Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TITAN CEMENT INTERNATIONAL S.A CHX:TITC_B.CXE2, BE0974338700

  • 26,400 8 mrt 2024 15:11
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0

Titan cement international

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 13 juni 2020 12:35
    & ten opzichte van de nieuwe eigen ICB-subsector, Cement, die sinds COVID-19 gemiddeld op een onopvallend verlies ruim -25% staat (alleen liquide aandelen). Ten opzichte van die fors gedaalde eigen ICB subsector bij heel Euronext, dus opgeteld zijn de percentages 0%:

    Scheerders van Kerchove +33,53% (illiquide notering, valt buiten de -25%)
    HERIGE +7,37%
    LafargeHolcim +1,56%
    Hoffmann Green Cement -3,70%
    Vicat -16,05%
    TITAN Cement -22,71%

    De werkelijke koersdaling van TITAN Cement is -38,07%. De achterstand op Vicat (-32,73%) is niet zielig groot, de achterstand op de eigen ICB subsector komt nauwelijks in de buurt van "kopen" uit, en liqude winnaar HERIGE staat sinds COVID-19 (21 februari) op -13,96%,

    Al met al heb je me TITAN Cement de grootste daler of het meeste "potentieel" binnen deze subsector te pakken, maar bij een snelle oplossing voor de ellende verwacht ik bij andere subsectoren meer herstelpotentieel, en in een economisch snellere cyclus. Onder normale omstandigheden, die er niet zijn, had bijvoorbeeld een AB InBev makkelijk circa +100% hoger kunnen staan dan nu, en bij een eerste herstel zal er sneller bier worden gekocht dan dat er geïnvesteerd wordt in nieuwe gebouwen.

    Niet om AB InBev met riskante schuldenberg en arrognt eprijzen en al aan te bevelen, maar om aan te geven dat er nog andere herstelkandidaten zijn. Binnen Cement valt TITAN Cement wél een beetje op, maar dus zonder een héél erg zielige achterstand op de rest. Daar zit wat ruimte, genoeg om niet onaantrekkelijk te zijn, maar niet heel veel ruimte. Enkele procenten erbij, wat je zelf ongeveer eerder betaalde, en TITAN Cement is al niet meer de slechtste leerling van de cementklas.

    Een hedgefund zou wel kunnen kiezen voor TITAN Cement: long TITAN Cement, en echt short in een liquide subsectorgenoot die minder is gedaald.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links