Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 26,820 9 mei 2024 17:38
  • -0,200 (-0,74%) Dagrange 26,740 - 27,080
  • 45.851 Gem. (3M) 85,9K

Galapagos maart 2020

9.594 Posts
Pagina: «« 1 ... 242 243 244 245 246 ... 480 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 aossa 15 maart 2020 16:52
    quote:

    Mippert schreef op 15 maart 2020 12:34:

    Sta je zo op 400 ........ :

    De Amerikaanse regering van Donald Trump wil een Duits bedrijf kopen dat bezig is om een vaccin te ontwikkelen voor het coronavirus. Dat schrijft de Duitse krant Die Welt zondag op basis van bronnen dicht bij de Duitse regering. Trump zou met de aankoop de rechten van het mogelijke vaccin exclusief veilig willen stellen voor de Verenigde Staten.

    Het zou gaan om het bedrijf CureVac in het Duitse Tübingen. Dat onderzoekt momenteel de mogelijkheid van een vaccin tegen het COVID-19-virus samen met het Duitse overheidsinstituut Paul Ehrlich. CureVac heeft ook een kantoor in Boston in de Verenigde Staten.

    De Duitse regering probeert de verkoop te voorkomen, maar in tegenstelling tot het Paul Ehrlich-instituut is CureVac een private onderneming. De Duitse regering is intensief in gesprek met CureVac en heeft volgens Die Welt ook een financiele aanbieding gedaan.
    Genmab

    In December 2019 Genmab and CureVac AG entered into a research collaboration and license agreement for the development of mRNA-based antibody therapeutics. The companies will collaborate on research to identify an initial product candidate, followed potentially by three additional programs, combining CureVac’s mRNA technology and know-how with Genmab’s proprietary antibody technologies and expertise.

    www.iex.nl/Forum/Topic/1349284/1/Foru...
  2. [verwijderd] 15 maart 2020 16:53
    quote:

    Lang schreef op 15 maart 2020 16:39:

    aan de berichten te zien en de inhoud, wordt het tijd weer dat de beurs snel open gaat....
    Gezien de toonzetting en respectloze manier van communiceren door sommige forumleden lijkt het er verdacht veel op dat het corona virus hun sociale vaardigheden heeft aangetast.
    Of is het wellicht een ernstige vorm van frustratie vanwege een verkeerde aandelen positie ?
    Ik vermoed een combinatie v d twee maar dat is nog geen reden om persoonlijke gerichte beledigingen te uiten.
  3. ton1234 15 maart 2020 16:59
    quote:

    Longgala schreef op 15 maart 2020 15:46:

    [...]

    Zeer tendentieus wat u allemaal post. Het lijkt er sterk op dat u een grote positie heeft gehad, deze heeft verkocht en nu alles in het werk aan het stellen bent deze verkochte posities tegen een zo laag mogelijke prijs terug te kopen. Verdorvenheid viert hoogtij.

    Hahaha jij spoort niet...alsof die paar duizend iets uitnaken op 55 miljoen aandelen...hoe is t mogelijk!!! Ga even bellen met de ICs van de brabantse ziekenhuizen of t Erasmus waar zelfs een jongen van 16 voor zijn leven vecht...zwets niet dom over tendentieus...dacht je dat de wereld voor een verkoudheid op slot gaat joh??? Laat je nakijken
  4. ton1234 15 maart 2020 17:04
    quote:

    boompie schreef op 15 maart 2020 16:08:

    [...]
    Laten ze die proeven maar op TBSers doen en niet op onschuldige dieren die de hele dag in zo'n te klein klote hok zitten met alle narigheid erbij.Menselijk materiaal geeft beter resultaat dan op dieren.En ja heb meer met dieren dan dat vieze soort ...Mensen genaamd.

    Muizen zijn incontinent en ratten slepen virussen en bacterien binnen..u vangt ze met liefde met een levendval neem ik aan, want ze zijn zo zielig .
  5. ton1234 15 maart 2020 17:08
    quote:

    FluitendeVogels schreef op 15 maart 2020 17:03:

    En ontspan....

    Zijn trouwens 65mln aandelen...

