Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Negatief impact van Coronavirus op bedrijven

486 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 maart 2020 19:49
    Vrijdagavond 19.00 uur, net voor het weekend, prime time, DWDD-slot, 7 miljoen kijkers, finest hour, 5 minutes of fame voor politici met ambities en dadendrang, vanaf 13.00 uur de annoncering via de mainstream media....op bijna 90% zeker!

    Het volk wil sturing zien, een krachtige leider met een strategie, juist in deze moeilijke tijden, morele ondersteuning, spindoctors zullen hier krachtig op sturen.
  2. Goudstier 24 maart 2020 20:43
    Er komt geen lockdown is mijn voorspelling. Het zou compleet krankzinnig en onverantwoord zijn. Hoeveel banen en bedrijven is een mensenleven waard. Ten tijde van griepepidemieën heb ik hier nooit iemand over gehoord.

    Ik wil ook daadkracht zien. Daadkracht van leiders die de adviezen van medici en economen afwegen en ervoor zorgen dat onze economie niet nog meer schade oploopt. Leiders die in staat zijn om uit te leggen dat de economie niet een abstract iets zoals de beurskoers maar dat WIJ allemaal de economie zijn. Dat het hier gaat om onze banen, onze persoonlijke financiën, onze vrijheid.

    Ga langzaamaan de 'social distancing' beperken tot de risicogroepen die toch al beperkt deelnemen aan het economisch verkeer. Maak onderscheid tussen mensen die prima vanuit huis kunnen werken en zorg dat in ieder geval sectoren als bouw en industrie weer op gang komen.Ga meer testen, bijvoorbeeld door temperatuurmeters en ga handhaven op mensen die met symptomen toch actief in contact treden met anderen.

  3. [verwijderd] 25 maart 2020 06:05
    De economie draaiende houden dus! daar meer nadruk op leggen, bedrijvigheid doorgang blijven geven.
    Het sec overal de stekker uit trekken is te dramatisch, VVD-er Rutte moet dat gegeven meenemen in komende beslissingen.
    In Nederland is elk dodelijk slachtoffer van het vreselijke virus goed voor 1,4 miljard euro schade, derving en blijvende schade aan onze economie, in de VS werken ze nu met dit soort templates.

    "Het medicijn richt nu veel meer schade aan dan de ziekte die nu heerst"....politiek gewin ook een beetje natuurlijk!
  4. forum rang 10 voda 25 maart 2020 07:28
    Facebook ziet advertentie-inkomsten teruglopen door coronavirus

    (ABM FN-Dow Jones) Facebook ziet een enorme stijging in het gebruik van zijn diensten vanwege het coronavirus, maar waarschuwde dat de toegenomen activiteiten niet leiden tot hogere opbrengsten. Dit liet het socialmediabedrijf dinsdagavond weten in een blog.

    Facebook ziet dat er 50 procent meer berichten worden gestuurd in landen die het zwaarst getroffen zijn door het virus. Daarnaast wordt videobellen twee keer zo vaak gebruikt. In Italië wordt zelfs 1.000 procent meer aan videobellen gedaan ten opzichte van een maand eerder en het gebruik van alle Facebook-apps ligt 70 procent hoger dan normaal.

    Ondanks het hogere gebruik, waarschuwde Facebook toch dat de advertentie-inkomsten niet immuun zijn.

    "We verdienen niet veel aan de diensten die nu veel worden gebruikt en we zien een verzwakking van de advertentie-inkomsten in landen waar er agressieve maatregelen zijn genomen om de verdere uitbraak van het virus in te dammen", aldus Facebook.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 25 maart 2020 10:28
    NN Bank houdt rekening met impact coronacrisis

    Gepubliceerd op 25 maart 2020 09:57 | Views: 923

    NN Group 10:09
    24,72 +1,13 (+4,79%)

    DEN HAAG (AFN) - Ook Nationale-Nederland Bank (NN Bank) houdt rekening met een negatieve impact van de coronacrisis. Dat staat in het jaarverslag van dit onderdeel van NN Group.

