Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eurobonds: Een vloek of een zegen..?

153 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. sdtok 21 april 2020 00:20
    quote:

    hirshi schreef op 20 april 2020 21:48:

    [...]
    In Europa wordt niet Nederlands gedacht - daar wordt Europees gedacht.
    Niemand in de EU denkt Europees. Het is ieder voor zich. Italianen wilden geen EU totdat ze in de problemen raakten. Nu willen ze geld, zonder voorwaarden.

    Mooi verhaal dat het allemaal mooier zou zijn als we zouden samenwerken en van elkaar houden. Maar gaat niet gebeuren. Daar is iedereen te egoistisch voor.

    Europa is trouwens iets anders dan Europese Unie.
  2. forum rang 4 Mr.J.bonds 21 april 2020 03:35
    quote:

    bearishbull schreef op 20 april 2020 21:35:

    Wat een hoop onzin in een lange text.

    Er is ook genoeg vraag naar Nederlandse obligaties. Heb je geen eurobonds voor nodig. En dan ook nog eens met een veeeel lagere rente. Eurobonds kost tot zolang Europa bestaat tientallen miljarden euro’s per jaar voor Nederland. En.......... dat levert landen als Italië veel meer miljarden op aan extra rentevoordeel.

    Ik ben niet pertinent tegen eurobonds, maar zolang de verhoudingen zo scheef staan is het ontiegelijk oneerlijk. Dan draaien wij letterlijk op voor de vroegere pensioenen en slechte financiële boekhouding van andere landen.

    Ik zeg alleen ja als er een ECHT Europa bestaat, met gelijke wetten,regelingen en alles voor iedereen.

    Dus. Eurobonds nu? 300% NEE. Is het bespreekbaar voor de toekomst. Ja, mits alle Europese landen dezelfde regels voorgeschoteld krijgen.
    Ik zou zeggen, wat een onzin in een korte tekst. Wat wil je beginnen in Europees verband met NL obligaties?
    Je moet een beetje solidair zijn. Kost geen pijn met Eurobonds(EB) je kunt ze inderdaad eeuwig durend maken. Hoeven ze nooit terugbetaald te worden. Eurobonds zal de inleiding zijn naar Een verenigde Staten van Europa. Rentevoordeel, ach laat die dingen eens 2% doen. Mooi toch, krijg je tevens een iets hogere rente door enorme vraag om de economie te herstellen post-Corona; wat als enorm voordeel heeft dat het verdienmodel van banken en verzekeraars ook in Nederland verbeterd. Wat ze dan ook hard nodig gaan hebben, met name de banken om alle slechte leningen en hypotheken op te vangen.. je gaat een totaal ander financieel klimaat in Nederland krijgen, wat ik je brom.
  3. forum rang 4 Mr.J.bonds 21 april 2020 03:47
    quote:

    hirshi schreef op 20 april 2020 19:24:

    Ik ben het met je eens, behalve dan dat het 3 à 4% rente zou gaan opleveren.

    Dat financieren zou een gigantische overtekening veroorzaken en de geld en kapitaalmarkt ernstig verstoren. Zo gek zijn ze daar is Brussel echt niet.

    Dat de schuldenberg gigantisch moet gaan toenemen naar het voorbeeld van Japan lijkt me onvermijdelijk om de zaak te redden.

    Van die lage rentestanden en geldinflatie komen we voorlopig niet meer af. Ik zal het ten minste niet meer meemaken.

    Maar goed, het systeem kan het kennelijk hebben dat het geld in feite steeds meer waarde verliest door de toename ervan maar toch onvermijdelijk lijkt binnen het systeem.

    Zo lang het duurt ten minste. De corona crisis heeft het financiële systeem vooralsnog niet in gevaar gebracht, hooguit ontregeld.

    Banken zouden betere buffers hebben dan tijdens de kredietcrisis, maar echt tegen de huidige crisis beschermd zijn ze volgens mij niet.

    Toch zullen systeembanken het loodje niet leggen, maar risicomijdende beleggers waren uiteraard allang weg uit de bankensector. Wees niet verbaasd als het rijk noodgedwongen zijn aandeel in ABNAMRO gaat vergroten. Het is daar huilen met de pet op.