    Best ontspannen hoor...6000 verkocht a 163.66 winst...ik kom wel weer terug als deze storm is uitgewoed en ik kan me vergissen, maar volgens mij zitten we net in de voorlopers van een koufront, terwijl de orkaan en de staart ervan nog langs moeten komen. Als American Airlines 75% vd vluchten staakt, dan denk ik niet dat de economie in een groeistuip komt in de komende 2 maanden...
  6. aloha28 15 maart 2020 17:10
    quote:

    FluitendeVogels schreef op 15 maart 2020 16:42:

    @stappa: :) dat maakt het ook wel vermakelijk juist, mede ook omdat het zo onbeschaamd en expliciet gaat.

    Hoort er blijkbaar allemaal bij op het forum ;)
    je hebt enigszins gelijk, maar een minimum van fatsoen en beschaving is wel op zijn plaats. Niet alleen hier.
  7. Rekyus 15 maart 2020 17:23
    Hier mijn op het 'Inhoudelijke draadje' geplaatste persoonlijke beschouwing over het koerspotentieel van Galapagos. Misschien lezenswaard voor de sporadisch aanwezige LT-belegger op dit draadje.

    1. De onverwachte en ongekende verspreiding van het virus met de naam SARS-CoV-2 toont eens temeer aan dat onze moderne samenleving kwetsbaar is voor ziekte-uitbraken van infectueuze aard, alle medische interventies ten spijt. Onmiskenbaar zien we nu een schaduwkant van de globalisering. Aan het begrip 'reis'ziekte kan een nieuwe dimensie worden toegevoegd. Met al onze wetenschappelijke kennis zijn we klaarblijkelijk niet staat om vanaf dag één een nieuw pathogeen zoals het coronavirus te decimeren. We hebben vooralsnog geen andere keuze dan terug te vallen op een Middeleeuws aandoende 'containment'strategie. De huidige pandemie doet ons overigens al te snel vergeten hoe nuttig virussen ook kunnen zijn voor onze samenleving. Zonder virussen (gebruikt als vectoren) is er geen gentherapie mogelijk en zijn tal van metabole ziekten als gevolg van gendefecten niet te corrigeren.

    2. Wat onze kennis van infectieziektes en hun verspreiding betreft: hoe meer we weten, hoe duidelijker wordt dat we veel niet weten. Waarom doofde de virulentie van de Spaanse griep destijds van de ene dag op de andere uit? Waarom kwam deze gevaarlijk griep later (eenmalig) weer terug? Waarom zijn er locale samenlevingen door infectieziekten compleet van de aardbodem verdwenen, terwijl toch de kans op besmetting statistisch juist afneemt naarmate er meer dan 50% van de betreffende samenleving is besmet en er dus steeds minder potentieel voor besmetting voorhanden is? Hoe lang kan een viruspartikel buiten het organisme van de gastheer zijn voortplantingspotentieel behouden? Waarom springt een zoönose (zoals het CoV-virus) op enig moment over van het dier op de mens en veroorzaakt daar pathologische schade? Wat is de exacte rol van hogere dagtemperaturen op de virulentie?

    3. Op veel van deze en dergelijke vragen zijn geen afdoende, concrete antwoorden beschikbaar. Voor de coronavirusbesmetting is het niet anders. Gebrek aan statistisch bruikbaar materiaal, vooral in het beginperiode, ontbrekende informatie over de ernst van eventuele co-morbiditeit, ontbrekend bewijs van de exacte doodsoorzaak (longfoto's!), idem over een eventuele kritische grens voor de 'virus load' om besmetting te veroorzaken, de drift in het genetisch profiel van het coronavirus met méér of juist minder virulentie tot gevolg, de exacte incubatietijd, de betrouwbaarheid van de virustesten (met vals-negatieve of vals-positieve uitslagen), ga zo maar door.

