Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 400 401 402 403 404 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. 02 november 2004 13 mei 2020 15:35
    We zitten al maanden in een zwaar overtrokken coronapaniek. Laat ik hier Marc Faber (van Gloom. Boom. Doom Report) citeren:

    "Be prepared! Sometimes in future, your children or grandchildren will ask you about the current economic slump. They will question: “how was it possible that such a minor pandemic in terms of mortality rates created such global economic calamity?” You will then have to explain that the recovery which followed the Crisis of 2008/2009 was artificial because it was financed with debts, and involved fiscal deficits and money printing, which created an extremely unstable and vulnerable financial system. In addition, you will need to point out the high valuation of US stocks, at the time the crisis occurred."
  2. forum rang 10 voda 13 mei 2020 15:41
    Goedkeuring FDA voor corona-apparatuur Philips

    (ABM FN-Dow Jones) Philips heeft groen licht gekregen van de Amerikaanse Food and Drug Administration om zijn ultrasound medische apparaten in te mogen zetten bij coronacomplicaties van de longen en het hart. Dit maakte het Nederlandse bedrijf woensdag bekend.

    Het is volgens Philips voor het dat een dergelijke goedkeuring door de FDA wordt verstrekt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 4 vreemdvermogen 13 mei 2020 16:52
    quote:

    rationeel schreef op 13 mei 2020 13:06:

    [...]

    Waar is hij beschikbaar?

    Als mondkapjes al niet ter plaatse zijn?
    Reactie een beetje zuur. Maar alle ziekenhuizen all over the world met een kraamafdeling hebben van deze apparaten. Hoeven dus niet gekocht te worden. Een software update is voldoende.
  4. [verwijderd] 13 mei 2020 17:16
    quote:

    voda schreef op 13 mei 2020 15:41:

    Goedkeuring FDA voor corona-apparatuur Philips

    (ABM FN-Dow Jones) Philips heeft groen licht gekregen van de Amerikaanse Food and Drug Administration om zijn ultrasound medische apparaten in te mogen zetten bij coronacomplicaties van de longen en het hart. Dit maakte het Nederlandse bedrijf woensdag bekend.

    Het is volgens Philips voor het dat een dergelijke goedkeuring door de FDA wordt verstrekt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
    Ultrasound?? En ultraviolet dan?
    Spaanse griep werd toch succesvol bevochten met zonlicht op de huid?

    Zoveel complementaire behandelingen die elk los van elkaar veel verschil maken.
    Maar de kans dat je 1 beproefde krijgt in NL is nihil.
    NL gaat voor een indrukwekkend hoog sterftepercentage. Letterlijk, koste wat kost.
  5. forum rang 10 luchtschip 13 mei 2020 17:24
    quote:

    rationeel schreef op 13 mei 2020 15:12:

    Ik zou graag onderzoek zien naar hoeveelheid virusdeeltjes en het ontstaan van besmetting.
    Over het ontstaan van besmetting word je op je wenken bedient door China.

    komen binnenkort met een fantastisch verhaal

    China is attempting to re-write the history of the COVID-19 pandemic – with the Ministry of Foreign Affairs releasing a “reality check” addressing 24 “preposterous allegations and lies”.

    twitter.com/SkyNewsAust/status/126046...

    www.skynews.com.au/details/_615624800...

    een onderzoek naar hoeveelheid virusdeeltjes

    Wat wil je weten, hoeveel virus deeltjes er wereldwijd zijn?
    Hoe zou je die willen tellen?
    En wat is het nut om te weten wat de hoeveelheid virus deeltjes is?
  6. forum rang 5 DurianCS 13 mei 2020 18:04
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 13 mei 2020 17:56:

    Na de Spaanse griepgolf in 1918-1919 (50 tot 100 miljoen doden) ontstond een razendsnel economisch herstel.
    De Spaanse griep kwam trouwens niet uit Spanje, maar waarschijnlijk gewoon uit China.
    Het is niet helemaal duidelijk waar de Spaanse griep begonnen is. Ik heb ook geregeld de VS gelezen.
  7. forum rang 10 rationeel 13 mei 2020 18:41
    The Jerusalem Post - Il y a 20 heures
    #StartupNation in the fight against #Covid_19 : Israel's Bonus BioGroup has completed a preliminary study of a new drug it developed to treat acute and life-threatening respiratory distress. Results are promising. Report by @MaayanJaffe :

    + 30%. Stond op mijn watchlist:(
  8. forum rang 10 rationeel 13 mei 2020 19:46
    De praktijk dringt onvoldoende door in Den Haag

    Het ontbreekt hier aan management-wijsheid. RIVM-ers zijn wetenschappers, en ministers vlotte praters, maar de inzichten uit de praktijk dringen tot nog toe onvodoende door. De elite van RIVM en ministers heeft al twee maanden beslist zonder grondig te leren van de vrouwen en mannen aan het front van de oorlog tegen Covid-19.

    Er moeten genoeg mensen zijn in Nederland die op tijd wisten van de ramp in de rusthuizen, en die ook al twee maanden geleden zagen dat de GGD’s geen capaciteit hadden voor het traceren van infecties. Maar de wijsheid van de nederige praktijk drong niet door in Den Haag. De elite luisterde niet en Rutte heeft die ontwerpfout in zijn organisatie nog niet gerepareerd. Dat blijkt uit de twee aangehaalde zinnen: een onrealistische droom over testen en een gevaarlijk recept om mensen thuis te laten met hun besmettelijke ziekte.

    Eduard Bomhoff.
  9. forum rang 10 rationeel 13 mei 2020 19:47
    Testen: de tijd verstrijkt

    De ‘hoop’ van de minister in de eerste zin is in strijd met prudent management (zie bij voorbeeld de analyses van management criticus Scott Adams). Wie een stoel bestelt uit de IKEA-catalogus krijgt die gegarandeerd met een paar dagen in huis. Dat is een beproefd en bestaand produkt. Wie testmateriaal bestelt krijgt natuurlijk ook te horen dat de opdracht wordt aanvaard.

    Bedrijven hebben honger naar werk waarvoor ze speciale prijzen kunnen berekenen en zullen dus alles beloven voor een aanbetaling. Drie weken verstrijken, de junimaand komt in zicht en de leveranciers hebben nog even meer tijd nodig. Dan hoort minister De Jonge dat de tests nog niet voldoende betrouwbaar zijn, en dat hij daarom beter nog even geduld kan hebben voor een beter produkt. Daarna zijn er problemen met het upscalen van het prototype uit het lab naar de enorme aantallen in de offerte. En zo komt er nog een maand of langer waarin testen niet gaat lukken op de schaal waar de minister nu op hoopt.
  10. forum rang 10 rationeel 13 mei 2020 19:48
    Zieken moeten juist niet thuisblijven

    Daarom is de aanbeveling om bij besmetting thuis te blijven nu zo fout, op grond van wat we in twee maanden hebben geleerd. Wie besmet is moet naar een één-persoons hotelkamer, en ik weet niet waarom armere landen als Maleisie en Thailand dat wel voor elkaar krijgen – in navolging van rijker Korea, Taiwan en Singapore, terwijl Nederland vasthoudt aan het fatale en nu ook in New York achterhaalde voorschrift van thuis blijven bij de familie.

    Gouverneur Cuomo van New York was man genoeg om in zijn persconferentie toe te geven dat hij zich eerder had vergist met de aanbeveling om thuis uit te zieken; RIVM en regering zouden mensenlevens redden wanneer ze nu eindelijk alle leegstaande hotels rond Schiphol vorderen voor isolatie van besmette mensen (en natuurlijk ook voor alle binnenkomende passagiers uit landen met een verhoogd risico).
  11. forum rang 10 rationeel 13 mei 2020 19:49
    Voorspellen, feiten, combineren

    Lipsitch schrijft dat een Bayesiaanse aanpak van de prognoses voor Covid-19 de enige juiste is, en dat wil zeggen dat we onze voorspelling van gisteren combineren met de feiten van vandaag in een voorspelling voor morgen. Wel, een belangrijk feit van vandaag is dat een complete analyse van alle sterfgevallen in New York laat zien dat koorts, hoesten en dan thuis blijven bij de familie veruit de belangrijkste oorzaak is van overlijden.