    In de V.S. betalen ze nog gewoon dividend en zijn ze gehaaider in het genereren van winst. Maar daar kan het ook fout gaan en dan is het leed niet te overzien.

    Als belegger wil je liever niet in Europa zitten tenzij je de krenten uit de pap weet te halen, anders ik het vooralsnog kommer en kwel.

    Bedankt Hirshi, denk dat de lange rente toch nog wel eens omhoog zou kunnen; vanwege een enorme vraag naar verse pecunia, als de economie weer op volle sterkte komt. Zal er een hoop hersteld(lees: geld ingeleend moeten worden) in de economie met ingeleend (spaar)geld.

    Ga er maar van uit dat de banken hun buffers stevig zullen moeten aanspreken vanwege alle faillissementen van (MKB)-bedrijven en particulieren zonder baan die hun hypotheek niet meer kunnen terugbetalen. Ik voorspel dat de systeembanken in NL vers extra (spaar)geld moeten aantrekken, inlenen om het verschil op te vangen in het tier one kapitaal. ergo: hogere spaarrente op pecunia om het weer voor particulieren aantrekkelijk te maken om weer geld op de spaarrekening te zetten. Gewoon kwestie van vraag en aanbod,,
  4. forum rang 4 bearishbull 21 april 2020 07:46
    Hier een post die ik in een ander draadje al eens had gepost met een berekening wat het Nederland kost.

    Solidair zijn is prima in deze tijden. Rutte heeft zelfs een gift van miljarden voorgesteld. Maar eurobonds is andere koek qua kosten.

    Dit was mijn Post:

    Uitgaande van het volledig overstappen. Het komt er dan natuurlijk op neer dat we geen Nederlandse, Duitste of Italiaanse rente meer hebben. We hebben 1 Europese rente. Als we de kredietwaardigheid moeten delen met de zwakkere zuiderlingen is de rente natuurlijk hoger voor Nederland (en natuurlijk lager voor Italië). Reken een rente procent maar eens uit wat dat per jaar kost op de uitstaande ongeveer 2000 miljard aan schuldpapier die nederland nu heeft uitstaan. Deze schulden worden allemaal duurder doorgerold dus uitgaande van een gelijkblijvende uitstaande schuldpapier ( wat natuurlijk niet zo is) kost 1% verschil ieder jaar 20 miljard euro voor Nederland.

    De eu was dit Lange termijn volgens mij sowieso van plan. Er zijn niet voor niets Europese begrotingsregels. Maar zolang Italië, Griekenland, Spanje etc niet laten zien dat ze zich aan gezamenlijke regels kunnen houden moeten de meer kredietwaardige Europese landen dit niet willen.

    Logisch dat Rutte. Liever eenmalig een gift geeft dan tot het einde der tijd Tientallen miljarden Per jaar verliezen door eurobonds.

    De voordelen? Op dit moment zie ik er geen. Zolang Italië en co zich niet aan de financiële Europese regels houden.

  5. forum rang 4 Willempie3 21 april 2020 08:00
    Nederland moet ook nu al betalen als Italie failliet gaat of uit de Euro stapt.
    De regels zijn namelijk dat als de ECB of het ESM-noodfonds zijn geld niet terugkrijgt dat dan de lidstaten dit tekort aan moeten vullen. En mocht de ECB alle verliezen gewoon bijdrukken, dan krijg je hyperinflatie met een ongekende economische crisis. Dit kost nog veel meer aan welvaart dan een paar honderd miljard extra staatsschuld. Het D66-verhaaltje dat de Euro Nederland meer oplevert dan kost kan in ieder geval de prullenbak in.
  6. [verwijderd] 21 april 2020 08:43
    "De Italiaanse premier zet Nederland in de beklaagdenbank. In een interview met een Duitse krant vergeleek Giuseppe Conte Nederland met een obscuur belastingparadijs: „Met hun dumpregels bij de Belastingdienst verleggen duizenden internationale concerns hun hoofdkwartier daarheen.”

    Het is een smerige oorlog geworden, ons kleine landje bashen op TV en in de media, complete krantenpaginas gaan eraan op.