    4. Al die onzekere factoren impliceren ook dat de mening van diegenen die rampenscenario's voorspellen evenwel waard is als die daar veel genuanceerder denken, namelijk niets. Ook al degenen hier op het forum die – mogelijks deels uit eigen belang – ten tijde van de eerste besmettingen in Wuhan de crisis van vandaag profeteerden, hebben uitsluitend het geluk gehad van 'de wijsheid achteraf'. Nogmaals, we weten heel veel niet, en wat we weten is omgeven met veel onzekerheid. De schadelijke economische gevolgen van de crisis lijken daarentegen zich steeds duidelijker af te tekenen. Eerst zagen we een groeiend aanbodprobleem. Productieketens werden doorbroken, doordat allerlei bedrijven in China niet langer draaiden. Pas recent is er door het overheidsbeleid ('containment') vraaguitval ontstaan, waardoor sectoren zoals de luchtvaart, horeca, reis- en evenementenbranche, maar ook tal van industriesectoren, in de problemen raken met grote werkgelegenheidseffecten als gevolg.

    5. Wat betreft de mogelijkheden om de verspreiding van het virus preventief tegen te gaan, is het verstandig de hoop uitsluitend te vestigen op virusremmers, niet op vaccins. Eer een beschermend vaccin is ontwikkeld, getest als zijnde werkzaam èn veilig en in grote hoeveelheden geproduceerd, zijn we waarschijnlijk (tenminste) een jaar verder. Of ook een therapeutisch inzetbaar vaccin (met zeer hoge dosis antilichamen) mogelijk is, is nog volledig ongewis. Maar een virusremmer (klein molecuul) is waarschijnlijk nog kort voor de komende zomer beschikbaar. Gilead, bij uitstek een bedrijf met uitgebreide know-how op het gebied van virussen, gooit in dit opzicht hoge ogen met remdesivir (een nucleoside analoog). Helaas is het middel niet tabletvorm beschikbaar.

    6. Virusremmers zijn veel gemakkelijker en met geringe investeringen te produceren dan vaccins. Alhoewel men niet al te hoge verwachtingen moet hebben van de effectiviteit van zo'n middel, kan het toch de verspreiding een halt toe roepen omdat het aantal virusdeeltjes in een besmette persoon na toepassing van de remmer in ieder geval aanzienlijk wordt verlaagd. Hoe geringer de 'virus load', een maat voor het aantal deeltjes in het lichaam, hoe geringer de kans op een schadelijke overdracht naar een derde. Immers, virusbesmetting is een klassiek voorbeeld van een 'numbers game'.

    7. Natuurlijk is de door het coronavirus en de financieel-economische vervolgschade geïnspireerde beurscrisis een walhalla voor shorters. Zij maken gebruik van de lichte paniek onder veel beleggers en zien hun kans schoon om de in de afgelopen jaren, in een bullish markt geleden verliezen, goed te maken. Onafhankelijk van door afzonderlijke marktpartijen ontwikkelde algoritmen sturen het aan- en verkoopproces. De door specialisten ontwikkelde algoritmen zijn echter niet zo uniek als gehoopt of verondersteld. Met name de criteria die onder beslissingsboom liggen, verschillen weinig of niets. Vandaar dat sprake is van congruent gedrag dat voor een opeenvolgende verkoopgolven zorgt. Ook stijgen handelsvolumina spectaculair, ongetwijfeld hier en daar mede geholpen door 'wash trading'. Daarbij werd geen onderscheid gemaakt naar bedrijfssectoren, laat staan individuele bedrijven, zoals de afgelopen weken duidelijk is geworden. Een selectie komt pas in een veel later stadium aan de orde, vooral wanneer grote institutionele beleggers, gespecialiseerd in bijvoorbeeld biotech of financials, (weer) gedoseerd instappen.

