Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 449 450 451 452 453 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 josti5 26 mei 2020 12:10
    quote:

    DurianCS schreef op 26 mei 2020 11:34:

    [...]
    Dat is ook mijn vermoeden. Net als "kerngezonde" voetballers die opeens in ekaar storten met een hartprobleem. Ikzelf kreeg onverwacht een hartinfarct, en ik had nooit iets, echt helemaal niets.
    Oeps, sterkte!
    Kijk hier eens: pilliewillie.nl/hart-en-vaatziekten/c...

  2. forum rang 10 rationeel 26 mei 2020 12:17
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 26 mei 2020 04:32:

    [...]Ha Schaatser, ondanks je cynisme: bedankt voor de info.
    De links over vit.D (en huidskleur) ken ik. Over de bijwerkingen van HCQ zeg je: valt wel mee. Maar hoe effectief is dat middel nou bij Covid-19?

    ClO2 is idd een levensgevaarlijk goedje, kan je evengoed bleekwater inspuiten zoals Trump suggereerde:
    nl.wikipedia.org/wiki/Chloordioxide
    Het enige wat mij als fysicus in die link interesseerde is de QM-beschrijving van het molecuul.

    Wat is het verband tussen HCQ, kinine en zoethout (heb ik in huis)?
    Zink, seleen en zo: ik geloof je wel, maar dat is toch vooral preventief bedoeld? Helpt het nog ná besmetting?

    Dan: "Azythromacine (aan je arts vragen), ... is een antibioticum."
    Hoe werkt een antibioticum tegen virussen?? Solliciteer je naar een Nobelprijs?

    En nu toch maar naar bed. Dat ik het nu (zelfs voor mijn doen) heel laat gemaakt heb, komt doordat mijn dag/nachtritme nogal verstoord is door enkele aanvallen van neuritis vestibularis (zoek maar op) de vorige week. Ook een virus, bij het evenwichtsorgaan...
    Zeer hinderlijk, en bij de eerste aanval (duurde een half uur) ook angstaanjagend omdat je niet weet wat er aan de hand is. Maar verder -zo weet ik nu- niet gevaarlijk of bedreigend. Er is geen medicijn voor, maar je immuunsysteem pakt het aan. Dat kan een paar weken duren, maar dan gaat het vanzelf over. Intussen slaap ik (of niet) op de raarste momenten.

    Zo gaat dat met virussen. In principe ook met corona. Het vervelende is alleen dat de inwendige strijd tegen het coronavirus met zoveel nare bijverschijnselen (longontsteking, bloedblaasjes, aantasting van het longweefsel etc.) gepaard gaat dat mensen er dood aan kunnen gaan, vooral ouderen, maar ook mensen met al een andere kwaal of simpelweg met ongelukkige genen.

    Ook jongere mensen die genezen kunnen er toch blijvend nadeel van hebben. Het is echt een rotvirus. Vergelijkingen met griep zijn lichtzinnig.
    Ik bestrijd je preventieve adviezen niet, de op dit gebied ook deskundige en gewaardeerde poster @josti schreef soortgelijke dingen. Maar als je dan toch corona krijgt, is er nog geen echt medicijn. Behalve je eigen immuunsysteem, dat echter te maken krijgt met een onbekende vijand met vele smerige trucs.

    Kijk hier eens naar, BDB:)

    www.thuisarts.nl/positieduizeligheid/...
  3. forum rang 10 rationeel 26 mei 2020 12:32
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 26 mei 2020 07:06:

    [...]
    Gelukkig maak ik Bill niet verdacht; ik schrijf juist:

    “Dit alles heeft dus niks te maken met of Gates “een kwaad persoon” is of niet, maar of je zaken van leven en dood (i.c. vaccins) in handen wil leggen van èèn persoon.” en
    “En natuurlijk heeft hij òòk de beste bedoelingen met mensen,
    Het is alleen altijd verstandig om kritisch naar machthebbers te kijken.”
    En daarbij schreef ik: “Geld = macht.”
    Of vind je dat op zichzelf al een verdachtmaking? :-)

    En ik citeerde Bill Gates zelf:

    Bill Gates: My ‘best investment’ turned $10 billion into $200 billion worth of economic benefit

