Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 asti 6 maart 2020 02:37
    quote:

    VeniVidiMerui schreef op 5 maart 2020 23:20:

    [...]
    Het lijkt je sterk maar je weet er in feite geen drol vanaf. Er is een Engels gezegde dat de doorsnee cruise passagier omschrijft: Newly weds and nearly deads

    Verder is nog totaal onduidelijk of het nu echt dodelijker is dan de griep of niet. Kijk je naar landen waar de bevolking fit is, de medische zorg op orde en de registratie waarschijnlijk het meest betrouwbaar, dan zien we toch wel sterk afwijkende cijfers t.o.v. bijv. China.
    In Duitsland 0 doden op een kleine 500 besmettingen. Zou daar nu de eerste dode vallen dan is dat nog geen 0.2%. Nederland, Noorwegen en Zweden bij elkaar 250+ besmettingen, 0 doden. Eerste dode zou het percentage nu op 0.4% brengen, maar er ligt bij mijn weten nog niet eens iemand echt kritiek. Overigens ook opvallend, in Zuid Korea 35 doden op meer dan 6000 besmettingen, dat is net 0.5%.
    Daarbij nogmaals, lang niet alle besmettingen komen in beeld. Het is al bekend dat een deel van de mensen geen of amper symptomen krijgt van dit virus. In mijn omgeving zijn relatief veel mensen met griep de afgelopen maand en op dit moment nog steeds; heerst(e) enorm. Een aantal hebben contact gehad met de huisarts; maar denk je dat ook maar 1 iemand op corona is getest?
    Kritieke gevallen daarentegen komen logischerwijs steevast in beeld. Dus de percentages zijn gewoon vertekend. (en dat is niet iets dat ik verzin; heeft o.a. in een artikel in de NY Times gestaan; ik citeer: The true death rate could turn out to be similar to that of a severe seasonal flu, below 1 percent, according to an editorial published in the journal by Dr. Anthony S. Fauci and Dr. H. Clifford Lane, of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, and Dr. Robert R. Redfield, director of the Centers for Disease Control and Prevention.)

    Tot slot dus nog maar eens, tussenstand aantal doden normale griep vs. corona seizoen 2019/2020 wereldwijd:

    500.000 - 3300
    Doe maar rustig.

    Ondanks de Engelse uitdrukking lijkt het me sterk dat er bij een griepuitbraak op het schip in hetzelfde tijdsbestek sprake zou zijn van een soortgelijk aantal doden. Ook lijkt het me sterk dat jouw grieperige omgeving besmet is met het corona virus.

    Je hoeft mij verder niets uit te leggen over vertekende percentages, want dat heb ik zelf al een tijd geleden uitgelegd. Maar stel dat je de 0,5% van Zuid-Korea neemt - een ontwikkeld land dat heel uitgebreid aan het testen is geslagen - dan is dat is nog steeds veel hoger dan bij de griep. En zoals ik eerder al aangaf: ook de verhouding ernstig zieken is van belang.
  2. forum rang 10 voda 6 maart 2020 06:30
    LIVE | Nederlanders uit Tenerife geland in België, VS steken miljarden in bestrijding virus, 82 besmettingen in Nederland

    CORONAVIRUSHet coronavirus blijft ook vandaag wereldnieuws. De grootste Europese brandhaard ligt op dit moment in Noord-Italië, maar ook in België en Nederland stijgt het aantal besmettingen. De teller staat nu op 82. Ook zijn er opnieuw ziekenhuismedewerkers in Nederland besmet met het coronavirus. Ajax is eveneens getroffen door het virus. Vijftien in quarantaine geplaatste Nederlanders hebben het corona-hotel op Tenerife verlaten. Volg alles in ons liveblog.

    Binnenlandredactie 5 mrt. 2020 Laatste update: 06-03-20, 03:07

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/binnenland/live-nederlander...
  3. forum rang 10 voda 6 maart 2020 06:58
    98.000 besmettingen met coronavirus

    (ABM FN-Dow Jones) Er zijn ruim 98.000 besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd. Dit blijkt vrijdagochtend uit data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

    Van deze 98.382 besmettingen zijn er 80.552 geconstateerd op het vasteland van China.

    In de VS gaat het om 233 besmettingen, in Japan om 360 en Zuid-Korea heeft 6.284 gevallen gemeld.