    8. Wat betekent dat allemaal voor Galapagos? Ik heb me in het verleden hier op het forum nooit uitgelaten over koersdoelen. Daar heb ik zo mijn privé-gedachten over. Wel heb ik zeer sporadisch gewezen op een op dat moment bestaande onderwaardering van het Galapagos-aandeel. Dat doe ik nu weer. Een waardering van de toekomstige waardecreatie van Galapagos in de orde van grootte van 50 tot 60 euro per aandeel is ridicuul. Ik heb er geen andere woorden voor. Tegelijkertijd accepteer ik het als een gegeven, omdat de beurs altijd gelijk heeft hoe irrationeel de motieven ook mogen zijn. Tegen die achtergrond ben ik buitengewoon benieuwd wat de mutaties zijn in het door AFM beheerde Register substantiële deelnemingen en bruto shortposities (meldingen van (mutaties in) belangen van 3% of hoger).
  8. Rekyus 15 maart 2020 17:24
    9. In zijn algemeenheid mag je op termijn een normalisatie van tal van beurskoersen verwachten, zeker ook van het zwaar afgestrafte Galapagos-aandeel, simpelweg omdat er – anders dan een paar niche-markten (vastgoed, goud, bitcoins, kunst e.d.) – feitelijk geen beleggingsalternatieven zijn voor de grote hoeveelheden liquiditeiten in handen van vermogensbeheerders, fondsen en particulieren. Daarom is het goed denkbaar dat over enige tijd er weer een grote geldstroom op gang komt richting aandelenbeurzen. De koers van diverse specifieke categorieën aandelen alsook individuele aandelen zal daarvan profiteren. Het gaat dan vooral om defensieve aandelen van bedrijven met sterke balansen en aantrekkelijke balansen. Enfin, de meeste forumleden kunnen aandelenmandje wel uit tekenen. Het aandeel Galapagos daarentegen wordt vaak gezien als risicoaandeel. Toch is koersherstel (tot ruim boven 200 euro per aandeel) realistisch zodra het einde van de pandemie in zicht is. Immers, de verwachtingswaarde van Galapagos binnen een beleggingshorizon van één tot twee jaar is spectaculair groot.

    10. Het huidige, dramatisch slechte beursklimaat vormt geen bedreiging voor Galapagos. Dankzij de riante kaspositie is er geen enkele noodzaak om geld uit de markt te halen en is met name de voortzetting van de R&D activiteiten voor jaren gegarandeerd. Daarnaast leunt de organisatie op de samenwerkingspartner Gilead die enerzijds contractueel gebonden is aan een niet-overname clausule en anderzijds iedere overnamepoging van derden kan blokkeren. Daarmee verkeert de onderneming in een unieke positie in biotechland.

    11. De onderneming staat aan de vooravond van de marktintroductie van het middel filgotinib. Eind 2020 zal naar verwachting al duidelijk worden in welke mate de invoering tot commercieel succes zal leiden. De sterk verslechterde economische situatie heeft weinig of geen effect op de financiële prestaties van de onderneming. Afzetmogelijkheden van filgotinib (respectievelijk later te introduceren geneesmiddelen), druk op de prijsvorming, loonkostenontwikkeling, aanbod van gespecialiseerde medewerkers, allemaal factoren die niet of nauwelijks in negatieve zin veranderen, ook al houdt de huidige crisissfeer veel langer aan.

    12. De Galapagos-organisatie is vitaal, met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar. Kantoorpersoneel kan, net als in veel andere organisaties, makkelijk thuis werken. Laboratoriumpersoneel actief in 'discovery' moet op locatie werken, maar is bij uitstek getraind om zorgvuldig volgens protocollen en procedures te werken om onder meer contaminaties te vermijden. Fase 1 onderzoeken wordt door externe contract research organisaties (CRO's) uitgevoerd op gezonde, jonge vrijwilligers. Daar zijn geen hick-ups te verwachten. Dat geldt ook voor de lopende onderzoeken in ziekenhuizen, waarbij internisten en reumatologen zijn betrokken. Deelnemers aan klinische onderzoeken zullen daar weinig of geen hinder door ondervinden. Wel kennen de onderzoeksgroepen veel kwetsbare ouderen. Een aan het coronavirus gerelateerde mortaliteit, hoe tragisch ook, zal geen effect hebben op de statistische bewijskracht van de onderzoeksuitkomsten, is mijn verwachting. Daarvoor zijn ze te goed opgezet. Tot slot, de synthese van 'active pharmaceutical ingredients' (API's), waaronder filgotinib, is ongetwijfeld goed geborgd, mogelijk zelfs in eigen beheer.