    “ Over the past two decades, the Bill and Melinda Gates Foundation has donated “a bit more than $10 billion” into mainly three groups: the Global Alliance for Vaccines and Immunization, the Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria, and the Global Polio Eradication Initiative.
    “We feel there’s been over a 20-to-1 return,” yielding $200 billion over those 20 or so years, Gates told CNBC’s Becky Quick on “Squawk Box” from the World Economic Forum in Davos, Switzerland. “Helping young children live, get the right nutrition, contribute to their countries — that has a payback that goes beyond any typical financial return.“
    As a comparison, Gates echoed what he wrote in an essay in The Wall Street Journal last week under the banner “The Best Investment I’ve Ever Made” saying that same $10 billion put into the would have grown only to $17 billion over 18 years, factoring in reinvested dividends.

    Uit: www.cnbc.com/2019/01/23/bill-gates-tu...

    Dus gewoon even goed lezen, BDB

    GATES is een heel gevaarlijk mannetje.

    Nederlanders en anderen??? kun je gemakkelijk een blinddoek voordoen, als er maar een ZIELIG
    verhaaltje vergezeld gaat bij de ...wereldwijde...plannetjes. Wat de plannetjes zijn, word je verteld door de mensen die wat verder kijken dan hun neus lang is, en die wat minder naief zijn, wijs geworden door de werkelijkheid.

  4. forum rang 10 rationeel 26 mei 2020 12:37
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 26 mei 2020 08:35:

    Brazilië geeft bevolking hydroxychloroquine tegen corona
    1 min geleden in BUITENLAND

    BRASILIA - De Braziliaanse autoriteiten houden vast aan hun advies om het coronavirus te bestrijden met hydroxychloroquine. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) besloot eerder om proeven met dat geneesmiddel voorlopig te staken uit veiligheidsoverwegingen.

    De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft zich eerder uitgesproken voor het gebruik van hydroxychloroquine en het gerelateerde middel chloroquine tegen het nieuwe virus. Zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump gaf toe zelf hydroxychloroquine te nemen om te voorkomen dat hij ziek wordt, al is hij daar inmiddels mee gestopt.

    Vraagtekens

    Onderzoekers hebben echter vraagtekens gezet bij de effectiviteit van die middelen tegen het coronavirus. In een studie die is gepubliceerd in het gerenommeerde medische vakblad The Lancet, stond dat ze het risico op overlijden zelfs kunnen vergroten. De WHO legde daarop het wereldwijde onderzoek stil naar het gebruik van hydroxychloroquine tegen het coronavirus.

    Het ministerie van Volksgezondheid van Brazilië verandert nog niet van koers. „We blijven kalm”, zei een medewerkster van het departement op een persconferentie. Ze uitte kritiek op de studie in The Lancet, waarin onderzoekers keken naar de medische gegevens van 96.000 patiënten in honderden ziekenhuizen.

    „Het was geen klinisch onderzoek. Het was gewoon een dataset die is samengesteld in verschillende landen”, aldus de functionaris van het Braziliaanse ministerie. Dat betekent volgens haar dat er onvoldoende grond is om het huidige beleid op de schop te nemen. Artsen wordt momenteel geadviseerd om chloroquine of hydroxychloroquine voor te schrijven als mensen coronasymptomen hebben.

    Brazilië behoort tot de landen in de wereld die het zwaarst zijn getroffen door het coronavirus. De autoriteiten hebben bij bijna 375.000 mensen vastgesteld dat ze besmet zijn geraakt. Dat is wereldwijd het hoogste aantal buiten de Verenigde Staten. Ruim 23.000 patiënten in Brazilië zijn overleden.

    Absolute cijfers zijn nietszeggend.
    Reken even de percentages uit.
  5. forum rang 10 voda 26 mei 2020 12:50
    Economie OESO-gebied krimpt door coronacrisis

    Gepubliceerd op 26 mei 2020 12:12 | Views: 611

    PARIJS (AFN) - De economie in het gebied van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is in het eerste kwartaal gekrompen door de coronacrisis en de beperkende maatregelen om de virusuitbraak tegen te gaan.

