Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.391 Posts
Pagina: «« 1 ... 774 775 776 777 778 ... 1270 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 november 2019 19:30
    VS perkt nicotine in sigaretten toch niet in

    Gepubliceerd op 20 nov 2019 om 19:06 | Views: 156

    WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het maximale niveau voor nicotine in sigaretten wordt in de Verenigde Staten toch niet ingeperkt. Een twee jaar geleden geopperd voorstel om de verslavende stof in tabaksproducten aan banden te leggen is van de agenda verdwenen, zo blijkt uit documenten van een toezichthouder in de VS.

    De drastische inperking had het nicotinegehalte in sigaretten moeten inperken tot niet-verslavende niveaus. Het schrappen van het plan is een grote overwinning voor de tabaksindustrie, omdat het plan vrijwel zeker een flinke hap uit de tabaksverkopen zou hebben genomen. De tabaksbedrijven hebben momenteel hun handen vol aan controverse rond e-sigaretten.

    Eerder dit jaar werd het voorstel op een overheidswebsite nog aangeprezen om zijn veronderstelde grote voordelen voor de volksgezondheid. Ook werd gerept over economische voordelen. De betrokken toezichthouders waren niet direct bereikbaar voor een reactie.
  2. forum rang 10 voda 20 november 2019 20:10
    'Deelakkoord handel mogelijk niet in 2019'

    Gepubliceerd op 20 nov 2019 om 20:06 | Views: 0

    WASHINGTON (AFN) - De afronding van een deelakkoord over handel tussen de Verenigde Staten en China lukt mogelijk niet meer dit jaar. Dat meldt persbureau Reuters op basis van handelsdeskundigen en bronnen dicht bij het Witte Huis.

    De Amerikaanse president Donald Trump zei in de eerste helft van oktober al dat een akkoord was bereikt over een deal met China die de opmaat zou moeten zijn naar de beëindiging van de handelsoorlog tussen de landen. China benadrukte toen dat er nog niks op papier stond. Sindsdien wordt achter de schermen verder onderhandeld over het deelakkoord.

    China drong de laatste weken herhaaldelijk aan op het terugdraaien van Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen. Trump antwoordde dat de geplande nieuwe tarieven die op 15 december zouden moeten ingaan ook nog op tafel liggen. Volgens de bronnen van Reuters zou Washington nu ook nieuwe eisen op tafel hebben gelegd.
  3. forum rang 10 voda 20 november 2019 20:10
    Wall Street zakt weg

    (ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteert woensdag met nog een paar uur handel te gaan stevig in het rood. De S&P 500, de Dow Jones index en de Nasdaq dalen ongeveer een procent.

    De handelsbetrekkingen staan weer onder druk, nu president Donald Trump dreigt de importheffingen nog meer te verhogen als er geen deal wordt gesloten. Persbureau Reuters berichtte woensdag dat er dit jaar mogelijk geen gedeeltelijk handelsdeal meer wordt ondertekend.

    De onderhandelingen zijn gecompliceerd en indien Washington tegemoet komt aan de eis van Beijing om bestaande importtarieven terug te draaien, zonder dat kwesties als intellectueel eigendom worden aangepakt, dan wordt dat gezien als een slechte deal voor de VS, vertelde één bron aan Reuters.

    Wat de handelsspanningen ondertussen ook niet helpt, is dat de Amerikaanse Senaat dinsdagavond unaniem een wet heeft aangenomen waarmee de mensenrechten van de demonstranten in Hongkong worden beschermd. In reactie riep Beijing de hoogste Amerikaanse diplomaat woensdag op het matje.

    "Beijing ziet dit als bemoeienis van Washington en beleggers zetten zich schrap voor een stevige reactie van China", aldus marktanalist David Madden van CMC.

    "Het maakt de onderhandelingen over importtarieven een stuk lastiger", volgens vermogensbeheerder Paul Flood van Newton Investment Management.

    Op macro-economisch vlak was het woensdag rustig in de VS. Later op de avond worden de notulen vrijgegeven van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve, maar daar wordt geen vuurwerk van verwacht.

    De euro/dollar noteert woensdagavond op 1,1073. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1068.

    De olieprijs steeg met bijna 3 procent. Woensdag bleken de Amerikaanse olievoorraden verder gestegen in de afgelopen week, met 1,4 miljoen vaten. Vooraf was een toename van 1,1 miljoen vaten voorspeld. Hoewel de totale voorraden stegen, was er bij de belangrijke oliehub in Cushing in de staat Oklahoma sprake van een daling, wat door oliebeleggers duidelijk als positief werd gezien.

    Bedrijfsnieuws

    Lowe's heeft afgelopen kwartaal boven de verwachting van analisten gepresteerd en besloot de outlook voor heel het jaar te verhogen. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,41 dollar. De markt rekende op 1,35 dollar. Het bedrijf uit Mooresville verhoogde woensdag de verwachting voor de winst per aandeel van een bandbreedte van 5,45 dollar tot 5,65 dollar naar 5,63 dollar tot 5,70 dollar. Het aandeel stijgt 3,4 procent.

