Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 22,780 2 mei 2024 17:35
  • -0,080 (-0,35%) Dagrange 22,440 - 23,040
  • 280.978 Gem. (3M) 381,4K

Fugro - 2020

24.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 503 504 505 506 507 ... 1221 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Rockstar 28 juli 2020 11:56
    Heb vanmorgen alle forum berichten gelezen en wat ontdek ik daar een rotzooi tussen!! Enkele vragen:
    - hebben jullie een winstwaarschuwing gezien sinds de 1ste kwartaal resultaten?
    - hebben jullie krantenberichten gezien over forse personeelsreductie bij Fugro en ruzie daarover met de vakbonden?
    - en hebben jullie de laatste analisten waardering nog in het geheugen en zoniet dan hierbij:
    AMSTERDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro neemt stappen om de cash burn te beperken. Dat concluderen kenners bij KBC Securities na een analisten-call met de topman en de financieel directeur van het beursgenoteerde bedrijf over de resultaten van vorig kwartaal. Fugro gaf verder een overzicht van de stand van zaken per onderdeel. Concrete vooruitzichten voor het lopende jaar waren echter niet gemeld, aldus de analisten.
    Het eerste kwartaal was volgens de marktvorsers sowieso wat minder actief voor Fugro. Normaal gesproken begint er meer werk pas in maart te komen. Dat was deze keer vanwege de coronacrisis niet het geval, concludeert KBC. In het tweede kwartaal verwachten de kenners dat de zaken vanwege Covid-19 met name wat minder gaan in Europa en Afrika.
    KBC houdt vast aan zijn koopadvies voor Fugro met een koersdoel van 13,50 euro. Het aandeel stond maandag omstreeks 09.40 uur 5,9 procent lager op 3,19 euro.
  2. bekeken 28 juli 2020 12:28
    quote:

    ff_relativeren schreef op 28 juli 2020 00:48:

    [...]
    Dit smeekt om een reactie. Bij deze :

    Het afketsen van een herfinanciering in februari was nadrukkelijk niet het gevolg van het Coronavirus. Het virus moest toen nog beginnen aan haar opmars door Europa, Verenigd Koninkrijk, Australie, Afrika, Zuid Amerika, Noord Amerika en Canada.

    Dat Fugro vastliep in een aantal uitgestelde orders , kwam volgens mij geheel door het Arabisch-Russische gevecht over de prijs van ruwe olie. Die uitgestelde orders zijn tot op de dag van vandaag niet opnieuw toegekend, en de kans dat die orders het komende (2e) halfjaar wel vergeven worden, wordt met de dag kleiner. De OPEC+ club heeft immers afgesproken om per 1 augustus (aanstaande zaterdag) weer meer olie te gaan oppompen en te exporteren.

    De achterliggende reden van dit OPEC+ besluit was een verwachte aantrekkende economie. Met de opnieuw oplopende spanningen tussen China en de VS, in combinatie met een niet opgelost handelsconflict tussen Índia en de VS, en een niet opgelost handelsconflict tussen Europa en de VS, is het maar de vraag of het economische herstel er in het 2e halfjaar 2020 al komt.

    En dan is een mogelijke 2e Coronagolf in de wintermaanden nog niet eens meegenomen in de overweging of er de komende 6 maanden al genoeg economisch herstel komt.

    Voor het bedrijf Fugro zou het m.i. al genoeg zijn als er een groot deel van herstel komt, waardoor de uitgestelde orders alsnog binnen het boekjaar 2020 worden binnengehaald. Dat is immers een voordeel van de IFRS boekhoudregels. Toekomstige inkomsten uit een bestaande order kunnen op papier al genoeg verschil maken om met succes een herfinanciering te kunnen uitonderhandelen.

    De tijdlijn is voor Fugro het grootste gevaar. En met meer olie op de markt en meer Corona besmettingen wereldwijd, ziet die tijdlijn er niet goed uit. De € 575 miljoen opdrogende kredietlijn (feitelijk gewoon leningen) en de € 190 miljoen aflopende obligatie moeten in het komende voorjaar van 2021 opgelost worden. Ook zonder een herfinanciering.

