Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overheden grijp in: stop de woekeraars !

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Partout 8 mei 2020 12:06
    De kaste van woekeraars wordt worldwide gepamperd door Centrale banken. Er wordt door hen uiterst vrijgevig rondgestrooid met eindeloze hoeveelheden miljarden, die via de banken beschikbaar komen voor de bedrijven die in nood vervolgens hoge rentes moeten betalen voor deze noodleningen.
    Zo wordt koste wat kost het reeds duizenden jaren bestaande systeem van uitbuiting door woekeraars gestut, zonder enige democratische legitimatie door oa iemand als La Garde.
    Ook worden zonder voorwaarden de meest wrakke staatsleningen en bonds met een junkstatus opgekocht door diezelfde Centrale banken,. Het huidige monetaire stelsel, dat bestaat uit een worgend systeem van eindeloze hoeveelheden schulden mocht eens gaan klappen.. dat zou zuur zijn voor de woekeraars.
    Er is maar 2 oplossing: in 1x het reuzengebergte van schulden doorhalen.
    Afschaffing van het kapitalisme dus.
    Daarna vrolijk verder, met een verbod op rente, bvk voor eeuwig.
    Duurzame economie establishen, dwz hoe duurzamer, hoe laat waardevoller is men voor de samenleving: des te meer bedrijven gehonoreerd worden.
    Duurzaamheid wordt de nieuwe meetlat als het om ‘winst’ gaat.
  2. Partout 9 mei 2020 07:00
    Uit de Groene Amsterdammer van heden:

    We hebben één Europees persoonsnummer nodig, één gemeenschappelijke Europese verzorgingsstaat die de menselijke waardigheid en veiligheid garandeert, onafhankelijk van de nationaliteit. De Spanjaarden mogen de dreiging van werkloosheid niet met meer angst tegemoet zien dan de Nederlanders. De Grieken mogen niet met meer angst naar het vooruitzicht van een ziekenhuisopname kijken dan de Duitsers. Niet veiligheid, maar Liberté, Égalité & Fraternité was het motto van de Franse revolutie, die het culturele en politieke erfgoed van alle Europeanen is!

    We hebben een indrukwekkend programma van ecologische en economische transformatie nodig. We kunnen niet toestaan dat sommige landen in de schulden verdrinken en dat onze Unie verwordt tot een bende inhalige crediteuren, terwijl ons milieu in elkaar stort. Net zoals de New Deal van Roosevelt de oprichting van moderne federale instellingen in de Verenigde Staten mogelijk maakte, moet een échte Europese Green Deal met aanzienlijke federale middelen de economische terugval als gevolg van COVID-19 in één keer aanpakken, ons giftige productiemodel veranderen en de instellingen voor een echte economische unie tot stand brengen.

    We hebben een gemoderniseerd gemeenschappelijk belastingstelsel nodig, zowel voor onze bedrijven als voor ons als Europese burgers. De moderne Europese naties zijn opgebouwd door de bevoegdheid tot belastinginning van de feodale regimes te centraliseren. Het tegenovergestelde proces is vandaag de dag aan de gang, met Europese staten die tegen elkaar worden uitgespeeld door multinationale ondernemingen die hun eerlijke aandeel in het betalen van belastingen ontduiken. Een gemeenschappelijke Europese belasting op grote activa, een herverdeling van de winsten van de automatisering en een gemeenschappelijke belasting op de winsten van multinationals zouden een nieuw, breed belastingstelsel van de grond af aan opbouwen, waarmee middelen die momenteel onbereikbaar zijn worden teruggewonnen.

    Laat niemand u ervan overtuigen dat dit alles ondenkbaar is. Want ons continent is een continent dat keer op keer heeft laten zien dat de macht van burgers het onmogelijke kan verwezenlijken. Op 20 juni 1789 noemden de vertegenwoordigers van de Derde Stand zich in Frankrijk de Nationale Assemblee en zwoeren ze elkaar niet in de steek te zullen laten voordat er een Grondwet was opgesteld. Het resultaat was een revolutie en het ontstaan van de moderne Franse republiek. Europa heeft vandaag de dag behoefte aan een eigen Eed van de Kaatsbaan, een eigen revolutie en de geboorte van een eigen republiek. Om eindelijk de idealen van Liberté, Égalité, Fraternité naar de 21e eeuw te kunnen brengen.
  3. Partout 12 mei 2020 06:36
    Dagblad vh Noorden
    Opinie: Schaf de werkloosheid af!

    Een basisloon voor iedereen kan miljarden aan administratieve rompslomp besparen.
    De recessie waar we momenteel in belanden drukt ons met neus op het feit dat we de samenleving anders moeten inrichten. Een basisloon maakt een einde aan bureaucratische rompslomp en kan voor nieuwe energie zorgen.

