Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 maart 2020 16:35
    quote:

    tomnl schreef op 5 maart 2020 15:11:

    China heeft die cijfers. Wuhan is een testcase met honderdduizenden besmettingen.
    Als het er miljoenen zijn, valt het dodencijfer ineens mee.
    Alles draait om hoeveel op duizend in de problemen komen. En hoeveel er bij ruime blootstelling onbesmet blijven en vooral: waarom.
  2. tomnl 5 maart 2020 16:39
    Ja maar het blijft gewoon natte vingerwerk. Cijfers van besmettingen zowel als overlijdens zijn gewoon zwaar onderschat in China. Wordt zelfs toegegeven door de Chinezen. Je kan er dus geen touw op trekken daarom dat we ons enkel kunnen laten leiden door Korea en oa. Italie. En hopen dat die wel de ware cijfers tonen.
  3. [verwijderd] 5 maart 2020 16:51
    quote:

    tomnl schreef op 5 maart 2020 16:39:

    Ja maar het blijft gewoon natte vingerwerk. Cijfers van besmettingen zowel als overlijdens zijn gewoon zwaar onderschat in China. Wordt zelfs toegegeven door de Chinezen. Je kan er dus geen touw op trekken daarom dat we ons enkel kunnen laten leiden door Korea en oa. Italie. En hopen dat die wel de ware cijfers tonen.
    Ik denk dat het juist veel te veel zijn die genoemd worden, het klopt allemaal voor geen meter als je een beetje nadenkt.
    maar ja, net als met de reclame (=propganda) meot je overdrijven om het gewenste
    effect te krijgen, zo ook het corona-virus-nieuws (=propaganda).
  4. [verwijderd] 5 maart 2020 16:57
    quote:

    agapim schreef op 5 maart 2020 14:35:

    Opvallend dat er nauwelijks meer nieuws is over het ontstaan van deze griep-epidemie.
    Verder dan slangen/vleermuizen en Wuhan zijn we nog niet.

    Dit kan belangrijk zijn om een echte pandemie in het najaar te voorkomen.
    Is bijv. een rol van het specifieke laboratorium op 30 km afstand van Wuhan uitgesloten ? Of zouden zij ons meer kunnen vertellen over de aard van het virus.

    .
    wat denk je zelf ivm het lab?

    Wat denk je van het feit dat een paar weken eerder er een cornona virus uitbreek simulatie was???

    Wat denk je van het feit dat de mensen die een wereldwijde politiestaat willen stichten, dezelfden zijn (aan de top) van dat lab? De vraag die ik eerder stelde:
    who benefits?

    Waarom denk je dat het allemaal zo gehyped wordt?

    En nee, dit soort zaken komt niet in de krant daar dezelfde mensen (aan de top) de kranten runnen.

    wat je in de kranten leest is echt alleen maar PROPAGANDA!

    En o ja, de kern van propaganda: maak de leugen groot genoeg maar vooral ook simpel, zodat iedereen er in kan tuinen.

    Gewoon rustig blijven en nadenken en je komt een heel eind met het doorzien van deze bullshit.
  5. forum rang 6 asti 5 maart 2020 16:57
    quote:

    Skater schreef op 5 maart 2020 15:07:

    Weet iemand of er bijgehouden wordt wie welke variant van het virus heeft? Er schijnt een vriendelijke en een agressieve variant te zijn. De eerste verspreidt zich snel, de tweede veel minder.