    In dat scenario komt het woord op tafel waar iedereen een hekel aan heeft : (claim)emissie.
    Het worden spannende tijden. Voor het bedrijf Fugro. Voor de schuldeisers. En voor de aandeelhouders. Om nog maar te zwijgen over de toeleveranciers, de klanten en de opdrachtgevers.

    Het afketsen van de herfinanciering was nadrukkelijk WEL het gevolg van het uitbreken van het Coronavirus.

    Alles liep op rolletjes, De aandelen waren geplaatst, de bieding op de eerste convertible was bijna volledig ingetekend, de nieuwe RCF was geregeld, en dit alles zou mede gefinancierd worden door de uitgifte van een obligatielening. Echter, door de uitbraak van Corona in bepaalde gebieden (Bergamo, Ischl) brak de eerste coronapaniek uit en ging de obligatiemarkt dicht. In de laatste week van februari is geen enkele obligatielening geplaatst omdat de markt op slot ging en beleggers geen risico wilde nemen.

    De ruzie tussen Opec (lees Saoedi Arabië) en Rusland viel inderdaad samen met Coronauitbraken en zorgde voor verdere onrust.
    Het feit dat beleggers in eerste instantie blij waren met de herfinanciering blijkt ook uit het feit dat convertible arbitrage spelers zoals HBK hun shortpositie tot nul hadden teruggebracht, gebruik makend van de aandelenemissie.

    Kortom, zonder Corona was het probleem opgelost en stond de koers nu gewoon boven de € 10. Kijk bv naar Arcadis vandaag, die gedeeltelijk in zelfde markten actief is als Fugro.
  3. bekeken 28 juli 2020 12:52
    quote:

    ff_relativeren schreef op 28 juli 2020 10:51:

    [...]
    heel verdacht : 2 gloednieuwe aliassen die allebei vandaag pas werden aangemaakt.
    En allebei iets beweren zonder een greintje bewijs te tonen.

    Ik zal je eens iets vertellen : 50% ontslag-aanzeggingen zonder interne nota of circulaire,
    daar geloof ik helemaal niets van.

    Daarmee zeg ik niet dat ik niet geloof in een reorganisatie bij Fugro. Nee, ik beweer hier dat er met een dergelijk grote omvang (50% ontslag) wel degelijk bronmateriaal moet bestaan.

    Waar ik niet in geloof, is anonieme gloednieuwe aliassen die zonder bewijsvoering hier iets willen beweren. Heb je een ontslag-aankondiging ontvangen of voorbij zien komen ? Scan het en plaats het hier als bijlage zodat de echtheid getoetst kan worden.

    Waar ik dan weer wel in geloof : Als er vorige week een ontslagronde zou zijn gestart, dan moeten de lasten daarvan in Q3 en in Q4 genomen worden. Ofwel, als er een grootschalige reorganisatie komt (Fugro zelf heeft niets naar buiten gebracht), dan zal het bedrijfsresultaat in Q3 en in Q4 daardoor impact laten zien.

    Als .. Als .. maar de 2 gloednieuwe aliassen beweren iets zonder een greintje bewijs.
    Fugro heeft bij de publicatie van de KW1 cijfers aangegeven dat het personeelsbestand met ca 10% verminderd zal worden, hetgeen een besparing oplevert van ca € 60 miljoen. De reorganisatiekosten hiervan zullen dan in KW2 worden genomen.
    Het zou best kunnen dat bij bepaalde onderdelen, die hard getroffen worden, het personeelsbestand met 50% wordt teruggebracht, waarbij een deel weer herplaatst wordt naar andere onderdelen.
  4. forum rang 6 ff_relativeren 28 juli 2020 13:00
    quote:

    bekeken schreef op 28 juli 2020 12:52:

    [...]