    Target zag in het derde kwartaal de vergelijkbare omzet licht vertragen, maar het groeicijfer was toch sterker dan verwacht. De aangepaste winst per aandeel steeg met 25 procent tot 1,36 dollar en overtrof daarmee de consensusverwachting van 1,19 dollar ruimschoots. Ook de outlook voor de aangepaste winst per aandeel werd verhoogd. Het aandeel wordt 12,5 procent meer waard.

    Boeing heeft een order ontvangen voor 30 Dreamliners van Emirates Airlines uit Dubai. De CEO Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum van Emirates gaf aan dat deze order een eerdere overeenkomst gedeeltelijk vervangt. Destijds werd een levering van 150 Boeing 777's afgesproken, deze is nu aangepast tot 126 vliegtuigen. Het aandeel stijgt 0,3 procent.

    Alibaba maakte woensdag bekend dat de uitgifteprijs van een aandeel voor de tweede notering aan de beurs van Hongkong op 176 Hongkong dollar komt te liggen. Het Amerikaanse aandeel Alibaba sloot dinsdag in New York op 185,25 dollar. Eén Amerikaans aandeel komt overeen met 8 stukken in Hong Kong. De opbrengst van de beursnotering voor de Chinese e-commercereus zou kunnen oplopen naar 12,9 miljard dollar wanneer de overtoewijzingsoptie wordt uitgeoefend. In New York noteert het aandeel Alibaba woensdag 1,6 procent lager.

    General Motors heeft een rechtszaak aangespannen tegen Fiat Chrysler en een aantal voormalige bestuurders van het Italiaans-Amerikaanse bedrijf. GM beschuldigt Fiat Chrysler van corruptie door te profiteren van lagere arbeidskosten. GM daalt 3 procent, Fiat Chrysler verliest bijna 4 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 20 november 2019 20:28
    Fed bezorgd over groei en handelsconflict

    (ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve verlaagde in oktober voor de derde keer op rij de belangrijkste rente, vanwege de zorgen over de impact van een mondiale groeivertraging en internationale handelsspanningen op de Amerikaanse economie. Dit bleek woensdagavond uit de notulen van de vergadering eind oktober.

    Na afloop van die bijeenkomst ging de federal funds rate omlaag naar een bandbreedte van 1,50 tot 1,75 procent. In de notulen wees de Fed erop dat ze na die renteverlaging een meer afwachtende houding aan konden nemen om te bepalen of in de komende maanden meer stimuleringsmaatregelen nodig zijn.

    De meeste beleidsmakers oordeelden dat het monetaire beleid, na de verlaging met 25 basispunten, gepast zou zijn om de outlook van een gematigde economische groei, sterke arbeidsmarkt en stabiele inflatie te ondersteunen, aldus de notulen.

    Tijdens een tweedaagse hoorzitting voor het Amerikaanse Congres vorige week herhaalde de voorzitter van de Fed, Jerome Powell, die opvatting. En de markt rekent er niet op dat de rente dit jaar nog een vierde keer wordt verlaagd. Ongeveer 50 procent denkt dat de federal funds rate ergens medio 2020 opnieuw wordt verlaagd, volgens de FedWatch Tool van CME Group.

    Een opvallend element in de notulen was de discussie over negatieve rentes. De beleidsmakers in het Federal Open Market Committee oordeelden dat negatieve rentes geen aantrekkelijk beleidsinstrument zijn in de VS.

    Beleidsofficials noemden het effect ervan in landen elders gemengd. De Amerikaanse president Trump, die vaak kritiek uit op de Fed, roept al langer op tot lagere of zelfs negatieve rentes in de VS.

    In het verslag van de beleidsvergadering sloten de Fed-leden de mogelijkheid niet uit dat men in de toekomst wel opnieuw kijkt naar de haalbaarheid van negatieve rentes.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 20 november 2019 20:38
    GM klaagt Fiat aan voor corruptie en omkoping

    Automaker General Motors eist een flinke schadevergoeding van Fiat Chrysler.Foto: Reuters

    Autofabrikant General Motors GM$35,26-3,08% klaagt branchegenoot Fiat Chrysler FCAU$14,99-3,79% aan voor omkoperij en corruptie. De automaker beschuldigt Fiat ervan vakbondsonderhandelingen te hebben gecorrumpeerd.
    Volgens GM heeft Fiat in 2009, 2011 en 2015 collectieve onderhandelingen tussen de auto-industrie en de United Auto Workers (UAW), de vakbond voor personeel in de auto-industrie, gemanipuleerd om deze voordelig voor zichzelf te laten uitpakken.

    De onderhandelingen leidden tot hogere arbeidskosten voor GM. Zo zou Fiat onder andere meer laagbetaald personeel in dienst mogen hebben dan GM. Dat zou GM miljarden dollars gekost hebben en Fiat concurrentievoordeel hebben opgeleverd. GM eist een significante schadevergoeding waarvan de hoogte niet is gespecificeerd.