    Italie gaat zijn centjes krijgen, een ongekende money shower, donderdag weten we het zeker.
  7. forum rang 4 Ijsbeer 21 april 2020 08:59
    quote:

    bearishbull schreef op 20 april 2020 21:35:

    Ik zeg alleen ja als er een ECHT Europa bestaat, met gelijke wetten,regelingen en alles voor iedereen.

    bearishbull daar ben ik het volledig mee eens.
    Een echt Europa is in wording en daar moet je naar toe groeien.

    Het is niet zo en in één keer is er een echt europa.

    Ze moeten wat verzinnen hoe we er met een goed plan naar toe groeien.
    En dat een ieder evenveel voordeel heeft en NED wat meer LOL.

    We zijn er nog lang niet klaar voor.

    Als een kip zonder kop .
    Er is geen plan beter een slecht plan dan geen plan.
    Maak eerst een goed plan wat willen we met de lidstaten.
    En dit plan steeds mee veranderen in de grote wereldveranderingen en aanpassen ten gunste van Europa.

    Concrete vorderingen die eerst een feitelijke solidariteit tot stand brengen is nu het doel en het wil maar niet lukken.

    En zo zal Europa zich zonder plan verder ontwikkelen!!

    De solidariteit tussen de bevolking en landen zal voortdurend worden aangepast om nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden die een veranderende wereld met zich meebrengt en nu hebben we een corona crisis dus nu moet er wat gebeuren.
    En nu niet kleine stapjes maar mega stappen met een horizon.

    Je moet steeds wat veranderen tot alles gelijk is.
    MUNT met van alle landen wat erop??
    1 munt alles gelijk.

    1 naam voor alle lidstaten .
    1 leger.
    Iedereen hetzelfde in paspoort wereldburger van Europa.
    Alles mengen europa zorgt dat al het geld in 1 pot komt.
    heel europa als één verdien model.
    het beste van een ieder land gebruiken.
    je kunt zoveel verzinnen en zoek de beste mogelijkheden.
    Eurobonds slecht idee dan doen we het niet.
    1 leger goed idee omdat het veel besparingen geeft dan doen we dat.
    hoe moeilijk kan het zijn om oplossingen te bedenken.
    Zitten in Brussel veel mensen en laat ze allemaal meedenken.
    Helaas ze zitten er voor hun eigen land en hoe haal ik zoveel mogelijk uit die honingpot voor mijn eigen land.
    je stopt er geld in en probeert meer geld weer terug te krijgen.
    waanzin ten top en de kosten lopen mega op.

    En je merkt het al dit gaat zo langzaam dat het nog wel 100 jaar duurt.

    Eurobonds is weer een stap.
    Dit gezeur gaat heel lang duren en stoppen is je overleveren aan het geld ze roven je land leeg.
    En het volk zoekt het maar uit.
    Zie alle arme landen ze kopen de olie ze kopen de grondstoffen ze kopen de stukken grond en de rest hangt er maar wat omheen op afval bergen te struinen naar iets bruikbaars.

  8. forum rang 7 rene l 21 april 2020 10:24
    quote:

    Caveat schreef op 21 april 2020 08:59:

    [...]

    Een echt Europa is in wording en daar moet je naar toe groeien.

    En dat geloof je zelf.

    De éénheid is juist verder zoek dan ooit.
    Er is slechts éénrichtingsverkeer van geld, de Noord-Zuid route, en dit zijn onze belasting- en spaarcenten.

    Waarom denkt je dat banken 's nachts verplicht zijn om hun geld nota bene digitaal te stallen bij de ECB, gewoon verplicht rente betalen.

    Mentaliteitsverschillen zijn onoverbrugbaar, eigenlijk logisch.
    En je ziet het nu ook met Corona, elk land hanteert haar eigen regels, er is geen enkele éénheid, en misschien maar beter ook.

    De Eurofielen hebben ons juist veel ellende gebracht, daadkracht hebben ze niet, beslissingen durven ze niet te nemen, wel kost dat bolwerk bakken vol geld.

    In de tijden van de EEG liep alles veel beter, iederéén een eigen munt, bedrijven deden gewoon onderling zaken, hier had geen dictators in Brussel bij nodig die beslissen over wat en wat niet mag.
    En de onderlinge sfeer was veel beter dan nu, er was geen onderlinge haat.

