Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,250 26 apr 2024 17:35
  • +0,046 (+3,82%) Dagrange 1,210 - 1,250
  • 1.766.025 Gem. (3M) 2,1M

Januari 2020 Nederlanders verkopen steeds meer aandelen Niet zo slim als je aandelen Post.nl hebt , toch ?

2.486 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 125 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. FairValue 8 januari 2020 20:47
    Advies 3 euro en 3,40! Dividendverhoging. Index omhoog. Waneer gaat postnl eens vliegen...

    Overname Sandd door PostNL kan dit jaar rond zijn – koerssprong voor aandeel PostNL

    ANP 
    De fusie van PostNL en Sandd wordt al dit jaar voltooid. Deze conclusie trekken analisten bij KBC Securities, nadat staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken afgelopen vrijdag in hun ogen sneller dan verwacht goedkeuring gaf aan het samengaan van de twee postbedrijven. Kenners bij ING wijzen ook op het snelle besluit van het ministerie, wat volgens hen een positieve uitkomst is.

    Volgens KBC wordt de fusie in december afgerond. Marktvorsers denken daarbij dat de eerder gecommuniceerde schaalvoordelen door PostNL grotendeels ongewijzigd blijven. Het bedrijf hield al rekening met de kosten voor baanbehoud van postbezorgers en een prijzenplafond voor het versturen van post.

    ING-analisten vinden dat de voorwaarden van de fusie overeenkomen met de marktverwachtingen en de prognose van PostNL. Al met al zijn ze blij met de fusie en verwachten dubbelcijferig rendement, wat zich op termijn zou moeten vertalen in een hoger dividend. ING heeft een koopadvies op PostNL met een richtprijs van 3 euro.

    KBC houdt vast aan zijn koopadvies voor PostNL met een prijsdoel van 3,40 euro.

    Het aandeel van het postbedrijf noteerde maandag aan het eind van de ochtend 11 procent hoger op 2,06 euro. Daarmee was PostNL koploper in de Midkap-index.

    Goedkeuring voor samengaan PostNL en Sandd

    PostNL krijgt onder strenge voorwaarden alsnog toestemming om concurrent Sandd over te nemen, zo heeft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) besloten. Zij gaat daarmee in tegen het oordeel van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), die eerder deze maand besloot geen vergunning te verlenen voor de fusie.

    De twee bedrijven stellen dat samenwerking onvermijdelijk is om de postbezorging betaalbaar en voor iedereen toegankelijk te houden, aangezien het aantal verstuurde brieven en kaarten al jaren daalt. Keijzer geeft hun daarin gelijk en maakt gebruik van haar bevoegdheid om in te grijpen. Wel beperkt zij de ruimte van het fusiebedrijf om de prijzen te verhogen, en moet het concurrenten toegang garanderen tot zijn netwerk.

    De staatssecretaris denkt daarmee de bezwaren die de ACM tegen de overname had te ondervangen. De toezichthouder waarschuwde dat de monopolist die uit de fusie ontstaat, de tarieven voor met name zakelijke post weleens flink zou kunnen gaan verhogen. Maar ook de consument zou de prijzen van postzegels nog verder kunnen zien oplopen.

    Daar wordt dus paal en perk aan gesteld. De postzegelprijs mag niet harder stijgen dan de daadwerkelijk gemaakte kosten. Er gaat een maximum van 9 procent gelden voor het rendement op de bezorging van zowel zakelijke als consumentenpost. Voor bedrijfspost is dat plafond nieuw, voor de consumentenpost geldt nu nog een maximum van 10 procent. PostNL mag daarnaast de kosten van de samenvoeging met Sandd niet doorberekenen aan de consument.

    Volgens Keijzer draagt de fusie onder deze voorwaarden bij aan “de continuïteit van een kwalitatief hoogwaardige postdienstverlening”. Ook leidt zij tot lagere kosten en betere bescherming van bijvoorbeeld postbezorgers en -sorteerders, aldus de staatssecretaris.

    Zij spreekt van “zwaarwegende algemene belangen” die het nodig maken dat zij het eerdere besluit van de toezichthouder terzijde schuift. “Een uniek besluit. Wat ik wil voorkomen is schoksgewijze veranderingen waardoor bedrijven failliet kunnen gaan en de postbezorging onder druk komt te staan”, zegt Keijzer, die als eerste bewindspersoon het weigeren van een overnamevergunning door de ACM naast zich neerlegt.

    Nog geen details over gevolgen voor werknemers

    PostNL en Sandd denken de transactie op korte termijn te kunnen afronden, zo lieten ze weten in een verklaring. Dan kunnen ze ook details geven over de integratie en de financiële uitwerking. PostNL gaat verder alle postbezorgers van Sandd een baan aanbieden. “Voor de overige medewerkers van Sandd zal worden gekeken naar mogelijkheden binnen PostNL of naar andere oplossingen”, aldus de onderneming. Er is een sociale regeling voor alle Sandd-medewerkers opgesteld.