    De krimp kwam uit op 1,8 procent in vergelijking met een kwartaal eerder. Dat is de sterkste neergang sinds de financiële crisis. Vooral in Frankrijk en Italië was flinke krimp te zien door de strenge lockdownmaatregelen. Maar ook in Canada, Duitsland, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Japan waren minnen op te merken. Er zijn in totaal 36 landen aangesloten bij de OESO.

    De OESO had eerder al gewaarschuwd voor de negatieve impact van het coronavirus op grote economieën, met een sterk stijgende werkloosheid.
  6. forum rang 10 rationeel 26 mei 2020 13:39
    quote:

    Superrubio schreef op 26 mei 2020 09:54:

    [...]

    Kijk eerst dit maar eens en dan weet je wel dat je onzin zit uit te kramen.

    www.servustv.com/videos/aa-23zjmvcz51...

    Ook weer een interview met dr. Sucharit Bhakdi van 51 minuten maar met Engelse ondertiteling. Echt een aanrader, want veel dingen waar we telkens over discussiëren vallen op hun plek.

    Kritiek die hin in een erder interview met hem uitte dat ik medio maart hier poste staat nog steeds. Vandaar dat ik hier wat recenter materiaal van hem post.

    Is een verademing hoe in staat is alles rustig uit te leggen en deze man was al gepensioneerd, maar ziet het als zijn burgerplicht kritisch te zijn als er met de waarheid een loopje wordt genomen.
    Dit itw is is werkelijk de moeite waard.

    En geeft inzicht in het grote plaatje. De top down maatregelen vanuit de WHO. De WHO bestaande uit een veel te machtige organisatie, zonder deskundigen, maar ook zonder democratisch mandaat.

    Aanbevolen voor BDB:)

    Kennis zonder vooringenomenheid:)
  7. forum rang 10 voda 26 mei 2020 14:10
    Corona: we ruimen massaal kleding op en de recycling loopt vast

    Door de uitbraak van het coronavirus kan gerecycled textiel niet meer naar het buitenland. Onderwijl stromen de inzamelbakken over, omdat Nederlanders meer dan ooit overtollige kleding wegdoen. 'Er ligt hier 1,1 miljoen kilo textiel opgeslagen, van drie weken inzamelen.'

    Directeur Erica van Doorn van textielinzamelaar Sympany in een van de extra ingehuurde loodsen voor de opslag van textiel. Foto: Tammy van Nerum voor het FD

    'Even uitrekenen. In een zak zit ongeveer 120 kilo.' Directeur Erica van Doorn (51) van textielinzamelaar Sympany loopt met ferme passen door de loods in de Amsterdamse haven. Achter haar ligt een enorme berg grote witte balen. Gevuld met oude T-shirts, broeken, jurken en een verdwaalde losse schoen. 'Er ligt hier nu 1,1 miljoen kilo. Dat zijn al snel 9100 zakken met textiel.'

    Die miljoen kilo textiel is het resultaat van zo'n drie weken inzamelen, zegt Van Doorn. Haar paarse jurk en blauwe laarzen steken fel af tegen de witte, stoffige zakken. De kledinginzamelaar heeft hier, op de grens tussen het Amsterdamse Westpoort en Ruigoord, noodgedwongen extra ruimte moeten huren. De eigen opslag ligt al tijden vol.

    In het voorjaar is van oudsher een piek merkbaar in de hoeveelheid kleding die wordt weggedaan. Maar omdat mensen meer thuis zijn vanwege de coronamaatregelen, lijkt Nederland massaal aan het ontspullen. De inzamelbakken stromen over. En vanwege invoerbeperkingen in belangrijke afzetmarkten zoals Oost-Europa en het Afrikaanse continent, kan de kleding nergens heen.

    'We roepen mensen op om geen kleding meer in te leveren. We hebben zelfs overwogen om de inzamelbakken tijdelijk weg te halen. Maar dan belandt alles misschien wel in de afvalbak en wordt het verbrand. Dat willen we ook niet.'

    Beter dan verbranden

    'Kijk deze zak is net hier gebracht, die is nog helemaal wit. Maar zodra ze hier even liggen trekt het allemaal stof aan', zegt Van Doorn, wijzend op een dun laagje op een andere baal. Dagelijks worden in de Amsterdamse loods drie zeecontainers afgeleverd met witte balen oud textiel. Heftruckchauffeur Faisal Aaloul leegt de containers en stapelt de zakken op. 'Wat een klerezooi hè', zegt hij lachend.

