Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gewoon nieuwsgierig

221 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 mei 2005 20:54
    quote:

    stier schreef:

    Moesten wij zonodig ook niet voor de zegeningen van een multiculturele samenleving zijn?
    We zitten er nu mee.
    Ons mooie sociale stelsel naar de haaien.
    Nog meer immigranten in ons land waar wij niets meer over te zeggen hebben.
    Regels van Brussel die ons het hardst treffen en waar wij niets tegen kunnen doen.
    Opname van landen als Bulgarije, Roemenie en Turkije hoef voor mij al helemaal niet.
    Zet die hele EU op een laag pitje en laat de zaak tot rust komen.
    Vóór, na enige aarzeling. Toen ik de posting van Stier las was ik overtuigd. Waarom voor? Heel simpel, eigenlijk precies zoals de tweede poster in deze draad ook zegt. Ik zal proberen eea te onderbouwen.

    Zoals je in bovenstaand citaat kunt lezen is dit antwoord van Stier een antwoord dat de plank finaal mis slaat. Precies zoals vele Nederlanders vanuit hun onderbuik ook roepen. Wat heeft het buitenlandersprobleem met de grondwet te maken?
    Heeft iemand ook ale eens nagedacht over de voordelen? Grotere eenheid betekent dus ook een scherpere onderlinge concurrentie, dit betekent uiteindelijk een lagere prijs voor bijvoorbeeld arbeid. Zoiets komt ten gunste van het bedrijfsleven. De economie draait op de bedrijven, niet op de overheden.

    Stier roept; "Opname van landen als Bulgarije, Roemenie en Turkije hoef voor mij al helemaal niet."
    Waarom niet beste stier? Pure onderbuik of kun je het verklaren? Wanneer oostblokkers hier ons brood afpakken komt dat ten goede van de Nederlandsche bedrijven, iets dat jou als rechtse opportunist toch deugd moet doen. Die paar Nederlanders die daardoor werkloos worden en elders aan de bak moeten worden opnieuw goedkoper omdat ze de concurrentie met de oostblokkers aan moeten. Stier JIJ roept toch ook altijd dat lonen niet te hard mogen stijgen? Wat wil je nog meer? Een grotere eenheid die ervoor zorgt dat het gemiddelde loon en dus de gemiddelde kostprijs per eenheid produkt zal dalen. Wanneer de kostprijs daalt, wordt de eenheid die Europa heet, goedkoper tov haar concurrenten in de wereld.

    Tja Stier en bij een eenheid als Europa hoort een grondwet. Ik snap dan ook niet dat jij als rechtsliberaal zo tegen bent.

    groeten, kiep

    ps je gebruikt de zin "ons mooie sociale stelsel naar de haaien"......tjee Stier, nog even en ik ga denken dat je fan bent van Marijnissen. Ons sociale stelsel is al lang naar de haaien en dat is maar goed ook want indien wij nog met het zelfde soc. stelsel hadden gezeten als pakweg 15 jaar geleden dan hadden we ons al lang buiten de markt geprijsd.
  2. forum rang 7 ffff 1 mei 2005 21:16
    In België wordt er niet gestemd. En aan Nederlanders in België wordt niks gevraagd, voor zover ik weet. Maar ik zou zeker VOOR stemmen!
    Het ligt bijna in de lijn van de ontwikkeling dat we vanuit een situatie van allemaal individuele landen om velerlei gebied gezamenlijk het beleid gaan bepalen. Politiek volgt trouwens toch het maatschappelijk gegeven.
    De Euro is een pracht bindmiddel en voorproefje geweest. Het is zonneklaar gebleken dat Europa behoefte heeft aan een Europese defensie die werkelijk iets voorstelt en werkelijk gewicht in de schaal legt. Hetzelfde geldt voor het politieke aanzien van Europa. Het industrieel kader daarachter is al in volle ontwikkeling.
    De werknemers in Europa werken allang overal elders in Europa, nog voor ze bij Europa waren aangesloten. Grieken,Polen, Roemenen, Tsjechen, Slovenen Bulgaren ontmoette ik met tientallen nog voor hun landen bij Europa waren aangelsoten, aangelsoten gaan worden ( Roemenie, Bulgarije) of er onderhandelingen over beginnen ( Slovenie).