    In Duitsland zijn er 545 besmettingen. In Frankrijk gaat het om 423 gevallen. Verder zijn er 116 meldingen in het Verenigd Koninkrijk. Spanje kent 282 gevallen. Ook zijn er steeds meer meldingen in andere Europese landen, waaronder 50 in België en 82 in Nederland.

    In Italië loopt het aantal besmettingen hard op, ondanks maatregelen van Rome om de uitbraak in te dammen. In Italië zijn er nu 3.858 besmettingen gemeld.

    In totaal zijn er inmiddels 3.383 mensen overleden aan het coronavirus. Dat brengt de sterftegraad op 3,4 procent.

    Buiten China en Hong Kong vallen ook steeds meer doden. Zo zijn er bijvoorbeeld 40 doden in Zuid-Korea en 148 doden in Italië.

    Daarnaast zouden er inmiddels 55.418 mensen zijn hersteld van het virus.

    De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft op 30 januari de internationale noodsituatie uitgeroepen.

    Positief is volgens de WHO dat het aantal nieuwe gevallen in China daalt, hoewel die in Europa nog altijd stijgen.

    gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsda...

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. tomnl 6 maart 2020 08:23
    De laatste Belgen (en nederlanders) die nog in quarantaine verbleven op Tenerife zijn eindelijk thuis. Ze vertrokken donderdagavond terug naar België. De 172 vakantiegangers landden in de vroege uurtjes van vrijdag op de luchthaven van Oostende. Onder hen waren 128 Belgische klanten van reisbureau TUI. Ze verbleven in quarantaine in het hotel nadat Italiaanse toeristen daar besmet raakten met het virus.

    Alhoewel in eerste instantie werd gemeld dat alle Belgen nog voor vertrek werden getest op het coronavirus, spreken sommige reizigers dat tegen. “Getest op corona? Dat zijn we verbazend genoeg niet. Ze hebben onze temperatuur nog eens gemeten toen we op het vliegtuig stapten.”

    Ook de luchthaven van Oostende nam geen speciale maatregelen. "Voor ons is dat een gewone vlucht met gezonde mensen. Het is dus niet nodig om maatregelen te treffen", zegt woordvoerder Vanessa Flamez

    Via hln.be
  5. forum rang 10 voda 6 maart 2020 08:24
    Amerikaanse Senaat akkoord met plan bestrijding coronavirus

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse senaat heeft donderdagavond een voorstel ter waarde van 8,3 miljard dollar ter bestrijding van het coronavirus goedgekeurd.

    96 senatoren keurden het plan goed. Slechts één was tegen.

    De wet, die woensdag al in Het Huis van Afgevaardigden werd aangenomen, financiert onderzoeken om een vaccin te ontwikkelen, besteedt geld aan staats- en lokale overheden om de uitbraak te bestrijden en stuurt hulpgeld naar het buitenland.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 maart 2020 09:18
    Verdubbeling aantal labs dat in Nederland op coronavirus gaat testen
    Het aantal laboratoria dat onderzoek doet naar besmettingen met het nieuwe coronavirus gaat de komende dagen verdubbelen. Dat zegt viroloog Chantal Reusken van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, dat deze opschaling coördineert.

    Jan Willem Navis 05-03-20, 20:00 Laatste update: 20:02

    Aan het begin van de uitbraak werd alleen getest in twee labs van het RIVM en het Erasmus MC in Rotterdam, maar dat aantal werd al met twaalf uitgebreid toen duidelijk werd dat er meer besmettingen waren in Nederland. De veertien labs kunnen zo’n tweeduizend monsters per dag onderzoeken.

    Het aantal meldingen van corona-verdenkingen loopt zo snel op, dat nu de tweede fase van opschaling is begonnen. Dat betekent dat er opnieuw extra laboratoria gereed worden gemaakt voor corona-onderzoek, nu vijftien. De meeste zijn binnen enkele dagen inzetbaar, zegt Reusken. De capaciteit wordt hiermee per dag naar verwachting met zo'n duizend tot vijftienhonderd monsters vergroot. Wie getest wordt, krijgt binnen een dag de uitslag.
  7. forum rang 5 Kees1 6 maart 2020 10:14
    quote:

    tomnl schreef op 6 maart 2020 09:39:

    Valt me op dat de berichtgeving vanuit Frankrijk al een tijdje minimaal is. Heeft de 1 na hoogste besmettingen van Europa, maar kan nergens info vinden over waar de clusters zitten.