    Ook de samenwerking van PostNL met sociale werkplaatsen gaat door. Postvervoerders die momenteel gebruik maken van het netwerk van Sandd krijgen met een overgangsregeling toegang tot het PostNL-netwerk.

    Sandd had, toen de fusie eind februari werd aangekondigd, circa 19.000 werknemers en 23 locaties. Er werkten 16.000 postbezorgers. PostNL heeft een 38.000-koppig personeelsbestand. Daaronder zijn 18.000 postbezorgers.
  2. BoterbijdeVis 8 januari 2020 21:01
    quote:

    wins schreef op 8 januari 2020 20:05:

    Denk wel met een euro
    Vanaf welk koers-startpunt? Lijkt me van belang. We zitten nu op 1.90 en Q4-rapport moet nog komen. Ga voor jezelf de koersen eens na over de afgelopen 2 jaar en dat per datum Q-rapportages. Daar wordt je niet vrolijk van. En dan zou nu ineens de lang verwachte positieve draai komen? Wanneer heeft HV voor het laatst getoond er ook (financieel tastbaar) te zijn voor de aandeelhouder? Ik kan het me niet herinneren en ik handel al sinds augustus 2013 in PostNL. Toen voor het eerst gekocht rond de 2.50. Nu, 6,5 jaar later stand 1.90.

    HV toont dan wel, op sommige momenten een leuk tandpasta-glimlachje, maar op deskundigheid en daadkracht heb ik haar nog niet kunnen betrappen.

    "Aan de vruchten kent men de HV-boom" luidt het toch? Nou, de PNL-boom draagt al minstens 6 jaar geen vruchten.

  3. [verwijderd] 8 januari 2020 21:45
    quote:

    xof schreef op 8 januari 2020 20:48:

    Die krimpende postmarkt heeft niet al dat personeel nodig. Goede zaak trouwens dat de daadwerkelijke overgang van personeel rond 5000 a 6000 gaat uitkomen, mijn inschatting.

    Ben benieuwd naar werkelijk aantal FTE.
    Ben bang dat het POST een vermogen gaat kosten,....bonden, wet, Nederland...ontslag kan zo maar NIET, ontslagvergoeding berekenen, enz..,
  4. forum rang 5 manuss 8 januari 2020 22:11
    quote:

    Eurowin schreef op 8 januari 2020 21:45:

    [...]

    Ben bang dat het POST een vermogen gaat kosten,....bonden, wet, Nederland...ontslag kan zo maar NIET, ontslagvergoeding berekenen, enz..,
    Welneeee, ontslag is sterk vereenvoudigd en niet zo duur als voorheen. Goede zaak voor Postnl.

  5. forum rang 6 prinszicht 8 januari 2020 22:21
    Er komt dus geen trading update. Dat heeft ir me laten weten. Ondanks dat ze zelf aangeven dat er in de media belangstelling voor is. Ze verwijzen medio januari naar een druktemeter welke op de website staat / stond. Verder geven ze aan dat het heel moeilijk is om data te verstrekken over periodes die niet gelijk zijn in dagen. Bla bla.

    Wat wel kon in de voorgaande jaren, kan nu niet. En wat ik sinds 6 december vraag, kunnen ze pas 8 januari beantwoorden. Terwijl ik het vaak heb gevraagd.

    Ze bewaren het exacte nieuws tot de cijfers terwijl ze al weken kunnen zeggen groei X y of z. Nu is dit bijzonder. Vervelend. Naar. Misleidend. Niet sociaal. Ideaal voor shorts. Noem maar op. Maar los van dit alles. Hoe schatten jullie het in? Is het goed en een verassing? Of niet goed en nu alleen bekend bij de happy few?
  6. forum rang 6 prinszicht 8 januari 2020 22:38
    Geachte IR,

    Kunt u mij aangeven wat de actualiteit is van uw antwoord?

    Ik stel mijn vraag sinds medio 6 december en heb de vraag zo vaak herhaald. Kan ik nu nog iets herleiden over de drukte van de afgelopen maand? Is een vergelijk mogelijk? En, gezien de media-aandacht, heeft de meter zijn effect gehad? Was het niet mogelijk mij te wijzen op deze meter een maand geleden toen ik er naar vroeg?

    Het is bijzonder en ergens ook kwalijk dat u mij pas nu van een antwoord voorziet. Een trading update was voorgaande jaren mogelijk onder vergelijkbare omstandigheden. Nu ineens niet zonder legitieme reden.

