Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Tesla OTC:TSLA.Q, US88160R1014

  • 183,400 30 apr 2024 22:00
  • +0,120 (+0,07%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 475.446 Gem. (3M) 102,7M

Tesla blow-off

7.744 Posts
Pagina: «« 1 ... 234 235 236 237 238 ... 388 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 boem! 21 maart 2020 06:24
    Verhandelde aandelen 28 mio(+15%).

    Shortpositie ult febr 16,7 mio(9%)

    Nieuwe shortpositie per 13 maart wordt 23 maart bekendgemaakt.

    Gisteren met 28 mio aandelen bleef het aandeel gewoon liggen op $ 425

    Ik denk dat Tesla nog volop in de balangstelling staat bij beleggers.

    Aandeel is mi ook niet oversold.

    Handelaren hebben gisteren zeker niet gecashed.

    De (nieuwe?) shorters zitten er niet in om Tesla terug te zetten naar $ 300 zij ruiken opnieuw bloed en zien Tesla ten onder gaan.

    Het cashen is vorige maand gebeurd door long players die van te voren hun targets hadden bepaald en geholpen door de shortsqeeze die targets ook behaald hebben.

    Het gaat er niet om wat het koersnivo is wat het aandeel Tesla laat zien op enig moment het is de potentie aan toekomstige verdiencapaciteit die de koers bepaald en daar is op dit moment nog teveel onzekerheid over.
  2. [verwijderd] 21 maart 2020 19:28
    Ik heb een voorgevoel (en dat baseer ik niet op niets) dat America zich onder alle schulden uit gaat helpen door het hele banksysteem te resetten. Alle afspraken en valuta zijn dan null and void. Dus ook de schulden erin.
    Na lang schulden maken (stelen van anderen) gaan ze die schulden naast zich neer leggen zonder het een default te noemen. Gewoon een verse start, het oude systeem was immers fictie.

    War Castles. Aflevering 0-10.

    Tesla is Amerikaans en kan hier voordeel mee doen.
    Of aandeelhouders ook aandeelhouders blijven, weet ik niet. De stekker gaat mogelijk overal uit. De rijkdom die dat binnentrekt is gigantisch. Zo veel minder schulden om te onderhouden.
  3. forum rang 6 boem! 22 maart 2020 10:54
    Gaat het wel goed met je?

    Een verse start waarbij de in het verleden aangegane schulden als sneeuw voor de zon verdwijnen.

    Hoe zie je dat voor je en welke schulden bedoel je?
    Obligaties uitgegeven door banken en overheden of aangevuld met die van bedrijven?
    En wat zijn die schulden in jouw voorbeeld?

    Indien je er twee tellen over nadenkt kom je tot de conclusie dat deze gedachtenspinsel zo idioot is dat je maar 1 actie rest.

    Door hier op het forum te posten dat wij jouw mening als niet geschreven moeten beschouwen volstaat voor mij.


  4. forum rang 10 voda 23 maart 2020 09:30
    Patentzaak Sharp tegen Tesla

    Gepubliceerd op 23 maart 2020 08:26 | Views: 780

    TOKIO (AFN) - Het Japanse technologieconcern Sharp heeft een patentzaak aangespannen tegen de fabrikant van elektrische auto's Tesla. Volgens het bedrijf maakt het Amerikaanse Tesla gebruik van bepaalde communicatietechnologie waar patentrecht van Sharp op rust.

    De zaak werd aangespannen voor een rechtbank in Tokio. Sharp stelt dat Tesla auto's in Japan importeert en verkoopt met communicatie-apparatuur die drie patenten schendt. Het concern verklaarde dat patenten een belangrijke bron van ontwikkeling vormen voor de onderneming.
  5. forum rang 10 voda 23 maart 2020 16:23
    Tesla Suspends Production at Fremont Plant to deal with Coronavirus COVID-19

    US electric car maker Tesla has decided to temporarily suspend production at our factory in Fremont, from end of day March 23, which will allow an orderly shutdown. Basic operations will continue in order to support our vehicle and energy service operations and charging infrastructure, as directed by the local, state and federal authorities. Factory in New York will temporarily suspend production as well, except for those parts and supplies necessary for service, infrastructure and critical supply chains. Operations of our others facilities will continue, including Nevada and our service and Supercharging network.

    Tesla said “In many locations, we are in the process of implementing touch less deliveries so customers can continue to take delivery of their vehicle in a seamless and safe way. Due to the unique over-the-air connectivity of our vehicles, customers are able to unlock their new cars at a delivery parking lot via the Tesla App, sign any remaining relevant paperwork that has been placed in their car, and return that paperwork to an on-site drop-off location prior to leaving. This method provides additional convenience and comfort.”

    Source : Strategic Research Institute
  6. forum rang 6 boem! 23 maart 2020 18:09
    quote:

    boem! schreef op 21 maart 2020 06:24:

    Shortpositie ult febr 16,7 mio(9%)

    Nieuwe shortpositie per 13 maart wordt 23 maart bekendgemaakt.

    Excuses voor de verkeerde berichtgeving mijnerzijds.

    Het zal vandaag de 24 maart zijn dat de nieuwe shortpositie in Tesla bekend wordt gemaakt.(na sluiting beurs).
  7. forum rang 6 boem! 24 maart 2020 17:15
    Verdien jij het wel om gered te worden?

    Ga nu eens uit van de voorliggende situatie zonder je druk te maken over de koers van dit moment en zeker niet over de fluctuaties die er nu en in de toekomst zullen zijn bij een aandeel met zoveel risico's maar daarentegen ook zoveel kansen.