    Sergio Marchionne
    GM beweert dat de corruptie werd georkestreerd via toenmalig ceo Sergio Marchionne, die vorig jaar overleed. Er zouden drie topmannen die samenzwoeren met UAW bij betrokken zijn. Volgens Fiat handelden zij op eigen houtje.

    Fiat zegt in een reactie verbijsterd te zijn over de rechtszaak en speculeert dat GM misschien de voorgenomen fusie tussen Fiat en het Franse PSA en lopende onderhandelingen met de vakbond probeert te ondermijnen, De UAW ontkent dat er iets mis was met de contracten waar GM op doelt.

    Federaal onderzoek
    Naar de onderhandelingen is ook al jaren een federaal onderzoek gaande. Dit kwam in juli 2017 naar buiten. In dit onderzoek bekenden de drie betrokken topmannen schuld. Zij zijn veroordeeld tot celstraffen. Het onderzoek strekt zich ook uit naar huidige en toenmalige medewerkers van de UAW, waaronder president Gary Jones, die inmiddels voor onbepaalde tijd met verlof is.

    De aandelen van zowel GM als van Fiat lieten woensdag een daling zien.

    fd.nl/beurs/1325302/gm-klaagt-fiat-aa...
  6. forum rang 10 voda 21 november 2019 06:13
    Wall Street in greep van handelsconflict

    (ABM FN-Dow Jones) Wall Street is woensdag in het rood geëindigd. De S&P 500 verloor 0,4 procent tot 3.108,46 punten, de Dow Jones index leverde ook 0,4 procent in op een slot van 27.821,09 punten en de Nasdaq verloor 0,5 procent tot 8.526,73 punten.

    De handelsbetrekkingen staan weer onder druk, nu president Donald Trump dreigt de importheffingen nog meer te verhogen als er geen deal wordt gesloten met China. Persbureau Reuters berichtte woensdag dat er dit jaar mogelijk geen gedeeltelijk handelsakkoord meer wordt ondertekend.

    De onderhandelingen zijn gecompliceerd en indien Washington tegemoet komt aan de eis van Beijing om bestaande importtarieven terug te draaien, zonder dat kwesties als intellectueel eigendom worden aangepakt, dan wordt dat gezien als een slechte deal voor de VS, vertelde één bron aan Reuters.

    Wat de handelsspanningen ondertussen ook niet helpt, is dat de Amerikaanse Senaat dinsdagavond unaniem een wet heeft aangenomen waarmee de mensenrechten van de demonstranten in Hongkong worden beschermd. In reactie riep Beijing de hoogste Amerikaanse diplomaat woensdag op het matje.

    "Beijing ziet dit als bemoeienis van Washington en beleggers zetten zich schrap voor een stevige reactie van China", aldus marktanalist David Madden van CMC.

    "Het maakt de onderhandelingen over importtarieven een stuk lastiger", voegde vermogensbeheerder Paul Flood van Newton Investment Management toe.

    Op macro-economisch vlak was het woensdag rustig in de VS. Uit de notulen van de Federal Reserve bleek woensdagavond dat de rente eind oktober voor de derde keer op rij werd verlaagd vanwege de zorgen over de impact van een mondiale groeivertraging en internationale handelsspanningen op de Amerikaanse economie.

    Uit de verslaglegging bleek verder dat de Fed vond dat ze na die renteverlaging een meer afwachtende houding aan kon nemen om te bepalen of in de komende maanden meer stimuleringsmaatregelen nodig zijn. De meeste beleidsmakers oordeelden dat het monetaire beleid passend was om de outlook van een gematigde economische groei, sterke arbeidsmarkt en stabiele inflatie te ondersteunen.

    De verslaglegging die woensdag verscheen, bevestigt daarmee wat voorzitter Jerome Powell al duidelijk maakte tijdens een tweedaagse hoorzitting voor het Amerikaanse Congres vorige week. De markt rekent er momenteel dan ook niet op dat de rente dit jaar nog een vierde keer wordt verlaagd.

    Een opvallend element in de notulen was de discussie over negatieve rentes. De beleidsmakers in het Federal Open Market Committee oordeelden dat negatieve rentes geen aantrekkelijk beleidsinstrument zijn in de VS. De Amerikaanse president Trump, die vaak kritiek uit op de Fed, roept al langer op tot lagere of zelfs negatieve rentes in de VS.

    De euro/dollar noteerde woensdagavond richting het slot op 1,1073. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1068.

    De olieprijs steeg woensdag 3,4 procent. Woensdag bleken de Amerikaanse olievoorraden verder gestegen in de afgelopen week, met 1,4 miljoen vaten. Vooraf was een toename van 1,1 miljoen vaten voorspeld. Hoewel de totale voorraden stegen, was er bij de belangrijke oliehub in Cushing in de staat Oklahoma sprake van een daling, wat door oliebeleggers duidelijk als positief werd gezien.