    NN Bank verwacht onder meer dat de zogeheten spreads voor herfinanciering zullen oplopen. Ook zullen de betalingsachterstanden en wanbetalingen bij hypotheek- en consumentenkredietklanten waarschijnlijk toenemen.

    Dit zal waarschijnlijk een negatieve impact hebben op het bedrijfsresultaat van NN Bank in 2020, maar de omvang van de impact op de resultaten kan op dit moment nog niet betrouwbaar worden ingeschat. Op korte termijn voorziet NN Bank in ieder geval nog geen noemenswaardige moeilijkheden op het vlak van herfinanciering.
  6. forum rang 10 voda 25 maart 2020 12:38
    Target trekt outlook in

    (ABM FN-Dow Jones) Target heeft de verwachtingen voor 2020 ingetrokken vanwege de onzekerheid rond de impact van het coronavirus, al zag de warenhuisketen zijn omzet in maart nog flink stijgen. Dit meldde het Amerikaanse bedrijf woensdag

    De omzet in maart ligt volgens Target vooralsnog 20 procent hoger dan een jaar eerder. De omzet van Essentiels en Food & Beverage steeg zelfs met 50 procent, aldus Target

    Toch benadrukte Target dat gezien de zeer veranderlijke en onzekere vooruitzichten en de overheidsmaatregelen ten aanzien van het coronavirus het haast onmogelijk in te schatten is wat dit betekent voor de warenhuisketen.

    Daarom heeft Target ook de outlook voor zowel het eerste kwartaal als het hele jaar ingetrokken.

    Ook is besloten te stoppen met het inkopen van eigen aandelen. CFO Michael Fiddelke benadrukte hoe belangrijk een sterke balans in deze tijden is.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 25 maart 2020 12:48
    Bombardier trekt outlook voor 2020 in

    (ABM FN-Dow Jones) Bombardier heeft vanwege het coronavirus de operaties in Canada stilgelegd en ook de outlook voor het hele jaar ingetrokken. Dit maakte het Canadese bedrijf dat onder meer vliegtuigen bouwt in een persbericht bekend.

    Alle niet-essentiële werkzaamheden bij de fabrieken in Canada werden vanaf dinsdagavond geschorst, en dat tot en met 26 april.

    Bombardier trok ook de verwachtingen voor 2020 in, onderwijl de gevolgen van de tijdelijke sluiting evaluerend.

    Eerder mikte Bombardier nog op een autonome omzetgroei tussen 10 en 15 procent voor dit jaar.

    Om de situatie het hoofd te bieden, probeert Bombardier de kosten terug te dringen en bekijkt het de mogelijkheden om de liquiditeit te versterken.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 25 maart 2020 13:03
    Update: Citi zet Air France-KLM op verkooplijst

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Air France - KLM
    5,238 0,204 4,05 % Euronext Paris
    Air France-KLM nominatif adm
    5,238 0,204 4,05 % Euronext Paris

    (ABM FN-Dow Jones) Citi Research heeft woensdag het advies voor Air France-KLM verlaagd van Kopen naar Verkopen en het koersdoel van 9,00 naar 1,00 euro teruggebracht. Dit bleek uit een sectorrapport van de Amerikaanse bank, waarin ook bijvoorbeeld sectorgenoot Lufthansa stevig werd afgewaardeerd.

    Voor Lufthansa ging het koersdoel zelfs van 10,00 naar 0,50 euro.

    Ook over bijvoorbeeld easyJet en IAG werd de Amerikaanse bank pessimistischer.

    Volgens de analisten van Citi zal het resultaat van Air France-KLM dit jaar fors teruglopen. Zij mikken op een EBIT-verlies van 1,37 miljard euro. In 2021 verbetert dit overigens weer tot een winst van 1,86 miljard euro.

    De rode cijfers zijn een gevolg van 80 procent minder passagiers in het tweede kwartaal, aldus Citi. In het derde kwartaal rekenden de analisten op een daling van 30 procent.