    Ondertussen investeert juist het kapitaalkrachtigste deel van West Europa massief in die nieuwe landen: Duitsland investeert massaal in Turkije, België in de Oud- Jougo-Slavische staten inclusief Hongarije en Bulgarije.

    Het wordt de hoogste tijd dat veel zaken centraal geregeld gaan worden.

    Informatie is toch ook belangrijk, want de landen behouden het recht veel zaken zelf te regelen. Maar defensie, milieu, investeringspolitiek ( zie het wegzuigen van veel grote bedrijven door veel lagere taxen in de nieuwkomers als Estland, Letland, Thechië). Hier moet allemaal een oplossing voor gevonden worden.

    De Turken horen daar ZEKER bij. Met miljoenen zijn ze overal vertegenwoordigd in heel Europa. Geen volk ter wereld!!! is al zo verspreid in Europa als de Turken. Wellicht nog meer dan de Joden. Ik ken meer Turken dan Italianen of Portugezen. En een modern islamitisch land kan er zeker bij, nee moet er eigenlijk gewoon bij.

    Maar de Belgen zijn pragmatisch: Het parlement beslsit wel voor de bevolking.

    Dat vind ik ook al weer super. Bij de geweldige discussies over al of niet kernenergie, twintig jaar geleden in nederland, stemden ook heel veel mensen met de buik. Wat een oeverloos geouwehoer toendertijd door allerlei groeperingen en mensen, die eigenlijk nauwelijks beseften wat kernenergie inhield. En verdomd: kernenergie werd weggestemd. Om twintig jaar later te beseffen, zie Bush enkele dagen geleden, dat we wellicht toch maar weer de optie van kernenergie moeten oppakken.

    Vaak is " het volk" niet het slimst om een beleid te bepalen. Het is natuurlijk wel democratisch. Maar de natuurlijke ontwikkeling van een groot geïntegreerd Europa zie je nu al in de dagdagelijkse praktijk met Pools chauffeurs op de wg etc. etc. Dus Ja voor een groot Europa.

    Peter
  3. [verwijderd] 1 mei 2005 21:24
    VOOR. Vraag me niet uitgebreid te onderbouwen want dat zal me op dit moment niet lukken. Maar heel algemeen gezien lijkt mij vooral verdere economische integratie, en daarnaast ook politieke een goede zaak. Uitgenreide samenwerking tussen de EU lidstaten zal uiteindelijk op langere termijn bijdragen aan de concurrentiepositie, efficientie etc...
  4. [verwijderd] 1 mei 2005 22:01
    Ford begreep al dat als je wilt dat mensen dingen kopen, je mensen ook een kans moet geven dat te verdienen.
    Spanje is nu het beste jongetje van de klas. Turkije zal niet zo lang nodig hebben.
    De train starts rolling, keeps moving on.
    Wuif naar de achterblijvers.

    VOOR en als de meerderheid van de M?edelanders tegen stemt, wordt het weer tijd om eens ergens anders te gaan wonen.
    Grip.
  5. forum rang 7 ffff 1 mei 2005 22:02
    Leon,

    Even complimenten maken je voor je website! Met plezier door zitten lezen. Als je ooit nog je rubriek onroerend goed fondsen met twee goede fondsen wilt aanvullen adviseer ik je naar retail estates en naar Warehouses Estates op de Belishce beurs te kijken. Die kun je er rustig bijzetten. Je kunt ook hun jaarverslagen aanvragen en dan krijg je nog een beter beeld waar ze precies hun geld insteken. warehouses De Pauw = WDP ben ik nu mee bezig te bekijken. Doet het ook goed, al lees je overal dat het fonds "duur' is. maar ze zijn wel goed bezig: In TsjechÁ afgelopen week weer grote industrieterreinen en gebouwen bijgekocht en gaan ze exploiteren. Tjechië wordt de grootste autobouwer van Europa. Daar hebben ze dit soort infrastructuur hard nodig.