    Gemiddeld gooien mensen veertig kledingstukken per jaar weg, schetst Van Doorn. Slechts een deel daarvan wordt ingezameld voor de recycling. Het bedrijf heeft 2200 inzamelbakken in tientallen gemeenten. Het is daarmee, naast het Leger des Heils, een van de grootste textielinzamelaars in Nederland.

    ‘We komen de gekste dingen tegen. Oude pizzadozen bijvoorbeeld’

    Vanuit de textielbakken gaat het materiaal naar vier locaties, waar het afval eruit wordt gehaald. 'Dat wordt steeds erger. We komen de gekste dingen tegen. Oude pizzadozen bijvoorbeeld. Dan kunnen mensen het afval nergens kwijt en gooien ze het in de textielbak', zegt Van Doorn. Normaal slaat het bedrijf de kleding in een eigen opslag op, voordat het naar klanten in Oost-Europa of Afrika gaat. Maar die liggen al een tijd vol. Naast de hal in Amsterdam heeft Sympany ook een extra loods in Assen moeten huren.

    Weggooien en inzamelen

    De markt voor het inzamelen van kleding wordt gedomineerd door een aantal grote organisaties, waaronder het Leger des Heils en Sympany, beide charitatieve organisaties. In het algemeen verkopen deze inzamelbedrijven textiel aan sorteerders, of sorteren het zelf. De beste kleding is bestemd voor de tweedehandsmarkt.

    De Vereniging Herwinning Textiel (VHT), de branchevereniging voor bedrijven die zich bezighouden met textielherwinning, schat dat ongeveer 55% van het ingezamelde textiel hergebruikt kan worden als zelfde product. 37% is geschikt voor recycling. Textiel dat niet geschikt meer is om te dragen, bijvoorbeeld omdat er gaten inzitten of de kwaliteit te laag is, kan worden gebruikt voor 'materiaalhergebruik'. In dat geval wordt het een poetsdoek, of wordt het product volledig uit elkaar gehaald en worden de vezels opnieuw gebruikt. De rest is alsnog afval.

    40%
    Ongeveer 40 % van het textiel dat Nederlandse huishoudens weggooien, wordt gescheiden ingeleverd

    Eva van der Wal en Annemiek Verrips, onderzoekers bij het Centraal Planbureau hebben vorig jaar een onderzoek uitgevoerd naar de textielstromen in Nederland. Het CPB zegt dat het inzamelpercentage van textiel in Nederland relatief laag is. 'Ongeveer 40 % van het textiel dat huishoudens weggooien, leveren zij gescheiden in. Een groot deel verdwijnt dus nog in het restafval', concludeert hun onderzoek. De hoeveelheid ingezameld textiel in Nederland is in de afgelopen tien jaar gestegen: van 4,2 naar 4,7 kilo per hoofd van de bevolking, met een afname tijdens de crisisjaren.

    Balen met kleding worden gestapeld in de door Sympany gehuurde loods. Foto: Tammy van Nerum voor het FD

    Niets invoeren

    Sympany verkoopt het textiel onder meer aan een grote sorteerder in Litouwen. 'Die zoekt de kleding uit, bijvoorbeeld op type stof.' Vervolgens verkopen zij het in 300 eigen tweedehandswinkels, in dertig steden in de Baltische Staten. 'Wij verkopen het alleen aan landen waar zelf geen grote kledingindustrie is. We willen geen verdrukking op de markt.'

    Nu door de coronacrisis de belangrijkste afzetmarkten niets mogen importeren, wordt in één oogopslag duidelijk hoeveel textiel er maandelijks in Nederland wordt weggedaan. 'En dit probleem geldt voor meer landen dan enkel Nederland', zegt de directeur. 'Ook bijvoorbeeld de Verenigde Staten exporteren normaal veel tweedehandstextiel naar Afrika.'

  8. forum rang 10 voda 26 mei 2020 14:10
    Deel 2:

    ‘Eigenlijk is de hoeveelheid kleding die wordt gekocht en weggedaan het probleem. De keten is verkeerd’

    De coronacrisis is natuurlijk niet het echte probleem, aldus van Doorn. 'Het is nu inzichtelijk. En ja, er wordt ook iets meer weggegooid, omdat mensen aan het opruimen zijn. Maar eigenlijk is de hoeveelheid kleding die wordt gekocht en weggedaan het probleem. De keten is verkeerd.'

