Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Als dit er niet goed uitziet.....

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. Shizuka 7 maart 2005 16:21
    Beste kardanisten,
    De cijfers zijn nabij. Ik wilde op de vrije middag alvast wat cijfermatige gedachten kwijt:

    -Bijna 10 miljoen winst hadden we al staan.
    -Verder gaan we nog een aardige boekwinst op het belang in TBIH in de boeken terugzien (Hoeveel ervan?). Bovendien liggen er nog een paar ton in het vooruitzicht van de Infonet-deal. (Of boeken ze die volgend jaar pas?)

    -Kardan is eerder druk bezig geweest het verliesgevende technologies en communications verhaal af te sluiten; dat departement was vorig kwartaal voor het eerst winstgevend en de deal ketste af. Toeval? Ik dacht het niet. Een verbeterde markt heeft de waarde van die divisie zonder twijfel aanzienlijk verhoogd.

    -De winst was het vorige kwartaal vooral door een aantal eenmalige!!! afboekingen minder dan verwacht.

    Nemen we TBIH door:
    -59 procent in TBIH van Kardan stond voor 40 miljoen ( equity in de boeken van 2003; geen idee wat dit in de loop van 2004 is geworden, maar:
    -De 17,16 procent van TBIH ging de deur uit voor 40 miljoen; dit leverde een boekwinst op voor Kardan van 9 miljoen. Het belang van Kardan daalt hierdoor met 10 procent.
    -Die private equity boys zijn slimme jongens; die betalen niet snel teveel voor iets. 1 procent van TBIH is die jongens dus ongeveer (40)\(17,16) = 2,3 miljoen waard en ik geloof nooit dat ze in het eerste jaar ook maar een cent zullen afwaarderen van hun belang.
    -Volgens Q3 report van Kardan was de totale equity 103 miljoen dollar;
    Naar mijn idee zal alleen al het restbelang in TBIH dat straks waard blijken te gaan zijn. (2,30 maal 49 procent is 112 miljoen). Gezien de groeimarkt later ongetwijfeld nog veel meer.

    -Tot slot hebben we wellicht als slagroom op de taart de verbeterde waardering in 2004 van Poolse Zloty ten opzichte van Euro en Dollar (na een sterke val van de Zloty in 2003). Assets in Polen zijn dus een stuk meer dollars waard geworden; en assets die heeft Kardan daar.

    Hebben wij even een mooi aandeel jongens. Gaat deze week ons constante 2.80ers brengen? Vandaag hangt ook Israel in ieder geval ook aangenaam rond de 2,82.

    Groeten Shizuka

  2. [verwijderd] 7 maart 2005 18:53
    Beste Shizuka,

    Bedankt voor je duidelijke visie en analyse (aanbevolen). Ik heb je stukje met veel interesse gelezen en dit versterkt nogmaals mijn grote vertrouwen in dit aandeel. Kardan mag dan een van de aandelen zijn met de laagste dagomzetten,het is wel een van de aandelen met een grote potentie voor de toekomst. Ze zitten daar in het oostblok op een goudmijn en maar weinig mensen hier zien dat nog. Naar mijn mening gaat het dan ook niet meer lang duren voordat de koers omhoog zal schieten. Tot dan wachten we met vol vertrouwen de cijfers af.

    MVG, Charybdis
  3. [verwijderd] 8 maart 2005 11:30
    Klopt, over iets meer als 3 weekjes zullen we te horen krijgen hoe goed ze het echt wel niet gedaan hebben.

    Proposed Financial Agenda 2005 Kardan N.V.

    • Publication of results for 2004 – 31st March 2005
    • AGM – 19th May 2005
    • Publication of results for first quarter 2005 – 31st May 2005
    • Publication of results for the half year 2005 – 31st August 2005
    • Publication of results for third quarter 2005 – 30th November 2005

    MVG, Charybdis
  4. Shizuka 8 maart 2005 21:39
    Dank u allen,
    Inderdaad komen de cijfers de 31e, maar mijn verwachtingen zijn erg hoog gespannen en ik wilde die verwachtingen graag al met jullie delen. Na al die maanden lijkt de 31e niet ver weg. Het is jammer dat we de bijdrages van Bill Tampa, die we toch wel de Godfather van dit kleine forum kunnen noemen, momenteel moeten missen.

    Ik hoop op meer belangstelling voor Kardan nu de cijfers naderen; ik denk dat het daarvoor belangrijk is dat men wat meer weet over hoe deze onderneming nu echt in elkaar zit.
    Feit is trouwens dat de laatste tijd vrijwel niemand (op de bied) wil verkopen. En gelijk hebben ze.
    Succes en grt Shizuka
  5. [verwijderd] 12 maart 2005 20:06
    quote:

    welgemoed schreef:

    Beste Charybdis,
    Hoe is het trouwens met Scylla de laatste tijd?

    welgemeende groet,

    w.