    Air France-KLM zal overheidssteun nodig hebben om de coronacrisis te kunnen overleven, meent Citi.

    Het aandeel Air France-KLM steeg woensdag 3,8 procent naar 5,22 euro

    Update: om meer informatie toe te voegen en koersreactie.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 25 maart 2020 18:24
    Accell keert geen dividend uit

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Accell Group
    13,96 0,16 1,16 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Accell Group heeft besloten om het dividendvoorstel in te trekken. Dit maakte de fietsenfabrikant woensdagavond bekend.

    Reden voor het schrappen van het dividend is de corona-uitbraak. Onduidelijk is volgens Accell hoe lang de situatie gaat duren en in welke mate dit de fabrikant zal raken. Accell rekent op "een zeer negatieve impact". Juist de eerste helft van het jaar is belangrijk voor de fietsenfabrikant.

    Accell wilde over 2019 een bedrag van 0,30 euro per aandeel uitkeren.

    Het schrappen van het dividend is onderdeel van een pakket aan maatregelen die Accell treft om de continuïteit voor de komende periode te verzekeren.

    Enerzijds kampt Accell met fietsenwinkels die op last van de overheid de deuren hebben gesloten in verband met het coronavirus. Anderzijds is er een vertraging in de aanvoer van onderdelen vanuit Azië.

    Accell heeft de fietsproductie met bijna 70 procent teruggebracht.

    Ook heeft Accell 50 miljoen euro aan extra krediet opgenomen. "Gezien de uitzonderlijke omstandigheden zijn we in nauw en constructief contact met ons syndicaat van banken om hen op de hoogte te houden over de impact van de pandemie op onze activiteiten en financiële positie."

    Accell zal maximaal gebruik maken van de reddingsboeien die de overheid ter beschikking stelt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 25 maart 2020 18:28
    ASR: effect coronavirus op resultaten nog ongewis

    Gepubliceerd op 25 maart 2020 18:24 | Views: 0

    ASR Nederland 17:38
    22,43 +1,51 (+7,22%)

    AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar ASR kan nog niet zeggen wat de impact van de coronacrisis zal zijn op de financiële resultaten dit jaar. De onderneming meldt bij de publicatie van het jaarverslag dat het nu nog te vroeg is om een realistische en betrouwbare inschatting te maken. Het effect op de financiële resultaten hangt volgens ASR ook af van de omvang en duur van de crisis en de impact op de wereldeconomie en financiële markten.

    ASR benadrukt dat het bedrijf er financieel goed voorstaat. Het bedrijf was naar eigen zeggen goed in staat om de "buitengewone ontwikkelingen" op de financiële markten op te vangen. De kapitaalbuffer (Solvency II-ratio) stond op 19 maart op 235 procent. Bij de schatting wordt echter geen rekening gehouden met mogelijke extra claims en andere zaken die uit de coronacrisis voort kunnen vloeien.

    ASR wijst er ook op dat de stevige schommelingen op de financiële markten ervoor zorgen dat de kapitaalbuffer per dag aanzienlijk kan verschillen. Topman Jos Baeten benadrukte andermaal dat ASR terugkijkend op 2019 een goed jaar achter de rug heeft.
  11. forum rang 10 voda 25 maart 2020 20:48
    Architecten: 20% minder omzet door corona

    Bijna 90% van de architectenbureaus rekent op een omzetdaling in maart en april met 20% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat concludeert de branchevereniging van Nederlandse architectenbureaus BNA op basis van een 'quick scan' in de sector. Een op de drie geënquêteerden verwacht dat de omzet in die maanden zelfs minimaal een derde lager zal zijn dan een jaar geleden.

    Op de langere termijn verwachten de architectenbureaus gemiddeld 30% minder jaaromzet. ‘Niet alle bureaus worden even hard getroffen. Het hangt af van het soort opdrachtgever en type opdrachten', zegt BNA-directeur Fred Schoorl.
    Opdrachten dreigen weg te vallen en planprocessen dreigen te worden stopgezet, melden architecten. ‘Wij roepen alle opdrachtgevers, maar vooral gemeenten en andere overheden op niet zelf voor vraaguitval te zorgen. Doorgaan kost niks extra's. En durf ook door te gaan met net gestarte acquisities.’