    Mensen besmetten hun huisgenoten, vooral in armere wijken met meer mensen per slaapkamer. Levensgevaarlijk is de dagelijkse intieme omgang met een besmette huisgenoot, niet – wat eerder werd gedacht – drukte in het openbaar vervoer, dringen op de roltrap of vluchtige ontmoetingen op straat of in de winkel.
  12. forum rang 10 rationeel 13 mei 2020 19:51
    De wereld vecht nu bijna vijf maanden tegen Covid-19, maar de ‘fog of war’ is nog niet opgetrokken. Deze week kwamen Marc Lipsitch (volg hem op Twitter!) en drie collega’s van het Amerikaanse instituut CIDRAP met drie verschillende scenario’s zonder voor één te kunnen kiezen: (1) ‘peaks and valleys’: nog twee jaar met periodieke golven even erg als de afgelopen maanden; (2) ‘fall peak’ : het virus komt in het najaar terug met nog meer slachtoffers dan tot dusver; (3) ‘slow burn’: nog twee risicovolle Jaren maar minder erg dan 2020.

    Alle drie scenario’s tonen een afzwakking van het virus in de zomermaanden van het noordelijk halfrond. Dat was ook steeds mijn prognose in Wynia’s Week, niet zoals hier op grond van historische gegevens van eerdere pandemieen, maar door een mondiale vergelijking van de gemiddelde temperatuur per land in maart en het aantal slachtoffers van het virus. Nu zijn we twee maanden verder en een afzwakking in de zomer lijkt inderdaad te komen.
  13. forum rang 10 rationeel 13 mei 2020 19:53
    De ‘routekaart’

    Onze regering heeft daarom deze week een ‘routekaart’ vrijgegeven voor de zomer. Ik geef niks om politici die nu meteeen met grote stelligheid beweren dat de ministers Rutte en De Jonge veel meer of juist veel minder hadden moeten vrijgeven. Dat is makkelijke en waardeloze kritiek bij zo veel onzekerheid.

    Echter, ...helemaal fout... zijn deze twee zinnen uit de ‘routekaart’: ‘De regering hoopt dat elke Nederlander met klachten vanaf 1 juni getest kan worden op het coronavirus. Iemand die besmet blijkt, moet met zijn gehele huishouden twee weken in thuisquarantaine.’
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 mei 2020 19:56
    Overeenkomst corona en Spaanse griep: ook toen zou het roer omgaan

    Het coronavirus verwoest duizenden levens. Hoe erg ook, het staat in schril contrast tot de Spaanse griep, die honderd jaar geleden miljoenen mensen van de aardbodem veegde. Toch zijn er veel overeenkomsten tussen die pandemie en de huidige.
    Hans van Soest 11-05-20, 11:30 Laatste update: 16:27

    De Spaanse griep die van 1918 tot 1919 in meerdere golven over de aarde raasde, maakte meer slachtoffers dan de Eerste en Tweede Wereldoorlog bij elkaar. Tot 100 miljoen doden, is de schatting. Ook Nederland bleef niet gespaard. ,,Toch is die pandemie niet in ons collectieve geheugen blijven hangen, terwijl de gevolgen ervan enorm waren’’, zegt Laura Spinney.

    Globalisering

    Spinney is een Britse wetenschapsjournaliste die een boek schreef over de Spaanse griep en hoe die pandemie de wereld veranderde. Veel mensen geloven dat de wereld na de huidige corona-epidemie nooit meer hetzelfde zal zijn. Dat er een einde zal komen aan de globalisering en het massatoerisme. Dat we hierna anders zullen gaan leven. Spinney moet er om gniffelen. ,,Ik geloof er niks van’’, zegt ze.

