Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,535 3 mei 2024 17:35
  • +0,100 (+0,65%) Dagrange 15,470 - 15,720
  • 3.779.099 Gem. (3M) 3,6M

ABN-AMRO 2020

4.587 Posts
Pagina: «« 1 ... 208 209 210 211 212 ... 230 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 december 2020 18:17
    De vacinaties komen straks in rap tempo van de grond. Over 3 maanden gaan we het zien. Het is en blijft goedkoop aandeel. Ik koop nu niet meer bij maar als het lager gaat wel weer. Snap niet dat de grote mannen nog niet instappen straks zijn ze te laat. Het idee dat ik over paar jaar weer een dikke euro per aandeel krijg of eerder. Dan maakt het mij nu niet uit dat ik op verlies sta met 8.80 inkoop. Gemiddeld. En verwacht dat het de komende jaren wel weer rond de 15 zal gaan liggen. Even beetje pijn lijden maar toekomst ziet er wel goed uit. Jammer dat er zoveel negatiefiteit is als het even tegen zit. Wie weet komt er ook nog goed nieuws brexit en steun pakket amerika. Dan zien we wel weer verder.
  2. forum rang 9 Ron-tron system 13 december 2020 18:31
    quote:

    Ketelbinkie02 schreef op 13 december 2020 18:10:

    [...]

    Naar jou positie hoeven we niet te raden, maar ik kijk inhoudelijk en gebaseerd op feiten en dan concludeer ik dat alleen maar betere tijden gaan aanbreken als het vaccineren, maar eens goed opgang gaat komen.
    Nu over afschrijvingen en andere bijkomende negatieve verzinselen, zegt alleen maar dat iemand onzekerheid wil rond bazuinen en is nergens op gestaafd.
    Ook 1,5 jaar geduld hebben, hoe verzin je het ???
    Mijn positie in ing is 30k long en 20k short dus ik zit 10k long nu in definitie.
    Abn amro daar zit ik van 27nov short op 9,5eur maar dat heeft zijn redenen(vermoedelijke afschrijving)en daar is al een deel van verzilverd.
    Dus ik zit zeker niet enkel short overal zoals jij concludeert en ben gewoon een lange termijn belegger die een deel afdekt met shorts wanneer er risico dreigt.(ecb meeting of na stevige stijging op korte termijn).
    Dus spelen zowel op stijging als daling maar altijd de vaste aandelen aanhouden.
    Geef ook de datums door wanneer er best long of short gegaan wordt wel iets moeilijker dan enkel te verkondigen we gaan omhoog de koers staat veel te laag enz.
  3. [verwijderd] 14 december 2020 08:50
    quote:

    berre72 schreef op 14 december 2020 08:22:

    Hoeveel is er al gebruikt van die stroppenpot ?
    Wat gebeurt er als ze 1 miljard overhebben ?
    Zo kan je ook 5 jaar voorzieningen treffen zonder winst te maken .

    De stroppenpot is iedere keer een totaal wat gedacht wordt dat nodig is en als dit totaal door verbetering van de situatie te hoog blijkt na nieuwe beoordeling dan volgt er weer vrijval en stroomt het teveel in dat jaar weer terug in de winst.
  4. [verwijderd] 14 december 2020 10:16
    quote:

    R0ME0 schreef op 14 december 2020 08:50:

    [...]

    De stroppenpot is iedere keer een totaal wat gedacht wordt dat nodig is en als dit totaal door verbetering van de situatie te hoog blijkt na nieuwe beoordeling dan volgt er weer vrijval en stroomt het teveel in dat jaar weer terug in de winst.

    Dacht het niet.

    Het geld wat in de stroppenpot gaat blijft op de balans maar wordt meegenomen in de winst/verlies rekening. Ook in goede tijden gaat geld naar de stroppenpot . Iedere kwartaal wordt er gekeken wat er in de stroppenpot zit en hoeveel er benodigd is. Zou de pot te vol zitten komt er niets bij maar gaat er ook niets uit.