    Volgens het CBS gebruiken Nederlanders per persoon per jaar ongeveer 18 kilo textiel en geven hier ongeveer €750 euro per jaar aan uit. Die consumptie is sterk gegroeid: in de periode tussen 2000 en 2017 zijn de jaarlijkse consumptieve bestedingen aan kledingtextiel met 39% gestegen. Van Doorn was hiervoor jaren werkzaam bij Fair Wear Foundation, een organisatie die samen met kledingmerken werkt aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in de wereldwijde kledingindustrie. Het onderwerp gaat haar zichtbaar aan het hart. 'Wist je dat mensen gemiddeld een kledingstuk maar zeven keer dragen voordat ze het wegdoen?'

    ----------------------------------------------------------------------

    10.000 liter water voor een kilo katoen

    De productie van nieuw textiel heeft impact op het milieu. Volgens de Verenigde Naties produceert de kledingindustrie bijna 20% van het wereldwijde afvalwater en stoot het ook ongeveer 10% van de wereldwijde Co2-emissies uit. De productie van de materialen, het spinnen tot vezels, het weven en verven, vereisen enorme hoeveelheden water en chemicaliën, waaronder pesticiden voor het verbouwen van grondstoffen zoals katoen. De Vereniging Herwinning Textiel (VHT), de branchevereniging, zegt dat het telen van één kilogram katoen ongeveer 10.000 liter water kost. En dit gebeurt in landen waar vaak al een watertekort is.

    Daarbij is de productie in de afgelopen jaren flink toegenomen. Volgens een Europees rapport uit 2019 produceerden modebedrijven in het jaar 2000 gemiddeld twee collecties per jaar. In 2011 waren dit er vijf, sommige ketens bieden zelfs 24 collecties per jaar aan. Volgens het rapport leidt dit ertoe dat kleding bijna wordt beschouwd als 'wegwerpbaar'. Kleding is goed voor 2% tot 10% van de milieu-impact van consumptie in de EU.

    In Nederland veroorzaakt de textielketen 1% tot 1,5% van de CO2-uitstoot van alle consumptie, aldus het Compendium voor de Leefomgeving
    -----------------------------------------------------------------------------

    Fast Fashion

    De hoeveelheid kleding neemt toe. Tegelijkertijd neemt de kwaliteit af. Van het ingeleverde textiel, kan lang niet alles doorverkocht worden. 'Dat de producten opnieuw gedragen kunnen worden, is voor ons het belangrijkste, dan is de impact op het milieu het laagst', zegt Van Doorn. 'Maar wij zien de hoeveelheid herdraagbare kleding afnemen. Onder meer door de toename van fast fashion (de snel wisselende, veelal goedkope, kledingcollecties in winkels, red.) neemt de kwaliteit van de kleding af.' En dus moet meer kleding gerecycled worden voor de vezels.

    Het aandeel met goed verkoopbare kleding neemt ook af, omdat particulieren die items steeds vaker zelf doorverkopen. Initiatieven zoals Vinted en United Wardrobe geven particulieren de mogelijkheid om zelf geld te verdienen aan kleding die nog van goede kwaliteit is. Van Doorn zegt dat van harte aan te moedigen - 'het sluit aan bij ons doel' - maar daartegenover staat dat Sympany moet gaan nadenken over een ander verdienmodel.

    Recycling

    Om die reden is Van Doorn een jaar geleden aangetreden als bestuurder bij de textielinzamelaar. 'Daarop is toen nadrukkelijk gezocht. We moeten vernieuwen. Anders was ik ook niet hier aan de slag gegaan.'

    Voorheen gaf de organisatie een deel van de winst aan goede doelen. Nu investeren ze het geld 'ten behoeve van een circulaire textielketen', om de reststroom anders te kunnen verwerken. 'Zo investeren we in een pilotfabriek om nieuw garen te maken van oude kleding, middels chemische recycling', zegt Van Doorn. 'Om de keten sluiten.'