    Knip als eerste de EU maar in 2 stukken op, een deel met een harde munt, en een deel met een slappe munt.
    Elk land wordt persoonlijk verantwoordelijk voor haar eigen financiele (wan)gedrag, wel zo eerlijk lijkt mij, we leven in een democratie, en bepaalde gewoontes moet je burgers niet ontnemen.

    En voor nieuwe leden, sluit je de eerste vijf jaar maar aan bij de slappe munt, ik denk dat de interesse dan al heel snel bekoeld is.

    Eurobonds zullen de doodsteek zijn voor ons, alles gaat er dan aan, onze spaarcenten, de pensioenen zullen verdampen, en op termijn zal zelfs de AOW niet meer betaalbaar zijn.

    Blijkbaar is dit allemaal het hogere doel, alle Europeanen aan de ketting van de Eurofielen.
    Vroeger had je ook kasteelheren en slaven, de geschiedenis herhaalt zich altijd.
  9. forum rang 4 Mr.J.bonds 21 april 2020 17:03
    quote:

    bearishbull schreef op 21 april 2020 07:46:

    Hier een post die ik in een ander draadje al eens had gepost met een berekening wat het Nederland kost.

    Solidair zijn is prima in deze tijden. Rutte heeft zelfs een gift van miljarden voorgesteld. Maar eurobonds is andere koek qua kosten.

    Dit was mijn Post:

    Uitgaande van het volledig overstappen. Het komt er dan natuurlijk op neer dat we geen Nederlandse, Duitste of Italiaanse rente meer hebben. We hebben 1 Europese rente. Als we de kredietwaardigheid moeten delen met de zwakkere zuiderlingen is de rente natuurlijk hoger voor Nederland (en natuurlijk lager voor Italië). Reken een rente procent maar eens uit wat dat per jaar kost op de uitstaande ongeveer 2000 miljard aan schuldpapier die nederland nu heeft uitstaan. Deze schulden worden allemaal duurder doorgerold dus uitgaande van een gelijkblijvende uitstaande schuldpapier ( wat natuurlijk niet zo is) kost 1% verschil ieder jaar 20 miljard euro voor Nederland.

    De eu was dit Lange termijn volgens mij sowieso van plan. Er zijn niet voor niets Europese begrotingsregels. Maar zolang Italië, Griekenland, Spanje etc niet laten zien dat ze zich aan gezamenlijke regels kunnen houden moeten de meer kredietwaardige Europese landen dit niet willen.

    Logisch dat Rutte. Liever eenmalig een gift geeft dan tot het einde der tijd Tientallen miljarden Per jaar verliezen door eurobonds.

    De voordelen? Op dit moment zie ik er geen. Zolang Italië en co zich niet aan de financiële Europese regels houden.

    Het is maar net hoe je de Eurobonds inricht. Wie zegt wanneer die rente betaald moet worden? Waarom zou dit niet verrekend mogen worden met andere Europese belastingen? Zo zou Nederland er nog zelfs aan kunnen verdienen omdat wij sowieso de grootste netto-betaler zijn in verhouding.. Daar kan de ECB gewoon creatief mee omgaan. En laat de rente in het begin anders 0% zijn om de boel weer op gang te helpen de eerste 2 jaar. Je moet daar niet te rigide in denken. Doen USA en China en Japan ook niet. Gewoon die geldpersen aanzetten om de boel vlot te trekken naar de Corona Crisis. Als de boel weer goed draait, zien we wel verder..

    En trouwens. In principe hebben landen zoals Nederland en Duitsland ook bijna geen Eurobonds nodig. Dus wij hoeven niet in te lenen, maar wij kunnen ze dus wel schrijven tegen 1 á 2% rente.. Mijn voorstel zou zijn dat de ECB 70% van de Eurobonds beheert en de rest onder brengt bij marktpartijen zoals ABP pensioenfondsen, grote hedge funds zoals Blackrock en Goldman Sachs zullen ook wel een stukje willen hebben en misschien dat landen ze zelfs ook nog zelf willen hebben.. en niet te vergeten gewoon particulieren. Maak het gewoon verhandelbaar aan de beurs.. Spreid je het risico ook nog eens voor de ECB..