    Peter
  6. [verwijderd] 1 mei 2005 22:04
    Dan moet je zeker geen Joint Strike Fighter aanschaffen als je een sterke Europese defensie wilt hebben, want dit is namelijk een aangepast gevechtstoestel. De Amerikaanse JSF heeft namelijk geavanceerde software die de Europese versie nou net niet heeft.

    Beter was als Nederland en de UK voor de Eurofighter, Rafale, of Saab Draken koos. Want stel dat Europa een conflict krijgt met Amerika dan passen er alleen Amerikaanse wapens aan de toestellen en heb je dus een groot probleem. Gelukkig zal dat niet zo snel gebeuren hoop ik.

    Maar beter is om onbemande toestellen te hebben, zodat je niet afhankelijk bent van g-krachten en dus in de lucht een grotere slagkracht kan uitdelen...

    Daarnaast kost het JSF-project nu al klauwen met geld. Toen de KLu de F-16 in dienst nam, opvolger van de Starfighter en NF-5 Freedom fighter waren er ontzettend veel crashes met F-16's, omdat de Fly by wire software fouten vertoonden (die houdt het toestel tijdens de vlucht stabiel= gecontroleerde vlucht). Dit zal ongetwijfeld ook met de JSF het geval zijn.
  7. [verwijderd] 1 mei 2005 22:14
    quote:

    Eric1000 schreef:

    Daarnaast kost het JSF-project nu al klauwen met geld. Toen de KLu de F-16 in dienst nam, opvolger van de Starfighter en NF-5 Freedom fighter waren er ontzettend veel crashes met F-16's, omdat de Fly by wire software fouten vertoonden (die houdt het toestel tijdens de vlucht stabiel= gecontroleerde vlucht). Dit zal ongetwijfeld ook met de JSF het geval zijn.

    Enig idee hoeveel geld het "goedkope" tekentafelprodukt Cougar de Staat nu kost...

    Kinderziektes zijn van alle tijden; als het met de JSF gebeurt, gebeurt het zeker met die Franse bagger.
  8. [verwijderd] 1 mei 2005 22:20
    quote:

    hermione schreef:

    Wat een rare redenering Obli. Ik hoop dat je helemaal NIET gaat stemmen als dat je enige redenen zijn om voor te stemmen.

    Ik ervaar dat de meeste tegenstanders vrees hebben voor het onbekende, angst om deel uit te maken van een groter geheel.

    In de 19e eeuw bestond Duitsland uit kleine staatjes die elkaar bevochten. Tegenwoordig is het 1 der economische wereldmachten en het onderscheid intern is nagenoeg weg.

    Europese eenwording is noodzakelijk. En bovendien op heel lange termijn een tussenstap.

  9. forum rang 7 ffff 1 mei 2005 22:32
    Er gloort een beetje hoop...........

    Ja, voor het eerst in de meerderheid in FrankrijK!

    Le "oui" au référendum en tête pour la 1ère fois depuis mi-mars

    30/04/2005 - 12h31

    PARIS (Reuters) - Pour la première fois depuis la mi-mars, une enquête d'opinion donne le "oui" en tête au référendum du 29 mai sur la Constitution européenne.

    Le "oui" l'emporterait avec 52% contre 48% pour le "non", selon un sondage TNS-Sofres-Unilog diffusé samedi.

    Vingt-trois sondages consécutifs ont donné le "non" vainqueur depuis mars. Le dernier, réalisé par l'Ifop pour Le Journal du Dimanche, est également publié samedi.

    Ces deux derniers sondages ont été effectués avant l'intervention télévisée, jeudi soir, de l'ancien Premier ministre socialiste Lionel Jospin en faveur du traité constitutionnel.

    Selon TNS-Sofres, réalisé les 27 et 28 avril c'est parmi les électeurs de gauche que le "non" perd le plus de terrain par rapport au dernier sondage du même institut publié le 20 avril: le "non de gauche" chute de 63% à 51%.