    Maar tot dit op grotere schaal toegepast kan worden, gaat Sympany nog op bestaande voet verder. Ook tijdens de coronacrisis. De inzamelaar mag tot augustus gebruik maken van de hal. Het bedrijf verwacht dat alle balen textiel dan weer een nieuwe bestemming hebben gevonden.

    fd.nl/achtergrond/1345823/corona-we-r...
  9. forum rang 5 DurianCS 26 mei 2020 14:25
    quote:

    voda schreef op 26 mei 2020 14:10:

    Deel 2:

    ‘Eigenlijk is de hoeveelheid kleding die wordt gekocht en weggedaan het probleem. De keten is verkeerd’

    De coronacrisis is natuurlijk niet het echte probleem, aldus van Doorn. 'Het is nu inzichtelijk. En ja, er wordt ook iets meer weggegooid, omdat mensen aan het opruimen zijn. Maar eigenlijk is de hoeveelheid kleding die wordt gekocht en weggedaan het probleem. De keten is verkeerd.'

    Volgens het CBS gebruiken Nederlanders per persoon per jaar ongeveer 18 kilo textiel en geven hier ongeveer €750 euro per jaar aan uit. Die consumptie is sterk gegroeid: in de periode tussen 2000 en 2017 zijn de jaarlijkse consumptieve bestedingen aan kledingtextiel met 39% gestegen. Van Doorn was hiervoor jaren werkzaam bij Fair Wear Foundation, een organisatie die samen met kledingmerken werkt aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in de wereldwijde kledingindustrie. Het onderwerp gaat haar zichtbaar aan het hart. 'Wist je dat mensen gemiddeld een kledingstuk maar zeven keer dragen voordat ze het wegdoen?'....
    Ja dat klopt. Ik zie die reclame van Vinted waar hele mooie kledingstukken worden weggedaan en bij de kringloop liggen hele mooie dingen. Zelf verslijt ik kleding, maar dat is niet meer van deze tijd, begrijp ik.
  10. forum rang 10 voda 26 mei 2020 16:02
    Amsterdams vaccin moet coronavirus 'ontkronen'

    ANP 1 uur geleden

    AMSTERDAM (ANP) - Een onderzoeksteam van het Amsterdam UMC wil het coronavirus "ontkronen", zoals het academische ziekenhuis het noemt. Hoogleraar en oncologisch onderzoeker Arjan Griffioen ontwikkelt een vaccin dat zich specifiek richt op de uitsteeksels die het virus zijn kenmerkende kroonachtige vorm geven.

    "We weten dat het lichaam wel antistoffen maakt tegen het coronavirus, maar die werken slecht of pas in een laat stadium. Daarom maken we het immuunsysteem kwaad tegen moleculen die normaal niet of nauwelijks herkend worden", legt Griffioen het idee uit. Het is de bedoeling dat door het vaccin antistoffen worden aangemaakt die zich hechten aan de uitsteeksels van het virus, de zogeheten spikes. Op die manier willen de Amsterdamse onderzoekers voorkomen dat het virus cellen binnendringt en zich verder vermenigvuldigt in het lichaam.

    Over vijf tot zes maanden hoopt Griffioen het eerste vaccin klaar te hebben, dat dan eerst op dieren moet worden getest en daarna op menselijke proefpersonen. De hoogleraar wil het vaccin op zo'n manier ontwikkelen dat het zich tegen meerdere onderdelen van het spike-eiwit richt en daarmee wellicht ook bescherming biedt tegen andere coronavirussen. Daarom kijken de onderzoekers ook goed naar de kennis over SARS en MERS, coronavirussen waar de wereld al eerder mee te maken kreeg.

    Conjugaat-vaccin
    Het coronavaccin is een zogeheten conjugaat-vaccin, een vaccin dat werkt tegen eiwitten die in eerste instantie langs het immuunsysteem glippen. De techniek erachter gebruikt Griffioen bij de ontwikkeling van vaccins tegen kanker, zijn vertrouwde onderzoeksterrein.

    Voor het onderzoek is 1,3 miljoen euro subsidie toegekend. Amsterdam UMC werkt erin samen met het bedrijf CimCure. Het is een van de vele initiatieven die wereldwijd in volle gang zijn om zo snel mogelijk een vaccin tegen het virus te ontwikkelen.