    Ze neemt de Spaanse griep als voorbeeld. De griep had ingrijpende gevolgen. Ze beïnvloedde de loop van de Eerste Wereldoorlog doordat legers zo werden uitgedund dat ze amper nog konden vechten. Ze bracht grote sociale omwentelingen met zich mee. En ze zorgde ervoor dat landen gingen samenwerken in het bestrijden van epidemieën en de voorloper van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) werd opgericht. ,,Maar hoewel iedereen riep dat er lessen zouden worden getrokken uit die vreselijke ramp, waren we die al snel weer vergeten.’’ Er kwamen al snel weer nieuwe epidemieën, waarna landen het wiel telkens opnieuw moesten uitvinden.

    Hoewel iedereen riep dat er lessen zouden worden getrokken uit die vreselijke ramp, waren we die al snel weer vergeten
    Laura Spinney

    Niet soepel

    En nog steeds loopt de aanpak van pandemieën niet soepel, betoogt Spinney. Elk land trekt zijn eigen plan, terwijl de WHO vooral kritiek krijgt.

    Hoewel het om twee verschillende virussen gaat, ziet Spinney veel overeenkomsten. Ook bij de Spaanse griep werd het openbare leven stilgelegd. Zolang er geen vaccin is, vallen overheden terug op de al eeuwen beproefde methode van quarantaine en afstand houden.

    En net als nu leidde dat ook in 1918 tot protesten of juist discussie of de aanpak wel streng genoeg was. In New York kreeg het bestuur bijvoorbeeld veel kritiek omdat het de scholen openhield. Mensen hielden zich net als nu niet aan voorschriften en gingen toch massaal naar de première van de nieuwe Charlie Chaplin. En ook toen deden de wildste theorieën de ronde over waar de ziekte vandaan kwam. Sommigen dachten dat het kwam uit de walmen van de rottende lijken op de slagvelden, anderen dachten aan een straf van hogerhand en weer anderen dat de Duitsers met onderzeeboten de ziekte opzettelijk verspreidden.

    Na de Spaanse griep-epidemie waren de gezondheidsproblemen niet voorbij. Spinney: ,,Ongewoon veel mensen kregen psychische aandoeningen: slaapziekte, depressie en melancholie. We weten dat virussen op de hersenen kunnen slaan. Van corona weten we dat nog niet, al weten we wel dat sommige mensen hun reuk verliezen. En kinderen die in de baarmoeder zaten terwijl de ziekte rondwaarde, bleken later vaker crimineel gedrag te vertonen, vaker werkloos en lichamelijk iets kleiner dan de generaties voor en na hen.’’

    Of het een voorbode is voor wat ons straks ook te wachten staat? ,,Dat is het speculeren’’, zegt Spinney. Net zoals over hoe de wereld reageert als dit voorbij is. Na 1919 herstelde de economie zich wonderbaarlijk snel en er braken euforische seksfeesten uit in onder andere Brazilië.

    De Spaanse griep dook voor het eerst op in een Amerikaans legerkamp in Kansas in maart 1918. De eerste golf was dodelijker dan de seizoensgriep, maar relatief mild. Toen de wereld dacht dat het voorbij was, kwam er een tweede golf in augustus van dat jaar. Die was extreem dodelijk. Slachtoffers kregen longproblemen, hun huid kleurde donker en binnen een paar dagen waren ze dood.

    Tweede golf

    De epidemie ging aan geen land voorbij. Naar schatting een op de drie mensen werd besmet, van wie een op de tien (en volgens sommige schattingen zelfs een op de vijf) overleed. Na de tweede golf kwam er nog een derde, waarna de ziekte verdween.