    Bedrijfsnieuws

    Lowe's heeft afgelopen kwartaal boven de verwachting van analisten gepresteerd en besloot de outlook voor heel het jaar te verhogen. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,41 dollar. De markt rekende op 1,35 dollar. Het bedrijf uit Mooresville verhoogde woensdag de verwachting voor de winst per aandeel van een bandbreedte van 5,45 dollar tot 5,65 dollar naar 5,63 dollar tot 5,70 dollar. Het aandeel steeg 3,9 procent.

    Target zag in het derde kwartaal de vergelijkbare omzet licht vertragen, maar het groeicijfer was toch sterker dan verwacht. De aangepaste winst per aandeel steeg met 25 procent tot 1,36 dollar en overtrof daarmee de consensusverwachting van 1,19 dollar ruimschoots. Ook de outlook voor de aangepaste winst per aandeel werd verhoogd. Het aandeel werd 14,2 procent meer waard.

    Boeing heeft een order ontvangen voor 30 Dreamliners van Emirates Airlines uit Dubai. De CEO Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum van Emirates gaf aan dat deze order een eerdere overeenkomst gedeeltelijk vervangt. Destijds werd een levering van 150 Boeing 777's afgesproken, deze is nu aangepast tot 126 vliegtuigen. Het aandeel steeg 1,1 procent.

    Alibaba maakte woensdag bekend dat de uitgifteprijs van een aandeel voor de tweede notering aan de beurs van Hongkong op 176 Hongkong dollar komt te liggen. Het Amerikaanse aandeel Alibaba sloot dinsdag in New York op 185,25 dollar. Eén Amerikaans aandeel komt overeen met 8 stukken in Hong Kong. De opbrengst van de beursnotering voor de Chinese e-commercereus zou kunnen oplopen naar 12,9 miljard dollar wanneer de overtoewijzingsoptie wordt uitgeoefend. In New York sloot het aandeel Alibaba woensdag 1,6 procent lager.

    General Motors heeft een rechtszaak aangespannen tegen Fiat Chrysler en een aantal voormalige bestuurders van het Italiaans-Amerikaanse bedrijf. GM beschuldigt Fiat Chrysler van corruptie door te profiteren van lagere arbeidskosten. GM daalde 3,1 procent, Fiat Chrysler verloor 3,7 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 21 november 2019 06:13
    PayPal koopt online besparingsplatform Honey

    (ABM FN-Dow Jones) PayPal neemt Honey Science Corporation over voor 4 miljard dollar. Dit meldde de Amerikaanse betaaldienst woensdag nabeurs.

    Honey is een snelgroeiend platform waarmee gebruikers koopjes kunnen vinden wanneer ze online winkelen.

    De tool, die maandelijks actief wordt gebruikt door ongeveer 17 miljoen mensen, is momenteel inzetbaar op de websites van ongeveer 30.000 online retailers.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 21 november 2019 08:06
    Intel en Apple klagen SoftBank-onderdeel aan

    Gepubliceerd op 21 nov 2019 om 07:54 | Views: 48

    SAN FRANCISCO (AFN/RTR) - Techreus Apple en chipmaker Intel hebben in de VS een mededingingszaak aangespannen tegen investeerder Fortress Investment Group, dat onderdeel is van het Japanse SoftBank. De Amerikaanse bedrijven beschuldigen Fortress ervan patenten en octrooien op te slaan, puur en alleen om technologiebedrijven op kosten te jagen.

    Apple en Intel beweren dat Fortress, en de bedrijven waar de investeerder de controle over heeft, geen technologische producten maken. Het bezit van de intellectuele eigendommen zou louter bedoeld zijn om aanklachten tegen overtreders in te kunnen stellen.

    Intel had eerder al een soortgelijke zaak tegen Fortress aangespannen. Deze werd ingetrokken, direct gevolgd door de nieuwe aanklacht waarin het dus optrekt met Apple. De iPhone-maker stelt in de rechtbankdocumenten aanzienlijke economische schade te hebben geleden. De aan Fortress gelieerde bedrijven zouden in minstens 25 rechtszaken tot 5,1 miljard dollar hebben geclaimd bij Apple.
  9. forum rang 10 voda 21 november 2019 08:36
    Intel kan vraag naar pc-chips niet bolwerken

    Gepubliceerd op 21 nov 2019 om 08:27 | Views: 91

    SANTA CLARA (AFN/BLOOMBERG) - De aanhoudende vraag naar chips voor pc's zorgt voor de nodige breinbrekers bij Intel. De Amerikaanse chipreus heeft zijn klanten per brief laten weten dat leveringen nog altijd zijn vertraagd. Volgens Intel zijn de chipvoorraden beperkt en blijven de leveringen krap.