    Je hebt geen andere optie. De Europese economieën gaan toch een enorme oplawaaier krijgen door Corona en hebben een stevige geldinjectie als medicijn nodig in de vorm van Euro bonds..

    Meteen mee beginnen met die dingen!!
  10. [verwijderd] 21 april 2020 17:12
    We moeten er nog ff aan wennen, maar het gaat zeker gebeuren, er is geen andere uitweg mogelijk.
    Er komen nog veel meer pakketten aan, denk aan 1 juni als de noodloketten aflopen en we nog niet 100% aan het werk zijn, een andere 800 miljard euro als pakket is dan weer welkom.

    Misschien op termijn Worldbonds of Infinitybonds, geef het een leuke vlotte naam om de importantie te benadrukken...
  11. forum rang 4 Ijsbeer 21 april 2020 17:44
    Stoppen of doorpakken met die waanzin.
    Dat half gebakken gedoe overal dat zorgt voor een boos europa overal.
    zuidelijke landen en noordelijke landen etc.

    Ga maar vast achterover leunen en laat je verassen hoe de unie uit elkaar spat door ruzie als er geen eurobonds komen.

    Hoe langer de corona crisis duurt des te meer geld is er nodig.
    Dan heb je veel voordeel als je het niet terug kunt betalen als unie.
    Als land wat er alleen voor staat dan dwingen ze je te betalen.

    Elk land staat er vroeg of laat wel eens slecht voor.

    Wie dwingt de USA als straks de schulden zo hoog zijn dat het plafond tot het plafond komt.!!
    USA geeft niet voor niets zoveel aan defensie uit die snappen wel dat er eens landen zijn die dit niet pikken.
    Die hebben dan een probleem.

  12. forum rang 4 bearishbull 21 april 2020 18:04
    quote:

    Mr.J.bonds schreef op 21 april 2020 17:03:

    [...]

    Het is maar net hoe je de Eurobonds inricht. Wie zegt wanneer die rente betaald moet worden? Waarom zou dit niet verrekend mogen worden met andere Europese belastingen? Zo zou Nederland er nog zelfs aan kunnen verdienen omdat wij sowieso de grootste netto-betaler zijn in verhouding.. Daar kan de ECB gewoon creatief mee omgaan. En laat de rente in het begin anders 0% zijn om de boel weer op gang te helpen de eerste 2 jaar. Je moet daar niet te rigide in denken. Doen USA en China en Japan ook niet. Gewoon die geldpersen aanzetten om de boel vlot te trekken naar de Corona Crisis. Als de boel weer goed draait, zien we wel verder..

    En trouwens. In principe hebben landen zoals Nederland en Duitsland ook bijna geen Eurobonds nodig. Dus wij hoeven niet in te lenen, maar wij kunnen ze dus wel schrijven tegen 1 á 2% rente.. Mijn voorstel zou zijn dat de ECB 70% van de Eurobonds beheert en de rest onder brengt bij marktpartijen zoals ABP pensioenfondsen, grote hedge funds zoals Blackrock en Goldman Sachs zullen ook wel een stukje willen hebben en misschien dat landen ze zelfs ook nog zelf willen hebben.. en niet te vergeten gewoon particulieren. Maak het gewoon verhandelbaar aan de beurs.. Spreid je het risico ook nog eens voor de ECB..

    Je hebt geen andere optie. De Europese economieën gaan toch een enorme oplawaaier krijgen door Corona en hebben een stevige geldinjectie als medicijn nodig in de vorm van Euro bonds..

    Meteen mee beginnen met die dingen!!
    Op basis van de huidige Nederlandse schuld is een 2% verhoging van de rente 40 miljard euro. Nee wacht, 40 miljard euro per jaar!!!! Dat kost per Nederlander 2500 euro extra per jaar. Per Nederlander. Dus een huishouden van 4 moet 10.000 euro extra van gesnoept worden per jaar.

    Hoe en in welke wereld is dat een goed idee?

    Laten we eerst als Europa dichterbij elkaar staan. Zodat een gezamenlijk bond voor geen enkel land zo een grote achteruitgang kan zijn.

    We kunnen nu ook solidair zijn door een miljarden gift te geven. Dat is een stuk goedkoper en hoeft het zuiden niets terug te betalen. Maar ik vind voor eeuwig miljarden naar het zuiden lozen zeer verwerpelijk.