    Verder, reken je niet te rijk dat de pot nu veel te vol zou zijn. Banken, met op de achtergrond DNB, zijn niet achterlijk en hebben al vaker met dit bijltje gehakt. Dus vergeet maar dat de pot nu zo vol zit en op overstromen staat.
  5. [verwijderd] 14 december 2020 11:36
    Blijven zitten het is al zo goedkoop is mijn mening. Al kijk ik wel naar langere termijn. Ik vind het best over een half jaar ziet het er allemaal weer florisanter uit. Begint de economie weer echt te draaien. Stroppenpot is goed gevuld en de steun van overheid zal vast breder ingezet worden om werkgelegenheid zoveel mogelijk te behouden. Als je voor divident gaat langere termijn. Is het een koopje nu in mijn ogen. Kon nu het dubbele aantal aandelen kopen had ik begin dit jaar niet gekunt. Ik beleg gewoon langere termijn minimaal 8 jaar. En wie weet wel langer.
  6. [verwijderd] 14 december 2020 12:10
    1. Er gaat een boete komen
    2. Banken moeten onder de WWFT veel kosten maken
    3. Rente is laag, marge ook
    4. Er komen mogelijk alternatieven voor financiering van concurrentie
    5. Er gaan bedrijven omvallen
    6. Management is zwak, zo bleek wel al uit de klungelige boete in Amerika
    7. De staat heeft een hele dikke vinger in de pap
    8. Er komen mogelijk na de crises voor langere tijd beperkingen op mogelijk uit te keren dividend

    Kortom er is weinig positief vooruitzicht!
  7. [verwijderd] 14 december 2020 12:21
    Die beperkingen divident geloof ik niet zo in. Dit is een kortdurende cricis als vacinatie eenmaal op regel is en het normale leven begint weer. Dan wordt er wel weer geld verdiend. Natuurlijk is er wel een inhaalslag maar dat gaat sneller dan we denken. Er gaan bedrijven omvallen dat klopt maar dat gebeurd anders ook en overheid doet veel om werkgelegenheid te behouden. Over 2 jaar ben ik benieuwd waar we opstaan.
  8. forum rang 6 Plein777 14 december 2020 12:30
    quote:

    kassa! schreef op 14 december 2020 11:28:

    Met het oog op Rutte's toespraak vanavond is de vraag welke maatregelen heeft de markt ingeprijsd.
    Dus vandaag verkopen en morgen lager terugkopen of blijven zitten.
    De belangrijkste punten uit het ACC en maatregelen 14-12-2020:
    ======================================================

    * Het hoogste aantal besmettingen sinds 1 november, de verwachting is dat deze cijfers zullen stijgen door de kerstdrukte.
    * Landelijk zullen er extra maatregelen genomen worden, een gedeeltelijke lockdown is niet voldoende om de R-Waarde te verlagen.
    * Landelijk de norm voor gezelschappen wordt max 2 (ook thuis).
    * Landelijk: alle niet-essentiële winkels zullen worden gesloten, ook geen contactberoepen.
    * Landelijk: alcohol verkoop is verboden na 18:00.
    * Landelijk: tijdens oud en nieuw zal er vanaf 20:00u 31 december tot 6:00u 1 januari een avondklok zijn.
    * Landelijk: thuiswerken bijft de norm. Werkgevers dienen dit strikt te handhaven. Zij worden aangesproken op overtredingen. Sluiting tot 14 dagen van een locatie kan een gevolg zijn van een overtreding.
    * Landelijk: in de supermarkt blijft alleen toegang met een karretje, met een deurbeleid. Karretje moet ontsmet worden.
    * Morgen wordt een evaluatierapport over mondkapjes aan het OMT voorgelegd voor een advies.
    * Vandaag spreken MinJenV en de Voorzitters van de Veiligheidsregio’s nog over de uitwerking van bovenstaande maatregelen. Mogelijk verandert er nog iets in detail.
    * De maatregelen worden morgen maandag 14 december bekend gemaakt in een persconferentie. Dinsdag 15 december 18.00u gaan de maatregelen in.
  9. [verwijderd] 14 december 2020 12:48
    DNB: ook in zeer somber scenario blijven banken voldoende gekapitaliseerd.

    Net als in juni denkt DNB ook nu dat de bankensector de coronacrisis prima aankan. Daarvoor heeft de toezichthouder naast het zware scenario ook nog een zeer zwaar scenario op de banken losgelaten. In dat zwaarste scenario neemt de kapitaalpositie van de banken met gemiddeld bijna 4 procenpunt af. De risicogewogen kapitaalpositie daalt dan van 17,1% naar 13,4%. „Dat is een forse impact, die echter voor de banken behapbaar lijkt te zijn zonder serieuze implicaties voor de kredietverlening aan bedrijven en huishoudens.”
  10. forum rang 4 Ketelbinkie02 14 december 2020 13:13
    quote:

    kassa! schreef op 14 december 2020 12:48:

    DNB: ook in zeer somber scenario blijven banken voldoende gekapitaliseerd.