    De BNA vreest dat de branche met deze cijfers weer terugvalt naar het dieptepunt van de crisis in 2013, toen ze 55% omzet had verloren’, zegt Schoorl. 'Wij ondersteunen met MKB-NL en andere partijen dan ook een groot, praktisch en op het midden- en kleinbedrijf toegesneden maatregelenpakket van de overheid.'

    De branche vreest ook voor een 'groot liquiditeitsprobleem'. ‘Nu al ervaart 18% van de leden liquiditeitstekort. Wij roepen de overheid dan ook op het maatregelenpakket hiervoor sowieso langer te laten gelden. Anders vallen er alsnog op grote schaal bureaus om in deze branche.’

    fd.nl/ondernemen/1339291/architecten-...
  12. forum rang 10 voda 25 maart 2020 20:51
    Kabinet en Kamer 'sturen in de mist' met reddingspakket Coronacrisis

    Foto: Remko de Waal/ANP

    'Sturen in de mist, noemde CDA-minister van Financiën Wopke Hoekstra woensdag in de Kamer de aanpak van de coronacrisis. In Nederland geldt dat net zo goed als in Europa, maakte hij duidelijk. De vaste Kamercommissie stemde toch alvast unaniem in met een extra coronabegroting, met steunmaatregelen ter waarde van €15,5 mrd.

    'Het is het begin van het begin', zei Hoekstra. De regelingen die nodig zijn om met dat geld loonsubsidies, leningen en garanties en bijstand te verlenen aan bedrijven en ondernemers in nood, zijn nog niet klaar. Daar wordt vooral aan gewerkt door zijn collega's van Sociale Zaken en Economische Zaken. Maar het is 'eerder een kwestie van dagen dan weken' voordat ze klaar zijn, beloofde Hoekstra.

    Daadkracht
    De Kamer was van links tot recht ingenomen met de daadkracht van het kabinet. Maar ze ving vaak bot als het ging om de details over de regelingen, die Hoekstra nog niet kon geven. Het gaat om maatregelen waaraan in normale tijden maanden, zo niet jaren zou worden gesleuteld.

    De CDA-minister gaf in ieder geval aan dat het kabinet, voor de keuze gesteld 'voor iedereen en snel of specifiek en waterdicht', het eerste model heeft gekozen. Dat betekent ook onvermijdelijk dat er fouten gaan plaatsvinden in de uitvoering, net als misbruik.
    Hoekstra deed 'een moreel appèl' op bedrijven om 'het maximale te doen om elkaar te helpen en verstandig om te gaan met toeleveranciers, huurders en de overheid', die het geld van hardwerkende Nederlanders verdeelt.

    Onzekerheid
    Maar onzekerheid blijft troef, moest hij de Kamerleden keer op keer beweren. 'We weten niet of het genoeg is. Er is nooit eerder zo'n fors bedrag met zo'n grote onzekerheidsmarge gevraagd aan de Staten-Generaal', aldus Hoekstra. Hij schat dat hij in de eerste drie maanden van de crisis 'tussen de €10 mrd en €20 mrd' kwijt is. De schatkist kan dat wat hem betreft ook nog wel 'een tweede en desnoods derde keer dragen'.

    Bezorgder is hij over de structurele schade aan de samenleving en de economie. Mensen kunnen volgens hem niet straffeloos maandenlang thuis worden gehouden. 'Het kan best nog veel zwaarder weer worden', aldus Hoekstra. 'Je moet nadenken over een scenario waarin het virus langer bij je blijft maar je onderdelen van de samenleving opnieuw aan het werk moet laten gaan. Dat is best een ingewikkelde puzzel'.

