitie maar mogelijk dat nu al duidelijk is dat deze geldstromen niet langer bij Royal Dutch zullen terecht komen omdat er een voorkeur is voor andere oilmayors.

    In deze periode waarin het gas extreem duur wordt en olie ook verder stijgt is het weer in de gunst komen bij investeerders erg belangrijk en door aandelen uit de markt te nemen kunnen ze de uit te keren beschikbare winst laten toenemen en tegelijkertijd de schulden verder reduceren tot groot plezier van Management en Aandeelhouders.
    Indien zij extra aandelen zouden willen plaatsen hebben zij de banken nodig. Blijkbaar is men ervan overtuigd dat voorlopig deze weg is afgesloten en men zich direkt tot investeerders moet wenden om weer in de gunst te komen. De ratio tussen waarde van het bedrijf en schulden kunnen ze namelijk ook veranderen door de waarde op te krikken en schulden lichtjes af te bouwen omhierdoor een betere rating te verkrijgen.

    Laten andere oilmayors maar hun winst investeren in schulden en overmatige dividend-uitkering.

    In hoeverre Royal Dutch invloed heeft inzake de sqeeze op de gasmarkt is niet duidelijk.
    Maar dat het hun resultaat beinvloed zal menigeen zien.

    Ik wilde deze mening al tijden kwijt maar of het een juist begrip is van wat er zich afspeelt in de olie-sektor zal de tijd leren.
    @olieman, ik weet niet, of je van mij hét verlossende antwoord(en) verwacht op de impliciete vragen in je 'betoog', maar ik ben bang, dat ik je moet teleurstellen. Wat ik van de banken uit de VS weet, is dat zij allen hebben aangegeven geen E&P in de poolgebieden te financieren. Daarmede waren de concessies die de Trump-administration wilde veilen voor potentiële olievelden in Alaska op voorhand gedoemd te mislukken en wellicht heeft Shell om die reden ook besloten om de concessie (in Alaska, c.q. in de wateren bij Alaska) die Shell al in een eerder stadium verkregen had van de hand te doen, of althans een poging daartoe te wagen.

    Of de financieringsban zich verder uitstrekt tot andere E&P-activiteiten is mij niet bekend, maar dat men naar buiten toe de indruk wekt terughoudend te zijn op dit vlak is een (ervarings)feit, dat overigens in strijd blijkt te zijn met de praktijk.
    Of dit Shell erg veel kan schelen, is gezien de cashflow, die het op dit moment genereert, zeer de vraag. Er is bij Shell, denk ik, weinig tot geen behoefte aan kapitaal. Wanneer dit wel het geval zou zijn geweest, dan zou men niet zo snel hebben besloten om de opbrengst van de verkoop van de Permian te besteden aan inkoop van eigen aandelen en schuldenreductie.
    Dit is weliswaar een bewijs uit het omgerijmde, maar m.i. daarom niet minder valide en ontkracht tevens de suggestie, dat Shell zich druk zou maken over de gunst van investeerders t.b.v. de plaatsing van aandelen, of anderszins. Shell haalt aandelen uit de markt en een emissie voor welk doeleinde dan ook lijkt mij (heel) ver weg.
    Uiteraard is dit een momentopname, er kunnen altijd mindere tijden komen. Er kan zich in de (verre) toekomst natuurlijk een situatie voordoen, waarin men een beroep wil doen op de kapitaalmarkt (dat hoeft geen aandelenemissie te zijn, maar kan bijv. via de uitgifte van bedrijfsobligaties) en daarvoor is een AA-rating van belang.
    Theoretisch heb je gelijk, dat het opkrikken van de waarde van het bedrijf (met een lichte afbouw van de schulden) leidt tot een betere rating, in ieder geval tot een verhoging van het eigen vermogen per aandeel. Alleen zie ik dat op korte termijn niet gebeuren. Shell is bezig met een desinvesteringsplan, waarbij in ieder geval alle on shore E&P-activiteiten zijn gedoemd te verdwijnen. De waarde van het bedrijf neemt dienovereenkomstig af en dan lijkt het mij van goed financieel beleid te getuigen om de financiële parameters/kengetallen in overeenstemming te brengen met deze afnemende bedrijfsomvang.