    Aangezien tests niet lijken te deugen en pas te worden uitgevoerd na contact met iemand die doodziek werd (worden de meeste besmetten niet), is het aantal besmettingen een groot veelvoud van de bevestigde gevallen. 10x, 100x, wie zal het zeggen? Zeg er zijn 100x zoveel gevallen dan officieel bekend. Dan is het een mild "griepje". Is het maar 2x en dus meer dan 1% sterft, dan hebben we een ernstig probleem.
    Veel meer inzicht is nodig wie er ziek worden, wie er sterven. Er zijn hardnekkige geruchten dat het bepaalde mensenrassen meer te grazen neem dan anderen. Rokers zouden minder kans hebben.
    Om het eerlijk te vergelijken met een gewone griep moeten we weten wat er gebeurt met 100.000 mensen, een hele stad. Hoeveel krijgen hebt, worden ziek, overlijden aan de gevolgen. Niet alleen testen als iemand al ziek is.
    En trouwens, hoeveel zieken worden bevestigd op andere virussen? Belangrijk te vergelijken.
    Als er vandaag zich 100 mensen melden met longontsteking en 10 hebben COVID-19, 70 een griepje en 20 niets duidelijks, en in elke groep sterft 10%, dan is eerstgenoemde niet zo heel erg misschien.
    Alles gaat om duidelijke cijfers die niet meteen een misrepresentatie an sich zijn.
    Het wordt onderzocht en de komende tijd zal een en ander duidelijker worden. Maar dat het een stuk dodelijker is dan de griep is volgens mij al wel duidelijk. Lijkt me bijvoorbeeld sterk dat er al een aantal mensen zouden zijn overleden op het cruiseschip Diamond Princess als er een gewone griep was uitgebroken.

    Verder gaat het niet alleen om hoe dodelijk het virus is, maar ook hoeveel mensen ernstig ziek worden. En wat dat allemaal voor directe en indirecte gevolgen heeft.

    Volgens mij doen de overheden (en burgers) er goed aan om te proberen verspreiding af te remmen. Warmer weer komt elke dag dichterbij, en dat zou kunnen helpen. En ondertussen zet farma elke dag een stap dichterbij de echte oplossing.
  6. skymansky 5 maart 2020 16:58
    Je hebt een smak geld liggen en dat is voor de een 1000 euro en voor de ander een veelvoud ervan, iedereen zit te wachten tot de seinen weer op groen springen en als je te laat in de trein zit is hij weg en zie je alleen nog in de verte de achterlichten verdwijnen en blijf je achter met de gedachte ~had ik maar~ TINA is nog steeds de baas, nu goedkoop inslaan is wat ik doe
  7. forum rang 4 Sentiment 5 maart 2020 18:31
    De coronavirusstam die zich momenteel in heel China en in het buitenland verspreidt is een gepatenteerd virus dat eigendom is van een entiteit genaamd The Pirbright Institute, dat gedeeltelijk wordt gefinancierd door de Bill en Melinda Gates Foundation. De octrooipagina voor het coronavirus vermeldt dat het ‘kan worden gebruikt, als een vaccin voor het behandelen en/of voorkomen van een ziekte, zoals infectieuze bronchitis, in een levend wezen’.
    patents.justia.com/patent/10130701
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 maart 2020 18:42
    quote:

    Sentiment schreef op 5 maart 2020 18:31:

    De coronavirusstam die zich momenteel in heel China en in het buitenland verspreidt is een gepatenteerd virus dat eigendom is van een entiteit genaamd The Pirbright Institute, dat gedeeltelijk wordt gefinancierd door de Bill en Melinda Gates Foundation. De octrooipagina voor het coronavirus vermeldt dat het ‘kan worden gebruikt, als een vaccin voor het behandelen en/of voorkomen van een ziekte, zoals infectieuze bronchitis, in een levend wezen’.
    patents.justia.com/patent/10130701
    Wat een dom geouwehoer.....!!!
  9. forum rang 10 voda 5 maart 2020 19:41
    Virologen: snel duidelijkheid nodig over waar Nederlandse patiënten virus opliepen

    Volgens virologen is snel duidelijkheid nodig over de dertien patiënten van wie niet vaststaat waar zij het virus hebben opgelopen. Deskundigen vrezen een tekort aan bedden in Nederlandse ziekenhuizen nu het aantal besmettingen meer dan verdubbeld is van 38 naar 82 patiënten.

    Marcia Nieuwenhuis en Hanneke Van Houwelingen 05-03-20, 17:54 Laatste update: 18:49

    Van 69 patiënten is inmiddels duidelijk dat zij het virus hebben opgelopen op vakantie in een risicogebied, zoals Noord-Italië of via een persoon die al besmet was. Bij de overige dertien personen wordt nog onderzocht hoe zij het virus op hebben gelopen.