    13. Capaciteitsproblemen zijn echter denkbaar bij longonderzoeken, diverse typen scans en in mindere mate bij de inzet van laboratoriumanalyses (bloedchemisch onderzoek e.d.). Voor een succesvolle marktintroductie is de buitendienst van Galapagos (en Gilead) een beslissende factor. Deze medewerkers werken vanuit huis en komen slechts af en toe op de hoofdkantoren voor onder andere evaluatie of training. Hun probleem is de mate waarin ziekenhuizen en medische praktijken toegankelijk zijn en blijven, hoewel met name hun contracten gericht zijn op specialisten die weinig directe betrokkenheid hebben met de behandeling en verzorging van coronaviruspatiënten. Alles overziend is het onaannemelijk dat de huidige crisis de onderneming zwaar zal treffen. Farma-bedrijven zijn nu eenmaal in zijn algemeenheid crisisbestendig, ook in een negatief beursklimaat.

    14. Ik zou mezelf tegenspreken als ik zou voorspellen wanneer de pandemie tot een einde komt. Als LT-belegger heb ik (of mijn kinderen als erfgenaam) de zekerheid dat de coronavirusbesmetting eindig is, mogelijk deze zomer nog en dat alles weer ten goede keert. Vooralsnog is de financiële schade groot, op papier althans, zeker ook bij mij. Wat wellicht iedereen over het hoofd ziet, is dat de gang van zaken het overgrote deel van de medewerkers van Galapagos met hun optiepaketten treft door de bovenmatige koersval van het aandeel. Misschien dat ik hier nog iets over hoor van de forumleden die altijd wisten te klagen over opties als een vorm van ongewenste zelfverrijking via de arbeidsvoorwaarden bij Galapagos. Ik hoop (en ga er gelukkig ook vanuit) dat de motivatie van de medewerkers in alle lagen van de organisatie onverminderd groot is. En dat de CEO Van de Stolpe daarin het goede voorbeeld geeft. Hij heeft in verleden bewezen dat dat juist zijn grote kracht is.
  9. forum rang 6 Littletycoon 15 maart 2020 17:37
    quote:

    Rekyus schreef op 15 maart 2020 17:24:

    9. In zijn algemeenheid mag je op termijn een normalisatie van tal van beurskoersen verwachten, zeker ook van het zwaar afgestrafte Galapagos-aandeel, simpelweg omdat er – anders dan een paar niche-markten (vastgoed, goud, bitcoins, kunst e.d.) – feitelijk geen beleggingsalternatieven zijn voor de grote hoeveelheden liquiditeiten in handen van vermogensbeheerders, fondsen en particulieren. Daarom is het goed denkbaar dat over enige tijd er weer een grote geldstroom op gang komt richting aandelenbeurzen. De koers van diverse specifieke categorieën aandelen alsook individuele aandelen zal daarvan profiteren. Het gaat dan vooral om defensieve aandelen van bedrijven met sterke balansen en aantrekkelijke balansen. Enfin, de meeste forumleden kunnen aandelenmandje wel uit tekenen. Het aandeel Galapagos daarentegen wordt vaak gezien als risicoaandeel. Toch is koersherstel (tot ruim boven 200 euro per aandeel) realistisch zodra het einde van de pandemie in zicht is. Immers, de verwachtingswaarde van Galapagos binnen een beleggingshorizon van één tot twee jaar is spectaculair groot.

    10. Het huidige, dramatisch slechte beursklimaat vormt geen bedreiging voor Galapagos. Dankzij de riante kaspositie is er geen enkele noodzaak om geld uit de markt te halen en is met name de voortzetting van de R&D activiteiten voor jaren gegarandeerd. Daarnaast leunt de organisatie op de samenwerkingspartner Gilead die enerzijds contractueel gebonden is aan een niet-overname clausule en anderzijds iedere overnamepoging van derden kan blokkeren. Daarmee verkeert de onderneming in een unieke positie in biotechland.

    11. De onderneming staat aan de vooravond van de marktintroductie van het middel filgotinib. Eind 2020 zal naar verwachting al duidelijk worden in welke mate de invoering tot commercieel succes zal leiden. De sterk verslechterde economische situatie heeft weinig of geen effect op de financiële prestaties van de onderneming. Afzetmogelijkheden van filgotinib (respectievelijk later te introduceren geneesmiddelen), druk op de prijsvorming, loonkostenontwikkeling, aanbod van gespecialiseerde medewerkers, allemaal factoren die niet of nauwelijks in negatieve zin veranderen, ook al houdt de huidige crisissfeer veel langer aan.