    Tenslotte is Shell m.i. niet in de positie om een gassqueeze te veroorzaken noch om deze te voorkomen. Wat Shell wel kan doen en ongetwijfeld doet, is de 'eigen' gasproductie te maximaliseren. Men zou wel gek zijn, wanneer men dat niet doet bij de huidige prijzen. En dat zal het bedrijfsresultaat idd (zeer) gunstig beïnvloeden.

    P.S. Dank voor het delen van je mening, want dat zet mij en wellicht ook anderen op dit forum aan tot denken en dat kan nooit kwaad.
  9. [verwijderd] 6 oktober 2021 23:44
    In het verleden was de update niet altijd succesvol,de koers daalde s anderendaags , hopelijk gaat het anders morgen en zien we 20+ en op 20,5 gaat de handel er weer uit. Dan is mijn stookolie voor komende winter betaald . Prettige nacht en een prettige beursdag morgen. Over de plas zijn de indices goed gesloten dus er zit potentiaal in naar boven morgen als de Chinezen weer geen aap uit de mouw toveren.met evergrande
  10. [verwijderd] 6 oktober 2021 23:55
    Bij daghandel op de index pas na 9,40h instappen dan is de richting gezet ,kijk op een dag als vandaag , welke meermaals voorkomt,de daling was in het eerste uur al ingezet. Ook overnight gaan “nooit “doen ,is gokken, en als je met futures zit ,altijd schermcontact ,effe een boodschap doen en geen contact,kan een dure les zijn.
  11. DannyS 7 oktober 2021 01:43
    quote:

    Mazoutbrander schreef op 6 oktober 2021 23:37:

    Vandaag is de olievooraad in de is hard gestegen “ er zijn 5 extra tankers gelost “ no big deal .
    Precies, die yanken manipuleren de voorraad berichtgeving in de hoop dat de markt niet heftiger gaat reageren.
    Is een kwestie van timing van tankers binnenboeken in voorrraad.

    De export beperking van olie door USA gaat ook meetellen met de voorraad, dus denk dat werkelijk verbruik behoorlijk hoog ligt in USA.

    Gr, Danny
  12. forum rang 9 Ron-tron system 7 oktober 2021 03:33
    quote:

    LangeWim schreef op 6 oktober 2021 23:17:

    [...]

    Dit bericht roept wel heel veel vragen bij mij op. Waar vind je shorts gas? En hoe handel je dan daarmee? Ik vermoed dat ik begrijp waar die "mooi 5%" aan refereert.
    Maar, hoe stel je die hefboom in?
    Dit is zeker geen kritiek! Juist niet: ik heb al veel van je opgestoken maar dit is voor mij net te veel van het goede.
    Is er een website, een boek, een youtube oid waar beginners zoals als ik, een studie kunnen starten.
    Helaas zit ik sinds dit weekend bij Saxo en daar is geen serieuze uitleg te vinden.
    Er is blijkbaar verschil tussen de Belgische saxo en andere saxo omdat in belgie geen cfd mag verhandeld worden.
    Turbo wel,best raar want is ook gewoon een derivaat.
    Ik heb deze voor jou op de Belgische saxo gewoon in zoekbalk gas ingeven en je krijgt een hele reeks turbo’s.
    2 bovenste zijn short(6,51usd en 8,51usd).
    Hefboom stel je niet in de korte short 6,51usd heeft een hoge hefboom dat zie je aan de winst 95% en de short 8,51usd is veiliger.
    Ik gebruik een buitenlandse saxo en daar gaat alles via cfd hefboom 15 ook vast.

    En je hebt gelijk er zou een cursus moeten zijn om derivaten te gebruiken en dan enkel als short in een hedge tegenover je aandelen.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 6975 6976 6977 6978 6979 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links