    's Werelds grootste chipmaker worstelt in zijn fabrieken met de omzetting naar meer geavanceerde technieken. Dat zorgde voor capaciteitsbeperkingen. Intel gaf dit jaar prioriteit aan de rendabelste chips, wat bij andere divisies tekorten veroorzaakte.

    Intel zet naar eigen zeggen de nodige stappen met het uitbreiden van de productiecapaciteit. Dat zorgt voor een groter aanbod in de tweede jaarhelft. Maar dat is volgens Intel nog niet genoeg om de aanhoudende marktgroei het hoofd te kunnen bieden. "Ondanks alle inspanningen hebben we dit nog niet opgelost", zo valt te lezen.

    Tegelijkertijd bevestigde Intel zijn eerder afgegeven verwachtingen voor het vierde kwartaal. Daarbij zal met name de vraag naar chips in datacenters de resultaten een impuls geven.
  10. forum rang 10 voda 21 november 2019 12:43
    'Amerikaanse brokers kijken naar megafusie'

    Gepubliceerd op 21 nov 2019 om 12:11 | Views: 817

    NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse onlinebroker Charles Schwab en zijn branchegenoot TD Ameritrade spreken met elkaar over een samengaan. Dat meldt zakenzender CNBC op basis van ingewijden.

    Een deal tussen de twee wordt mogelijk donderdag al aangekondigd, vooralsnog willen de bedrijven niet reageren.

    Schwab en Ameritrade zijn de twee grootste Amerikaanse beursgenoteerde 'brokers'. De sector in de Verenigde Staten is momenteel sterk in beweging, waarbij partijen hun commissies voor een groot aantal diensten naar nul terugbrengen. Dat is positief voor klanten, maar zet de winsten van de concerns onder druk.

    Schwab heeft een marktwaarde van 57,5 miljard dollar en Ameritrade van 22,4 miljard dollar. Een samenvoeging zou een kolos opleveren met maar liefst 5 biljoen dollar aan gecombineerde activa. Andere spelers zijn ETrade Financial en Interactive Brokers.
  11. forum rang 10 voda 21 november 2019 14:10
    Charles Schwab neemt TD Ameritrade over - media

    (ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse broker Charles Schwab neemt TD Ameritrade over voor 26 miljard dollar. Dit meldden bronnen aan de Amerikaanse zender Fox Business.

    Verwacht wordt dat de overeenkomst donderdag bekend zal worden gemaakt.

    Vorige maand maakte Charles Schwab bekend dat het de transactiekosten zou schrappen voor het handelen in aandelen, ETF's en opties.

    Destijds stelde analist Kyle Voigt van KBW dat hierdoor de handelsopbrengsten mogelijk gehalveerd zullen worden, maar dat deze slechts 3 tot 4 procent van de totale inkomsten vertegenwoordigen.

    In 2019 is het aandeel Schwab 7,8 procent gestegen terwijl TD Ameritrade 15,5 procent aan waarde verloor. Ameritrade lijkt donderdag 18 procent hoger te gaan openen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 21 november 2019 14:10
    Futures geven geen richting voor opening Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een vlakke tot licht lagere opening tegemoet, nu de onzekerheid over een handelsakkoord het sentiment blijft bepalen.

    Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd nagenoeg ongewijzigd, met een verlies van 1,4 punten.

    Volgens persbureau Bloomberg zei de Chinese vicepremier Liu He tijdens een diner dat hij de Amerikaanse eisen "verwarrend" vond, maar dat hij gelooft dat een akkoord bereikt zal worden.

    De stemming verbeterde verder nadat The Wall Street Journal berichtte dat Liu He vorige week zijn Amerikaanse gesprekspartners heeft uitgenodigd in Beijing voor vervolggesprekken.

    De Europese beurzen deden donderdagochtend een stap terug, met een daling van 0,4 procent voor de Stoxx Europe 600 index.

    "De markt weet echt niet op welk been hij moet staan op dit moment", zei Ole Hansen van Saxo Bank. "We zitten in een achtbaan, of een hamstermolen, met de handelsoorlog."

    Later op de dag zulen Fed-beleidsmakers, met name Neel Kashkari en Loretta Mester, toespraken geven met hun visie op het economische en monetaire beleid.

    In de namiddag volgen de wekelijkse cijfers over de Amerikaanse steunaanvragen en de verkoop van bestaande huizen.

    Olie stond iets lager. Een januari-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 58,81 dollar, terwijl de Brent-future op 4 procent goedkoper werd op 62,16 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1084. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1073 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Google heeft woensdag aangekondigd zeer gerichte politieke reclames op zijn platform niet langer toe te staan. De regels gaan in het VK al volgende week gelden, in aanloop naar de aankomende Britse verkiezingen, en in de EU en de rest van de wereld vanaf begin volgend jaar. Google staat nog wel politieke boodschappen toe die zijn afgestemd op leeftijd, geslacht en postcodegebied. Persoonlijke interesses en persoonlijke gegevens over zoek- en surfgedrag op internet mogen niet meer worden gebruikt. De aanpak van Google wijkt af van Twitter, dat eerder zei politieke reclame geheel te gaan verbieden, terwijl Facebook deze juist blijft toestaan, ook na felle kritiek op beïnvloeding van verkiezingen via sociale media.