    Groeten Tom
    Minimale berichtgeving voorkomt paniek. Als je dit behandelt als een gewone griepgolf is het zo klaar. Je land hoeft dan ook niet verder op slot. Lijkt mij verstandig. Geen RIVMers en virologen meer op tv, maar gewoon linkse mensen die boeren en automobilisten pesten, verontwaardigde Zwarte Piethaters, voorstanders en tegenstanders van vuurwerk etc.
  8. tomnl 6 maart 2020 11:14
    quote:

    Kees1 schreef op 6 maart 2020 10:14:

    [...]

    Minimale berichtgeving voorkomt paniek. Als je dit behandelt als een gewone griepgolf is het zo klaar. Je land hoeft dan ook niet verder op slot. Lijkt mij verstandig. Geen RIVMers en virologen meer op tv, maar gewoon linkse mensen die boeren en automobilisten pesten, verontwaardigde Zwarte Piethaters, voorstanders en tegenstanders van vuurwerk etc.
    Blij dat er nog sarcasme bestaat
  9. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 6 maart 2020 11:45
    "Een 86-jarige Nederlandse man is vandaag overleden aan de gevolgen van een besmetting met het nieuwe coronavirus, meldt het RIVM. Het gaat om de eerste virusdode in ons land.

    De patiënt uit de Hoeksche Waard lag in het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam. Waar de man de besmetting opliep, is niet bekend. Het slachtoffer verbleef niet in een risicogebied en kwam niet in contact met bevestigde besmettingsgevallen, aldus het rijksinstituut.

    Virologen benadrukken dat er snel duidelijkheid nodig is over de in totaal dertien patiënten van wie niet vaststaat waar zij het virus hebben opgelopen. Volgens deskundigen is het zorgwekkend als personen besmet zijn geraakt in Nederland bijvoorbeeld tijdens carnaval, werk of in het openbaar vervoer."

    ---

    Ik dacht dat alles perfect onder controle is??
  10. forum rang 5 Saibee 6 maart 2020 11:47
    quote:

    Kees1 schreef op 6 maart 2020 10:14:

    [...]

    Minimale berichtgeving voorkomt paniek. Als je dit behandelt als een gewone griepgolf is het zo klaar. Je land hoeft dan ook niet verder op slot. Lijkt mij verstandig. Geen RIVMers en virologen meer op tv, maar gewoon linkse mensen die boeren en automobilisten pesten, verontwaardigde Zwarte Piethaters, voorstanders en tegenstanders van vuurwerk etc.
    Wuhan liet zien wat er gebeurt als je de eerste weken helemaal niets doet; in no-time 70k besmettingen en 2.500 doden.

    In principe is niemand immuun.
    Wat denk je wat er gebeurd was als de Chinezen het virus nog drie maanden ongestoord (zeg maar als een normale griepgolf) haar gang had laten gaan.

    Van de coronapatiënten wordt 15-20 procent ernstig ziek; dan moet je aan een longontsteking of ernstige ademhalingsproblemen denken waarbij een opname in het ziekenhuis gewenst is.

    Ik denk dat de ziekenhuizen hier in no-time overvol zouden zijn.

    Over twee jaar als er een vaccin is kun je het Coronavirus met een gewoon weliswaar ernstig griepvirus vergelijken; nu even niet.
  11. [verwijderd] 6 maart 2020 11:52
    quote:

    Kees1 schreef op 6 maart 2020 10:08:

    [...]

    Tja, in tijden van oorlog en crisis doen de echte getallen er niet toe, maar gaat het om het beeld dat je schetst.
    wat ik schreef=PROPAGANDA.

    Laten we een goeie ouwerwetse politiestaat voorstellen! Erger dan in de nazi tijd!
    Dan moet het toch wel veilig zijn????????

    Man o man.

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 0,00%
EUR/USD 1,0714 +0,03%
FTSE 100 8.121,24 0,00%
Germany40^ 17.905,20 -0,15%
Gold spot 2.315,08 +1,28%
NY-Nasdaq Composite 15.605,48 -0,33%

Stijgers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Dalers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links