    Begroting in de prullenbak
    Zijn begroting gaat in ieder geval 'linea recta de prullenbak in', kondigde Hoekstra aan, vooruitlopend op de nieuwe inschattingen van het Centraal Planbureau over de gevolgen van de crisis voor de economie en de overheidsfinanciën die donderdag worden gepubliceerd. Hij zei te hopen dat de economie is de 'welbekende V' terecht komt van een korte diepe crisis. 'Maar dat is niet gegarandeerd'.

    fd.nl/economie-politiek/1339293/kabin...
  13. forum rang 10 voda 26 maart 2020 07:54
    Zo maar één van de vele en vele bedrijven!

    Heijmans trekt dividendvoorstel in

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Heijmans
    5,70 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Heijmans heeft besloten over 2019 geen dividend uit te keren om zich "te wapenen" tegen de mogelijke impact van het coronavirus. Dit maakte de bouwer donderdag voorbeurs bekend.

    Heijmans zei 2020 goed begonnen te zijn en dat tot op heden de omzet en het resultaat in lijn met de verwachtingen zijn. Ook de orderportefeuille is volgens de bouwer "nog op een goed niveau". Van de gecommitteerde bankfaciliteit is dit jaar nog niet gebruikgemaakt, onderstreepte de bouwer.

    Heijmans stelde dat de impact van de coronacrisis in financiële zin op dit moment nog beperkt is en dat het werk op de diverse bouwprojecten grotendeels doorloopt. Maar Heijmans verwacht dat de gevolgen van de "vergaande overheidsmaatregelen" in de komende weken voelbaar zullen worden. "Het sluiten van sommige Europese grenzen, het deels wegvallen van buitenlandse werknemers en de stagnerende toevoer van materialen hebben impact op de productiviteit", aldus de bouwer.

    De vooruitzichten voor 2020 noemde Heijmans hierdoor op dit moment "zeer onduidelijk" voor wat betreft de hoogte van de omzet en het resultaat. Heijmans zegt op dit moment dan ook geen outlook te kunnen geven voor het verdere verloop van het jaar.

    Als gevolg besloot Heijmans over 2019 geen dividend uit te keren.

    "Op dit moment hebben we simpelweg onvoldoende zicht op hoe lang en hoe hevig het Covid-19 virus ons bedrijf gaat beïnvloeden. Ik wil dit niet eerst afwachten, maar nu proactief de maatregelen nemen om ons hiertegen te wapenen. In dat kader komt een dividendbetaling nu te vroeg", aldus CEO Ton Hillen.

    De aandeelhoudersvergadering zal doorgaan op 15 april 2020, maar wel in aangepaste vorm.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 6 haas 26 maart 2020 08:51
    quote:

    voda schreef op 26 maart 2020 07:54:

    Zo maar één van de vele en vele bedrijven!

    Heijmans trekt dividendvoorstel in

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
    idem auto leaseplan(daar zit PGGM ook in als aandeelhouder)

    PS: er zullen er,imo, nog veel bedrijven volgen: dus geen div tax voor DenHaag:)
  15. ChiaraDenzo1 26 maart 2020 08:55
    26 maart 2020 08:20
    Laatste update: 14 minuten geleden
    30
    Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email
    ABN AMRO heeft een verlies van netto 200 miljoen dollar (183 miljoen euro) geleden door een Amerikaanse klant die de afgelopen weken tijdens de grote onrust op financiële markten heeft gespeculeerd, meldt de bank donderdag.

    Het verlies wordt geboekt door de afdeling ABN AMRO Clearing. Dat onderdeel fungeert als tussenpartij voor professionele handelaren en zorgt zo voor meer zekerheid bij de handel.

    De genoemde klant had een specifieke strategie bij het handelen in Amerikaanse opties en futures. Maar op een gegeven moment was deze persoon niet meer in staat om aan de minimale kapitaaleisen van ABN AMRO te voldoen.

    "Om verdere verliezen te voorkomen, besloot ABN AMRO Clearing de posities van deze klant te sluiten. De impact hiervan wordt opgenomen in de resultaten van ABN AMRO over het eerste kwartaal van 2020", aldus de bank.