    Net als in juni denkt DNB ook nu dat de bankensector de coronacrisis prima aankan. Daarvoor heeft de toezichthouder naast het zware scenario ook nog een zeer zwaar scenario op de banken losgelaten. In dat zwaarste scenario neemt de kapitaalpositie van de banken met gemiddeld bijna 4 procenpunt af. De risicogewogen kapitaalpositie daalt dan van 17,1% naar 13,4%. „Dat is een forse impact, die echter voor de banken behapbaar lijkt te zijn zonder serieuze implicaties voor de kredietverlening aan bedrijven en huishoudens.”
    Dat kun je alleen maar als uitstekend nieuws opvatten, jammer dat hier weer allen de nadruk wordt gelegd op het negatieve in plaats van de werkelijkheid en dat is dat de banken zich buitengewoon goed houden in de barre tijden.
  11. forum rang 4 Ketelbinkie02 14 december 2020 13:23
    Onderstaand nieuws geeft aan dat alles wat men hier negatief wil doen lijken allemaal heel erg meevalt, maarja dat krijg je met shorters en fantasten.

    DNB: economisch krimp Nederland minder dan gevreesd
    Gecreëerd: 12:41
    (ABM FN-Dow Jones) De economische teruggang in Nederland is in 2020 diep, maar minder dan gevreesd. Dit meldde De Nederlandse Centrale Bank maandag bij de halfjaarlijkse ramingen van de bank.

    Hoewel de Nederlandse economie vanwege de coronaviruspandemie in de eerste twee kwartalen van 2020 flinke schade opliep, herstelde het bruto binnenlands product voor een groot deel in het derde kwartaal, zei DNB.

    "Door de tweede besmettingsgolf zal het bbp in het vierde kwartaal weer krimpen. Desondanks blijft de economische teruggang voor 2020 beperkt tot 4,3 procent", aldus de centrale bank.

    Na 2020 voorziet DNB een gestaag herstel, waarbij in zowel 2021 als 2022 een groei van het bbp wordt voorzien van bijna 3 procent per jaar.

    Wat de werkloosheid betreft verwacht de centrale bank in 2020 een stijging tot 4,0 procent van de beroepsbevolking. In 2021 zal de werkloosheid volgens de prognoses pieken met gemiddeld 6,5 procent, waarna in 2022 een daling volgt naar 6,0 procent.

    De HICP-inflatie, die in Nederland al geruime tijd hoger ligt dan gemiddeld in het eurogebied, loopt iets op, van 1,2 procent in 2020 tot 1,5 procent in de twee jaar daarna, zei DNB.

    Door de economische neergang en de omvangrijke overheidssteun maakt het begrotingssaldo van de overheid "een grote omslag, van een comfortabel overschot" van 1,7 procent van het bbp in 2019 naar een tekort van 6,3 procent in 2020. Ook in 2021 en 2022 schrijft de overheid rode cijfers, verwacht de centrale bank.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
  12. forum rang 4 Ketelbinkie02 14 december 2020 13:32
    quote:

    Carl2-8 schreef op 13 december 2020 18:31:

    [...]

    Mijn positie in ing is 30k long en 20k short dus ik zit 10k long nu in definitie.
    Abn amro daar zit ik van 27nov short op 9,5eur maar dat heeft zijn redenen(vermoedelijke afschrijving)en daar is al een deel van verzilverd.
    Dus ik zit zeker niet enkel short overal zoals jij concludeert en ben gewoon een lange termijn belegger die een deel afdekt met shorts wanneer er risico dreigt.(ecb meeting of na stevige stijging op korte termijn).
    Dus spelen zowel op stijging als daling maar altijd de vaste aandelen aanhouden.
    Geef ook de datums door wanneer er best long of short gegaan wordt wel iets moeilijker dan enkel te verkondigen we gaan omhoog de koers staat veel te laag enz.
    Er zal zeker een enkeling jou geloven, maar ik helemaal niet.
4.587 Posts
Pagina: «« 1 ... 208 209 210 211 212 ... 230 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links