    Zie ook: Bekende plekken voor en na de uitbraak van het coronavirus

    www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/a...
  11. forum rang 10 rationeel 26 mei 2020 16:48
    Microbe&Lab, based at the Amsterdam Science Park, has developed and validated coronavirus test kits that can be ordered online. There are two tests: a PCR test for checking for current infection and an ELISA test that looks for antibodies signifying the test person has been infected in the past. The kits are analysed in the company’s own lab – which is ISO-certified and validated by the Netherlands’ National Institute for Public Health and the Environment (RIVM) – in an anonymised process.

    Developing the kits in such a short period was a race against time. “The entire team has worked long days and weeks to complete our online platform and test kits,” says Patrick de Boer, advisor at Microbe&Lab and one of the initiators of the company’s Coronalab project. “The advantage was that our company already had an at-home testing platform and existing CE-IVD packages. The enthusiasm of the whole team to make this happen was also a crucial part of the ‘magic’.”
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 mei 2020 17:10

    Drive-thru voor gratis coronatesten straks ook in Schiedam, Nissewaard en Goeree-Overflakkee

    Wie denkt dat hij corona heeft, kan zich vanaf juni in Rotterdam, maar ook Schiedam, Nissewaard en Goeree-Overflakkee gratis laten testen op corona. De GGD opent in totaal vier extra teststraten waar iedereen, zonder tussenkomst van een arts, een afspraak voor kan maken. Doel is dagelijks ruim duizend regiogenoten te kunnen testen.
    Adrianne de Koning 26-05-20, 15:46 Laatste update: 16:33

    Dit is belangrijk nu tal van coronamaatregelen worden versoepeld. Kinderen gaan al weer enige tijd naar school en vanaf Tweede Pinksterdag openen horeca, musea en bioscopen bijvoorbeeld de deuren. Om te voorkomen dat het coronavirus weer om zich heen kan grijpen, kan iedereen zich laten testen bij klachten zoals verkoudheid, keelpijn of koorts. Bij een positieve test volgt een bron- en contactonderzoek net als in het begin van de crisis om verspreiding te voorkomen. Rotterdam is koploper qua bewezen besmettingen in één week tijd.

    Met de auto

    Het advies is om alleen en met de auto naar de drive-thrus te komen. De zieke hoeft dan alleen het portier te openen, waarna een medewerker de test afneemt. Wie lopend of op de fiets komt, kan ook terecht. Het advies is niet in de bus, tram, trein of metro te stappen om te voorkomen dat iemand anderen kan besmetten. Wie te ziek is om naar de teststraat te komen, krijgt bezoek aan huis. De GGD heeft hier een speciaal bemonsterteam voor.
  13. [verwijderd] 26 mei 2020 17:16
    @dijk
    docs.google.com/document/d/1545C_dJWM...

    Betere onderzoeken op mensen die TOCH AL vaak HCQ nemen moet nog afgerond worden.
    Ook moet je door veel onderzoek heen waden waar ze wachten tot het eigenlijk veel te laat is voor ze iets geven dat wel gewerkt had als ze het niet al die tijd ontzegd hadden.
    Als je keihard op een betonnen muur af rijdt en te laat remt, waren het dan de remmen die je de einde werden?
    Als je de goed in de materie duikt zie je dat mensen die het voor opname krijgen, minder vaak opgenomen hoeven worden. Wie het na opname krijgt herstelt vaker en sneller.
    Het Dr. Zelenko protocol (3 hele pillen) is voor velen een ondenkbaar ingewikkelde en levensgevaarlijke behandeling. Ondanks dat het ook zonder nieuw virus dagelijks aan duizenden voorgeschreven wordt. Zelenko begint niet eens aan hoge doses vitamines en dergelijke die an sich al anecdotaal geholpen hebben. Je moet niet alles blind getest willen zien, blinde tests zijn rituelen waarbij de helft van de mensen mensen de juiste zorg onzegt wordt met als smoes dat de behandelgroep die wel krijgt. En dat is vaak al niet het geval. En dat is al duidelijk voor het onderzoek gestart wordt. Het zal je oude moeten maar wezen. Geen leuke manier om te gaan joh...
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 449 450 451 452 453 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0689 -0,37%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.170,90 +1,42%
Gold spot 2.337,56 +0,24%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links