    12. De Galapagos-organisatie is vitaal, met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar. Kantoorpersoneel kan, net als in veel andere organisaties, makkelijk thuis werken. Laboratoriumpersoneel actief in 'discovery' moet op locatie werken, maar is bij uitstek getraind om zorgvuldig volgens protocollen en procedures te werken om onder meer contaminaties te vermijden. Fase 1 onderzoeken wordt door externe contract research organisaties (CRO's) uitgevoerd op gezonde, jonge vrijwilligers. Daar zijn geen hick-ups te verwachten. Dat geldt ook voor de lopende onderzoeken in ziekenhuizen, waarbij internisten en reumatologen zijn betrokken. Deelnemers aan klinische onderzoeken zullen daar weinig of geen hinder door ondervinden. Wel kennen de onderzoeksgroepen veel kwetsbare ouderen. Een aan het coronavirus gerelateerde mortaliteit, hoe tragisch ook, zal geen effect hebben op de statistische bewijskracht van de onderzoeksuitkomsten, is mijn verwachting. Daarvoor zijn ze te goed opgezet. Tot slot, de synthese van 'active pharmaceutical ingredients' (API's), waaronder filgotinib, is ongetwijfeld goed geborgd, mogelijk zelfs in eigen beheer.

    13. Capaciteitsproblemen zijn echter denkbaar bij longonderzoeken, diverse typen scans en in mindere mate bij de inzet van laboratoriumanalyses (bloedchemisch onderzoek e.d.). Voor een succesvolle marktintroductie is de buitendienst van Galapagos (en Gilead) een beslissende factor. Deze medewerkers werken vanuit huis en komen slechts af en toe op de hoofdkantoren voor onder andere evaluatie of training. Hun probleem is de mate waarin ziekenhuizen en medische praktijken toegankelijk zijn en blijven, hoewel met name hun contracten gericht zijn op specialisten die weinig directe betrokkenheid hebben met de behandeling en verzorging van coronaviruspatiënten. Alles overziend is het onaannemelijk dat de huidige crisis de onderneming zwaar zal treffen. Farma-bedrijven zijn nu eenmaal in zijn algemeenheid crisisbestendig, ook in een negatief beursklimaat.

    14. Ik zou mezelf tegenspreken als ik zou voorspellen wanneer de pandemie tot een einde komt. Als LT-belegger heb ik (of mijn kinderen als erfgenaam) de zekerheid dat de coronavirusbesmetting eindig is, mogelijk deze zomer nog en dat alles weer ten goede keert. Vooralsnog is de financiële schade groot, op papier althans, zeker ook bij mij. Wat wellicht iedereen over het hoofd ziet, is dat de gang van zaken het overgrote deel van de medewerkers van Galapagos met hun optiepaketten treft door de bovenmatige koersval van het aandeel. Misschien dat ik hier nog iets over hoor van de forumleden die altijd wisten te klagen over opties als een vorm van ongewenste zelfverrijking via de arbeidsvoorwaarden bij Galapagos. Ik hoop (en ga er gelukkig ook vanuit) dat de motivatie van de medewerkers in alle lagen van de organisatie onverminderd groot is. En dat de CEO Van de Stolpe daarin het goede voorbeeld geeft. Hij heeft in verleden bewezen dat dat juist zijn grote kracht is.

    Ik heb geen commentaar op de andere punten, maar jouw punt 9 m.bt. normalisatie koersen toont niet het juiste beeld van markten. Bond, valuata en niet aandeel-etf markten zijn vele, veel groter dan de aandelenmarkten. Het kan een tijd duren dat liquiditeit terug vloeit naar aandelen.
  10. ton1234 15 maart 2020 17:48
    Ik wil de Dierenpartij aanhang nog even wijzen op de mortaliteit van het Hantavirus...dat is 36%...12 x gevaarlijker dan Covid19 en toch roept deze Volkert Partij op tot het humaan omgaan met huismuizen (mus domesticus) en wil ze alle rodenticiden verboden hebben. Niet geleerd van het verleden noch het heden....maar ik ben tendentieus zeker?
9.594 Posts
Pagina: «« 1 ... 242 243 244 245 246 ... 480 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links