    De bank merkt op dat ABN AMRO Clearing in het verleden lage kredietverliezen heeft geleden.
  16. forum rang 10 voda 26 maart 2020 13:16
    ECB begint opkoop obligaties onder noodprogramma

    Gepubliceerd op 26 maart 2020 12:35 | Views: 897

    FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) is begonnen met het opkopen van obligaties en schatkistpapier onder zijn noodprogramma ter waarde van 750 miljard euro. Dat programma is bedoeld om steun te geven aan bedrijven en overheden nu de coronacrisis in volle hevigheid is toegeslagen.

    Het pakket werd vorige week aangekondigd. De ECB herhaalde nog maar eens dat Griekse staatsleningen ook in aanmerking komen voor het opkoopprogramma. De centrale bank zal echter geen extra aankopen doen omdat de Griekse leningen eerder niet mochten worden opgekocht.
  17. forum rang 10 voda 26 maart 2020 15:17
    Overheid versoepelt staatsgarantie op exportkrediet

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse regering verruimt de mogelijkheden die bedrijven hebben om hun exportkredieten te verzekeren, nadat exporterende bedrijven daarom vroegen. Dat maakte de regering donderdag bekend.

    De internationale handel wordt flink geraakt door de coronacrisis, onder andere doordat orders worden ingetrokken, minder nieuwe orders binnenkomen en de productie stokt omdat de aanvoer van onderdelen, bijvoorbeeld uit China, stilligt. Ook steekt protectionisme de kop op, aldus de rijksoverheid.

    In de nieuwe afspraken worden ook kortlopende exportkredietverzekeringen tot twee jaar gedekt door staatsgaranties. Daarnaast komt er dekking voor meer landen en wordt een hoger percentage van het werkkapitaal gedekt.

    "De verruiming van de exportkredietverzekering is een zeer gewenst concreet voorbeeld om de handel op gang te houden", stelde Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. [verwijderd] 26 maart 2020 15:53
    www.at5.nl/artikelen/200934/onderneme...

    Ook weer opgelost, stempel "done" op het dossier en archiveren.
    Bovenstaande probleem etterde al vele jaren, links wil het gewoon weg hebben, alle markten trouwens.

    "En u informeert deze mensen door ’s avonds laat een mailtje te sturen?!"

    Elke dag worden er dingen doorgedrukt die onder normale omstandigheden er nooit doorheen zouden komen.
    Dit speelt op EU-nivo, landelijk nivo, en op dorps nivo.

    Enkele marktverkopers opperde "om de Stopera in de fik te zetten"...ik heb nieuws voor mevrouw de burgemeester: nog enkele andere beroepsgroepen hebben dezelfde ideeen.
  19. forum rang 10 voda 26 maart 2020 17:54
    'Nederlandse luchtvaartsector loopt miljarden omzet mis'

    Gepubliceerd op 26 maart 2020 17:10 | Views: 846

    Air France-KLM 17:30
    5,20 -0,05 (-0,91%)

    GENÈVE (AFN) - De Nederlandse luchtvaartsector loopt door de coronacrisis 4,4 miljard dollar aan omzet mis. Dat schat de internationale brancheorganisatie IATA, die verwacht dat de luchtvaartbranche wereldwijd 252 miljard dollar minder omzet haalt. Voor heel Europa komt IATA tot een omzetverlies van 76 miljard dollar.

    IATA denkt dat het aantal passagiers in Nederland dit jaar met 23,4 miljoen afneemt en dat de malaise in de sector een hap van ruim 10 miljard dollar neemt uit het bruto binnenlands product (bbp). Tot ruim 128.000 banen staan op de tocht door de crisis.

    De brancheorganisatie herhaalde nog maar eens zijn oproep aan overheden om hulp te bieden aan luchtvaartmaatschappijen. Die kunnen dan zodra de crisis afneemt weer snel opschalen richting hun normale vluchtschema.
486 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0767 +0,39%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.031,90 +0,76%
Gold spot 2.299,92 -0,16%
NY-Nasdaq Composite 15.840,96 +1,51%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links