    Beste Welgemoed,

    Scylla maakt nog steeds alles kapot wat op haar pad komt en zuigt iedereen in haar val. Ze huist nu bij Isotis denk ik. Wat dat betreft zitten we hier toch maar een stuk beter. Met de drie euro in zicht en alle vertrouwen in de cijfers staan er mooie dingen te gebeuren. Nog een prettig weekend verder gewenst.

    MVG, Charybdis
  6. Shizuka 12 maart 2005 21:28
    quote:

    niwde13 schreef:

    Aanbevolen Shizuka.

    Zou me niets verbazen als we maandag € 3,20 aantikken,en mogelijk naar de cijfers toe € 3,60.

    Dank je Niwde. Maandag al 3,20 euro? Kan altijd. Je hoeft er maar een paar duizend te kopen en we zijn er. Mijn aandeeltjes zal je er in ieder geval niet tussen vinden.

    De laatste tijd gaan we stukje bij beetje omhoog. Na een nieuwe piek vallen we vaak weer 10 cent terug waar zich weer een mooie nieuwe bodem vormt. Vergeet niet dat er al een tijdje geen groot nieuws is geweest om een stijging te verantwoorden. Naar mijn idee lift Kardan nu prettig mee op de verwachtingen die door de goede resultaten in 2004 van de Oost Europa fondsen zijn ontstaan (die op hun beurt mee hebben geprofiteerd de waardestijging van veel Oost Europese munteenheden in 2004.)

    Ik geloof daarom zelf dat we die 3,60 volgende maand na de cijfers heel goed kunnen staan. Ervoor? Misschien. De cijfers zullen die koers hoe dan ook verantwoorden. De explosieve stijging na het TBIH bericht leerde mij dat men eigenlijk heel weinig van Kardan weet en dat de koers heel 'gevoelsmatig' tot stand komt. Wanneer Kardan na vorig jaar flink verlies te hebben geleden nu met buitengewoon mooie resultaten komt zal de koers naar mijn idee heftig reageren.

    Doordachte namen trekt dit forum trouwens aan. Mooie naam, Charybdis.
    Een groet aan u allen,
    Shizuka

  7. [verwijderd] 17 maart 2005 14:03
    Shizuka e.a.,

    Inmiddels terug naar 2,61.
    Met dit soort omzetten kun je er naar mijn bescheiden mening geen 'TA'- achtige redeneringen op na houden...
    Full disclosure over wat ik doe met mijn aandelen:
    Voor de helft gewoon kijken of de resultaten echt wel zo goed zijn, althans zo gepresenteerd worden door het management, en voor de andere helft ben ik al aan het afbouwen vanaf 2,85 om winst (vanaf 2 Euro) zeker te stellen.

    Groet en succes,

    Rob

  8. Shizuka 18 maart 2005 10:35
    Dag allen,

    Ik geloof per definitie niet zo in TA; de markt zoals die nu bestaat is in mijn ogen niet efficient en ik vertrouw mijn eigen boerenverstand nog altijd meer dan de lineaal van een vlugge Amsterdammer.
    Ik heb mijn punt gemaakt over de fundamenten onder Kardan, die zonder twijfel stevig zijn en mijn vertrouwen in dit bedrijf en de komende cijfers is onverminderd groot. Ik heb gisteren dan ook nog een paar stukjes gekocht. De beursstemming is de afgelopen tijd iets minder geweest en ik kan mij voortellen dat andere mensen die hun winsten op smallcaps als Pharming en Isotis zien wegebben, nu zeker geneigd zullen zijn winst te pakken waar het nog kan. En gelijk hebben ze misschien, want winst is pas winst wanneer het op je bankrekening staat. Bij Kardan kunnen de gevolgen dan echter heftig zijn; hetgeen weer meer verkoopreacties uitlokt. Maar om aan een rampscenario te gaan denken, dat geloof ik nooit.
    Maar laat aub weer een keer een PBtje komen Kardan, anders vergeten ze je.

    Neem de tijd, informeer jezelf en sta perplex.
    Grt Shizuka

  9. [verwijderd] 21 maart 2005 19:33
    Beste Kardanisten en belangstellenden,

    Vandaag kardan de op 1 na hoogste stijger op de beurs. De koers herstelt zich weer richting de publicatie van de jaarcijfers. Ik denk dat we over 10 dagen voor de cijfers wel weer op 2,90 staan en van daaruit met een goed PB door de drie euro kunnen gaan. Aan een ieder die dit leest en nog een mooi aandeel voor zijn portefeuille zoekt, zou ik zeggen, informeer jezelf eens goed en sla nu nog wat stukjes in voor de cijfers. Want Kardan is goed bezig en dit zal niet onopgemerkt blijven!

    MVG, Charybdis
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links