    Nu de economie in een recessie belandt en veel mensen hun baan verliezen zullen we werk en inkomen van elkaar moeten scheiden. Laten we bij de inkomensverstrekking niet een prestatie afrekenen maar een bijdrage aan de gemeenschap mogelijk maken. Het basisinkomen maakt een einde aan armoede, stabiliseert de middenstand met een stevig fundament, verhindert de escalatie van sociale spanningen en verkleint het verschil in waardering tussen betaald en onbetaald werk.

    Sociale innovatie

    Recht op werk kan alleen het recht zijn op de activiteit die iemand uit zichzelf wil en al doet. Als we sociale ontwrichting willen voorkomen, zal de nadruk minder moeten liggen op kansengelijkheid en meer op rechtvaardige welvaartsverdeling. Nu voedselbanken de vraag nauwelijks aankunnen, er een recente verdubbeling van het aantal dak- en thuislozen is, hoger en universitair onderwijs onbetaalbaar wordt en mensen met een modaal inkomen in problemen komen door hoge zorgkosten is het tijd voor sociale innovatie. De politieke promotie van het idee dat de arbeidsmarkt voor ieders sociale integratie zorgt is achterhaald. 17,5 procent van de werkenden met baan belandt in een burn-out, 36 procent heeft geen vast contract en 40 procent zegt met zijn of haar baan geen enkele meerwaarde aan de samenleving te bieden. Nederland kent 2 miljoen depressieve mensen en de hoogste zelfmoordcijfers ooit. Onze economische overtuigingen passen niet meer bij deze tijd, toch klampen we ons vast aan het idee dat we alles op de arbeidsoriëntatie moeten richten.

    Er is consensus in onze samenleving over de hoogte van het bedrag dat tenminste nodig is om fatsoenlijk te kunnen leven. We zien dat onder andere in de hoogte van het minimumloon, de bijstandsnorm, diverse subsidies, de WW, de AOW, de toeslagen en dergelijke. Laten we iedereen, zonder de eis van een tegenprestatie, voorzien van deze basis. Het is tijd voor collectieve solidariteit; een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen.

    Lastpost of noodzaak?

    Het werk dat we allemaal al doen, met en zonder salaris, is altijd onbetaalbaar. Inkomensonzekerheid en het stigma van werkloosheid zijn de problemen van deze tijd. Armoede dwingt mensen, ook werkende armen, in een sociaal isolement. Inkomen maakt werk, participatie, mogelijk. Zonder onderscheid te maken tussen mensen met en zonder baan, tussen ouderen en jongeren, krijgt men maandelijks per persoon een bedrag overgemaakt waarmee de basiskosten van het leven kunnen worden betaald. Geen liefdadigheid maar een burgerrecht, het recht van iedere persoon om deel te nemen aan de welvaart van het land. Dit is haalbaar en betaalbaar volgens onder anderen het Nationale Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 2019 en 2020. Voor 95 procent is het een herschikking van al bestaande overheidsuitgaven, een vervanging van toeslagen, aftrek en uitkeringen én het bespaart miljarden aan administratieve rompslomp.

    Het rendement: emancipatie, vrijheid en democratie

    Ons economisch systeem met extreme concurrentie nodigt uit om solidariteit te ontlopen. Het basisinkomen daarentegen biedt perspectief voor iedereen, zorgt voor een sociale basis dat ieder individu maximale vrijheid geeft om het leven vorm te geven. Deze inkomensgarantie moet voldoende zijn om gelijke partners met een goede onderhandelingspositie te zijn en om van loonarbeid af te kunnen zien. Veel jongeren leven in angst voor een onzekere toekomst en kiezen in hun opleiding voor de zekerheid van een toekomstige baan en verliezen daarbij vaak het streven te doen wat ze graag zouden willen doen. Zorgelijkheid en angst, schuld en boete, dicteren te vaak onze keuzes. De focus moet liggen op ‘wat is werkelijk belangrijk in het leven’ in plaats van de dwangmatige afstemming op loonwerk.

    Het basisinkomen leidt tot ontspanning. Het is gunstig voor jongeren, gezinnen, mensen met een klein baantje en voor zelfstandigen die zich arm werken. De zelfstandigheid en gezondheid van minder manipuleerbare en onbezorgde burgers neemt toe. Het zou gaan zinderen van de initiatieven, er zou een creativiteitsimpuls ontstaan, men zou minder ten koste van anderen profiteren en er komt focus op menselijke waarden: creativiteit, tijd voor de ander, zorg uit toewijding, persoonlijke groei, vrij ondernemerschap en de ontwikkeling van nieuwe woon- en samenlevingsvormen. De democratie zal opbloeien. Wat houdt ons eigenlijk tegen om van het basisinkomen een onvoorwaardelijk recht te maken?