  10. [verwijderd] 1 mei 2005 22:40
    quote:

    obligataire schreef:

    Ik ervaar dat de meeste tegenstanders vrees hebben voor het onbekende, angst om deel uit te maken van een groter geheel.

    In de 19e eeuw bestond Duitsland uit kleine staatjes die elkaar bevochten. Tegenwoordig is het 1 der economische wereldmachten en het onderscheid intern is nagenoeg weg.

    Europese eenwording is noodzakelijk. En bovendien op heel lange termijn een tussenstap.

    Ik ervaar juist dat de meeste voorstanders zich niet in de materie verdiept hebben.

    Als we nog verder terug gaan in de geschiedenis dan zijn alle grote bij elkaar bevochten rijken uiteindelijk weer uit elkaar gevallen.

    waarom is Europese eenwording nodig?
  11. [verwijderd] 1 mei 2005 23:02
    quote:

    hermione schreef:

    Als we nog verder terug gaan in de geschiedenis dan zijn alle grote bij elkaar bevochten rijken uiteindelijk weer uit elkaar gevallen.

    Precies. En nu gaat het op basis van instemming van de betrokken lidstaten. Iedereen doet vrijwillig mee, dus de relatie tot bij elkaar gevochten rijken ontgaat me.

    Naast alle zinloze discussies over de hoogte van de bijdrage per hoofd van de bevolking, ontgaat het menigeen dat NL als exporterend land zeer gebaat is bij vrij grensverkeer, uniformering van regelingen etc.

    Het doel is uiteindelijk een volwaardige concurrent te worden van een machtsblok als de VS en straks China.

    Vond jij het trouwens ook zo absurd, dat de Amerikanen in onze achtertuin (Kosovo) orde op zaken moesten komen stellen, en dat wij Europeanen daar niet toe in staat waren? Misschien helpt dit.

    vr gr Leon


  12. poortje 1 mei 2005 23:02
    quote:

    hermione schreef:

    [quote=obligataire]

    Ik ervaar dat de meeste tegenstanders vrees hebben voor het onbekende, angst om deel uit te maken van een groter geheel.

    In de 19e eeuw bestond Duitsland uit kleine staatjes die elkaar bevochten. Tegenwoordig is het 1 der economische wereldmachten en het onderscheid intern is nagenoeg weg.

    Europese eenwording is noodzakelijk. En bovendien op heel lange termijn een tussenstap.

    [/quote]

    Ik ervaar juist dat de meeste voorstanders zich niet in de materie verdiept hebben.

    Als we nog verder terug gaan in de geschiedenis dan zijn alle grote bij elkaar bevochten rijken uiteindelijk weer uit elkaar gevallen.

    waarom is Europese eenwording nodig?
    vrede
  13. euro2000 1 mei 2005 23:14
    als bos c.s. ja roept pas dan dubbel op
    want bedoeld hij : er is weer plaats voor salonsocialisten die in nederland tegen een eenvoudige grondwetswijziging zijn en in europa voor een niet te bevatte aantal wijzigingen waarbij het pluche voor nog meer ver van mijn bed shows van goed betaalde rakkers in verre hotels op mijn zuur verdiende centen opmaken aan allerlei projecten van gasten waar ik absoluut niks mee heb.
    hou het buitenland voor de buitenlanders ennuh geef me mijn gulden terug met een 10 % overwaardering tegen de duits mark zodat ik weer eens mercedes kan kopen.

    tegen dus..

    euro 2000
221 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 901,67 -0,38%
EUR/USD 1,0878 -0,23%
FTSE 100 8.227,18 -0,43%
Germany40^ 18.426,60 -0,98%
Gold spot 2.323,42 -1,17%
NY-Nasdaq Composite 16.828,67 +0,56%

Stijgers

Elia
+2,69%
SHURGARD
+1,60%
Proximus
+1,50%
Care P...
+1,43%
EVS
+1,32%

Dalers

Recticel
-5,65%
AZELIS...
-2,93%
Kinepolis
-2,25%
DEME G...
-2,08%
Barco
-2,06%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links