    Fugro heeft bij de publicatie van de KW1 cijfers aangegeven dat het personeelsbestand met ca 10% verminderd zal worden, hetgeen een besparing oplevert van ca € 60 miljoen. De reorganisatiekosten hiervan zullen dan in KW2 worden genomen.
    Het zou best kunnen dat bij bepaalde onderdelen, die hard getroffen worden, het personeelsbestand met 50% wordt teruggebracht, waarbij een deel weer herplaatst wordt naar andere onderdelen.

    bij een veronderstelde reductie van 50% die pas in de 2e helft van de 7e maand wordt aangekondigd
    zullen de lasten in kwartaal 3 en 4 vallen. Kwartaal 2 is immers al voorbij sinds de 6e maand ..

    Let op : er is geen enkele bronvermelding voor die 50% reductie, en het alias dat ermee kwam, heeft vandaag pas een alias op IEX aangemaakt. 1 dag voor de cijfers met een spookverhaal komen zonder enig bewijs.
  5. Dire Straits 28 juli 2020 13:02
    quote:

    Voetjes-op-de-vloer schreef op 28 juli 2020 11:59:

    Mooi te lezen. Maar zo'n koersdoel van 13,50 (is al 2 jaar niet het geval geweest) is wel heel enthousiast of vergis ik me.
    Ik denk dat jij je vergist.
    Voor de corona zaten we al op €11.16 met goede vooruitzichten. Door het corona-virus is de herfinanciering niet doorgegaan. Dat is nu het probleem.
    Anders hadden we het koersdoel al gehaald. Daar ben ik vast van overtuigd
  6. forum rang 7 €URO-Trader 28 juli 2020 13:10
    Wat voorheen niet kon, kan tegenwoordig wel, met spoed reorganiseren. Oftewel, vertraagde plannen van voorheen, nu ten uitvoer brengen. Voor de Corona menigmaal 25% omhoog gehad vanaf de bodem van €6+. In het Corona tijperk met 1 piek omhoog, alleen maar omlaag. Oftewel, tijd voor een sprong omhoog. Ik teken voor €5. Onlangs kocht management nog voor €4.15 eigen aandelen in, oftewel geeft aan dat men meer verwacht. Voor de vorm even een koers van €9 uitgerekend x aantal aandelen.
  7. bekeken 28 juli 2020 13:13
    quote:

    ff_relativeren schreef op 28 juli 2020 13:00:

    [...]
    bij een veronderstelde reductie van 50% die pas in de 2e helft van de 7e maand wordt aangekondigd
    zullen de lasten in kwartaal 3 en 4 vallen. Kwartaal 2 is immers al voorbij sinds de 6e maand ..

    Let op : er is geen enkele bronvermelding voor die 50% reductie, en het alias dat ermee kwam, heeft vandaag pas een alias op IEX aangemaakt. 1 dag voor de cijfers met een spookverhaal komen zonder enig bewijs.
    Ik lees het verhaal niet alsof er 50% personeelsreductie plaats vind bij de Fugro groep, maar 50% bij bepaalde onderdelen, die dan onderdeel uitmaken van de eerder aangekondigde 10% personeelsreductie. Ik ga er vanuit dat de kosten hiervoor in KW2 zullen worden genomen, aangezien de vooraankondiging bij de KW1 resultaten is gedaan.

    Dat de brenger van het nieuws zich vandaag heeft aangemeld als forumlid had ik ook geconstateerd.
  8. Dire Straits 28 juli 2020 13:15
    quote:

    Maaseik schreef op 28 juli 2020 13:06:

    Twijfel om mijn positie uit te breiden. I.v.m. de cijfers morgen. Veel slechter kan het niet zou ik zeggen. Shorters nemen ook af. Merk dat de meningen hier volledig uiteen lopen. Iemand nog tips om me in te lezen voordat ik een keuze maak?
    Ik denk niet dat er stukken zijn die jou of wie dan ook kunnen overtuigen. Ook de analisten weten het niet.
    Je moet zelf de balans opmaken.
24.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 503 504 505 506 507 ... 1221 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Trading update Fugro bevat op 1 dissonant na veel goed nieuws

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links