    LVMH heeft zijn bod op Tiffany verhoogd tot 130 dollar, of 16 miljard dollar en mag nu een boekenonderzoek doen bij het Amerikaanse juweliersbedrijf, meldde Reuters. Een eerder bod van 120 dollar was nog afgewezen als zijnde te laag. Het aandeel Tiffany steeg voorbeurs bijna 4 procent tot krap 128 dollar.

    De Amerikaanse broker Charles Schwab neemt TD Ameritrade over voor 26 miljard dollar, zo meldden bronnen aan de Amerikaanse zender Fox Business. Ameritrade lijkt donderdag 23 procent hoger te gaan openen.

    PayPal neemt Honey Science Corporation over voor 4 miljard dollar.

    Tabaksbedrijf Universal neemt FruitSmart over, een verwerker van fruit- en groente-ingrediënten. Financiële details werden niet gegeven.

    President Trump merkte bij een bezoek aan een fabriek van Apple op dat het bedrijf wellicht vrijgesteld moet worden van een volgende ronde Chinese importheffingen. "We moeten Apple op een enigszins vergelijkbare manier behandelen als Samsung", zei hij in het bijzijn van Tim Cook, de CEO van Apple. Het aandeel opent vermoedelijk een half procent hoger.

    Slotstanden

    Wall Street is woensdag in het rood geëindigd. De S&P 500 verloor 0,4 procent tot 3.108,46 punten, de Dow Jones index leverde ook 0,4 procent in op een slot van 27.821,09 punten en de Nasdaq verloor 0,5 procent tot 8.526,73 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 21 november 2019 14:10
    Minder omzet en winst voor Macy's

    (ABM FN-Dow Jones)Macy's heeft in het derde kwartaal de omzet en winst zien dalen en verlaagde de outlook voor heel dit jaar. Dit bleek donderdag uit de resultaten van de Amerikaanse warenhuisketen.

    De omzet daalde van 5.504 miljoen dollar naar 5.173 miljoen dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden vooraf gerekend op een omzet van 5.321 miljoen dollar.

    "Na zeven opeenvolgende kwartalen van vergelijkbare omzetgroei, ondervonden we een vertraging in onze omzet in het derde kwartaal. Hoewel we in vergelijking met vorig jaar een daling verwachtten, omdat we vorig jaar een zeer sterk derde kwartaal hadden, was de omzetdaling forser dan we hadden voorzien”, aldus CEO Jeff Gennette.

    De aangepaste nettowinst kwam uit op 21 miljoen dollar tegen 83 miljoen dollar een jaar eerder in dezelfde periode. Dit betekende een aangepaste winst per aandeel van 0,07 dollar tegen 0,27 over de vergelijkbare periode van 2018. De consensus ging uit van een pas op de plaats.

    Outlook

    Macy's heeft de verwachting voor het lopende boekjaar voor de aangepaste winst per aandeel verlaagd van 2,85 dollar tot 3,05 dollar naar een bandbreedte van 2,57 tot 2,77 dollar per aandeel.

    Het bedrijf voorziet tevens een daling van de omzet. De omzet op vergelijkbare basis daalt dit boekjaar in de prognose van Macy's met 1 tot 1,5 procent. Eerder dit jaar ging de warenhuisketen nog uit van een vlakke tot licht hogere omzet.

    Het aandeel Macy's noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 7,0 procent lager.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 21 november 2019 14:11
    Trump wil 5G van Apple

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft Apple gevraagd of het bereid is een 5G-netwerk in de Verenigde Staten te bouwen.

    "Tijdens mijn bezoek gisteren in Austin Texas, voor de lancering van de nieuwe Mac Pro en een gesprek over een nieuwe campus te waarde van 1 miljard dollar, ook in Texas, heb ik Tim Cook gevraagd of hij Apple kan betrekken in de bouw van 5G in de VS", zo schreef Trump donderdag op Twitter.

    "Ze hebben alles, geld, technologie, visie en Cook!!"

    De VS hebben het Chinese Huawei, een grote aanbieder van 5G, in de ban gedaan vanwege de verdenking van spionage.

    Tijdens het bezoek in Texas merkte Trump ook op dat Apple wellicht vrijgesteld moet worden van een volgende ronde Chinese importheffingen. "We moeten Apple op een enigszins vergelijkbare manier behandelen als Samsung", zei hij in het bijzijn van Cook, de CEO van Apple.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 21 november 2019 14:45
    Philly Fed-index omhoog in november

    (ABM FN-Dow Jones) De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia is in november onverwacht gestegen. Dit meldde de Philadelphia Federal Reserve donderdag.

    De Philadelphia Fed index steeg van 5,6 in oktober naar 10,4 in november.