    Het lijkt er op dat mijn suggestie klopt en dat de groeivertraging geen incident is. En een druktemeter is hierbij een ideaal instrument, als volledig geautomatiseerd bedrijf, om te verhullen wat er in de praktijk gebeurd. Namelijk, het is wel druk, maar niet zo druk als de belofte die is geschept door de ceo. Of anders, als het wel zo druk was, of nog drukker, dan was het een ideaal moment om te kapitaliseren op de aanwezige media-aandacht. Maar dat doet u niet. Dus wat wilt u mij en alle andere aandeelhouders, met hooggespannen verwachtingen, nu zeggen?

    Ik verneem graag uw reactie.
  7. leo36 9 januari 2020 03:11
    quote:

    FairValue schreef op 8 januari 2020 20:47:

    Advies 3 euro en 3,40! Dividendverhoging. Index omhoog. Waneer gaat postnl eens vliegen...

    Overname Sandd door PostNL kan dit jaar rond zijn – koerssprong voor aandeel PostNL

    Het aandeel van het postbedrijf noteerde maandag aan het eind van de ochtend 11 procent hoger op 2,06 euro. Daarmee was PostNL koploper in de Midkap-index.

    Afgelopen maandag (6 jan.) was de koers van PostNL gedurende de gehele dag tussen 1,888 (laagste koers) en 1,940 (hoogste koers).
    Dus hoe kom je er bij dat de koers 's-morgens 2,06 was ????
  8. forum rang 6 keffertje 9 januari 2020 07:15
    quote:

    prinszicht schreef op 8 januari 2020 22:38:

    Geachte IR,

    Kunt u mij aangeven wat de actualiteit is van uw antwoord?

    Ik stel mijn vraag sinds medio 6 december en heb de vraag zo vaak herhaald. Kan ik nu nog iets herleiden over de drukte van de afgelopen maand? Is een vergelijk mogelijk? En, gezien de media-aandacht, heeft de meter zijn effect gehad? Was het niet mogelijk mij te wijzen op deze meter een maand geleden toen ik er naar vroeg?

    Het is bijzonder en ergens ook kwalijk dat u mij pas nu van een antwoord voorziet. Een trading update was voorgaande jaren mogelijk onder vergelijkbare omstandigheden. Nu ineens niet zonder legitieme reden.

    Het lijkt er op dat mijn suggestie klopt en dat de groeivertraging geen incident is. En een druktemeter is hierbij een ideaal instrument, als volledig geautomatiseerd bedrijf, om te verhullen wat er in de praktijk gebeurd. Namelijk, het is wel druk, maar niet zo druk als de belofte die is geschept door de ceo. Of anders, als het wel zo druk was, of nog drukker, dan was het een ideaal moment om te kapitaliseren op de aanwezige media-aandacht. Maar dat doet u niet. Dus wat wilt u mij en alle andere aandeelhouders, met hooggespannen verwachtingen, nu zeggen?

    Ik verneem graag uw reactie.
    Geschept = geschapen, denk ik (als je serieus genomen wilt worden), maar ik denk dat je zelf wel weet wat ze willen zeggen (en dat heb je deels al in je vraag opgenomen: de groei vertraging is geen incident en de alternatieve antwoorden zijn:

    hogere integratiekosten sandd
    lagere synergie sandd
    meer bijdragen aan pensioenfonds
    extra afboeking op nexive/niet verkoopbaar
    grotere investeringen in dc waardoor drie jaar geen dividend etc.)

    Evengoed sterkte in je strijd, maar hopelijk zie je het kansloze er ooit eens van in
  9. forum rang 6 prinszicht 9 januari 2020 07:54
    quote:

    keffertje schreef op 9 januari 2020 07:15:

    [...]

    Geschept = geschapen, denk ik (als je serieus genomen wilt worden), maar ik denk dat je zelf wel weet wat ze willen zeggen (en dat heb je deels al in je vraag opgenomen: de groei vertraging is geen incident en de alternatieve antwoorden zijn:

    hogere integratiekosten sandd
    lagere synergie sandd
    meer bijdragen aan pensioenfonds
    extra afboeking op nexive/niet verkoopbaar
    grotere investeringen in dc waardoor drie jaar geen dividend etc.)

    Evengoed sterkte in je strijd, maar hopelijk zie je het kansloze er ooit eens van in
    Wat is juist: 'Hiermee wordt een precedent geschept' of 'Hiermee wordt een precedent geschapen'?

    Juist is: 'Hiermee wordt een precedent geschapen' ('hiermee creëren we een geval waarop men zich later gaat (of meent te kunnen) beroepen').

    Maar gelukkig wijs je me ook op de alternatieve antwoorden waardoor ik toch de indruk heb dat je het niet helemaal weet of helemaal niet. Daarbij zat alles toch al in de koers? Ik word ergens een beetje bang van je reactie.
2.486 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 125 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links