    Lees ook
    LIVE | Aantal besmettingen met coronavirus in Nederland stijgt van 38 naar 82
    Aantal coronapatiënten in Nederland ruim verdubbeld naar 82

    Wanneer dit voor het grootste deel toch vakantiegangers uit Italië blijken te zijn, valt de stijging alleszins mee, zegt Marc Bonten van het UMC Utrecht. Maar zorgwekkend is het als de dertien personen toch besmet zijn geraakt in Nederland bijvoorbeeld tijdens carnaval, werk of in het openbaar vervoer. ,,In dat geval wordt de uitbraak minder goed te beteugelen,” waarschuwt de Utrechtse arts-microbioloog. Dit scenario is volgens hem niet onwaarschijnlijk.

    Geen verschijnselen, toch besmettelijk?
    In Azië zijn al voorbeelden van mensen die elkaar hebben besmet voordat zij ziekteverschijnselen als koorts en hoesten hadden. ,,We weten niet hoe relevant dit gegeven is. Zorgt dit voor 1, 20 of 50 procent van de besmettingen? We weten het niet, maar krijgen steeds meer het gevoel dat de fase waarin je niets merkt aan mensen niet onbelangrijk is.” Ook zijn er steeds meer signalen dat kinderen het virus kunnen overdragen, zonder zelf ziek te zijn. ,,We hebben nog te weinig informatie om ons echt zorgen te maken. Alle data zijn kakelvers en wisselen per dag.”

    Hij krijgt bijval van viroloog Ab Osterhaus. ,,In de bestrijdingscampagne gaat men er tot nu toe van uit dat je het virus pas verspreidt als je echt ziek bent. Er zijn wat aanwijzingen uit China dat het voor die tijd óók al mogelijk is, maar die gegevens zijn lastig te verifiëren. Daar moet verder onderzoek meer duidelijkheid over bieden.’’ Ook oud-RIVM’er Osterhaus, die tegenwoordig in het Duitse Hannover werkt, hamert op duidelijkheid over de dertien patiënten: ,,Elk nieuw geval waarvan je niet weet waar het vandaan komt is er één te veel.’’

    Ziekenhuisbedden
    Deskundigen maken zich vooral zorgen over de druk die op het gezondheidssysteem komt te staan. Bonten: ,,We zijn vatbaarder voor het coronavirus dan bij de griep. Het is een nieuw virus waar we nog geen weerstand tegen hebben opgebouwd. Bij griep is dat wel het geval.” Zelfs als maar een paar procent van de bevolking ernstig ziek wordt, levert dat grote problemen op, schetst hij. ,,Bij een massale uitbraak hebben we te weinig ziekenhuisbedden en te weinig personeel. Dat komt bovenop het tekort aan zorgmedewerkers dat er al is. Dat betekent dat we hulp die niet spoedeisend is, zullen moeten uitstellen.”

    Volgens Osterhaus is de verdubbeling in Nederland ‘te vergelijken met de stijging in de landen om ons heen’. ,,De afgelopen 24 uur kwamen er 44 mensen bij in Nederland die het virus dragen’’, licht de viroloog toe. ,,Het totaal is nu 82. Die toename was te verwachten. Als je meer patiënten test, vind je ook meer, dat is logisch.’’ In België bijvoorbeeld verdubbelde het aantal besmettingen met het coronavirus ook: daar is het totale aantal nu 50. ,,Vergelijk je de huidige toename in Nederland met China, Italië en Singapore, dan zie je daar een explosieve toename. Die zie je bij ons nog niet. In landen als China en Singapore vlakt het nu wat af.’’

    Het gros van de patiënten is nu thuis in isolatie. Wanneer er meer ernstig zieken bijkomen, is er extra bescherming nodig voor verplegend personeel en artsen, zegt Osterhaus. Want als die omvallen, hebben we een nog groter probleem.

    www.ad.nl/binnenland/virologen-snel-d...
  10. [verwijderd] 5 maart 2020 20:09
    Waarin wijkt "ons" virus dan af van het gepatenteerde?
    En er zijn wellecht 2 varianten die de ronde doen. Nog los van SARS etc.

