Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PostNL keldert op rood Damrak

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Tuut 4 mei 2020 11:12
    eu.usatoday.com/story/money/business/...
    Remedivir voor behandeling met coronavirus komt deze week in ziekenhuizen aan, zegt de CEO van Gilead
    Mike Snider USA VANDAAG
    Gepubliceerd 13:00 EDT 3 mei 2020

    Remdesivir, de eerste mogelijke wetenschappelijk bewezen behandeling voor het bestrijden van COVID-19, zal de komende week beschikbaar komen voor Amerikaanse ziekenhuizen, zegt de CEO van het biotechbedrijf dat het medicijn produceert.

    Daniel O'Day, CEO en voorzitter van Gilead Sciences, zorgde zondag voor de update over het CBS News-programma "Face the Nation". Hij zei dat het bedrijf met het hoofdkantoor in Foster City, Californië, 1,5 miljoen flesjes had geschonken aan de Amerikaanse regering, genoeg om 150.000 tot 200.000 patiënten te behandelen.

    Federale gezondheidsfunctionarissen zullen het medicijn uitgeven 'op basis van zaken als ICU-bedden, waar het verloop van de epidemie in de Verenigde Staten plaatsvindt', zei O'Day. "Ze zullen begin deze week beginnen met het verzenden van tienduizenden behandelingscursussen en die aanpassen als de epidemie verschuift en evolueert in verschillende steden."

    Warren Buffett: Beleggers moeten 'wedden op Amerika', aandelen kopen voor winst op lange termijn

    Week van de waardering van leraren: waar leraren gratis eten en kortingen krijgen van 4 tot 8 mei

    Vorige week ontdekten vroege resultaten van een wereldwijde studie uitgevoerd door het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases dat patiënten die het experimentele medicijn remdesivir kregen sneller herstelden en minder kans hadden om te overlijden. Patiënten die remdesivir kregen, hadden een 31% snellere hersteltijd dan degenen die een placebo kregen, zo bleek uit de studie. Er zijn aanwijzingen dat het sterftecijfer lager was bij degenen die het medicijn kregen, maar het was niet zo statistisch significant, zeggen onderzoekers.

    Hoewel het geen 'knock-out' was, zei hoofdcommissaris van het Witte Huis, Dr. Anthony Fauci, dat de studieresultaten "een zeer belangrijke proof of concept" waren.

    President Donald Trump voegde de testresultaten toe: 'Maar zeker. . . het is een positieve, het is een zeer positieve gebeurtenis. '

    Gilead zei dat het de productie aan het opvoeren was en streeft ernaar om eind mei meer dan 140.000 behandelingscursussen te hebben, meer dan 500.000 in oktober en meer dan 1 miljoen in december.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links