    Matty Vroegop en Ed Schoonveld uit Groningen vormen het beeldend kunstenaars duo Vroegop/Schoonveld
  4. Partout 13 mei 2020 07:55
    Na al dat nationalistische geloei van de Italianen is het wel grappig om te zien dat het ESM noodfonds van EU niet aangesproken wordt.
    Zodra er voorwaarden gesteld worden, welke dan ook, geven zij niet thuis.
    Overigens, laat men eerst eens beginnen met een professioneler systeem van belastinginning: nu draait de economie immers grijs, dan wel pikzwart, met een hoofdrol voor de maffia. De corruptie werkt er tierig, en EU gelden verdwijnen vaak in diepe zakken..leve Hoekstra, hij kent zijn pappenheimers tenminste..
  5. Partout 13 mei 2020 09:15
    Als ik eenmaal MP ben schaf ik als eerste de BKR af, in die zin dat het een controlerende instantie van banken wordt.
    De naam kan blijven (Bureau Krediet Registratie).
    Degenen van de banksters die een rood lampje krijgen, mogen vijf jaar lang geen bankster meer zijn.
    Hun bonussen worden afgepakt, en hun eerste, tweede, en derde huizen worden verbeurd verklaard.
    Zij krijgen vijf jaar lang uitsluitend zwart zaad te eten.
    Als zij daarna zo dom zijn om nog weer opnieuw bankster te willen worden, krijgen zij een malusregeling: bij de eerste de beste uitglijer moeten zij alles wat zij nog bezitten inleveren, zij krijgen vervolgens alleen nog dollars te eten.
  6. Partout 13 mei 2020 09:16
    Als ik eenmaal MP ben schaf ik als eerste de BKR af, in die zin dat het een controlerende instantie van banken wordt.
    De naam kan blijven (Bureau Krediet Registratie).
    Degenen van de banksters die een rood lampje krijgen, mogen vijf jaar lang geen bankster meer zijn.
    Hun bonussen worden afgepakt, en hun eerste, tweede, en derde huizen worden verbeurd verklaard.
    Zij krijgen vijf jaar lang uitsluitend zwart zaad te eten.
    Als zij daarna zo dom zijn om nog weer opnieuw bankster te willen worden, krijgen zij een malusregeling: bij de eerste de beste uitglijer moeten zij alles wat zij nog bezitten inleveren, zij krijgen vervolgens alleen nog zwart geld te eten.
  7. Partout 13 mei 2020 14:05
    Tav Directie KPN

    Niet al te zeer geachten,

    Hierbij doe ik een beroep aan beleggers om hun aandelen in KPN te verkopen.
    Tenzij KPN eindelijk eens behoorlijk bereikbaar wordt, al is het maar via e-mail, gaan wij uw miljardenbedrijf boycotten.
    Een paar luizige centen voor een minimum aan service kan er blijkbaar niet af?
    Ver beneden Amsterdams peil!
  8. 02 november 2004 13 mei 2020 15:38
    quote:

    Partout schreef op 13 mei 2020 09:16:

    Als ik eenmaal MP ben schaf ik als eerste de BKR af, in die zin dat het een controlerende instantie van banken wordt.
    De naam kan blijven (Bureau Krediet Registratie).
    Degenen van de banksters die een rood lampje krijgen, mogen vijf jaar lang geen bankster meer zijn.
    Hun bonussen worden afgepakt, en hun eerste, tweede, en derde huizen worden verbeurd verklaard.
    Zij krijgen vijf jaar lang uitsluitend zwart zaad te eten.
    Als zij daarna zo dom zijn om nog weer opnieuw bankster te willen worden, krijgen zij een malusregeling: bij de eerste de beste uitglijer moeten zij alles wat zij nog bezitten inleveren, zij krijgen vervolgens alleen nog zwart geld te eten.

    Iets doet me vermoeden dat u te gretig bij Wehkamp heeft gewinkeld en uw rekening bij Vodafone of KPN niet heeft betaald ........
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,88 -0,34%
EUR/USD 1,0703 -0,07%
FTSE 100 8.146,25 +0,31%
Germany40^ 17.915,90 -0,09%
Gold spot 2.300,84 +0,66%
NY-Nasdaq Composite 15.605,48 -0,33%

Stijgers

IBA
+2,86%
Elia
+2,77%
arGEN-X
+2,02%
SHURGARD
+1,69%
Galapagos
+1,58%

Dalers

UCB
-2,41%
Solvay
-1,87%
Melexis
-1,78%
Deceun...
-1,76%
Lotus ...
-1,59%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links