    Economen hadden vooraf een daling tot 5,0 punten voorspeld.

    Een positieve stand betekent dat een meerderheid van de ondernemers een groei van de bedrijvigheid verwacht.

    Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de Philadelphia Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers, die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 21 november 2019 15:10
    Uitkeringsaanvragen VS stabiel

    Gepubliceerd op 21 nov 2019 om 15:04 | Views: 2

    WASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week uitgekomen op 227.000, een stabilisering ten opzichte van een week eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.

    Economen gingen voor afgelopen week gemiddeld genomen uit van 218.000 nieuwe verzoeken voor WW-uitkeringen. Het aantal eerste aanvragen was een week eerder 227.000. Eerder werd een niveau van 225.000 gemeld voor die week.
  17. forum rang 10 voda 21 november 2019 15:10
    Futures VS blijven dicht bij huis

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de openingsbel tot 0,10 procent in het groen.

    Volgens persbureau Bloomberg zei de Chinese vicepremier Liu He eerder vandaag tijdens een diner dat hij de Amerikaanse eisen "verwarrend" vond, maar dat hij gelooft dat een akkoord bereikt zal worden.

    De stemming verbeterde verder nadat The Wall Street Journal berichtte dat Liu He vorige week zijn Amerikaanse gesprekspartners heeft uitgenodigd in Beijing voor vervolggesprekken.

    De futures liepen vervolgens nog iets op naar aanleiding van een bericht in de South China Morning. De krant meldde dat de Verenigde Staten liever geen verhoging van de Chinese importheffingen per medio december willen.

    "Geen van beide kampen wil dat de 15 procent importheffing op 156 miljard dollar aan Chinese importgoederen doorgaat, omdat deze voor het eerst ook populaire consumentenelektronica, inclusief smartphones, raakt", aldus de Chinese krant.

    Strateeg JJ Kinahan van TD Ameritrade gaf aan dat indien de heffingen wel verhoogd zullen worden, China waarschijnlijk met repercussies zal komen. "Maar vooralsnog lijkt het meer op een ruzie op het schoolplein, veel stoere taal zonder dat er daadwerkelijk wat gebeurt."

    De Europese beurzen deden donderdagochtend een stap terug, met een daling van 0,4 procent voor de Stoxx Europe 600 index.

    "De markt weet echt niet op welk been hij moet staan op dit moment", zei Ole Hansen van Saxo Bank. "We zitten in een achtbaan, of een hamstermolen, met de handelsoorlog."

    Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 16 november stabiel gebleven. Een week eerder stond de teller ook op 227.000. Er was vooraf door economen gerekend op 217.000 aanvragen.

    De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia is in november onverwacht gestegen. De Philadelphia Fed index steeg van 5,6 in oktober naar 10,4 in november. Economen hadden vooraf een daling tot 5,0 punten voorspeld.

    Later op de dag zullen Fed-beleidsmakers, met name Neel Kashkari en Loretta Mester, toespraken geven met hun visie op het economische en monetaire beleid.

    In de namiddag volgen de cijfers over de verkoop van bestaande huizen.

    Olie stond hoger. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 57,30 dollar, terwijl de Brent-future op 0,4 procent duurder werd op 62,62 dollar. Oliekartel Opec en diens partners handhaven naar verwachting de beperking op de olieproductie tot halverwege volgend jaar, zo meldde persbureau Reuters donderdag.

    De euro/dollar noteerde op 1,1083. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1073 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Macy's heeft in het derde kwartaal de omzet en winst zien dalen en verlaagde de outlook voor heel dit jaar. De aangepaste nettowinst kwam uit op 21 miljoen dollar tegen 83 miljoen dollar een jaar eerder in dezelfde periode. Dit betekende een aangepaste winst per aandeel van 0,07 dollar tegen 0,27 over de vergelijkbare periode van 2018. De consensus ging uit van een pas op de plaats. Het aandeel Macy's noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 7,0 procent lager.

    Google heeft woensdag aangekondigd zeer gerichte politieke reclames op zijn platform niet langer toe te staan. De regels gaan in het VK al volgende week gelden, in aanloop naar de aankomende Britse verkiezingen, en in de EU en de rest van de wereld vanaf begin volgend jaar. Google staat nog wel politieke boodschappen toe die zijn afgestemd op leeftijd, geslacht en postcodegebied. Persoonlijke interesses en persoonlijke gegevens over zoek- en surfgedrag op internet mogen niet meer worden gebruikt. De aanpak van Google wijkt af van Twitter, dat eerder zei politieke reclame geheel te gaan verbieden, terwijl Facebook deze juist blijft toestaan, ook na felle kritiek op beïnvloeding van verkiezingen via sociale media.

    LVMH heeft zijn bod op Tiffany verhoogd tot 130 dollar, of 16 miljard dollar en mag nu een boekenonderzoek doen bij het Amerikaanse juweliersbedrijf, meldde Reuters. Een eerder bod van 120 dollar was nog afgewezen als zijnde te laag. Het aandeel Tiffany steeg voorbeurs bijna 4 procent tot krap 128 dollar.