    Dat er doden vallen op een cruiseschip lijkt een goed argemunt.
    Echter, wat is de gemiddelde leeftijd aan boord?
    Per gemiddelde cruis of jaar, hoeveel mensen overlijden op zo'n schip? Kan me niet voorstellen dat het nul is of zelfs minder dan 1. Drank, plezier, intrige, zeelucht.
  11. forum rang 10 luchtschip 5 maart 2020 20:12
    quote:

    Sentiment schreef op 5 maart 2020 19:36:

    [...]Ja hè? maar wel opmerkelijk
    Er is niets opmerkelijks aan.

    Een leuk fantasie verhaal door de St Peterburg's trollen.

    Via welke account op bijv Facebook of Twitter of elke website heb je deze informatie?

    Geef je echte bronnen eens weer.
  12. forum rang 6 asti 5 maart 2020 20:16
    quote:

    Skater schreef op 5 maart 2020 20:09:

    (...)

    Dat er doden vallen op een cruiseschip lijkt een goed argemunt.
    Echter, wat is de gemiddelde leeftijd aan boord?
    Per gemiddelde cruis of jaar, hoeveel mensen overlijden op zo'n schip? Kan me niet voorstellen dat het nul is of zelfs minder dan 1. Drank, plezier, intrige, zeelucht.

    Je moet niet kijken naar het aantal doden per cruise of per jaar, maar naar het aantal doden in de relatief korte periode na de besmettingen op het schip.
  13. forum rang 6 Chiddix 5 maart 2020 20:35
    900 studenten van Vindicat Groningen die afgereisd zijn naar Italie voor een skivakantie van een week, maken zich gereed voor terugkomst naar Nederland. Toen zij vertrokken naar Italie was er nog geen advies voor een reisverbod. 1 buschauffeur schijnt afgehaakt te zijn hen te vervoeren uit angst voor....
  14. [verwijderd] 5 maart 2020 23:10
    quote:

    asti schreef op 5 maart 2020 20:16:

    [...]
    Je moet niet kijken naar het aantal doden per cruise of per jaar, maar naar het aantal doden in de relatief korte periode na de besmettingen op het schip.
    Is dat wel zo?
    Als er 3.000 griepvrije passagiers aan boord gaan en er breekt griep uit onder de (meest) senioren, kan het dan ook niet vrij vlot gaan?

    Ik zie heus wel aan de respons in China dat niet weten waar je mee te maken hebt de kans op herstel verkleint. Die kennishiaat wordt nu snel ingelopen, mag ik hopen althans.
    Als het mij 2x zo waarschijnlijk te grazen neemt dan een gewone griep, is het reden wat meer vitemines in huis te halen en slikken, maar nog niet me thuis op te sluiten en Albert mijn boodschappen te laten bezorgen.

    Zonder vergelijking met overeenkomende getallen kunnen we moeilijk inschatten waar we mee te maken hebben. Is er al een significante stijging in mensen met longontsteking zoals er in China vast al was? Hoeveel mensen met longontsteking hebben COVID-19 en hoeveel iets anders?

    Veel meer mensen dan die bevestigd zijn hébben het.
    82 gevallen bevestigd nu. De meesten hadden het al een week geleden waarschijnlijk, of gemiddeld zelfs meer. De meesten hebben zich gemeld met klachten, niet omdat ze benieuwd waren al voor ze klachten ontwikkelden. Maar een fractie van de dragers ontwikkelt zorgwekkende klachten, dus 1-2 weken geleden waren er al 500 ongeveer. Sindsdien, bij gebrek aan maatregelen, is het een veelvoud daarvan. Echter gelukkig blijkbaar nog geen doden.
    Stel dat nu 5000 in NL het hebben of hadden, hoe verhoudt dat zich tot de laatet 5000 nieuwe griepgevallen? Lastig te bepalen omdat er niet of nauwelijks testen op griep en tests voor COVID-19 niet deugen. Teveel rapporten van mensen die genezen verklaard worden vlak voor ze sterven.
  15. [verwijderd] 5 maart 2020 23:20
    quote:

    asti schreef op 5 maart 2020 16:57:

    [...]
    Het wordt onderzocht en de komende tijd zal een en ander duidelijker worden. Maar dat het een stuk dodelijker is dan de griep is volgens mij al wel duidelijk. Lijkt me bijvoorbeeld sterk dat er al een aantal mensen zouden zijn overleden op het cruiseschip Diamond Princess als er een gewone griep was uitgebroken.
    Het lijkt je sterk maar je weet er in feite geen drol vanaf. Er is een Engels gezegde dat de doorsnee cruise passagier omschrijft: Newly weds and nearly deads

    Verder is nog totaal onduidelijk of het nu echt dodelijker is dan de griep of niet. Kijk je naar landen waar de bevolking fit is, de medische zorg op orde en de registratie waarschijnlijk het meest betrouwbaar, dan zien we toch wel sterk afwijkende cijfers t.o.v. bijv. China.
    In Duitsland 0 doden op een kleine 500 besmettingen. Zou daar nu de eerste dode vallen dan is dat nog geen 0.2%. Nederland, Noorwegen en Zweden bij elkaar 250+ besmettingen, 0 doden. Eerste dode zou het percentage nu op 0.4% brengen, maar er ligt bij mijn weten nog niet eens iemand echt kritiek. Overigens ook opvallend, in Zuid Korea 35 doden op meer dan 6000 besmettingen, dat is net 0.5%.
    Daarbij nogmaals, lang niet alle besmettingen komen in beeld. Het is al bekend dat een deel van de mensen geen of amper symptomen krijgt van dit virus. In mijn omgeving zijn relatief veel mensen met griep de afgelopen maand en op dit moment nog steeds; heerst(e) enorm. Een aantal hebben contact gehad met de huisarts; maar denk je dat ook maar 1 iemand op corona is getest?
    Kritieke gevallen daarentegen komen logischerwijs steevast in beeld. Dus de percentages zijn gewoon vertekend. (en dat is niet iets dat ik verzin; heeft o.a. in een artikel in de NY Times gestaan; ik citeer: The true death rate could turn out to be similar to that of a severe seasonal flu, below 1 percent, according to an editorial published in the journal by Dr. Anthony S. Fauci and Dr. H. Clifford Lane, of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, and Dr. Robert R. Redfield, director of the Centers for Disease Control and Prevention.)

    Tot slot dus nog maar eens, tussenstand aantal doden normale griep vs. corona seizoen 2019/2020 wereldwijd:

    500.000 - 3300
  16. mjmj 6 maart 2020 00:45
    Trump:
    "A lot of people will have this and it’s very mild. They’ll get better very rapidly. They don’t even see a doctor. They don’t even call a doctor. You never hear about those people. So you can’t put them down in the category of the overall population in terms of this corona flu and/or virus. So you just can’t do that. So, if you know, we have thousands or hundreds of thousands of people that get better just by, you know, sitting around and even going to work. Some of them go to work, but they get better."
  17. mjmj 6 maart 2020 00:57
    tekort aan testen in de US;

    Update (1450ET): VP Mike Pence said Thursday that the Coast Guard had delivered coronavirus tests to the 'Grand Princess' cruise ship off the coast of San Francisco. Pence also admitted during an update from the White House task force that the CDC doesn't have enough tests to meet anticipated demand going forward, while HHS Secretary Azar said earlier that 75,000 test kits would be shipped by the end of the week.
  18. pieter 007 6 maart 2020 00:59
    quote:

    Sentiment schreef op 5 maart 2020 18:31:

    De coronavirusstam die zich momenteel in heel China en in het buitenland verspreidt is een gepatenteerd virus dat eigendom is van een entiteit genaamd The Pirbright Institute, dat gedeeltelijk wordt gefinancierd door de Bill en Melinda Gates Foundation. De octrooipagina voor het coronavirus vermeldt dat het ‘kan worden gebruikt, als een vaccin voor het behandelen en/of voorkomen van een ziekte, zoals infectieuze bronchitis, in een levend wezen’.
    patents.justia.com/patent/10130701
    Klopt helemaal wat je zegt.
    Alleen het corona is gemuteerd dat is het grote gevaar van dit virus.
    Wat ik ervan weet en heb gehoord van iemand die er veel van weet is dat het is gemuteerd met het hiv virus.
    Wat ook weinig mensen weten en wat mij is verteld door iemand, dat het ook als je het virus heb gehad, er blijvende longschade aan over houd.
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 -0,34%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links