    Volgens Spinney is het niet te zeggen dat de corona-epidemie die nu op zijn retour lijkt, hier in de zomer ook weer oplaait. ,,Griepvirussen muteren, waardoor de tweede golf van de Spaanse griep veel dodelijker was. Coronavirussen muteren minder snel, stellen virologen. Maar er is wel degelijk een risico op een tweede golf als we straks uit de lockdown komen en te snel ons normale leven weer oppikken.’’

    Overigens kwam de Spaanse griep niet uit Spanje. Door de Eerste Wereldoorlog werden kranten in veel landen gecensureerd. Er mocht niet over de ziekte worden geschreven, omdat dat de moraal kon ondermijnen. Spanje was neutraal en toen de koning ziek werd, kwam dat in de krant. Zo kreeg de ziekte, die al in grote delen van Europa woedde, een gezicht én een naam. Waar het virus wel vandaan kwam? Weer een overeenkomst met nu, vertelt Spinney: de meest aangehangen theorie is dat de Spaanse griep ook is ontstaan in China.

    Laura Spinney: De Spaanse griep: Hoe de pandemie van 1918 de wereld veranderde. Uitgeverij Arbeiderspers.
  15. forum rang 10 luchtschip 13 mei 2020 20:01
    quote:

    rationeel schreef op 13 mei 2020 19:47:

    Testen: de tijd verstrijkt

    De ‘hoop’ van de minister in de eerste zin is in strijd met prudent management (zie bij voorbeeld de analyses van management criticus Scott Adams). Wie een stoel bestelt uit de IKEA-catalogus krijgt die gegarandeerd met een paar dagen in huis. Dat is een beproefd en bestaand produkt. Wie testmateriaal bestelt krijgt natuurlijk ook te horen dat de opdracht wordt aanvaard.

    Bedrijven hebben honger naar werk waarvoor ze speciale prijzen kunnen berekenen en zullen dus alles beloven voor een aanbetaling. Drie weken verstrijken, de junimaand komt in zicht en de leveranciers hebben nog even meer tijd nodig. Dan hoort minister De Jonge dat de tests nog niet voldoende betrouwbaar zijn, en dat hij daarom beter nog even geduld kan hebben voor een beter produkt. Daarna zijn er problemen met het upscalen van het prototype uit het lab naar de enorme aantallen in de offerte. En zo komt er nog een maand of langer waarin testen niet gaat lukken op de schaal waar de minister nu op hoopt.
    Testen in het Witte Huis blijken onbetrouwbaar te zijn.

    "The coronavirus test from Abbott Laboratories used at the White House to get rapid answers to whether someone is infected may miss as many as half of positive cases"

    twitter.com/atrupar/status/1260620253...

    www.bloomberg.com/news/articles/2020-...

  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 mei 2020 20:03
    VS: Chinezen hacken onderzoek naar coronavaccins
    Updated 13 min geleden
    14 min geleden in BUITENLAND

    WASHINGTON - Door China gesteunde hackers proberen informatie te stelen over onderzoek naar behandelingen en vaccins tegen het coronavirus. Daarvoor waarschuwen de Amerikaanse autoriteiten.

    Onderzoekers in de gezondheidszorg en wetenschap zijn het doelwit. Zij moeten opletten geen slachtoffer te worden van de digitale diefstallen.

    De Amerikaanse recherche FBI en het agentschap voor internetveiligheid noemen de aanvallen een aanzienlijke bedreiging voor de Amerikaanse strijd tegen corona.

    Peking ontkent

    China spreekt elke Amerikaanse beschuldiging van cyberspionage steeds tegen. De afgelopen maanden waren er al pogingen van hackers om in te breken bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 400 401 402 403 404 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,35 -0,40%
EUR/USD 1,0716 +0,05%
FTSE 100 8.121,24 0,00%
Germany40^ 17.942,30 +0,06%
Gold spot 2.313,52 +1,22%
NY-Nasdaq Composite 15.605,48 -0,33%

Stijgers

BEL 20
+0,09%
AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%

Dalers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links