    De Amerikaanse broker Charles Schwab neemt TD Ameritrade over voor 26 miljard dollar, zo meldden bronnen aan de Amerikaanse zender Fox Business. Ameritrade lijkt donderdag 23 procent hoger te gaan openen en Charles Schwab 12 procent.

    PayPal neemt Honey Science Corporation over voor 4 miljard dollar.

    Tabaksbedrijf Universal neemt FruitSmart over, een verwerker van fruit- en groente-ingrediënten. Financiële details werden niet gegeven.

    De Amerikaanse president Trump heeft Apple gevraagd of het bereid is een 5G-netwerk in de Verenigde Staten te bouwen. "Tijdens mijn bezoek gisteren in Austin Texas, voor de lancering van de nieuwe Mac Pro en een gesprek over een nieuwe campus te waarde van 1 miljard dollar, ook in Texas, heb ik Tim Cook gevraagd of hij Apple kan betrekken in de bouw van 5G in de VS", zo schreef Trump donderdag op Twitter.

    Daarnaast merkte Trump op dat het bedrijf wellicht vrijgesteld moet worden van een volgende ronde Chinese importheffingen. "We moeten Apple op een enigszins vergelijkbare manier behandelen als Samsung", zei hij in het bijzijn van Tim Cook, de CEO van Apple. Het aandeel opent vermoedelijk een half procent hoger.

    Slotstanden

    Wall Street is woensdag in het rood geëindigd. De S&P 500 verloor 0,4 procent tot 3.108,46 punten, de Dow Jones index leverde ook 0,4 procent in op een slot van 27.821,09 punten en de Nasdaq verloor 0,5 procent tot 8.526,73 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 21 november 2019 16:04
    Wall Street opent voorzichtig

    Gepubliceerd op 21 nov 2019 om 15:40 | Views: 234

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn donderdag zonder grote koersbewegingen aan de handelsdag begonnen. Beleggers in New York verwerken tegenstrijdige berichten over de status van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Aan het handelsfront waren er geruchten over een megaovername van onlinebroker TD Ameritrade door branchegenoot Charles Schwab. Verder waren er kwartaalcijfers van een aantal bedrijven.

    De toonaangevende Dow-Jonesindex stond in de openingsminuten 0,1 procent lager op 27.791 punten. De S&P zakte ook 0,1 procent, tot 3106 punten. Technologiebeurs Nasdaq noteerde een fractie lager op 8526 punten.

    Berichten over de handelsgesprekken tussen de VS en China slingeren alle kanten op. Aan de ene kant was er een bericht dat een voorlopige handelsdeal er dit jaar niet meer inzit. Dat leek ook door president Donald Trump te worden bevestigd toen hij zei dat China nog niet genoeg is bewogen in de richting die hij wil. Anderzijds zou de Chinese toponderhandelaar zijn Amerikaanse collega's juist weer hebben uitgenodigd voor nieuw overleg in Peking.

    Overname Ameritrade

    Een overname van TD Ameritrade door Charles Schwab zou mogelijk donderdag aan worden gekondigd. De twee bedrijven zijn de grootste beursgenoteerde onlinebrokers in de VS. Schwab (plus 13,7 procent) heeft een marktwaarde van 57,5 miljard dollar en Ameritrade (plus 22,9 procent) van 22,4 miljard dollar. Een samenvoeging zou een kolos opleveren met maar liefst 5 biljoen dollar aan gecombineerde activa.

    Warenhuisketen Macy's verloor 3,5 procent. Het bedrijf kwam met minder dan verwachte kwartaalcijfers en zette ook het mes in de verwachtingen voor heel dit jaar.
  19. forum rang 10 voda 21 november 2019 16:15
    Bestaande woningverkopen Amerika stijgen

    (ABM FN-Dow Jones) De bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in oktober gestegen. Dit maakte The National Association of Realtors donderdag bekend.

    De verkoop van bestaande woningen steeg ten opzichte van september met 1,9 procent naar een geannualiseerd aantal van 5,46 miljoen stuks. Economen rekenden ook op 5,46 miljoen woningen.

    Op jaarbasis was in oktober sprake van een stijging van 4,6 procent.

    De mediane verkoopprijs steeg vorige maand op jaarbasis met 6,2 procent tot 270.900 dollar. Dit was wel lager dan de 272.100 dollar in september.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.391 Posts
Pagina: «« 1 ... 774 775 776 777 778 ... 1270 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 -0,10%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,47%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

UCB
+3,58%
Ontex
+2,78%
Lotus ...
+1,75%
Ageas
+1,69%
bpost
+1,61%

Dalers

Bekaert
-2,79%
Solvay
-2,15%
Xior
-2,03%
Deceun...
-1,96%
VGP
-1,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links