    Maak je mind op over de (on)mogelijkheden voor Tesla om op de drie door haar benoemde terreinen een rol van betekenis te gaan spelen en handel daarnaar.

    De gedachte dat jij het kan winnen in het koersfluctuatie spel van de regisseurs is tot mislukken gedoemd blijkend uit de 75% verliezers aan de kant van de particuliere belegger tov de professionele bancaire sector die naast de aanbieder van deze producten ook de regie voert in dit casinospel.
  8. forum rang 10 voda 24 maart 2020 18:54
    Tesla's Liquidity Is Largely Illusory

    Summary
    I believe Tesla’s Q1 delivery numbers will be much lower than most expect. The main problem? Competition, not coronavirus.

    Lower deliveries mean Tesla is burning lots of cash. So, how much cash does it have to burn?

    Its recent 8-K suggested $11.6 billion of liquidity. Dig into the 10-K, though, and that number shrinks to $5.7 billion.

    All of which means Tesla could need another capital raise before Q2 ends.

    But first, let's begin with some COV-19 irony. (And we'll finish with even greater COV-19 irony.).

    Delaware Court to Musk: We’ll Protect You from that Danger You Say Is Non-Existent

    Voor meer, zie link:

    seekingalpha.com/article/4333484-tesl...
  9. forum rang 6 boem! 25 maart 2020 09:44
    Shortpositie 13-03-2020 16,2 mio

    Hoewel alle autofabrikanten het momenteel meer dan zwaar te verduren hebben blijken de bulls zich nog niet gewonnen te hebben gegeven.
    Je ziet dat de Shorts daarentegen 500.000 aandelen hebben gecoverd.

    Heeft alles te maken met de aangekondigde battery-day want de q1 en q2 cijfers zullen ook voor Tesla beroerd zijn.

  10. [verwijderd] 25 maart 2020 15:38
    Die battery day was bedoeld als een evenement zoals de autonomy day. Fanboys overdonderen in een theater ofzo. Komt er nog even niet van.
    Maar de realiteit van slechte cijfers zal lastig overwonnen worden door spannende plannen voor nieuwe batterijen waar ze vooralsnog niet fysiek aan kunnen werken.
  11. forum rang 10 voda 27 maart 2020 16:59
    Tesla's schokdemper

    Lang verzette Elon Musk zich tegen radicale maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 'Fear is the mind-killer', meldde hij half maart nog via Twitter. Toen was al duidelijk dat de Verenigde Staten - en dus ook zijn autobedrijf Tesla - niet zouden ontkomen aan maatschappelijke ontwrichting.

    Sinds vorige week ziet het beeld er voor Musk heel anders uit. De fabriek in San Francisco ging dicht, evenals de vestiging in New York die zonnepanelen maakt. Twee Tesla-werknemers testten positief op het virus. Nu blijkt ook de fabriek in Storey County in de Amerikaanse staat Nevada met 75% minder werknemers te gaan werken.

    Tesla kon ook niet anders, omdat samenwerkingspartner Panasonic eerder deze week had besloten om de deuren in Nevada veertien dagen te sluiten. De bijdrage van Panasonic is cruciaal: het Japanse concern maakt in de fabriek in Nevada de batterijcellen voor de accu's in de Tesla-auto's.

    De grote vraag is nu wat de financiële consequenties voor Tesla zijn. Het bedrijf liet eind januari weten dat het in financiële zin geheel op eigen benen kan staan. Externe financiering voor groei van het bedrijf was voorlopig niet nodig, omdat een snelstijgende verkoop van Tesla's veel geld had opgeleverd.

    De kaspositie van Tesla lijkt inderdaad riant: het bedrijf had eind vorig jaar nog ruim $6 mrd (zo'n €5,45 mrd) in kas. Ter vergelijking: op Shell na heeft geen enkel AEX-concern de beschikking over zoveel liquide middelen. Alleen Unilever, ASML en ArcelorMittal kwamen nog in de buurt, met elk een kas van ruim €4 mrd.

    Maar bij Tesla stonden ook grote uitgaven op stapel. Zo voorzag de onderneming in haar onlangs gepubliceerde jaarverslag jaarlijks $2,5 mrd tot $3,5 mrd aan kapitaalinvesteringen. Tesla moet dit jaar ook nog $1,77 mrd aan schulden aflossen en rentelasten betalen. De bouw van een eerste Europese fabriek wilde Tesla vooral met bankleningen financieren, maar het is onduidelijk of dat nu nog gaat lukken.

    Gezien de huidige crisissituatie is het misschien verstandiger dat Tesla zijn uitbreidingsplannen op een lager pitje zet om wat zuiniger met zijn kas om te gaan. De onderneming zou zich zo ook beter beschermen tegen een sterke neergang op de automarkt. Voor bewijs daarvoor hoef je alleen maar naar de Chinese markt te kijken. Daar viel de verkoop van personenwagens in februari met 79% terug en in de eerste drie weken van maart met 45%.

    Een schrale troost: Musk had een vooruitziende blik, toen hij op 13 februari met een bliksememissie nog even $2 mrd ophaalde. De aandelenkoers van Tesla stond toen bijna op recordhoogte. Daarna daalde het aandeel hard door, juist ja, angst bij beleggers over het coronavirus.

    fd.nl/ondernemen/1339459/tesla-s-scho...
7.744 Posts
Pagina: «« 1 ... 234 235 236 237 238 ... 388 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Alles lijkt tegen te zitten bij Tesla: waarom blijft Elon Musk optimistisch?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links