  13. forum rang 7 JP Samosa 21 april 2020 18:46
    Allereerst, de eu moet grondig op de schop. Vooral minder,minder eu

    En de trend is: maak mega schulden.
    Dus ipv de calvinist uithangentegenover het theater van Frankrijk en Italië is zinloos.
    Dus, Nederland moet minstenzoveel schuld als Italië maken,
    Dan kan bijv. de Aow naar 65
    Of nog beter een gratisbasissalaris van 2500 euro netto voor iedereen.
    Alles is mogelijk,de Sky is the limit, maar in gods naam, maak nou eens schulden
    Schulden,schulden, schulden
  14. forum rang 4 bearishbull 21 april 2020 18:57
    quote:

    Barren Wuffet schreef op 21 april 2020 18:54:

    Economie

    De betekenis volgens Van Dale
    1 zuinigheid.
    2 de wetenschap die het menselijk streven naar welvaart tot voorwerp heeft.

    Onze Economie is zoooo verschrikkelijk ziek.

    We zijn zuinig en hebben welvaart. Volgens die definities doen we het fantastisch.
  15. forum rang 10 rationeel 21 april 2020 19:19
    We moeten zo snel mogelijk uit de EU, als we als Nederland niet OOK aan de bedelstaf willen raken.

    Iets anders is niet mogelijk. Te grote cultuurverschillen.

    We hebben al veel verspild, wat onze voorouders tot stand hadden gebracht. De grote uitverkoop heeft al ingezet, en zal met veel inspanning weer rechtgezet moeten worden.

    Verspilde tijd en verspild geld.

    NEXIT:)
  16. forum rang 6 jonas 21 april 2020 21:22

    Samosa je draait de zaken om, maar denk ik er verder over na dan is die benadering helemaal helemaal niet zo gek en beter dan wanneer Rutte en zijn kliek gaan betalen voor de geldversplillers in het Zuiden.

    Zet hier dan maar ook de deuren open en zet die AOW v0pde 60 en doe even 100 mld naar de pensioenfondsen. Ook 10 mld voor KLM om los te kopppelen van de altijd stakende Fransen, 10 mld voor jeugdzorg, 10 mld voor de politie etc etc

    "En de trend is: maak mega schulden.
    Dus ipv de calvinist uithangen tegenover het theater van Frankrijk en Italië is zinloos.
    Dus, Nederland moet minstenzoveel schuld als Italië maken,
    Dan kan bijv. de Aow naar 65
    Of nog beter een gratisbasissalaris van 2500 euro netto voor iedereen.
    Alles is mogelijk, de Sky is the limit, maar in gods naam, maak nou eens schulden"

    Groet, Jonas
  17. forum rang 4 Ijsbeer 21 april 2020 21:26
    quote:

    rationeel schreef op 21 april 2020 19:19:

    We moeten zo snel mogelijk uit de EU, als we als Nederland niet OOK aan de bedelstaf willen raken.

    Iets anders is niet mogelijk. Te grote cultuurverschillen.

    We hebben al veel verspild, wat onze voorouders tot stand hadden gebracht. De grote uitverkoop heeft al ingezet, en zal met veel inspanning weer rechtgezet moeten worden.

    Verspilde tijd en verspild geld.

    NEXIT:)
    Wat het beste is voor NED.
    Als dat Nexit is dan moeten we dat doen.

    En dan nemen die andere landen eurobonds en maken mega schulden en netjes opstapelen want het is een noodsituatie geen haan die er naar kraait en wij beginnen opnieuw en lenen op de financiële markten tegen een mooie rente en betalen altijd alles netjes terug.

    zeg maar 10 miljard rente per jaar.

    En de andere landen die verhogen het plafond steeds hoe willen ze ooit die mega schulden terug betalen.
    En wie zal die UNIE aanpakken??
    De nexit en de brexit ?
    Dan heeft de unie er 2 landen bij. lol
153 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,63 0,00%
EUR/USD 1,0822 +0,04%
FTSE 100 8.428,13 +0,16%
Germany40^ 18.767,50 +0,27%
Gold spot 2.358,47 +0,02%
NY-Nasdaq Composite 16.511,18 +0,75%

Stijgers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Dalers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links